[TaTaPe] Warhammer Ravening Hordes 19.10.2019 (taas on tilaa)

Ilmoitukset tulevista turnauksista. Voit myös etsiä pahimpaan hätään uusia pelikavereita.
Avatar
Aarresaari
Viestit: 327
Liittynyt: To 13.02.2014 00:52
Paikkakunta: Tampere

[TaTaPe] Warhammer Ravening Hordes 19.10.2019 (taas on tilaa)

Viesti Kirjoittaja Aarresaari »

Huom! Sääntöihin ja maalauspisteisiin tullut muutoksia!

Huom2! Paikkoja on taas vapaana kahdelle ilmoittautujalle! Allekirjoittanut on yhä varasijalla, joten yksinkin ilmoittautuvat pääsevät pelaamaan.


Tampereen Taktiikkapelaajat Ry järjestää Warhammer Fantasy Battles -turnauksen lauantaina 19. lokakuuta 2019. Paikkana TaTaPen kerhotilat osoitteessa Hatanpäänvaltatie 40 F.

Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen tapahtuu maksamalla turnausmaksu TaTaPen tilille FI68 8330 0710 4586 09. Tilisiirron viestiksi laitetaan "Ravening Hordes Lokakuu Nimi", saajaksi Tampereen Taktiikkapelaajat ry. Turnausmaksun suuruus on 10e. Maksettuaan voi myös ilmoittautua nimellä topicciin, jolloin lista pysyy parhaiten ajan tasalla ja pelikaverien kerääminen helpottuu. Turnauksessa ei jaeta rahapalkintoja, mutta sekä voittaja että parhaiten maalattu armeija palkitaan näyttävin plakaatein.

Turnauksen säännöt
Turnaus pelataan Fantasy Battlen 6. edition säännöillä erratoineen sekä Ravening Hordes -armeijalistoilla. Pelikoko on 1500 pistettä. Turnauksessa saa lisäksi käyttää Dogs of War -armeijalistaa. DoW-listan yksiköitä voi lisäksi perinteen mukaisesti ottaa muihin armeijoihin rare-valintoina.

Tapahtuma järjestetään eräänlaisena henkisenä jatkumona Lipevä Ry:n heinäkuun turnaukselle Hämeenlinnassa ja seuraa edellä mainitun esimerkkiä seuraavissa kohdissa:
-muutos Daemon Host-listaan: Core unitit saavat magic levelejä vain joka kymmentä saman unitin modelia kohti, joka viidennen sijasta. Näin siis 20:n plaguebearerin poppoo on kakkostason velho ja laskee ykköstasolle heti, kun yksi niistä kuolee. Tämä muutos ei koske bloodlettereitä, jotka saavat dispelnoppia itseensä heitettyjä loitsuja vastaan normaalisti joka viidettä modelia kohti. (Max. 4)

Massacre victorystä 20pts,
Solid victorystä 17pts
Minor victorystä 13pts
Drawista 10pts
Minor lossista 7pts
Major lossista 3pts
Massacre loss 0pts

-Pelajaat voivat antaa toisilleen Fair play-pisteitä reilusti ja mukavalla asenteella pelatusta pelistä. Näitä pisteitä voi antaa 0-3 per peli oman harkinnan mukaan kirjaamalla antamansa pisteet lapulle ja toimittamalla lapun TO:lle joka pelin jälkeen.
- Täysin maalatusta armeijasta jaetaan 10 maalauspistettä. Tämän lisäksi pelaajat jakavat toisilleen anonyymisti 0-10 lisäpistettä omien arvostelukriteeriensä mukaisesti. Vertaisarviointi tapahtuu ruokatauon aikana ja siihen osallistuminen on erittäin toivottavaa. Kukin armeija jätetään esille ensimmäisenä pelatun pelin mukaiselle pöydälle ja viereen asetetaan tyhjä kuppi/muki/jne johon muut voivat pudottaa paperilapulle kirjoitetun pistearvionsa. Jokainen pelaaja saa kuppiinsa kertyneiden pisteiden keskiarvon verran lisää maalauspisteitä.

