Hired Swordit ja niiden figuurit

Mursusquad
Viestit: 45
Liittynyt: Pe 08.01.2016 20:24

Hired Swordit ja niiden figuurit

Viesti Kirjoittaja Mursusquad » Ke 08.02.2017 17:03

Olen tässä lähiaikoina aloittamassa Mordheimin pelaamisen ja nyt pitäisi keksiä, että mistä tekisi erinäköisiä Hired Swordeja warbandin kaveriksi.

Eli itselle valikoitu Marienburgin kauppias-palkkasoturit ja täten päätin sitten lisätä warbandiin Tilean Marksmanin sekä Arabian Merchantin. Nyt vaan ei oikein keksi mistä saisi noille kehitettyä modelit.

Harkinnassa on käynyt kauppiaalle jotain Lord of the Ringsin Harad hahmoja, mutta ei oikein kauppias tyylista hahmoa oikein löytynyt. Ellei sitten nappaisi tuota Betrayer sormusaavetta ja keksisi vaan huppuun jonkun naaman. Se onkin oikein mukavan halpa konversio yhdelle napille. Kaveriksi olisi sellainen Abrakhan Guard kaveri (edelleen lotrin figuja) ollut jännä valinta kauppiaan mukana tulevalle bodyguardille. Ainoa mikä näissä lotrin napeissa epäilyttää on se, miten sopivat tuohon muuten Warhammer Fantasy figuista koottuun warbandiin.

Tilean Marksmanille on ehdotettu Town Cryereissä sitä Marksmen of Miraglianon pomo hahmoa. Itse pidän kyseisestä posesta, mutta hyvin vähän sen hinnasta. Yritin tutkia josko löytyisi vastaavanlaisia muovi paloja GW:n kiteistä huonolla menestyksellä. Ainoa olalle menevä ase on handgunnereiden handgun. Ehkä sen saisi pienellä työllä muutettua crossbowiksi. Pitäisi vain keksiä mistä saisi sille sitten kropan.

Jos joltakulta löytyy ideoita tai ajatuksia kyseisistä Hired Swordeista niin antaa tulla vaan. Ehkä jatkossa kysyn lisää muista Hired Sword napeista, jos Marieburgerit saavat haalittua tarvittavat rahat muihin palkkasotureihin.

Avatar
ile
Viestit: 1370
Liittynyt: Pe 01.05.2009 02:01
Paikkakunta: Helsinki | Malminkartano

Re: Hired Swordit ja niiden figuurit

Viesti Kirjoittaja ile » Ke 08.02.2017 17:39

Mikä tekee kauppiaasta Marienburgilaisen näköisen? Kuinka siviilimäinen kauppiaan pitää olla? Maailmalla on tuhoton määrä figuja, jotka voisivat sopia kauppiaaksi. Mitkä sun speksit ovat?

Laadukkaita ja luonteikkaita renessanssiajan varsijousimiehiä löytyy myös. Suuri osa tosin historiallista 28mm skaalaa, jotkut enemmän herooista 35mm skaalaa.

Iso kysymys onkin vaihtoehtofigujen istuminen GW:n Mordheim-skaalaan. Historialliset figut, samoin kuin LotR-figut, ovat auttamattomasti pieniä ja siroja GW:n klassisten ukkojen rinnalla. Oletko sekoittamassa näitä ukkoja, vai teetkö koko warbandin vaihtehtoukoista?

Kuinka paljon greenstuffausta/kittiä osaat käsitellä? Se antaisi helpon ratkaisun: teet figujen päällimmäisen vaatekerran itse, ja samalla tilkitset osien asettelussa syntyneer raot.

-ile

Mursusquad
Viestit: 45
Liittynyt: Pe 08.01.2016 20:24

Re: Hired Swordit ja niiden figuurit

Viesti Kirjoittaja Mursusquad » Ke 08.02.2017 18:25

Tällä hetkellä warbandi on kasattu Empiren Archereista ja Greatswordeista sekä Witch Hunterista. Tämä vähän rajoittaa tuota valikoimaa kun mielellään tekisin yhteensopivaksi GW:n skaalan kanssa. Yritys on pitää Warhammerin Old Worldin fiilis kaikissa modeleissa. Tällä hetkellä kaikki jalkamiehiä "ylemmät" hahmoille on pyritty antamaan sulkahattuja ja muita lisäkkeitä, joista saa vähän häikäilemättömän rahakkaamman fiiliksen.

