Empirellä kääpiöitä vastaan

Jos sinua askarruttaa, kuinka pärjätä ystäväsi voittamattomalle porukalle, täältä voit saada vinkkejä armeijasi kokoonpanoon sekä vastalääkkeitä erilaisten vihollisyksiköiden kohtaamiseen.
BurnTheInquisition
Viestit: 13
Liittynyt: Ti 15.08.2017 13:40

Empirellä kääpiöitä vastaan

Viesti Kirjoittaja BurnTheInquisition »

Pelaamme faban seiskaedikkaa, yleensä pienehköjä <1000 pisteen pelejä. Itse pelaan empireä, ja olen pelannut useita pelejä samaa kääpiöarmeijaa vastaan. Joka kerta on tullut tappio. Tarkoitus oli kysellä että millähän taktiikoilla ja yksiköillä voisi olla mahdollisuus voittaa?

Armeijani koostuu yleensä vahvasta (30) blokista keihäsmiehiä, joita on tuettu militia (=free company) detachmentilla. Armeija on vahvasti ampuva, kaksi 10 miehen yksikköä handgunnereita ja tykki. Lisäksi mukana saattaa pyöriä 20 hengen swordsman blokki. Charactereina vuorottelee kapteenia, bsb ja velho. Ratsuväkeä en ole käyttänyt, mutta knighteja löytyy ja tulevaisuudessa pistoliereitakin, että jos ratsuväestä olisi mielestänne hyötyä. Lisäksi olen harkinnut käyttää greatsword blokkiani (nyt 20, 10 lisää työn alla).

Vastustajalla on erittäin ampuva lista, kaksi yksikköä quarrelereita (varsijousimiehiä) ja kaksi bolt throweria. Pääyksikkönä 20 warrioria. Charactereina thane warrioreiden mukana ja engineeri toisessa bolt throwerissa.

Maasto perinteinen, kukkuloita kuitenkin harvemmin. Joskus kuitenkin käytämme niitäkin.

Ongelma on, että kääpiöt ampuvat listani hajalle. Quarrelerit ampuvat handgunnerini pois ennen kuin ne ehtivät tehdä mitään merkittävää. Bolt throwerit ampuvat tykkini, joskin sillon kun se selviytyy, se tappaa warrioreita kelvollisesti. Detachmentit ja swordsmanit ehditään yleensä ampua pois ennen kontaktia jos yritän edetä ja keihäsmiehetkin jumiutuvat taisteluun warrioreiden kanssa. Voitan combatroundit yleensä juuri ja juuri, mutta kääpiöden hyvän leadershipin takia ne eivät pakene ja peli ehtii päättyä. Lisäksi kaksintaistelussa thane on hieman kapteeniani parempi ja yleensä tappaa tämän. Jos yritän tuhota kääpiöiden gunlinen ja välttelen warrioreita, niin saan yleensä toisen tykin tai quarreler-yksikön pois, kunnes peli loppuu tai kylkeeni päästään tai sotilaani ammutaan pois. Velho on täysin hyödytön myös kakkostasolla, sillä kääpiöillä on luonnollinen dispel-bonus.

Mitä minun kannattaisi vaihtaa listassani tai muuttaa taktiikassani? Kiitos jo etukäteen.

Avatar
ile
Viestit: 1421
Liittynyt: Pe 01.05.2009 02:01
Paikkakunta: Helsinki | Malminkartano

Re: Empirellä kääpiöitä vastaan

Viesti Kirjoittaja ile »

Kannattaa ehkä tehdä hakuja Warhammer-Empire.com foorumilla. Siellä näitä juttuja on takavuosina pähkäilty puhki.

Pikaisesti löysin tällaisen neuvon, joka toki koskee varhaista 8. edikkaa (Empirellä 7. edikan kirja), mutta nähdäkseni pätee hyvin täyteen seiskaedikkaankin:
Dwarves:

The Key to fighting them is to use your elite troops in larger numbers. The average dwarf is as tough as Empire heroes and at least has heavy armor. If you use large blocks of 30-40 of infantry you should fair well.

Dont try to outshoot them, they will win in the long run. Yes their cannons have shorter range but unless you are playing more than 48" apart then that wont be a factor. With runes and high armour and toughness, dwarf shooting is far superior to ours in nearly every way.

Halberdiers are a great choice because they will have the best chance at wounded the dwarves when compared to Spearmen and Swordsmen. However Swordsmen will hit and be hit on a even 4+ againt Dwarf Core.

Greatswords are great if used in large blocks, because most dwarf units will use Great weapons, but they will have a lower I, so Greatswords will go first. [Ei pidä paikkaansa. Mutta Greatswordit kyllä ovat hyviä, eritoten rynnäkössä.]

Cavalry is mediocre against Dwarves, and only effective in large blocks, and they will often only achieve stalemates against dwarves, especially in the rounds of combat after the inital charge.

Larger units of at least 30-40 with 2 supportive counter charging units are the key to victory against dwarves. Detachments are a must in order to achieve those critical flank charge CC bonuses.

