Chaden Legioona-metaa

Mikäli haluat palautetta ja kehitysideoita suunnitteilla olevaan armeijaasi, kirjoita listasi tänne. Voit myös antaa palautetta omista kokemuksistasi muille.
Avatar
Chade
Viestit: 927
Liittynyt: Ma 03.06.2002 20:52
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Chaden Legioona-metaa

Viesti Kirjoittaja Chade » Ma 28.12.2015 00:37

Ihme_apina kirjoitti:Teraphit menee ja jakaa tarkkoja firelätyi fiittivuorol, samal blockaa läpä 11" etulinjan reachinsä kaa. Furyi ei tartte poistaa kun ne tapetaan kuitenki ja jos ei ni saat viel yhen ilmasen attackin lisää frenzystä. Oha ne tolleen kivoi. Ite kaivannu siihen yhtä raskaampaa meleemöhköä johon enkeli on osunu ihan ok, handcannon viel bonuksena.
Hyviä fiiliksiä ja kyl ihan samaa suuntaa mikä mulla on ollut. Ravagoren animus parantaa vielä melkoisesti Teraphien osakkeita. Hmm ehkä suurin ongelma näiden kohdalla on kuitenkin lopulta se, että ei tekisi mieli hankkia ja maalata kahta corner case petoa, jota pyörittäisi sitten vaan täsmälleen tuossa yhdessä listassa. Pitää joku kerta kokeilla Raek-proxyilla, että pitäiskö kuitenkin pistää eurot jonoon ja sit maalata vaan raivona.
Jackal kirjoitti:Nopeasti sanottuna itse ainakin olen pitänyt bolttiksesta erittäin paljon, auttaa ratsuväen poistossa joka on ainakin omalla kohdalla ollut elylle suht myrkkyä kun ovat nopeita ja lyövät vielä niin saakuli kovaa. Bolttis pystyy featti vuorolla hakemaan kaksi pois ja olemaan vielä turvallisella etäisyydellä. Eivätkä treashold 9 ihan heti frensyäkkään. Toki crt knokki vielä lisää pelottavuutta monelle casterille.
Toi pollejen ammuskelu on kyllä tosi hyvä pointti. Ne on aika täydellisiä maaleja bolttikselle. Samoin crit-kd voittaa läpällä pelejä joskus, kuten sanoit. Tolla voi kanssa raivata väylää vastustajan casteriin kivasti, jos osaa noppaa heittää. Vielä bonuksena tuli mieleen, että auttaa jotain multi-wound shield wallia vastaan jos onnistut pushaamaan pari kriittistä nappia pois muodostelmasta. Hyvää techiä.
"Söpö sixpackmonsteri!" -kauneinta mitä Nightbringeristä on koskaan sanottu

Avatar
Chade
Viestit: 927
Liittynyt: Ma 03.06.2002 20:52
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Chaden Legioona-metaa

Viesti Kirjoittaja Chade » Ma 28.12.2015 01:11

Kiitos metaamisessa avustaneille! Vähän tässä kävi lopulta niin, että koska ADR on niin tyhmä, niin miksi ei ottais about kaikkia tarjottuja optioita mukaan? Näin ollen viimeisimmät versiot listoista näyttäisivät nyt tältä:

pVayl, Disciple of Everblight +6
- Typhon 12
- Scythean 9
- Scythean 9
- Seraph 8
- Raek 4
- Raek 4
- Shredder 2
- Shredder 2
Forsaken 2
Forsaken 2
Spell Martyr 1
Swamp Gobbers 1
Objective: Fuel Cache

Specialists: 20p
- Naga Nightlurker 5
- Succubus 2
Blackfrost Shard 5
Spawning Vessel (max) 3
Deathstalker 2
Deathstalker 2
Shepherd 1

eLylyth, Shadow of Everblight +5
- Zuriel 10
- Ravagore 10
- Ravagore 10
- Naga Nightlurker 5
- Shredder 2
- Succubus 2
Strider Rangers 6
- UA 3
Deathstalker 2
Deathstalker 2
Shepherd 1
Shepherd 1
Swamp Gobbers 1
Objective: Effigy of Valor

Specialists: 20p
- Angelius 9
- Nephilim Bolt Thrower 6
Totem Hunter 3
Forsaken 2pVaylin lista on luottokamaa alusta loppuun. Specialisteissa on sitten kaikki se tyhmän hyvä kama, mitä voi valikoida, kun vastustaja on tiedossa. Panssaria vastaan BFS, buffeja vastaan Naga, jalkaväkeä vastaan Deathstalkerit ja/tai pata. Succubuksen vois ehkä vielä rikkoa Feralgeistiksi ja joksikin, mutta en tiedä. Toki MAXIMUS saattais olla kova myös.

eLylyn peruslista on ennallaan ja nyt Strider Rangerit pääsivät kehiin. Specialisteihin saa käteväsi kaksi hyvää moduulia niiden tilalle. Voi ottaa Angeliuksen, jos sattuu vaikka häviämään list chickenin jotakin kovaa panssaria vastaan. Boltteri voi mennä joko Rangerien tilalle tai Nagiksen (+ savugobbojen) tilalle, jos näyttää hyvältä tai yhdessä Totem Hunterin kanssa Rangerien tilalle. Shredderiä pitänee kokeilla Forsakenin tilalla jossain vaiheessa tai (gasp) toisen Deathstalkerin tilalla. DEF 17 Lyly ja ARM 20 Zuriel on ihan jepoja. Objectiiviksi valitsin tässä vaiheessa Effigyn, koska tossa listassa on lopulta aika paljon säikähtävää kamaa. Erityisesti toki Striderit, mutta myös savugobbot ja Shepherdit. Pitää tätä nyt testailla sitten seuraavaksi.

Minkälaisia fiiliksiä näistä herää muuta kuin että on toi ADR aika tyhmä kun osuu sopivasti?
"Söpö sixpackmonsteri!" -kauneinta mitä Nightbringeristä on koskaan sanottu

Avatar
Chade
Viestit: 927
Liittynyt: Ma 03.06.2002 20:52
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Chaden Legioona-metaa

Viesti Kirjoittaja Chade » Ma 25.01.2016 03:45

Kävin viikko sitten Turkkusessa vähän pelailemassa, ja sainpa nyt lopulta aikaiseksi kirjoittaa siitä, miten meni. Pelasin yo listoja sillä ainoalla muutoksella, että Shredder oli Lylyn listassa siirretty varsinaiseen listaan ja Forsaken ADR:n puolelle. Editoin muutoksen myös edelliseen viestiin. Yleisesti turnaus meni omalta osaltani tulosten puolesta heikosti, mutta pelit olivat sinällään hyviä oppimiskokemuksia. Neljästä pelistä kolmessa vastaan tuli rankingissa mua korkeammalla oleva kaveri, joka osaltaan kertoo siitä, että paritus näytteli isohkoa osaa omalla kohdallani.

