Gorkamorka on täällä taas

ale
Viestit: 274
Liittynyt: La 04.02.2006 09:20
Paikkakunta: Tampere

Gorkamorka on täällä taas

Viesti Kirjoittaja ale »

GW:n vanha Gorkamorka-figupeli on julkaistu uudelleen Specialist Gamesin sivuilla. En ole sitä koskaan ennen pelannut, mutta siinä on örkkejä, joten sen on pakko olla hyvä.

http://www.specialist-games.com/assets/ ... aRoolz.pdf
http://www.specialist-games.com/assets/ ... erBook.pdf

Toivottavasti pääsen joskus pelaamaan tätä.

Avatar
Teräratas
Valvoja
Viestit: 3711
Liittynyt: La 03.08.2002 13:48
Paikkakunta: Varkaus

Re: Gorkamorka on täällä taas

Viesti Kirjoittaja Teräratas »

Tulihan se sieltä, tätä voi suositella lämpimästi jokaiselle jolla on ainakin pari örkkiautoa nurkissa. Ja jos ei ole niin kiireellä väsäämään. (Sitä vartenhan tämä arvattavasti juuri nyt julkaistiin, jotta jokainen ostaisi ainakin muutaman, vaikkei örkeillä pelaakaan.)

Elikkä lukaiskaapa kirjat läpi, örrkimäistä huumoria pitäisi löytyä ihan kivasti ja pelikin on varsin hauskaa. Muunmuassa autolla voi ajaa kierroksessa niin pitkälle kuin uskaltaa, jos vain noppa pyörii sopivasti. Luultavasti ei pyöri (ja sitten pyörii auto).

Mutta tosiaan, pelatkaa ihmeessä, yksi GW:n parhaista peleistä käytetyn rahan ja tarjotun huvin suhteella mitattuna.

Avatar
tnjrp
Viestit: 2652
Liittynyt: Ke 21.08.2002 13:32
Paikkakunta: Piikkiö
Viesti:

Re: Gorkamorka on täällä taas

Viesti Kirjoittaja tnjrp »

Onhan GorkaMorka tosiaan aikaan viihdyttävä pakaasi, ei siinä mitään: GW:n parhaita pelejä. Monta litraa squigmehua on palanut Turussakin, kun sakit ovat mitelleet autojensa ja poikiensa kestävyyttä. Siellä päässee kokeilemaan vaikka heti, jos kiinnostaa...

Minusta hieman liikaa on kuitenkin satunnaisuutta tähän peliin ympätty, noppatuuri vaikuttaa turhan paljon. Ja tietysti oikeasti vaatii sitten sitä pitkäjännitteisempää kampanjointia kuten Necromundakin, mikä jonkun mielestä voi olla heikkous sekin.

GW:n ulkopuolisista tarjoajista ainakin Ramshackle games on varteenotettava bitzilähde:
http://www.sotavasara.net/keskustelu/vi ... 16&t=71825

Myös Robogearin ajoneuvoissa on varsin örkkimäisiä osia, eivätkä hinnat huimaa päätä (perusrunkoiksi noista ei niinkään hyvin ole kun iso osa on kävelijöitä tai lentovehkeitä):
http://www.imex-model.com/games1.htm

Ilmeisesti eivät vielä ole julkaisseet (sattunnesta syystä?) Digganob -kirjaa, johon käyttöön sitten apokalypsin jälkeistä ihmisbarbaaria ja -mutanttia varmaan pitäisi nykyisellään etsiskellä niinikään muualta.
HeRoS: tauolla ainakin toistaiseksi

Janson
Viestit: 657
Liittynyt: Su 17.11.2002 12:29
Paikkakunta: Ylivieska

Re: Gorkamorka on täällä taas

Viesti Kirjoittaja Janson »

Minkäslaisia figumääriä gorkamorka peleissä oikein peluutetaan?
"Beibi, sulla on focusta, tekis mieli slammata sua. Haluisitsä marshalloida mun 'jackia?"

Avatar
tnjrp
Viestit: 2652
Liittynyt: Ke 21.08.2002 13:32
Paikkakunta: Piikkiö
Viesti:

Re: Gorkamorka on täällä taas

Viesti Kirjoittaja tnjrp »

"Jalkaväkeä" on meillä ollut örkkipoppoissa tommosta n. 10:tä poikaa per. Ajoneuvoja on lähtöönsä ollut jotain 2-3. Riskillä voi yrittää yhdelläkin. Riippuu tietysti pelaajasta ja pelityylistä. Ehkä tässä on vähän enemmän väkeä liikkeellä kuin Necromundassa, plus sitten vielä ne ajoneuvot päälle.

On huomattava, että virallisten sääntöjen mukaan GM:ssa ei ole ajoneuvoilla lastauskapasiteettia kuten Wh40k:ssa (tai ei ainakaan ollut kun se julkaistiin ekakerran, eikä asia liene muuttunut) ja useimmissa muissa peleissä, vaan ajoneuvoon mahtuu just niin paljon väkeä kuin siihen mahtuu. Toisin sanoen kuljetuskapasiteetti on kiinni ajoneuvomallin koosta ja muodosta, ja toisaalta matkustajiksi laitettujen koosta ja muodosta. Tämä kandee huomioida varsinkin niiden jotka nyt joutuvat käytännössä käyttämään uusia örkkimalleja, ne kun ovat aika paljon isompia kuin GM:n omat muoviset aikoinaan. Lisäksi vielä GM:aa varten tehtiin omia pikkubaseja, joilla seisovia sai helpommin mahtumaan kyytiin enemmän. Tosin tietysti uudet örkkiajoneuvotkin taitavat olla inanverran isompia kuin GM:n aikaiset.
HeRoS: tauolla ainakin toistaiseksi

Pasi
Viestit: 4
Liittynyt: To 17.07.2008 14:35
Paikkakunta: Kuopio

Re: Gorkamorka on täällä taas

Viesti Kirjoittaja Pasi »

Ui! Gorkamorkaa tuli pelattua silloin joskus vuosia sitten kun se ilmestyi. Siitä alkoi ja siihen päättyi miniatyyriharrastukseni, kavereilta kun into pelata Gorkamorkaa katosi suht nopeasti.

Harvinaisen mukava ja letkeä peli oli kyllä, peliporukka vaan ei innostunut. Ettei sattuisi Kuopiosta löytymään ketään innokasta Gorkamorka harrastajaa? Voisi olla ihan kivaa kokeilla oliko se niin mukavaa kuin mitä sitä muistaa :D

jasca
Viestit: 153
Liittynyt: Su 04.02.2007 17:57
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Gorkamorka on täällä taas

Viesti Kirjoittaja jasca »

Noi osoitteet on näyttävästi muuttuneet.

http://www.games-workshop.com/MEDIA_Cus ... _Roolz.pdf
ttp://www.games-workshop.com/MEDIA_CustomProd ... r_Book.pdf

Nämä uudet linkit pitäis varmaan päivittää tonne "Specialist Games Living Rulebookit" ja "Pit Fighter peli ja muut SG:n pelien variantit" ketjuihin.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Muut”