Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaan

Warhammer Fantasy Battles -pelin palsta, jossa on tarkoitus keskustella kaikista niistä aiheista, jotka eivät sovellu muihin otsikoihin. Kysymyksiinkin vastataan, mutta käytä kuitenkin ensin hakua.
Yögobbo
Viestit: 649
Liittynyt: Su 06.10.2002 15:08
Paikkakunta: Raisio

Re: Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaa

Viesti Kirjoittaja Yögobbo »

Runt kirjoitti:Samaisesta asiasta keskustelimme juuri oman peliporukkamme kanssa vkl:na. Tuntuu että maximoinnista yms chargeen+combattiin liittyvästä on niin monta variaatiota olemassa että heikompaa hirvittää.
Eikös tuo chargen liikutus mene niin että, ensiksi wheelataan yksikkö niin että maximoidaan b2b, tämän jälkeen liikutus suoraan eteenpäin ja loppuun close door liike? Se mitä saadaan b2b chargeen niin pysyy myös koko combatin ajan, ellei sitten modeleita tipu eturivistä jolloin luonnollisesti b2b modelian määrä laskee. Eli kesken combatin ei enään maximoida b2b modeleita, vaan yksiköt on paikallaan siinä mihin jäivät chargessa?

Pelissä törmäsimme myös seuraavaan seikkaan. Lähtötilanteessa combatissa on 2 vs 1 (unitteja). Jonka jälkeen Stegandon chargaa toisen unitin kylkeen ja tuhoaa sen impact hiteillä. Siiretäänkö stegadon suoraan jäljelle jääneen unitin kylkeen, vai saako stegadon tehdä normaalin overrunnin ja täten uudet imbact hitit?

Kuva
Mielestäni Stegadonia ei missään nimessä siirretä suoraan toisen yksikön kanssa base-to-base kontaktiin, koska se ei tätä yksikköä ole chargannut. Tässä on kaksi vaihtoehtoa:

A: Stegadonin closisvastustaja on tuhottu ekalla kierroksella (siis Stegadonin ekalla), jolloin se saa tehdä overrunin. Overrunilla se hyvin todennäköisesti osuu toiseen yksikköön (ja saa uudet impactit, koska chargannut), mutta taistelua jatketaan vasta seuraavalla kierroksella, koska kuitenkin nämä yksiköt ovat jo kertaalleen taistelleet sillä vuorolla.

B: Sääntökirjan sivu 61 (Multiple close combats ja otsikko 'No more foes') Stegadon vain putoaa klosiksesta, ja on vapaa liikkumaan seuraavalla omalla vuorolla (ellei vastustaja chargaa sitä omalla vuorollaan). Tätä vaihtoehtoa tukisi myös se, että Overrunin saa tehdä, kun vastustaja on 'wiped out', ja sivulla 53 määritetään wipeout siten, että klosiksen toinen osapuoli on kokonaan tuhottu, ja tässä tilanteessahan sinne jäi vielä yksi viholliyksikkö.

Nyt kun tuli kaikki kirjoitettua ja vähän kohtia sääntökirjasta katsottua, niin kallistuisin tuon B:n kannalle, eli ei siirretä toisen yksikön kanssa klosikseen, eikä myöskään saa overrunia.

Avatar
syrja
Viestit: 2914
Liittynyt: Su 06.05.2007 04:17
Paikkakunta: Pori

Re: Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaa

Viesti Kirjoittaja syrja »

Yögobbo kirjoitti: A: Stegadonin closisvastustaja on tuhottu ekalla kierroksella (siis Stegadonin ekalla), jolloin se saa tehdä overrunin. Overrunilla se hyvin todennäköisesti osuu toiseen yksikköön (ja saa uudet impactit, koska chargannut), mutta taistelua jatketaan vasta seuraavalla kierroksella, koska kuitenkin nämä yksiköt ovat jo kertaalleen taistelleet sillä vuorolla.
Mutta tuossa tilanteessa muut ei ole vielä taistelleet sillä kierroksella. Stegan impactit tulee ennen muita iskuja jolloin muut eivät vielä ole tapelleet. Eli sanoisin edelleen et saa overrunin ja uudet impactit heti perään.
Peli on peli. Voi mennä hyvinki
Silti kaikki on paskaa paitsi kusi.

