40k 8th edition kiinnostusta Salon seudulla?

Salon peliporukka.

Valvoja: Peliporukkavalvojat

Avatar
Gene Steeler
Viestit: 367
Liittynyt: Ma 29.07.2002 15:08
Paikkakunta: Salo

Re: 40k 8th edition kiinnostusta Salon seudulla?

Viesti Kirjoittaja Gene Steeler » Pe 22.09.2017 10:49

Voi hyvin olla, pitää lukea tarkemmin.

EDIT: Joo nyt kun luin tarkemmin niin väärinhän toi meillä meni. Eli jos yksikkö on closiksessa (eli 1" päässä) ja haluaa pois, pitää erityisesti tehdä Fall Back, jonka jälkeen ei voi chargeta, advansoida tai edes ampua (paitsi jos on lentäjä). Kyllä se meidän viimeinen vuoro ois ollut aika erilainen...
Sumppi Ry - Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat
Heavy Gear Blitz!

JuhoL
Viestit: 1362
Liittynyt: La 12.06.2004 11:29
Paikkakunta: Halikko

Re: 40k 8th edition kiinnostusta Salon seudulla?

Viesti Kirjoittaja JuhoL » Pe 22.09.2017 15:23

Jees, peli vaikutti tosi kivalta ja alkoi heti kutkuttamaan että miltä mahtaisi tuntua täysikokoinen peli kunnon vaihtuvilla objecteilla ja monipuolisemmilla yksiköillä. Paljon asioita tuli unohdettua ja pelattua epäoptimaalisesti, kerkesin kerran lukea säännöt ennen peliä ja listan tein vähän hätäillen, en nimittäin tajunnut että kaikki aseet pitää ostaa erikseen jos pelaa pisteillä eikä voimapisteillä (Lähitaistelulordi ilman lähitaisteluasetta, mukaan vaan).

Pelissä on tosi paljon erilaisia buffaus/de-buffaus mahdollisuuksia joita pitää jatkossa tutkailla tarkemmin. Ainakin Death Guard on todella kova etulinjassa, vaikkakin joukot ovat tosi hitaita.

Muuten, advance move menee niin että oma liike + D6 (osalla heitto puolitetaan), eli olisin joissain tilanteissa päässyt varmemmin lähitaisteluun, mikäli tuo advance move ei estä 2D6 noppien heittoa lähikseen mennessä. Mutta jatkossa koitetaan muistaa paremmin uudet nyanssit ja komboilut, mahtava peli!

edit. Eli jos tekee Advance Moven niin ei saa ampua tai chargea sillä vurolla, check.
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat
http://sumpinmukana.blogspot.fi/

Avatar
Lord Mikke
Viestit: 2533
Liittynyt: Ma 16.01.2006 19:33
Paikkakunta: Salo

Re: 40k 8th edition kiinnostusta Salon seudulla?

Viesti Kirjoittaja Lord Mikke » La 23.09.2017 13:35

Hei siistiä että 40k:hon löytyy kiinnostusta ja homma on edennyt nopsaan! Kuten smigi tuossa totesikin, ollaan 40kta pelattu salolaisten ja ex- paikkakuntalaisten kavereiden kanssa silloin kun ehditään. Muutama kerta ollaan oltu viime aikoina kerhollakin. Itse olen nykyään kovin huono kirjoittamaan foorumeille mitään ja harrastuksiin on nykyään vaikea löytää mistään aikaa, että peliä ehtisi demottelemaan, mutta joka tapauksessa hyvä että homma lähti näin käyntiin. Tosi hyvä myös että startter on messissä, omani on vielä hollilla mutta tulee kyllä hommattua ja käytettyä tapahtumissa aina kun ehdin, koska se on vaan Uber cool settiä ja silleensä.

Muutamia ajtuksia:

Kasin myötä kytkoo tuli käytännössä aloitettua uudestaan ja sitä on nyt takana parikymmentä peliä ja yksi isompi turnaus. Tykkään tosi kovasti ja ketjussa onkin jo mainittu monta hyvää syytä siihen miksi näin on. Ennen muuta tuo nopeampi pelityyli on viehättänyt, ja pelisysteemin yksinkertaistaminen on tuonut hyvällä tavalla tasapainoa ja monipuolisuutta peliin. Turnaukset ovat toki edelleen oma lukunsa ja listat saa edelleen rikki jos siitä nauttii, mutta yksiköt sinällään eivät ole enää niin coinflip kuin vielä viime laitoksessa. Suurin syy tähän on juurikin tuo mikä mainittiin, eli se että kaikki yksiköt pystyvät tekemään jokaiselle unitille jotain. Myös ikiaikaisen wound-taulukon muuttaminen auttoi tässä paljon. Nykyään on useammin 3+/5+ heittoja ja vähemmän 2+/6+ heittoja, mikä on hyvin iso asia.

