Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaan

Warhammer Fantasy Battles -pelin palsta, jossa on tarkoitus keskustella kaikista niistä aiheista, jotka eivät sovellu muihin otsikoihin. Kysymyksiinkin vastataan, mutta käytä kuitenkin ensin hakua.
Palmus
Viestit: 353
Liittynyt: Ke 16.02.2011 21:32

Re: Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaa

Viesti Kirjoittaja Palmus »

smaxx kirjoitti:Veikkaanpa että varsinaisessa kirjassa Juggernautit tulee olemaan paljon houkuttelevampi valinta, nythän niitä ei ole oikein mitään järkeä ottaa listaan, ja hieno uusi muovi menee ihan hukkaan. Eikä kauppa käy.
Khorniittipelaajat saattavat olla eri mieltä.

Avatar
Pulautus Pallo
Viestit: 332
Liittynyt: Ke 29.06.2011 15:28

Re: Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaa

Viesti Kirjoittaja Pulautus Pallo »

Muuten jos ja kun ogrot juoksuttaa niitä sapelihammastiikereitä vai mitä lie onkaan, niin tuottaako ne paniikkia kuollessaan? En siis vielä ole päässyt pelaamaan ensimmäistäkään peliä ogroilla, mutta nehän tuottavat paniikkia normaalisti, vai? Ei ole gnoblar < ogre tai greenskinien gobbo < orc < giant meininkiä?
sutenööri kirjoitti: "Idioottien kanssa väittely on kuin pelaisi pulun kanssa shakkia: se kaataa nappulat, kakkaa laudalle ja lentää omien luokse kehumaan voitollaan"

Avatar
Scumboogie
Viestit: 4371
Liittynyt: Su 02.03.2008 12:26
Paikkakunta: Vantaa

Re: Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaa

Viesti Kirjoittaja Scumboogie »

Sabret aiheuttavat paniikkia kaikkiin yksiköihin normaalisti. Gnoblarit ovat armeijan ainoa poikkeus normaaleihin paniikkisääntöihin, niiden kuolema ei kiinnosta ketään (edes toisia Gnoblareita).

Avatar
Pulautus Pallo
Viestit: 332
Liittynyt: Ke 29.06.2011 15:28

Re: Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaa

Viesti Kirjoittaja Pulautus Pallo »

Kiitos vastauksesta!
Eli pitää lähtee tarpeeks kauas ogroista siis :(
sutenööri kirjoitti: "Idioottien kanssa väittely on kuin pelaisi pulun kanssa shakkia: se kaataa nappulat, kakkaa laudalle ja lentää omien luokse kehumaan voitollaan"

Avatar
Kdownunder
Viestit: 533
Liittynyt: Ma 18.07.2011 15:18
Paikkakunta: Kemi

Re: Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaa

Viesti Kirjoittaja Kdownunder »

Onko jollakulla kokemusta Forgen faba kirjoista (Monsters Arcanum ja Tamurkhan)? Suosituksia, hyvät/huonot puolet jne.

Avatar
smaxx
Valvoja
Viestit: 8429
Liittynyt: Ti 13.02.2007 17:29
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaa

Viesti Kirjoittaja smaxx »

Kdownunder kirjoitti:Onko jollakulla kokemusta Forgen faba kirjoista (Monsters Arcanum ja Tamurkhan)? Suosituksia, hyvät/huonot puolet jne.
On.
Ne on ehdottomasti visuaalisesti parasta fabaan liittyvää. Kaikki kuvat figuista on maalauksia eikä valokuvia, ja kuvat, paperi yms on todella upeata.

Jos pelaa Storm of Magicia ( ja kukapa ei pelaisi ?? ), niin niistä tulee hyviä yksiköitä. Muutenkin ne Forgen kirjoissa tulevat yksiköt on kivoja lisiä vähän maagisempaan fabailuun. Turnaushenkistä pelailua harrastelevalle noi ei tuo mitään muuta kuin kaaoskääpiölistan. Forge tuntuu aika hyvin tuottavan hiljalleen figuja mitä on Tamurkhanissa ja Arcanumissa julkaistu.

Tamurkhanin kampanjasysteemin soveltuminen mihinkään on aika kyseenalaista.

