Ikuinen katkeruuden aihe (yleinen valitusthread)

Warhammer Fantasy Battles -pelin palsta, jossa on tarkoitus keskustella kaikista niistä aiheista, jotka eivät sovellu muihin otsikoihin. Kysymyksiinkin vastataan, mutta käytä kuitenkin ensin hakua.
Nightderanger
Viestit: 190
Liittynyt: Ti 29.08.2006 21:39
Paikkakunta: Helsinki

Ikuinen katkeruuden aihe (yleinen valitusthread)

Viesti Kirjoittaja Nightderanger »

Kaikki te muut jotka aloititte fabailun joskus kultaisina 90-luvun vuosina, muistanette 50 markan hintaiset laatikot joissa tuli onepose-perusjalkaväkeä (bretonnialla jopa knihtejäkin!). Itse silloin keräsin delffejä ja voi että sitä katkeruuden määrää kun delffeillä vain typeriä peruswarruja sword-shield-yhdistelmällä muovina halvalla, kaikki muu törkeän kallista. Sitten toisena ääripäänä helffit, oneposeboksien ympärille sai halutessaan puoli armeijaa! Miksi miksi miksi ihmeessä GW:n linja oli tuolloin tuommoinen, että joistakin armeijoista oli tehty taloudellisesti paljon siedettävempiä?! Olen ikuisesti katkera sille, ettei lapsuudessani ollut delffeillä muovisia spearmenejä ja crossbowmenejä. RAEG.
Viimeksi muokannut Nightderanger, Ke 02.10.2013 10:13. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
anwil
Viestit: 417
Liittynyt: Su 11.09.2011 17:26

Re: Ikuinen katkeruuden aihe

Viesti Kirjoittaja anwil »

Piti ihan piruuttaan katsoa nordean rahanarvolaskurilla paljonko 50 markkaa olisi nykyrahassa: 12,56 euroa vuonna 2012, karvan verran enempi 2013. GW:n perusboxit näyttäisi olevan sen 30e gw:n kaupassa, 20e wayland gamesissa. Onhan tuossa eroa, muttä ehkä vähemmän kuin alkuun arvaisi.

edit: suomen pankilla oli myös laskuri aiheesta, mielenkiintoisena lisänä verrokkihinnat tuttuihin hyödykkeisiin eri vuosilta. mm. vuonna 90,- kahvi 500g maksanut 15 markkaa, vrt. vuonna 2011 3 euroa. Tai kossupullo, 77 markkaa vs. 11 euroa. Eli vuonna 90 kossupullon hinnalla ei saanut figuboxia, mutta nykyään saa :)
Nopat ja Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho
http://www.nopat.fi
Yögobbo
Viestit: 649
Liittynyt: Su 06.10.2002 15:08
Paikkakunta: Raisio

Re: Ikuinen katkeruuden aihe

Viesti Kirjoittaja Yögobbo »

Lisää suolaa haavoihin: Ainakin Turussa nuo boksit maksoivat 36 mk/kpl. Ja erityisesti kannatti olla kateellinen Undead-pelaajille, jotka saivat halpoina muovisina multi-pose lurkkeja (vs. muiden one-poserit) jalkaisin ja ratsuilla, sekä vielä kärryjä. Lisäksi niistä myytiin myös armeijaversioita, joissa siis oli useita bokseja laitettu samaan laatikkoon alennetulla hinnalla. Olisiko olleet "Undead army" ja "Undead horde" -nimiset pakkaukset. Tosin sitten vitosedikan loppupuolellahan Undead-kirjan tilalle tuli Vampire Counts, josta puuttuivat esim. ne kärryt, ja virallinen Tomb Kings -kirja tuli vasta joitakin vuosia myöhemmin kutosedikassa.

