Uudet ETC-kompit

Warhammer Fantasy Battles -pelin palsta, jossa on tarkoitus keskustella kaikista niistä aiheista, jotka eivät sovellu muihin otsikoihin. Kysymyksiinkin vastataan, mutta käytä kuitenkin ensin hakua.
Avatar
jupu_pupu_mies
Viestit: 2487
Liittynyt: La 12.01.2008 21:44
Paikkakunta: Hönölä

Re: Uudet ETC-kompit

Viesti Kirjoittaja jupu_pupu_mies »

En mä nyt kyllä Mithrandir keksi että missä viimeaikana olleissa turneissa olisi laadukkaampi sääntöpaketti kuin etc:ssä. (toisaalta, onko muita kuin etc ja ostium :D?
Avatar
smaxx
Valvoja
Viestit: 8429
Liittynyt: Ti 13.02.2007 17:29
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Uudet ETC-kompit

Viesti Kirjoittaja smaxx »

jupu_ kirjoitti:En mä nyt kyllä Mithrandir keksi että missä viimeaikana olleissa turneissa olisi laadukkaampi sääntöpaketti kuin etc:ssä. (toisaalta, onko muita kuin etc ja ostium :D?
Tottakai border patrol turnauksissa, pariturnauksissa ja Amurkhanin kentillä ! Neljäs border patrol on kuukauden kuluttua, ja komppisetillä on hyvin vähän tekemistä ETC:n kanssa.
Nopat ja Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho
Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään : https://www.facebook.com/groups/553301271491198/
Avatar
Warchef
Viestit: 2197
Liittynyt: Su 11.03.2007 21:19
Paikkakunta: Dude Island

Re: Uudet ETC-kompit

Viesti Kirjoittaja Warchef »

plox
Avatar
smaxx
Valvoja
Viestit: 8429
Liittynyt: Ti 13.02.2007 17:29
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Uudet ETC-kompit

Viesti Kirjoittaja smaxx »

Warriors of Chaos: Hellcannon is a 0-1 choice. Infernal Puppet counts as +1 PD and +2DD; Tendrils of Tzeench and Conjoined Homunculus both counts as +1 PD. If you have warriors, knights and or chosen with marks of tzeentch in army then you can take max 2 out of 3 of warshrines and favor of the gods.
Osaisiko joku selittää vähän hitaalle, mitä toi viimeinen lause oikein tarkoittaa ?
Nopat ja Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho
Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään : https://www.facebook.com/groups/553301271491198/
Avatar
Korppi-
Viestit: 360
Liittynyt: To 20.02.2003 17:15
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Uudet ETC-kompit

Viesti Kirjoittaja Korppi- »

Jos armeijassa on yllämainituista mitään saat valita armeijaasi korkeintaan 2 warshrineä tai yhden & favor of the gods, eli et kahta & favoria.
Avatar
Warchef
Viestit: 2197
Liittynyt: Su 11.03.2007 21:19
Paikkakunta: Dude Island

Re: Uudet ETC-kompit

Viesti Kirjoittaja Warchef »

Käytännös estää automaattisen 3+ wardin ja stubbornin saamisen. Ny pitää jo osaa heittää noppaa.
plox
MakeH
Viestit: 3083
Liittynyt: To 18.07.2002 15:21

Re: Uudet ETC-kompit

Viesti Kirjoittaja MakeH »

Welffit on kuulemma broken tol uudel kompil, ppl beware

Edit:
hups, piti sanoa welffit...
Viimeksi muokannut MakeH, Su 18.03.2012 00:13. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"Embrace the filth" -Voices in Oggy's head
Avatar
Oberon
Viestit: 9116
Liittynyt: Ke 02.03.2005 18:25
Paikkakunta: Loviisa

Re: Uudet ETC-kompit

Viesti Kirjoittaja Oberon »

Helffit ei tosin muuttunu mihinkään, eli tuliko muista nyt yhtäkkiä niin paskoja että helffit jyrää kaiken? :O

Jännästi deathia ja shadowia kiusataan taas, ei kai voi suunnitella pelkän mindrazorin varaan tota peliänsä enää, ainakaan ilman voimarullaa.

