Viimeisen Space mariini -yksikön rally

Keimeri
Viestit: 72
Liittynyt: La 03.07.2010 12:07

Viimeisen Space mariini -yksikön rally

Viesti Kirjoittaja Keimeri » Ke 04.04.2012 11:56

Oletteko pitäneet niin, että yhden Space mariini -yksikön vahvuinen muodostelma saa rällättyään vielä yhden blast markkerin vaiko ei? Puhun nyt ainakin rikkinäisen muodostelman kasaamisesta, mutta ehkä muunkinlaisen. Muiden armeijoiden yksiköthän eivät saisi BM:ää tuossa tilanteessa, joten Speissareiden erikoissääntö on tuossa tilanteessa suhteessa huonompi kuin muissa tilanteissa. Toisaalta, se viimeinen yksikkö on suhteessa vaikeampi breikata, jos sillä ei oo sitä BM:ää, mutta absoluuttisesti kumminkin helppo.

Hena
Viestit: 1074
Liittynyt: La 21.05.2005 14:28
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Viimeisen Space mariini -yksikön rally

Viesti Kirjoittaja Hena » La 07.04.2012 12:40

Kyllä se saa sen BM:n. Tässä ainoassa tapauksessa on TSKNF on kieltämättä huonompi, koska siitä saa sen -1 modifierin aktioon ja muihin.

Avatar
reisoleil
Viestit: 7
Liittynyt: Ma 18.01.2010 00:33

Re: Viimeisen Space mariini -yksikön rally

Viesti Kirjoittaja reisoleil » La 07.04.2012 15:45

Olen käsittänyt, että joskus aikoinaan TSKNF:llä sai pyöristettyä yhden blast markerin alaspäin nollaan, kun laskettiin rynnäköinnin lopputulosta. Tuota sääntöä kai pidettiin ylivoimaisena, ja sitä muutettiin niin että blast markerit eivät voi pyöristyä nollaan vaan että niitä jää vähintään yksi. Voisiko olla, että tämä sääntömuutos on jäänyt huomiotta SM:n rally-säännön osalta? Eli vanhoissa säännöissä tuolla yhdellä blast markerilla ei ole assaultissa mitään väliä, koska se olisi pyöristynyt nollaan joka tapauksessa. Jos nykysääntöjä lukee sanatarkasti, niin silloinhan rällännyt yhden yksikön SM yksikkö on selvästi huonompi assaultissa kuin muiden armeijoiden vastaavat. En ole millään muotoa varma tuon vanhan TSKNF säännön olemassa olosta, olen vain saanut sen käsityksen että TSKNF olisi joskus toiminut tuolla tavalla.

Mitä jos sääntöjä muutettaisiin niin, että yhden yksikön kokoinen SM muodostelma palaa nollaan blast markeriin? Assaultin osalta tilanne olisi sama kuin muiden armeijoiden vastaavilla yksiköillä. Ero näkyisi ainakin ampumisessa, koska nykytilanteessa muodostelmaa tarvitsisi ampua vain yhden kerran, jotta se breikkaa uudelleen. Siten sääntömuutos tekisi yhden yksikön muodostelmien henkiin jättämisestä entistä vaarallisempaa. Sinänsä muutos voisi sopiakin SM:n tyyliin, jos oletetaan että hemmot ovat taisteluhuumeilla ja aivopesuilla turrutettuja geenimuunneltuja tappokoneita.

Hena
Viestit: 1074
Liittynyt: La 21.05.2005 14:28
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Viimeisen Space mariini -yksikön rally

Viesti Kirjoittaja Hena » La 07.04.2012 21:54

Se oli aluksi testivaiheessa niin että se pyöristyi assaultissa alaspäin aina. Tämä tosin todettiin liian kovaksi kun air assault mariinit sai siitä liian paljon bonusta (eli Thawk:iin piti saada damage eikä pelkkä tulenavaus riittänyt poistamaan sitä +1:tä).

En näe mitään syytä tehdä erikoispoikkeuksia enempää tämän yhden unitin jutun takia. Joo se on huonompi, mutta muuten eli yleisesti ATSKNF on huomattavan paljon parempi kuin ilman sitä.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Epic Armageddon”