WARMACHINE/HORDES, kootut keskustelut.

Palsta, jossa on tarkoitus keskustella kaikista niistä aiheista, jotka eivät sovellu muihin otsikoihin.
Lukittu
Avatar
Teräratas
Valvoja
Viestit: 3711
Liittynyt: La 03.08.2002 13:48
Paikkakunta: Varkaus

WARMACHINE/HORDES, kootut keskustelut.

Viesti Kirjoittaja Teräratas »

Eli päätin tehdä tiedotteen warmachinesta, kun näyttää siltä, että samat kysymykset kysytään aina määräajoin uudelleen, vanhojen kejujen hautautuessa syvyyksiin.

Ensinäkin, vanhat WARMACHINE ja HORDES keskustelut sotavasarasta aikajärjestyksessä:
Kokemuksia Warmachinesta
Hordes julkaisu osa2
Hordes julkaisu
Warmachine, aloittamisesta osa2
Warmachine, aloittamisesta
IK Warmachine

Toisekseen, koska näyttää, että Warmachine/Hordes kiinnostaa monia(?), mutta keskustelu on hajallaan, niin ajattelimme Murheen kanssa, että voisi olla hyvä koota kaikki keskustelu aiheesta yhteen paikkaan, ainakin näin alkuun, niin ei tarvitse hirveästi metsästää noita ketjuja pitkin muut pelit osiota.

Eli sääntökysymykset, armeijalistat, tai muut kokemukset rohkeasti tänne ainakin näin alkuun, niin ainakin nähdään, onko kiinnostusta useammalla kuin 4:llä hengellä kyseiseen peliin. Innokkaimmat ovat jo omaa suomi-foorumia aiheelle halunneet, mutta ei nyt vielä mennä asioiden edelle. Näyttäkää ensin, että moiselle olisi jotain tavettakin... :)

Ja niille, joille peli on vieras, niin Privateer Pressin verkkosivut kertovat lisää asiasta. Erityisesti galleriaan tutustuminen varmasti auttaa hahmottamaan pelin henkeä vähän. Listään vielä päälle Battle College, kohtuu kattava yksikkö ja taktiikka opas warmachineen.

Ja viimeisenä, kun nyt postailette galleriaan tai muualle vasaraan warmachine/hordes aiheisia ketjuja, niin heittäkää toki linkki tähän ketjuun, niin saadaan koottuna yhteen paikkaan kaikki aiheeseen liittyvä.

Eipä muuta, annan puheenvuoron teille.

Edit: korjattu tuo BG:n linkki, uudistivat sivuja, näemmä.
Viimeksi muokannut Teräratas, To 07.09.2006 19:23. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Ironman
Viestit: 482
Liittynyt: To 05.09.2002 00:18
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Ironman »

Kuten yllämainituissa threadeissa onkin jo todettu, Warmachinen tai Hordesin (julkaisu huhtikuussa) aloittaminen on helppoa: Hanki haluamasi faktion Battlegroup-boksi. Hintaa tuolla battlegroupilla on vaivaiset 40 euroa. Mukana tulee Warcaster, Warjackeja, stattikortit sekä quick start -säännöt.
Battlegroup-boksit (ja faktiot muutenkin) ovat hyvin tasapainotettuja keskenään ja kannattaakin valita se faktio, jonka tyyli eniten viehättää. Boksipelit ovat nopeita ja erittäin hauskaa ajanvietettä kaikenkaikkiaan. Boksien mukana tulevista muutamasta figusta irtoaa uskomattoman paljon taktikointia ja pelimekaniikkka iskostuu muutamien pelejen jälkeen selkäytimeen. Kun pelimekaniikan on oppinut, voi armeijaansa halutessaan lähteä laajentamaan lisäämällä tukiyksiköitä, sooloja jne ja ostaa perussäännöt sisältävän Warmachine: Primen.

Warmachinen battlegroupit:

Khador:
http://privateerpress.com/WARMACHINE/ga ... or_bg.html

Cygnar:
http://privateerpress.com/WARMACHINE/ga ... ar_bg.html

Cryx:
http://privateerpress.com/WARMACHINE/ga ... yx_bg.html

Menoth:
http://privateerpress.com/WARMACHINE/ga ... te_bg.html

Lisäksi mercenaryille on vielä kaksi eri battlegroup boksia.

