Chaden Retri-metaa

Mikäli haluat palautetta ja kehitysideoita suunnitteilla olevaan armeijaasi, kirjoita listasi tänne. Voit myös antaa palautetta omista kokemuksistasi muille.
Avatar
Chade
Viestit: 927
Liittynyt: Ma 03.06.2002 20:52
Paikkakunta: Lappeenranta

Chaden Retri-metaa

Viesti Kirjoittaja Chade » Ti 14.06.2016 22:42

Uusi editio, uudet kujeet. Mk3 toi mukanaan aika paljon muutoksia ja pakotti ajattelemaan juttuja uudelta kantilta. Olen nyt pelannut useamman pari vuotta melkein pelkästään Legioonalla ja muutenkin poltteli jo vähän palata Retriin. Hauskaa on, että kun lueskelin Retrin kortit ensimmäisen kerran, niin välittömästi tuli fiilis, että mun Mk2-listat menevät about sellaisenaan uuteen edikkaan, paitsi, että ovat parempia. :D Visionääri selvästi. Muutenkin metailuissa Retrin listat ovat pudonneet paljon kauniimmin paikalleen kuin Legioonan.

Ensi viikonloppuna taistellaan Turkkusessa varmaan ensimmäisessä Mk3-turnauksessa ja mikäs sen parempi tilaisuus kaivaa taas ne paljon puhutut Retrit kaapista. Ensimmäiset listaideat olisivat jotakuinkin tässä. Objektiivit pitää vielä lisätä kunhan Steamroller-paketti julkaistaan. Myös omistetut figut rajoittavat jonkin verran sitä, mitä voi tehdä. Mutta ne listat:

Lord Arcanist Ossyan [+28]
- Banshee [18] (mahdollisesti Hypnos tulevaisuudessa)
- Moros [11]
- Madelyn Corbeau, Ordic Courtesan [4]
Mage Hunter Strike Force (max) [16]
- Eiryss, Mage Hunter Commander [6]
Mage Hunter Strike Force (max) [16]
- Mage Hunter Strike Force Commander [4]
Houseguard Halberdiers (max) [13] (mahdollisesti House Ellowyr Swordmanit tulevaisuudessa)
- Houseguard Halberdier Officer & Standard [4]
Stormfall Archers [9]
Arcanist Mechanik [2]
Objective: Bunker

Vyros 2, Incissar of the Dawnguard [+27]
- Aspis [6]
- Griffon [8]
- Griffon [8]
- Griffon [8]
- Griffon [8]
- Griffon [8]
- Imperatus [22]
Dawnguard Sentinels (max) [18]
- Dawnguard Sentinel Officer & Standard [4]
Arcanist Mechanik [2]
Arcanist Mechanik [2]
Arcanist Mechanik [2]
Eiryss, Angel of Retribution [6] (tod näk Lys Healer ja Lanyssa Ryssyl tulevaisuudessa)
Objective: Fuel Cache

Ossyanin listassa tarkoitus on abysoida täysipainoisesti Deadeyeta, josta on vaikea uskoa edelleen, että se Retrille annettiin. Paljon parjattu ja nerffattu Strike Force Commander on mun makuun edelleen tosi hyvä ja voi sen yhden kriittisen vuoron tehdä maailmasta ikävän paikan aikalailla kaikelle, millä ei ole Stealthia. Halberdierit menevät joko etulinjassa tai todennäköisemmin päivystävät linjan takana valmiina puhdistamaan Mage Hunterit lähitaistelusta irti. Quickenilla kiitävät aika kauas, vaikka Thaneen Desperate Pacensa kanssa ei varaa olekaan. Robotit voi molemmat potentiaalisesti pistää casterin jäihin jos saavat siihen tilaisuuden ja knockattu/paralysoitu kohde on Stormfalleille mieleen.

Vyrosin listassa puolestaan otetaan kaikki irti Power Upista ja Decelerationista. Sentinelit menevät ARM tyhmään Iron Zealilla ja Decellä ja +1 MAT Vyrosin Commandilla korjaa kiusallisista hudeista aika paljon pois. Synergyn cappaaminen +3:n on toki ikävää, mutta toisaalta tarkoittaa, että kaikkia Griffoneita ei tarvitse yrittää väkisin saada joka vuoro taistelemaan. Vyros on itsessään aikamoinen tankki ja Lys Healerin saapumisen jälkeen tankkaa vaan enemmän kun tulee no-KD suoja.

Fanassa lienee mahdollisuus myös kolmanteen listaan. Se löytyisi varmaan joko Rahnin tai Kaelyssan luota. Itse en paljon pidetystä Issyriasta juuri perusta ja Ravyn on mielestäni menettänyt aika paljon asemiaan edikan vaihdoksessa. Garryth näyttää jännältä, mutta figu ei ole vielä maaleissa. Vyros 1 on siisti, mutta vähän turhan vanilla turnauspelaamiseen.

Mutta mitä fiiliksiä? Minkälaisia listoja olette itse Retrille metailleet nyt uuteen edikkaan? Onko Turussa hyvä meininki ja halpaa bisseä?

EDIT: Objektiivit lisätty.
Viimeksi muokannut Chade, Pe 24.06.2016 13:10. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"Söpö sixpackmonsteri!" -kauneinta mitä Nightbringeristä on koskaan sanottu

JArrow
Viestit: 1134
Liittynyt: Ke 17.01.2007 11:35

Re: Chaden Retri-metaa

Viesti Kirjoittaja JArrow » Ma 20.06.2016 12:54

Oliko listat rautaa ja pelaaja ruosteessa vai toisin päin? Ilmeisesti ihan putkee ei ainakaan mennyt?

