Tilasto: Fow pelit 2017

Salon peliporukka.

Valvoja: Peliporukkavalvojat

Avatar
GhaZz
Viestit: 491
Liittynyt: Su 10.08.2003 10:55
Paikkakunta: Paimio

Tilasto: Fow pelit 2017

Viesti Kirjoittaja GhaZz »

Tervehdys Kerholaiset!

Ajattelin että aletaan keräämään vähän dataan tämän vuoden Flames of War matseista ja samalla voidaan laittaa pieni Allies vs Axis matsi käyntiin. Ideana olisi ilmoittaa kaikki pelatut Fow pelit ja ilmoittaa miten matsissa kävi. Mitään piste rajoja tässä ei ole joten kaikki pelatut Fow matsit lasketaan. Tilanteessa jossa pelaa kaksi saman puolen edustajaa, ratkaistaan puoli arpomalla. Voitosta voittaja saa 3 pistettä ja tasapelistä tulee 1 piste molemille puolille

Battles: 6
ALLIES: 13 (V:4 T:2 H:0)
AXIS: 2 (V:0 T:2 H:4)

Pelaajat:
Mankka: 3
Warma: 1
Ghazz: 3
Perssoni: 1
Smigi: 1
Maurgrim:2
Caius:1

Maat:
Saksa: 4
USA: 5
UK: 1
USSR:2

Tehtävät:
Free-For-All:1
Encounter: 2
Dust Up: 1
No Retreat: 0
Hold The Lines: 0
Pincer:0
Surrounded: 0
Fighting Withdrawal:0
Hasty Attack: 0
Cauldron: 0
Breakthrough:0
Counterattack:2
Viimeksi muokannut GhaZz, Pe 10.03.2017 00:37. Yhteensä muokattu 13 kertaa.
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat
http://sumpinmukana.blogspot.fi/

Avatar
GhaZz
Viestit: 491
Liittynyt: Su 10.08.2003 10:55
Paikkakunta: Paimio

Re: Tilasto: Fow pelit 2017

Viesti Kirjoittaja GhaZz »

Pelasimme Mankan kanssa vuoden ensimmäisen matsin, jossa vastakkain oli Jenkkien tiedustelukomppania ja Saksa SS- Wiking panssarikomppania, tehtävänä meillä oli Counter attack, joka päättyi todella tiukan väännön jälkeen tasapeliin.
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat
http://sumpinmukana.blogspot.fi/

Avatar
MAnkka
Viestit: 451
Liittynyt: Ke 30.04.2003 10:56
Paikkakunta: Salo

Re: Tilasto: Fow pelit 2017

Viesti Kirjoittaja MAnkka »

Päätin väsätä pikaisen raportin omien muistikuvien pohjalta. Kartta ei ole täysin mitoissaan, mutta antaa suurinpiirtein kuvan tapahtumista. Pääasiassa taistelut sijoittuivat punaisella varjostetuille alueille. Villen joukkojen liikesuuntaa kuvattu sinisellä nuolella ja 13th cavalryn liikkeet vihreillä nuolilla.
Fow_13th_Cavalry_vs_SS_Wiking_Counterattack.jpg
Mobile reserve aiheutti hieman päänvaivaa nopeasti liikkumaan tottuneelle joukolle, jossa jokaisella joukkuella on allaan ajoneuvot. Onneksi miehistonkuljetusvaunut sai jättää kotiin, ja jalkaväki siirtyi puollustamaan ensimmäistä kohdetta ympäröiviin taloihin. Chaffee vaunut odottivat sopivaa iskupaikkaa rakennusten suojassa.

Ville aloitti ekan vuoron, ja Panzer IV ryhmät vyöryivät laajalta rintamalta hitaasti kohti kohdetta jalkaväen vallatessa joen varressa olevan talon. Ensimmäisessä tulikosketuksessa talosta kaatui yksi jenkkien kivääriryhmä. Jenkit vastasivat heti kovaa Saksan panssareita vastaan. Väijyssä ollut panssarintorjunta avasi tulen tietä pitkin yrittäviin panssareihin, tuhoten yhden vaunun. Talossa istuneet sinkomiehet taas saivat toisesta panssarijoukkueesta yhden vaunun tuhottua.

Toisella vuorolla Ville totesi ensimmäiselle kohteelle vyöryttämisen olevan huono idea, ja aloitti panssareiden siirtämisen takakautta kohti toista kohdettta. Jalkaväki jäi pitämään hallussa vallattua taloa, ja vaihtoi jenkkien jalkaväen kanssa laukauksia käytännössä koko pelin. Chaffee tankit lähtivät valmistelemaan puollustusta toiselle kohteelle, jalkaväen jäädessä pitämään ensimmäistä kohdetta hallussaan.

