Helffit vastaan VC

Jos sinua askarruttaa, kuinka pärjätä ystäväsi voittamattomalle porukalle, täältä voit saada vinkkejä armeijasi kokoonpanoon sekä vastalääkkeitä erilaisten vihollisyksiköiden kohtaamiseen.
Firefly
Viestit: 25
Liittynyt: Ma 01.07.2013 00:14
Paikkakunta: Porvoo

Helffit vastaan VC

Viesti Kirjoittaja Firefly » Ke 13.11.2013 18:37

Oma helffiarmeija on ollut voittoisa siitä lähtien kun alotin MUTTA kun kaveri nyt päätti niitä vampyyreja
ruveta keräämään niin homma kaatu aina. Etenkin terrorgheist ja hexwraithit ottaa päähän. Gheisti vaa kiljuu
kaikki ja hexit menee läpi. Ja aina kun saan jotakin edes tapettua niin niitä on miljoona lisää.
Oma armeija on on aika avoin vielä, ei oo mitään vakioo mitä käyttäs. Elikkä laittakaapa taktiikoita vampyyreja vastaan.
Pöö

Mahvo
Viestit: 573
Liittynyt: Pe 30.01.2004 14:04
Paikkakunta: Espoo

Re: Helffit vastaan VC

Viesti Kirjoittaja Mahvo » Ke 13.11.2013 20:55

Helffeillä on ihan hyvät toolit VC:tä vastaan.

BotWD-yksikkö unohtaa hexwraithit ja teron kiljumiset (maagista vahinkoa, 2++ suoja).

"Isot tirpat" eli esimerkiksi Frostheart Phoenix on hyvä työkalu hexien poistamiseen - sillä on maagiset atakit ja hexat woundaavat sitä vain 6+:lla. Myös tulilintu on ihan hyvä työkalu, silläkin maagiset lyönnit ja hexojen tuliset lyönnit => 2++ suoja.

Muutenkin Dragon Armourilla varustetut sankarit sanovat koko lailla lol hexeille.

Star Dragon -listalla saattaa olla vahvimmat edellytykset voittaa VC - edes täysin toolatulla vamppilordilla ei ole hirveästi sanottavaa duelissa starren kanssa. Ei varsinkaan silloin, jos se on jalan.

Kapi
Viestit: 730
Liittynyt: Pe 30.03.2012 18:16
Paikkakunta: Joutsa

Re: Helffit vastaan VC

Viesti Kirjoittaja Kapi » Ke 13.11.2013 22:39

Kuten jo tossa aikasemmin mainittiin nuo molemmat tiput on melkoisen kovia hexejä ja gheistiä vastaan. Kaikki tuli vardit on hexekä vastaan hyviä, samaten kun tuo lohikäärme lippu.
Gheistin huutohan on maaginen joten esim. lohikäärme lipulla varustetut leijona teurastaa sen alta aikayksikön, kunhan saavat kiinni vain. Bolttikset tekee siihen pahaa jälkee ja verottavat huudon tehoa.

Dragon armour ja taika mela herolla tappaa hexejä melkoisen tehokkaasti. 2+ ward ja maagiset hyökkäykset tekee pahaa jälkeä hexien joukkoon.

Mitä invoihin tulee niin niitä täytyyvaan yrittää dispellailla. Book of hoeth on kova sana.
Orcs & Goblins: 5500+
Vampire Count: 11 000+
Dwarf: 5000+
Ogre: 3000