Avatar
Veripallo
Viestit: 987
Liittynyt: To 05.10.2006 10:38

Re: Chaden Retri-metaa

Viesti Kirjoittaja Veripallo » Ma 20.06.2016 19:43

Tais olla surffailevat makedat ja madrakit jotka yllätti? Mut kiinnostaa kyl kuulla miten noi toimi arkkitehdinsä mielestä :)
Hän on puhunut.

Avatar
Chade
Viestit: 927
Liittynyt: Ma 03.06.2002 20:52
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Chaden Retri-metaa

Viesti Kirjoittaja Chade » Ma 20.06.2016 21:15

Juuh mää kirjoittelen rapsat jahka tässä joutaa. Lyhyesti vois sanoa, että vika oli kyllä enemmän miehessä kuin listoissa. Pelasin pelkästään peikkoja ja Skornea vastaan ja kolme kertaa hävisin surffaukseen...
"Söpö sixpackmonsteri!" -kauneinta mitä Nightbringeristä on koskaan sanottu

Avatar
Prkl
Viestit: 3697
Liittynyt: Pe 30.05.2003 13:05
Paikkakunta: Esboo

Re: Chaden Retri-metaa

Viesti Kirjoittaja Prkl » Ti 21.06.2016 01:20

Retrillä menestymisen vaiheet:

1. Pelaakin Khadoria...
“The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid.”

― Terry Pratchett, Monstrous Regiment

Avatar
Veripallo
Viestit: 987
Liittynyt: To 05.10.2006 10:38

Re: Chaden Retri-metaa

Viesti Kirjoittaja Veripallo » Ti 21.06.2016 11:38

Tontut on kuileva kansa. Tulevaisuus on mutsinmaassa!
Hän on puhunut.

Avatar
Chade
Viestit: 927
Liittynyt: Ma 03.06.2002 20:52
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Chaden Retri-metaa

Viesti Kirjoittaja Chade » Pe 24.06.2016 13:34

Rapsa-aika. Turun reissusta selvittiin, vaikka VR yritti parhaansa mukaan estää projektin. Kiitokset kisoista turnausjärjestäjille ja majoituksesta Nikolle ja Sotakoneelle! Finnfoameista saa yllättävän hyvän pedin. Kisoihin lähdettiin siis yo listoilla objektiiveinä Ossylla Bunker ja eVyroksella Fuel Cache (editoitu ylle).

1. Peli: Mika Ketola, Trollbloods, Madrak2 vs Vyros2, Entrenched, Tappio Caster Killilla

Heti alkuun asettuu paikallinen nallekarhu vastaan! <3 Mittaillaan vähän toistemme listoja ja päätän ottaa Vyroksen Mikan valinnasta huolimatta. Madrak sieltä tulee ja katselen korttia, jotta kyllähän se kaikenlaista osaa, mutta vaan Fury 5. Se mulle oli jo selvinnyt, että Madrakkia ei voi tappaa, loppu selviäisi pian. Mika voittaa nopan ja menee ensin, mä valitsen puolen, missä Mika joutuu kahlaamaan musta katsoen vasemmalla metsässä päästäkseen alueelle. Mika depoaa jotain Fennbladeja, Wardereita, kiven, sooloja, Mulgin, Axerin ja Night Trollin. Ekalla vuorolla kaikki juoksee eteenpäin Fennit musta katsoen oikealla, yöpeikko vasemmalla ja muut aika lailla keskellä. Vastaan juoksentelemalla pääasiassa peikkojen threattien ulkopuolelle Sentinelit oikealta ja roboja muualta. 2A:lla Mika vaan laittaa yöpeikon johdolla juttuja contestaamaan.

2B:lla näen tilaisuuden ottaa pisteitä, mutta homma menee heti vähän puihin, kun Griffon ei osu Slammilla aluetta contestaavaan yöpeikkoon vasemmalla. Olisin mä toki sitä osumaa voinut boostata, mutta elin sen verran Hordes-maailmassa vielä, että muistin, ettei saa boostata jos ei ole Controllissa. :/ Loput Griffonit sentään suorittavat ja murskaavat Mikan objektiivin ja tyhjentävät oikean zonen, jonne Vyros liikkuu dominoimaan. Vastavuoroisesti Mika muiluttaa Mulgilla obon tuhonneen Griffonin ja jalkaväellä kiusataan oikealla zonelle tulleita Griffoneita. Yksi hajoaa ja yksi jää henkitoreisiinsa. Taisi sieltä sopivasti joku yksi Sentinelikin tuhoutua. Vasemmalla yöpeikko ja Griffon jatkavat vääntämistään, jonka lopputuloksena kumpikaan ei saa käytännössä mitään aikaan, vaikka Furya ja Focusta palaa.

