Uudet ETC-kompit

Warhammer Fantasy Battles -pelin palsta, jossa on tarkoitus keskustella kaikista niistä aiheista, jotka eivät sovellu muihin otsikoihin. Kysymyksiinkin vastataan, mutta käytä kuitenkin ensin hakua.
Avatar
GobbladasSquig
Viestit: 1593
Liittynyt: Ti 02.03.2004 14:46
Paikkakunta: Umeå

Uudet ETC-kompit

Viesti Kirjoittaja GobbladasSquig »

Dodii, nyt on ensimmäinen drafti vuoden 2012 ETC-kompeista warhammer.orgissa. Vaikkei siihen tämän hetken kuumimpaan komppikysymykseen (mitä VC:lle tehdään?) olekaan vielä vastattu, on tähän ensimmäiseen draftiin jo lyöty aikamoinen kasa uudistuksia ja muutoksia viime vuoden settiin verrattuna.

Ensinnäkin magiaa on tuunattu alaspäin aikalailla; loitsuja saa enää heittää maksimissaan viidellä nopalla per casti, channelit lasketaan kahden lisänopan rajoituksiin sekä magiavuorolle on asetettu 12 nopan raja. Jälkimmäisen lisäyksen vaikutus tuntuu äkkiseltään aika marginaaliselta, ellei sillä sitten tarkoiteta että jos listassa on jo kaksi "counts as" power-noppaa, voi se käyttää vuorollaan vain 10 varsinaista casting-noppaa.

Kaikki dispel scroll -itemit ovat vieläkin 1 counts as DD, mutta loremaster ei ole enää counts as PD. Näitä ei kuitenkaan taida tätä nykyä kovin montaa löytyä, kun ne ilmeisimmätkin (slann ja demonien master of sorcery) on kompattu armeijarajoituksissa. Mitä armeijoihin tulee, Beastmanit, High elffit ja Tomb kingit ovat saaneet kuninkaallisen poikkeuksen magiarajoituksiin ja saavat nyt ottaa/generoida kolme lisä-powernoppaa vuorossa kahden sijaan. High elffit ovat myös saaneet 100 lisäpojoa listoihinsa (toisaalta vanha poikkeus yksiköiden 450 pisteen hintakattoon on poistettu eikä high elffeistä saaduista victory pointeista joudu vähentämään prosentteja kuten 2600 pisteen armeijoista) kun taas Tomb kingit ovat päässeet arvostettuun 2600-pisteen kerhoon. Myös Wood elffit ovat ilmeisestikin havaittu olevan ns. low tier -armeija ja heidätkin on nostettu 2600 pisteeseen. Lisää hunajaa on metsänväelle jaettu laskemalla vain Rapeguardit ja scoutit 45 ampuvan modelin rajaan ja sallimalla neljä identtistä Rapegu... siis core-yksikköä kolmen sijaan.

Täysin entisellään ovat rajoitusten suhteen Empire, Bretonnia ja WoC.... Hetkinen, painokoneet uusiksi! WoCin tzeentch-choseneilta on poistettu rajoitus Favour of the Godsista! Ei muuta kuin vanhat turnauslistat esiin arkistoista ja 3++ choseneita pelaamaan. :) Herkkua ovat saaneet myös O&G-armeijat, joita on päätetty yrittää tehdä pelattavaksi, muitakin buildeja siis kuin se yksi jota kai kaikki viime vuoden örkkipelaajat käyttivät, poistamalla yksiköiltä 40 modelin raja. Mithrandir siellä näyttääkin jo sikariaan sytyttelevän! :D Tullaanko vuonna 2012 näkemään yksi tasapelejä hakeva goblin-spämmi per joukkue vai riittääkö lopulta kenelläkään sellaiseen figut?!