Aikataulu

10:00 – Sisään ja ilmoittautumiset
10:30 – Kierros 1: Pitched Battle
13:30 – Ruokatauko ja maalausarvostelu
14:30 – Kierros 2: Meeting Engagement
17:30 – Tauko
17:45 – Kierros 3: Capture
20:45 – Tapahtuman päätös ja tulosten julkistus

Kerhon tiloissa ei ole ruoanlaittopuitteita, mutta vieressä on sekä kauppa että take away -ravintola.


Ilmoittautuneet
1.Marko Hartikainen
2.Arttu Sulkanen
3.Lauri Sulkanen.
4.Pekko Vuorenrinne
5.Santeri Sevón
6.Joona Kröger
7.Ville Virtanen
8.Akseli Rantakari
9.
10.
11.(Matias Kaakinen)

Allekirjoittanut on mukana jokerina ja jättäytyy ulos parittomassa tilanteessa.
Viimeksi muokannut Aarresaari, Ma 14.10.2019 09:21. Yhteensä muokattu 11 kertaa.
Avatar
Aarresaari
Viestit: 327
Liittynyt: To 13.02.2014 00:52
Paikkakunta: Tampere

Re: [TaTaPe] Warhammer Ravening Hordes 19.10.2019

Viesti Kirjoittaja Aarresaari »

Kommenttia saapi ja kannattaapi antaa seuraavista asioista:

- 6. vaiko 7. editio pohjalle? Päädyin kutoseen koska harva on enää seiskan puolesta puhunut ja yhtenäisyys on hyvästä. Olen silti täysin avoin seiskalle, kunhan sitä sitten jatkossakin halutaan.

- Pelikoko: 1500 pistettä vaiko 2000? Lopulta näillä ei usein ole muuta eroa kuin se yksi kallis Lordi ja ylimääräinen Rare. 1500 painottuu enempi yksiköillä pelaamiseen ja on ainakin teoriassa helpompi mahduttaa 3:een tuntiin. Kolmas vaihtoehto olisi myyttinen 1999 pistettä, joka rajoitetuin vaihtoehdoin pakottaisi satsaamaan core-yksiköihin, mutta ei toisaalta ainakaan nopeuttaisi pelaamista.

- Maalauksen lisäpisteet: Kiinnostaisiko kokeilla järjestäjäarvioinnin sijasta anonyymia vertaisarviointia? Tässä mallissa jokainen osallistuja jättäisi esillä olevan armeijansa viereen kipon tai mukin tai minkä vain ja sinne sitten muut kierreltyään tiputtaisivat paperilapulle omien kriteeriensä mukaiset 0-10 lisäpistettä. Näistä sitten otettaisiin keskiarvo joka lisättäisiin jokaisen maalauspisteisiin. Etuna olisi objektiivisempi arviointi, mutta veisi vähän enemmän ruoka-aikaa ja olisi inhottavaa osallistamista.
Avatar
Morandi
Viestit: 101
Liittynyt: To 19.02.2015 15:44
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: [TaTaPe] Warhammer Ravening Hordes 19.10.2019

Viesti Kirjoittaja Morandi »

Ilmoittaudun näin alustavasti tähän mukaan, mutta en vielä tiedä pääsenkö tuolloin töiltäni tulemaan. Itselleni käy kumpi edikka tahansa, vaikka seiska onkin minulle se tutumpi näistä. 2000:n pisteen pelit ei ainakaan muistaakseni Hämeenlinnassa tehneet useimmile pelaajille ajallisesti tiukkaa siitäkin huolimatta, että kaikki olivat ruosteessa ja sääntökirjaa plärättiin tuon tuosta.