1. Peli, Niko Ranta, Cryx, Goreshade3 vs pVayl, Incursion, Häviö skenaarioon

Alkuparitus tarjoili jo kiinnostavia pelejä, kun allekirjoittanut sai Nikon ja Tatu ja Teemu paritettiin naapuripöydälle. Incursio on skenaariona mielestäni ikävin, sillä eLyly ei ollenkaan tykkää pelata sitä ja pVaylilla on vaikeuksia levittäytyä kaikille lipuille. Päädyin droppaamaan Vaylin, sillä Vayl ei jäädy Goren feattiin ja epäilin, että Lylyllä voisi olla suuria vaikeuksia tappaa Goren Kräksää ja ratsuväkeä riittävän tehokkaasti. Lisäksi kentällä oli ikävästi molemmilla puolilla muuri hyvässä paikassa, eli assassinaatio olisi vaikeaa. Niko varmaankin oletti saavansa Vaylin ja droppasi Goren. pDenny olisi ollut Vaylille tosi paha. Häviän harmikseni aloitusheiton ja pakotan Nikon puolelle, jossa muuri on edes vähän kräksän tiellä. Nikolla on listassa jo mainitun kräksän lisäksi Skarlock, parit mäkkärit, pari kirurgia, Bane-pollet, Soul Hunterit ja Darragh Wrathe. Niko depoaa ratsuväet reunoille ja muun läjän keskelle, itse lyön jutut aikalailla keskelle. Ekat vuorot työnnellään juttuja aika varovasti eteenpäin. Niko ampuu Seraphista puolet pois kräksällä. 2A:lla laitan Raekit 4" sivulipuista ja Seraphin keskilipulle. Bunkkeroidun muuten keskilipun läheisyyteen. Niko ampuu Kräksällä tylysti Seraphin raadoksi, muuta levittelee muuten vain vähän mäkkäreitä ja polleja lipuille pitäen suurimman osan jutuistaa kiusallisen kaukana. 3A:lla Vayl menee keskelle ja feattaa. Tapan läjän mäkkäreitä, pari Bane-pollea ja jotain, mutta ongelma on siinä, että en saa mitään yksikköä kokonaan pois, enkä onnistu koskemaan kräksään tai kirurgeihin. Feattiliikkeillä jätän tyhmästi Typhonin keskilipulle, vaikka olisin voinut perääntyä sillä ja laittaa Raekin tilalle. Skoraan vasemmalta ja keskilipulta tilanteeksi 2-0. Niko feattaa vastavuoroisesti toisen Raekin ja Typhonin jäihin ja Scything Touchilla varustetut mäkkärit paukuttavat ne kylmästi vaihtoon, koska miksi ei. Täyteen ladattu Kräksä katselee vierestä, että oho, noihan homman jo hoitivat. Pollet tappavat jotain Shreddereitä. Gore itse pysyy tooodella kaukana kaikesta. Niko saa sivuliput tyhjiksi ja nappaa sieltä pinnat. Totean, että peli alkaa näyttää kovasti hävityltä. Kräksä on vasta nyt tullut esiin muurinsa takaa ja yritän pistää sen remonttiin saadakseni edes yhden CP:n lisää. Edes se ei lopulta onnistu, vaikka kaksi Scythista pääsee lyömään, toinen tosin Tramplen jälkeen. Kräksä murhaa toisen Scythiksen ja Gore itse toisen ja peli on sillä taputeltu, kun Niko nappaa puuttuvat pinnat. CP:t lopulta 2-5.

Mietteinä meni kyllä aikalailla vihkoon minun osaltani. Niko pelasi taitavasti, eikä antanut tilaisuutta napata Kräksää tai Gorea missään sopivassa vaiheessa. Asiaa ei yhtään auttanut, että Kräksä ampui Seraphin kahdella laakilla ruumishuoneelle. Muutenkin huomasi, että taidot Cryxia vastaan ovat kovasti ruosteessa. Olisi pitänyt pelata Scythiksiä rohkeasti edempänä, nyt ne eivät pääseet feattivuorolla tekemään juuri mitään hyödyllistä, ja toisaalta olisi pitänyt yrittää paljon kovemmin saada kokonaisia yksiköitä mäkkäreitä pois. Typhonin ruiskujen kanssa se olisi ehkä saattanut onnistuakin. Toisaalta olisi ehkä pitänyt alunpelin vain pudottaa Lyly. Ampuminen olisi poistanut ainakin mäkkärit sen verran tehokkaasti. En sitten tiedä mitä olisi Kräksän ja pollejen kanssa käynyt. Tuota pitää kokeilla.

2. Peli, Juha Paananen, Legion of Everblight, eSiskot vs eLylyth, Incoming, Voitto skenaarioon

Noniin, Legioona-mirrori. Näitä on lopulta yllättävän harvoin saanut pelata. Naureskeltiin Juhan kanssa jo ennen parituksia, että olisko se pVayl mirrori sitten, mutta kun tosipaikka tuli, niin molemmat pudottivat näätänä juuri sen toisen listan. Juhalla oli eSiskojen kanssa Angelius, Scythean, Seraph, täydet Croak Raiderit, täydet miekkamiehet UA:lla, pata, savugobbot ja pari Shepherdiä. Voitin nopan ja menin ensin. Juha valitsi puolen, jossa on kivasti mäki mun zonen puolella, eli oikealla, mistä lähestyä. Juoksentelen ensimmäisellä vuorolla eteenpäin osittain aika konservatiivisesti, sillä en halua turhaan ottaa juoksevia Croakkeja kiinni Stridereihi. Juha vastaa juoksemalla Croakkeja eturivissä ja miekkamiehiä niiden perässä kohti mun zonea. Pedot tulevat hyvin varovasti keskeltä. Siskot tyytyvät vain hiippailemaan varovasti eteenpäin oikealla puolella. Sattuu kommunikaatiokatkos, kun Juha kysyy ignoraavatkoi nuo Stealthin. Luulen, että tarkoittettiin Ravagoreja, vaikka oikeasti tarkoitettiin niiden vieressä olevia Stridereita. Näin Croakit eivät saa Occultationia, joka olisi kyllä niistä varmaan osan pelastanut. Nyt 2A:lla Striderit voivat tähdätä ja ampua eteen tulleet Croakit paljon helpommin. Lyly yrittää mokata, kun ei osu Zurielin animuksesta huolimatta kahdella nuolella mäellä olevaan Croakkiin ja jää turhan eteen, kun Swift Hunter ei toimi. Säästelen feattia, kun iso osa Juhan jutuista jäi aika kauas. Vasemmalla yksinäinen Deathstalker juoksee Juhan zonen nurkkaan ja tulee sieltä contestoimaan zonea lopulta koko pelin. Juha yrittää kuitata Lylyn mokan. Croakki saa öljynsä perille, mutta Lylyä pääsevät ampumaan lopulta vain Seraph ja Angelius. Seraph laittaa hyvin kuteja matkaan, mutta vain pari niistä osuu kun haettiin 12+ ja Lyly elää noin puolilla bokseista trasferoituaan yhden osuman pois. Muuten Croakkeja ja miekkamiehiä lähinnä juoksee mun syliin oikealla. Totean, että nyt on selkeä featti. Lyly vetäytyy mun objektiivin taakse turvaan ja ammuskelee sieltä jotain. Ravagoret ampuvat yhteistuumin Seraphin pois ja pinnoja Angeliukseen Stidereiden ja toisen Deathstalkerin tyhjentäessä zonen. Zuriel chargaa keskelle ampumaan tulleen Angeliuksen, mutta vaadittiin lopulta hyvä heitto liekinheittimen aiheuttamasta tulesta seuraavalla vuorolla, että homma meni loppuun asti. Juhan vuorolla Scythean ja Rhyas kostavat ja muhraavat Zurielin. Miekkamiehiä vaan riittää jostain ja yhtäkkiä suurin osa mun Stridereista onkin lähitaistelussa. Yritän ampua Scytheanin pois kaikella, mitä mulla on, mutta eihän se kuole. Peli alkaa näyttää tosi vaikealta, vaikka homman piti olla hallussa. Padasta työnnetyt lesserit tarjoavat Siskoille niin hyvin transfer-kohteita, että en oikein uskalla lähteä kokeilemaan. Juhan Scythean tulee ajamaan mun tolpan nurin ja Rhyas hyppää tappamaan Nagan. Vastavuoroisesti Ravagore tappaa Rhyasin ja Scythean kuolee johonkin. Toinen Rava yrittää Saerynia, mutta ei onnistu. Striderit painivat miekkamiesten kanssa ajasta ikuisuuteen. Rhyas palaa vielä featilla takaisin ja tappaa toisen Ravan, mutta kuolee sitten Lylyn ampumiseen. Peli ratkeaa lopulta siihen, että Lyly tanssii Juhan alueelle dominoimaan ja toinen Rava tankkaa mun aluetta Saerynin vieressä. Lopulta molemmilta on kello loppua, mutta saan ammuttua jämät, mitä Juha ehtii alueelleen juoksuttaa ja vien skenaariolla. CP:t lopulta 5-1, kun Juha sai mun tolpan rikki.