Nerffikepistä taasen ovat saaneet vanhat pahat, eli Lizkot, Delffit ja Demonit... ja kääpiöt? W0t? Käpsäparoilta on viety se yksi kiinnostava buildi rajoittamalla minerit, rangerit ja anvil 0-3 valintaan yhteensä. Ilmeisesti niillä ei vieläkään saa pelata muuta kuin sotakoneita ja gw-lauttoja... Noh, liskot taaseen joutuvat rajoittamaan scar veteraanejaan (miksei "0-2 scar veterans on cold ones in an army with 1-2 slanns" kysyn vain) ja disciplinejä valitessaan joutuu ihan oikeasti harjoittamaan luetun ymmärtämistä ja ethereaali slanni on vissiin niin OP että sitä on lyöty kolme kertaa yhdessä entryssä. Myös skinkki/chameleon -spämmiä on rajoitettu, mutta aika kevyellä kädellä. Demoneilta on taas viimeinkin huomattu että heraldithan ne niitä kovia olikin eikä greater demonit ja kerralla on lätkäisty bänniin siren song ja master of sorcery -heraldit. Nyt voi viimeinkin jo alkaa tulemaan muutoksia niihin demonilistoihin. Delffeille sitten onkin jaettu nerffikapulaa ihan ankarasti. Pendanttia ei sitten enää oteta lordeille (eli hero-pegasus ottaa pendantin ja lord-pegasus sen hag graefin, check) ja sitten katsotaan omaa listaa ja varmistetaan että siellä on vain kaksi seuraavista: "Pendant of khaeleth\Crown of command\any number of wizards using death & shadow magic\Cauldron of Blood\Hydra". Öh, mulla oli kaikki viisi, saaks siitä jonkun bonuksen? Skaveneille oli vielä vetäisty max 20 gutteria ja yks pois doomrocketista, brass orbista ja stormbannerista ettei ne ala hyppimään pöydällä jos kissa lähtee ulos.

Kuten tuossa jo mainitsin, VC-rajoituksia jäädään vielä jännäämään mutta mites ne Suuren Kidan Myöhempien Aikojen Pyhimysten Valitut Lapset eli Ogret sitten? No Hellheart olis kaks dispellii ja yks poweri ja sit se Greedyfistaava death-ukkeli olis vaikka yks dispelli. ... Siinäkö ne oli? Greedyfistailijalle saa messiin vielä dispel scrollin? Entäs ne kaks ironblasteria? D6 kertaa ampuvat leadbelcherit on jokainen yks modeli ampumakomppien suhteen? Niitä saa kolme ryhmää? Okei.

Nojoo, sellaista settiä. Päällimmäisenä tulee mieleen että noi ongelma-armeijat tuolta kyllä hyppää jo asiasta mitään ymmärtämättömällekin silmille aika suoraan. Delffeillä ja liskoilla alkaa olla rajoituksia jo 5+ riviä kun toisilla taas bonuksia on monta riviä. Vaikka siihen on vähän aikaa mennytkin, alkaa komppipaketti luisua enemmän ja enemmän vanhaan tier-rakenteeseen. Liskot, delffit, demonit, ehkä empire ylätierissä. Tomb kingit, welffit, beastit, high elffit, ehkä örkit alatierissä ja loput siinä välillä. VC ja Ogret vielä määrittelemättömissä. Jotenkin tuntuu tehottomalta yrittää kannustaa ihmisiä ottamaan tiimiin noita alatierin armeijoita joka vuosi sivaltamalla ylätier-armeijoiden viime vuoden kovimmat kombot pois ja sit antamalla huonoimmille 100 pojoa lisää. Nyt örkkien modelcapin poisto ja parille armeijalle annettu ylimääräinen power-noppa on parempaan suuntaan meneviä komppeja koska niillä näille huonommille armeijoille luodaan oikea, toimiva rooli usean armeijalistan tiimissä. Mutta miksei suoraan sanota että jokaista tiimin ylätierin armeijaa kohtaan tiimissä täytyy olla yksi alatierin armeija jos kaikkia kirjoja kerta halutaan nähdä pelissä. Kyllä nuo bonukset tasaa pelikenttää jo sen verran ettei joku delffit vs welffit ole mikään automaattinen 20-0 jos molemmat osaa pelata. Ongelma on aina ollut vain siinä että vaikka ne huonommat armeijat oliskin ihan hyviä kompeilla boostattuna, ne ei ole koskaan parempia kuin ne kärkipään armeijat ja siksi niitä ei oteta.
Tsekkaa uusi Cabal Ostium -blogi! http://cabal-ostium.blogspot.fi/
MakeH
Viestit: 3083
Liittynyt: To 18.07.2002 15:21

Re: Uudet ETC-kompit

Viesti Kirjoittaja MakeH »

Potentiaalisena helffipelaajana tuo komppi ahdistaa, pelaisin mielummin melkeinpä edellis vuoden kompilla helffejä. Buustiksihan tuo on tarkoitettu mutta ensi istumalta kätevän banner of sorceryn menetys harmittaa enemmän kuin mitä buffit tekevät heti iloiseksi. Toisaalta kyllähän tämän saa tästä varmaan hierottua hyväksi.

