[40K] War Head 100: Centurions -juhlaturnausviikonloppu 7-8.9.

Ilmoitukset tulevista turnauksista. Voit myös etsiä pahimpaan hätään uusia pelikavereita.
Avatar
Frenzy
Viestit: 2379
Liittynyt: Ti 27.08.2002 11:54
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

[40K] War Head 100: Centurions -juhlaturnausviikonloppu 7-8.9.

Viesti Kirjoittaja Frenzy »

Kuva

War Head -operaattorit ovat organisoineet pääkaupunkiseudulla figupeliturnauksia vuodesta 2010 alkaen ja järkkärihistoriassamme on tullut tänä kesänä täyteen sata tapahtumaa! Matkan varrelle on mahtunut niin kompetitiivisia turnaussarjoja kuin fluffikampanjoitakin ja sunnuntaitapahtumistamme on tullut viikoittaisten Fight Club -pelipäiviemme ohella osa monien harrastaja-aktiivien pelikalentereita. Syyskuussa yhdessä koettua sadan turnauksen taivalta fiilistellään viiden kierroksen Centurions-juhlaturnauksen merkeissä! Formaattina on tietysti suosituin pelijärjestelmämme Warhammer 40,000.

War Head -tapahtumahistoria ja turnausraportit

Kaksipäiväinen turnaus pelataan 7-8.9. ja juhlapaikkana toimii uusi myymälämme ja pelitilamme Helsingin Pasilassa osoitteessa Opastinsilta 8 B.

Turnausprofiili

Juhlaturnausviikonlopun peliohjelma on luonteeltaan kompetitiivinen ja suunnattu reiluille pelureille, jotka haluavat testata taitojaan kokeneessa seurassa ja myös kovia armeijalistoja vastaan. Figujen näyttävyydestä ei kuitenkaan ole tarkoitus tinkiä, vaan tiukat väännöt käydään valmiiksi kootuin ja maalatuin miniatyyrein metsästäen War Head Hobby Score -pisteitä. Myös aloittelevat, kovista taisteluista kiinnostuneet pelaajat ovat tervetulleita mukaan!

Yleistä turnauksesta ja käytetyistä miniatyyreistä

- Pelit pelataan Warhammer 40,000:n kahdeksannen laitoksen säännöillä.
- Turnaukseen mahtuu 30 kenraalia. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.
- Osallistumismaksu 40€ maksetaan turnauspaikalla.
- Käytettävien figujen tulee olla valmiiksi maalattuja, beissattuja ja erikoisaseistuksiltaan wysiwyg-säännön mukaisia. Tämä tarkoittaa, että kaikkien kranaattien ja pistoolien ei välttämättä tarvitse näkyä figuista, mutta niiden optioneina ostettujen varusteiden, kuten spesiaaliaseiden, lähitaisteluaseiden ja esimerkiksi lippujen kylläkin. Proxyluontoiset tai selvästi keskeneräiset figut tulee jättää kotiin.
- Käytössä on kaiken virallisen Chapter Approved -materiaalin ja FAQ:n lisäksi myös ETC-linjaukset epäselviä tilanteita varten.

Palkintokategoriat

Turnauksessa jaetaan parhaiten ansioituneille viisi palkintotunnustusta muun muassa peli- ja maalausmenestyksen perusteella.

Sodanpäämies: Eniten peli- ja maalauspisteitä yhteensä keränneelle pelaajalle
Verilöylyttäjä: Eniten pelipisteitä keränneelle pelaajalle
Taisteluartisaani: Parhaiten maalatulle ja mallatulle armeijalle
Listainsinööri: Fluffikkaimmalle, tyylikkäimmälle tai yllättävimmälle armeijalistalle
War Head 100 -tunnustus: Hyvähenkiselle fair play -harrastajalle

War Head 100: Centurions -tittelien metsästyksen lisäksi turnauksen aikana muistellaan yhdessä koettua turnaustaivalta kaksipäiväisistä sotaretkistä Fight Club -fluffikampanjoihin. Sadan järkätyn tapahtuman kunniaksi jokaisen kierroksen aluksi arvotaan kaikkien turnaukseen osallistuvien kesken tuotepalkinto! Sama pelaaja ei reiluuden nimissä voi voittaa kahta kierrospalkintoa, mutta voi toki ansioitua lisäksi yllä mainituissa kategorioissa.

