Cover save ajoneuvoista

Keimeri
Viestit: 76
Liittynyt: La 03.07.2010 12:07

Cover save ajoneuvoista

Viesti Kirjoittaja Keimeri » To 13.11.2014 12:28

Sääntöjen mukaan koskemalla sotakonetta tai panssariajoneuvoa on suojassa. Oletteko kokeneet, että ajoneuvon tai jalkaväkilaatan koon tulisi vaikuttaa asiaan; säännöthän sallivat jonkin verran vaihtelua niissä? Varsinkin kun tässä pelissä ei perinteisesti olla niin kauheasti hirttäydytty GW:n "virallisiin" valoksiin.

Nopeana esimerkkinä örkkiposse, jota buustaisi vaikka stompilla, jotta olis turvallisempaa kävellä paljaalla maalla, mutta kysymys kuuluu: kuinka monta niitä pitää ostaa, jotta koko poppoo mahtuu kykkimään jalkojen välissä tai roikkumaan käsivarressa?

Avatar
Charad
Viestit: 822
Liittynyt: Su 25.02.2007 23:03
Paikkakunta: Helsinki

Re: Cover save ajoneuvoista

Viesti Kirjoittaja Charad » To 13.11.2014 12:53

Ei sillä laatan koolla ole väliä halimiseen (BtB). Päälle ei toki voi mennä.

Säännöissä tuo on rajattu 2 per kone tai 2 per DC, jotka voivat kerralla napata coveria.
Rats keep running!

Keimeri
Viestit: 76
Liittynyt: La 03.07.2010 12:07

Re: Cover save ajoneuvoista

Viesti Kirjoittaja Keimeri » To 13.11.2014 13:41

Charad kirjoitti:Säännöissä tuo on rajattu 2 per kone tai 2 per DC, jotka voivat kerralla napata coveria.
Nokun minun nähdäkseni just ei ole. Käsirysyssä ja bargeamisessa jne on, mutta mä en ainakaan oo löytäny muita sääntökohtia kuin tämän:

SPECIAL RULE
1.8.4 Terrain Effects
--
Armoured Vehicles: Infantry count as being in cover and receive the -1 to hit modifier (but no cover save) if they are touching an armoured vehicle or war engine, to represent their ability to take cover from enemy fire by crouching behind the vehicle.

Hena
Viestit: 1074
Liittynyt: La 21.05.2005 14:28
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Cover save ajoneuvoista

Viesti Kirjoittaja Hena » Ma 17.11.2014 20:11

Säännöt ei sitä oikeastaan rajoita, mutta yleensä kaikki hakee coveria siitä transportista joita on 1 per kaksi standiä. Esimerkkinä voisi ottaa Gorgonin josta tulee 10 standiä ulos ja siinä on yleensä enemmän kuin 6 koskemassa sitä. Tosin jos joku rupeaa laittamaan tarkoituksellisesti reippaasti yli-isoja baseja vehkeille jotta saisi enemmän unitteja siihen kiinni niin voisin ehkä ruveta kommentoimaan asiasta.

Kuitenkiin on hyvä muistaa että jos niitä AV:ta on liian vähän niin muutamalla AT kudilla voi saada ison lauman ilman -1 modifieria. Joten ei ihan kannata ihan täysin minimoida sitä.

Keimeri
Viestit: 76
Liittynyt: La 03.07.2010 12:07

Re: Cover save ajoneuvoista

Viesti Kirjoittaja Keimeri » Ma 17.11.2014 20:22

Hena kirjoitti:Säännöt ei sitä oikeastaan rajoita, mutta yleensä kaikki hakee coveria siitä transportista joita on 1 per kaksi standiä. Esimerkkinä voisi ottaa Gorgonin josta tulee 10 standiä ulos ja siinä on yleensä enemmän kuin 6 koskemassa sitä. Tosin jos joku rupeaa laittamaan tarkoituksellisesti reippaasti yli-isoja baseja vehkeille jotta saisi enemmän unitteja siihen kiinni niin voisin ehkä ruveta kommentoimaan asiasta.
Niinpä, kyllähän örkkien Battlefortressikin nielee 8 ständiä, vaikka on vain DC3. Mä kun oon sniiduillu ukkobeissien koissa vähän, niin jotakuta saattais kiinnostellakin, mutta toisaalta jotkuthan pelaa niillä vanhoilla neliöbeisseilläkin, jotka taas tässä tapauksessa vie enemmän tilaa halailulta.
Hena kirjoitti:Kuitenkiin on hyvä muistaa että jos niitä AV:ta on liian vähän niin muutamalla AT kudilla voi saada ison lauman ilman -1 modifieria. Joten ei ihan kannata ihan täysin minimoida sitä.
Sekin on totta, varsinkin jos on suunnitellut kauankin hengailevansa ilman muuta suojaa. Mutta just esim. Stompat on sen verran kalliita, että saattaa joskus piheys niiden suhteen iskeä. Vaikka ne onkin muita örkkikävelijöitä halvempia suhteessa panssariinsa.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Epic Armageddon”