Uusi skenaario!

Avatar
Jopotzuki
Viestit: 692
Liittynyt: Ke 03.01.2007 17:11
Paikkakunta: Turku

Uusi skenaario!

Viesti Kirjoittaja Jopotzuki » Ti 15.09.2015 21:18

Moi, tein tämmöisen epävirallisen norse-warbandin innoittaman. Norsejen erikoissääntö on, että he saavat +2 voimaan soutaessaan veneillä. En löytänyt veneille sääntöjä, joten tein samalla skenaarion ja säännöt veneille ja venetappeluille.

Here you go!

Skenaario: Tiny island off the shores of Mordheim

-Multiplayer skenaario, mutta toimii myös 1v1

Setup: Pelaajien warbandit aloittavat taistelun kentän reunasta kaikki yhtä kaukana kentän keskellä olevasta saaresta. Pienimmän ratingin omaava tiimi aloittaa pelin.

Tavoite: Löytää saaresta aarrearkku ja karata sen kanssa pöydältä pois.

Erikoissäännöt:

Pelissä jokainen warband saa käyttöönsä erikokoisia veneitä valintansa mukaan, joihin mahtuu 2, 4 ja 6 ukkoa per vene. Venettä soutamaan vaaditaan 1, 2 tai 4 ukkoa veneen koosta riippuen. Kaikki ihmistä suuremmat hahmot (ogret, hevoset, orjakärryt) vievät veneestä 2 paikkaa yhden sijasta. Venettä soudetaan aina suoraa linjaa pitkin ja heittämällä soutajien joukosta suurin strenght arvo + d6, joka on veneen kulkema matka tuumissa. Veneitä voi soutaa myös pienemmällä määrällä ukkoja, mutta tällöin veneen kulkemaan matkaan tulee yksi tuuma vähemmän per puuttuva soutaja. Jos veneen liike yltää rantaan saakka saavat kyydissä olevat liikkua maihin normaalin moven verran.

Vene voi liikkua eteenpäin 45 asteen kulmassa valiten suunnan. Jos veneellä haluaa kääntyä enemmän joutuu käyttämään 2 tuumaa liikkeestään tähän. 180 asteen kääntyminen on ilmaista, koska ukkojen on helppo kääntyä nopeasti ympäri.

Veneistä voi ampua aseilla, mutta ampujat lasketaan liikkuneiksi, koska veneen keinunta vaikeuttaa ampumista. Soutajat eivät voi ampua sillä vuorolla, jos ovat soutaneet venettä. Soutavat ukkelit eivät saa kilven antamaa suojaa ampumista vastaan, koska ovat kädet kiinni airoissa.

Veneillä on mahdollista rynnäköidä vastustajan venettä päin, jos heitetty liike sen mahdollistaa. Tällöin 1 tuuman toisistaan olevat ukot voivat lyödä toisiaan normaalein säännöin. Toisten ukkojen ylitse ei voi kuitenkaan lyödä (vierekkäin olevat soutajat). Veneet eivät jää taisteluun kiinni, kuten normaalisti vaan vastustajan vene voi omalla vuorollaan soutaa pakoon halutessaan.

Jos veneessä tapellessaan ukko menee knocked down tai stunned tilaan, pitää hänen heittää initiative-heitto. Jos heitto epäonnistuu, ukko putoaa veneen kyydistä. Jos ukko oli stunned tilassa, hän menee automaattisesti out of action pudottuaan veteen. Veteen pudonneet voivat yrittää kiivetä takaisin veneeseen heittämällä onnistuneen initiative-heiton. Vaihtoehtoisesti he voivat uida vedessä oman move-arvonsa verran. Jos hahmolla on yllään heavy armor, hänen täytyy heittää joka vuoronsa alussa initiative heitto tai hän hukkuu ja menee out of action. Jos ukko kantaa kilpeä ja/tai kypärää, on se yhtä vaarallinen kuin heavy armour. Ukko voi halutessaan vuoron alussa tiputtaa kilven ja/tai kypäränsä veteen, jolloin hänen ei tarvitse heittää initiative-heittoa estääkseen hukkumisensa. Jos ukko yrittää nousta veneeseen ja veneessä on kavereita, jotka eivät ole taistelussa (1 tuuma vihollisesta) saa epäonnistuneen initiative-heiton heittää uudestaan.

Veneet eivät ole warbandien "omia" vaan kuka tahansa voi käyttää kenen tahansa venettä.

Aarrearkku: Arkku löytyy saaren keskellä olevasta talosta. Arkkua vartioi soturi Ind-valtakunnasta sekä mercenary. Kun heidät on päihittänyt arkku ilmestyy heti keskelle taloa ja sen voi nostaa kuka tahansa kenellä on kaksi kättä. Arkun kanssa ei voi juosta, paitsi jos sitä kantaa kaksi ukkoa. Jos hahmolla on strongman-taito voi hän juosta arkun kanssa. Ind ja mercenary toimivat viimeisenä ja hyökkäävät aina lähimmän vihollisen kimppuun, he eivät poistu talosta, ja jos joku tulee taloon he rynnäköivät päälle.

Ind: M4 Ws3 Bs3 S3 T3 I3 W1 A1 LD8
-handgun, axe, immune to psychology

Mercenary: M4 Ws3 Bs3 S3 T3 I3 W1 A1 LD8
-heavy armour, helmet, spear, dagger, immune to psychology

Kun arkku on viety peli päättyy. Jos pelataan useammalla pelaajalla kuin 2, voivat jäljellä olevat pelaajat päättää poistuvatko heidän ukkonsa rauhallisesti vai tappelevatko he loppuun saakka. Jos kaikki muut epäonnistuvat rout testissä, jäljelle jäänyt warband voittaa automaattisesti, jos arkunvartijat on tapettu.

Arkun kanssa voi karata myös kaksi tai useampi warband, jos he näin sopivat ja veneen kyydissä on näiden warbandien ukkoja.

Arkun sisältö:

1: helmet, sword, lucky charm
2-3: 4d6 kultakolikkoa
4-5: d3 wyrdstonea
6: 1-2: Elven wine, 3-4: Bugman's ale, 5-6:Vodka

Experience:
Winning leader(s) +1
Survivor +1
Per enemy out of action (heroes only) +1
Arkunvartija out of action (heroes only) +1
Dolmot kirjoitti:Tällä kertaa se on Bloodthirstor, Lordor of Mordor.

Hello
Viestit: 239
Liittynyt: Su 05.04.2015 18:54
Paikkakunta: Janakkala

Re: Uusi skenaario!

Viesti Kirjoittaja Hello » Ke 16.09.2015 09:31

Säännöt veneille löytyvät empire in flamesista, mutta nämä ovat monipuolisemmat.

Pari parannusta: Jos soudetaan vastavirtaan (esim joessa) liike puolitetaan ja pyöristetään alaspäin.

Jos myötävirtaan niin liikkeeseen lisätään kolme tuumaa.

Karikot ja vedestä työntyvät kivet imbossible terrainia.

Yleisesti hieno skenaario

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Mordheim”