Alkuperäinen ideahan on, että kauppias on Arabiasta, jonka 'burgit ovat houkutelleet mukaansa. Tarkkaa ajatusta tästä ei ole kuin se, että kaveri on miekalla mallia scimitar (aseen saa kuitenkin melkein mistä vaan) ja ilman panssaria, kun varustukseen ei kuulu kuin sapeli. Tokihan sitä voisi vähän kiertää tätä ja etsiä Empiren mallinen kauppias figu jostain, jos Arabian mieheen ei oikein keksi mitään.

Tilean Marksmanille kirjasin ylös idean "foppish and arrogant master marksman" elikkäs mahdollisimman bling bling kaveri crossbowilla. Eli kunhan on komia niin hyvä.

Greenstuffin käytössä olen luokkaa "Ehkä viiden vuoden päästä saan aikaiseksi jotain, johon olen tyytyväinen" eli lähinnä olen tilkinnyt rakosia figuissa ja viilannut lopputuloksen tasaiseksi. Konversiot teen usein muovisista miehistä veitsen ja liiman avulla. Joskus pitäisi yrittää kehittää noita greenstuffiin liittyviä taitoja, että sitten saisi tehtyäkin jotain.

Avatar
ile
Viestit: 1370
Liittynyt: Pe 01.05.2009 02:01
Paikkakunta: Helsinki | Malminkartano

Re: Hired Swordit ja niiden figuurit

Viesti Kirjoittaja ile » Ke 08.02.2017 19:34

Kurkkaa Reaper Miniaturesin figuja hakusanoilla:
- merchant
- scimitar
yms.

Ukoilla on jonkin verran kokoeroa. Klassikot on usein vähän pienempiä, uudemmat enemmän D&D/herooista skaalaa. Uudemmat toimivat hyvin GW:n ukkojen rinnalla. Tosin jotkut ovat jopa GW:n ukkoja isompia. Fantasiapelit ovat ottaneet toimittaakseen Reaperin figuja. Myös ukkojen pehmomuovisia Bones-versioita, joissa skulptin tarkkuus on vähän kärsinyt ja valusaumoja on tosi ikävä poistaa, mutta hinta/laatusuhde on useimmissa ukoissa silti OK.

Fantasiapelit: Reaper Miniatures


Kurkkaa Brueghelburg-sarjan ukkoja. Niitä voi tilata ainakin:
Lead Adventures Onlinesta

Hyvä ehdokkaita crossbow-tyypeiksi:
http://www.lead-adventure.com/images/bru-34.jpg
http://www.lead-adventure.com/images/bru-38.jpg

Tyyriitä, mutta ei niin tyyriitä kuin keräily-Mordheim eBayssa. Noi väittää olevansa 28mm skaalaa, mutta mulla olevat yksilöt ovat isompia, mojovaa herooista skaalaa, jopa aavistuksen isompia kuin GW:n ukot. Mutta istuvat kyllä hyvin Mordheimiin, jossa muutama kovis kai voi olla pikkuisen rivijanttereita pitempi. Hyvä skulpti näissä, saa maalata detaljeja. On myös huumoria ja erikoisempia tyyppejä. Monet ukoista sopinee kuin nakutettu marienburgilaisiksi.

-ile

Mursusquad
Viestit: 45
Liittynyt: Pe 08.01.2016 20:24

Re: Hired Swordit ja niiden figuurit

Viesti Kirjoittaja Mursusquad » Ke 08.02.2017 22:37

Sieltä sitten löytyikin mieleiset vaihtoehdot merchantille ja tämän bodyguardille.

Tästä kaverista itse merchant. Käsille pitää jotain tehdä ja katsoa, että saisiko rannekeista noi käärönpalat irti niin sitten olis hyvä. Bodyguardi tulisikin sitten taasen tästä. Tuo pieni crossbow vaan sileäksi ja toisen käden aseen tilalle kilpi niin jo on.

Houkutus oli myös suuri tehdä vähän erilaisempi arabi kauppias tästä.

Kiitokset Ile kun muistutit tämän firman olemassa olosta. Joskus sieltä jotain olen hankkinut, niin pitääkin käydä penkomassa mitä silloin tuli ostettua.