Warmachinen quick start säännöt ja perusboksien kortit löytyvät tästä osoitteesta:
http://privateerpress.com/WARMACHINE/de ... e/play_now

Hordesin vastaavat ovat täällä:
http://privateerpress.com/HORDES/defaul ... me/default

Figuja kannattaa tilata suomesta joko
http://www.roolipelit.net tai
http://www.peliarkku.fi

Hyvä ulkomainen paikka, jos yllä mainituilla ei ole tuotetta varastossa, eikä huvita odotella (toimitukset jopa muutamassa päivässä suomeen):
http://www.wargamesworkshop.co.uk
Avatar
yrska
Peliporukkavalvoja
Viestit: 651
Liittynyt: Ti 25.11.2003 16:01
Paikkakunta: Järvenpää

Viesti Kirjoittaja yrska »

Olisikohan teillä "vanhoilla konkareilla" jotain yleispäteviä vinkkejä antaa meille jotka harkitsemme pelin aloittamista, mutta emme halua tehdä sitä ostamalla tuollaista boxed settiä?

Kokoonpanona jotain tyyliin Warcaster, 2-3 Warjackkia ja lopuilla tukevaa ja taistelevaa jalkaväkeä? Pitäisikö joukkojen suhteen keskittyä vain joko lähitaisteleviin tai ampuviin, vai pitäisikö kumpiakin ottaa tasapainoisesti mukaan?

Yrska
Taitojaan ei saa hukata => Silloin kun inspiraatio iskee, niin muu maailma saa odottaa.
Avatar
Murhe
Valvoja
Viestit: 3639
Liittynyt: Pe 13.09.2002 09:33
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja Murhe »

Sikäli, kun olen sääntökirjaa lukenut yhden yön ajan, näyttäisi sellaiselta, että ainoastaan Cygnar voisi kuvitella pärjäävänsä keskittymällä ampumiseen ja sekin vaatisi sen, että warjackit pystyisivät boostattuina tekemään selvää nopeimmista rauhan häiritsijöistä.

Pelkkään lähitaisteluunkaan ei niin vain luota vaikka aivan yhtä ehdottomasti en menisi vannomaan, koska warcasteri pystyy yleensä kurmottamaan kaueampaa loitsuillaan. Meniteille ja Cryxille kai onnistuisi pelkästään tappeleva ja taikova armeija, jos oikein haluaisi, eikä se olisi mahdottomuus pienessä pelissä Khadorillakaan.

Jokaisen armeijan kohdalla painopiste vaihtelee ja vähän riippuen valitusta warcasterista ja yleisestä kokoonpanosta. Ampuva Cygnar armeija gun mageilla ja long gunnereilla on erilainen kuin Khadorien, jossa on leskentekijöitä ja destroyer warjackeja. Ensimmäinen heittää niskaan paljon tulitusta lisäefekteillä höystettynä, kun jälkimmäinen pommittaa harvempaa raskasta blastia ja ampuu kirurgisesti.

Positiivisesti pelistä ei oikein löydy joko tai mentaliteettia. Viimeistään kolmannella kierroksella pitäisi päästä häsyyn, jos toinen puoli istuu ja ampuu toisen löntystäessä päälle mahdollisimman hidasta pikamarssia. Nopean armeijan pitäisi olla iholla jo ensimmäisellä vuorolla.
Ironman
Viestit: 482
Liittynyt: To 05.09.2002 00:18
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Ironman »

Yrska kirjoitti: Olisikohan teillä "vanhoilla konkareilla" jotain yleispäteviä vinkkejä antaa meille jotka harkitsemme pelin aloittamista, mutta emme halua tehdä sitä ostamalla tuollaista boxed settiä?

Kokoonpanona jotain tyyliin Warcaster, 2-3 Warjackkia ja lopuilla tukevaa ja taistelevaa jalkaväkeä? Pitäisikö joukkojen suhteen keskittyä vain joko lähitaisteleviin tai ampuviin, vai pitäisikö kumpiakin ottaa tasapainoisesti mukaan?
Jos haluaa lähteä rakentamaan tasapainoista ja monipuolista 500p armeijaa heti alkuu, niin tosiaankin sanoisin että hyvä kokoonpano voisi olla esimerkiksi:
Warcaster
1 Heavy warjack
1-2 Light warjackia (joista mahdollisesti toisesa arc-noodi)
1-2 sooloa
1 lähitaistelu-unitti
1 ampuva tukiyksikkö

Ja eri faktioihin sovellettuna esimerkiksi näin (heitetty perstuntumalta, en ole laskenut pointteja):

Cryx:
Deneghra
Slayer / Seether
3-4 bonejackia
Pistol Wraith / Bloat Thrall / Skarlock
10 Mechanithrallia
10 Bilethrallia

Khador:
Sorcha
Juggernaut / Kodiak / Devastator
Destroyer
Manhunter
Mortari
10 Iron Fang Pikemen w Unit Attachment
Widowmaker unitti