Oliskohan joku ottanu kolmet ratsastajat ogreille ilman noita rajoja? Tuplatykkien kieltämisen ymmärrän, mutten tykkien ja ratsastajien niputtamista samaan 0-3 rajaan lisäksi. Sama vaan sanoa että 0-2 ratsastajia?

Varmaan ihan ok toi vamppien bloodline powerien rajoitus, yhden sairannopeen ja värikkään vampin saa tehtyä muttei sen enempää.

Hankalasti kirjoitettu pari noista armeijakohtaisista, lyhennetty niin paljon ettei heti hoksaa mitä haetaan.
MYYN CSM&DA-armeijaa!

"Tervetuloa Orivedelle pelaamaan. Täällä sorsankin saa piiloon."
Juhaaha
Viestit: 1831
Liittynyt: Ma 07.11.2005 21:10

Re: Uudet ETC-kompit

Viesti Kirjoittaja Juhaaha »

Kun kuopat, auringot ja koneet on vähissä, tanssii crypt horot ja ogret pöydällä
Jara- kirjoitti:
amis kirjoitti:... Onko se sitten "taidoistani" (vai nopistani :D) vai aivan jostain muusta kiinni?.
Se, että pärjäät pelimestan turnauksissa johtuu siitä, että ne ovat pelimestan turnauksia :)
Avatar
Scumboogie
Viestit: 4376
Liittynyt: Su 02.03.2008 12:26
Paikkakunta: Vantaa

Re: Uudet ETC-kompit

Viesti Kirjoittaja Scumboogie »

Juhaaha kirjoitti:Kun kuopat, auringot ja koneet on vähissä, tanssii crypt horot ja ogret pöydällä
Totta. Onneksi pelaan itse kumpiakin (sekä initiative 1-2 örkkiarmeijaa) niin ei tule paha mieli. ;)
Oberon kirjoitti:Oliskohan joku ottanu kolmet ratsastajat ogreille ilman noita rajoja? Tuplatykkien kieltämisen ymmärrän, mutten tykkien ja ratsastajien niputtamista samaan 0-3 rajaan lisäksi. Sama vaan sanoa että 0-2 ratsastajia?
Olin juuri pari päivää sitten kirjoittanut listan kolmella ratsastajaporukalla... No, idea lentää nyt roskiin.

Kompit näyttävät ihan mielenkiintoisilta, parannusta ekaan draftiin on jo paljon. Näköjään Demonit saavat parit Heraldilliset Letterihordet, Empire saa tankin lisäksi vain yhden tykin ja VC:n ritaribussin powereita rajattiin...

Pari kysymystä tulee näin äkkiseltään mieleen. Miksi örkit saavat ylimääräiset 100 pistettä armeijaan? Örkkipelaajana en valita, mutta ihmetyttäähän tuo hiukan. Onko armeija sitten oikeasti tällaisen avun tarpeessa? Ei mielestäni, mutta miten vain.

Vaikuttaako tuo max. 4 noppaa Deathin ja Shadowin spelleihin Teidän lorevalintoihin? Neljällä nopalla Purple Sun, Pit of Shades tai iso Soulblight eivät ole läpihuutojuttuja, ja dispellaaminen on helpompaa. Toisaalta loreissa on muitakin hyviä taikoja, joten nopat jakautuisivat vähän tasaisemmin taikojen välille. Minun Ogrearmeijassani oli Deathin isomaagi, mutta pitänee pohtia onko se vaihtamisen arvoinen. Isot taiat ovat hankalampia saada läpi, mutta ainakin säästyy noppia sniputaikoihin (kuitenkin isoa taikaa haetaan mahd. monella nopalla). Ajatuksia?
Kuisma
Viestit: 244
Liittynyt: Ke 10.02.2010 21:59
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Uudet ETC-kompit

Viesti Kirjoittaja Kuisma »

