Sumppi tulevaisuudessa?

Salon peliporukka.

Valvoja: Peliporukkavalvojat

Avatar
GhaZz
Viestit: 491
Liittynyt: Su 10.08.2003 10:55
Paikkakunta: Paimio

Sumppi tulevaisuudessa?

Viesti Kirjoittaja GhaZz »

Tervehdys Kerholaiset,

Nyt kun olemme päässeet viettämään vapaata vapaaajasta, on hyvä aikaa alkaa miettimään, jo tulevaa! Eli aloitan uuden aiheen, johon olisin tarkoitus kerätä ajatuksia ja ehdotuksia mitä Sumpin peli iltoina tapahtuisi? Kuten varmasti kaikki huomasimme, että herätimme kiinnostusta Plazassa.

"Kesälomalta" on tarkoitus tosiaan palata Plazassa järjestettävän "Back to School" tapahtuman yhteydessä, jossa olisimme mukana pelaamassa omia pelejämme. Ajankohdan varmistan vielä tähän tapahtumaan liittyen.

Hieman omia ajatuksia

-Kerhon mainostaminen Salon alueella ja lähi kunnissa (Ghazz/Mankka/MVP/Rutabaga ja muut halukkaat)
-Flames of War opettelu kamppis (Warma/Ghazz)
-Masina/Hordes turnaus (Smigi)
-Se Mordheim turnaus (Rutabaga/Maurgrim) ottakaa koppitäst
-Pieni Kilta Pallo opettelu turnaus (mukaan halukkaita Turusta?) (Smigi/Liffi)
-Lautapelaaminen tarvitsee tuoda paremmin esille, se että pelaamme varastossa, ei palvele kerhon etuja suoranaisesti (tämä siis ei kiellä siellä pelaamista)
-Pelipöytien/Maastojen kunnostus talkoot/suunnittelu/pois heitto (kaikki)
-Maalauspisteen perustaminen (Ghazz)
-Pelitapahtuma Syksyllä mahdollisesti yhteistyössä Salon Seurakunnan kanssa (Runelord Ginit/Ghazz)


-Ville
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat
http://sumpinmukana.blogspot.fi/

Avatar
MAnkka
Viestit: 451
Liittynyt: Ke 30.04.2003 10:56
Paikkakunta: Salo

Re: Sumppi tulevaisuudessa?

Viesti Kirjoittaja MAnkka »

Salon kaupungin nettisivujen perusteella koulut alkaa torstaina 11.8, joten sen perusteella luulis "back to school"-tapahtuman ajottuvan samalle viikonlopulle, eli 12.-14.8.

Kerhon mainostamiseen liittyen olis hyvä ihan ensimmäisenä saada nettisivut kuntoon. Kaikki muu materiaali tulee kuitenkin ohjaamaan ihmisiä nettisivuille. Tän jälkeen olis hyvä saada ne julisteet kuntoon (Plazaan, kouluille, nuorisotiloihin yms), ja viimesenä jotain käyntikortteja/infolehtisiä jaettavaksi Plazassa kaikille kiinnostuneille. Mä voin näitä tehdä, mutta pitäis saada kaikki tarvittava materiaali (logot, sisältö yms.) kasaan. Mun on äärimmäisen hankala saada ittestäni ylimäärästä irti, jos on epätodennäköstä että saa yhdeltä istumalta valmiiksi.

Itse tapahtumassa (ja sen jälkeen) ois hyvä erottaa "vetäjät" esimerkiksi niillä paidoilla. Helpottaa kummasti suomalaisten kyselyhalukkuutta kun tapahtuman järjestäjät erottaa selkeesti porukasta.

Pitäiskö tän pohjalta järjestää joku yhteinen kahvituokio? Ois hyvä ihan naamatusten jutella asiat selviksi ja kirjata asioita paperille. Se on yleensä paras tapa saada hommat rullaamaan.
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat
http://sumpinmukana.blogspot.fi/

smigi
Viestit: 391
Liittynyt: Pe 28.10.2011 19:28
Paikkakunta: Salo

Re: Sumppi tulevaisuudessa?

Viesti Kirjoittaja smigi »

Mainostus on todellakin tärkeää. Seudulla on varmasti potentiaalisia pelaajia jotka ei tiedä meistä. Plaza sijaintina tarjoaa todellakin erinomaiset mahdollisuudet mainostamiseen.

Lauta/korttipelejä kyllä pitää todellakin saada vielä enemmän esille. Kevään pelitapahtumaan masinointi onnistui, mutta sama porukka pitää saada aktiiviseksi jatkossakin. Meidän vakiporukka on tietyllä tapaa jopaa liian figuhenkinen, mutta kiitos Apollon ja Rutabagan sentään melkein joka viikko jotain lautapeliä pelataan. Nyt kun keväällä on ollut kaksi peli-iltaa niin pitäisikö toinen aina pyhittää ensisijaisesti figuiluille ja toinen lautapeleille?