Mietteinä tämä näytti hyvältä noin vuorolle kolme asti, mutta sitten menikin yllättävän vaikeaksi. Ravat eivät oikein rähmäkäpälillään osu siskoihin ja iso läjä transfereita vaikeuttaa Lylyllä ampumista kovasti. Vielä kun Rhyas poistaa Ravaa aika kiusallisella teholla. Onneksi Rhyas ei koskaan päässyt Lylyyn kiinni, vaikka lähellä sekin oli. Croakit kuolivat Stridereihin aika sovinnolla. Oli muutenkin hienoa, että Stridereilla saattoi tähdätä ja silti liikkua 3"-5" ampumisen jälkeen. Tuntuu, että olisi pitänyt ehkä mennä aktiivisemmin zoneille, mutta Lylylle meni pupu pöksyyn sen jälkeen, kun puolet bokseista oli ammuttu pois. Minulla olisi ollut transfer-kohteiksi hyviä Ravagoreja. Juha pelasi ihan solidin pelin, mutta lopussa oma zone jäi liian tyhjäksi ja kello kului Ravan hakkaamiseen heikoilla lyönneillä sen jälkeen, kun kaikki kovaa lyövä oli tapettu tai vähintään sidottu. Lopussa taisi olla jotain 20s jäljellä mun paria minuuttia vastaan.

3. Peli, Tatu Purhonen, Khador, Butcher3 vs pVayl, Outflank, Häviö caster killiin

Aina tuntuu tulevan vastaan vähintään yksi kaveri kotopuolesta ja tällä kertaa napsahti Tatu. Tiedettiin molemmat mikä match up oli tulossa. Kentällä oli jännittävästi kivitolppa keskellä zone-alueita jakamassa kenttää kahtia. Muuten ei mitään oleellista. Tatulla oli Butcherin kavereita Ruin, kaksi Devastaattoria, Nyssit Valachevilla, pienet maagipollet, Ragman, Madelyn, eEriyss ja doge. Vaihdan toisen Raekin ja Spell Martyrin tilalle Blackfrost Shardin ADR:sta. Häviän nopan ja Tatu menee ensin. Warjackit, Ragman ja Madelyn tulevat Butcherin kanssa keskeltä, Nyssit Eiryssin kanssa oikeasta reunasta ja pollet lähtevät koukkaamaan tooodella kaukaa vasemmalta. Itse hinaan petoni aikalailla keskeltä yhden Raekin hakiessa oikeaan reunaan ja yhden Scytheanin vasempaan. Menen aika varovaisesti, sillä edessä ollut Ruin tulee halutessaan aika törkeän kaukaa Butcherista itsestään puhumattakaan. Laitan Typhonin suoraan Vaylin eteen baittaamaan Ruihia Dark Sentinelin kanssa. Tatu ei ole kuitenkaan höynäytettävissä. Warcjakit bunkkeroituvat täsmälleen keskelle kenttää Devastattoreiden halatessa eturivissä kivitolppaa. Ruin ja soolot ovat siinä takana, seuraavaksi koirat ja Butcher itse viimeisenä. Nyssit oikealla käyvät ampumassa yhdellä mega-CRA:lla Shredderin pois, mutta sitten Tatu tekee ison virheen ja menee Zephyrillä 3" päähän Ruinista. Nyssit mokaavat paniikkitestinsä, eivätkä edes muista rallyta samalla vuorolla. Yht'äkkiä oikeaa zonea contestoi enää pelkkä Eiryss. Pollet vuoraavat vasemman zonen takalaidan. Mun toisella vuorolla pitää alkaa tapahtua. Vayl kävelee eteen ja laittaa featin ja Inciten päälle napaten kaikki robotit sen sisään. Raek tappaa Eiryksen ja oikea zone on tyhjä, mutta vain hetken. Typhon nimittäin tekee taktiset ja taottuaa tehottomasti oikeaa Devastaattoria pari kertaa Crit Pitchaa pöntön pois Scytheanin tieltä, mutta suoraan oikealle alueelle contestoimaan. Oh well. Toinen Devastaattor nappaa Harmin ja Scytheanit romuttavat lopulta toisen Devan, Ruinin, Ragmanin ja Madelynin. Peräännyt mahdollisimman kauas karkuun. Tässä vaiheessa moni peli alkaisi olla taputeltu, mutta ei Butcheria vastaan. Perinteiseen tapaan mölli päättää voittaa pelin yksi ja erinäisten temppujen jälkeen hinaa toisen Scytheanin ja Typhonin syliinsä ja kylmästä hakkaa ne pois. Noppa kuitenkin vähän pettää ja camppiin jää "vain" kolme Focusta featin jälkeen. Nyssit eivät rallyta... Totean, että nyt mun pitää lopettaa tämä. Tatu on kuitenkin tehnyt hyvää työtä Scytheanin jumittamisessa, eikä se mitenkään pääse Butcheriin kiinni. Lyhyestä virsi kaunis, kaadaan Butcherin päälle kaiken, mitä irtoaa, mutta mölli jää kahteen pinnaan. On se vaan hirmuinen. Häviän sen jälkeen triviaalisti. CP:t menevät lopulta 1-1.

Mietteinä peli meni sikäli kivasti, että roboteista tuli romurautaa aika kovalla teholla. Edes ARM 25 ei riitä Incite Scytheania vastaan, kun nappaa vielä Harmin sisään. Tatu antoi mulle aika paljon siimaa mokaamalla Nyssien paniikkitestit, jolloin ne eivät oikeastaan contribuoineet peliin juuri millään tavalla toisen vuoron jälkeen. Butcher3 on kuitenkin yksi niitä castereita, jotka voivat hyvin voittaa, vaikka koko armeija olisi tuhottu ja nyt niin käytännössä kävi. Totesin, että en voi oikein pelata edes skenaariota, kun Butcher saisi kyllä Vaylin kiinni riippumatta siitä mihin yrittäisin mennä. Vähän paremmin olisi pitänyt heittää noppaa, mutta ei tällä kertaa. Toinen kerta jo, kun Tatua vastaan möhkö elää parilla pinnalla... Olisin ehkä omalla feattivuorollani voinut onnistua tekemään Butcherin elämästä vaikeampaa tunkemalla toisen Scytheanin suoraan äijän naamalle, jolloin kahden pedon hinaaminen tapettavaksi olisi vaikeutunut, mutta en ole ihan varma olisiko se lopulta onnistunut. Koirat suojasivat isäntäänsä ruumiillaan sen verran hyvin.