Myös "turhia rönsyjä" on karsittu. Taulukoita, warlord traitteja, spellejä, unit typejä ja muuta tilpehööriä on paljon vähemmän kuin ennen. Universal special rulet poistettiin yksiköiltä sääntiksestä kokonaan. Armeijakirjat sitten paikkaavat jatkossa tätä, jolloin kaikki armeijan kannalta oleelliset säännöt saa yhdestä paketista. Enää Riptide Battle Suittini ei siis ole unit tyypiltään "Jet Pack Monstrous Creature", eikä Carnifex "Monstrous Creature", joiden alta löytyy kummastakin 10 ranskalaista viivaa sääntöihin, vaan ovat "Monstereita" keywordeiltaan, ja kaikki oleellinen lukee profiilin kohdalla. Yksinkertaistamisessa on toki hölmöytensä: entinen "Deep strike" löytyy nykyään kymmeniltä eri uniteilta, ja kaikilla lukee käytännössä samat säännöt mutta eri sääntönimikkeellä.

Keywordit ovat toinen iso asia pelissä. Vastaavilla keywordeilla voi kasata yksiköistä armeijan. Koska esim. käytännössä kaikilla Imperiumin uniteilla on keyword "Imperium", on armeijan kasaamisen vaihtoehdot käytännössä melkein rajattomat. Muilla armeijoilla vähemmän optioita, mutta näinhän se on aina mennyt.

Fall backit, stratagemit ja objectit ovat myös iso asia, kuten on tullut jo ilmi. Lisää taktisuutta peliin.
Kokonaisuutena peli on varmasti parempi, helpommin omaksuttava ja tasapainoisempi kuin kertaakaan aikaisemmin. Ja kun figutkin ovat maailman kärkitasoa, niin epäilijöille voinee sanoa että Gw onnistui vaihteeksi tosi hyvin.


Tulisin mielelläni pelaamaan joku kerta, eikä väliä minkä kokoisella pelillä, mutta arkisin tämä ei ole mahdollista kovin usein. Työajat- ja matkat takaavat sen että yleensä ehdin kerholle korkeintaan sanomaan "moi" ja turisemaan kaikkea randomia tunniksi puoleksitoista (ei sillä että juuri muuta siellä normaalisti tekisin...). Eli jos viikonlopulle on joku kerta mahdollista saada miitti, niin tällöin onnistuisi paljon paremmin. Juteltiin smigin kanssa asiasta ja jos nyt oikein ymmärsin, niin pitäisi periaatteessa onnistua (?).

Mahtavaa settiä! Keep it up.
Peril of Warp

Avatar
Warma
Viestit: 186
Liittynyt: To 03.07.2003 03:30
Paikkakunta: Kaarina
Viesti:

Re: 40k 8th edition kiinnostusta Salon seudulla?

Viesti Kirjoittaja Warma » La 23.09.2017 16:08

Joo kyl viikonloput (tai mitkä tahansa päivät) on käytössä, paikalla täytyy olla vaan se vastuuhenkilö joka huolehtii et ovet menee kiinni jne.. Kunhan tilassa ei oo jotain Plazan häppäreitä.
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat
http://sumpinmukana.blogspot.fi/

JuhoL
Viestit: 1362
Liittynyt: La 12.06.2004 11:29
Paikkakunta: Halikko

Re: 40k 8th edition kiinnostusta Salon seudulla?

Viesti Kirjoittaja JuhoL » La 23.09.2017 17:08

Kiitos Mikelle hyvästä analyysista ja arvostelusta! Tosiaan nuo Keywordit on kans yks uus juttu joka on Age of Sigmarista poimittu, mun mielestä siistiä että voit käyttää mahdollisesti kahden eri rodun figuja samassa armeijassa ja ihan hyväksytystikin (vaikka taitaa olla turnausskenessä tavanomaista että pitää olla kaksi vastaavaa keywordia yhden sijaan, eli pelkkä "Chaos" tai "Imperium" ei riitä). On todella mielenkiintoista aloittaa peli näin pitkän tauon jälkeen, armeijakirjassa on älyttömästi eri yksikkövaihtoehtoja ja kaikkea tekisi mieli kokeilla.

Itselleni sopii viikonloput myös vallan mainiosti, jos sovitaan peli hyvissä ajoin. Vastuuhenkilönä voin pitää huolen että paikka laitetaan kiinni pelin jälkeen.

