WHFB Seinäjoella?

Seinä- ja Kauhajoen yhteinen peliporukka

Valvoja: Peliporukkavalvojat

KuuttiX
Viestit: 9
Liittynyt: Su 25.05.2014 20:43

WHFB Seinäjoella?

Viesti Kirjoittaja KuuttiX » Ke 24.06.2015 10:36

Moro!

Olisiko Seinäjoen suunnalla ketään jota kiinnostaisi koettaa pelailla rentoa Fantasybattlea? Tuossa keskustassahan on esim. Pelikeidas jossa ilmeisesti saisi pöydän ja maastoa käyttöön.

Vala
Viestit: 352
Liittynyt: Ti 26.11.2002 14:45
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: WHFB Seinäjoella?

Viesti Kirjoittaja Vala » To 25.06.2015 23:43

Kyllä täällä varmasti pelaajia on omissa pienissä piireissään ja kellareissa, tuskin muuten kaksi lautapelikauppaa pysyisi pystyssä. =) Itse olen pelannut FaBaa viimeksi n. 10 vuotta sitten 6 ed. loppuaikoina, mutta kaapeista kyllä löytyy Bretonniaa ja Orcs&Goblineja enemmän kuin tarpeeksi. Säännöt vain eivät ole kovin hyvin enään muistissa.

Seinäjoella ei harmillisesti tunnu olevan mitään aktiivista pelikerho toimintaa, vaan ihmiset tuntuvat enemmän pelailevan omissa porukoissa. Täten peliporukoita on vaikeaa löytää, eikä tänne peliporukka alueellekaan tunnu juuri kukaan kirjoittavan.

Itse olen paluumuuttanut E-P:lle vuonna 2008, jonka jälkeen oli pelailu pari vuotta hiljaisempaa. Viimeaikoina on tullut pelattua X-wing miniatures gamea, siihen peliseuraa löytyy ja itse peli on mitä mainioin. Viimeisen puolen vuoden aikana on tullut heiteltyä noppaa myös Zombiciden, Imperial Assaultin ja Space Hulkin nimissä.
"The board is set. The pieces are moving"

KuuttiX
Viestit: 9
Liittynyt: Su 25.05.2014 20:43

Re: WHFB Seinäjoella?

Viesti Kirjoittaja KuuttiX » Ma 29.06.2015 18:24

Onpa mukava että tänne saa edes jonkinlaista vastausta :) Vähän siltä kyllä vaikuttaisi että aika pienet pelipiirit täällä päin on, tuo Pelikeidas järjesti joskus viimevuoden puolella pientä turnausta mutta kaatui siihen kun ei siitä kysellyt kukaan muu kuin minä.

Jos haluat ulkoiluttaa vanhoja ukkojasi joskus, ei minua ainakaan haittaa vaikka sääntöjä vähän pitää kerrata ja käydä läpi. Eipä niitä kuitenkaan muista jokaista pikkuniksiä, joten aina pitää tarkistella.

Pitääpä tutustua noihin mainitsemiisi peleihin, en ole faban lisäksi mihinkään muuhun tutustunut, mitä nyt 40kta vähän katsellut

Vala
Viestit: 352
Liittynyt: Ti 26.11.2002 14:45
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: WHFB Seinäjoella?

Viesti Kirjoittaja Vala » Ma 29.06.2015 20:40

Mielläni demotan esim. tuota X-wingiä, jos olet kiinnostunut kokeilemaan. Peliin löytyy oikeasti hyvä tutoriaali/sääntöjen opettelu video ffg:n kotisivuilta/youtubesta. Eli tästä linkistä. Tutoriaalin pohjalta voi jo ihan hyvin pelin pelata. Mitään ei tarvitse hankkia, aluksia löytyy itseltäni lähes minkälaisen listan tekemiseen tahansa. Jos haluaa tutoriaalia syvemmin sääntöihin perehtyä niin X-wingin sääntökirja on kokonaan luettavissa FFG:n sivuilla.

Warhammer Fantasy Battlen suhteen menin sen verta kunnostautumaan, että lähdin käytettyä 8ed. rulebookkia jo hankkimaan. Tiedän kyllä että uusi versio on tulossa, mutta 8.ed. on käsittääkseni ollut säännöiltään kuitenkin ihan passeli, että eipä tuon hankinta paljoa kustanna. Muutenkaan itseltäni ei juuri löydy mielenkiintoa lähteä neliöbaseja vaihtamaan ympyröiksi.