4. Peli, Matias Väätäinen, Trollbloods, pGrim vs pVayl, Recon, Häviö skenaarioon

Katsellaan toistemme listoja ja ainakin minusta tuntuu, että vähän listakanan puolelle menee kun Matiaksen toinen lista on Doomy3. Lyly ottaisi mielellään Grimin ja Vayl Doomyn, mutta ei toisinpäin. Droppaan lopulta sen, mikä on mulle varmempi, eli Vaylin ja Matias tekee samoin ja droppaa Grimin. Uuh. Matiaksella on listassa Grimin lisäksi Glacier King, Impaler, Runebearer, pieni kivi UA:lla, kahdet täydet Croak Raiderit, Fire Eaterit, Whelpit, Witch Doctor ja Pendrake. Uhoh. Matias voittaa aloituksen ja menee toki ensin. Deployataan molemmat aika tarkkaan keskelle. Croakit lähestyvät keskizonen molemmin puolin. Ensimmäisellä vuorolla Matias juoksuttaa juttuja eteenpäin. Katson omallani, että lähimmät Croakit tulivat turhan lähelle ja hinailen Typhonia ja Seraphia Leashilla ja Slipstreamilla ja saankin ammuttua nelisen sammakkoa pois. Raekit ottavat molemmat omat Croakki-yksikkönsä tähtäimeen ja juoksevat täysiä päälle sitoen muutaman molemmilta puolilta lähitaisteluun. Bunkkeroidun objektiivini ympärille ja savugobbot savuttavat koko porukat. Luotan siihen, että DEF 13-17 riittää sammakoita vastaan. Matiaksen seuraava vuoro osoittaa, että olin pahasti väärässä. Tästä alkaa nimittäin noppien show, jossa kolmen nopan keskitulos oli molemmilla luokkaa 14+ lähes jatkuvasti. Pendrake antaa oikean puoleisille Croakeille vähän Beast Lorea ja noin viisi sammakkoa öljystää ja tappaa Tenacitylla varustetun Scytheanin pois kuleksimasta ja tekee Seraphiin noin puolet bokseista. Kapuan päälle DEF 16 Raek nappaa puolet bokseista random lyönnistä. Kunkku ammuskelee Typhonia, mutta ei osu ja ampuu sitten Scythikseltä puolet bokseista kahdella seuraavalla kudilla. Ngh. Vasemmat Croakit saavat Typhoniin vain yhden osuman kekäleillä, mutta vahinkoheitto öljyillä vie taas lähes puolet bokseista suoraan. Nnngh. Omalla vuorollani yritän vastata parhaani mukaan. Vayl menee eteen, feat ja Incite. Raekit, Scytheanit ja Typhon poistavat Croakkia minkä kerkiävät, mutta niitä riittää. Peräännyn oman objektiivini ympärille. Matias jatkaa hyväksi havaitulla linjalla ja Croakit ampuvat öljytyn Typhonin parilla laakilla, vaikka kuinka oli taas Tenacity ja Regenaraatiot vedetty. Hyvänä esimerkkinä nopista yksi Fire Eater laittaa sprayn sivuosumalla 10 pinnaa tolppaan ampuessaan toisen savugobon, mutta sitten GK joutuu käyttämään kaikki kolme kutiaan saadakseen loput viisi boksia aikaan... Grim kämppää kivensä kanssa Matiaksen objektiivin takana ja ammuskelee sieltä aina välillä jotain. Multa on kuollut aika huolestuttava määrä tavaraa, mutta toisaalta GK ei jaksanut raahata varvastaan puolta tuumaa zonelle. Vasen Raek on selvinnyt Croakeistaan ja menee sankarin tavoin tuhoamaan Objektiivin oikean Raekin niputtaessa zonelle eksyneet Fire Eaterit ja Shredderin syödessä kasuaalisti DEF 18 Pendraken. Vayl uskaltaa seistä gobbopilvessä varpaat zonen nurkassa, 3-0. Kiviukot pistävät kasuaalisti Raekin melkein vaihtoon parilla lyönnillä. Triviaalit kympit osumiseen. Toisella reunalla Impaler päättää animuksensa jälkeen heittää läpällä keihäällä lähitaistelussa ollutta Raekkin (DEF 19), ja heittää toki 17 osumiseen kaataen kissan pötkölleen, josta Kunkku sen ampuu raahattuaan ensin varpaansa zonelle. Jäljellä on jotain kolme Croakkia, mutta silti ne hakevat vielä Scytheanin pois, koska miksi ei... Multa alkavat olla jutut lopussa. Laskeskelen, että mulla on sauma, jos saan oikean lipun tyhjäksi ja Vaylin juostua sinne. Homma menee lähes putkeen, mutta Forsaken ei tapa Krokodokoa ja kävelen vain lipun viereen tuijottamaan Krokoa vihaisesti. Matias tyhjentää keskizonen ja Grim siirtyy dominoimaan sitä. Tässä vaiheessa Matiaksella on jäljellä kellossa enää luokkaa minuutti. Onnistun tyhjentämään Vaylilla oikean lipun, mutta ainoa, mitä mulla on enää Vaylin lisäksi jäljellä on Seraph puolissa bokseissa. Se juoksee keskizonelle contestaamaan ja toivoo parasta. Kunkku ratkaisee pelin muussaamalla tipun ensimmäisellä iskulla ja joku juoksee mun lipun lähelle. Matias voittaa skenun 4-5, kun kellossa on jäljellä 34s.

Mietteinä tässä pelissä nopat näyttelivät aika suurta roolia. Molemmat heittivät ihan tyhmän hyvin koko ajan, mutta erityisesti sammakoiden vahinkoheitot olivat keskimäärin todella absurdeja. Tupla-sammakot on todella ilkeä vastustaja ja Pendraken Beastloren kanssa ne osuvat kiusallisen hyvin. Samoin kunkku ampuu kauan ja kovaa, vaikka ei voikaan Vayliin koskea. Jäkikäteen ajatellen olisi ehkä pitänyt Leashata/Slipstreamata Raekkeja ja laittaa ne molemmat samalta puolelta. Olisin voinut työntää ne toisen Croakkiryhmän kurkkuun sen verran tehokkaasti, etteivät olisi juuri ampumaan päässeet. Toisaalta Grimiä olisi voinut ehkä jossain vaiheessa yrittää. Bunkkeroi hyvin kivensä takana, mutta parissa kohdassa taisi olla tilanne, missä molemmat pedot olivat täysissä. Nyt kuitenkin kävi näin ja parempi mies voitti.

Lasketaan SoSsit ja olen lopulta tuloksissa toiseksi viimeinen, kun häviän yhden sijan arvalla samoissa SoSeissa ja CP:ssä olleelle Iirolle. Ei siis sikäli kovin paljon mitään, mistä kotiin kirjoittaa, mutta paljon hyvää oppia tuli. Selkeästi pitäisi rohkeasti pudottaa eLylyä. Toisaalta ADR oli selvästi vielä uusi juttu, ja en vaihtanut listoistani juttuja kuin Tatua vastaan. Mutta ei muuta kuin lisää pelejä koneeseen. Tästä tuloksesta ei suunta sinällään juuri enää voi olla muualle, kuin ylös. :)
"Söpö sixpackmonsteri!" -kauneinta mitä Nightbringeristä on koskaan sanottu

Avatar
Charad
Viestit: 823
Liittynyt: Su 25.02.2007 23:03
Paikkakunta: Helsinki

Re: Chaden Legioona-metaa

Viesti Kirjoittaja Charad » Ma 25.01.2016 11:14

Hyviä rapsoja, näitä on aina kiva lukea.:)
Rats keep running!

Avatar
Chade
Viestit: 927
Liittynyt: Ma 03.06.2002 20:52
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Chaden Legioona-metaa

Viesti Kirjoittaja Chade » Ma 25.01.2016 11:45

Charad kirjoitti:Hyviä rapsoja, näitä on aina kiva lukea.:)
Tänks. Onko liian pitkiä? Tuntuu, että menee helposti romaanin kirjoituksen puolelle, kun ei tiedä mitä voisi jättää pois. Omia pohdintoja voisi tehdä vielä vähän syvällisemmin.
"Söpö sixpackmonsteri!" -kauneinta mitä Nightbringeristä on koskaan sanottu

Avatar
Celebdae
Viestit: 4366
Liittynyt: Ti 28.01.2003 21:14
Paikkakunta: Leppävaara

Re: Chaden Legioona-metaa

Viesti Kirjoittaja Celebdae » Ma 25.01.2016 11:50

Chade kirjoitti:
Charad kirjoitti:Hyviä rapsoja, näitä on aina kiva lukea.:)
Tänks. Onko liian pitkiä? Tuntuu, että menee helposti romaanin kirjoituksen puolelle, kun ei tiedä mitä voisi jättää pois. Omia pohdintoja voisi tehdä vielä vähän syvällisemmin.
Ihan sopivia. Meni kätevästi työmatka lukemiseen =)
Nothing is forgotten. Nothing is forgiven.