Sun listaasi ajatellen olis varmaan hyvä keskittää enemmän pisteitä eliittiin. Seiskaedikassa sen pitäisi onnistua helposti, kocka Coren voi täyttää parilla pienellä yksiköllä, jotka voivat olla detachmentteja. Eliittiä ovat tässä tapauksessa Greatswords, Flagellants ja ehkä Swordsmen. Jos taikominen tuntuu heikolta, voit vaihtaa velhon pappiin. Samalla saat Flagellanttiyksikön Coreen ja vihan, jota ei voi taikoa pois. Toki ongelmana saattaa olla sopivien ukkojen puute. Kilpavarusteluksihan se menee.

Koska olet jo huomannut omat ampujasi aika tehottomiksi, kannattaa varmaan keskittyä kevyisiin ja liikkuviin screeneihin, joiden takana vankemmat yksikkösi voivat lähestyä vihollista ja säilyttää taisteluvoimansa. Militia ja Militia jousimiehet toiminevat tässä. Vastustajallasi on vain suorasuuntausaseita, joten screenit toimivat varmasti. Lisäksi hitaat kääpiöt eivät voi valita, koska ja ketä chargeavat. Kun pääyksikkösi pääsevät chargematkan päähän, alat dominoida peliä. Jos screeniyksikkö tai pari selviää tulituksesta, ne ovat OK välineitä kääpiöiden sotakoneita vastaan - joskin sotakonekääpiötkin ovat aika tiukka pala hakattavaksi pienellä Empire yksiköllä.

Ratsuväki on vähän niin ja näin. Vastustajasi on panostanut Bolt Throwereihin, joille kallis ratsuväki on erinomainen maali. Vaikea nähdä, että ratsuväen marssittaminen kentälle oleellisesti muuttaisi tilannetta. Liikut nopeammin, mutta ratsuväkeä varmasti ammutaan ja tapetaan, ja toisaalta sulla jää vähemmän pisteitä hankkia jalkaväkeä. Tietenkin kaikki lopulta riippuu taktiikasta. Ratsuväki saattaa imeä itseensä ampumista, ja siten helpottaa linjasi lähestymismarssia. Valinta jää kuitenkin kääpiöpelaajalle.

Seiskaedikassa ampuvat kääpiöt olivat kova pala. Jopa melkein rikkinäiseksi/tylsäksi haukuttu. Sulla on ylämäki kuljettavana. Tappioputken jälkeen et voi hävitä enempää, joten kannattaa yrittää.

-ile

BurnTheInquisition
Viestit: 13
Liittynyt: Ti 15.08.2017 13:40

Re: Empirellä kääpiöitä vastaan

Viesti Kirjoittaja BurnTheInquisition »

Kiitoksia neuvoista.

Avatar
Aarresaari
Viestit: 319
Liittynyt: To 13.02.2014 00:52
Paikkakunta: Tampere

Re: Empirellä kääpiöitä vastaan

Viesti Kirjoittaja Aarresaari »

Pakko työntyä mukaan ihan vaan todetakseni että sydän lämpenee näin nostalgisen ketjun ilmestymisestä. :o) Hyppäämällä muutaman kymmentä sivua taaksepäin saattaa tältäkin osiolta löytyä pohdintaa avuksi. Kaikki onni matkaan, kenraali!

BurnTheInquisition
Viestit: 13
Liittynyt: Ti 15.08.2017 13:40

Re: Empirellä kääpiöitä vastaan

Viesti Kirjoittaja BurnTheInquisition »

Aarresaari kirjoitti:
To 05.04.2018 20:55
Pakko työntyä mukaan ihan vaan todetakseni että sydän lämpenee näin nostalgisen ketjun ilmestymisestä. :o) Hyppäämällä muutaman kymmentä sivua taaksepäin saattaa tältäkin osiolta löytyä pohdintaa avuksi. Kaikki onni matkaan, kenraali!
Kiitosta vaan. Hyvä että nostalgiaa löytyy :)

Avatar
Tyrisalthan
Viestit: 354
Liittynyt: Pe 08.11.2002 12:58
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Empirellä kääpiöitä vastaan

Viesti Kirjoittaja Tyrisalthan »

En tiedä onko enää ajankohtainen, mutta kääpiöitä vastaan taikuus on joko tai, eli joko otat niin paljon taikuutta että pääset varmasti kääpiöiden taikapuolustusten läpi, tai sitten et ota ollenkaan velhoja ja otat niilläkin pisteillä lisää joukkoja tai ylimääräisen taistelijasankarin johtamaan yksikköä.

Kääpiöiden heikkous on hitaus. Kovinkin kääpiöblokki murtuu jos sitä tullaan kylkeen (varsinkin omalla blokilla) vieden siltä ränkit. Se ysin LD ei pelasta kovin kauaa jos on jo ennen lyöntejä häviämässä viidellä. Tässä ne detachmentit voivat olla kullan arvoisia, sillä supporting- ja countercharge ajaa yli normaaleista charge arceista eli pääsevät tosi helposti viemään toisen ränkit.

Ratsuväki voi olla tosi hyvää mikäli kentällä on sen verran maastoa että pääsee ainakin osan matkaa sen takana suojassa ampumiselta. Jos kääpiöt pääsee vapaasti ampumaan niin kannattanee panostaa mielummin jalkaväkeen joihin varsijouset eivät satu niin paljon.
Ostetaan vanhoja NES - pelejä hyvään hintaan.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “FB: Taktiikat”