Siis, kannattaa hankkia, jos on mahdollisuuksia eikä sen takia joudu nälkää näkemään.
Nopat ja Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho
Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään : https://www.facebook.com/groups/553301271491198/

Avatar
syrja
Viestit: 2911
Liittynyt: Su 06.05.2007 04:17
Paikkakunta: Pori

Re: Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaa

Viesti Kirjoittaja syrja »

Samaa mieltä, molemmat kirjat hintansa arvoisia. Tuovat hauskaa vaihtelua peleihin. Pelasi sitten kirjojen skenuilla tai ei. Ja storm of magic nyt on muutenkin oma lukunsa kuten smaxxkin sanoi
Peli on peli. Voi mennä hyvinki
Silti kaikki on paskaa paitsi kusi.

niblebitzer
Chaosboyz Crew
Viestit: 706
Liittynyt: Ti 20.08.2002 10:55
Paikkakunta: Masala, Kirkkonummi

Re: Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaa

Viesti Kirjoittaja niblebitzer »

Forgella on iso kasa hirviöitä odottamassa seuraavaa(ia) kirjoja. Leikkasivat Monstrous Arcanumin pienemmäksi kuin olivat alun perin suunnitelleet, koska halusivat, että saisivat ~kaikki monsut yhteen julkaisuun liityen julkaistua kuluttajille.

Seuraava forgen faba kirjakin on putkessa. The battle of black fire pass, jossa rymistelevät ihmiset, örkit ja kääpiöt.
- The number of people watching you is directly proportional to the stupidity of your action.

http://lunatix.epixx.org/

Avatar
rpr
Viestit: 482
Liittynyt: Ti 24.07.2007 17:04
Paikkakunta: esPoo
Viesti:

Re: Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaa

Viesti Kirjoittaja rpr »

Mitenkäs Other Trickster's Shard toimii jos vastassa on unitti, jolla on wardisave? (tai omalla unitilla on)

Esim. omassa unitissa on hero moisella + muita ukkoja, vastustajalla iso boksi wardillisia ukkoja. Mitenkäs sitten jos omat ukot esim. lyö 6 hittiä vastustajan boksiin, mitkä lasketaan osuneen "base-to-basessa heron kanssa" oleviin ja joutuvat rerollaamaan onnistuneet wardisavet?

(vastaava juttu jos omalla yksiköllä on moiset)

ManAtArm
Viestit: 731
Liittynyt: Ma 30.08.2010 14:18
Paikkakunta: Rauma

Re: Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaa

Viesti Kirjoittaja ManAtArm »

Helpointa olis heittää ei wardilliset erikseen. Mutta voi sitä random allocointiakin käyttää.
Hullu selvänä, tervejärkinen humalassa.

Avatar
Half-breed
Viestit: 10351
Liittynyt: Ma 01.03.2004 12:11
Paikkakunta: Turku

Re: Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaa

Viesti Kirjoittaja Half-breed »

rpr kirjoitti:Mitenkäs Other Trickster's Shard toimii jos vastassa on unitti, jolla on wardisave? (tai omalla unitilla on)

Esim. omassa unitissa on hero moisella + muita ukkoja, vastustajalla iso boksi wardillisia ukkoja. Mitenkäs sitten jos omat ukot esim. lyö 6 hittiä vastustajan boksiin, mitkä lasketaan osuneen "base-to-basessa heron kanssa" oleviin ja joutuvat rerollaamaan onnistuneet wardisavet?

(vastaava juttu jos omalla yksiköllä on moiset)
Tässä tilanteessa on helpompi tosiaankin käydä jantterit erikseen läpi, kuten [email protected] sanoikin. Eli kun tulee aika janttereiden mättää, niin määrittelet kuka iskee ketä, ja sitten viskot nopat erikseen.
2014 bänniä jo yhteensä ~3,5 kuukautta. Yrittäkää pistää paremmaksi.

Yögobbo
Viestit: 649
Liittynyt: Su 06.10.2002 15:08
Paikkakunta: Raisio

Re: Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaa

Viesti Kirjoittaja Yögobbo »

rpr kirjoitti:Mitenkäs Other Trickster's Shard toimii jos vastassa on unitti, jolla on wardisave? (tai omalla unitilla on)

Esim. omassa unitissa on hero moisella + muita ukkoja, vastustajalla iso boksi wardillisia ukkoja. Mitenkäs sitten jos omat ukot esim. lyö 6 hittiä vastustajan boksiin, mitkä lasketaan osuneen "base-to-basessa heron kanssa" oleviin ja joutuvat rerollaamaan onnistuneet wardisavet?

(vastaava juttu jos omalla yksiköllä on moiset)
Tästä Other Trickster's Shardista oli joskus muinoin oikein oma topic, joka löytyy täältä (valitettavasti aloitusviestin kuvat eivät näy, mutta eiköhän tilanteet selviä tekstin kanssakin). Tuossa vanhassa topikissa on lähinnä mietitty sitä, joutuuko wardit rerollaamaan vain ne, jotka ovat sankarin kanssa base-to-base kontaktissa, vai tuleeko niiden tilalle koko ajan uusia jamppoja esineen vaikutuksen alle. Mielipiteitä on puolin ja toisin perusteluineen. Onko tähän muuten tullut faq-vastausta kuluneen kahden vuoden aikana?

EDIT: Eipä osunut silmiin sääntökirjan faq:sta mitään mainintaa Trikster's Shardista...