Tilahan on erittäin hyvä myös masiina/hordes -turnausta silmälläpitäen, mutta suurin puute lienee Plazan aukiolojen puolelta. Nykyisellä lauantain aukiololla kolme kierrosta on maksimi, mikä tarkoittaa maks 8 pelaajaa swiss pairingillä. Neljäs kierros tuplaisi maksimipelaajamäärän. Toki pienestä kannattaa lähteä liikeelle, joten yritetään :)

KIltapalloturnauksen sijaan ehdotan liigaa. Palvelee paremmin meidän pelaajia uusina pelaajina, jos vaan saadaan Turku liikeelle.

Pelitapahtumat on hyviä. Niitä lisää, vaikka SuoJä loppui. Seurakunnan tiloissa perjantaina on varmaan muitaa käyttäjiä, mutta jos saataisiin laajennettua vaikka kaksipäiväiseksi (la-su). Ja vaikka saunailta siellä liikuntasalissa Sumpin porukalle välissä, koska siellä on sauna ;)

Ja koska tosiaan en ole virallisesti Sumppi Ry:n jäsen niin se hallituksen kokous mahd. pian jne, liittymismaksut yms rekisterit kuntoon ja tosiaan joku kahvituokio/jopa yleinen yhdistyksen kokous jne. pystyyn missä oikeasti määritellään vastuualuita ja saadaan toivottavasti jopa lisää puhtia. Koska ollaan Ry kaikesta huolimatta...
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat

Avatar
Warma
Viestit: 190
Liittynyt: To 03.07.2003 03:30
Paikkakunta: Kaarina
Viesti:

Re: Sumppi tulevaisuudessa?

Viesti Kirjoittaja Warma »

En tiedä onko hyvä idea rajata päiviä tietyille peleille, eikö me kuitenkin olla pyritty sitä välttämään? Enemmän kyse on varmaankin siitä, että saataisiin niitä lautapelaajia aktivoitua paikalle pelaamaan (se markkinointi). Itse esimerkiksi tulen noin kerran viikossa paikalle ja silloin kun tulen niin haluan pelata sitä omaa pääpeliä mikäli mahdollista.

Ja Flames of Warista puheenollen, niin ajattelin sitten syksylle jotain semmoista noin 1000 pisteen settiä, jossa kaikki pääsisi pelaamaan kaikkien armeijoita vastaan. Jos nyt saataisiin kasaan se 4-6 aktiivista pelaajaa. Ideana tietysti että listat pysyisi vakiona matsista toiseen turnaustyyliin. Voitosta 2 pistettä, tasurista 1 ja häviöstä 0 ja loppusyksystä nähdään ketä on saanut kasaan voittoisamman porukan.
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat
http://sumpinmukana.blogspot.fi/

Maurgrim
Viestit: 388
Liittynyt: Ti 11.05.2004 12:33
Paikkakunta: Salo

Re: Sumppi tulevaisuudessa?

Viesti Kirjoittaja Maurgrim »

Joo mä otan kopin tosta Mordheimista, muokkaan hiukan systeemiä toimivammaksi ja perustan uuden aiheen tässä jo kesän aikana, jotta porukalla on aikaa varautua tulevaisuuteen. Ja opetella hieman sääntöjä. Aloittelijaystävällinen peli kuitenkin kyseessä, joten mukaan voi tulla kuka vaan.
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat
http://sumpinmukana.blogspot.fi/

Avatar
MAnkka
Viestit: 451
Liittynyt: Ke 30.04.2003 10:56
Paikkakunta: Salo

Re: Sumppi tulevaisuudessa?

Viesti Kirjoittaja MAnkka »

