Ideas to get better tournaments to Finland

Palsta, jossa on tarkoitus keskustella kaikista niistä aiheista, jotka eivät sovellu muihin otsikoihin.
JArrow
Viestit: 1142
Liittynyt: Ke 17.01.2007 11:35

Ideas to get better tournaments to Finland

Viesti Kirjoittaja JArrow »

As we all know, organizing warmachine tournaments (in Finland) is ungrateful business and we have quite many tournaments that are canceled because there was no participants. Also Steam&Fury is only tournament we can get people abroad.

How about if we categorize Finnish tournaments to big and small tournaments?
BIG tournaments are like S&F. Organizer give the date ~half a year earlier and players put it to calendar and try to make that time free. And all of those who most likely can make it free put their name to list as early as possible. That way organizer can arrange some good prizes, foreigner players see they get good tournament and we might even get Masters back to Finland. There could be about 4-6 big tournaments a year each at least month between them BUT NO MORE! So something like: Talvisota (february), S&F (may/june), Ropecon (july/august), Tampere??, Turku?? (september??), (october/november??). Big tournaments are multiday tourneys that give players ~6 or more games, and possible sauna or other stuff too. And tournament organizers can even book a slot year or two earlier by informing that they are doing big somewhere march-may for example.

Other tournament would then be small tournament, that are tried to keep as easy as possible. No real prizes, no extra features. Most like one day of gaming (max 4 games) where people don't have to know if they are coming few months before.

Feel free to add your opinion and could you sign for a tournament 4 months before just because it is categorized as a BIG tournament?
Avatar
Inexis
Viestit: 511
Liittynyt: Ke 29.10.2003 16:31
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ideas to get better tournaments to Finland

Viesti Kirjoittaja Inexis »

Greetings Jarrow and thanks for opening this topic in general. It is truly sight to sore eyes to see someone actively trying to improve finnish tournament scene. Now just the easy part left, finding the hosts. ;)

I wholeheartedly agree that we need player culture to be more respective for our few tournament organizers who do reserve their weekends, lets say four months in advance and are ready to be at venue before and after all the players. I think we really should ramp this up initially with fewer tournaments so that our player base can adapt more easily and players wont feel that they have their whole year booked up with bigger tourneys. Id start even with three bigger ones, maybe four maximum this year.

But that's just my opinion. I still really hope we could organize those slightly bigger two-day tourneys where there is some offtime to hang out and chill with other finnish warmahordes players.

Good job Jarrow though for opening this Pandora's box.
Warmachine & Hordes ranking: http://ordoaboensis.fi/wmh-ranking
Avatar
TheEmu
Viestit: 4551
Liittynyt: Su 15.10.2006 22:48
Paikkakunta: Turku

Re: Ideas to get better tournaments to Finland

Viesti Kirjoittaja TheEmu »

Emmä tiä kuuluuks tää mulle millään tasolla, mut pistänpä silti lusikkani soppaan. Sinänsä musta isojenkin turnausten järjestäminen on tosi yksinkertaista: muistaa muutaman enemmän tai vähemmän tärkeän jutun ja loppupeleissä järkkääminen on vaan pienten käytännön asioiden säätämistä. Pienet turnaukset mäki julkaisisin semilyhyellä aikataululla ketterästi, mutta isoihin turnauksiin pyrkisin juurikin samoihin kuin Jani:
- Vähintään 2-3kk ennen tapahtumaa päivämäärät lukkoon ja julki. Jos haetaan kv-osallistujia ni 6kk ei oo liiottelua.
- Hyvät tilat ja maastot
- Hyvät jatko- ja/tai yöpymismestat
- Kunnon pöhinää ja hypeä somessa ja tapahtumissa

Se mikä sitte ei oo yksinkertaista, on järjestäjän tai järjestäjien löytäminen. Järjestäminen ei oo vaikeeta eikä ikävääkään työtä, mutta käytännössä se on työtä. Tästä saa sitte jonkinnäköisen korvauksen. Sit jos tää korvaus on samaa luokkaa työn määrän kanssa, tää on järjestäjälle kannattavaa bisnestä. Turnausten tapauksessa korvaus on lähinnä henkinen (pääsee pelaamaan ja saa jonkinnäköistä nautintoa ison pelaajamassan näkemisestä samassa paikassa). Huippuvuosina mietiskeltiin, että kyllä turnauksista pystyisi jonkinmoisen rahallisenkin korvauksen keräämään, mutta ei siinä tuntipalkoille pääse. Suomessa on pitkä perinne talkootekemiselle ja sen varassahan turnauksetkin pitkälti elää. Eli jostain vaan talkoohenki käyntiin ja porukalla hommiin. :)

Kv-turnaksissa pätee mun nähdäkseni tosi vahvasti, että edestakainen liikenne generoi lisää liikettä, ts. omaan turnaukseen saa kv-osallistujia helpoimmin osallistumalla ite ulkomaisiin tapahtumiin. Somepöhinällä ja sipoovideoilla yms voi saada joitain osallistujia kalasteltua, mutta livenä mainostamalla efekti on tosi paljon vahvempi.
"Dear Game Designer. Rock is cheese. Paper is fine.