Cygnar:
Stryker
Ironclad / Centurion
Lancer
Charger/Hunter
Journeyman Warcaster
10 sword knights
10 long gunners

Menoth:
Kreoss
Crusader / Guardian / Reckoner
Revenger
Redeemer / Devout
Paladin
10 Zealots w Monolith bearer
6 deliverers
Choir of menoth


Warmachinessa on tosiaan muutama juttu, minkä takia pelkkään ampumiseen ja omalla deploymentilla turtlaamiseen keskittyvä armeija ei välttämättä ole se "varma" vaihtoehto. Ensinnäkin kaikkien aseiden kantamat ovat Lyhyitä. Pisimmän kantomatkan (huimat 20") pelissä omaa khadorin mortaari, yleisin ampuma-aseen kantama on 12-14 tuumaa. Tämä tarkoittaa usein sitä, että vihollista ei välttämättä ehdi ampua kuin kerran, ennen kuin se on iholla kiinni.
Toisekseen pelissä on muutamia efektejä, jotka tehokkaasti blokkaavat ampumisen tyystin esimerkiksi tietylle alueelle tai tiettyjä yksiköitä vastaan. Esimerkkeinä näistä Vladin wind wall spelli sekä menothin kuoropojat.

Cygnar on oikeastaan ainoa porukka, jolla voi harkita täysin ammuskelevan porukan tekoa. Sekin on toki pulassa, jos vastustaja osaa tähän varautua.
Avatar
Stormdaemon
Viestit: 1001
Liittynyt: Ke 26.01.2005 17:16
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Stormdaemon »

Hmmm... Jos kerran Morhgoz aikoo tuon pelin tänne tuoda ja en tarvitse isoja armeijoita sitä pelatakseni, niin voisi kai tämän aloittamista harkita. Noista tuossa, kun katselin niin ainoat vaihtoehdot minulle ovat ilmeisesti Cryx ja Khador. Voisiko joku hieman valaista minua näiden joukkojen vahvuuksista ja heikkouksista?

Edit: Tack så mycket, Murhe och Ironman.
Viimeksi muokannut Stormdaemon, Pe 20.01.2006 17:52. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
Miten sydämesi kutsuu,
niin liki rintaa pimeys on,
miten kuuma veren laulu
kaulallasi on.
Avatar
Murhe
Valvoja
Viestit: 3639
Liittynyt: Pe 13.09.2002 09:33
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja Murhe »

Cryxillä on kohtuullisen paljon erikoiskykyjä, nopeutta ja taikuutta. Nopeisiin yksiköihin on hankalampi osua, mutta menevät myös helposti rikki. Taikuutta saa kanavoitua näppärästi pienimpien bonejackien kautta kauaksikin.

Khadorilla olisi runsaasti valinnanvaraa jalkaväen suhteen ja jackit ovat isoja, rumia ja kestäviä. Hyökkäyksiä vähemmän, mutta boostattuina sitäkin tehokkaampia. Ei välttämättä edes niin hidaskaan, kun jalkaväkeä saa aika kivasti työnnettyä deployment alueelta eteenpäin ja Vlad osaa pikamarssittaa armeijansa kerran pelissä.
Ironman
Viestit: 482
Liittynyt: To 05.09.2002 00:18
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Ironman »

Stormdaemon kirjoitti:Hmmm... Jos kerran Morhgoz aikoo tuon pelin tänne tuoda ja en tarvitse isoja armeijoita sitä pelatakseni, niin voisi kai tämän aloittamista harkita. Noista tuossa, kun katselin niin ainoat vaihtoehdot minulle ovat ilmeisesti Cryx ja Khador. Voisiko joku hieman valaista minua näiden joukkojen vahvuuksista ja heikkouksista?
Khador ja Cryx ovat melkeimpä täysin toistensa vastakohtia.

Cryxin suurimmat vahvuudet ovat nopeus ja magia. Kaikki joukot ovat todella nopeita ja iskevätkin ihan suhteellisen kovaa. Niillä on myös korkea defense, eli niihin on aika vaikea osua ampumalla tai lähiksessä. Magiassa löytyy varsin ilkeitä loitsuja, joita myös pystyy helposti viskomaan pitkin kenttää vipeltävien pirullisen nopeiden bonejackien arc-noodeista.
Huonona puolena on joukkojen huono vaurion sietokyky. Eli jos niihin jollain osuu, niin sattuu ja kovaa.