Kuva

Ilmoittautuminen ja listanpalautus

Ilmoittautuminen tapahtuu postaamalla pelaajan nimi joko tähän viestiketjuun tai sähköpostitse [email protected]. Pelaajien tulee lisäksi palauttaa armeijalistansa ennakkoon viimeistään torstaina 5. syyskuuta. Listanpalautus tapahtuu sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Kirjaa lista tekstimuotoisena suoraan sähköpostiviestiin, älä laita mukaan liitetiedostoja. Käytä listassa tiivistä ETC-henkistä formaattia, josta löydät esimerkkejä täältä. Tulostamme listoista kullekin pelaajalle kopion, joka odottaa turnausaamuna pelipaikalla.

Listaan tulee merkitä Warlord Traitit, Psychic Powerit ja Relicit, mutta nämä voi halutessaan vaihtaa pelin alkaessa listojen tutkimisen jälkeen, mutta ennen muita toimia, kuten objektiivimerkkien asettamista. Lisäksi listaan kirjataan Refined Strategyn mukaan poistetut kortit (Advance, Kingslayer, Priority Orders Received ja kolme vapaavalintaista korttia).

Armeijanrakennus ja muut tarkennukset

- Armeijat saavat sisältää enintään 1750 pistettä.
- Detachmentien määrää ei ole rajattu ja niitä saa myös monistaa.
- Armeija saa sisältää enintään kolme samaa dataslatea lukuunottamatta Troopeja ja Dedicated Transporteja.
- Forge World -yksiköt kasiedikan Index-kirjoista on sallittu omille "isäntäarmeijoilleen", selvitetään yhdessä jos epäselvyyksiä ilmenee.
- Flowchart-materiaali ja Understrength- yksiköt on kielletty.
- Tactical Objectives -pakasta poistetaan ennen turnauksen alkua Advance, Kingslayer, Priority Orders Received ja kolme vapaavalintaista korttia, jotka kirjataan myös armeijalistaan.

Maajoukkueaktiivien kanssa käydyn dialogin johdosta otetaan juhlaturnauksessa käyttöön ETC-skenaarioiden lisäksi myös ETC:n 2020 Proposal Packin sääntömuutokset. Näillä vähennetään muun muassa Maelstrom of War -tehtävissä korttitsägättelyn painoarvoa, lukitaan muutama kortti Refined Strategyyn ja annetaan kiinteä kuuden kierroksen aikaraja kaikille kierroksille. Toivomme että kaikki pelaajat tutustuvat edellä mainitun linkin sivuihin ennen turnausta, jotta skenaariot saadaan pelattua jouhevasti ja aikataulussa. Juhlaturnauksestamme saadaan tällä tavoin myös hyvää playtest-dataa välitettäväksi ETC:n sääntönikkareille!

Skenaariot

Skenaarioina toimivat 2020 40K European Team Championshipien tehtäväversiot 1-5. Kaikissa peleissä pelataan yhtä aikaa Kill Pointeista, Eternal Warista, Maelstrom of Warista ja Secondary Missioneista (First Strike, Slay the Warlord, Linebreaker). Kill Point -erotus pelaajien välillä ei voi kasvaa yli kuuteen. Skenaariot löytyvät ETC:n 2020 Proposal Packista, minkä lisäksi tuomaripisteelle tuotetaan printtiversiot pelaajien referenssiksi.

I: Warkamorka Memorial Round: ETC Mission 1
II: Rogue's Journal Memorial Round: ETC Mission 2
III: War Head Helsinki GT Memorial Round: ETC Mission 3
IV: Summer Heat Memorial Round: ETC Mission 4
V: Alliances Memorial Round: ETC Mission 5

Tiebreakereina lopputuloksissa toimivat 1) voittojen määrä 2) keskenäinen ottelu 3) strength of schedule.