Avatar
Loriel
Viestit: 157
Liittynyt: Su 21.04.2013 21:42
Paikkakunta: Tampere

Re: Helffit vastaan VC

Viesti Kirjoittaja Loriel » To 14.11.2013 23:23

Hex Wraith

Hex Wraittiin kaatamiseen "parhain" tapa on magic missilet. Soul Quench on erittäin vahva 2d6 str 4 -> odotuksellisesti 7 osumaa joista 2/3 woundaa, johtaa odotus arvoisesti 4,6666 kuollutta hex wraittia. tai loremasteri shems burning gaze 5+ onnistumessa 2d6 str 4, 24 rangella tekee saman tuhon ja yhdistettynä BoH one diceemällä loistava tapa imeä vastustajan dispel noppia. Tosin se myös riippuu tosi vahvasti miten mageja pelaa. Jos sulla on tapana pitää archeri mage bunkkeria rivejen takana, niin tää toimii sillon tosi hyvin, koska mage pääsee näpsäkästi kääntymään ja hex wraitit ei ehdi juosta liian lähelle. Jos taas meet kauheella myyryllä eteenpäin hyödyntäen shield of sapheryä / aggressiivista pelaamista, niin todennäköisesti jää vähän heikommaksi magic missilejen käyttö tässä tarkoituksessa. toisaalta vanha kunnon banner of the demon tears auttaa tässäkin mukavasti.

Sisters of avelornit on myös aika bueno vastaus hex wraitteihin. riippuen toki deploymentista. jos ne on suoraan vastakkain hex wraitit pamauttaa 12 tuumaa, jos vc kenu pääsee 12 tuuman päästä niihen ne vetää marssilla 16 tuuma ja aika mahdollisesti jopa lävitse tai ohi sisterien näkökentästä. Vähän riippuu paljonko kaverisi panostaa tohon hex wraitin maksimoimiseen, mutta tansis makkaran käyttäminen alkuvuoroilla on hieman haastavaa. Muutoin jos sisterit pääsee ampuun short rangelle 2+ osumiset, 3+ woundaamiset. miettii että saa noin 2 x siteriä per yks hellwrait (28 points vs 30)... 5/6 * 2/3 -> 5/9 shoteista woundaa. tässä kohtaa on erittäin tärkeää kuinka deploymentti menee. Huomioiden että maidenin kanssa sisterit saa efektiivisen 29 rangen. Jos kaverisi tuppaa ajamaan hexwraitilla keskikentältä jonku nsun main unitin lävitse ne jää sen taakse ja sistereillä on helpompi kyljestä ampua.

Sama unittia voi käyttää myös muihinkin uhkiin mitä VC on tarjota. 14 kpl + hand maiden reaver + pot pamauttaa semi helposti mortis enginen rikki yhdessä shooting phasessa erityisesti jos hand of glory lisää BS. Corpse cart räjähtää lähes varmasti tän unitin ampumisesta, Se millä VC pystyy vastaamaan tohon sisters poppooseen on magic missilet, joten niitä kannattanee varoa. tosin ainakin omassa peli porukassa VC pelaajat keskittyy huomattavasti enemmän invication of nehekin ympärillä pyörimiseen.

frostphoenixi / fire phoenixi vetää aika tehokkaasti hex wraitit maan rakoon.

Ylipäätään eräs "ok" tapa parantaa elite unittien asemaa etherealin edessä (phoenix guard / white lion / swordmasters / dragon princes / shadow warriors / sisters unitti) Jokaiselle championille saa laitettua magic weaponin, ihan vaikka warrior bane jos nyt ei mikään muu käy, mieluusti nyt vaikka +1 to hit tai extra attacki. Tässä kohtaa tulee tietysti semmonen tilanne että esim. white lion championin great weapon menee hukkaan taas toisessa battlessa. Harvempi pelaaja ajaa hex wraitteja closikseen, mutta jos nyt niin sattuis käymään, niin pystyy ainakin hieman parantaa odseja. Tää on ihan validi tapa jos vihu tykkää pelata cairn wraitteja / spirit hosteja tms.

Terrorgheisti

bolt thrower onnistuu ihan ok single boltilla woundaamaan sitä.