Mutta joo, onhan tuo High Elfikin ihan hyvä vertailukohta kateelliselle, kun jopa 5. edikan Battle Bookissa oli kuva High Elf -armeijasta, jossa on 40 muovista keihäsmiestä, 40 muovista jousimiestä, pari boltteria ja lohharikentsu. Vastaavasti rakennettu Dark Elf -armeija olisi sitten sisältänyt 80 miekkamiestä jalkaväkenä... Ja siis muistutuksena uudemmille pelaajille, että vitosedikassa hand weapon + shield ei antanut mitään ylimääräistä seiviä tai muutakaan sääntöä.
anwil kirjoitti:Tai kossupullo, 77 markkaa vs. 11 euroa. Eli vuonna 90 kossupullon hinnalla ei saanut figuboxia, mutta nykyään saa :)
Taisi tulla kirjoitus- tai ajatusvirhe; nimenomaanhan 90-luvulla sai kossupullon hinnalla figuboksin, mutta nykyään ei saa.
Avatar
tneva82
Viestit: 8632
Liittynyt: To 15.08.2002 11:51
Paikkakunta: Salo

Re: Ikuinen katkeruuden aihe

Viesti Kirjoittaja tneva82 »

Yögobbo kirjoitti: Ja siis muistutuksena uudemmille pelaajille, että vitosedikassa hand weapon + shield ei antanut mitään ylimääräistä seiviä tai muutakaan sääntöä.
Toisaalta jos wysiwygiä noudattaa niin helffit maksoivat pisteen per figu turhasta muovifiguilla. Eli ei se helffien muoviboksi NIIN kiva ollut.

Aijuu ja ne "#!#1¤!¤!¤!¤ archerit oli pain in the ass rankata. Ja toki helffeillä oli shoot in 2 ranks. Ehkä ois pitäny hankkia jotain eri baseja niille mut ei silloin aloittelijana tuo tullu mieleen joten sensijaan takarankki oli limittäin eturivin takia.
https://middleagedstrategybattlegamers.home.blog/ <- Turun suunnan LOTR pelaajien blogi
Avatar
jamovoima
Valvoja
Viestit: 7628
Liittynyt: Ke 22.05.2002 15:37
Paikkakunta: Länsi-Vantaa

Re: Ikuinen katkeruuden aihe

Viesti Kirjoittaja jamovoima »

Tiedän tuskan. Pelasin itse kääpiöillä ja kaverit liskomiehillä joota tuli aloitusboksissa ja örkeillä, joille oli tuolloin ehtinyt jo tulla nykyiset moniosaiset muovit. Minulla oli puolestaan joku 50 kääpiö warrioria light armourilla ja kilvillä, joilla ei oikein tehnyt yhtään mitään...
Avatar
Dolmot
Valvoja
Viestit: 3521
Liittynyt: Su 04.08.2002 23:10
Paikkakunta: HenkisESti tamperelAinen

Re: Ikuinen katkeruuden aihe

Viesti Kirjoittaja Dolmot »

En tiedä tuskaa. Loottasin alusta pitäen pari käytettyä armeijaa sopuhintaan. Sain niin paljon että niitä voi olla maalaamatta vieläkin. Listahintaisten boksien ostaminen ei ole ollut pakollista ~ikinä.

Säännöt tosin kannustivat aina suurempaan r-boltterimäärään mitä kukaan raatsi ostaa. Niitä oli niukemmin liikkeellä. Taisi kyllä silti kertyä lopulta noin kymmenen kun kaikilta sai vähintään pari...
Peikkojen äly on hitaanlainen ja ne epäilevät kovasti kaikkea mikä on niille uutta.
Avatar
jamovoima
Valvoja
Viestit: 7628
Liittynyt: Ke 22.05.2002 15:37
Paikkakunta: Länsi-Vantaa

Re: Ikuinen katkeruuden aihe

Viesti Kirjoittaja jamovoima »

Noita käytettyjä armeijoita oli meilläpäin vähän huonosti liikkeellä. Figut ostettiin luonnollisesti sokkona nimen (ja hinnan) perusteella Fantasiapelien postimyyntikuvastosta...
Avatar
tneva82
Viestit: 8632
Liittynyt: To 15.08.2002 11:51
Paikkakunta: Salo