Avatar
Warchef
Viestit: 2195
Liittynyt: Su 11.03.2007 21:19
Paikkakunta: Dude Island

Re: Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaa

Viesti Kirjoittaja Warchef »

Se taistelu on jo alkanut, ne käydään yksi kerrallaan jonka jälkeen katsotaan mitä yksiköille tapahtuu. Se että joku/jotkut modelit eivät ole vielä lyöneet ei ole relevanttia.

Sit se overrun/pursuit charge, eka katotaan että osuuko sillä vastustajaan vai ei ja jos osuu niin charge suoritetaan siltä paikalta aivan samalla tavalla kuin movement phasessa. Eli liikutetaan ja wheelaillaan kontaktin maksimoivalla tavalla.
plox

Avatar
syrja
Viestit: 2914
Liittynyt: Su 06.05.2007 04:17
Paikkakunta: Pori

Re: Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaa

Viesti Kirjoittaja syrja »

Toi on muuten ihan totta. Noinhan se menee.
Warchef kirjoitti:Sit se overrun/pursuit charge, eka katotaan että osuuko sillä vastustajaan vai ei ja jos osuu niin charge suoritetaan siltä paikalta aivan samalla tavalla kuin movement phasessa. Eli liikutetaan ja wheelaillaan kontaktin maksimoivalla tavalla.
Näin sen itsekin muistelen mut en vaan löydä oikeaa kohtaa säännöistä

Edit. Kuten aattelinkin niin, olin puusilmä. Siellähän se seisoo ihan kuvan kanssa :)
Peli on peli. Voi mennä hyvinki
Silti kaikki on paskaa paitsi kusi.

Yögobbo
Viestit: 649
Liittynyt: Su 06.10.2002 15:08
Paikkakunta: Raisio

Re: Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaa

Viesti Kirjoittaja Yögobbo »

Joo, en näköjään lukenut niin tarkkaan, että tuo yksikkö kuolee jo impact hitteihin, mutta kuten warchef sanoikin, sillä ei ole väliä. Kyseisen multiple combatin käsitteleminen on jo aloitettu, ja kaikki osalliset yksiköt taistelevat ennen kuin aletaan katsomaan kuka voittaa, break testejä ja pursuiteja/overruneja. Stega ja sen miehistö siis menettävät tuossa tilanteessa hyökkäyksensä, mutta impact hittien tekemät woundit lasketaan vielä combat resultiin.

Ja nyt kun vielä tarkemmin mietin, niin tosiaan varmaankin tuo No more foes -sääntö on tässä se mitä käytetään, eli stega vaan 'putoaa' pois klosiksesta. Muuten voisi tulla jänniä tilanteita, kun tuossahan nyt on periaatteessa sekin mahdollista, että tuo jäljellejäävä vihollisyksikkö tekee sen verran tappoja/staattista resoa, että voittaa combatin. Tuntuisi vähän tyhmältä, että stega tekisi break testiä, vaikka se ei ole kenenkään kanssa combatissa ja myöskin tuntuisi oudolta, että hävinnyt osapuoli tekee overrunin.

Vonreuter
Viestit: 582
Liittynyt: Pe 08.04.2005 18:53

Re: Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaa

Viesti Kirjoittaja Vonreuter »

GW pitää Bretonnia-viikonlopun. Viittaisiko tämä siihen, että bretonnit saavat uuden listan piakkoin?

