GW myyntipiste Saloon polli

Salon peliporukka.

Valvoja: Peliporukkavalvojat

Jos PopShop myisi GW:tä, kävisitkö ostamassa kuinka usein?

Kerran viikossa
1
6%
Kerran kuussa
7
39%
Harvemmin kuin kerran kuussa mutta useammin kuin kerran vuodessa
6
33%
Harvemmin kuin kerran vuodessa
4
22%
 
Ääniä yhteensä: 18

Avatar
mvp
Peliporukkavalvoja
Viestit: 351
Liittynyt: Ke 30.10.2002 12:56

GW myyntipiste Saloon polli

Viesti Kirjoittaja mvp »

Hyvät ystävät, meillä on mahdollisuus saada GW (GW = Games Workshop) kauppa Saloon. GW ei välttämättä ole kaikkien cup of tea, mutta jokainen ymmärtää mitä se tuo mukanaan: loppumattoman (heh) syötteen uusia harrastajia ikäluokista 10-16 vuotta. Potentiaalinen uusi kauppias on pitkän linjan yrittäjä ja perheellinen mies ja tarvii markkinatutkimuksen tullakseen vakuuttuneksi siitä, että sijoitus kannattaa. Kysynpä siis kaikilta kerholaisilta, kuinka paljon tulisitte käyttämään hänen tarjoamiaan palveluita?

Kysymys lienee oikeasti muotoa: kuinka usein ostaisit GW:n tuotteita? Käsittääkseni GW:tä edustava kivijalkaliike voi myydä mitä tahansa, tietenkin Blood Bowlia ja kaikkea muuta mainstreamia, mutta ehkä jopa niitä Mordian Guardeja ja Bad Moon Bitzejä joita yhä on saatavilla 90-luvun castingeina GW:n back order palvelussa.

Toivon veljet että mahdollisimman moni vastaisi tähän kysymykseen ja jos niin kävisi että saisimme GW kaupan tänne, jokainen myös lunastaisi lupauksensa ja toimisi vastauksensa mukaan jotta suosituksemme kaupan avaamisesta tai avaamatta jättämisestä ei olisi hevon kukkua.

EDIT: vaihdoin kysymyksen subjektin "Mika":sta "PopShop":iin.
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat

smigi
Viestit: 391
Liittynyt: Pe 28.10.2011 19:28
Paikkakunta: Salo

Re: GW myyntipiste Saloon polli

Viesti Kirjoittaja smigi »

Koskettava kirjoitus kaimalta toiseen ketjuun. Monta musiikkimakuun vaikuttanutta levyä niin heavyn kuin muun läheltä liippaavien genrejen alueelta on PopShopista tullut ostettua aikoinaan teini-iän kynnyksellä, vaikka ihan Somerolta asti ei tullut levyjä lähdettyä hakemaan :D

Ja itse asiaan, GW:n figut tuskin tulee päätymään omaan talouteen tän vuoden aikana yhtään sen aktiivisemmin kuin aikaisemminkaan. Eli blood bowl korkeintaan tekee sen ainoan poikkeuksen, joskin tällä hetkellä sekin vaikuttaa epätodennäköiseltä... Sen sijaan pensselit, maalit, basetusroinat yms kiinnostaa. En lupaa silti kovin paljoa yli 50 euron investointia tekeväni tän vuoden aikana.

Sen sijaan paikallinen liike, mikä myy harrastukseen liittyvää tavaraa tuskin tekee huonoa kerholle millään tavalla jos kumpikin mainostaa kumpaakin sopivasti.
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat

Avatar
MAnkka
Viestit: 451
Liittynyt: Ke 30.04.2003 10:56
Paikkakunta: Salo

Re: GW myyntipiste Saloon polli

Viesti Kirjoittaja MAnkka »

Valitettavasti harrastajamäärät salon seudulla taitaa olla sen verran pienet että varmaa bisnestä GW:n tuotteiden ympärille ei saada. Faban harrastajana, ja 40k kuolaajana, tunnustan että olen jonkin asteinen GW:n fanboy. Kivijalkaputiikki siis ainakin omalta osalta varmasti kartuttaisi ikuisuuden mittaista maalausjonoa GW:n tuotteiden osalta.

Hommassa on kuintenkin yksi aika merkittävä ongelma myyntistrategiaan liittyen. Kivijalkaliikkeissä myytävät tuotteet kattavat vain osan GW:n tuotteista, ja myyntiä pyritään ohjaamaan firman omaan nettikauppaan. Osa bisneksestä siis menee aina kivijalkaliikkeen ohi, varsinkin aikana jolloin tilaaminen netistä alkaa olla helpompaa kuin fyysinen vastine.

