Sumppi RY aktiiviseksi

Salon peliporukka.

Valvoja: Peliporukkavalvojat

smigi
Viestit: 391
Liittynyt: Pe 28.10.2011 19:28
Paikkakunta: Salo

Sumppi RY aktiiviseksi

Viesti Kirjoittaja smigi »

Tausan kanssa oli puhetta taas tuosta RY:n kokouksesta. Nykyinen Pj ei vastaa enää ilmeisesti mihinkään kommunikaatioon.

Mr. Googlen kautta löysin tuollaisen sivun yhdistysjärjestyksestä: http://kokous.ok-opintokeskus.fi/yhdist ... -kokoukset
"
- jos yhdistyksen hallitus katsoo sen tarpeelliseksi tai
- jos yhdistyksen kokous niin päättää tai
- vähintään yksi kymmenesosa yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä ilmoittamansa asian käsittelyä varten vaatii.
"

- Yleensä hallituksen kokouksen voi kutsutsua kukaa tahansa hallituksen jäsen ja asia voidaan hoitaa tarvittaessa puhelimella tai sähköpostilla. Ilmoitus kokouksesta riittää kunhan 10 pv varoitusajalla ilmoitus on säköisesti tehty. Hallituksen jäseniä en mainitse mutta oletan että Tausa voi olla yhteydessä :)
- Yhdistyksen kokous ei voi kutsuaa tässä tapauksessa yhdistyksen kokousta ehkä...
- Kenellä hallituksen jäsenistä/sihteerillä on lista yhdistyksen jäsenistä? 1/10 riittäisi kanssa.

Itsehän en ole edes Sumpin jäsen, koska en ehtinyt silloin aikanaan liittymään kun liittymislaput katosi. Meitä muita myöhemmin mukaan tulleita varmaan on kanssa pari.

Muistaakseni myös jäsenyys maksoi ehkä eli yhdistyksellä oli tili!!!! Tämä vaatii oikeasti selvitystä!

Mitä itse ehdotan:
1) Tausa usuttaa hallituksen kokouksen tai saa 1/10 jäsenistä kannattamaan kokousta jossa valitaan uusi hallitus. Hallituksen kokous on helpompi.
2) Hallitus ehdottaa yhdistyskokousta
3) Yhdistyskokous asettaa uuden hallituksen ja jäsenmaksuuden suuruuden (tässä vaiheessa ehkä 0€) ja tarvittaessa ehdottaa uutta kokousta sääntöjen muokkaukseen (koska tämäkin vaatinee päivitystä jos joku löytää vanhat säännöt)

Ja kunhan pöly laskeutuu niin itse ainakin toivon että mr. Sähköjänis (lauantaina nimi keksitty) GhaZz valitaan uudeksi pj:ksi :)
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat

Avatar
MAnkka
Viestit: 451
Liittynyt: Ke 30.04.2003 10:56
Paikkakunta: Salo

Re: Summpi RY aktiiviseksi

Viesti Kirjoittaja MAnkka »

Tuli vähän katottua tota yhdistyslakia tarkemmin.

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1989/19890503#L5
Yhdistyslaki kirjoitti:20 § (22.12.2009/1398)
Yhdistyksen kokous

Yhdistyksen kokous on pidettävä säännöissä määrättynä aikana. Jos sitä ei ole kutsuttu koolle, on jokaisella yhdistyksen jäsenellä oikeus vaatia kokouksen pitämistä.

Yhdistyksen ylimääräinen kokous on pidettävä, kun yhdistyksen kokous niin päättää tai hallitus katsoo siihen olevan aihetta taikka vähintään yksi kymmenesosa yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä ilmoittamansa asian käsittelyä varten vaatii. Jos yhdistyksen jäseninä sääntöjen mukaan voi olla vain yhdistyksiä tai yhdistyksiä ja yksityisiä henkilöitä, voidaan säännöissä määrätä, että vähemmistö, joka voi vaatia ylimääräisen kokouksen pitämistä, on pienempi tai suurempi kuin yksi kymmenesosa. Muun yhdistyksen säännöissä voidaan määrätä vain pienemmästä vähemmistöstä.