Peeveli jos GW uusii vielä bretonnitkin. Pitääkö niitäkin alkaa ostaa? Nimittäin Dark Angel -armeijani sai jo järkyttävän mieslisäyksen Dark Vengeancen myötä.
To fight the Alpha Legion is to fight on a shifting layer of deception and trickery, where every weakness can hide strength and every apparent advantage may be revealed as a trap.

Avatar
Kraztog
Viestit: 364
Liittynyt: La 27.11.2004 11:41
Paikkakunta: Kuopio

Re: Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaa

Viesti Kirjoittaja Kraztog »

Miltä sivulta sääntökirjasta löydän vastauksen seuraavaan... Miten hitit&woundit jaetaan jos template osuu close combattiin? Ei meinaa omiin silmiin osua mitenkään, vai onko sitä jo vanhaksi tullut. Kiitokset sille joka osaa vastata :)
:) hymiöt ei ole tosikoille :)

Avatar
smaxx
Valvoja
Viestit: 8429
Liittynyt: Ti 13.02.2007 17:29
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaa

Viesti Kirjoittaja smaxx »

Kraztog kirjoitti:Miltä sivulta sääntökirjasta löydän vastauksen seuraavaan... Miten hitit&woundit jaetaan jos template osuu close combattiin? Ei meinaa omiin silmiin osua mitenkään, vai onko sitä jo vanhaksi tullut. Kiitokset sille joka osaa vastata :)
s39 lopussa kerrotaan, että jotkut koneet jotka käyttävät templatea (lähinnä stonari tai liekinheitin), voivat osua scatterin tuloksena omiin tai closikseen). Siinä viitataan sitten katsomaan sotakoneiden toiminnasta miten käy, ja sotakoneissa taas kerrotaan vain, että templaten alle jääneet ottavat osumaa. Siis, et saa targetoida niin, että hitillä osuu combattiin tai omiin, mutta jos scatteroi, niin sitten osuu nähdäkseni niihin joihin osumaa tulee. Rotilla voi olla jotain omia sääntöjään asiaan.
Nopat ja Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho
Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään : https://www.facebook.com/groups/553301271491198/

naamapalmu
Viestit: 9
Liittynyt: La 16.06.2012 09:25

Re: Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaa

Viesti Kirjoittaja naamapalmu »

Ovatko nämä arcane itemit uniikkeja vai voiko niitä ottaa useamman samaan armeijaan???

Avatar
smaxx
Valvoja
Viestit: 8429
Liittynyt: Ti 13.02.2007 17:29
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaa

Viesti Kirjoittaja smaxx »

naamapalmu kirjoitti:Ovatko nämä arcane itemit uniikkeja vai voiko niitä ottaa useamman samaan armeijaan???
uniikkeja.
Nopat ja Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho
Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään : https://www.facebook.com/groups/553301271491198/

Avatar
Oberon
Viestit: 9116
Liittynyt: Ke 02.03.2005 18:25
Paikkakunta: Loviisa

Re: Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaa

Viesti Kirjoittaja Oberon »

Kaikki taikaesineet on uniikkeja, myös arcanet. Poikkeuksia on, ne on itemin kuvauksessa selvästi kerrottu, ja niitä ei löydy sääntökirjasta vaan army bookeista. Esim örkit, skavenit.
MYYN CSM&DA-armeijaa!

"Tervetuloa Orivedelle pelaamaan. Täällä sorsankin saa piiloon."