Ja älkää pliis lähettäkö mulle yksityisviestejä, jos tiedätte jonkun muun yhteystiedon. Me hates 'em.

Avatar
Cor Leonis
Viestit: 503
Liittynyt: To 19.08.2010 12:39
Paikkakunta: Kouvola

Re: Chaden Legioona-metaa

Viesti Kirjoittaja Cor Leonis » Ma 25.01.2016 14:24

Hyvii rapsoi, ite kaipaisin vielä vähän kappalejakoa, aika raskasta lukea tollasia isoja tekstiklönttejä.
Pora on miehen sielu.

Avatar
Chade
Viestit: 927
Liittynyt: Ma 03.06.2002 20:52
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Chaden Legioona-metaa

Viesti Kirjoittaja Chade » Ma 25.01.2016 14:30

Celebdae kirjoitti:Ihan sopivia. Meni kätevästi työmatka lukemiseen =)
Hjuvapa hjuva.
Cor Leonis kirjoitti:Hyvii rapsoi, ite kaipaisin vielä vähän kappalejakoa, aika raskasta lukea tollasia isoja tekstiklönttejä.
Kiitän. Alkuperäinen ajatus oli, että peli olisi yhdessä kappaleessa ja mietteet seuraavassa, mutta ei tuo suunnitelma nyt taida ihan toimia. Parempi varmaan vaan sovinnolla palastella vähän. Rupesin itsekin katselemaan, että aikamoisia möllejä ovat lukea. Kiitos palautteesta! Korjataan tulevaisuudessa.
"Söpö sixpackmonsteri!" -kauneinta mitä Nightbringeristä on koskaan sanottu

Avatar
Barricade
Viestit: 453
Liittynyt: Ke 26.03.2014 21:13
Paikkakunta: Turku

Re: Chaden Legioona-metaa

Viesti Kirjoittaja Barricade » Ma 25.01.2016 15:59

Alkuperäinen ajatushan taisi olla myös, että tekstiä ei tuu noin paljoa? ;) Tosi mukavaa luettavaa, ei suinkaan liian pitkästi kerrottu. Kiitos näistäkin lukuhetkistä!
Make love, not peace.

Avatar
Chade
Viestit: 927
Liittynyt: Ma 03.06.2002 20:52
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Chaden Legioona-metaa

Viesti Kirjoittaja Chade » Ma 25.01.2016 18:10

Barricade kirjoitti:Alkuperäinen ajatushan taisi olla myös, että tekstiä ei tuu noin paljoa? ;) Tosi mukavaa luettavaa, ei suinkaan liian pitkästi kerrottu. Kiitos näistäkin lukuhetkistä!
No juu, just noin. Sitten en osannut pysyä asettamissani rajoissa. :D Hyvä, että maistuu. Digitoituvat tällä tavalla myös mun omiin muistelimiin.
"Söpö sixpackmonsteri!" -kauneinta mitä Nightbringeristä on koskaan sanottu

Avatar
Chade
Viestit: 927
Liittynyt: Ma 03.06.2002 20:52
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Chaden Legioona-metaa

Viesti Kirjoittaja Chade » Ti 09.02.2016 18:05

Turun sukellusvenekeikan jälkeen olivat edessä kotikentän taistelut Talvisodan merkeissä. Kaksi päivää tiukkaa Masinointia. Tässä rapsaa ensimmäisen päivän peleistä.

1. Peli, Teemu Aro, Trollbloods, Doomshaper1 Runes of War Tier 4, vs pVayl, Two Fronts, Häviö kelloon

Heti kärkeen pääsi hakkaamaan avutonta kuuttia. Teemulla on Runesin lisäksi eGrimmin ampumislista, mutta RoW vs pVayl ei tule kummallekaan yllätyksenä. Mietin hyvän tovin, että ottaisko ADR:stä jotain sisään, mutta tyhmästi Wraithbane ei ignoroi mitään peikkojen buffeja ja epäilin, että BFS:n Harmia olisi vaikea säädä tärkeään kohteeseen Banishing Wardin takia, enkä lopulta muuta mitään. Teemulla on ne perinteiset, eli Mulg, EBDT, Mauler, Axer, neljät Runeshaperit, täysi kivi ja Janissa. Voitan nopan ja annan Teemun mennä ensin valiten puolen, jossa mulle tulee kiva kukkula Teemun zonen reunalle ja Teemu joutuu kahlaamaan metsässä päästäkseen mun zonelle. Ajatuksenani on panostaa vahvasti omalle zonelleni vasemmalla, dominoida sitä 2B:llä ja ratsastaa voittoon murhaamalla aina zonelle eksyvät peikot. Typhonin ja Raekin muodostaman iskuryhmän on tarkoitus hakea objektiivi pois ja contestata Teemun zonea oikealla. Teemu lyö muureistaan toisen odotetusti omalle zonelleen ja toisen keskelle zonejen väliin.

Ensimmäiset vuorot menevät aika suunnitelman mukaan ja tönitään vaan nappeja eteenpäin. Teemu bunkkeroituu oman zonensa keskustan puoleiseen reunaan ja feattaa 2A:lla. Mun zonea contestaa tasan neljä Runeshaperia zonen takalaidassa. Aika pistää suunnitelma toimintaan. Seraph slippaa Scytheanin neljään tuumaan objectiivista ilmaista chargea varten ja pyssyttää yhden contestaavan Runeshaperin pois. Sitten alkaa tapahtumaketju, joka on surullisuudessaan omaa luokkaansa. Vasemmalla Scythean chargaa ilmaiseksi yhteen Runeshaperiin. Kuusi lyöntiä ja neljä Furya myöhemmin Runeshaperilla on jäljellä kaksi boksia, ja Scythean on ottanut jotain 12 vahinkoa… Noh, tilanne on vielä pelastettavissa. Vayl feattaa ja menee paikkaan, josta Runeshapereihin osuu Incite. Leash siirtää äskeistä Scythistä taaksepäin. Raek menee seuraavaksi ja onnistuu melkein itsensä tappamalla listimään yhden Runeshaperin, kun se toki Toughaa pari kertaa. Toinen Scythean pääsee saa vielä yhden pois, mutta jää n. 2mm vajaaksi, ettei pääse kiinni viimeiseen ja niin zone jää tyhjentämättä… Neljä Runeshaperia tankkaa kaksi Scythistä ja Raekin… Noh, toisella puolella paremmin? Ei. Raek tappaa itsestään kaksi kolmasosaa ja tekee objektiiviin pinnan, Typhon ei saa kolmella spraylla aikaan edes sitä… Masennun täysin, hinailen juttuja kauemmaksi featilla. Aikaa tähän vuoroon meni joku sata vuotta, kun hajosin välillä niin totaalisesti.
Teemu tyytyy putsaamaan Maulerilla oman zonensa sinne jääneestä Raekista ja laittaa EBDT:n mun zonelle Runeshaperien kaveriksi. 0-1. Typhon niputtaa Maulerin ja Scytheanit tyhjentävät vihdoin mun zonen, mutta liian myöhään. Forsaken näyttää vielä muille mallia ja viidellä Furylla hakee Teemun tolpan pois. 2-1. Mulg osoittaa kuka on petojen kunkku ja myllyttää molemmat Scytheanit pois. Varastoon jäi vielä pari iskua… Typhon muuttuu surullistakin surullisemmaksi, kun Runeshaper käy kaatamassa sen maahan ja Doomy ampuu Strangleholdilla täsmälleen Spiritin pois, jolloin Typhon joutuu forfaittaamaan kaiken. :/ Noppa antaa mulle vielä takaisin, kun contestaava Mulg putoaa Seraphin häntään, Shredderiin, Forsakeniin ja Vaylin laaseriin, mutta sitten multa loppuu kello. 3-1 CP:t lopulta. Jos peli olisi jatkunut vielä, niin olisin menettänyt about kaiken seuraavalla vuorolla ja Teemu olisi vaan scorannut voittoon.