Mitä maalauspisteisiin tulee, niin mielestäni yksittäisen TO:n subjektiivinen arvio on toimivampi malli, sillä jos pelaajat valtuutetaan arvioimaan toistensa armeijat, niin veikkaanpa, että kaikki eivät sitä välttämättä viitsi tehdä joko ajanpuutteen tai riittämättömän arviointikokemuksen takia. TO:n arvio olisi siinä mielessä tasapuolisempi, että kaikki armeijat arvioitaisiin varmasti.
Avatar
Gilaelin
Peliporukkavalvoja
Viestit: 2861
Liittynyt: Su 18.04.2004 19:22
Paikkakunta: Joensuu

Re: [TaTaPe] Warhammer Ravening Hordes 19.10.2019

Viesti Kirjoittaja Gilaelin »

Ai vitsit, hienoa! Lokakuussa on tällä hetkellä menoina konferenssi Oulussa ja seminaari Venäjällä, joista konferenssi on viikko turnauksen jälkeen ja seminaarin päivämäärä vielä seilaa. Vähän tiukkaa kyllä tekee, mutta jos nyt Venäjän reissu ei pamahda noille päiville, niin olen mukana!

Kutonen tuntuu nyt yhden turnauksen verryttelyn jälkeen aivan hyvältä ja kun tuota sääntistäkin on tullut selattua, niin sen osaa jo paremmin ulkoa, eikä kaiveluun tarvitse käyttää aikaa. Sanoisin, että pelataan siis vain kutosella taas, jos ei muuta, niin fiiliksen vuoksi.

Sekä 1,5k, että 2k sopivat hyvin pelin kooksi, joskin ehkä itse preferoisin sitä 2k:ta - jo ihan siksi, että silloin ihmiset pääsevät pelaamaan paremmin pelin jokaista phasea. Toki pienemmässä pelikoossa on tosiaankin puolensa ja onhan niinkin, että pienemmällä pistekoolla näemme ehkä enemmän kokonaan valmiita armeijoita. Kumpikin käy!

Maalauspisteissä kannattaisin ehdottomasti tuota anonyymiä äänestystä.

Tässä olisi nyt teoreettinen mahdollisuus koettaa puristaa valmiiksi lokakuuksi metsän kiimaiset pukki_ukot. Realistisesti ajateltuna se armeija on kuitenkin varmaan valmis vasta keväällä, joten tontuilla pelaamiseksi varmaankin menee. Ehtinen kuitenkin maalata ne keihäshaltiat kasaan ja kokeilla turnauksessa sitten niitä!

Niin tai näin, jos työt eivät tule päälle, olen mukana!
Eyes that fire and sword have seen
And horror in the halls of stone
Look at last on meadows green
And trees and hills they long have known.
Avatar
Lord of Carcassonne
Viestit: 6174
Liittynyt: Ke 18.01.2006 13:03
Paikkakunta: Orivesi

Re: [TaTaPe] Warhammer Ravening Hordes 19.10.2019

Viesti Kirjoittaja Lord of Carcassonne »

musta se legendaarinen 6 edikka (löytyy sääntis viel vaikka ajankanssa hiukan kärsinyt) ja mullekin sopii 1500 tai 2000.

Musta maalauspakko vain jos se kaikille sopii. ei muuten. Mutta kuten yllä sanottiin niin anonyymi äänestys.
WHFB pelit 8.edikassa.(1.1.2014 alkaen)
Armeija V/T/H
Bretonnia 0/0/0
WH40k pelit (1.1.2014 alkaen)
Tau empire 10W/1T/9L Eldars(Iyanden): 2W/1T/7L CSM 6W/0T/10L Iron hands 6W/0T/3L
Avatar
Aarresaari
Viestit: 327
Liittynyt: To 13.02.2014 00:52
Paikkakunta: Tampere

Re: [TaTaPe] Warhammer Ravening Hordes 19.10.2019

Viesti Kirjoittaja Aarresaari »

Hyvää settiä! 2k on täysin mahdollinen pistemäärä jos sitä kovasti toivotaan. Suosittelen kuitenkin itse kutakin kokeilemaan 1500 pisteen listan rakentamista. Saatatte huomata että se ero on tosiaan yllättävän pieni armeijan kokoa katsellessa. Noilla omilla valmistuvilla kääpiöilläni modelien määrä jopa kasvaisi kun pisteitä täytyisi hakea selkeämmin coresta. Magiaa kyllä on vähän vaikeampi pelata kustannustehokkaasti, sen myönnän.