Avatar
ivan55599
Viestit: 152
Liittynyt: Ke 02.07.2008 19:08

Re: Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaa

Viesti Kirjoittaja ivan55599 »

Olisiko mahdollista saada infomaatiota näistä, mieluummin PM:nä.
-Wanhat chaos rewards-korttien kuvaukset.
-Realm of Chaos-kirjasta (1997) sivut 62,63 (Chaos spawn)

Maurgrim
Viestit: 388
Liittynyt: Ti 11.05.2004 12:33
Paikkakunta: Salo

Re: Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaa

Viesti Kirjoittaja Maurgrim »

Mikäs lienee tomb kingien war/necrosphinxien basekoko? Ja samalla myös necropolis knightien? Kiitoksia vastauksista.
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat
http://sumpinmukana.blogspot.fi/

Avatar
Scumboogie
Viestit: 4374
Liittynyt: Su 02.03.2008 12:26
Paikkakunta: Vantaa

Re: Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaa

Viesti Kirjoittaja Scumboogie »

Maurgrim kirjoitti:Mikäs lienee tomb kingien war/necrosphinxien basekoko? Ja samalla myös necropolis knightien? Kiitoksia vastauksista.
Sphinxit menevät 60x100mm baseilla, nekropolikset 50x100mm baseilla.

Avatar
smaxx
Valvoja
Viestit: 8429
Liittynyt: Ti 13.02.2007 17:29
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaa

Viesti Kirjoittaja smaxx »

Onkos kukaan ottanut tuntumaa wocien uusiin leluihin, onko juggisritareilla ja slaanesin ihmeratsuilla paikkaa armeijassa ? Olli oli jonkun listan postannut tonne armeijalistaosastoon, ja huonoksi todennut, mutta onko noille mitään sijaa ? Juggikset vie rare-tilaa, mihin olisi kaksi shrinea ja hell cannon tunkemassa, eli on vähän nihkeä saada mahtumaan, jostain kivasta joutuu luopumaan.
Nopat ja Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho
Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään : https://www.facebook.com/groups/553301271491198/

Avatar
Pulautus Pallo
Viestit: 332
Liittynyt: Ke 29.06.2011 15:28

Re: Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaa

Viesti Kirjoittaja Pulautus Pallo »

Taino, copypasteen tän nyt tännekkin. Toivottavasti etti ny hirveesti suutun, vaikka todennäkösesti joku alkaa nokkaakoppuuttelee.

"""Periaatteessa tämä olisi voinut mennä fabahuhuihin tai sinne, mutta kummiskin.
Eli sain käsiini ihka ensimmäisen oman valkokääpiön jota illalla innostuneena selailin, ja löytyi kaikkea jännää, ja pian olinkin jo gw:n sivulla ja tuli dawuut?-olo. WD:ssä esiteltiin jotain uusia beissaus kittejä, kuten Northrend wasted, badlands, under-empire ja niin eespäin, mutta ei niitä pelien työpajan sivuilta löytynyt. Osaisiko joku valaista, mitä tapahtuu? Onko noi jotain ennakkoesiteltyjä jotka tulevat joskus lähitulevaisuudessa myyntiin? Dead lands vai mikä lie kitti kiinnostaisi, jos joku liskorojekti alkaisi.
Ja eikö siinä lehessä olekkaan kaamoksen statseja. Ihan vaan kiinnostaisi pointcosts ym. roska.

PS: katso myös s. 117 uusimmasta WD:stä, jos omistat. Sieltä eti suomi ja Raahen alla oleva kauppa, vähän pisti miettimään :)"""

Smaxx: Ainakin taistelurapsassa juggurnuttui kehuttii.
sutenööri kirjoitti: "Idioottien kanssa väittely on kuin pelaisi pulun kanssa shakkia: se kaataa nappulat, kakkaa laudalle ja lentää omien luokse kehumaan voitollaan"

Avatar
tneva82
Viestit: 8609
Liittynyt: To 15.08.2002 11:51
Paikkakunta: Salo

Re: Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaa

Viesti Kirjoittaja tneva82 »

BloodyElf kirjoitti:Smaxx: Ainakin taistelurapsassa juggurnuttui kehuttii.
Ei kai sattumoisin ollu taistelurapsa wd:ssä jossa nuo tulivat aka uusimman figun myyntispeech?-)
https://middleagedstrategybattlegamers.home.blog/ <- Turun suunnan LOTR pelaajien blogi

