PP figujen saatavuus Suomessa

Palsta, jossa on tarkoitus keskustella kaikista niistä aiheista, jotka eivät sovellu muihin otsikoihin.
Avatar
zewe
Viestit: 453
Liittynyt: Su 02.03.2008 20:32
Paikkakunta: Helsinki

PP figujen saatavuus Suomessa

Viesti Kirjoittaja zewe »

Kävin eileen Helsingin Fantsussa jossa kyselin PP:n figujen perään ja sanoivat että ovat katoamassa valikoimasta, myyjä viittasi valmistajan ja maahantuojan välisiin kiistoihin tms. Ilmeisesti kuitenkin Blockhouse Games Turussa myy näitä kuitenkin. Muistelisin joskus takavuosina (MkII aikoihin?) oli tilanne jossa figut loppuivat hyllyiltä kun valmistajalta ei ollut ehtinyt tulla uusia eriä markkinoille. Mikä näiden tilanne on tällä hetkellä? Ilmeisesti ainakin GW:n myynti on koronasta huolimatta pysynyt todella hyvänä, mutta onko sama laita PPllä? Onko jollakin lisää tietoa näiden saatavuudesta tällä hetkellä?
Orders unquestionable
All rank and file
Expendable
Avatar
Veripallo
Viestit: 1095
Liittynyt: To 05.10.2006 10:38

Re: PP figujen saatavuus Suomessa

Viesti Kirjoittaja Veripallo »

Huhuja kanssa mitä muistelen kuulleeni, joten älä ota 100% varmana tietona, mutta ilmeisesti PP on sulkemassa Kiinan tehtaansa kotonan vuoksi, joka pitkälti vastasi Euroopan markkinoille tulevista figuista. Eli odotettavissa vielä jonkin aikaa huonompaa saatavuutta, jonka jälkeen figujen laatu paranee.
Avatar
Hermo
Viestit: 112
Liittynyt: Su 20.04.2008 15:16
Paikkakunta: HooKooIi

Re: PP figujen saatavuus Suomessa

Viesti Kirjoittaja Hermo »

Niin onko kysymys nyt figujen tuotannosta vai mistä niitä saa ostettua?
Blockhouse Games
Viestit: 2
Liittynyt: Ke 04.03.2020 15:29
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: PP figujen saatavuus Suomessa

Viesti Kirjoittaja Blockhouse Games »

Hei,

Toimimme Privateer Press tuotteiden maahantuojana. Toimitus vaikeuksia Eurooppaan on ollut johtuen Seattlen tilanteesta ja muottien lähetyksessä tehtaille.

Tuote saatavuudessa on ollut vielä haasteita mutta ottamalla meihin yhteyttä, selvitämme kyseisten tuotteiden saatavuuden.
[email protected]
https://blockhousegames.net

Emme ole lopettamassa Privateer Press tuotteiden tuontia :)
Stibe
Viestit: 45
Liittynyt: Ke 25.03.2015 05:16

Re: PP figujen saatavuus Suomessa

Viesti Kirjoittaja Stibe »

Kannattaa myös tsekata www.sopupeli.fi , en tiedä miten nykyään saavat uudempia tilattua, mutta jos osuisi vanhoja tarpeellisia silmään.
Lukkimus
Viestit: 440
Liittynyt: To 13.04.2006 18:40
Paikkakunta: Helsinki

Re: PP figujen saatavuus Suomessa

Viesti Kirjoittaja Lukkimus »

Käytännössä tuo saatavuus ongelma vaivaa kaikkia paitsi GWtä. Tiettyjä uusimpia juttuja lukuunottamatta tavaraa kyllä on saanut järkevässä ajassa.
Avatar
The Captain
Valvoja
Viestit: 12828
Liittynyt: Ke 07.08.2002 15:07
Paikkakunta: Kouvola

Re: PP figujen saatavuus Suomessa

Viesti Kirjoittaja The Captain »

Veripallo kirjoitti: Ti 25.08.2020 12:20 Huhuja kanssa mitä muistelen kuulleeni, joten älä ota 100% varmana tietona, mutta ilmeisesti PP on sulkemassa Kiinan tehtaansa kotonan vuoksi, joka pitkälti vastasi Euroopan markkinoille tulevista figuista. Eli odotettavissa vielä jonkin aikaa huonompaa saatavuutta, jonka jälkeen figujen laatu paranee.
Korjaus tähän:

PP valaa omat metalli- ja hartsifigunsa Jenkkilän tehtaalla sekä brittiläisellä yhteistyökumppanillaan. Muoviukkelit sen sijaan ovat tähän saakka tulleet Kiinasta, mutta huhu kertoo muovituotannon olevan siirtymässä Eurooppaan. Luotettavaa lähdettä tälle tiedolle en ole nähnyt.

Saatavuusongelmia on nykyään käytännössä kaikilla tuottajilla, jotka käyttävät perinteistä tukkurimallia, koska etenkin Kickstartereiden yleistyttyä markkinoilla on noin miljoona erilaista figulautapeliä, eikä mikään tukkuri pysty pitämään kattavia valikoimia mitään varastossaan. Tämän takia tukkureilla on lähinnä uutuudet (joita rajallinen määrä) sekä nopeasti liikkuvat vakiotuotteet, ja kaikkea muuta joutuu jonottamaan, kunnes asiakas tilaa jälleenmyyjältä, jälleenmyyjä tukkurilta, tukkuri valmistajalta, valmistaja valmistaa tuotteen ja lähettää sen tukkurille, joka lähettää sen jälleenmyyjälle, joka lähettää sen kuluttajalle. Tämä ketju ei vaan vedä samalla lailla kuin vielä muutama vuosi sitten, koska tarjonta on moninkertaistunut.

Korona toki on hidastanut kansainvälistä rahtiliikennettä merkittävästi, eivätkä Seattlen mellakatkaan asiaa auttane, vaikka ilmeisesti eivät ihan PP:n päämajan nurkilla riehukaan.
-Miksi Jeesuksen ja Marian päät loistavat valoa?
-Niillä on suvussa halogeenejä.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “PP: Yleiset keskustelut”