Kolmannella vuorolla ville jatkoi edelleen liikettä kohti toista kohdetta. Ensimmäinen panssarijoukkue eteni hotellin pohjoispuolelle, toisen panssarijoukkueen ennättäessä vasta juuri ja juuri joen yli. Jenkkien ensimmäiset reservit ehtivät parahiksi saapumaan, ja stuartit yllättivät jälkimmäisen Panzer joukkueen avaamalla tulen selustasta. Vain kaksi vaunua viidestä tuhoutui tuliylläkössä. Vasemman ylälaidan metsän reunaan tullut tiedustelupartio ei onnistunut saamaan mitään aikaiseksi vaunuihin.

Neljännellä vuorolla Ville ajoi ensimmäisen panssarijoukkueen hotellin länsipuolelle. Toisen panssarijoukkueen jäljellä olleet 3 vaunua käänsivät putket kohti stuartteja ja onnistuivat tuhoamaan 3 vaunua, loput kaksi säikähtivät ja lähtivät karkuun. Jenkit saivat reservistä kentälle Priestit. Lähitaistelu Panzereita vastaan ei yleensä ole se ensimmäinen vaihtoehto, mutta tässä tapauksessa vaihtoehtoja ei ollut ja tykit suunnattiin kohti kolmea Panzeria. Yksi tuhoutui, mutta Panzerit pysyivät kentällä. Alareunassa Chaffeet liikkuivat peltojen takana parempii asemiin, ja avasivat tulen hotellin nurkalla oleviin Panzereihin. Yksi Panzer tuhoutui rytäkässä.

Viidennellä vuorolla Hotellin kulmalla ollut Panzer joukkue jätti kaksi vaunua ampumaan Chaffee tankkeja, ja komentajan johdolla toiset kaksi lähtivä taaksepäin tukemaan pulassa ollutta toista joukkuetta. Jenkeille tuli taas kovia tappioita yhden Chaffeen, M8:n sekä kokonaisen Priest joukkueen muodossa. Reservistä Jenkeille saapuivat kuitenkin vielä kaksi tiedustelujoukkuetta. Molemmat M8 yrittivät saada Panzereita tuhottua siinä onnistumatta. Tiedustelujeepit ajoivat tiiviiseen possujunaan kahden metsän väliselle alueelle estäen saksalaisten liikkeen eteenpäin. Chafeet onnistuivat tuhoamaan toisen hotellin kulmalla olleista Panzereista.

Viimeisellä vuorolla Ville ei pystynyt enää valtaamaan kumpaakaan kohdetta, joten tarkoituksena oli vain saada mahdollisimman paljon vahinkoa aikaan, ja pakottaa Jenkin vetäytymään ennenaikaisesti. Suunnitelma ei kuitenkaan onnistunut, sillä tiedusteluryhmien jeepit eivä tuhoutuneen konekiväärituleen. Hotellin kulmalla ollut vaunu sai vielä yhden Chaffeen tuhottua, mutta oli sen jälkeen pakotettu vetäytymään suojaisampaan asemaan. Pahoja tappioita kärsinyt Saksan jalkaväki vetäytyi joen rantaan, estäen näin viimeisen tulitaistelun Jenkkien jalkaväen kanssa. Jenkit parantelivat viimeisellä vuorollaan puollustusasemia, mutta eivät muuten saaneet juuri mitään aikaiseksi. Peli loppui lopulta tasapeliin.

13th Cavalry Recon ei yllyttäen ollut tiedustelussaan aivan ajan tasalla. Suurin virhe tapahtui viimeisellä vuorolla kun en agressiivisesti kerkittynyt tuhoamaan yksinäistä Panzeria, joka ainoana Villen joukoista oli 16" päässä kohteesta. Tämän seurauksena möhlin pienen mahdollisuuteni voittoon. Villellä suurin virhe taisi olla liikkeen kääntäminen takaisin hotellin pohjoispuolelle.

Pelin turhin yksikkö oli oma 2iC M8, joka toisella vuorolla jäi jumiin oikeassa laidassa olevan metsän reunaan. Herra ei ilmeisesti ole tottunut tekemään itse kovaa työtä, sillä panssaroitua autoa ei onnistuttu saamaan liikkeelle vielä kuudennellakaan vuorolla. Kaksi panssarintorjuntatykkiä osoittautui lopulta varsin ratkaisevaksi pelin kannalta, vaikka eivät ensimmäisen vuoron jälkeen tehneet mitään. Tykkien ilmestyminen kuitenkin käänsi Villen hyökkäyksen painopisteen kohti toista kohdetta, ja joen rannan tuntumaal sijoitettuna ne pystyivät uhkaamaan koko keskiosaa kentästä pakottaen Villen kulkemaan pidempää reittiä reservieni syliin.