Kerholla taitaa tälllä hetkellä olla vain kaksi aktiivisempaa Faban johdannaisen harrastajaa. Huhupuheiden perusteella löytyy lisäksi muutama muu faban harrastaja, sekä muutama 40k:sta kiinnostunut. Vaikka piiloharrastajia löytyisi viisinkertainen määrä, on matkaa toisessa viestissä esitettyyn tavoitteeseen silti reilusti.

Kivijalkakauppa olisi kuitenkin yhdistyksen toiminnan kannalta lottovoitto, ja ainakin omasta mielestä asian eteen kannattaisi nähdä vaivaa. Sumpin aktivoitumisen jälkeen GW:n pelit eivät ole olleet varsinaisesti suosiossa, joten tämä ei varsinaisesti auta asiaa. Pitäisikö siis aktivoitua Age of sigmarin, 40k, 30k promoamisen suhteen, ja koittaa saada uutta porukkaa tätä kautta? Jan näyttää nuo unohdetut pelitkin palautuvan GW:n valikoimiin.
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat
http://sumpinmukana.blogspot.fi/

JuhoL
Viestit: 1345
Liittynyt: La 12.06.2004 11:29
Paikkakunta: Halikko

Re: GW myyntipiste Saloon polli

Viesti Kirjoittaja JuhoL »

Figupelaaminen taitaa todella elää nyt sitä kulta-aikaansa, vaikkei ehkä omalta osalta se aina siltä tunnukaan. Lautapelejä tulee koko ajan lisää, ja todella isossa osassa ne napit joita liikutellaan on ihan oikeita pienoismalleja eikä mitä tahansa muovitötsiä. GW:kin tekee aika paljon helpommin lähestyttäviä lautapelejä ihan hyvään tahtiin, ja toivottavasti näiden avulla myynti tavoittaisi uusia asiakkaita. Itse olen sen verran figuriippuvainen että kävisin useammin kuin kerran kuussa ostamassa maaleja/pensseleitä/oheistarvikkeita ja itse figuja varmaan useamman kerran vuodessa. Pop-Shop on myös itselleni lähellä sydäntä ja sinne on tullut vietyy omat vanhat levyt kiertoon ja haettua uutta tilalle, mielenkiintoisia mahdollisuuksia tulee joka suunnalta tätänykyä, toivottavasti osataan käyttää tällainen tilaisuus hyödyksi kaikille.
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat
http://sumpinmukana.blogspot.fi/

Rysty
Viestit: 52
Liittynyt: La 09.06.2012 16:50

Re: GW myyntipiste Saloon polli

Viesti Kirjoittaja Rysty »

Varmasti maali/oheistuotteita tulisi haettua. Määrällisesti ei kyllä kovin suurista summista olisi kyse..Varsinkaan kun en yhtään GW:n peliä pelaile, eikä suurta paloa ole aloittaa..

Uusia pelaajia/keräilijöitä tää varmaan tukisi kyllä huomattavasti paremmin.

Edit : arvio 50-100 monopolirahaa vuodessa.
Hiki säästää verta, veri säästää henkiä.

Avatar
Lord Mikke
Viestit: 2512
Liittynyt: Ma 16.01.2006 19:33
Paikkakunta: Salo

Re: GW myyntipiste Saloon polli

Viesti Kirjoittaja Lord Mikke »

Käyn Salossa nykyisellään noin kerran kuukaudessa, ja kun tässä nyt loppukeväästä/alkusyksystä muutan Helsinkiin niin sitten useammin. Ja myyntipistettä tulisi kyllä tällöin hyödynnettyä niin harrastustarvikkeiden kuin miniatyyrienkin osalta, mikäli sellainen nyt saadaan toteutettua. Gw:n peleistä pelaan 40k:ta ja varmaan blood bowl tulee myös jossain kohtaa aloitettua.

Olisi kyllä todella mainiota jos tällainen myyntipiste saataisiin paikkakunnalle. Kuten osa tuossa jo totesikin, niin tämä toisi harrastukselle lisää näkyvyyttä ja saisi potentiaalisesti nuoremmankin väestönosan kiinnostumaan peleistä ihan noin ylipäätään. Siinä mielessä tuo MAnkan idea Gw:n pelien promoamisesta voisi olla ihan harkinnan arvoinen. Itse olen valmis tekemään tätä 40k:n osalta.

Vinkkaan asiasta vielä muutamalle tuntemalleni salolaiselle ja ex- salolaiselle jotka pelaavat 40k:ta, että tulisivat tähän ketjuun mukaan jakamaan mietteitään.