Handmaiden reaver bow + pot str tekee mukavasti 3 x 2+ ja 2+ gheistiä vastaan. 25 / 36 shoteista woundaa.

terrogheisti saa aika näpsäkästi mäsää ihan normaalilla str 3 tulella. Odotus arvoisesti se kuolee noin (oletan että on vähintään yksi - modifier oli sitten liikkuminen range tms) joten yksi archerin shotti 1/2 * 1/6 * 5/6 - > 5/72 , eli odotus arvoisesti noin 90 shottia tappaa sen. No ei mikään kovin järkevä taktiikka tähän panostaa. Pää pointti on se, että jopa tommonen perus unitti 30 laukauksella saa aika hyvän mahdollisen tehdä sen tarvittavan woundin. Oleellista tässä on se että huomioi mihinkä vihollenin asettelee sen. Mun toverini (tosin pelailevat aika harvoin terrorgheistiä) tuppaa olemaan aika kylkimyyryäjä sillä. Toisin sanoen jos se on yli 12 tuuman päässä necromancereista / vampiresta niin vihu ei voi healata, joka on aika oleellinen asia. Toinen asia on se että sen huudon voima laskee ja meillä on semi hyvä leadership, joten huuto ei oo paras mahdollinen.

Terrorgheisti kuolee myös yllättävän hyvin silverhelm 3x3 darttin chargeen (fc), oletetaan että passataan fear testi. 10 x 8/9 * 1/3 * 5/6 -> ratsastajien atackeistä 20 /81 -> 2,46 woundia. 3 x 1/2 * 1/6 * 5/6 -> 5 / 72 -> 0,20 woundia. Eli combat resoa on odotus arvoisesti 2 - 3 woundeista, charge + banner. (hyvässä lykyssä kylki, jos dartti on tosi reunassa) hevosten attackeistä woundaa. Terrorgheistin 4 attackkejä x 1/2 * 5/6 * 1/2 -> 0,83 woundia odotus arvoisesti. Eli ajatellaan että terrorgheisti onnistuu 1 woundin, dartti 2 ja charge banneri. Tuottaa yhteensä voiton 3 cr. Jäisi yhdelle woundille. Tosin 2 vuorolla silverhelmit saa pataansa. Eli tää tarkottaa käytännössä sitä että gheistillä pitää olla pari woundia sisällä. Mutta tää oli käytännössä yllättävän hyvä temppu. TOSIN on myös aika hölmöä ajaa armori väki ton gheistin huutelun äärelle, ellei ole aika varmaa ettei se kaadu siihen. Toisaalta jos sitä on woundattu parilla, niin se tekee ainoastaan 2d6+3 - ( 8 , 9 tai 10 ) woundia. odotus arvoisesti tulis semmonen 0 - 2 woundia huudosta, ettei mikään järisyttävän paha tilanne.

Caradryan pystyy tekeen semi ok damagee, tyrion tekee aika varmasti.

----------------

All in all: Sisterit on erittäin mahtavia VC vastaan. Kenties parhain Helf kirjan vaihtoehto, vastaamaan lähes kaikkeen mitä VC tunkee tielle. Tärkeintä on niiden kohdalla suojata niitä tavalla tai toisella magic missileiltä. Hyvänä juttuna olis saada sisterit taloihin / torneihin sisään. 360 arc, jos joku chaffi ajaa niihen eikä onnistu breakkaa niitä, hyökkääjä putoo taistelusta ja siskot pääsee tekemään sitä missä ne on parhaita. Lisättynä hand maiden ne saa myös aina stand and shootata taloon hyökkäävää jantteria.
High Elves Elokuusta 2010
Tomb Kings Syyskuusta 2013

Lorielin aikakirjat

Avatar
Shawant
Viestit: 110
Liittynyt: Pe 19.12.2003 11:29
Paikkakunta: Vihtavuori

Re: Helffit vastaan VC

Viesti Kirjoittaja Shawant » Ti 19.11.2013 16:03

Minä kokeilisin lore of lightia.keskittyisin dispelleissä nehekkiin se tuo niitä takasin.Siis tietenkin edellä mainittujen lisäksi...
Hakkaa päälle susipoika!

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “FB: Taktiikat”