Demppojen nerffaus oli minulle yllättävän raju, ogrejen komppaamisen väliin jättäminen tuntuu hölmöltä.
"Embrace the filth" -Voices in Oggy's head
Avatar
Scumboogie
Viestit: 4376
Liittynyt: Su 02.03.2008 12:26
Paikkakunta: Vantaa

Re: Uudet ETC-kompit

Viesti Kirjoittaja Scumboogie »

Hyvältä näyttää, 100 Night Goblinin ryhmäni kiittävät uusia komppeja. :) On myös mukavaa, että toptier-armeijoita rajoitettiin lisää, ja Welffit saivat buustia. Vampyyrikomppeja odotellessa... Mielenkiintoista nähdä channelien rajoittamista (mikäli armeijassa on Dispel Scroll, ymmärtääkseni armeija saa kokeilla vain kerran channelia koska max. 2 extra DD/vuoro).
GobbladasSquig kirjoitti:Tullaanko vuonna 2012 näkemään yksi tasapelejä hakeva goblin-spämmi per joukkue vai riittääkö lopulta kenelläkään sellaiseen figut?!
Minä voin lainata! :D
Avatar
GobbladasSquig
Viestit: 1593
Liittynyt: Ti 02.03.2004 14:46
Paikkakunta: Umeå

Re: Uudet ETC-kompit

Viesti Kirjoittaja GobbladasSquig »

Joo aika kettumaiselta äkkiseltään vaikuttaa tuo helffimuutos. Vissiin yrittää kannustaa pelaamaan listaa jossa pisteet jakaantuu vähän tasaisemmin tai jotain. Sitten insult to injury pakotetaan ottamaan 25 pojoa lisää corea! Ilkeästi on buffin sisään piilotettu potku munaskuille.

Sen lisäksi että night gobboja saa 100+, saa myös perus kilpiörkkejä nyt 59 modelin yksiköissä full commandilla. Aika hervotonta.

Itse näkisin tuon channelin niin että saa kokeilla kaikilla velhoilla channelia mutta vain yhden nopan voi maksimissaan tienata, mahdolliset ylimääräiset discardataan.
Tsekkaa uusi Cabal Ostium -blogi! http://cabal-ostium.blogspot.fi/
MakeH
Viestit: 3083
Liittynyt: To 18.07.2002 15:21

Re: Uudet ETC-kompit

Viesti Kirjoittaja MakeH »

Itse näkisin tuon channelin niin että saa kokeilla kaikilla velhoilla channelia mutta vain yhden nopan voi maksimissaan tienata, mahdolliset ylimääräiset discardataan.
Juuri näin, generointi on aina sallittua, ylimääräiset discardataan. Tuo on hyvä buusti helffeille.

edit:
Sitten insult to injury pakotetaan ottamaan 25 pojoa lisää corea! Ilkeästi on buffin sisään piilotettu potku munaskuille.
Noh, oma teoriani on, että helffien pitää vieläkin voittaa pelit etäältä, eli kyllähän sinne muutama archeri aina mahtuu lisää.
"Embrace the filth" -Voices in Oggy's head
Mithrandir
Viestit: 2490
Liittynyt: Su 16.05.2004 21:47
Paikkakunta: Kajaani

Re: Uudet ETC-kompit

Viesti Kirjoittaja Mithrandir »

Olisi minulla kyllä tallella ukkivainaalta peritty aito kuubalainen, mutta kun en polta... Ihan hienon reippailta uudistuksilta nämä jutut tuntuu, mutta saapi nähdä miten paljon lopullinen versio sitten eroaa viime vuoden kompeista loppujen lopuksi.