Empirepelaajana en tuosta tykkikompista tykkää. (Ja kääpiötkin sais sen 3 tykkiä) Myös deathin/shadowin nopparajoitus kyrsii. Jos niitä flaguja ottais enemmän. Ja tulipahan syy ottaa mortareita tykkien sijasta.
Skarsnik, the Lord kirjoitti:Vaikuttaako tuo max. 4 noppaa Deathin ja Shadowin spelleihin Teidän lorevalintoihin? Neljällä nopalla Purple Sun, Pit of Shades tai iso Soulblight eivät ole läpihuutojuttuja, ja dispellaaminen on helpompaa.
Itse voisin siirtyä lightin loreen, tuplaflagut vaikuttaa ainakin kokeilun arvoiselta idealta ja voisivat tykätä buffeista. Paluuta lifeenkin voisi harkita.
Avatar
Amazing Slug
Viestit: 4108
Liittynyt: To 01.05.2003 22:03
Paikkakunta: Espoo

Re: Uudet ETC-kompit

Viesti Kirjoittaja Amazing Slug »

Toi wocci komppi on hyvä idea, mutta vähän tyhmä toteutus, koska se implikoi, että 4+ wardatut nurgle chosenit eivät olisi pelin paras death star yksikkö.

Jännää on! Reippaakohan ogret ja vc nyt kaiken.
santso
Viestit: 2689
Liittynyt: Su 22.07.2007 16:40
Paikkakunta: Ilmajoki/Kouvola

Re: Uudet ETC-kompit

Viesti Kirjoittaja santso »

nöyh! en saa 100 ngobbon laattaa! paska peli...voi huoletta pelata warma/hordee tai nelkkarii eikä tuu paha mieli...
Omenapiirakka on tietäjien ruokaa.
Avatar
LAV-Kitsune-
Viestit: 1380
Liittynyt: Ke 26.08.2009 08:30
Paikkakunta: Kuopio

Re: Uudet ETC-kompit

Viesti Kirjoittaja LAV-Kitsune- »

Pisti harmiksi kyllä kun tuon lukaisi lähinnä siksi, että itsellä oli Lokki MoS:illa käytössä ja tuo muutos pilaa sen idean aika täysin. Ärsyttävä muutos huomioiden sen, että LoCilla olisi muutenkin loremaster ja nyt se sitten katoaa pois, kiva nerffi sille ja tätä greateria tuskin tullaan näkemään enää. Heraldeille tuo MoS muutos on käypä ja itsekin ehdottelin tuota demonifoorumeilla mahdolliseksi muutokseksi giftiin, mutta nyt nuo muutokset meinaa demonipelaajien osalta sitä, että pitää maksaa vähintään 535pts giftittömästä lvl4 maagista ja 130pts lvl2 brb maagista jolle saa sitten vain 25pts edestä kamaa. Eli siis suoremmin sanottuna, demonien magia tulee olemaan melko heiveröistä verrattuna minkä tahansa muun armeijan magiaan. Tai en tiedä heiveröistä, mutta ainakin yksipuolisempaa. Mielenkiintoinen muutos kuitenkin siltä kannalta, että tähän asti on sanottu että muutoksia tehdään sääntöihin kuitenkaan kajoamatta.

MoS nyt ylipäätään tuntuu olevan tuon tasapainottamisen kannalta jännä juttu. Omasta mielestäni se ei ole nimittäin MoS joka on kova vaan ne tietyt loret joita on nerffattu jo muutenkin vähentämällä noppamääriä. Katsoessa esim lorevalintoja viime vuodelta siellä oli shadow ja light ykkösinä ja kolmosena tulee life ja nurglen magia. Asettamalla samanlaisen rajoituksen kuin esim delffeillä on noihin ylikäytettyihin asioihin tai bännimällä ne voisi tulla mielenkiintoisia ratkaisuja ja monipuolisempia listoja. Rajoitukset kieltää kuitenkin kahden MoSin hommaamisen, joten ongelmia ei tulisi siltäkään puolelta. Komppeja katsoessa tulee vain väistämättä fiilis, että nyt ei ihan hahmoteta metsää puilta vaan rätkitään bännejä ja muutoksia vähän miten sattuu, varsinkin kun esim. kapteenien kommenttejakaan ei oltu hirveästi kuunneltu noita tehdessä (vai oliko? Sellaisen vaikutelman tuosta vain sai kun katsoo mitä on kirjoitettu).