Hauska peli jokatapauksessa.
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat
http://sumpinmukana.blogspot.fi/

Avatar
GhaZz
Viestit: 491
Liittynyt: Su 10.08.2003 10:55
Paikkakunta: Paimio

Re: Tilasto: Fow pelit 2017

Viesti Kirjoittaja GhaZz »

Tänään pelattiin Warman kanssa pitkästä aikaan Britit vastaan Saksa ja mikä upea matsi se olikaan, "Voittomahdollisuus" vaihteli pelin aika rajusti molemmin puolin.

Tehtävä: Dust Up
Piste raja : 1600pst
Tehtävän Sääntöjä: Delayed reserves, Meeting engagement
Matsin paras yksikkö: Warman Lentsikka
Matsin turhin yksikkö: Ghazzin Nebut

Itselläni lista oli saksalle tyypillinen lyhyt mutta ytimekäs johon kuuluuil

2 Pz IV (HQ)
5 Pz IV
3 Panther A
3 Gepanzer grenadiers + hanomags+ tank hunters+ faust
3 Nebel werferit

Reserviin laitoin Pz IV ryhmän ja Nebut.

Koska itselläni oli alivoima ryhmien määrässä, Aloitus vaiheessa sijoitin Pantterit ja Hanomagit läheskeskelle ja niin eteen kuin oli mahdollista laittaa yksiköt.

Ensimmäinen vuoro:
Ensimmäisellä vuorollani, joka oli samalla pelinaloitus vuoro lähdin liikuttamaan Hanomagit täyttä vauhtia Warman sivustaan joka onnistui erittäin hyvin. Pantterit olivat keskellä peltoa joten liikutin heidät pellon reunaan ja pääsin ampumaan suoraan Warman granaatinheitin porukka josta nappasin heti yhden laatan pois pelistä. Tämän jälkeen sturmasin (siirsin) pantterit melkein takaisin lähtö astelmiin, mutta jostain syystä asettelin heidät liian tiivisti (varmasti olivat niin ylpeitä siitä yhden heitin porukan tuhoamisesta), koska heti seuraavalla vuorolla saapui Warman lentokone ja tuhosi koko ryhmän...sigh. (Tosin tätä ennen hän yritti ampua yhdellä Firefly:lla, mut ei siitä sen enempää...) Lentokone onnistui tuhoamaan aluksi 2/3 ja tottaikai kolmannelle porukalle tuli läjät housuun ja juoksivat pois kentältä...kiitos. Eli mulle jäi sitten jalkaväki ryhmä ja johtaja pz IV pöydälle...aivan mahtava aloitus Warmalle...ei niinkään mulle

Toinen vuoro:
Tässä vaiheessa miettisin että mitä Saksalaiset kenraalit tuona aikana olisivat reagoineet tuollaiseen uutiseen rintamalta, oli varmasti aika synkkää... no ei auta vaipua sinne, joten päätin jatkaa jalkaväen kanssa painostamista ja komentaja tankit ampuivat sulku tulta ja onnistuivat nappaaman yhden Shermannin pois kuleksimasta. Warman liikutti Fireflyn takaisin ryhmän luokse ja yrittivät ampua turhaan metsässä piileksiviä Pz IV.

Kolmas vuoro:
Ensimmäinen mahdollisuus saada reservejä...ei tullu.. samoilla linjoilla mentii kuin toisessa vuorossa, mun hanomagit meni objektiven läheiseen metsään ampumaan Warman objektivea holdaavaa heitin porukkaa ja tämän lisäksi sain yhden Shermannin jälleen pois. Warman vuorolla hän käytänöössä ampui heittimillä epäsuoraa metsän Hanomageihin saamatta yhtään pois pelistä ja taisi saada mun 2IC Pz IV bailed out.