Vaatimus kokouksen pitämisestä on esitettävä kirjallisesti yhdistyksen hallitukselle. Hallituksen on viipymättä vaatimuksen saatuaan kutsuttava kokous koolle. Jollei kokousta ole kutsuttu koolle tai vaatimusta ole voitu esittää hallitukselle, aluehallintoviraston tulee kokouksen pitämistä vaatineen jäsenen hakemuksesta oikeuttaa hakija kutsumaan kokous koolle yhdistyksen kustannuksella tai velvoittaa hallitus siihen sakon uhalla.
Hallitus siis on ainoa joka kokouksen voi kutsua kasaan. Jos hallitus ei toimi halutulla tavalla, niin aluehallintoviraston kautta pitää hakea lupa kutsua kokous kasaan. Tässä tapauksessa olisi ehkä fiksuinta olla yhteydessä suoraan aluehallintovirastoon, sillä muuten hommaa tuskin saadaan eteenpäin.

Ketäs aktiiveja muuten yhdistyksen jäsenrekisteriin kuuluu tällähetkellä ja onko kukaan hallituksessa?

Edit: Niin ja välistä jääneen vuosikokouksen kutsumista voi vaatia kuka tahansa yhdistyksen jäsenistä. Ei tarvitse olla sitä 10% jäsenistöstä.
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat
http://sumpinmukana.blogspot.fi/

Avatar
mvp
Peliporukkavalvoja
Viestit: 351
Liittynyt: Ke 30.10.2002 12:56

Re: Summpi RY aktiiviseksi

Viesti Kirjoittaja mvp »

Minä kuulun hallitukseen. Haa! Varmistin asian hankkimalla PRH:n yhdistysrekisteriotteen. Saadaan asiat eteenpäin.

Lisäksi löysin listan yhdistyksen jäsenistä vuodelta 2010, 12 kappaletta. Jäsenmaksuja kerättiin vuonna 2011, mutta siitä mulla ei ole tietoja ketkä ovat maksaneet.

Neuvottelen Villen kanssa miten edetään, mutta tällä pohjalla saadaan virallinen vuosikokous pidettyä pian. Normaalisti sääntöjen mukaan seuraava vuosikokous on helmikuussa 2017, mutta koska tänäkään vuonna ei vuosikokousta ole ollut, sen voi vieläkin järjestää. Vuosikokous tarvitaan, jotta saadaan uusi virallinen hallitus. Aikaisintaan voidaan järjestää tämä 14 päivän kuluttua. Ehdotan jo alustavasti 1.11. tiistaita.
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat

Avatar
mvp
Peliporukkavalvoja
Viestit: 351
Liittynyt: Ke 30.10.2002 12:56

Re: Summpi RY aktiiviseksi

Viesti Kirjoittaja mvp »

Onko kellään tiedossa missä pankissa vanha Sumpin tili on, tai onko kellään muistissa tilinumeroa johon jäsenmaksut suoritettiin vuonna 2011? Jos edes tilinumero löytyisi, pankki selviäisi siitä ja voisin käydä selvittämässä raha-asiat tilinpäätöstä varten.
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat

Avatar
Rutabaga
Valvoja
Viestit: 1060
Liittynyt: Ti 10.09.2002 18:20
Paikkakunta: Salo

Re: Sumppi RY aktiiviseksi

Viesti Kirjoittaja Rutabaga »

Mulla olis aika vahvat jalanjäljet omille jäsenmaksuilleni. Se vaan tarvii maksullisten tiliotteiden tilaamista pankista, voin sellasen sit vaiks tilata jos ei muualta löydy.
Väitteesi on hyvä...mutta olet väärässä.
http://jarecsblog.blogspot.com Melko aktiivista seurantaa askarteluistani.

Avatar
mvp
Peliporukkavalvoja
Viestit: 351
Liittynyt: Ke 30.10.2002 12:56

Re: Sumppi RY aktiiviseksi

Viesti Kirjoittaja mvp »

Sain Rutis tiedon jo toisaalta, kiitokset. Palaamme asiaan maanantaina.
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Salo [Sumppi]”