Positiivisina asioina Flamer uudistus oli ihan järkevä, hyvä hyvä. Ei se 2x 3 yksikköä nyt rikkinäinen ole verrattuna 1x6 yksikköön. Myös yksikkökoon nosto 30:en on mielestäni hienoa, sillä mitään järkevää selitystä en vieläkään ole kuullut ylipäätään tuolle ylimääräiselle rajoitukselle. Lettereiden ja heraldien kompin poisto on ok, vaikka ei koskisi edes omia komppaamattomia listojani juuri koskaan. Kiva silti, että muille tulee jotain mahdollisuuksia monipuolisempiin listoihin. Muttajooh, uusiks män kaikki suunnitelmat omasta listasta ja pitää alkaa uutta settiä testailemaan.
MakeH
Viestit: 3083
Liittynyt: To 18.07.2002 15:21

Re: Uudet ETC-kompit

Viesti Kirjoittaja MakeH »

Heraldeille tuo MoS muutos on käypä ja itsekin ehdottelin tuota demonifoorumeilla mahdolliseksi muutokseksi giftiin
Toi on aivan kammottava muutos joka tekee koko giftistä käyttökelvottoman. Ok, voin olla väärässä. Mutta milloin maksat 25p, että pääset rollaamaan 2 spelliä?

Jos se olisi seer staf of saphery niin pysyisi pelattavana. Nyt... noh 25p siitä että muutut empire maagiksi. En ymmärrä.
Komppeja katsoessa tulee vain väistämättä fiilis, että nyt ei ihan hahmoteta metsää puilta vaan rätkitään bännejä ja muutoksia vähän miten sattuu, varsinkin kun esim. kapteenien kommenttejakaan ei oltu hirveästi kuunneltu noita tehdessä (vai oliko? Sellaisen vaikutelman tuosta vain sai kun katsoo mitä on kirjoitettu).
Tästä olen samaa mieltä
"Embrace the filth" -Voices in Oggy's head
Avatar
LAV-Kitsune-
Viestit: 1380
Liittynyt: Ke 26.08.2009 08:30
Paikkakunta: Kuopio

Re: Uudet ETC-kompit

Viesti Kirjoittaja LAV-Kitsune- »

Mjoo kamala se on LoCeja ajatellen, joka menettää loremasterin vielä tuon giftin ottaessa, mutta heraldille nyt ei ihan mahdoton. Totta, se rikkoo täysin koko giftin ideaa yms, mutta esim KoS sireenillä + heraldi beastilla voisi olla ihan jees. Buffiloitsuilla voi heitellä KoS:ia joka sireenillä hakee itselleen vastuksia, tai muuttaa lohariksi itsensä ja huonon loitsun voi vaihtaa aina wyssaniin, joka on kova kaikille perus lautoille ja fiendeille. Heavenssiakin voisi ajatella tyyliin jonkun -2Ld bannerin kanssa. Haetaan kovaa iskuvoimaa letteri lautalla ja heraldilla, isketään se vastustajan eliittiin kiinni ja heitetään signature päälle. Siinähän testailee sitten -3Ld:llä ja ottaa miinuksia hitteihin yms. Uskoisin että ympäristössä, missä vastustajan voi osittain valita tällaiset temppuilut voisivat hyvinkin tuottaa tulosta. Kyllähän se muuttaa sitä monipuolisuutta rankasti ja tekee heraldeista vähän sellaisia ylikalliita random loitsijoita tai yhden tempun poneja. Selvennettäköön vielä, että siis ehdotus mitä sanoin tuolla demonifoorumeilla ei ollut ETC: listoja ajatellen vaan ylipäätään ideoita miten kirjaa voisi muuttaa. Tuossa ideassani oli vielä mukana, että heraldit voisivat saada enemmän leveleitä ja gifti itse maksoi vain jotain 10pts, eli lähtökohdatkin oli ihan eri. Kuitenkin offtopikkia ja silleen, mutta kyllä olen samaa mieltä tuosta 25pts ja empire maagiksi jutusta, ei ole kovin hottia. Anteeksi epäselvyyteni edellisessä viestissä =)
Avatar
smaxx
Valvoja
Viestit: 8429
Liittynyt: Ti 13.02.2007 17:29
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Uudet ETC-kompit

