Warhammer Underworlds: Shadespire

Warhammer Fantasy Battles -pelin palsta, jossa on tarkoitus keskustella kaikista niistä aiheista, jotka eivät sovellu muihin otsikoihin. Kysymyksiinkin vastataan, mutta käytä kuitenkin ensin hakua.
Ari
Viestit: 1379
Liittynyt: Ke 22.05.2002 17:54

Warhammer Underworlds: Shadespire

Viesti Kirjoittaja Ari » Ke 01.11.2017 17:28

Pelin julkaisusta on nyt parisen viikkoa. Onko täältä kukaan ostanut tai kokeillut peliä?

Ainakin ulkomaisten arvioiden perusteella GW:n lautapeli osui suoraan maaliin, ja peli tarjoaa juuri sitä haastetta, turnausystävällisyyttä ja beer & pretzels-pelattavuutta mitä haettiinkin. Lisäksi kun on seuraillut pelistä nousseita keskusteluja, niin ilmeisesti kysyntä pelistä on ollut supersuosittua, peli on monesta liikkeestä myyty loppuun ja on onnistunut vetämään mukaan myös uutta pelaajakuntaa.

Avatar
ile
Viestit: 1371
Liittynyt: Pe 01.05.2009 02:01
Paikkakunta: Helsinki | Malminkartano

Re: Warhammer Underworlds: Shadespire

Viesti Kirjoittaja ile » Ke 01.11.2017 20:14

Mikä on pelin konteksti? Miksi ne mättävät toisiaan siellä, ja onko 'siellä' jossakin Sigmarlandiassa vai kokonaan irrallinen juttu?

Jos joku halajaa vähän avata mulle, tai tarjota asiallisen linkin muualle kuin GW:n mainontaan.

-ile

Avatar
jamovoima
Valvoja
Viestit: 7575
Liittynyt: Ke 22.05.2002 15:37
Paikkakunta: Länsi-Vantaa

Re: Warhammer Underworlds: Shadespire

Viesti Kirjoittaja jamovoima » Ke 01.11.2017 21:08

Taustatarina taitaa pohjautua johonkin Nagashin romuttuneeseen valtakuntaan, josta seikkailijat etsii Shadeglassia, joka ilmeisesti on kokolailla potenttia tavaraa. Olen myös ymmärtänyt, että tämä shadespire on samantyylinen alaviite kuin mtg:n blokit ja jatkossa peliin tulee uusia settingejä.

Itse meinasin ostaa ne skeletonit jo ihan figujen vuoksi ja pelikin on sen verran sopivan hintainen, että kyllähän se vähän kiinnostaisi illanistujaispelaamiseen. Toisaalta semmoinen herkku on kyllä ollut viime vuosina vähän kortilla.

Avatar
Varjomies
Viestit: 223
Liittynyt: Ke 14.08.2002 18:21
Paikkakunta: Helsinki

Re: Warhammer Underworlds: Shadespire

Viesti Kirjoittaja Varjomies » To 02.11.2017 09:44

Shadespire astelee kilpapelaamisen maailmaan pelinä aika pitkälti FFG:n X-Wing-pelin jalanjäljissä. Homman nimi on taktisuus ja todennäköisyyksien manipulointi sekä vastustajan juonien arvailu samalla kun pitää omat temppunsa piilossa.

Itse miniatyyrien (Warbandin) lisäksi jokaisella pelaajalla on kaksi omatoimisesti rakennettua korttipakkaa. Toisessa on erilaisia päivityksiä hahmoille ja taistelun kulkuun vaikuttavia kikkoja (esimerkiksi yllättäviä väistöjä ja liikkeitä) , toisessa omat salassa pidettävät objektiivit joista pitää yrittää kerätä pisteitä niiden ehtojen mukaisesti. Aloituslaatikossa ja lisäosissa tulee myös yleiskortteja joita voi mikä tahansa Warband käyttää.

Pelissä pelataan kolme vuoroa per puoli, ja jokaisella vuorolla on neljä aktivaatiota. Yhteensä siis pelaaja suorittaa pelissä 12 aktivaatiota, eli jokainen päätös merkkaa. Aktivointeja ovat liikkuminen, hyökkäys, puolustautuminen, charge, (jolloin saa liikkua ja hyökätä) tai objektiivipakasta kortin nosto jos haluaa lisää vaihtoehtoja tai ei pysty jotain enää suorittamaan. Tärkeänä osana taktisuutta on, ettei chargeavaa hahmoa voi aktivoida millään keinolla vuorollaan enää, eli pahimmassa tapauksessa hyökkääjä on erittäin pulassa keskellä kaikkia vihollisia.