Regards, Scissors. "
JArrow
Viestit: 1142
Liittynyt: Ke 17.01.2007 11:35

Re: Ideas to get better tournaments to Finland

Viesti Kirjoittaja JArrow »

Teemu: oot täysin oikeassa siinä, että KV pelaajia saa parhaiten menemällä itse KV turnauksiin. Mutta sitä ennen pitää olla joku turnaus mihin ne kehtaa pyytää. IMO tällä hetkellä S&F on Suomen ainoa turnaus, josta tietää että sinne tulee väkeä ja sinne kehtaa pyytää ulkkareita. Mutta ihan yhtä lailla pelaajilla on vastuu ilmottautua turnauksiin. Edelleen S&F esimerkkinä käyttäen vasta 5 ilmoittautunutta. Kaikki ei pysty tietämään työvuoroja ja joillain, kuten itselläni, on perhetilanne sellainen että ei viitsi vielä lyödä rahoja kiinni, mutta hei voisko ilmottautua S&F21 jo valmiiks? Ulkomaisissa isoissa turnauksissa on kuitenkin ihan tavallista, että liput pitää ostaa puol vuotta ennakkoon. Ei me saada suomeen isoja turnauksia, jos pelaajat ei sitoudu tulemaan niihin, koska ei kukaan järjestäjä lähde ottamaan taloudellista riskiä työn lisäksi.
Avatar
nice2beatU
Viestit: 498
Liittynyt: Ti 24.08.2010 08:55
Paikkakunta: Espoo

Re: Ideas to get better tournaments to Finland

Viesti Kirjoittaja nice2beatU »

Itse maksan/varaan isot turnaukset ajoissa.

Se harmi ettei vaasaa lähemmäs ole saatua ihmisiä innostumaan varaamaan (maksamaann) paikkojaan ajoissa, jotta oli varaa järjestää turnauksia. Tiedän ainakin muutaman henkilön, jotka olisivat valmiita järjestämään ison kaksipäiväisen turnauksen, mutta se vaatisi ensin varmuutta osallistujista, että sen uskaltaisi järjestää.

Olisikohan joku mahdollisimman jaettu ja julkinen (doodle tms) avoin internet äänestys sopivasta päivämäärästä ja puolisitovasta ennakko ilmosta, tapa saada järjestäjille tieto parhaasta ajankohdasta pitää iso turnaus (varata tilat ja tarvikkeet ajoissa jne)
Skorne is love, Skorne is life.
Avatar
Prkl
Viestit: 3709
Liittynyt: Pe 30.05.2003 13:05
Paikkakunta: Esboo

Re: Ideas to get better tournaments to Finland

Viesti Kirjoittaja Prkl »

JArrow kirjoitti: Ti 04.02.2020 08:51...ei kukaan järjestäjä lähde ottamaan taloudellista riskiä työn lisäksi.
Mä oon maksanu useampina vuosina ihan aidosti aika paljon rahaa turnausjärjestämisestä tappiolla. Mut siis uskoin sillon et se generois myös muuta pöhinää ja esim innostais muita järkkäämään kans.
“The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid.”

― Terry Pratchett, Monstrous Regiment
Avatar
tneva82
Viestit: 8683
Liittynyt: To 15.08.2002 11:51
Paikkakunta: Salo

Re: Ideas to get better tournaments to Finland

Viesti Kirjoittaja tneva82 »

petskules kirjoitti: Ke 19.02.2020 11:38
JArrow kirjoitti: Ti 04.02.2020 08:51...ei kukaan järjestäjä lähde ottamaan taloudellista riskiä työn lisäksi.
Mä oon maksanu useampina vuosina ihan aidosti aika paljon rahaa turnausjärjestämisestä tappiolla. Mut siis uskoin sillon et se generois myös muuta pöhinää ja esim innostais muita järkkäämään kans.
Tuossa tosin myös skaala. Onko kyseessä pienempi turnaus vai isompi? Jos esmes on paikallisessa pelikaupassa eikä tarttee maksaa vuokraa tappio on paljon siedettävämpi ja pidin itse investoitua rahaa enemmänkin harrastekustannuksena(harrastukset maksaa anyway) ja iso osa kuluista(maasto) on uudelleenkäytettävää. Mutta jos 2 päiväinen turnaus paikassa josta pitää maksaa vuokraa niin kulut kasvaa sen verran isoiksi etten ihmettele jos järjestäjä ei uskalla ottaa riskiä ettei pysty kattamaan tuotoilla.

Ennakkomaksu auttaa jos sitä ei palauteta mutta sitten tuleeko osallistumisia kyllin ajoissa vai onko riski edelleenkin olemassa...
https://middleagedstrategybattlegamers.home.blog/ <- Turun suunnan LOTR pelaajien blogi
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “PP: Yleiset keskustelut”