Space Hulkin paluu

Arkku
Viestit: 28
Liittynyt: Ma 22.06.2009 00:59
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Space Hulkin paluu

Viesti Kirjoittaja Arkku »

Murhe kirjoitti:Liekinheitin ärsyttää vähän, kun on tottunut Teardownin laitosta pelaamaan, jossa se polttaa tähtäysruudun ja sitä ympäröivät ruudut (vähän kuin Space Crusaden raketinheitin). Onko se missään oikeassa laitoksessa näin toiminut? Nythän se grillaa kaiken yhdeltä huoneelta tai käytävän palaselta, joka on toisinaan melkoista kikkailua.
Pelilaudanpalasen grillaaminen on tosiaan ollut heavy flamerin toiminta ekasta laitoksesta asti. Poikkeuksena 2. laitoksessa flameri ampuu vain yhteen ruutuun, mutta liekkejä pystyi ampumaan samalla AP-kustannuksella aina edellisen kohderuudun viereiseen ruutuun niin monta kertaa kuin polttoainetta riitti, eli siis esim. kolmen ruudun liekitys maksaa 3 "ammusta" mutta vain 2 AP. Jos näitä sääntöjä haluaa käyttää, 2. laitoksen flamer tuhoaa kohderuudussa olevan genestealerin 2+ heitolla, ammuksia on 12, range on sama 12, ja jokaiseen kohderuutuun laitetaan erillinen liekkimerkki joka kestää vuoron loppuun ja estää ruutuun liikkumisen.

Sinänsä 1./3./4.-laitoksien flamerin toiminta muistuttaa sääntöjen perusteella enemmän palopommia kuin liekinheitintä. Itse olen aina jotenkin järkeillyt tuon hieman epäloogisen vaikutusalueen (= pelilaudan kappale) siten, että siellä käytävillä lojuu kaikenlaista krääsää (mitä ei ole piirretty laudalle) estämässä liekitysaineen leviämistä, ja siksi näennäisesti saman näköisellä käytävällä voi joskus mennä neljä ja joskus kaksi ruutua. Vastaavasti samoin perustein avoimemmissa huoneissa vaikutusalue on merkittävästi suurempi.

Flogger
Viestit: 1121
Liittynyt: Pe 13.02.2009 00:47

Re: Space Hulkin paluu

Viesti Kirjoittaja Flogger »

Murhe kirjoitti:Aika hyvin kyllä tiivistit ilmiön. Hamstraus toimi 2009 ja 2014 pakkaus on riskitön sijoitus siinä mielessä, että vastaavien figujen hankinta-arvo ylittää laatikon hinnan. Toisinsanoen GW kilpailee tässä myös omien terminaattoriensa ja genestealereidensä kanssa. Ehkäpä tässä on yksi syy miksi painoksesta on haluttu tehdä rajoitettu. Samoin toimivat myös muiden julkaisusettien kanssa, joita sitten harrastajat purkavat ahkerasti armeijoidensa täytteeksi. Tässä laskeskelin, että figujen ja laudan arvo vastaavia käyttäen voisi olla 180 euron hujakoilla. Toisaalta GW on myös ruokkinut tätä hysteriaa tietoisesti. Kertomalla, että paketteja voi tilata max 3 kpl kerrallaan tarkoittaa: "Tilatkaa nyt ne kolme, kun kerran saatte!"
Tosin ehkä tuo 3:n ostorajoitus edes vähän hidasti pahimpia hamstraajia. Muistelenko oikein että 2009 kävi niin että yksittäinen henkilö osti suurimman osan Fantsun Space Hulkeista yhdellä kertaa, myydäkseen niitä sitten nylkyrihintaan eteenpäin? Toivoisi että liikkeillä olisi edes vähän selkärankaa rajoittaa pahinta hamstrausta.

Avatar
Murhe
Valvoja
Viestit: 3639
Liittynyt: Pe 13.09.2002 09:33
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Space Hulkin paluu

Viesti Kirjoittaja Murhe »

Beachead tuli testattua varsin toimivaksi skenaarioksi. Parin ensimmäisen vuoron aikarajattomuus toimii hyvin uudelle pelaajalle totutteluna, mutta 10. mariinin pelaaminen aikarajassa on sitten jo haastavaa. Oudointa oli kuitenkin, että genestealer-pelaajana piti pääsääntöisesti vain pelata aikaa ja hidastaa huoneiden valtausta. Alun suuri blibbimäärä hyytyy nopeasti ja olinkin 3. - 5. vuorojen paikkeilla hätää kärsimässä, kun käteen tuli ykkösen blibbejä, joita oli myös paljon aloituksessa. Kuten tavallista pieni arviointivirhe ja flamerin polttoaineen säästö sekä alun varovainen pelaaminen koitui mariinien turmaksi, kun lopussa joutuivat ottamaan riskiä.

Hilpeää oli, kun yksi ja sama mariini heittää vuoronsa aikana neljä jam tulosta ja silti puhdistaa käytävää juoksevista genestealereistä. Joo, command pisteitä oli jäänyt varastoon. Vasara-mariinista tuntui olevan lähinnä haittaa. Sillä ei oikein voi hyökätä, tuntuu lähinnä toimivan rearguardina.

Peli oli tosiaan vaiherikas ja voitto tosiaan varmistui vasta loppusuoralla. Kenties varovaisemmalla pelaamisella olisi vastustaja voinut pelata vielä tasurin, mutta tämä oli kuitenkin vielä oppimiskokemus molemmin puolin.

Flogger
Viestit: 1121
Liittynyt: Pe 13.02.2009 00:47

Re: Space Hulkin paluu

Viesti Kirjoittaja Flogger »

Sorruin sitten lopulta itsekin hulk-hankintaan (hulkintaan?). Aina oli jäänyt vähän harmittamaan ettei tullut ostettua 2009 vaikka mieli teki jo silloin.
Oulun Fantsussa noita vielä on, joten ei tarvinnut ebay-nylkyreihin turvautua.

Vielä kun jaksaisi koota ja tuherrella...

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Muut”