Mietteinä 2B:n katastrofaalinen mählääminen Runeshapereita vastaan ratkaisi pelin sikäli, että vaikka ehkä pelillisesti olisin vielä voinut toipua, niin henkisesti en toipunut. Kulutin ihan liikaa kelloa märehtimiseen. Puhuttiin myös jälkikäteen, että vaikka nyt sain paremman maaston, niin olisi silti kannattanut ottaa aloitus. Olisin päässyt painostamaan hitaita peikkoja vielä vahvemmin sataan tuumaan lingottavilla mölleillä ja tehnyt zonen contestoimisesta vaikeampaa. Assassinaatiolle ei oikein koskaan tarjoutunut paikkaa, sen verran hyvin Doomis koko ajan camppi ja oli omien takana piilossa. Turha siinä on mitään Typhon-temppuja hakea, jos on kolme Furya varastossa. Raekit menettivät Runeshaperien ”nerffin” jälkeen aika paljon osakkeitaan, kun DEF 15-16 ei enää merkitsekään mitään.

2.Peli, Kaarle Tukia, Legion of Everblight, eLylyth vs eLylyth, Fire Support, Voitto skenaariolla

Joensuun meta matkusti Helsinkiin ottamaan tyyppejä ennen Outoconia, mahtavaa! Kaarlella on eAbsylonia ja eLylyth, eli ADR siis. Tiukasti listoissa on eAbsylla neljä Scytheania ja eLylyllä neljä Ravagorea, joka on lähtökohtaisesti aika huono juttu, kun mulla on vaan kaksi. pVayl ei kyllä tahdo yhtään pelata eLylyä vastaan ja molemmat pudotetaan siis eLyly. Itse vaihdan ADR:stä Striderit, Nagan ja savugobbot ulos ja Angeliuksen ja Bolt Throwerin sisään. Kaarle vaihtaa Nagan ulos ja Blackfrost Shardin sisään. Lopulta listassa on Lylyn lisäksi siis neljä Ravaa, Succubus, BFS, Shredder, pari Forsakenia ja pari Shepherdiä. Heitetään noppaa, ja mä voitan aloituksen, mikä sentään on oikein kiva juttu. Kaarle valitsee puolen, jossa Lyly voi istua tolpan takana Coverissa juuri sopivasti Killboxin rajalla. Muuten maastosta roolia näyttelee mäki, joka sijoittuu lähelle mun lippua, eli vasenta lippua.

Aloitan juoksemalla Angeliuksen, Zurielin ja Deathstalkerit rohkeasti eteenpäin baittaamaan feattia muun läjän jäädessä juuri riittävän kauas. Kaarle ei kuitenkaan mene halpaan. Jutut valuvat varovaisesti eteenpäin ja pari Ravagorea kokeilee Angeliusta, mutta vain yksi saa osuman DEF 17:sta ja vahingot jäävät pieniksi. 2A:lla on do or die tilanne. Lyly menee rohkeasti kukkulan nurkalle lähelle lippua, feattaa ja laittaa Pin Cushionin sisään yhteen Kaarlen Ravagoreen. Mun kaksi Ravagorea poistavat sen neljällä laukauksellaan. Bolttis pistää yhden Ravan pyllylleen ja Angelius juoksee sitomaan kaksi viimeistä lähitaisteluun. Toinen Deathstalker hakee kaksi Shepherdiä pois, toinen jää 7” päähän Kaarlen lipusta väijymään. Zuriel vaan pööpöilee hölmönä armejoiden välissä. 2B:lla on Kaarlen vuoro vastata Lyly feattaa ja Zuriel nappaa Pin Cushionin ja isän kädestä ampumista. Noppa ei kuitenkaan ole kaveri ja mölli jää about kolmella boksilla eloon. Kriittisesti Angeliuksen kanssa lähitaistelussa olleista Ravagoreista toinen ei saa raavittua kovin paljon vahinkoa Angeliukseen ja toinen Rava menettää Spirittinsä ottaessaa free strikesta 5,6,6 damage rollilla 13 pinnaa kohtaan 5, joka luonnollisesti tylsyttää ampumista aika paljon.

3A:lla toinen Ravagore ja Bolttis ampuvat objektiivin pois ja Deathstalker kävelee Kaarlen lipulle hakemaan pistettä. Lyly puolestaan kävelee mun omalle lipulle ja yrittää huonolla menestyksellä ampua Spirittinsä menettänyttä Ravaa. Lopulta Angelius joutuu Repulsoimaan itsensä vapaaksi, jotta pääsee piikittämään sen Ravan hengiltä, koska muuten mölli olisi päässyt kävelemällä Lylyyn kiinni kokeilemaan jotain rumia Power Attackeja. Zuriel unohtaa shaketa BFS:n laaserista saamansa Stationaryn, eikä aktivoidu. Toisaalta ei ole myöskään neljää tappavaa pinnaa neljästä scatherista, joissa seisoo. :D Scoraan 3-0. Kaarle pommittaa Forsakenilla Angeliuksen rikki ja lähtee hakemaan assassinaatiota, mutta kriittisesti toinen kahdesta jäljelle jääneestä Ravagoresta Frenzyaa ja mun Lylyyn ei saada tarpeeksi laukauksia, vaikka BFS laittaa kuninkaiden tavoin ensin Ice Cagen kympillä ja sitten Harmin kasilla sisään. Lipuille contestaamaan pääsevät vain Succubus ja Forsaken, jotka ammutaan pois ja peli päättyy mulle 5-0 skenulla.

Mietteinä eLyly-mirrori oli just niin häiritsevä, kuin etukäteen saattoi arvata. Sain osittain neutraloitua Kaarlen edun Ravojen määrässä, kun sain aloituksen, ja Angeliuksen sai ADR:stä sisään sitomaan kaksi Ravaa lähitaisteluun. Yllättävän hyvin molemmat olivat koko ajan turvassa assassinaatiolta Kaarlen Lylyn ollessa tolpan takana ja mun Lylyn viihtyessä mäellä. Molemmilla toki Tenacity koko ajan. Onnistuin painostamaan keskustaa voimakkaammin ja tällä kertaa se riitti skenuun.

3. Peli, Tuomas Toimela, Skorne, pXerxis Fist of Halaak tier 2 vs pVayl, Close Quarters, Voitto caster killillä

Ah Skorne. Jostain syystä en yhtään tykkää pelata Skornea vastaan. Aina tuntuu, että ei vaan millään puntti/lyönnit riitä. Tällä kertaa ei ollut poikkeus. Tuomaksella oli Fisti ja Makeda2 kaikilla pedoilla, eli mulle Vaylin pudotus oli aika selkeä valinta. Fisti putoaa tiskiin sisältäen Tiberionin, kahdet täydet Cetratit, neljät pienet Incindiaarit ja Tyrant Commanderin. Vaihdan ADR:stä Nagan sisään Raekin ja Spell Martyrin tilalle. Voitan nopan ja menen muistaakseni ensin tavoitteenani painostaa Tuomasta rankalla kädellä ja päästä skenussa hyvään asemaan. Maastossa on Tuomaksen puolella metsä aika keskellä ja mulla lampi aika keskellä, mutta melkein kaikella oleellisella on Pathfinder, niin ne eivät juuri roolia pelissä näyttele.