Avatar
ivan55599
Viestit: 152
Liittynyt: Ke 02.07.2008 19:08

Re: Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaa

Viesti Kirjoittaja ivan55599 »

Jos buffaa warshrinella kaaosjättiläisen eye of godsilla ja tunkee +1 attackin, niin
a) lisätäänkö se esim D6 (+1 warshrinestä)? (tosin osa jätin hyökkäyksistä ei ole offensiivisia tai kohdistuvat vain yhteen ukkoon)
b) vai heitetäänkö noppaa uudestaan?

Avatar
smaxx
Valvoja
Viestit: 8429
Liittynyt: Ti 13.02.2007 17:29
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaa

Viesti Kirjoittaja smaxx »

ivan55599 kirjoitti:Jos buffaa warshrinella kaaosjättiläisen eye of godsilla ja tunkee +1 attackin, niin
Tolla varmaan tarkoitetaan, että modelin A lisääntyy yhdellä. Ja kun jätillä ei attackkeihin käytetä A -arvoa, niin ei se vaikuta mitään. Eikä mitään reroll perustetta ole.
Nopat ja Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho
Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään : https://www.facebook.com/groups/553301271491198/

Avatar
Kahjo
Viestit: 28
Liittynyt: Ke 21.11.2012 19:47
Paikkakunta: Turku

Re: Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaa

Viesti Kirjoittaja Kahjo »

Jos pelaa wizardia ruby ringin kanssa, saako sama heppu valita signaturen tuliloresta (fireball) ja käyttää molempia samalla phasella? Jos tämä on mahdollista, saako wizard käyttää tuliloren attribuuttia (+d3 casting result) castatessaan omaa generoitua tulipalloansa jos on castannut onnistuneesti ruby ringillä aikasemmin samaan kohteeseen?
Dust to dust.

Avatar
Oberon
Viestit: 9116
Liittynyt: Ke 02.03.2005 18:25
Paikkakunta: Loviisa

Re: Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaa

Viesti Kirjoittaja Oberon »

Joo kaikkiin.
MYYN CSM&DA-armeijaa!

"Tervetuloa Orivedelle pelaamaan. Täällä sorsankin saa piiloon."

Avatar
Kahjo
Viestit: 28
Liittynyt: Ke 21.11.2012 19:47
Paikkakunta: Turku

Re: Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaa

Viesti Kirjoittaja Kahjo »

Tattis Oberon. Rullakuski taitaakin saada tästä hieman lisää potkua jos pisteet antaa periksi.
Dust to dust.

saoskaivo
Viestit: 54
Liittynyt: La 10.12.2011 18:11
Paikkakunta: Tampere

Re: Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaa

Viesti Kirjoittaja saoskaivo »

Mitä tapahtuu jos julistaa chargen yksikköön joka fleeaa. Tekeekö fleeaava yksikkö automaattisen flee, charge reaction vai saako se valita charge reactionsa niin kuin tavallinen yksikkö vai onko kenties tekemättä mitään ja katsoo vaan silmät tapilla saako chargeeja ne kiinni. Olis kivaa jos sais kirjan sivun jolta tämä löytyy, kun itse en sieltä löytänyt.

Avatar
smaxx
Valvoja
Viestit: 8429
Liittynyt: Ti 13.02.2007 17:29
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaa

Viesti Kirjoittaja smaxx »

saoskaivo kirjoitti:Mitä tapahtuu jos julistaa chargen yksikköön joka fleeaa. Tekeekö fleeaava yksikkö automaattisen flee, charge reaction vai saako se valita charge reactionsa niin kuin tavallinen yksikkö vai onko kenties tekemättä mitään ja katsoo vaan silmät tapilla saako chargeeja ne kiinni. Olis kivaa jos sais kirjan sivun jolta tämä löytyy, kun itse en sieltä löytänyt.
Sivu 17, kappale Flee!, toinen lause ei-boldatusta tekstistä sanoo, että jo valmiiksi fleeaava yksikkö joutuu ottamaan reaktioksi fleen.
Nopat ja Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho
Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään : https://www.facebook.com/groups/553301271491198/

Avatar
rpr
Viestit: 482
Liittynyt: Ti 24.07.2007 17:04
Paikkakunta: esPoo
Viesti:

Re: Pienet fabakysymykset, jotka eivät kaipaa omaa topicciaa

Viesti Kirjoittaja rpr »

WElffien Calaingor's Stavessa lukee, että kantaja voi taikoa (ja yrittää taikoa) Tree Singingin, jos on, useita kertoja per magic phase. Tarkoittaako tuo suluissa oleva lisäys, että vaikka taika epäonnistuisi (broken concentration), sen voi yrittää uudestaan, vai onko se vain hämäystä?

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “FB: Yleiset keskustelut”