Re: Ikuinen katkeruuden aihe

Viesti Kirjoittaja tneva82 »

jamovoima kirjoitti:Noita käytettyjä armeijoita oli meilläpäin vähän huonosti liikkeellä. Figut ostettiin luonnollisesti sokkona nimen (ja hinnan) perusteella Fantasiapelien postimyyntikuvastosta...
Heh. Itse aloitin fabassa helffeillä ihan vain sentakia että paikallisessa liikkeessä oli kirjaimellisesti vain heidän armeijakirjansa saatavilla :D Eipä silloin käytettynä ostamisesta ollu tietoa. Tai edes foorumeista. Sotukin oli viellä melkein puolen vuosikymmenen päässä avautumisesta enkä tuntenut figupelaajista muita kuin ne jotka tutustuttivat peliin.

Heh niitä aikoja. Silloin olisi ollu haluja ja aikaa vaikka mihin mut ei rahaa. Ny ku rahasta ei olisi projekteille este niin ei paljoa ole aikaa tahi kiinnostusta armeijaprojekteille. Menee vähän nurinkurin.
https://middleagedstrategybattlegamers.home.blog/ <- Turun suunnan LOTR pelaajien blogi
Avatar
Korppi-
Viestit: 360
Liittynyt: To 20.02.2003 17:15
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Ikuinen katkeruuden aihe

Viesti Kirjoittaja Korppi- »

jamovoima kirjoitti:Figut ostettiin luonnollisesti sokkona nimen (ja hinnan) perusteella Fantasiapelien postimyyntikuvastosta...
Ja paikallisesta "Fantasialiikkeestä" jostai sai myös pornoa (lehtiä&videoita), nuuskaa, pirtua ja vielä kuula-aseita JA jossa haisi aina paskalle.
Mithrandir
Viestit: 2490
Liittynyt: Su 16.05.2004 21:47
Paikkakunta: Kajaani

Re: Ikuinen katkeruuden aihe

Viesti Kirjoittaja Mithrandir »

Minun paikallinen Fantasiapelini sijaitsi Oulussa... On siellä edelleen. 2000-luvun puolella sentään paikallinen videovuokraamo otti valikoimiinsa Warhammereita, ja järjesti parit pelipöydätkin tiloihinsa ja jotain pientä turnausta(joiden järjestämistä jatkoimme omalla porukalla kun videofirma meni konkkaan Makuunin tieltä).

Mutta kyllä se oli harrastus silloin halvempaa, metalliblistereistäkin sai tehtyä 30 napin yksiköt halvemmalla kuin nyt 20 napin muoviset Witch Elffit. On varmasti kivaa nykyisillä Dark Elffipelaajilla maksaa niin järkyttävän paljon lisähintaa ylimääräisistä osista joita ei varmasti voi edes käyttää missään.

Ja pelissä on yhä niin että toiset armeijat ovat taloudellisempia kuin toiset. WoC on halpa, Ogret myös, ja ylläripyllärinä TK jos lähtee siihen surkuhupaisaan 14-15 modelin armeijabuildiin niille.

Minäkin ostin silloin harrastukseni alkutaipaleella käytettyjä armeijoita joista on suuri osa maalaamatta vieläkin. Aloitin tämän puuhan nyt jo itseasiassa uudelleen kasiedikan aikaan, ja nyt minulla on tuplasti VC:tä, Ogret, Pedot ja WoC entisten Dwarffieni ja O&G:ni lisäksi. 6. edikan aikaisia Liskomiehiäni tulee katseltua edelleen myös, kun ne ovat päätyneet onneksi edelleen pelaavalle kaverilleni. :)

Koska omistan kuusi armeijaa joissa niin paljon figuja että voin kokeilla melkein mitä tahansa varusteoptioita eri yksiköillä, luonnollisesti katson karsaasti budjettiarmeijoita joissa jotain eturivin feikkihilparia ja näkymätöntä kilpeä. Näille armeijoille minä olen katkera ikuisesti, koska niistä näkee ettei kyseessä ole mikään aito keräilijä vaan voittoprosenttiaan kasvattava MtG-narkkari. :P
Avatar
Sutenööri
Viestit: 1116
Liittynyt: To 28.08.2003 17:30
Paikkakunta: Joensuu

Re: Ikuinen katkeruuden aihe

Viesti Kirjoittaja Sutenööri »

Vit*n köyhät t: Kyösti Kakkonen

Eipä siinä eihän se tyhmä ole kuka pyytää, ja ostajia tuntuu edelleen olevan.