Vertaisarvioinnista tykkäisin itsekin ajatuksena enempi, mutta ymmärrän hyvin sen että tuommoset saattaa helposti jäädä mielestä kun ruokakello tikittää. Näin pienellä porukalla arvosteltavaa on tosin aika vähän ja oma vaikutus on selkeä ja palkitseva. Muistakaa myös että keskiarvon voi laskea vaikka kahdesta lapusta!
Avatar
Lord of Carcassonne
Viestit: 6174
Liittynyt: Ke 18.01.2006 13:03
Paikkakunta: Orivesi

Re: [TaTaPe] Warhammer Ravening Hordes 19.10.2019

Viesti Kirjoittaja Lord of Carcassonne »

Aarresaari kirjoitti: Ke 14.08.2019 19:39 Hyvää settiä! 2k on täysin mahdollinen pistemäärä jos sitä kovasti toivotaan. Suosittelen kuitenkin itse kutakin kokeilemaan 1500 pisteen listan rakentamista. Saatatte huomata että se ero on tosiaan yllättävän pieni armeijan kokoa katsellessa. Noilla omilla valmistuvilla kääpiöilläni modelien määrä jopa kasvaisi kun pisteitä täytyisi hakea selkeämmin coresta. Magiaa kyllä on vähän vaikeampi pelata kustannustehokkaasti, sen myönnän.

Vertaisarvioinnista tykkäisin itsekin ajatuksena enempi, mutta ymmärrän hyvin sen että tuommoset saattaa helposti jäädä mielestä kun ruokakello tikittää. Näin pienellä porukalla arvosteltavaa on tosin aika vähän ja oma vaikutus on selkeä ja palkitseva. Muistakaa myös että keskiarvon voi laskea vaikka kahdesta lapusta!
Mä tossa viikonloppuna kun on aikaa koitan tehä jonkun brettilistan. Mä teen listani usein sen fiiliksen mukaan enkä sen mukaan mikä on just sillähetkellä se hot lista.
WHFB pelit 8.edikassa.(1.1.2014 alkaen)
Armeija V/T/H
Bretonnia 0/0/0
WH40k pelit (1.1.2014 alkaen)
Tau empire 10W/1T/9L Eldars(Iyanden): 2W/1T/7L CSM 6W/0T/10L Iron hands 6W/0T/3L
Santeri
Viestit: 40
Liittynyt: Su 29.11.2009 23:08
Paikkakunta: Kangasala

Re: [TaTaPe] Warhammer Ravening Hordes 19.10.2019

Viesti Kirjoittaja Santeri »

Aikaisemmissa turnauksissa, joissa olen ollut, pelaajat ovat äänestäneet parhaasta armeijasta anonyymisti keskenään ja se on aina toiminut hyvin.
Avatar
Lord of Carcassonne
Viestit: 6174
Liittynyt: Ke 18.01.2006 13:03
Paikkakunta: Orivesi

Re: [TaTaPe] Warhammer Ravening Hordes 19.10.2019

Viesti Kirjoittaja Lord of Carcassonne »