Omalla vuorollani Sentinelit Vengeancen ja Chargen voimin tyhjentävät aika tehokkaasti Fennit ja Imperatus siivoaa sooloja ja Wardereita. Scoraan pinnan oikealta scenaariotilanteessa, jossa oikeastaan vain yksittäinen Fellcaller voisi päästä aluetta contestaamaan ja siten estää suoran scenuvoitin. En muista/jaksa featata, kun eihän kaiken takana olevaan ja pari Focusta pilvessä camppivaan Vyrokseen mikään järkevästi pääse. Hymistelen jo helppoa voittoa mielessäni, kun yo Fellcaller ei mene zonelle, vaan buffaamaan jotain turhaa Madrakkia. Kuinka väärässä olinkaan. Madrak-show alkaa featilla ja weapon master spellillä ja sitten MAT 10, P+S 16 WM Madrak surffaa kaunista Sentinelien puolikaarta kuin aallon harjaa Vyroksen viereen ja murhaa polleruhtinaan. Oho. Matkalla kipattiin yksi haavoittunut Griffon kaupan päälle ja otettiin kasuaalisti free strike Imperatukselta. Mika kehuu Vyrosta poikkeuksellisen sitkeäksi, kun viiden Furyn ’lockilla oli vaan yhdeksän Furya jäljellä Caster Killin jälkeen. Yleensä on kuulemma kaksinumeroinen määrä. Kätellään.

Fiiliksinä ei oikeastaan voi sanoa muuta kuin, että olis varmaan kannattanut featata. Sitten en olisi ainakaan vielä tuossa vaiheessa hävinnyt. Premeasurement toi hauskan silauksen, kun Imperatuksen vieressä oli koko ajan 11” templatea näyttämässä mihin Mulg ja Madrak eivät uskaltaneet mennä. :D

2. Peli: Tuomas Toimela, Skorne, Rasheth vs Vyros2, Line Breaker, Tappio kellolla

Rakas Tume, riippumatta mistään me pelataan aina vastakkain, jos vaan samoissa kisoissa ollaan. <3 Tuomaksella on paljon ronsuja kaikissa listoissa ja fiilistelen, että haluan pelata Vyrosta toisaalta koska edellinen peli olisi voinut päättyä paremmin ja toisaalta haluan kokeilla, että pystyykö Line Breakerissa tekemään pisteitä. Ossyan olisi varmaan ollut parempi valinta ja Tuomas huokaileekin helpotusta, että valitsin Vyroksen Rashethia vastaan. Mä muistaakseni voitan nopan ja menen ensin ja saan siitä hyvästä ison metsän mun objektiivin kohdalle. Onneksi Griffonit kahlaavat siellä ihan hyvin. Tuomas depoaa pari tykkinorsua, Gladiaattorin, Venatoreita ja pari snipu-kamelia Agonizerin ja tukisoolojen kanssa.

Ensimmäisellä vuorolla juoksen aika lailla täysiä päälle. Sentinelit hakevat oikealta pitkän juoksuhaudan, missä olla suojassa. Robot pysyvät pääasiassa metsässä ottamassa suojaa. Tuomas tulee omalla vuorollaan vain vähän eteenpäin (ja miksi tulisi enempää, kun skenun liput voi contestaa tooodella kaukaa takaa) ja pyssyttää kaikella. Tykkinorsut heittävät kasuaalisti 5,5,6 ja 6,6,5 damage rolleihin yhtä Griffonia vastaan ja Venatorit hoitavat sen viimeisen boksin. ARM 20 ei merkkaa mittään. Mun tilanne on kiusallisen huono, koska kuolen tulitukseen, jos en etene ja joudun ottamaan norsut sisään, jos etenen. Pakko silti yrittää. Vyros tajuaa tällä kertaa jopa featata ja robot huutaa kuolemaa juostessaan parhaansa mukaan Skornen linjaan kiinni. Yritän asemoida Griffoneita niin, että Imperatukseen ei pääsisi norsu kiinni. Rasheth feattaa tylysti miinuksia mun roboille ja menetän lopulta kaikki loput Griffonit lähinnä norsujen hakkaamiseen. Imperatus uiskentelee featilla lähemmäs Rashethia, mutta Tuomas osaa laittaa viimeisen norsun paikkaan, josta ei pääse side steppaamaan ympäri. Läimin omalla vuorollani kaikella norsuja ja erityisesti nyt taisteluun mukaan ehtineet Sentinelit tekevät hyvää duunia kippaamalla Gladiaattorin, vaikka Agoniserin aurassa ja Rashethin featissa -4 STR vaikeuttaa asioita kummasti. Imperatus viipaloi norsuja, muttei kovin vakuuttavin tuloksin. Loppupeli on valtava cluster fuck keskellä kenttää, jossa ensin Imperatus ja tykkinorsu tappavat toisensa. Menetän loputkin roboni, enkä onnistu edes objektiivia rikkomaan, mutta eipä Tuomaksellekaan enää paljoa jää, kun tykkinorsu ei onnistu murhaamaan Vyrosta ja kuolee Sentinelien miekkoihin. Lopulta multa loppuu kello, vaikka olisin varmaan hävinnyt kohta muutenkin.

Fiiliksinä sain yhden pisteen lopulta, kun vasen lippu oli unohtunut tyhjäksi ja Arcanisti sinne juoksi. Muuten oli kyllä varsin mahdotonta scorata ja vahvaa tykkilinjaa vastaan se oli tosi paha juttu. Sentinelien vahva mukaantulo olisi ehkä vielä voinut pelin kääntää, jos oltaisiin pelattu ilman kelloa, mutta nyt meni öhmäilyyn liikaa aikaa, kun oli vaan huonoja valintoja. Rasheth on kova läski ja tulee pyörimään varmasti paljon kehissä. Hatunnosto Tuomakselle mun asettamien ansojen välttämisestä ja erityisesti Agonizerin tehokkaasta pelaamisesta.