Maurgrim kirjoitti:Joo mä otan kopin tosta Mordheimista, muokkaan hiukan systeemiä toimivammaksi ja perustan uuden aiheen tässä jo kesän aikana, jotta porukalla on aikaa varautua tulevaisuuteen. Ja opetella hieman sääntöjä. Aloittelijaystävällinen peli kuitenkin kyseessä, joten mukaan voi tulla kuka vaan.
Meinasitko väsätä oman sääntöpaketin, vai muokata kampanjasääntöjä toimivaksi? Itse olen Kuopioheimin sääntöpaketin kannalla, he kun ovat ilmeisesti useamman kampanjan noilla pelannut onnistuneesti. Warbandeja löytyy useaan makuun, joten luulis että porukka kiinnostuu enemmän.
Warma kirjoitti:En tiedä onko hyvä idea rajata päiviä tietyille peleille, eikö me kuitenkin olla pyritty sitä välttämään? Enemmän kyse on varmaankin siitä, että saataisiin niitä lautapelaajia aktivoitua paikalle pelaamaan (se markkinointi). Itse esimerkiksi tulen noin kerran viikossa paikalle ja silloin kun tulen niin haluan pelata sitä omaa pääpeliä mikäli mahdollista.
Pelien rajaaminen ei kuullosta hyvältä idealta. Turun fantasiapelien peli-iltojen keskusteluja seuranneena vaikuttaa pikemminkin siltä että pelien rajaaminen tappaa vähemmän kiinnostavat pelit. Satunnaisten teemapäivien pitäminen on varmaan ihan hyvä idea, mutta aina pitää kuitenkin olla mahdollista pelata niitä pelejä mitä haluaa. Olettaen tietysti että pelivälineet ja seura löytyy :)

Sillon kerhon kulta-aikana homma toimi hyvin kun oli kaikenlaista peliä tarjolla. Jos porukalla oli hauskaa jonkun pelin parissa, halusi sitä itsekin päästä kokeilemaan. Oma näkökulma kerhon lopahtamiseen oli enemmänkin siinä että porukka kiinnostui liikaa yhdestä pelistä (WM/hordes) jonka seurauksena peliseuraa muihin peleihin oli hankala enää löytää.

Eli mielellään pitäisin sen peliskaalan mahdollisimman laajana. Kaikki tällä hetkellä pelattavat pelit olisi hyvä säilyttää valikoimissa jos halutaan saada lisää kiinnostunutta porukkaa. Sen puolesta olisi ihan hyvä pitää Faba/9th age myös pelattavina peleinä, vaikka ainoat "aktiiviset" pelaajat taitaa olla mä ja Juho. Voin tuoda ylimääräsen liskoarmeijan, sääntökirjan ja armeijakirjan keikkumaan kerholle jos joku fabaa/9th agea haluaa joskus kokeilla.
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat
http://sumpinmukana.blogspot.fi/

Apollo
Viestit: 52
Liittynyt: Pe 04.10.2002 20:38
Paikkakunta: Salo

Re: Sumppi tulevaisuudessa?

Viesti Kirjoittaja Apollo »

Kokous RY:n pitäisi ehdottomasti järjestää, ollut paikalla 5-6 kertana ja parantamisen varaa on kerholla vielä erittäin paljon.

Plaza on tarjonnut varsin hyvät tilat pelaamiseen, mutta ajallisesti isompia (pitkempiä) pelejä ei koskaan saa tuotua paikalle. Jotain spesiaali pelipäiviä pitäisi järjestää 3-4 kertaa vuodessa. Voi tilat vuokrata muualta tarvittaessa viikonlopuksi?

Figupuoli:
Varsin hyvin kasassa, aina miltei 1-2 pöytää paikalla. Tosin ei ole vaikeaa saada peliä pystyyn koska nämä kaikki on yleensä 1on1 matseja.

Korttipuoli:
En ole kuin kerran jonkun havainnut pelaavan korttipelejä. (Tyyliin magic, ei siis vain peliä missä on korttimekaniikka) Markkinoilla on tällä hetkellä varsin monta kunnon korttipeliäkin saatavilla.

Lautapelit:
Itse ja tuo toinen (Ruta?) taitaa olla miltei ainuita ketä tätä puolta on vedetty. Sääli sinänsä koska juuri lautapeleissä on se paras vaihtelu valikoiman suhteen, ja pöydän ääreen saisi samalla 5-6 henkilöäkin pelien ääreen. Itselläkin varmaan tusina peliä mitä ei viitsi edes tuoda paikalle jollei ole viittä paikalla. Toivoisin että väki aktivoituisi tämän osalta, tähän ei edes tarvitse sijoittaa mitään. Pelejä on muutama sata tarjolla, mutta pelaajia ei edes viittä. Osalle tutuilta tosin nuo arki-illat ei sovi, mutta täältä luulisi pelaajia pöydän ääreen saavan 4-6 kpl. Tsempatkaa!

smigi
Viestit: 391
Liittynyt: Pe 28.10.2011 19:28
Paikkakunta: Salo

Re: Sumppi tulevaisuudessa?

Viesti Kirjoittaja smigi »

Mää tulin varmaan piiriin sen verran myöhässä että wh/h oli jo lopahtamassa. Toki siitä on tullut itselle se ykköspeli kiitos muutaman silloisen vielä aktiivisen. Toivottavasti uusi FoW innostus ei aja samaan tylsistymiseentä wm/h teki MAnkalle aikoinaan...