Ensimmäisellä vuorolla juoksen suunnilleen kaiken täysiä eteen heitellen Vaylilla spellejä sisään. Seraph tapansa mukaan Slippaa kävellyttä Vaylia vielä vähän lisää eteenpäin. Tuomas vastaa pääasiassa kävelemällä varsin rauhallisesti eteenpäin niin, että Incindiaarit muodostava koko kentän mittaisen nauhan eturintamana ja Cetratit lojuvat läjinä toinen oikeassa ja toinen vasemmassa reunassa kenttää. Tibe ja Xerxis aika keskellä. 2A:lla pääsen hyökkäämään Incindiari-linjaan. Pedot myllyttävät kymmenkunta Incindiaaria. Wraithbane auttaa Typhonia ruiskuamaan Defenders Wardatut möllit. Teen virheen, kun Scythean lähtee tavoittelemaan Tibeä takalinjasta, vaikka Controllia mittaamalla oli aika selvää, että en pääse perille. Nappaan kyllä kaksi tuliukkoa, mutta feattiliike ei vie kynsimölliä riittävän kauan turvaan. Bunkkeroidun muuten featilla oman lippuni ympärille pääasiassa kauas kaikesta. Tuomas vastaa lähettämällä Tiben Scytheaniin, joka ei päässyt tarpeeksi kauas karkuun ja mölli vähemmän yllättäen räjähtää. Oikeat Cetrarit juoksevat sitomaan mun linjaa ja Xerxis valuu myös oikealle feattaamaan. Vasemmalla Cetratit juoksevat kohti taistelua Incindiaarien ampuessa Raekin casuaalisti pois. Mun lippua pääsee contestaamaan yksi Incindiari, mutta Dark Sentinel Typhon syö sen pois ja menen 1-0 johtoon.

3A:lla mun pitää tappaa Xerxis-featattu Tiberion. Hnngrh. Incitestä huolimatta vaaditaan sekä toinen Scythis, että Typhon homman hoitamiseen. Cetrateihin ei oikein onnistuta edes koskemaan. Yritän vain juosta muut napit jumittamaan vasemmalta lähestyvää toista Cetrati-läjää, etteivät ne pääsisi taisteluun mukaan. 2-0 3B:llä Tuomas ampuu ensin jumittavat savugobbot ja Nagan pois, jonka jälkeen Scythean ja Typhon hukkuvat Furystettyjen Cetratilauttojen alle. Xerxis käy itse kolkkaamassa ensin Typhonin maihin. Mulla on jäljellä enää jämät ja Tuomaksella maailman kaikki Cetratit. Totean, että pakko yrittää caster killiä. Xerxiksellä on pari furya, mutta ei mitään mihin transferoida. Forsaken ja Shredder raivaavat LoSia blockaavat Cetratit pois tieltä ja Vayl heittää pommia ja Inciteä sisään tehden jotain. Yritän hävitä, kun Seraph ei saa täyslaidallisella oikein mitään aikaan ja toinen Shredder kuolee tarpeettomaan free strikeen, mutta tyhjä Forsaken varastaa lopulta voiton rynnäköimällä Xerxiksen kumoon heitettyään vähän noppaa.

Mietteinä peli meni juuri niin tuskaisesti, kuin saattoi ennakoida. Ei vaan tahdo millään riittää lihakset tappaa kaikkea vastaan tulevaa läjää, joka bonuksena vielä lyö sen verran törkeästi, että Legioonan pedot vaan räjähtävät. Skenu oli vielä sen verran hidas, että mun hyvä ajatus skenaarion pelaamisesta ei ollutkaan niin kovin hyvä lopulta. Tuomas pelasi paremmin, mutta nöyrä varastus onnistui tällä kertaa. Pitäisi vaan pelata vieläkin konservatiivisemmin ja hioa vain eturivin möllit pois. Nyt vaihdoin yhden Scythiksen aika hölmösti kahteen Incindiariin, kun rupesin ahneeksi.

Ensimmäisen päivän jälkeen 2-1 ja klassinen sunnuntaiaamun Jaakko näyttää täysin mahdolliselta.
"Söpö sixpackmonsteri!" -kauneinta mitä Nightbringeristä on koskaan sanottu

Avatar
Chade
Viestit: 927
Liittynyt: Ma 03.06.2002 20:52
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Chaden Legioona-metaa

Viesti Kirjoittaja Chade » To 11.02.2016 17:22

Jatketaan Talvisodan rapsoja.

4. Peli, Jarkko Vähämaa, Circle of Orboros, eKromac vs eLylyth, Incoming, Voitto skenaariolla

Toinen päivä koittaa ja huomaan, että vastaan ei tullutkaan sunnuntaiaamun Jaakko, vaan Jarkko! Mulla on Striderit listassa osittain juuri Druideja varten ja Jarkolla on niitä molemmissa listoissa, selkeästi aika laittaa eLyly eteen. Jarkko valitsee eKromacin eKruegerin sijasta kehiin mukanaan pari Stalkeria, Gorax, Rotterhorn, Druidit, kivet, Bloodtrackerit ja tukisooloja. Vaihdan ADR:stä yhden Deathstalkerin ja Nagan pois ja Bolttiksen sisään muistaakseni. Hukat ovat nurin paljon kivampia. Jaakko voittaa nopan ja menee ensin. Maasto on aikalailla merkityksetön koko pelin ajan.

Jarkko aloittaa laittamalla AD-druidit eteen savustamaan mun zonen suunnalla, eli vasemmalla ja koko Kromacin Battlegroup ajaa savuihin jemmaan Kromac itse keskellä. Bloodtrackerit juoksevat Jarkon zonelle oikealla. Itse mietin ja mittailen. Saisin Kromaciin varmaan molemmat Ravagoret, mutta kolmen camppi ei oikein lämmitä ja hylkään suunnitelman. Oikealla Striderit ampuvat tehokkaasti Druideja ja Ravagoret etenevät varovasti niiden taakse ampuen ehkä yhden Bloodtrackerin. En halua antaa Hyperaggressive-susille lisää vauhtia. Oikealla Lyly ja Deathstalker ampuvat puolet Bloodtrackereista pois ja Zuriel juoksee säikyttelemään loppuja.

2A:lla Jarkko tekee ovelat. Odotin susien tulevan eteen tappamaan parit Striderit ja sprinttaavan sitten taaksepäin, mutta ne sprinttaavatkin eteenpäin ja saavat toisen Ravan takalinjoista lähitaisteluun, hups. Kromac seuraa kavereitaan ja tekee samoin feataten matkalla. Bloodtrackerit kutittelevat tehottomasti Zurielia ja muu läjä valuu mun zonelle valmiina Controlloimaan. 2B:llä joudun vaikean paikan eteen. Voisin yrittää hakea ARM 20 Kromacia neljän campista avoimelta. Druidien Countermagic on jäänyt jälkeen takalinjaan, eli sen verran siimaa tulee, että loitsuja saa laittaa. Saisin Kromaciin Bolttiksen, Lylyn ja Ravan, toisen Ravan pitäisi ottaa free strike. Epäonnistuessaan lopputulos olisi katastrofi. Mietin hyvän tovin ja päätän pelata skenaariota mieluummin. Lyly tagaa Kromacin Pursuitilla ja menee rohkeasti seisomaan noin 7” päähän Kromacista Jarkon alueelle tyhjentäen sen yhdessä Zurielin ja Deathstalkerin kanssa. Joku kivi kuolee myös. Ravagoret menevät myllyttämään Stalkereita. Suunnitelmana on heittää toinen Stalker toisen päälle, muuta Rava rähmää boostatun osuman ja joudun lyömään muuten. Kahden Ravan jälkeen telotulle sudelle jää vielä pinna… 2-0. 3A:lla Jarkko vähemmän yllättäen murhaa molemmat Ravagoret ja sitoo Bolttiksen lähitaisteluun, mutta Jarkon omalle zonelle pääsee Lylyn viereen vain yksi sotasus ja keppityttö. Zuriel liikkuu Pursuit-liikkeellä kohti objectivea ja kolkkaa sen lopulta. Lyly tyhjentää alueen ja päättää pelin 5-1 skenulla.