Santeri kirjoitti: Pe 16.08.2019 04:15 Aikaisemmissa turnauksissa, joissa olen ollut, pelaajat ovat äänestäneet parhaasta armeijasta anonyymisti keskenään ja se on aina toiminut hyvin.
Ite tuen ajatusta. Silloin ei moni jää ilman kyytiä kotimatkalle jos kaveri on äänestänyt väärin XD
WHFB pelit 8.edikassa.(1.1.2014 alkaen)
Armeija V/T/H
Bretonnia 0/0/0
WH40k pelit (1.1.2014 alkaen)
Tau empire 10W/1T/9L Eldars(Iyanden): 2W/1T/7L CSM 6W/0T/10L Iron hands 6W/0T/3L
nälkärotta
Viestit: 205
Liittynyt: Ti 20.10.2009 16:01
Paikkakunta: Keuruu

Re: [TaTaPe] Warhammer Ravening Hordes 19.10.2019

Viesti Kirjoittaja nälkärotta »

Pitäusköhän tässä aktivoitua vasaroimaan. Viime pelistä mitä lienee vuotta aikaa...
Ikinä ole kyllä ravening hordes listaa yrittäny laskea...
Voisikohan se onnistua...
Olenkohan vapaalla silloin...
harkintaan menee turnee, 6. edikka kiinnostaa kovasti.
Avatar
Tu_Hammerer
Viestit: 20
Liittynyt: To 22.11.2007 11:31
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Re: [TaTaPe] Warhammer Ravening Hordes 19.10.2019

Viesti Kirjoittaja Tu_Hammerer »

Itse liputan 6th edikkaa.. 1500 & 2000 käy mulle, piti alkuun lähtee kaaoksella mut nyt ku saisin unitin Reiksguardia jalan niin empire.. jos sais basetki lopulta tehtyy xD
Peace, Im out!
Avatar
Tyrisalthan
Viestit: 443
Liittynyt: Pe 08.11.2002 12:58
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: [TaTaPe] Warhammer Ravening Hordes 19.10.2019

Viesti Kirjoittaja Tyrisalthan »

1500 pistettä voisi olla mielenkiintoisempi kun ei saisi lordeja. Vaikuttaa ainakin liskojen ja vampyyrien listaan huomattavasti, eikä tarvitsisi ottaa tykkipatteristoa lohikäärmeen pelossa. Tuloksena enemmän yksikköjen välistä liikuttelua, joka on juuri parasta. Ääni siis sille.
Innokkuus korvaa pätevyyden
Avatar
Aarresaari
Viestit: 327
Liittynyt: To 13.02.2014 00:52
Paikkakunta: Tampere

Re: [TaTaPe] Warhammer Ravening Hordes 19.10.2019

Viesti Kirjoittaja Aarresaari »

Tein päivityksiä. Maalausarvostelu muuttui anonyymiksi vertaisarvioinniksi ja siitä johtuen ruokataukoon lisättiin 15 minuuttia. Muistin myös lisätä maininnan Dogs of War -armeijalistan pätevyydestä ja DoW-yksiköiden palkkaamisesta muihin armeijoihin.

Pelikoko on vielä toistaiseksi 1500 pistettä. Veistelkää ihmeessä listoja molemmissa kokoluokissa ja jakakaa fiiliksiä. Ketjuun postaamalla saa parasta palautetta. 2000 pistettä voidaan saavuttaa jos pienempi totissaan tuntuu riittämättömältä.
Mikke
Viestit: 888
Liittynyt: La 21.09.2002 11:11
Paikkakunta: Leppävirta

Re: [TaTaPe] Warhammer Ravening Hordes 19.10.2019

Viesti Kirjoittaja Mikke »

Hienoa nähdä faban kultakauden pelailun aktivoitumista. Pitää itsekin yrittää järjestää kalenterista tälle aikaa. 1500p. on ihan hyvä koko. Editioneista seiska on verrattoman paljon hiotumpi ja säännöiltään selkeämpi. En muista kuulleeni koskaan yhtään järkevää perustelua miksi kuutosta kannattaisi pelata sitä ennemmin. Ei asialla sinäänsä ole minulle mitään suurta merkitystä, sama peli kyseessä kuitenkin tosiasiallisesti.
"Concrete is heavy ; iron is hard - but the grass will prevail."
-Edward Abbey
Avatar
Lord of Carcassonne
Viestit: 6174
Liittynyt: Ke 18.01.2006 13:03
Paikkakunta: Orivesi