Neljäs vuoro
Vuoro alkoi hienosta kun minun molemmat reservit päättivät tulla kentälle. Koska paine oli myös minun omissa Objektiveissa päätin lähettää Pz IV ryhmän takaisin omalle alueelle ottamaan vastaan mahdollisia Warman Recce Stuartteja. Jalkaväellä tulin metsästä pois valmistautumaan hyökkäämään heittimien kanssa lähitaisteluun.

jatkan tarinaa myöhemmin...
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat
http://sumpinmukana.blogspot.fi/

Avatar
GhaZz
Viestit: 491
Liittynyt: Su 10.08.2003 10:55
Paikkakunta: Paimio

Re: Tilasto: Fow pelit 2017

Viesti Kirjoittaja GhaZz »

Perssonin kanssa pelattiin matsi jossa vastakkain olivat Saksan ja Jenkkien panssarijoukot. Tehtävänä oli Encounter ja voiton vei Jenkit
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat
http://sumpinmukana.blogspot.fi/

Avatar
MAnkka
Viestit: 451
Liittynyt: Ke 30.04.2003 10:56
Paikkakunta: Salo

Re: Tilasto: Fow pelit 2017

Viesti Kirjoittaja MAnkka »

Pelattiin eilen Smigin kanssa matsi. Skenaariona oli jälleen counter attack, jonka mobile reserves on mun listoille myrkkyä. Smigin jenkit arvottiin tässä harjoituksessa maaliosastoksi, eli esiintyivät siis saksalaisina. Peli päättyi lopulta kuudennen vuoron alussa kun Smigin joukot vetäytyivät kentältä. Liittoutuneet siis ottivat taas kolme pistettä.

Päivittelen jotain pientä raporttia paremmalla ajalla...
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat
http://sumpinmukana.blogspot.fi/

Avatar
GhaZz
Viestit: 491
Liittynyt: Su 10.08.2003 10:55
Paikkakunta: Paimio

Re: Tilasto: Fow pelit 2017

Viesti Kirjoittaja GhaZz »

Maurgrim VS Caius, Neukut vs Sakut, Free-for-all, Neukut voitti
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat
http://sumpinmukana.blogspot.fi/

Avatar
MAnkka
Viestit: 451
Liittynyt: Ke 30.04.2003 10:56
Paikkakunta: Salo

Re: Tilasto: Fow pelit 2017

Viesti Kirjoittaja MAnkka »

Perssonin kanssa pelattiin jenkkien cavalry vastaan neuvostoliitto, ja pelinä oli encounter. Peli päättyi lopulta tasapeliin, kun jenkit epäonnistuivat ottamaan kohteen haltuun, ja neuvostoliitto oli vielä syvällä omalla alueellaan.

Neuvostoliiton kymmenen sotkan muodostelma aloitti vahvan hyökkäyksen keskelle kenttää, ja cavalry kärsi heti ensimmäiset tappiot. Suoraa hyökkäystä sotkia vastaan ei joten joukot levittäytyivät ja iskivät takaisin useammalta suunnalta. Sotkien eteneminen pysähtyi kentän keskivaiheille, ja molemmat osapuolet kärsivät tappioita. Neuvostoliiton tiedustelu ei ilmeisesti ollut tehtäviensä tasalla, sillä saapuvat reservit saapumista hidasti suuri pelto. Cavalryn reservissä olleet Stuartit pääsivät reservistä agressiivisella liikkeellä heti peliin mukaan, ja auttoivat kääntämään neuvostoliiton hyökkäyksen puollustuskannalle. Liika agressiivisuus kuitenkin kostautui lopussa, sillä Stuartit ja armored rifle platoon tuhottiin hurmoksessa suoritetun läpimurtoyrityksen päätteeksi.

Maurgrimin väsäämä sotkalista osoittautui aika myrkyksi cavalrya vastaan. Chaffeet ja kolmen tuuman tykit olivat käytännössä ainoa tehokas tapa vaikuttaa sotkiin, ja molemmat tuhottiin kahden vuoron jälkeen. Jäljelle jäivät muutama bazooka, artillery, ja epätoivoinen yritys löytää vitosen takapeltejä AT7 aseilla. Onneksi pelissä on muitakin aspekteja kuin ampuminen, joten loppuun asti oli mahdollisuus pelata voitosta.
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat
http://sumpinmukana.blogspot.fi/

Avatar
GhaZz
Viestit: 491
Liittynyt: Su 10.08.2003 10:55
Paikkakunta: Paimio

Re: Tilasto: Fow pelit 2017

Viesti Kirjoittaja GhaZz »

Oliko kumpi allies ja kumpi axis
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat
http://sumpinmukana.blogspot.fi/

Avatar
MAnkka
Viestit: 451
Liittynyt: Ke 30.04.2003 10:56
Paikkakunta: Salo

Re: Tilasto: Fow pelit 2017

Viesti Kirjoittaja MAnkka »

GhaZz kirjoitti:
To 09.03.2017 22:56
Oliko kumpi allies ja kumpi axis
Neukut esitti saksaa, mutta tasurin myötä sillä ei tilaston kannalta oo merkitystä..
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat
http://sumpinmukana.blogspot.fi/

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Salo [Sumppi]”