-Juha-
Nightderanger
Viestit: 190
Liittynyt: Ti 29.08.2006 21:39
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ikuinen katkeruuden aihe

Viesti Kirjoittaja Nightderanger »

Jatketaan valittamista muista asioista mistä olen katkera.

Miksi ****SSA Executionereja ja Scoutteja ei ollut delffeillä 5ed aikaan?! Raeg.

Miksi ****SSA GW ei voi pitää OOP kamaa sivuillaan tilattavana. 4-5ed aikaisia örkkejä ja goblineja kun olisi, hankkisin armeijan. Ihan varmasti vanhat muotit on tallella. Hinnat voisi olla tietty hirveitä, mutta silti kelpaisi. 5ed onepose-örkit <3, käsittämätön määrä erilaisia toinen toistaan kornimpia metallisia örkkejä ja gobboja. Rock lobber. Miksi GW ei enää tee hienoja örkkejä.
Avatar
smaxx
Valvoja
Viestit: 8429
Liittynyt: Ti 13.02.2007 17:29
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Ikuinen katkeruuden aihe

Viesti Kirjoittaja smaxx »

Mix himskatissa bretit ja wood elffit ei jo saa uutta kirjaa ! Kele !
Nopat ja Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho
Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään : https://www.facebook.com/groups/553301271491198/
Nightderanger
Viestit: 190
Liittynyt: Ti 29.08.2006 21:39
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ikuinen katkeruuden aihe

Viesti Kirjoittaja Nightderanger »

Miksi kaikki armeijat tasapäistetään! Monstrous cavalry-joku alttari-linjalle!! ***tu. Kääpiöiden seuraavassa kirjassa on varmaan Squattien malliin moottoripyörät.
Avatar
tneva82
Viestit: 8632
Liittynyt: To 15.08.2002 11:51
Paikkakunta: Salo

Re: Ikuinen katkeruuden aihe

Viesti Kirjoittaja tneva82 »

Nightderanger kirjoitti:Miksi kaikki armeijat tasapäistetään! Monstrous cavalry-joku alttari-linjalle!! ***tu. Kääpiöiden seuraavassa kirjassa on varmaan Squattien malliin moottoripyörät.
Tuo on ah niin totta. Nykyään uuden julkaisun uudet yksiköt pystyy jo melko hyvin ennustamaan :(
https://middleagedstrategybattlegamers.home.blog/ <- Turun suunnan LOTR pelaajien blogi
Avatar
smaxx
Valvoja
Viestit: 8429
Liittynyt: Ti 13.02.2007 17:29
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Ikuinen katkeruuden aihe

Viesti Kirjoittaja smaxx »

Minkä H#lvetin takia fabaan tuodaan 40k -monstereita ja jotain ihme kalloprätkiä ???
Nopat ja Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho
Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään : https://www.facebook.com/groups/553301271491198/
Kapi
Viestit: 730
Liittynyt: Pe 30.03.2012 18:16
Paikkakunta: Joutsa

Re: Ikuinen katkeruuden aihe

Viesti Kirjoittaja Kapi »

Nightderanger kirjoitti:Miksi kaikki armeijat tasapäistetään! Monstrous cavalry-joku alttari-linjalle!! ***tu. Kääpiöiden seuraavassa kirjassa on varmaan Squattien malliin moottoripyörät.
Seuraavassa kirjassa kääpiöt ratsastaa varmaankin karhuilla ja kanuuna saa pyörät alleen. Anvilista tehdään liikuteltava.
Orcs & Goblins: 5500+
Vampire Count: 11 000+
Dwarf: 5000+
Ogre: 3000
Avatar
smaxx
Valvoja
Viestit: 8429
Liittynyt: Ti 13.02.2007 17:29
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Ikuinen katkeruuden aihe