3. Peli: Aleksi Koskinen, Trollbloods, Madrak2 vs Vyros2, The Pit, Voitto Caster Killilla

Jee uusi vastustaja! Näen Aleksin listoista vaan Madrakin ja päätän ottaa revanssin Vyroksella, kävi mitä kävi. Madrakhan sieltä myös tulee vastaan. Aleksi taisi voittaa nopan ja mennä ensin. Kentälle ilmestyy Fennbladeja, Championeja, kivi, Rök, Axer ja läjä sooloja. Fennit tulevat täysiä vasemmalta päälle ja herkkusienet oikealta. Pedot ja Madrak siinä välissä. Mä menen silleen sopivasti eteenpäin vähän baittaamaan 13” chargaavia Fenneja Griffoneilla ja jollain Sentinelillä, mutta just ulos esim. Rökin 11” threatista. Aleksin vuoron alkuun mittaillaan aika tarkkaan montako Fenniä saa Griffoneihin kiinni ja lopulta päädytään kahteen. Helpotus sinällään, sillä kolme olisi Blood Furylla jo voinut Griffonin lanata ja sit Rök olisikin ollut Warpathin jälkeen Imperatuksessa kiinni… Fennit lähtevät kuitenkin yrittämään, mutta merkittävin tappio on lopulta yksittäinen Sentinel. Mun vastahyökkäys on aika armoton. Sentinelit ensin Vengeancella ja sitten muuten vaan jyräävät Fennit. Griffonit kiusaavat Champpioneja ja Imperatus pääsee elämään unelmaa ja kun heitän vähän noppaa, niin poistaa sekä Rökin, että Axerin, jotka olivat tulleet contestoimaan keskiympyrää. Vyros scoraa pinnan lipulta ja muistaa jopa featata. Normaalisti peli alkaisi olla aika paketissa, mutta ei Madrakkia vastaan.

Iso peikko tulee korkeimman omakätisesti nitistämään Imperatuksen ja Championit lanaavat jonkun Griffonin siinä sivussa. Surffaukselle ei oikein ollut tilaa, kun Madrak oli puristettu robojen väliin tosi ahtaasti ja Vyros olisi päässyt featilla tanssimaan karkuun. Kukaan ei pääse contestaamaan Vyroksen lippua ja menen 2-0 skenujohtoon. Jatkan siitä, mihin edellinen vuoro loppui ja Sentinelit ja Griffonit nitistävät peikot melkein loppuun. Griffon täydellä synergialla tappaa puolivahingossa lopulta Madrakin, kun muistettiin Grim Salvation mk2:n mukaan ja Madrak ei siirtänyt hittejä yli tuumaa kauemmaksi ja siltä alueelta peikot loppuivat kesken. Hauskaa tässä oli, että jos oltaisiin muistettu säännöt oikein, niin Madrak ei olisi kuollut ja olisi sen jälkeen päässyt surffaamaan kaikki Sentinelit. Vyrokseen kiinni ei asiaa ollut, siitä osasin tällä kertaa pitää huolen, että pollelordin ja muiden juttujen välissä oli jalkapallokentän kokoinen tyhjä alue, mutta olisi Madrak silti päässyt Eruptioneja ampumaan joku neljä ja pari boostia päälle. On se äijä. :D

Fiiliksinä meni aika lailla suunnitelman mukaan. Fennbladejen epäonnistunut rynnäkkö maksoi koko yksikön ja sitä myötä mulle sen verran vahvan attritio-edun, että tällä kertaa en sitä onnistunut mokaamaan. Griffonit Synergialla tekevät töitä edelleen oikein mallikkaasti ja Imperatus MAT 10, P+S 22 statseilla on aika jöllikkä. Grievous Woundsin yleistyminen kyllä haittaa. Nyt Madrak sanoi, että äläpä nouse tuhkista kuin Feeniks ikään. Oli surullista se.

Ekan päivän pelit olivat sitä myöten paketissa ja siirryttään syömään sateisessa Suomen Turussa. Tankkauksen jälkeen Bunkkerilla Starkit valloittivat Rautavaltaistuimen ja Slaanesh vanhan maailman. Sunnuntai aamun ratoksi otettiin vielä toinen Chaos in the Old World, joka päättyi tod näk Tzeentchin voittoon. Kiitos Chisselle aamun kuljetuksista!
Viimeksi muokannut Chade, Pe 24.06.2016 15:42. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"Söpö sixpackmonsteri!" -kauneinta mitä Nightbringeristä on koskaan sanottu

Avatar
Chade
Viestit: 927
Liittynyt: Ma 03.06.2002 20:52
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Chaden Retri-metaa

Viesti Kirjoittaja Chade » Pe 24.06.2016 15:03

Toisen päivän pelit tähä sitten.