Khadorin vahvuutena taas on pelin raskaimmat warjackit. Kevyitä warjackeja ei kadorin pojilta löyty lainkaan. Panssaria, kestävyyttä ja lyömävoimaa löytyy. Ampuma-aseista löytyy pitkän kantaman mortaareita ja destroyerin bombardi, joka aiheittuu ikävää jälkeä vastustajan jalkamiehiin.Khadorin warcasterit ovat pelin kovimpia mättäjiä ja pelin kovin fiitti löytyy Sorchalta.
Huonona puolena on luonnollisesti hitaus. Khador on myös pelin ainoa faktio, joka ei omaa arc nodeja.
Avatar
yrska
Peliporukkavalvoja
Viestit: 651
Liittynyt: Ti 25.11.2003 16:01
Paikkakunta: Järvenpää

Viesti Kirjoittaja yrska »

Elikkäs monipuolisuus on valttia tämänkin pelin kanssa. Hyvä, hyvä...

Ei missään muuten olisi mitään sivustua tai tiedostoa josta voisi pläräillä noita statteja ja ennen kaikkea pistehintoja eri yksiköille, vai onko nuo sääntökirjat / colour stat cardit ainoita lähteitä?
Lähinnä sillä, että en haluaisi ostaa sikaa säkissä varsinkaan kun tuolta Confron puolelta on ehtiny tottua siihen, että tietää osto hetkellä juuri mitä on ostamassa ja tällä hetkellä kun tämä näiden kanssa touhuilu rajoittuu varmasti vain maalailuun, enkä haluaisi siinä vaiheessa, kun pääsee vihdoinkin ihan pelaamaan huomata ostaneeni jotain mitä en sitten tulisikaan kovin useasti pöydällä käyttämään. (No huh, tulipas sillisalaatti lauseeksi)

Yrska (odottaa jo innolla tilaamaansa Revengeria ja toivoo ettei pety pahasti sen saapuessa.)

Edit: Peskuta noita statti/listan rakennus systtemjähän löytyy useampiakin, kunhan vain aukaisee hiukka silmiään...
Taitojaan ei saa hukata => Silloin kun inspiraatio iskee, niin muu maailma saa odottaa.
Avatar
Stormdaemon
Viestit: 1001
Liittynyt: Ke 26.01.2005 17:16
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Stormdaemon »

Hahaah... Nyt käytyäni galleriat läpi olen päätynyt lopputulokseen (bum, bum, bum): Cryx!

Miksi?
Noh... En pahemmin pitänyt kumpienkaan jalkaväestä (siis infantrystä), mutta Cryxiltä isoista monsuista löytyi enemmän minun silmääni miellyttävää lookkia. Lisäksi Murheen ja Ironmanin antama informaatio kansasta miellytti minua ja paha on pop.
Miten sydämesi kutsuu,
niin liki rintaa pimeys on,
miten kuuma veren laulu
kaulallasi on.
Avatar
Murhe
Valvoja
Viestit: 3639
Liittynyt: Pe 13.09.2002 09:33
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja Murhe »

Sääntökirjasta - prime - löytyy kaikkien armeijoiden perusjoukkojen säännöt. Lisäkirjoista arvatenkin löytyvät loppujen. Olen samaa mieltä, ettei sitä mielellään viitsisi ostaa sikaa säkissä vaikka joukko muuten olisi komean oloinen.
Ironman
Viestit: 482
Liittynyt: To 05.09.2002 00:18
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Ironman »

yrska kirjoitti:
Yrska (odottaa jo innolla tilaamaansa Revengeria ja toivoo ettei pety pahasti sen saapuessa.)
Onnittelen, tilasit juuri pelin parhaan light jackin:) Monikäyttöisyydessään tuo on vailla vertaa. Hyvä jacki tuo olisi jo ilman arc-noodiakin, mutta sen kanssa aivan sikamaisen hyvä ja halpa. Löytyy lähes jokaisesta menoth-listasta.

Tosiaan yksikköjen statteja on vähän nihkeästi saatavilla netistä. Täältä löytyy suurin osa primen ja escalaation korteista:
http://www.dungeontrader.com/store/stat.cfm

Jos peliä alkaa tosissaan pelaamaan, kannattaa kyllä nuo kirjat olla jossain saatavilla. Vastustajan joukkojen tunteminen on tässä pelissä ensiarvoisen tärkeää. Luvassa on nimittäin joukko todella ikäviä yllätyksiä pelin aikana jos vastustajan joukkojen ominaisuuksien opettelu on jäänyt puolitiehen.
Avatar
yrska
Peliporukkavalvoja
Viestit: 651
Liittynyt: Ti 25.11.2003 16:01
Paikkakunta: Järvenpää

Viesti Kirjoittaja yrska »

Ironman kirjoitti:Onnittelen, tilasit juuri pelin parhaan light jackin:)
Oikein hienoa, eli en sitä kyseisen napin QS-korttia tiiraillessani mennyt siis ihan puihin. Nyt täytyy vielä vaan toivoa, että nappi ei ole fyysisesti ulkomuodoltaan pettymys.