Eternal War - ja Maelstrom-objektiiveihin käytetään samoja markereita. Sudden Death -sääntö ei ole käytössä, eli koko vastapuolen armeijan hävittänyt pelaaja ei voita automaattisesti 20-0 vaan peli pelataan loppuun tyhjää kenttää vastaan. Kaikissa taisteluissa pelataan kiinteät kuusi kierrosta.

Maalauspisteet

Turnauksessa jaetaan perinteisten pelipisteiden lisäksi myös maalauspisteitä. Maalausarvostelu suoritetaan tuomariston toimesta lauantai-illan aikana. Armeijat tulee jättää kolmannen kierroksen jälkeen vapaamuotoiseen esittelymuodostelmaan pelipöydille. Arvosteluun vaikuttavat esimerkiksi figujen maalausjälki, beissaus ja muut panostukset, kuten konversiot ja mahdolliset display-ratkaisut. Arvioissa kiinnitetään myös huomiota taustatarinaa vastaavaan toteutukseen ja "40K-henkisyyteen".

0-15 turnauspistettä figujen maalausjäljestä, viimeistellystä yleisilmeestä, yksityiskohtaisuudesta ja yksiköiden yhtenäisyydestä armeijan sisällä.
0-10 turnauspistettä erityisistä mallauspanostuksista, kuten alustojen maisemoinnista ja konversioista sekä mahdollisista display-ratkaisuista.

Pelaajakohtainen teoreettinen kokonaispistemäärä turnauksessa on siis 125 peli- ja maalauspisteet mukaanlukien.

Pelin aloittaminen

1. Sovitaan maastojen toiminnasta.
2. Heitetään roll-off, voittaja tekee pre-game -valinnat ja Command point -ostokset. Tämän jälkeen on heiton hävinneen vuoro.
3. Roll-offin voittaja asettaa ensimmäisen objektiivimerkin, jonka jälkeen jatketaan vuorotellen.
4. Heitetään uusi roll-off, jonka voittaja valitsee deployment zonensa. Vastapelaaja deployaa tämän jälkeen koko armeijansa vastakkaiselle deployment zonelle, minkä jälkeen heiton voittaja tekee saman.
5. Armeijansa ensin deployannut pelaaja päättää, ottaako ensimmäisen vai toisen vuoron.
6. Seize the Initiative.

Maelstrom of War -linjaukset

- Turnauksessa saa käyttää joko faction-kohtaista tai geneeristä Tactical Objectives -pakkaa.
- Kortteja voi pelata enintään kolme yhden vuoron aikana.
- Jos jokin kortti on nostohetkestä lähtien mahdoton suorittaa, se discardataan ja nostetaan välittömästi uusi tilalle.
- Samaa Secure Objective X -korttia ei voi pelata kahta kertaa vuoron aikana.
- Tactical Objectives -pakasta poistetaan ennen turnauksen alkua Advance, Kingslayer, Priority Orders Received ja kolme vapaavalintaista korttia, jotka kirjataan myös armeijalistaan.

Victory Point -erotus ja turnauspisteet

0: 10-10
1-2: 11-19
3-4: 12-8
5-6: 13-7
7-8: 14-6
9-10: 15-5
11-12: 16-4
13-14: 17-3
15-16: 18-2
17-18: 19-1
19+ 20-0

Turnauksen aikataulu

Kierrokset pelataan kolmen tunnin peliajoilla. Mikäli pelit menevät yliajalle, tuomaristo voi jakaa molemmille pelaajille pistesanktioita.