Mikäli fantasia kiinnostaa SciFiä enemmän niin myös Lord of the Rings figuureja löytyy enemmän kuin kehtaan tunnustaa... Peli ei koskaan päässyt kovin isoon suosioon, mutta on oikeasti kyllä säännöiltään hyvä ja skenaario pelinä toimii todella hyvin ja sankarit ovat pelissä keskeisessä osassa. Mm. Balins Tomb scenaario on tullut useampaan kertaan pelattua. Jostain luin, että uutta WHFB editionia tehtäisiin osin LOTR:in sääntöjen pohjalta.

Mikäli 30+ vuotiaiden peliseura ei pelota niin Zombicide ja Imperial Assault peliporukkaan mahtuu mukaan pelaamaan. Molempien pelien sääntökirjat löytyvät ilmaiseksi netistä, mikäli haluat vilkaista. Rennossa hengessä pelataan ja säännöt kyllä tulevat pelatessa tutuksi.
"The board is set. The pieces are moving"

KuuttiX
Viestit: 9
Liittynyt: Su 25.05.2014 20:43

Re: WHFB Seinäjoella?

Viesti Kirjoittaja KuuttiX » Ma 29.06.2015 21:26

Fantasia on kyllä ollut enemmän se juttu, mutta ihan mielelläni voin X-wingiä koittaa kun ei entuudestaan yhtään tuttu ole. Pitäätä tsekata tuo video ja perehtyä vähän sääntöihin kun aikaa riittää.

Faban sääntöjä aika hyvin löytyy Merirosvo Lahdesta ja taisipa kutakuinkin kaikki armeija kirjatkin löytyä, jos ei jaksa postipakettia odotella :P Mitä nuota uusia vuotoja tuosta tulevasta 9 edikasta katselin niin aika kovia muutoksia tulee ja saattaa olla kaksi hyvinkin erilaista peliä nuo 8 ja 9 edikat. Vähän kanssa ottaa koville jos pitäisi kakki baset vaihtaa. Mutta sitä odotellessa...

LOTR:ia en ole kuin silmäillyt, muttei sitä vastaan mitään ole. Ja kuulostaisi ihan hauskalta nuo lautapelitkin. Jonkunlainen zombimättö meiltä kotoakin löytyi mutta nimeä on nyt muista. Yksi pelasi zombeja ja yksi tai useampi ihmisiä ja piti selvitä aamuun asti, kiteytettynä.

Vala
Viestit: 352
Liittynyt: Ti 26.11.2002 14:45
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: WHFB Seinäjoella?

Viesti Kirjoittaja Vala » Ti 30.06.2015 21:40

Taitaa kyseessä olla eri zombien mättöpeli. Zombicide on yhteistyöpeli missä pelaajat saavat kukin selvityjä - survivor hahmon itselleen ja pelataan yhdessä pelilautaa vastaan. Eli pelaajat joko voittavat yhdessä tai häviävät yhdessä. Pelattivia scenaarioita (erilaisia tehtäviä) ja hahmoja on sitten melkoisen reipas määrä. Zombeja liikutellaan zombien vuorolla tiettyjen sääntöjen mukaan - lyhyesti sanottuna kohti survivor hahmoa, mikäli zombi sellaisen näkee, jos ei näe ketään niin kohti pelilaudan meluisinta ruutua (mm. pyssyllä ampuminen, oven rikki murtaminen ja kukin hahmo lasketaan aina yhdeksi melu-tokeniksi jne.). Peli on oikein leppoisaa zombien mättämistä ja hauskaa yhteistä pohdittavaa, kun zombeja pakkaa vuorosta toiseen laudalle ilmestyä enemmän kuin niitä ehtii hahmoillaan lahtaamaan. Riippuen toki noppakädestä, skenaariosta ja hahmojen aseistuksesta sekä kyvyistä.
"The board is set. The pieces are moving"

KuuttiX
Viestit: 9
Liittynyt: Su 25.05.2014 20:43

Re: WHFB Seinäjoella?

Viesti Kirjoittaja KuuttiX » La 04.07.2015 12:22

Tuohan vaikuttaa hauskalta peliltä nyt kun lueskelin kaikki säännöt!

Lisäksi 9 edikka fabasta on GWn sivuilla ilimaaseksi jos on miälenkiintoa :P

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Seinäjoki & Kauhajoki [SeKalaiset]”