Matkan varrella karsiutuu aina näistä raakileversioista todella paljon pois, niin siksi varmaan on tehtykin tarkoituksella näin reippaita ylilyöntejä ensivedoksessa. Eivät halua lähteä järkevältä tasolta suoraan liikkeelle, ja siitä sitten alkaa tiputtamaan asioita pois, lopputuloshan oisi vaan vähemmän järkevä komppipaketti...
Avatar
Kylis
Viestit: 1124
Liittynyt: La 23.08.2008 11:52
Paikkakunta: Tampere

Re: Uudet ETC-kompit

Viesti Kirjoittaja Kylis »

Gobboja saa nykyään sadan blokeissa, mikä on ihan mukavata. Magiaan kohdistuneet uudistukset on ihan hyviä. Demonipelaajana tosin itseäni haittaa tuo, ettei heraldille saa enään otettua laster of sorcerya, kun on ainut LoCin lisäksi ainut, joka saa common magic loreja :(
MakeH
Viestit: 3083
Liittynyt: To 18.07.2002 15:21

Re: Uudet ETC-kompit

Viesti Kirjoittaja MakeH »

Demonit otti aika raasti kiveksille. Uskoisin, että pehmenee hiukan compit.
"Embrace the filth" -Voices in Oggy's head
santso
Viestit: 2689
Liittynyt: Su 22.07.2007 16:40
Paikkakunta: Ilmajoki/Kouvola

Re: Uudet ETC-kompit

Viesti Kirjoittaja santso »

diggaan, welffit saa 4 samaa coree ja ampumista on inhimillistetty(saan 3x15 ggt, 4x10 dryads ja halutessani sit vaikka glade ridereitä/warhawk ridereitä/waywatchereita) kun ennen muut vaihtoehdot ois pitäny olla puhtaasti ampuma-aseettomia. toki oon sitä mieltä et noille vois sen aserajotuksenki nostaa 60 jotta sais sen neljännen kunnon kokosen yksikön glade guardeja.
Omenapiirakka on tietäjien ruokaa.
niblebitzer
Chaosboyz Crew
Viestit: 712
Liittynyt: Ti 20.08.2002 10:55
Paikkakunta: Masala, Kirkkonummi

Re: Uudet ETC-kompit

Viesti Kirjoittaja niblebitzer »

Meh,

Miksi kaaos kyykkiä nyt pitää sortaa? Ei ne ainakaan toistaiseksi ole osoittautunut kovinkaan kovaksi armeijaksi.

Muuten varsin kovia linjauksia. Kovempia armeijoita potkittiin sen verran, että voi ihmetellä miksei annettu suoraan armeijalistoja, joilla saa pelata. Ei ihan vielä kohdilla, mutta suuntahan on ilmeinen.
- The number of people watching you is directly proportional to the stupidity of your action.

http://lunatix.epixx.org/
Avatar
jupu_pupu_mies
Viestit: 2486
Liittynyt: La 12.01.2008 21:44
Paikkakunta: Hönölä

Re: Uudet ETC-kompit

Viesti Kirjoittaja jupu_pupu_mies »

5 nopan magiarajoitus, pitääkö mun nyt oikeasti pelata tätä peliä?
Sir T0inen
Viestit: 551
Liittynyt: To 05.08.2010 20:21
Paikkakunta: Tampere

Re: Uudet ETC-kompit

Viesti Kirjoittaja Sir T0inen »

150 gobbon lauttoja etc-turnauksiin. Pitäisköhän sitä sittenkin alkaa kokoamaan näitä lauttoja?

Kääpiöpelaajana toi anvilin, minerien ja rangersien rajoitus ottaa kyllä päähän. Pitänee sitten pelata näitä isommissa ryhmissä.
Avatar
Oberon
Viestit: 9116
Liittynyt: Ke 02.03.2005 18:25
Paikkakunta: Loviisa

Re: Uudet ETC-kompit

Viesti Kirjoittaja Oberon »

100 pinnaa enempi leikkivaraa, mut mitäpä mä sillä teen kun en kerran saa sijoittaa sitä hyviin juttuihin vaan se pitää hajottaa vähän joka paikkaan? 25 pinnaa lisää corea, ok pari jousta lisää, mut ei tommonen ~20 eliitti-jv:n loota mittään helffeillä aikaan saa :/ Pakko pelata lifeä jotta ne ei kuole?
MYYN CSM&DA-armeijaa!