Itse ajattelin ostaa nuo kirjat vasta kun olisin saanut koko porukan kasaan ja maalattua, mutta nyt se sitten näyttää siltä, että on pakko hankkiakin ne jo tähän väliin. Vai auttaisiko se korttipakka asiaa? Onko siinä myö Coren jälkeen tullet kortit?

Yrska
Taitojaan ei saa hukata => Silloin kun inspiraatio iskee, niin muu maailma saa odottaa.
Ironman
Viestit: 482
Liittynyt: To 05.09.2002 00:18
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Ironman »

yrska kirjoitti:Vai auttaisiko se korttipakka asiaa? Onko siinä myö Coren jälkeen tullet kortit?
Yrska
Aivan, empäs edes tuota tullut ajatelleeksi. Korttipakka sisältää tosiaankin primen ja escalaation kaikki kortit.
Avatar
yrska
Peliporukkavalvoja
Viestit: 651
Liittynyt: Ti 25.11.2003 16:01
Paikkakunta: Järvenpää

Viesti Kirjoittaja yrska »

Ironman kirjoitti:
yrska kirjoitti:Vai auttaisiko se korttipakka asiaa? Onko siinä myö Coren jälkeen tullet kortit?
Yrska
Aivan, empäs edes tuota tullut ajatelleeksi. Korttipakka sisältää tosiaankin primen ja escalaation kaikki kortit.
Mukava kuulla,
Nappaanpa mokoman pakan sitten mukaan seuraavaan sopivaan tilaukseeni, niin pääsen sitten ihan toden teolla kahtomaan mitä haluan oikeasti hankkia.

Kiitän kaikkia avusta.

Yrska
Taitojaan ei saa hukata => Silloin kun inspiraatio iskee, niin muu maailma saa odottaa.
Avatar
Gorkiporki
Sotavasaran Maalaajamestari 2008
Viestit: 2216
Liittynyt: Ma 24.03.2003 21:15

Viesti Kirjoittaja Gorkiporki »

Nyt tuli sitten viimein hankittua itsekin noita warmachine nappeja. En kyllä tiedä että tuleeko itse peliä koskaan pelattua, kun ei peliporurkassa oikein ole tarpeeksi innostusta moiseen. Ukot ovat kyllä hienoja ja steampunk henkinen maailma hauska.
Minusta mielenkiintoisimmat figut löytyvät Khadorin, Cygnarin ja palkkasoturien joukoista. Tosin Khadorin kohdalla väriteemaa on syytä muuttaa, kun varsinkin jakit näyttävät turhankin iloisen värisiltä.
Avatar
Thelacan
Viestit: 2011
Liittynyt: Ma 03.05.2004 17:59
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Thelacan »

Itsekin olen nyt tähän hurahtanut, ja Khadorin battle grouppi tulossa. Vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselle pelille, ja figutkin ovat hienoja.
Näyttää ainakin olevan tämä pelaajakunta kasvavan aina vain, niin olisikos tässä tarvetta irc-kanavalle?
- Kynä-ääliö
Avatar
yrska
Peliporukkavalvoja
Viestit: 651
Liittynyt: Ti 25.11.2003 16:01
Paikkakunta: Järvenpää

Viesti Kirjoittaja yrska »

Thelacan kirjoitti:...olisikos tässä tarvetta irc-kanavalle?
Ainakin mikäli IRC-galleriaa ja muutamaa !Confrontation kanavalla keikkujaa olisi uskominen, niin kanava tällekin jo löytyy IRCnetin puolelta... #WARMACHINE

Tierä häntä sitten mitenkä sisältöpitoista tuo meininki tuolla on, kun ei ole tullut kurkattua sinne...

Yrska
Taitojaan ei saa hukata => Silloin kun inspiraatio iskee, niin muu maailma saa odottaa.
Avatar
Thelacan
Viestit: 2011
Liittynyt: Ma 03.05.2004 17:59
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Thelacan »

Jees, tuli itse mentyä tuonne kanavalle ja kyllähän siellä vähäsen poppoota oli, ja tosiaan tästä pelistä kyse.
- Kynä-ääliö
Ironman
Viestit: 482
Liittynyt: To 05.09.2002 00:18
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Ironman »

Oho, tuommoisenkin on joku keksinyt perustaa. Pitääpä käydä kurkistamassa.
Lukittu

Palaa sivulle “PP: Yleiset keskustelut”