Pelien rajaaminen toki perustuu siihen että itse tämän hetken tilanteessa pääsen melkein aina tiistaisin ja torstaisin. Mutta koska meitä on niin vähän vielä niin varmaankaan ei pelipäivien rajaaminen ole kovinkaan järkevää lopulta. Lähinnä ajaatuksena oli että pelaajia riittäisi molempiin suuntiin.

Korttipelit kyllä on jääneet ihann paitsioon. Varmaan kyseessä on pikemminkin porukan vähyys, koska figupelit ja lautapelit vie käytännössä kaikien osallistujien huomion.

Lautapelaajia silmälläpitäen, olisiko jopa pelitilan aukiolojen puitteissa tapahtuva kampanjaviikonloppu kerran parissa kuukaudessa ihan mahdoton? Mielummin vielä julkisella puolella näkyvyyden takaamiseksi, vaatii toki ruokataukovahdin tms jne....
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat

Avatar
Warma
Viestit: 190
Liittynyt: To 03.07.2003 03:30
Paikkakunta: Kaarina
Viesti:

Re: Sumppi tulevaisuudessa?

Viesti Kirjoittaja Warma »

smigi kirjoitti:Lautapelaajia silmälläpitäen, olisiko jopa pelitilan aukiolojen puitteissa tapahtuva kampanjaviikonloppu kerran parissa kuukaudessa ihan mahdoton? Mielummin vielä julkisella puolella näkyvyyden takaamiseksi, vaatii toki ruokataukovahdin tms jne....
Noi teemapäivät viikonlopulle on todella hyviä ja niitä kannatan. Todellakin tarvii saada ne lautapelit salin puolelle. Ei ne siellä takahuoneessa houkuttele yhtään uusia pelaajia.
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat
http://sumpinmukana.blogspot.fi/

Apollo
Viestit: 52
Liittynyt: Pe 04.10.2002 20:38
Paikkakunta: Salo

Re: Sumppi tulevaisuudessa?

Viesti Kirjoittaja Apollo »

Takahuone lautapeleille on valitettavasti tilojen paras paikka kyseisille peleille. Se on rauhallinen ja hiljaisempi kuin tuo muu osasto. Ja oli se paikka minkä takia voin mukana olla, en pidä ollenkaan avoimesta tiloista oli se ilmainen tai ei. Osa omista tutuista ei ole niin innostunut edes tuosta takahuoneesta.

Lautapelien puolella pitää tapahtua jotain koko porukan osalta. Jos homma alkaa olla vain, että kaksi pelaajaa on paikalla (joskus jopa 3 jeejee) en näe kauheasti ideaa touhussa. Kaksinpeliä saan aikaiseksi omassa kodissakin, tässä oli homman idea että saisi peliin 4-6 saman pöydän ääreen. Varsinkin kun kyseiset pelit toisiin peleihin verrattuna on juuri tuonkokoiselle sakille tarkoitettu.

Noita viikonloppuja saisi olla enemmänkin, arkena aika on monelle rajoitettu. Tuo 16.7 on ilmoitettu päiväksi eikä yhtäkään ilmoittautunutta, aion ainakin perua jollei vähintään neljää tule paikalle.

JuhoL
Viestit: 1345
Liittynyt: La 12.06.2004 11:29
Paikkakunta: Halikko

Re: Sumppi tulevaisuudessa?

Viesti Kirjoittaja JuhoL »

Mun mielestä ne lautapelit pitäisi omankin mukavuuden tai järkevyyden puitteissa siirtää kaikkien nähtäväksi. Oon käsittänyt että Sumpin toiminta MLL:n tiloissa on puolet mainontaa/"rekryä" ja puolet pelaamista. Tai näiden hybridi. Se nimittäin näyttäisi paremmalta että siellä pelataan monta erityylistä peliä (kuten meidän mainoskylttikin sanoo), eikä vain kaksi FoWipöytää missä on samanlaiset pelit. Kärjistetty esimerkki. Itsekin tykkäisin katsella muita pelejä vaikka samalla kun vastustaja miettii minuutteja ampuuko hän tykillä mun master necromanceria vai 2 woundista terrorgheistia.

Ilmoitan omalta osaltani että figutoiminta jäännyt aika vähälle muuttuneen elämäntilanteen myötä ja asiat on mulla tärkeysjärjestyksessä nyt. Kiinnostus figuihin, Warhammer FB tai FoWiin taikka muihankaan peleihin ei ole silti kaikonnut mihinkään, vaan lähinnä ketuttaa ettei kerkeä näitä duunailee enemmän.
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat
http://sumpinmukana.blogspot.fi/

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Salo [Sumppi]”