Arvio myynnin tukemisesta ainakin 50- 100€ vuodessa.
Peril of Warp

Runelord Ginit
Viestit: 310
Liittynyt: Ti 04.03.2003 17:20
Paikkakunta: Salo

Re: GW myyntipiste Saloon polli

Viesti Kirjoittaja Runelord Ginit »

Jou, samoilla linjoilla edellisten kanssa, eli kun on GW:n figuja jo nurkat pullollaan, niin figuja tuskin ostoon tulee, mutta oheistarvikkeita kylläkin. Ja siinä samalla toki tulee vierailtua putiikissa ja sieltä saattaa tarttua jotain muutakin mukaan.
1.Joh.4:9-10

Avatar
mvp
Peliporukkavalvoja
Viestit: 351
Liittynyt: Ke 30.10.2002 12:56

Re: GW myyntipiste Saloon polli

Viesti Kirjoittaja mvp »

Kiitokset vastauksista. Kommentoikaa edelleen jos jotain mielessä. Käyn juttelemassa Mikan kanssa ensi viikolla.

Kyselyn perusteella olen vetämässä sellaisen johtopäätöksen että pitkän linjan harrastajien ostot per kuukausi olisivat karkeasti 200 EUR luokkaa. Arvioisin, että puolet myynnistä tapahtuu ns. satunnaisille ostajille. Sellaisille jotka ostavat yhden kerran ja unohtavat homman ja sellaisille jotka ajan myötä muuttuvat harrastajiksi. Tuplataan 200 EUR näillä ja saadaan kuukausimyynniksi 400 EUR. Ripaus pessimististä realismia -50 % ja ollaan 200 EUR:ssa. Summa sis alv, joten kauppiaan alkuinvestoinnin takaisin saamiseen menee 25 kuukautta. Aika hurjalta kuulostaa, plus että aloituspaketti mikä GW:ltä on otettava ei välttämättä koostu siitä tavarasta mikä täällä liikkuisi.

Kysymyksiä joita voisin pyytää Mikaa selvittämään ennen kuin päätämme suositella tai ei:
- Voiko PopShop myydä Forgewordin kamaa? Black Library? GW:n Web Exclusive -tavaraa?
- Ottaako GW takaisin turhat myymättä jääneet aloituspaketin kamat, esim AoS juttuja tms.
- Millainen toimitussykli tuotteilla on, jos pikaisesti tarvitsi jonkun tietyn maalipotikan, kauanko joutuu odottamaan

Siinä liiketilassa on iso kellarikerros. Olis ihan mukava kerhon väistötilaksi tai jonkun tapahtuman järjestämiseen muutes.
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat

Avatar
MAnkka
Viestit: 451
Liittynyt: Ke 30.04.2003 10:56
Paikkakunta: Salo

Re: GW myyntipiste Saloon polli

Viesti Kirjoittaja MAnkka »

Muissa kaupoissa tekemieni havaintojen pohjalta webstore exclusive meinaa juurikin sitä. Exclusive settiä ei ollut saatavilla edes GW:n omissa kivijaloissa, mutta niihin sentään nettikaupan paketin saa noudettavaksi ilman posteja. Ulkopuolisiin kauppoihin ei taida exclusive settejä tilattua.

Black libraryn tuotteet käsittääkseni on ihan normi myyntiin saatavaa tavaraa, tai ainakin pokkareihin oon useemmassa paikassa törmännyt. Forgen tuotteita taas en missään ole nähnyt, en edes nettikaupoissa, jos luetaan pois huutokauppasaitit yms. 2nd hand myynnit.

Fantasiapelien sivuilla tulee aina sillon tällön vastaan huomattavia aleja satunnaisissa GW:n tuotteissa, jotka on ilmeisesti pölyttäny hyllyjä pidempään. Sen pohjalta on vahva kutina että GW ei ole ottamassa mitään myymättä jäänyttä tuotetta takaisin.

Jos se kellaritila kuuluu paikan vuokraan, niin ehdottomasti siellä kannattaa jotain pientä pelitappahtumaa järjestää.
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat
http://sumpinmukana.blogspot.fi/

Avatar
mvp
Peliporukkavalvoja
Viestit: 351
Liittynyt: Ke 30.10.2002 12:56

Re: GW myyntipiste Saloon polli

Viesti Kirjoittaja mvp »

Kävin asiaa kauppiaan kanssa läpi. Keskustelua jatketaan syksyllä. Vielä ei ole asiaa päätetty, mutta se oli selvää että kesäksi ei avaa uutta tuotetta koska myynti kokonaisuudessaan hänellä ohuempi kesäaikaan.

Jos mitä tulee mieleen niin pankaa tähän ylös jotta muistetaan kesän jälkeen. Omasta puolestani huomasin että lapset ovat jo kiinnostuneita figuilusta ja sen puolesta olisi varsin mukavaa jos kaupungissa olisi kivijalkaliike.
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Salo [Sumppi]”