4. Peli: Iiro Järvenpää, Skorne, Makeda3 vs Vyros2, Extraction, Tappio Caster Killilla

Iiro-mussukka ja vähän lisää norsulaumaa. Fiilistelen, etten vieläkään halua pelata Ossyania, vaikka se varmaan tässäkin pelissä olisi ihan toimiva ollut ja droppaan Vyroksen. Ossyyn oli hyvä mennä lukkoon, koska eihän sieltä nyt enää peikkoja tai Skornea tulisi, eihän? Iiro ottaa Makeda3:n jonka henkilökohtaisesta surffauksesta näin edellisen kierroksen lopuksi hyvän esimerkin, vaikka noppa ryöstikin lopulta Iirolta voiton Nikosta, kun Ossyan jäi siellä pinnalla henkiin. Nelonen olisi kahdella nopalla pitänyt viskata, mutta kolmonen tuli. Iiro voittaa nopan ja menee ensin, mutta joutuu sen seurauksena puolelle, jossa on iiiso metsä vähän keskikohdasta vasemmalle. Metsän läpi lähtevät juoksemaan Molik Karn ja Gladiaattori. Keskeltä tulee BB, partaveitsimato ja Makeda ja oikealta Nihilaattorit. Piiskat kahlaavat metsässä parhaansa mukaan. Niko juoksee aika lailla kaiken täysillä eteen ja mä vastaan liikkumalla niin, että uhkaan lippuja mahdollisimman paljon, mutten anna liikaa chargattavaa.

2A:lla Iiro kokeilee etummaista Griffonia ensin madolla ja sitten Molikilla, mutta koska piiskat juuttuivat metsään ei raivoa saada kehiin ja kun Molikki vielä heittää noppaa aika huonosti, niin Griffonilta ei hajoa edes mitään oleellista ja Molik puolestaan ottaa aika ikävästi siipeensä Griffonin Free Strikesta, jonka Fate Walker nykyään antaa. \o/ Muutama Nihis pääsee myös rynnäköimään, mutta loput jutut lähinnä juoksevat. BB raahaa leveän ahterinsa ikävään Counter Charge asemaan keskelle kenttää ja Gladiaattori menee vasemmalle lipulle Contestaamaan Molikin eteen. Mun vuorolla Sentinelit ja Griffonit puhdistavat aika pitkälle kaikki Nihikset ja madon pois. Molikin muiluttama Griffon näyttää, että ei ole mikään turha robo ja Chargaa kylmästi Molikin tasarahalla pois kuleksimasta. Scoraan pinnan oikealta lipulta, mutta Vyros ei jaksa featata, kun Makeda on niin kaukana ja pussissa, ettei sieltä kyllä millään surffaa.

Omalla vuorollaan Iiro mittailee aika kauan ja toteaa, että nyt yritetään Vyrosta. Ihmettelen jotta miten, mutta sitten BB näyttää, jotta miten. Rushia, Enragea, Feattia, Puppet Masteria ja kaikkea kivaa kaadetaan norsulle, joka surffaa lopulta puolenkymmentä Sentineliä nurin ja niittaa Vyroksen tasarahalla kaiken takaa parista campista huolimatta. Noppa antaa takaisin sen, mitä edellisessä pelissä Iirolta otti, mutta kyllä saa silti ihan vaan itseään tästäkin tappiosta syyttää. Hienosti haettu Iirolta tilanteessa, joka alkoi näyttää muuten aika pahalta.

Fiiliksinä olisi taas voinut muistaa featata, niin ei olisi kuollut. Muuten ei paljon sanottavaa. Lista hoiti duuninsa aika kauniisti ja Griffonit täydellä Synergialla lanaavat edelleen Heavyja, kun siihen tilaisuuden saavat. Molikki ja BB menettivät edikan vaihdoksessa aika paljon hirmuisuudestaan, mutta kyllä ne edelleen täytyy tosissaan ottaa, tai huonosti käy.

5. Peli: Chisse Berg, Trollbloods, Doomshaper2 vs Ossyan, Outlast, Tappio Caster Killilla

Chisse on ihana, mutta hrrngh olisi tietysti ollut ihan kiva pelata muitakin kuin vain peikkoja ja Skornea vastaan koko turnauksen. Noh, sillä mennään mitä arvontalaulu antaa. Mä olen lukossa Ossyaniin, eli sinällään homma on selvä. Chisse pudottaa Doomis2:n kirottuaan ensin Grim2:sta sen verran paljon, ettei taida ihan heti näkyä uudestaan. Katselen kortista, että aika kauas tulevat möllit ja kivasti vähän Rök osaa surffata. Pitääpä varoa, etten jää alle. Chisse voittaa nopan ja menee ensin. Valitsen puolen, jossa Chisse joutuu rymyämään metsässä ja jossa kivassa paikassa oleva, coveria antava tolppa jää mulle. Peikoilta kunnian kentille tulevat kivi, Mulg, Rök, Axer ja jotain sooloja (keskeltä) ja palkollisina Dahlia Hallyr & Skarath (vasemmalta), Wrongeye ja Snapjaw (oikealta), Lanyssa Ryssyl, Alten Ashley ja retkueen ruokahuollosta vastannut gobber-kokki. Mä depoan keskellä olevan tolpan molemmille puolille yhden MHSF:n ja muut linjaan siihen taakse. Chisse aloittaa juoksemalla eteenpäin niin, että soolot eivät ole MHSF:n hurjassa threatissa ensimmäisellä vuorolla.

Mä aloitan ensimmäisen vuoroni heittämällä Eiryksen Mage Huntereille Quickenin ja Deadeyen, jolloin ym soolot ovatkin Mage Huntereiden threatissa. Lopuksi Ossyan kävelee tolpan taakseja ja laittaa Admonition saatesanoilla ”ettei vahingossakaan mikään surffaa sitä täältä.” Eiryss ja kumppanit osoittavat kuinka tymä MHSF Deadeyella on ja ampuvat Lanyssa, kokin, pari kivimiestä ja hyvän siivun Snappiksesta. Repoan eturivin eteenpäni ja loput taaksepäin, jotta Rökillä olisi mahdollisimman vaikeaa. Muut jutut pyrkivät kunnioittamaan peikkojen mielipuolisia threatteja ja vaan Moros hiipii lähemmäs valmiina hakemaan Paralyysia pappaan.