Mietteinä peli meni lopulta hyvin, vaikka yllätyinkin todella ikävästi syliin sprintanneista susista. Jarkon zone jäi sen verran tyhjäksi, että sen sai kreivin aikaan putsattua. Yksi kierros enemmän ja mulla ei olisi ollut jäljellä muuta kuin Lyly ja Zuriel ja zone täynnä vihaista Stalkeria. Kromac on kyllä hullu murhaukko ja Warpwolfitkin kummasti kestävämpiä, kun on +2 ARM. En oikein uskaltanut lähteä edes heittämään noppaa assassinaatiosta, sillä pieleen mennessään olisin hävinnyt sen jälkeen suurella todennäköisyydellä. Pursuit pelasti tällä kertaa sallien Lylyn palloilla Kromacin edessä ihan kiusallaan tarvitsematta pelätä juurikaan kuolemaa.

5. Peli, Jaakko Uusitupa, Cygnar, Haley3 vs eLylyth, Outflank, Häviö caster killiin

Hei, sunnuntaiaamun Jaakko tulikin vähän viiveellä! Pudotan eLylyn ja Jaakko Haley3:n, joka on kuulemma techattu Legioonaa vastaan. Mielenkiintoista. Listassa on Sentinel, Lancer, Squire, täydet Nyssit Jonas Murdochilla, täydet salamapollet, pienet Stormbladet, pienet Trencherit, Junnu, Rhupert ja Pendrake. En vaihda ADR:sta mitään. Jaakko voittaa nopan ja menee ensin. Puolen valinta on sikäli jännä, että toisella puolella on tolppa ja toisella muuria, eli coveria aina tarjolla. Valitsen sen puolen, jossa Jaakon cover ei sentään ole zonella ja saan itse kätevän valtavan metsän oikean zonen keskilaitaan. Pelin suurimmat oppitunnit alkavat jo tässä vaiheessa, kun muistellaan, mikä näköjuttu teki mitäkin. Erityisesti: Hunter ei ignoraa pilviä LoSin kannalta ja True Sight ei ignoroi metsää LoSin kannalta. Näillä molemmilla tulee olemaan iso merkitys.

Jaakko juoksuttaa ensimmäisellä vuorollaan jalkaväkensä pilvimuurin takana kohti minusta katsoen oikeaa zonea Haleyn hakiessa paikkansa tolpan takaa ja taikoessa 2.0 ja 0.1 versionsa paikalle. Arcane Shieldatuista salamapolleista neljä juoksee suht täysillä vasemmalle zonelle yhden jäädessä kaaaaauas taakse. Vastaan vain liikkumalla aika varovaisesti eteenpäin. Striderit tosiaan huomaavat tässä vaiheessa, että eivät voikaan ampua pilvimuurista läpi ja tyytyvät vain juoksemaan vasemmalle pollejen eteen hidasteeksi. Deathstalker ampuu joku pari Nyssiä.

2A:lla salamapollet rymistelevät parhaansa mukaan Stridereihin kiinni, mutta tappiot jäävät aika pieniksi, kun MAT 9 vaan ei osu DEF 15:sta. Oikealla jalkaväki vuoraa zonen pilvimuurin takana parin Nyssin juostessa toinen DS kiinni. Haleyt 2.0 ja 0.1 tulevat lähemmäksi kärkkymään. 2B:lla mietin aika kauan pitäisikö featata, mutta totean, että en saa kuitenkaan viimeistä salamapollea kiinni ja totean, että ei vielä tarvitse. Ravagoret tyytyvät heittelemään polleja kahden käden heitoilla ympäriinsä toistensa päälle, sillä turha niitä on tappaa, kun tulisivat vain takaisin. Yksi kuitenkin vahingossa kuolee. Mun ampuminen keskittyy erityisesti tappamaan Nyssejä, joista kuoleekin merkittävä osa Lylyn, Zurielin ja Deathstalkerien käsissä. Lyly ei ihan yllä ampumaan Murdochia ja ampuukin 0.1 Haleyn sen sijasta.

3A:lla Jaakko lyö Stormbladet kiinni Zurieliin, mutta vahingot jäävät pieniksi. Muu läjä juoksee parhaansa mukaan jumittamaan mun linjaa. Salamapollet onnistuvat lähinnä murhaamaan savugobbot Electro Leapeilla Ravagoreista, kun edes Revivetty polle ei osu kuollakseenkaan Stridereihin. 3B:llä arvioin, että voisin saada molemmat zonet tyhjiksi ja salamapollet kokonaan pois, kun viimeinenkin niistä tuli lähemmäs. Vähänpä arvasin, että tämä kaikki oli Jaakon ovelaa juonta. Lyly feattaa ja kaikki kuolee. Kriittisesti Lyly käy ahneeksi ja menee varvistamaan oikeaa zonea metsänsä reunaan kahden campissa sen sijaan, että olisi tanssinut syvälle metsään. Toisaalla Jonas Murdoch selviää vahingoitta Deathstalkerin miekasta ja kahdesta nuolesta… 3-0.

4A:lla Jaakko laukaisee ansansa. Haley3 tulee eteen feattaamaan ja Lancer juoksee asemiin Arcaamista varten. Haley 0.1 laittaa ensin Force Hammerin ohi, mutta nykyisyyden Haley Focus kympillään osuu ja Lyly on pötköllään yhden campissa. Hand Cannon vie puolet bokseista. Tutkitaan välillä sääntöjä, että miten Haley 2.0 näkee metsän läpi ja kun tuomitaan, että ei nää, niin joutuu Revivemään kaksi Nyssiä. Murdoch ottaa Deathstalkerin vaparista tasan neljä pinnaa, ja kävelee paikkaan, missä molemmat Revivetyt Nyssit pääsevät Assaulttaamaan Lylyn kuoliaaksi.

Mietteinä en osannut pelata Haley3:n assassinaatiota vastaan ja Jaakko selvästi tiesi mitä teki. Valtava metsä oli pilata suunnitelmat, mutta sitten Lyly kävi liian ahneeksi ja tuli metsänsä reunalle ja siihen kuoli. MVP oli Jonas Murdoch, joka tankkasi osumia kuin kovempikin äijä ja salli lopullisen tapon tehneiden Nyssien Reviveamisen. Erinomaisesti pelattu Jaakolta tilanteessa, jossa käytännössä mitään muuta ei ollut enää tehtävissä, kun kaikki oli kuollut. Yritin myös kusettaa pariinkin kertaan pinoamalla Nagan ja Zurielin animukset yhtä aikaa Lylylle, vaikka eihän se ole sallittua. :/

Seurailen muut pelit loppuun, lasketaan pisteitä ja loppusijoitus on 11/32, puolessa välissä kolmen voiton kategoriaa SoSsin puolesta. Turnauksen positiivisina puolina voisi ehdottomasti pitää CP-kertymää 18, joka oli koko turnauksen suurin. eLyly on selkeäsi skenaariocaster, kun hankki kolmesta pelistään 13/15 skenupinnaa. Tuntuu, että listat istuvat koko ajan vähän paremmin ja erityisesti eLylyn kanssa varmuus lisääntyi. Listoista Striderit pärjäsivät ihan hyvin ja ADR:stä oli selkeästi enemmän hyötyä tällä kertaa. Seuraavaksi pitänee kokeilla Blightbringeriä eLylyn kanssa ja katsoa josko se istuisi kivasti esim. Striderit + Ravagore slottiin.
"Söpö sixpackmonsteri!" -kauneinta mitä Nightbringeristä on koskaan sanottu

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “PP: Armeijalistat”