Avatar
Scumboogie
Viestit: 4374
Liittynyt: Su 02.03.2008 12:26
Paikkakunta: Vantaa

Re: Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaa

Viesti Kirjoittaja Scumboogie »

BloodyElf kirjoitti:Smaxx: Ainakin taistelurapsassa juggurnuttui kehuttii.
Älä ikinä usko mitään, mitä White Dwarf väittää. Kääpiö on paatunut, pahamaineinen huijari, joka mm. koijaa ihmisiltä rahat kehumalla oikeasti huonoja asioita ja tuotteita. Sillä on vain pahat ja rahat mielessä, ja suosittelen välttämään sen seuraa (sillä seura tekee kaltaisekseen!).

En ole nähnyt vielä Skullcrushereita toiminnassa, mutta paperilla näyttävät olevan aika tunkkeja (frenzy, M7, ei wardia/regeniä, vievät tarpeellisia rarepisteitä...). Saavatkohan nekin muuten uuden erratan, minkä mukaan käytetään ratsun toughnessia (5) ratsastajan toughnessin (4) sijaan? Näin kävi ainakin Keisarikunnan kanoille.

EDIT: Näinhän se olikin, kyllä sitä vitosen toughnessia käytetään.
Viimeksi muokannut Scumboogie, Ti 06.11.2012 23:59. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Morrigan
Viestit: 780
Liittynyt: La 13.10.2007 13:36
Paikkakunta: Helsinki

Re: Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaa

Viesti Kirjoittaja Morrigan »

smaxx kirjoitti:Onkos kukaan ottanut tuntumaa wocien uusiin leluihin, onko juggisritareilla ja slaanesin ihmeratsuilla paikkaa armeijassa ? Olli oli jonkun listan postannut tonne armeijalistaosastoon, ja huonoksi todennut, mutta onko noille mitään sijaa ? Juggikset vie rare-tilaa, mihin olisi kaksi shrinea ja hell cannon tunkemassa, eli on vähän nihkeä saada mahtumaan, jostain kivasta joutuu luopumaan.
Sanotaan nyt oma mielipide joka on aika lähellä Skarsnikin mielipidettä: Frenzy tekee näistä äijistä kohtuu hankalia. Piste/woundi ratio on parempi kuin ritareilla (Jugger wound 30 vs. ritari 40), mutta frenzyn takia ne saa kikkailtua aika helposti metsään. 3-4 ryhmissä tukemassa ritarijyrää voivat olla ihan käyttiksiä, mutta muunlaisissa listoissa voivat olla vähän huonoja kun vievät tilaa kanuunalta / shrineilta. Ovat vähän kuin koko WoC armeija muutenkin, todella helppo voittaa huono vastustaja 20-0 ja hyvää vastustajaa ei oikein millään voi voittaa (paitsi tuurilla) kuin pienesti.
Skarsnik, the Lord kirjoitti:
Saavatkohan nekin muuten uuden erratan, minkä mukaan käytetään ratsun toughnessia (5) ratsastajan toughnessin (4) sijaan? Näin kävi ainakin Keisarikunnan kanoille.
Errata tuli sääntikseen eli siis kaikki monstrous cava (Necrot, juggikset, kanat & mournit) käyttävät isointa T valueta.
Euroopan mukavin mies

Avatar
smaxx
Valvoja
Viestit: 8429
Liittynyt: Ti 13.02.2007 17:29
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaa

Viesti Kirjoittaja smaxx »

Veikkaanpa että varsinaisessa kirjassa Juggernautit tulee olemaan paljon houkuttelevampi valinta, nythän niitä ei ole oikein mitään järkeä ottaa listaan, ja hieno uusi muovi menee ihan hukkaan. Eikä kauppa käy.
Nopat ja Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho
Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään : https://www.facebook.com/groups/553301271491198/

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “FB: Yleiset keskustelut”