[AoS] Hedonites of Slaanesh

Warhammer Fantasy Battles -pelin palsta, jossa on tarkoitus keskustella kaikista niistä aiheista, jotka eivät sovellu muihin otsikoihin. Kysymyksiinkin vastataan, mutta käytä kuitenkin ensin hakua.
Avatar
rpr
Viestit: 510
Liittynyt: Ti 24.07.2007 17:04
Paikkakunta: esPoo
Viesti:

[AoS] Hedonites of Slaanesh

Viesti Kirjoittaja rpr »

Nyt sitten käsissä on uusi Slaaneshin kirja, ja mitä se tarkoittaa? Näin yleistä pohdiskelua kun kuitenkin tulette näkemään ne vastassa..

Yleensähän Battletome kun tulee niin kyseinen armeija karkaa kilpavarustelun kärkeen. Mitenkäs tällä kerta...

Yleisbuusteja on lisää - depravitya saa nyt mortaleista ja kaikilla yksiköillä on nyt daemonettejen lisäosumasääntö (6 = tuplahitit). Lisäksi heroilla on erittäin vahva hidastusvoima, joka kuitenkin on (kuten yleensä kaikki aosissa) noppatuurista kiinni...
Sitten toki on omat taiat ja jokaiselle hostityypille omat command traitit ja artefactit.

Strategisesti kuitenkin merkittävin muutos on se, että enää ei ole mitään halpaa. Halvimmat herot maksavat 120 pongoa, joten enää ei tehdä niin helposti summonointijonoja - lisänä Heraldeilta vietiin ratsuoptio. Lisäksi kovin vasara (Exalted Greater daemon) poistui ja Hellstridereiden -1 flaba vietiin.

Uudet artifactit ja command traitit keskimäärin tuntuvat heikommilta kuin vanhat, varsinkin kun ovat hajautettu 3 faktioon. Esim. Pretendereiden 2 command traittia ei ole enää niin vahva ominaisuus kun niiden command traitit eivät ole kovin kummoisia...

Sitten jos aletaan yksiköitä erittelemään:
* Daemonettit saivat nerffiä. Enää ei ole locusta ja hinta hieman nousi. Ihan paikallaan ollut päivitys.
* Fiendit saivat lisäosumansa ja pomo toimii sujuvammin, mutta locus lähti. Jostain syystä hinta nousi entisestään, vaikka aiemminkin olivat hieman ylihintaisia.
* Seekerit paranivat selkeästi mutta hinta ei noussut. Ehkä ne pystyisivät tekemään jotain nykyisin, mutta valitettavasti eivät vieläkään ole Battlelinea, joten aika heikosti noihin pisteitä riittänee.
* Hellstriderit saivat supernerffiä kun -1 flaba lähti. Jos tuo unohdetaan, muilta osin kovempia ja hinta edelleen halpa, joten kun ovat ainoa vaihtoehto Daemonetteille battlelinena, näitä yhä nähtäneen.
* Chariotit pääosin kovenivat, mutta niin nousi hintakin. Hero-versiot taikovat nykyisin, joten +40 pongolla saa nykyisin taikojan, lisäwoundeja ja attackkeja.
* Keeper of Secret sai merkittävää buustia ja läheni vanhaa Exalted versiota, saavuttamatta kuitenkaan sitä. Ihan ok kompromissi, sanoisin.
* Masquen trollolololo-voima poistettiin ja nyt on enemmänkin semi-tehokkaalta vaikuttava pikkuhero, hinta toki +50%
* Perusheraldi (nyt Viceleader) sai taiat ja 5+ wardin, mutta menetti ratsuoption, Hinta tuplaantui 120 pongoon, mikä torpedoi vanhan hero-spämmin.
* Infernal Enrapturess nykyisin dispeloi endless spellejä mutta maksaa enemmän. Summonointihinta korjattiin.

Pari uutta yksikkö tuli, joista lähinnä lonkeropeiliviritys vaikuttaa hyvältä. Endless Spelleistä mirrori varmasti erratoidaan parin viikon sisällä ja kaksi muuta ovat tyypillistä predatory-roskaa. Pakollinen scenery on joko ihan jees tai melko meh, riippuen miten se faqutetaan... (saako sacrificesta depravitya? Voiko one-use artifactit uhrata käytön jälkeen?)

Pataljoonat on helppo ostaa, mutta eipä noita montaa voi ostaa. Paitsi jos pelaisi jotain 3000-4000 pongon matsia...


Yhteenveto:
Tappovoimat keskimäärin nousivat (koska yleensä lyövät ensin) ja pahimmat heikkoudet (mortal woundit - niiden tekeminen ja niiden vastaanotto) lievenivät, mutta yksiköiden määrä tippui ja halpoja yksiköitä ja nopeita pomoja ei enää ole tarjolla. Koska AoS-turnausmatsit ovat objektiivipelejä eivätkä armotonta teurastuskisaa, arvioisin turnaustehon pysyvän jotakuinkin entisellään, ehkä hieman heikkenevän.