Chisse mittailee hetken ja toteaa, että nyt lähtee Ossyan. Ensin Skarath käy puhaltamassa eturivin MHSF:n pois tieltä ja sitten Doomy2 tulee eteen feattamaan ja laittamaan maailman kaikki buffit Rökille. Se, mitä en nähnyt taas etukäteen, oli Axer, joka juoksee kamalalla 18” jengalla ruumiinsa paikkaan, että Ossylla ei olekaan enää tilaa Admonitioida riittävästi pois. Sitten Rök chargaa 14” päästä yhden Mage Hunterin ja vaikka laittaakin Wild Aggressionista huolimatta Chargen ohi, niin surffaa silti puolenkymmentä Mage Hunteria ja Shield Wall Halberdieria pitkin kiinni tyhjänä olevaan Ossyaniin ja splät. Pyydän näin julkisesti anteeksi käytöstäni tässä vaiheessa. Ei mennyt kolmas surffaukseen kuoleminen enää huumorilla. Mitään ei lentänyt, mutta negatiivista pelikokemusta oli vahvasti ilmassa.

Fiiliksinä kyllähän tuosta saa taas itseään varmaan syyttää, että jätti just sen aukon, mistä Axer mahtui juoksemaan Ossyn jumiin. Hyvin pelattu Chisseltä. Onneksi sentään on premeasurement, niin voisi tarkemmin mitata, että onhan nyt varmasti ulkona 14” threatista, joskin Lanyssa nostaa tuon riskin vielä sen kaksi tuumaa pidemmäksi. Eipä tuosta muuten ehtinyt ihan hirveästi muuta jälkipolville kerrottavaa jäädä. Luulen, että pitkässä juoksussa Doomy2 tulee olemaan se ’locki, jota tullaan näkemään ja paljon. Madrakiin todennäköisesti keksitään lääkkeet aiemmin. +3 SPD on vaan ihan helkutin hyvä featti kun tarjolla on taivaisiin buffattavia laatupetoja, kuten Rök.

Lopputuloksissa jään toiseksi viimeiseksi. Onneksi matkaa ei tästä ole enää alaspäin kovin paljon. Pitää varmaan seurata Robinin esimerkkiä ja siityä pelaamaan Mutsimaan urhoilla, jos mielii pärjätä. :p

Fiiliksiä listoista ja Mk3:sta ylipäänsä:

Listat toimivat yleisellä tasolla selvästi miestä paremmin ja olin pääasiassa tosi tyytyväinen. Lähinnä toki kokemusta saatiin nyt Vyroksesta. Ainoa merkittävä poikkeus sääntöön oli Eiryss2, joka ei tehnyt oikeastaan missään pelissä mitään hyödyllistä. Hän lähtee vaihtoon välittömästi ja tilalle tulee ainakin Lanyssa. Vaikeuttaa vastustajan pelaamista aika paljon, kun ei voi enää mitata vain kylmästi 11" Imperatuksesta ja tietää olevansa turvassa. Imperatus itse on ihan pölö laite ilmaisella chargella. Lopuilla pisteillä aiemmin mainittu Lys Healer saattaisi olla ihan napakka ratkaisu. Toisaalta voisi kokeilla Nikon kovasti mainostamaa Discordiaa kahden Griffonin tilalle. Vielä +2 ARM lisää ampumista vastaan olis jepa ja toisaalta sitten ei olisi yhden heavyn varassa, jos ja kun Imperatus hajoaa. Ossyanin listasta ei juuri kokemusta ehtinyt kerätä muuta kuin sen verran, että onhan Deadeye Retrissä aivan älytön loitsu, enkä meinaa vieläkään uskoa, että se oikeasti saatiin. Mage Hunterit sen kanssa ovat aika hulluja laitteita. Oikeastaan vain jo aiemmin mainittu Halberdierin vaihtaminen Ellowyr Swordmaneihin saattaisi olla mielenkiintoinen. Sitten alkaisi vastustajan ampumiselle olla enää aika vähän hyviä kohteita.

Mk3 noin yleisesti tuntui hyvältä. Hyvin pitkälle kuin mk2, mutta monessa kohdassa tuli fiilis, että just näinhän tän olisi aina pitänyt toimia. Premeasurement on näin kokeilun jälkeen vaan pelkästään hyvä asia, vaikka alkuun olin vähän kiikun kaakun. Poistaa casterin ja zonealueiden ja muiden kanssa kikkailua ja mahdollistaa tarkemman pelin, kun voidaan aina mitata, että esim. kantaako joku monimutkainen temppukuvio jo ennenkuin siihen lähdetään. Ei käy enää sitä, että puolen tuuman tönäisy jossain välivaiheessa muuttaa lopputuloksen. SR2016 ei toisaalta heti yhtälailla vakuuttanut. Objektiivit ovat kivoja ja tasapainossa, mutta vähän harmittaa Line Breaker, jossa on mun mielestä liina helppoa contestaa tooodella takaa, ja toisaalta mun mielestä hyvien, kahden pitkittäisen alueen skenujen poistaminen. Sentään kaikkien aikojen suosikki Recon jäi. Loppujen lopuksi kyllä mk3 hyvältä maistui ja sai taas uudestaan innostumaan tästä pelistä. On se vaan niin siistiä laittaa seitsemän ilmaista Focusta Vyroksen Battle Groupille. <3
"Söpö sixpackmonsteri!" -kauneinta mitä Nightbringeristä on koskaan sanottu