"Tervetuloa Orivedelle pelaamaan. Täällä sorsankin saa piiloon."
Avatar
Amazing Slug
Viestit: 4108
Liittynyt: To 01.05.2003 22:03
Paikkakunta: Espoo

Re: Uudet ETC-kompit

Viesti Kirjoittaja Amazing Slug »

Jotenkin tuntuu tehottomalta yrittää kannustaa ihmisiä ottamaan tiimiin noita alatierin armeijoita joka vuosi sivaltamalla ylätier-armeijoiden viime vuoden kovimmat kombot pois ja sit antamalla huonoimmille 100 pojoa lisää
Tiiä sit mikä on tehokasta, mut onhan se semisti jännää aina kun kompit uudistuu.

Ootteks koittanu nerffivasaral lyödä läskiä, tehooko?? Ironblaster overdoset ja ogret vaa kävelee, LUL.
santso
Viestit: 2689
Liittynyt: Su 22.07.2007 16:40
Paikkakunta: Ilmajoki/Kouvola

Re: Uudet ETC-kompit

Viesti Kirjoittaja santso »

woot siis saako peikkoi örkeille pelattuu 30 junassa? omfg ehkä faballe vois antaa tilaisuuden kun meinas hylkää kokonaan ja vaan panostaa masiinaan/nelkkariin
Omenapiirakka on tietäjien ruokaa.
MakeH
Viestit: 3083
Liittynyt: To 18.07.2002 15:21

Re: Uudet ETC-kompit

Viesti Kirjoittaja MakeH »

santso kirjoitti:woot siis saako peikkoi örkeille pelattuu 30 junassa? omfg ehkä faballe vois antaa tilaisuuden kun meinas hylkää kokonaan ja vaan panostaa masiinaan/nelkkariin
Jos 30 peikkoa maksaa alle 450 pistettä ja juna kulkee kapeaa päätyä kohti niin sitten joo, muuten tosiaan kannattaa panostaa masiinaan
"Embrace the filth" -Voices in Oggy's head
Avatar
Amazing Slug
Viestit: 4108
Liittynyt: To 01.05.2003 22:03
Paikkakunta: Espoo

Re: Uudet ETC-kompit

Viesti Kirjoittaja Amazing Slug »

muitakin buildeja siis kuin se yksi jota kai kaikki viime vuoden örkkipelaajat käyttivät
Missä turnauksessa? Mikä buildi? Ollin lautta oli uniikki ja ihan varmasti paras techi mitä kirjasta saatiin viime etc:ssä. Se kasin lautta jonka mäkin kävin kaatamassa oli vähä vitsi.
Avatar
Korppi-
Viestit: 360
Liittynyt: To 20.02.2003 17:15
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Uudet ETC-kompit

Viesti Kirjoittaja Korppi- »

Naurettavaa banhammeria ja yhden listan pelaamista. Ällöttävin paketti tähän asti ja tällä joutuu pelaamaan sitten käytännössä "kaikki", kun pelataan "rehdisti".
MakeH
Viestit: 3083
Liittynyt: To 18.07.2002 15:21

Re: Uudet ETC-kompit

Viesti Kirjoittaja MakeH »

Toi tulee vielä muuttumaan... se taas tarkoittaa, että tuo nykyinen versio pakottaa muuttamaan listoja ja miettmiään metan uudestaan joka virkistää mukavasti. Muutosten myötä päästään toivottavasti taas hiukan inhimillisempiin komppeihin.

Tuollaisenaan nykyinen on suht iljettävä
"Embrace the filth" -Voices in Oggy's head
santso
Viestit: 2689
Liittynyt: Su 22.07.2007 16:40
Paikkakunta: Ilmajoki/Kouvola

Re: Uudet ETC-kompit

Viesti Kirjoittaja santso »

MakeH kirjoitti:
santso kirjoitti:woot siis saako peikkoi örkeille pelattuu 30 junassa? omfg ehkä faballe vois antaa tilaisuuden kun meinas hylkää kokonaan ja vaan panostaa masiinaan/nelkkariin
Jos 30 peikkoa maksaa alle 450 pistettä ja juna kulkee kapeaa päätyä kohti niin sitten joo, muuten tosiaan kannattaa panostaa masiinaan
eiku perhana oli pelkästään model cap poistettu....nojoo se siitä sit.
Omenapiirakka on tietäjien ruokaa.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “FB: Yleiset keskustelut”