Viesti Kirjoittaja smaxx »

Kapi kirjoitti:
Nightderanger kirjoitti:Miksi kaikki armeijat tasapäistetään! Monstrous cavalry-joku alttari-linjalle!! ***tu. Kääpiöiden seuraavassa kirjassa on varmaan Squattien malliin moottoripyörät.
Seuraavassa kirjassa kääpiöt ratsastaa varmaankin karhuilla ja kanuuna saa pyörät alleen. Anvilista tehdään liikuteltava.
Anvilista tulee buffivaunu. joka antaa rerollit sotakoneisiin 12'' säteelle ja ylimääräisen liikkeen 6'' sisään.
Nopat ja Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho
Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään : https://www.facebook.com/groups/553301271491198/
Mithrandir
Viestit: 2490
Liittynyt: Su 16.05.2004 21:47
Paikkakunta: Kajaani

Re: Ikuinen katkeruuden aihe

Viesti Kirjoittaja Mithrandir »

Anvil tosiaan liikkui pyörien päällä ennen 6. edikkaa.

Erittäin varma muutos, itse toivon uudelta Anvililta eniten sitä ettei se räjähtelisi itsestään. Kääpiöillä on ihan tarpeeksi stressaavaa pelata muutenkin.
Avatar
Pahvivalmiste
Viestit: 503
Liittynyt: Su 17.01.2010 12:05
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ikuinen katkeruuden aihe

Viesti Kirjoittaja Pahvivalmiste »

jamovoima kirjoitti:Noita käytettyjä armeijoita oli meilläpäin vähän huonosti liikkeellä. Figut ostettiin luonnollisesti sokkona nimen (ja hinnan) perusteella Fantasiapelien postimyyntikuvastosta...
Ah, Fantasiapelien postimyyntikuvasto! Voi sitä riemua, kun listoista valkattiin tulevia ostoksia. Voi sitä tuskaa, kun listalla olleita figuja ei ollutkaan silloisessa Helsingin liikkeessä. Runeberginkadulle oli rautatieasemalta pitkä matka. Toisaalta aika moni leluliike myi figuureja, oma harrastukseni alkoi pikkukaupungin lelu-eläin-numismatiikka-filatelia-sekatavarakaupan "Chaos Dwarf" -laatikosta 1980-luvun lopulla.

Silloin kolmosedikan aikaan isolle osalle armeijakirjan yksiköistä ei ollut saatavissa figuja ollenkaan, varsinkaan Suomesta. Siihen aikaan elämä ja ulkomailta tilailu oli muutenkin hankalaa: esim. Citadelin kuvastot olisi pitänyt tilata itse kirjeitse, valuuttojen ja rahansiirtojen kanssa olisi pitänyt pelailla, isi suhtautui epäillen luottokortilla ulkomaille maksamiseen eikä alaikäinen sellaista saanut, tullimaks... nuff said.
Yögobbo kirjoitti:Ja erityisesti kannatti olla kateellinen Undead-pelaajille, jotka saivat halpoina muovisina multi-pose lurkkeja (vs. muiden one-poserit) jalkaisin ja ratsuilla, sekä vielä kärryjä. Lisäksi niistä myytiin myös armeijaversioita, joissa siis oli useita bokseja laitettu samaan laatikkoon alennetulla hinnalla. Olisiko olleet "Undead army" ja "Undead horde" -nimiset pakkaukset. Tosin sitten vitosedikan loppupuolellahan Undead-kirjan tilalle tuli Vampire Counts, josta puuttuivat esim. ne kärryt, ja virallinen Tomb Kings -kirja tuli vasta joitakin vuosia myöhemmin kutosedikassa.
.

Nämä Undeadit olivat parhaat boksit ikinä! Edullisia ja muokattavia, kalloja viljeltiin White Dwarf-lehden maastoissa ja vähän missä sattuu. Liekä GW:n kalloinnostus tätä perua? :P
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “FB: Yleiset keskustelut”