Avatar
Tanan
Viestit: 1892
Liittynyt: Ke 28.04.2004 14:10
Paikkakunta: Oulu

Re: Chaden Retri-metaa

Viesti Kirjoittaja Tanan » La 25.06.2016 12:56

Hyvin kirjoitettu! Tällaisten haltiatarinoiden lukeminen innostaa mua taas kokeileen omia suippokorvia. Millaiset fiilikset sulla on Artificeristä? Mun henkilökohtainen fiilis on, että sillä voi rakennella pöllönkovia komboja.
Oulun Höyryliiga Ropeconissa (taas). Katso raportti ja kuvat!

Avatar
Veripallo
Viestit: 987
Liittynyt: To 05.10.2006 10:38

Re: Chaden Retri-metaa

Viesti Kirjoittaja Veripallo » Su 26.06.2016 15:22

Hyvät rapsat! Mulla on ihan samat ongelmat Vyroksella eli ei muista fiitata kun pitäis. Se on just parhaimmillaan sil vuorolla kun menee dominoimaan sellaisel vuorolla kun muut casterit comittais vielä vähän liian aikasin ollakseen turvassa. Kiva kuulla et riffinit tekee edellee duunia synnergycapistä huolimatta :)
Hän on puhunut.

Avatar
Chade
Viestit: 927
Liittynyt: Ma 03.06.2002 20:52
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Chaden Retri-metaa

Viesti Kirjoittaja Chade » Ti 28.06.2016 14:54

Tanan kirjoitti:Hyvin kirjoitettu! Tällaisten haltiatarinoiden lukeminen innostaa mua taas kokeileen omia suippokorvia. Millaiset fiilikset sulla on Artificeristä? Mun henkilökohtainen fiilis on, että sillä voi rakennella pöllönkovia komboja.
Tänks! Kyllä pieni uskonnollinen fanatismi kummasti piristää päivää. Artificier vaikuttaa mun silmään aika niche valinnalta. Näkisin, että voisi sopia esim. johonkin Rahn-listaan, jossa jakaisi suojaa tyyliin Rahnille, Elaralle ja Sylykselle ja saisi sen verran buffia Rahnin featista, että laaserilla voisi jotain koetaakin. Muuten kuitenkin vähän liian kallis / pehmeä siihen, mitä tekee. Jos haluaa ampumasuojaa, niin Aspiksen saa vaan pinnan kalliimmalla. Jack Marshallina tuskin käyttäisin oikein missään tilanteessa, sillä silloin menettää Power Boosterin ja toisaalta sillä kriittisellä vuorolla Artificier kyllä kuolee, jos se halutaan pois. Aikalailla mutuiluun kuitenkin perustuu. Pitänee kokeilla jossain vaiheessa. Alennettu hinta on kyllä kiva juttu.
Veripallo kirjoitti:Hyvät rapsat! Mulla on ihan samat ongelmat Vyroksella eli ei muista fiitata kun pitäis. Se on just parhaimmillaan sil vuorolla kun menee dominoimaan sellaisel vuorolla kun muut casterit comittais vielä vähän liian aikasin ollakseen turvassa. Kiva kuulla et riffinit tekee edellee duunia synnergycapistä huolimatta :)
Juu feattaaminen on yliarvostettua. Kovat pelaajat voittaa ilmankin (ja huonot häviää :/). Ja joo, kyllä Griffonit on edelleen aika mageita laitteita. Yksi ilmainen Focus tekee niillä tooosi paljon samoin kuin kolmas Arcanisti tuossa listassa. Ne lyövät kuitenkin sen verran kovaa ja tarkasti, että lanaavat raskastakin jalkaväkeä aika nätisti ja Power Boosterin ja täyden +3:n Synergian kanssa P+S 18 on edelleen aika siisti. Eniten tykkään melkein kuitenkin siitä, että noin monella Griffonilla voi pari laittaa eteen ottamaan vastustajan iskut vastaan ja silti sulla on tarpeeksi, että saa suht helposti Synergiat täyteen.
"Söpö sixpackmonsteri!" -kauneinta mitä Nightbringeristä on koskaan sanottu