Objektiivikorttien lisäksi pisteitä saa myös vihollisten hahmojen tapoista, mutta peli ei pääty vaikka kaikki hahmot kuolisivat. Objektiivikorteissa voi olla esimerkiksi että kaikkien omien/vastustajien pitää kuolla, vihollisella ei saa olla yhtään hahmoa omalla kartanpuoliskolla, jne. mistä saa pisteitä ilman että tarvitsee olla hahmoja pöydällä. Eniten kolmannen kierroksen lopussa pisteitä kerännyt pelaaja voittaa.

Pisteillä pystyy taas päivittämään hahmojen kestoa, hyökkäystä ja muita kykyjä ensimmäisestä pakasta. Pisteet eivät ”kulu” mihinkään, mutta se on vain ehto että esim. jokin päivitys voi maksaa kaksi pistettä, sinulla pitää olla suoritettuna kaksi pistettä objektiiveista jotta voit aktivoida sen. Mekaniikka on erittäin kiinnostava ja palkitsee toimeliaaseen pelaamiseen.

Itse pelin taustatarina sijoittuu tosiaan Jamon kertoman mukaan Shadespiren kaupunkiin, jonka asukkaat kauan sitten yrittivät kiertää kuolemaa, ja näin ollen sielujensa luovuttamista Nagashille kehittämällä shadeglass-nimistä ainetta (varjolasi?). Tästä Nagash ei luonnollisesti pitänyt lainkaan, vaan kirosi kaupungin varjojen ja valon maailmojen välimaastoon missä kukaan ei ole todellisesti kuollut tai elossa. Tällä pystytään myös selittämään, miksi kaksi samaa Warbandia ottelevat keskenään; kumpi on toisen heijastuma vai onko kumpikaan… Jokaisella Warbandilla on myös oma taustatarinansa miksi he ovat kaupungissa seikkailemassa, jumissa tai ryöstelemässä.

Shadespire on sääntöjen puolesta luokkaa ”helppo oppia mutta vaikea tulla mestariksi”. Hankinnan ja pelaamisen kannalta kannattaa miettiä teeman lisäksi että kiinnostaako nopea, noin 30 minuuttia per peli kestävä taktinen areenamättö. Peli on myös erittäin hyvin hinnoiteltu kun aloituslaatikko maksaa 50 euroa ja kohta julkaistavat uudet Warbandit 22,50 euroa. Eli laskettuna alle satasella saa erittäin paljon viihdettä helposti kuljetettavaan ja varastoitavaan muotoon, paljon variaatiota jokaiselle pelikerralle ja kivoja ja laadukkaita pikku-ukkoja maalattavaksi.

Avatar
marke
Viestit: 901
Liittynyt: Ti 24.12.2002 13:34
Paikkakunta: Tampere

Re: Warhammer Underworlds: Shadespire

Viesti Kirjoittaja marke » Pe 10.11.2017 14:56

Pari peliä pelattu, nyt viikonloppuna lisää. Hyvää settiä ja aikamoinen yllätys GWltä. Nähtäväksi jää ovatko säännöt liiankin tiukat (eli kannattavat jutut selviää turhan nopsaan).

Eipä tästä vielä oikein pahaa sanottavaa ole.

Avatar
Lord of Carcassonne
Viestit: 5321
Liittynyt: Ke 18.01.2006 13:03
Paikkakunta: Orivesi

Re: Warhammer Underworlds: Shadespire

Viesti Kirjoittaja Lord of Carcassonne » Pe 10.11.2017 17:41

Ainakaan kovin montaa mallia ei tarvitse siihen maalata =)
WHFB pelit 8.edikassa.(1.1.2014 alkaen)
Armeija V/T/H
Bretonnia 0/0/0
WH40k pelit (1.1.2014 alkaen)
Tau empire 10W/1T/9L Eldars(Iyanden): 2W/1T/7L CSM 6W/0T/10L Iron hands 6W/0T/3L

Avatar
Dethos
Viestit: 423
Liittynyt: Ma 02.03.2015 23:54
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Warhammer Underworlds: Shadespire

Viesti Kirjoittaja Dethos » Ma 13.11.2017 16:30

Uudet skaven modelit on kyllä aika veikeitä, AoSsia ei ole tullut oikein sattuneesta syystä hirveästi pelailtua mutta tätä voisi ehkä harkita.
www.Eightpeaks.net - Karak Eight Peaks - Dwarffit, Skavenit ja O&G

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “FB: Yleiset keskustelut”