Re: [TaTaPe] Warhammer Ravening Hordes 19.10.2019

Viesti Kirjoittaja Lord of Carcassonne »

Itse hoidan maksun seuraavasta tilistä.
WHFB pelit 8.edikassa.(1.1.2014 alkaen)
Armeija V/T/H
Bretonnia 0/0/0
WH40k pelit (1.1.2014 alkaen)
Tau empire 10W/1T/9L Eldars(Iyanden): 2W/1T/7L CSM 6W/0T/10L Iron hands 6W/0T/3L
Avatar
Tyrisalthan
Viestit: 443
Liittynyt: Pe 08.11.2002 12:58
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: [TaTaPe] Warhammer Ravening Hordes 19.10.2019

Viesti Kirjoittaja Tyrisalthan »

Mites nuo Albionin magic itemit?

Kun ne tulivat niin siinä sanottiin että ne on "additions to those listed in the Common Magic Items list", joka viittaisi siihen että ovat samantasoisia kun vaikka ne sääntöpäivitykset sääntökirjaan ja täten käytettävissä myös ravening hordes-listassa. Onko myös tässä turnauksessa niin?
Innokkuus korvaa pätevyyden
Avatar
Lord of Carcassonne
Viestit: 6174
Liittynyt: Ke 18.01.2006 13:03
Paikkakunta: Orivesi

Re: [TaTaPe] Warhammer Ravening Hordes 19.10.2019

Viesti Kirjoittaja Lord of Carcassonne »

Jos on lisä itemeitä niin olis kiva saada muillekin ne esille.
WHFB pelit 8.edikassa.(1.1.2014 alkaen)
Armeija V/T/H
Bretonnia 0/0/0
WH40k pelit (1.1.2014 alkaen)
Tau empire 10W/1T/9L Eldars(Iyanden): 2W/1T/7L CSM 6W/0T/10L Iron hands 6W/0T/3L
Avatar
Tyrisalthan
Viestit: 443
Liittynyt: Pe 08.11.2002 12:58
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: [TaTaPe] Warhammer Ravening Hordes 19.10.2019

Viesti Kirjoittaja Tyrisalthan »

Lord of Carcassonne kirjoitti: Su 01.09.2019 19:54 Jos on lisä itemeitä niin olis kiva saada muillekin ne esille.
Löytyvät white dwarf nro 263 sekä Chronicles 2003:sta.

(EDIT) Tässä oli nopealla googlettamisella linkki: http://redelf.narod.ru/w6/albion/a_treasures.html
Innokkuus korvaa pätevyyden
Avatar
Lord of Carcassonne
Viestit: 6174
Liittynyt: Ke 18.01.2006 13:03
Paikkakunta: Orivesi

Re: [TaTaPe] Warhammer Ravening Hordes 19.10.2019

Viesti Kirjoittaja Lord of Carcassonne »

Kiitos.
WHFB pelit 8.edikassa.(1.1.2014 alkaen)
Armeija V/T/H
Bretonnia 0/0/0
WH40k pelit (1.1.2014 alkaen)
Tau empire 10W/1T/9L Eldars(Iyanden): 2W/1T/7L CSM 6W/0T/10L Iron hands 6W/0T/3L
Avatar
Aarresaari
Viestit: 327
Liittynyt: To 13.02.2014 00:52
Paikkakunta: Tampere

Re: [TaTaPe] Warhammer Ravening Hordes 19.10.2019

Viesti Kirjoittaja Aarresaari »

Täytyy käydä nuo ajatuksella läpi. Hieman nousee epäilys että kannattaako lisäesineitä jakaa vain osalle kansoista. Vaikka eipä nyt haltioiden taikamelat taida kovin pahaa säröä tasapainoon nakertaa.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Turnaukset ja pelikaverit”