Avatar
Tanan
Viestit: 1892
Liittynyt: Ke 28.04.2004 14:10
Paikkakunta: Oulu

Re: Chaden Retri-metaa

Viesti Kirjoittaja Tanan » Ke 29.06.2016 00:25

Chade kirjoitti:Tänks! Kyllä pieni uskonnollinen fanatismi kummasti piristää päivää. Artificier vaikuttaa mun silmään aika niche valinnalta. Näkisin, että voisi sopia esim. johonkin Rahn-listaan, jossa jakaisi suojaa tyyliin Rahnille, Elaralle ja Sylykselle ja saisi sen verran buffia Rahnin featista, että laaserilla voisi jotain koetaakin.
Laaseri on varmaan 99% peleissä trappiloitsu. Siinä 1% tapauksessa sillä liikutetaan kriittistä vastustajan nappulaa 1" ja voitetaan peli.
Chade kirjoitti:Muuten kuitenkin vähän liian kallis / pehmeä siihen, mitä tekee. Jos haluaa ampumasuojaa, niin Aspiksen saa vaan pinnan kalliimmalla. Jack Marshallina tuskin käyttäisin oikein missään tilanteessa, sillä silloin menettää Power Boosterin ja toisaalta sillä kriittisellä vuorolla Artificier kyllä kuolee, jos se halutaan pois. Aikalailla mutuiluun kuitenkin perustuu. Pitänee kokeilla jossain vaiheessa. Alennettu hinta on kyllä kiva juttu.
Musta retriborkenin jakkimarsalkat on pelin parhaimmistoa, koska factiosta löytyy a) power booster, b) concentrated power, c) ilmaiset charget, d) heavy jaskoja joilla on monta initiaalia, e) heavy jaskoja joilla pyssy ja f) heavy jaska joka säilyttää kaiken fokuksen mitä sille annetaan.

Artificerillä on CMD9 eli se voi käskyttää jakkiansa kaukana etulinjasta ja samalla jakaa turvallisesti force barrieria esim. warcastereille ja blast-herkille sooloille. Premeasurementilla 3" rangesta saa kaiken irti ilman minkäänlaista silmäilyriskiä. 12+2/17 stateilla ja viidellä boxilla sen tappaminen vaatii osuma- ja dmg boostatun hyökkäyksen. Tähän vielä päälle tietysti toisiaan hyödyllinen polarity field ja combo smite. Ja kaikki edulliseen 5p hintaan.
Oulun Höyryliiga Ropeconissa (taas). Katso raportti ja kuvat!

Avatar
Veripallo
Viestit: 987
Liittynyt: To 05.10.2006 10:38

Re: Chaden Retri-metaa

Viesti Kirjoittaja Veripallo » Ke 29.06.2016 08:09

Tanan kirjoitti:Musta retriborkenin jakkimarsalkat on pelin parhaimmistoa, koska factiosta löytyy a) power booster, b) concentrated power, c) ilmaiset charget, d) heavy jaskoja joilla on monta initiaalia, e) heavy jaskoja joilla pyssy ja f) heavy jaska joka säilyttää kaiken fokuksen mitä sille annetaan.
Vaikka nuo onkin hyviä pointteja niin kaiken tuon jälkeen retrinkin jaskat ovat edelleen iloisempia casterien BGissä musta. Powerupin menetys on aika iso juttu ja samoin monien casterien kohalla BG sidonnaisten buffien menetys. Marchalloitu Hydra vaatii kahden arcanistin huomiota joka vuoro ollakseen täysessä tehossaan marchaloituna yhden sijaan eikä musta saatu satunainen +2 rat ole netto arvona parempi. Toki varmaan on tilanteita jolloin marchalli on hyvä (scyirillä on musta aika hyvä drive) mut ovat aika harvassa ja vain pari casteria haluaa edes harkita niitä imho.
Hän on puhunut.

Avatar
Tanan
Viestit: 1892
Liittynyt: Ke 28.04.2004 14:10
Paikkakunta: Oulu

Re: Chaden Retri-metaa

Viesti Kirjoittaja Tanan » Ke 29.06.2016 08:19

Satunnainen ilmainen charge/juoksu, +2 MAT, +2 p+s ja ylimääräinen hyökkäys, +2 pow? Musta noi on aika huikeita bonareita kun ne yhdistää Lanyssaan tai power boosteriin.

Marsaloitu Hydra kolmella fokuksella lyö kuusi kertaa p+s 17 ja kerran kahdellatoista. #HailHydra
Oulun Höyryliiga Ropeconissa (taas). Katso raportti ja kuvat!

Avatar
Veripallo
Viestit: 987
Liittynyt: To 05.10.2006 10:38

Re: Chaden Retri-metaa

Viesti Kirjoittaja Veripallo » Ke 29.06.2016 09:07

Hyviä bonareita yhdistää noihin on myös bird eye, phantom hunter, cleave, flank, future sight, synnergy jne..

Marchaloimisessa kannattaa kans huomioda marchallin suhteellinen heikkous warcasteriin. Toki autonoominen jaska voi vielä hyötyä nisteistä ja lanyssoista (jotka kanssa kuolevat nopeasti siinä vaiheessa kun vastustaja tajuaa kuinka paljon sen hydran teho nojaa näihin) mutta kyllä se tekee elämästä vaikeampaa sitten kun se marsalli potkaisee tyhjää.

Viimeinen "ongelma" on että täysen potentiaalin saavuttaminen marchallilla vaatii paljin liikkuvia osia ja pisteitä listasta. Tämä esimerkkihydra artificerillä maksaa jo 30 pinnaa (toki nistit tulee aina mukana muutenkin niin se pitää huomioida).

Kyl siis varmasti on tilanteita jolloin toi on tosi hyvä combo, ja kun kaikki osuu kohilleen niin jaskasi on jopa hurjempi kun casterin BGssä rasittamatta focuspoolia yhtään (Issyria ja ehk Garryth ja Ravyn voivat useinkin tykkää tommosesta paatista jos haluu pelata paljon pesukoneita). Ja kyllähän marchallit on parempia nytten kun mitä olivat, ja oon samaa mieltä et retri on parhaimmis asemis juoksuttaa niitä. En kuitenkaan sanois että mk3 on mikään jack marchallien aikakausi. :)
Hän on puhunut.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “PP: Armeijalistat”