Lauantain aikataulu

08:30 Ovet ja ilmoittautuminen avautuvat
09:00-12:00 Peli 1 ja palkintoarvonta
12:00-13:00 Lounastauko
13:00-16:00 Peli 2 ja palkintoarvonta
16:00-19:00 Peli 3 ja palkintoarvonta, lopuksi maalausarvostelu

Sunnuntain aikataulu

09:30 Ovet ja ilmoittautuminen avautuvat
10:00-13:00 Peli 4 ja palkintoarvonta
13:00-14:00 Lounastauko
14:00-17:00 Peli 5, palkintoarvonta ja tunnustukset

Ota messiin

- Armeija lisätarvikkeineen
- Objective Markerit numeroituna yhdestä kuuteen
- Nopat, mitat, kasin Tactical Objective -kortit ja sääntökirja
- Kaikkien armeijalistan yksiköiden säännöt
- Tarjotin tai levy, jolla onnistuu armeijan siirtely pöytien välillä
- Eväät tai rahaa kenttäruokailuun
- 40€ osallistumismaksu tai maksukortti, mikäli et ole maksanut ennakkoon

Lämpimästi tervetuloa juhlaturnaukseen!

Ilmoittautuneet

1. Eetu Peltola
2. Heinrich von Keler
3. Anton Patrikainen
4. Touko Kästämä
5. Riku Saressalo
6. Matti Niemelä
7. Joel Jänis
8. Jussi Salonen
9. Perttu Hiisivuori
10. Eero Saukkonen
11. Jaakko Järvenkylä
12. Emppu Niemi
13. Jouni Haavisto
14. Sami Keinänen
15. Tapio Miettinen
16. Kimmo Kokkarinen
17. Vili Urpilainen
18. Juha Kemppainen
19. Lasse Kuikka
20. Arto Lampila
21. Aleksi Lehtiö
22. Iikka Salminen
23. Marko Haatio
24. Ville Herranen
25. Joonas Peltomaa
26. Björn Söderström
27. Tycho Elmgren
28. Eetu Toiviainen
29. Juha Kortemaa
30. Jarkko Kortemaa

Tervetuloa juhlaturnaukseen!
Viimeksi muokannut Frenzy, Ke 04.09.2019 21:25. Yhteensä muokattu 50 kertaa.
Coveria ei jätetä.

WAR HEAD
HerraMauno
Viestit: 2055
Liittynyt: Ke 17.06.2009 17:57

Re: [40K] War Head 100: Centurions -juhlaturnausviikonloppu 7-8.9.

Viesti Kirjoittaja HerraMauno »

Eiköhän sitä juhlimaan pidä tulla
TheFonKleurrr
Viestit: 116
Liittynyt: Pe 17.06.2016 11:57
Paikkakunta: Espoo

Re: [40K] War Head 100: Centurions -juhlaturnausviikonloppu 7-8.9.

Viesti Kirjoittaja TheFonKleurrr »

Heinrich mukaan
Avatar
Squirreli
Valvoja
Viestit: 1321
Liittynyt: To 23.05.2002 10:34
Paikkakunta: Helsinki

Re: [40K] War Head 100: Centurions -juhlaturnausviikonloppu 7-8.9.

Viesti Kirjoittaja Squirreli »

Touko Kästämä messiin.
...to crush your enemies, to see them driven before you, and to hear the lamentations of their women.
rikucifer
Viestit: 646
Liittynyt: To 14.11.2013 09:25
Paikkakunta: Cäli

Re: [40K] War Head 100: Centurions -juhlaturnausviikonloppu 7-8.9.

Viesti Kirjoittaja rikucifer »

Riku Saressalo mukaan sotatoimiin!
Avatar
Frenzy
Viestit: 2379
Liittynyt: Ti 27.08.2002 11:54
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: [40K] War Head 100: Centurions -juhlaturnausviikonloppu 7-8.9.

Viesti Kirjoittaja Frenzy »

Tervetuloa kaikki!
Coveria ei jätetä.

WAR HEAD
Avatar
Matti Niemelä
Ylläpitäjä
Viestit: 2804
Liittynyt: Ma 20.05.2002 15:51
Paikkakunta: Espoo

Re: [40K] War Head 100: Centurions -juhlaturnausviikonloppu 7-8.9.

Viesti Kirjoittaja Matti Niemelä »

Jooh!
WeaponR
Viestit: 68
Liittynyt: To 31.05.2018 17:20

Re: [40K] War Head 100: Centurions -juhlaturnausviikonloppu 7-8.9.