Viesti Kirjoittaja smaxx »

Onkohan kukaan vikkelä nopanheittäjä ehtinyt vielä pelailemaan noilla draft#2 kompeilla ? Ekat omat tunnelmt on vähän ristiriitaiset, tuntuu että sotakoneiden vähentämisellä paikataan tyhmää LOS:ia, 4 noppaa death/shadowiin tekee stankista ainakin pieneksi hetkeksi entistä paremman, samalla lähti sitten toinen kanuuna. Empirellä mieluiten pelailisin, mutta kyllä se toisen kanuunan (tai tankin) menettäminen korpeaa, haikkarit voisi olla ihan kiva, ja ehkä demoneitakin voisi pelata. MoS:n nerffaus on kyllä tuskallista, jos demoneilla lähtee pelailemaan. Brettejä ei ole edes yritetty yhtään tukea samaan tapaan kuin welffejä, helffejä ja TK:ta ja petoja - ovatko luovuttaneet suosiolla. Ovatko TK ja örkit uusina armeijoina jo tosiaan lisäpisteiden tarpeessa ?

Ei noi kompit nyt ihan toivottomat ole, taitavat ne pistää armeijoita enemmän samalle viivalle. Tuntuu kuitenkin, ettei komppien kirjoittajilla ole tänä vuonna oikein englannin kielikään hallussa, tai tekstin taso muuten vaan onnahtelee. Toivottavasti kuitenkin muuten on ajatus juossut kirkkaana.

Seuraavaa ja (vielä) parempaa draftia odotellessa... Warhammer forumin sekalaisen palautteen perusteella jotain muutoksia draftiin voi vielä odottaa.
Nopat ja Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho
Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään : https://www.facebook.com/groups/553301271491198/
Avatar
Ohris
Viestit: 681
Liittynyt: To 20.11.2008 10:30
Paikkakunta: Vantaa

Re: Uudet ETC-kompit

Viesti Kirjoittaja Ohris »

Hmm... eteerinen armeija here I come... :D (no tuskin kuitenkaan)

8 wraithia
8 wraithia
8 spirit hostia

1160 pinnaa... silti laillinen...

2 x Mortis engine = 5+ regeneration joukoille (esim. ghouleille)
Muutenkaan mitään tupla choisseja ei kielletty... ihan kiva... vois vaikka 2 x Varghulffia pelaa...
Avatar
Lassek
Viestit: 3312
Liittynyt: Ma 05.07.2004 21:04

Re: Uudet ETC-kompit

Viesti Kirjoittaja Lassek »

Ovatko TK ja örkit uusina armeijoina jo tosiaan lisäpisteiden tarpeessa ?
Näin tumppupelaajana tumppujen lisäpisteet ja helpotteet eivät yllättäneet lopulta, koska niiden kirjassa on muutama törkeä kovakoodattu gimppaus, ja pistehinnat ovat reilusti yläkantissa siellä täällä...
Ihme ulinaa. - Rune

Fluffipelaaminen on mielentila. - AgeofSignar116
MakeH
Viestit: 3083
Liittynyt: To 18.07.2002 15:21

Re: Uudet ETC-kompit

Viesti Kirjoittaja MakeH »

toi yllä mainittu ethereal armeija voisi olla tiimiturnauksessa hyväkin työkalu. Tietenkin scooppaa joillekkin armeijoille suoraan, mutta kysehän ei ole siitä. Noi tupla mortis enginet ei tosin testaamatta tunnu miltään, joka pitäisi suoraan compata pois.
"Embrace the filth" -Voices in Oggy's head
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “FB: Yleiset keskustelut”