* Kiitämme sitä, että erilaisia kuplasääntöjä (esim. defensiiviset locus-kuplat) on vähemmän
* Yleisesti vaikuttaa tasapainoisemmalta kokonaisuudelta
* Seekereistä olisi voinut tehdä battlelinea
* Errata/FAQ tarvitaan samantien, kuten GW-tapoihin kuuluu... (huoh)
Avatar
jamovoima
Valvoja
Viestit: 7630
Liittynyt: Ke 22.05.2002 15:37
Paikkakunta: Länsi-Vantaa

Re: [AoS] Hedonites of Slaanesh

Viesti Kirjoittaja jamovoima »

Itseäni hämmästyttää todella paljon, miksi kirjassa ei ole yhtään varsinaista Mortal-yksikköä (Helsstriderit tavallaan, mutta niilläkin taitaa olla demoni-keyword). Ne ainoatkin pari kuolevaista omaa yksikköä siirtyi ajasta aikuisuuteen. Niitä odotin koko julkaisusta eniten, nyt jäi vähän yhdentekevä maku. Vaikka kai se kirja pitää silti hankkia, kun noita demoneita kuitenkin riittävästi on pikkupeleihin.
Avatar
rpr
Viestit: 510
Liittynyt: Ti 24.07.2007 17:04
Paikkakunta: esPoo
Viesti:

Re: [AoS] Hedonites of Slaanesh

Viesti Kirjoittaja rpr »

jamovoima kirjoitti: Su 05.05.2019 15:22 Itseäni hämmästyttää todella paljon, miksi kirjassa ei ole yhtään varsinaista Mortal-yksikköä (Helsstriderit tavallaan, mutta niilläkin taitaa olla demoni-keyword). Ne ainoatkin pari kuolevaista omaa yksikköä siirtyi ajasta aikuisuuteen. Niitä odotin koko julkaisusta eniten, nyt jäi vähän yhdentekevä maku. Vaikka kai se kirja pitää silti hankkia, kun noita demoneita kuitenkin riittävästi on pikkupeleihin.
Ei ole Hellstriderit daemoneita.
Sinällään mortal wizardeille oli oma lore, joten varmaan idea on käyttää tarvittaessa niitä geneerisiä.
Avatar
jamovoima
Valvoja
Viestit: 7630
Liittynyt: Ke 22.05.2002 15:37
Paikkakunta: Länsi-Vantaa

Re: [AoS] Hedonites of Slaanesh

Viesti Kirjoittaja jamovoima »

Hassua jos noin on, kaikki muut demoneilla ratsastavat ihmiset taitaa olla. Tai oliko skullcrusherit kanssa tässä suhteessa puutteellisia.
Justice
Viestit: 495
Liittynyt: Pe 28.12.2007 20:47
Paikkakunta: Kouvola

Re: [AoS] Hedonites of Slaanesh

Viesti Kirjoittaja Justice »

Joutuuko nykyään chaos warriorit ja knightit ottamaan allyina? Voiko chaos warrioreita slaanesh markilla ottaa battlelineksi?

Hommasin juuri mortalien battalionin, jotta saisi 2 pientä 5 kokoista chaos warrior yksikköä battlelineksi. Harmittaa jos menivät tuon muuttamaan.
Sweet Jesus, Khorne and Slaanesh together in the same box!?
Nope, just Khorne and Slaanesh, Jesus will be released in a blister.
Avatar
rpr
Viestit: 510
Liittynyt: Ti 24.07.2007 17:04
Paikkakunta: esPoo
Viesti:

Re: [AoS] Hedonites of Slaanesh

Viesti Kirjoittaja rpr »

Justice kirjoitti: Su 05.05.2019 20:42 Joutuuko nykyään chaos warriorit ja knightit ottamaan allyina? Voiko chaos warrioreita slaanesh markilla ottaa battlelineksi?

Hommasin juuri mortalien battalionin, jotta saisi 2 pientä 5 kokoista chaos warrior yksikköä battlelineksi. Harmittaa jos menivät tuon muuttamaan.
Minusta tuo on aina ollut kovin sekavasti ilmoitettu, eikä tuossa ole muutoksia vanhaan versioon - edelleen puhutaan "Slaanesh armysta", jolle vaan on lisänä/tarkennuksena hostit. Näin siis itse päättelisin, että yksiköt, joilla on keyword "slaanesh" kelpaavat kuten ennenkin. Lisäksi "Slaanesh Warband"issa on yhä Chaos Lord of Slaanesh ja Slaanesh Lord on Daemonic Mount.

Ja mistä niitä Slaanesh Mortal Wizardeja tulisi? Kun niille kuitenkin on omia taikoja..
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “FB: Yleiset keskustelut”