Viesti Kirjoittaja WeaponR »

Joel Jänis
Bartholomeon
Viestit: 26
Liittynyt: Su 04.11.2018 23:14

Re: [40K] War Head 100: Centurions -juhlaturnausviikonloppu 7-8.9.

Viesti Kirjoittaja Bartholomeon »

Perttu Hiisivuori mukaan.
Avatar
Acheron
Viestit: 283
Liittynyt: Ma 21.10.2002 16:28
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: [40K] War Head 100: Centurions -juhlaturnausviikonloppu 7-8.9.

Viesti Kirjoittaja Acheron »

Eero Saukkonen
If you must mount the gallows, give a jest to the crowd, a coin to the hangman, and make the drop with a smile on your lips.
Lost Vyper
Viestit: 223
Liittynyt: Pe 27.09.2013 18:43

Re: [40K] War Head 100: Centurions -juhlaturnausviikonloppu 7-8.9.

Viesti Kirjoittaja Lost Vyper »

Mika Hautamäki
Aspecti
Viestit: 107
Liittynyt: Su 26.05.2002 15:49
Paikkakunta: Helsinki

Re: [40K] War Head 100: Centurions -juhlaturnausviikonloppu 7-8.9.

Viesti Kirjoittaja Aspecti »

Jaakko Järvenkylä mukaan
Salute the great Primarch
Salute the Emperor
Onward to victory!
Lost Vyper
Viestit: 223
Liittynyt: Pe 27.09.2013 18:43

Re: [40K] War Head 100: Centurions -juhlaturnausviikonloppu 7-8.9.

Viesti Kirjoittaja Lost Vyper »

Fuuuuuuc...aikataulu sekaannus, en olekaan maisemissa silloin, damn! Hautamäki pois 😭
emniemi
Viestit: 755
Liittynyt: Ti 11.02.2014 19:50

Re: [40K] War Head 100: Centurions -juhlaturnausviikonloppu 7-8.9.

Viesti Kirjoittaja emniemi »

emppu niemi
Avatar
Inouj
Viestit: 2590
Liittynyt: Ti 18.03.2003 17:56
Paikkakunta: Great Fields, ES

Re: [40K] War Head 100: Centurions -juhlaturnausviikonloppu 7-8.9.

Viesti Kirjoittaja Inouj »

Sotaa(n)!
Therion
Viestit: 164
Liittynyt: Ti 09.07.2002 00:50
Viesti:

Re: [40K] War Head 100: Centurions -juhlaturnausviikonloppu 7-8.9.

Viesti Kirjoittaja Therion »

Ilmoitetaan mukaan:

Sami Keinänen ja Tapio Miettinen.
Avatar
TurboPenetrator
Viestit: 114
Liittynyt: La 04.08.2012 20:07
Paikkakunta: Helsinki

Re: [40K] War Head 100: Centurions -juhlaturnausviikonloppu 7-8.9.

Viesti Kirjoittaja TurboPenetrator »

Kimmo Kokkarinen mukaan
blackswan
Viestit: 20
Liittynyt: Su 04.06.2006 10:06
Paikkakunta: hki

Re: [40K] War Head 100: Centurions -juhlaturnausviikonloppu 7-8.9.

Viesti Kirjoittaja blackswan »

Sampo mukaan.
Avatar
Harryboy
Viestit: 498
Liittynyt: Ma 08.05.2006 20:12
Paikkakunta: Oisko se Kanada?

Re: [40K] War Head 100: Centurions -juhlaturnausviikonloppu 7-8.9.

Viesti Kirjoittaja Harryboy »

Juha Kemppainen mukaan myös
47.3% tilastoista on lonkalta heitettyjä
Avatar
Lassek
Viestit: 3313
Liittynyt: Ma 05.07.2004 21:04

Re: [40K] War Head 100: Centurions -juhlaturnausviikonloppu 7-8.9.

Viesti Kirjoittaja Lassek »

Lasse Kuikka mukaan.
Ihme ulinaa. - Rune

Fluffipelaaminen on mielentila. - AgeofSignar116
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Turnaukset ja pelikaverit”