Sen sijaan itse miellyin enemmän noihin siviileihin mitä Lead Adventures tarjoaa. Ehkä sieltäkin tulee jossain vaiheessa parit Mordheimin kansalaiset hankittua häiritsemään pelikentille.

Mazikainen
Viestit: 689
Liittynyt: Ma 04.11.2002 13:27
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Hired Swordit ja niiden figuurit

Viesti Kirjoittaja Mazikainen » To 09.02.2017 10:15

Täältä löytyy myös paljon persoonallisia seikkailijoita mutta ovat vähän suolaisen hintaisia: http://otherworldminiatures.co.uk/
http://mazikainen.blogspot.com Figu- ja sotapeliprojekteja.

Mursusquad
Viestit: 45
Liittynyt: Pe 08.01.2016 20:24

Re: Hired Swordit ja niiden figuurit

Viesti Kirjoittaja Mursusquad » Ke 22.02.2017 20:34

Näin, nyt on saatu hankittua merchant figu. Marco Colombo hoitaa homman kerta löytyi suhteellisen halvalla ja Fantasiapelien kautta ei olisi saatu kuin yksi halutuista modeleista ja Reaperilta tilatessa postit ovat kalliimmat kuin figut. Yritin myös etsiä sitä GW:n muinoin tekemää lentävällä matolla ratsastavaa arabia, mutta ei tuntunut olevan missään myynnissä. Ei auta että ei tiedä edes millä nimellä sitä markkinoidaan muuta kuin "games workshop flying carpet man" :)

Pitäisi vielä Tilean Marksman keksiä, mutta tähän on jotain ideaa kehitteillä empiren archer, crossbowman ja greatsword bokseista. Pientä inspiraatiota saatiin tästä (http://1.bp.blogspot.com/-fMKBw5xAJDk/U ... rksman.jpg), mutta en tiedä mennäänkö ihan tuolla posella vai koitetaanko jotain uutta ja jännää.

Ajattelin tässä vielä kysellä, että onko kellään mitään kokemusta Frostgraven figujen yhteensopivuudesta GW:n nappien kanssa? Sieltä löytyi muutama mielenkiintoisen näköinen ukko ja muovi kiteissä näyttäisi olevan reilusti valinnanvaraa ja ylimääräisiä paloja, niin voisi harkita parin laatikon hommaamista ihan vaan kitbashailua varten. Ja jos Frostgrave itsessään on hyvä peli, niin hankittuja figuja voisi käyttää silläkin puolella.

Avatar
ile
Viestit: 1370
Liittynyt: Pe 01.05.2009 02:01
Paikkakunta: Helsinki | Malminkartano

Re: Hired Swordit ja niiden figuurit

Viesti Kirjoittaja ile » Ke 22.02.2017 23:22

Frostgraven ukot ovat vähän pienempiä ja pikkuisen sirompia. Toisaalta niillä on paksut talvivaatteet, ja käsien skulptit ovat usein samalla tavalla rukkasmaisia kuin Mordheimin/GW:n 90-luvun ukoilla. Sarjakuvamaisia samalla tavalla. Olen nähnyt Forstgraven ukon runkoja GW:n päillä ja osin käsillä, ja se toimi.

Googlaa "frostgrave mordheim model comparison", niin löytyy pitkä liuta vertailukuvia! ;)

-ile

Mursusquad
Viestit: 45
Liittynyt: Pe 08.01.2016 20:24

Re: Hired Swordit ja niiden figuurit

Viesti Kirjoittaja Mursusquad » Ke 05.04.2017 23:46

Laitetaanpa nyt sitten vähän päivitystä, että kuinka näiden kanssa kävi.

Tällä hetkellä Tilean Marksmanin virkaa toimittaa Maximilian Damark, Marksmen of Miraglianon pomo (kiitokset Iriadille joensuuhun tästä). Vielä on tarkoitus kasata toinen Marksman muovista vaihtoehto figuksi.

Merchantiksi valikoitui tämä Marco Colombon inkarnaatio. Eli toistaiseksi mennään Marienburg Merchantilla eikä Arabian Merchantilla. Tuon ostettua löytyi kuitenkin vielä parempi vaihtoehto Brother Vinniltä. Tämä on sittemmin lisätty hankinta listalle kunhan entiset on maalattu pois alta.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Mordheim”