Aeronautica Imperialis + pientä epic jäynää.

fysope
Viestit: 200
Liittynyt: Ke 29.05.2002 16:00

Aeronautica Imperialis + pientä epic jäynää.

Viesti Kirjoittaja fysope » La 07.07.2007 21:43

Pientä forgetilausta ollaan laittelemassa http://www.sotavasara.net/keskustelu/vi ... =2&t=68819
ja aeronautika kiinnostaisi. Ongelmaksi on muodostunut täydellinen sääntötietämättömyys. Kun kirja tulee vasta figujen kanssa ja tuskin saa kahta isoa tilausta putkeen laitettua niin kysyisin vähän säännöistä.

Itselläni on epicistä kome T-hawkia tekeekös näillä mitään. Ajattelin ostaa örkkejä, mutta niiden hitaus arveluttaa. Kaverit ovat kiinnostuneita eldareista ja kaaoksesta joten mitä figuja kannattaisi tilata?

Lisäksi aion ottaa hydria epikki käyttöön, paljonkos näitä tarvitaan noin 3k peliin AMTL:llä tai ig:llä?
Mites noitten basiliskien ja mankikorien kanssa kannattaisiko ottaa 9 kumpaakin forgelta?
Innocense proves nothing

Hena
Viestit: 1074
Liittynyt: La 21.05.2005 14:28
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Aeronautica Imperialis + pientä epic jäynää.

Viesti Kirjoittaja Hena » La 07.07.2007 22:12

fysope kirjoitti:Lisäksi aion ottaa hydria epikki käyttöön, paljonkos näitä tarvitaan noin 3k peliin AMTL:llä tai ig:llä?
Ostaisin 2 pakettia (tosin itselläni on kolme ostettuna).
Mites noitten basiliskien ja mankikorien kanssa kannattaisiko ottaa 9 kumpaakin forgelta?
Jaa. Itselläni on se SG:n artillery boksi ja päälle 2 x Manticore ja 1 x Basilisk paketit Forgelta (joten yhteensä 9 tankkia molempia).

Avatar
The Captain
Valvoja
Viestit: 12662
Liittynyt: Ke 07.08.2002 15:07
Paikkakunta: Kouvola

Re: Aeronautica Imperialis + pientä epic jäynää.

Viesti Kirjoittaja The Captain » Su 08.07.2007 16:23

AI:sta vähäsen:

Epic Thunderhawkit ovat kooltaan noin puolikkaita IA-vastineista, mutta IA:ssa figun koolla ei ole merkitystä, kaikki mitataan baseista. Kannattaapi napata tuolta FW:lta niitä AI-baseja, joille voi sitten istuttaa eeppiset koneensa.

Thunderhawk on kova, yleispätevä laite, joka osaa hoitaa maahyökkäykset ja joukkojen kuljetukset, ja osaa se pitää puolensa hävittäjiäkin vastaan. Pommikoneluokan alukseksi se on jopa siedettävän nopea, mutta kömpelö kuin mikä - hienoja manöövereitä sillä ei tehdä. Useimmat skenaariot vaativat pommittajien tueksi hävittäjiä, joita voi lainata Imperial Navyltä - tässä vaiheessa kannattaa sitten miettiä, haluaako niitä Epic TH:n kokoisia Forgen Lightningeja ja Thunderboltteja käyttää samassa laivueessa pikku-TH:n kanssa.

Örkit eivät ole mitenkään merkittävän hitaita, ja ketteryyskin on hyvä, mutta niiden heikkous on huono Thrust-arvo, eli nopeutta ei muuteta helposti (ts. siinä vaiheessa, kun örkki posottaa tuhatta ja sataa kohti pöydän reunaa, kannattaa miettiä puolivolttia johonkin suuntaan). Kaaoksen rimpulat ovat hävyttömän nopeita, mutta eivät kestä juuri mitään. Kummallakin ongelmana on se, että niille ei toistaiseksi ole olemassa joukkojenkuljetusaluksia, eli esim. maahanlaskuskenaarioiden plaaminen on vähän hankalaa.

Eldareilla on kaikkea. Nightwing on pelin vikkelin pirulainen, Vampire Hunter osaa hoidella maakohteet tehokkaasti, Vampire Raiderilla saa tehtyä maahanlaskuja ja Phoenix on melko yleispätevä lennokki. Nopeus, ketteryys ja ilkeät holofieldit ovat täsäkin pelissä eldarien valtteja, mutta pistehintaa löytyy joka koneelta sen verran, että ei näillä ainakaan lukumääräisellä ylivoimalla voiteta.

Eldareille suosittelisin alkuun yhtä kappaletta kutakin - yksi Vampire kumpaistakin lajia ja yksi paketti (2 á konetta) Phoenixeja ja Nightwingeja, ja jos siltä tuntuu, niin yksi setti (3 kpl) Firestorm AA-vempeleitä. Noilla pelaa jo jonkin aikaa tarvitsematta uusia, ja käytännössä kaikki pelin osa-alueet on katettu samoin tein.
-Miksi Jeesuksen ja Marian päät loistavat valoa?
-Niillä on suvussa halogeenejä.

swiftwind
Viestit: 447
Liittynyt: To 12.12.2002 00:15
Paikkakunta: Tampere

Re: Aeronautica Imperialis + pientä epic jäynää.

Viesti Kirjoittaja swiftwind » Ma 09.07.2007 17:39

Moro, seuraava kertaakaan AI:ta pelanneena:

Hydria saa myös SG:ltä. Ovat kalliimpia kuin Forgen, mutta AI:n vaatimilla figumäärillä ei varmaan mikään kauhean suuri absoluuttinen menetys. Minulla on sekä Forgen että SG:n Hydriä, ja sanoisin melkein että metalliset ovat mukavampia. SG:n Chimera-runko on hieman isompi ja yksityiskohtaisempi kuin Forgen, ja resiinimallissa erityisesti 4 piipun saaminen täsmälleen suoriksi oli välillä tuskaista.. 4 piipun kanssa kyllä huomaa heti jos joku on vähänkin vinossa :P En ole saanut vielä yhtään piippua katkeamaan, mutta lienee vain ajan kysymys. SG:n Hydrissa tulevan hiukan hassun näköisen valvontatutkan voi vaikka laittaa johonkin objectiveen/manticoreen tms jos ei tykkää tankin katolle sitä asettaa.

SG myy örkeille Landaa. Jossain messuillahan oli konseptikuvaa FW-versiostakin vilautettu jo, mutta virallisia sääntöjä odotellessa voinee soveltaa Tactical Commandissa kehiteltyjä sääntöjä:
http://www.tacticalwargames.net/cgi-bin ... ct=SF;f=78

Kuten Hena sanoi, Manticoreja saa myös SG:ltä. Pakkauskoko on noissa kyllä IA:ta silmällä pitäen vähän ikävä. Toisaalta IMHO niitten ohjukset näyttävät paljon paremmilta kuin FW:n Manticoren, varsinkin SAM-käyttöä ajatellen (tai ehkä mielipide johtuu vaan siitä että joutui intissä olemaan tekemisissä BUKkien kanssa).


PS. Hydrien piippujen kulmassa kannattaa olla maltillinen, ei mitään naurettavia GW-tyyppisiä 90 asteen kulmia! Joku 20-30 on varmaan paras, max 45.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Adeptus Titanicus”