Seuraavana mulla on vuorossa väriteeman päättäminen, joka on pirun vaikeaa koska en halua sitä tavannomaisinta äklövihreetä nurgle -teemaa Death Guardilleni, vaan jotain millä eroittuisin joukosta. Vaikkei tällä kiire ole koska turnauksiin en ole ihan heti osallistumassa, pitää pitää 9th Age lippu vielä korkealla ja harjoitella ensin 40k:n uudet säännöt ja taktiset mahdollisuudet kunnolla :)
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat
http://sumpinmukana.blogspot.fi/

Avatar
Lord Mikke
Viestit: 2533
Liittynyt: Ma 16.01.2006 19:33
Paikkakunta: Salo

Re: 40k 8th edition kiinnostusta Salon seudulla?

Viesti Kirjoittaja Lord Mikke » Su 24.09.2017 15:52

Mainiota, hienoa että viikonloppunakin saa järjestettyä häppeninkiä. Laittelen sulle YV:tä tässä tulevalla viikolla, niin voidaan sopia jokin pelikerta hyvissä ajoin : )

Vähän samat fiilikset armeijan kasaamisesta, kaikkia siistejä valintoja olisi vaikka kuinka paljon mitä tekisi mieli kokeilla...
Peril of Warp

miksu113
Viestit: 35
Liittynyt: Ke 08.11.2017 21:15

Re: 40k 8th edition kiinnostusta Salon seudulla?

Viesti Kirjoittaja miksu113 » Ma 18.12.2017 23:48

Moro

vieläkö on 40k pelit meneillään salossa?

itse olen lohjalta ja keräilly 3 kuukautta nyt ja oikeastaan pelaillu vaan serkun kanssa silloin tällöin kun on kerenny.

mutta nyt olen lomilla ja tekis kyllä mieli ottaa matsia muita ihmisiä vastaan myös ettei ole aina samat armeijat jne

salossa vois kyllä tulla käymään pelailemassa se on sen verran lähellä.

voin pelata 500p-2000p

JuhoL
Viestit: 1362
Liittynyt: La 12.06.2004 11:29
Paikkakunta: Halikko

Re: 40k 8th edition kiinnostusta Salon seudulla?

Viesti Kirjoittaja JuhoL » Ti 19.12.2017 09:26

Tervetuloa pelailemaan! Kyllä täällä pelit saa järjestettyä nelkkarin maailmassa, vaikkakin allekirjoittaneella on hieman kiireitä ollut ja on vieläkin. Mutta huutele tuolla joko tiistain tai torstain kerhopäivä -aiheessa peliseuraa, niin eiköhän joku tarjoudu vastustajaksi, vaikkakin joulun alla voi olla hiljaisempaa.
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat
http://sumpinmukana.blogspot.fi/

Avatar
tneva82
Viestit: 8330
Liittynyt: To 15.08.2002 11:51
Paikkakunta: Salo

Re: 40k 8th edition kiinnostusta Salon seudulla?

Viesti Kirjoittaja tneva82 » Ti 19.12.2017 23:38

30k on enemmän mun juttu mut kyl joulun jälkeen IG:tä voi peluuttaa. Codexin tullessa ehkä örkkejäkin.
"There's probably volcano crater-kingdoms full of Bretonnian-esque knights who ride reptile-horses to battle and crap like that. " - Josh Reynolds

Avatar
Guardsman
Viestit: 2009
Liittynyt: Ti 21.01.2003 18:49
Paikkakunta: Lohja
Viesti:

Re: 40k 8th edition kiinnostusta Salon seudulla?

Viesti Kirjoittaja Guardsman » Ma 25.12.2017 21:12

Mulle voi laittaa YV:tä peliseurasta, 40kta pelaan mieluusti Salon suunnalla.
Our navigators consider it highly probable that they'll end up here.

Armeija projektit

Avatar
mvp
Peliporukkavalvoja
Viestit: 333
Liittynyt: Ke 30.10.2002 12:56

Re: 40k 8th edition kiinnostusta Salon seudulla?

Viesti Kirjoittaja mvp » To 22.02.2018 11:27

Subscribe tähän ketjuun. Käyn parin viikon päästä Fantsussa, mahdollisesti nappaan uuden Codexin sieltä niin pääsee katsomaan olisiko oma kokoelma vielä pelattavissa.
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat

Avatar
MAnkka
Viestit: 431
Liittynyt: Ke 30.04.2003 10:56
Paikkakunta: Salo

Re: 40k 8th edition kiinnostusta Salon seudulla?

Viesti Kirjoittaja MAnkka » To 22.02.2018 11:39

mvp kirjoitti:
To 22.02.2018 11:27
Subscribe tähän ketjuun. Käyn parin viikon päästä Fantsussa, mahdollisesti nappaan uuden Codexin sieltä niin pääsee katsomaan olisiko oma kokoelma vielä pelattavissa.
Suurin osa tavarasta pitäis edelleen olla mukana, ja steel legionilla on omat doktriininsa. Eli eiköhän niistä sun kokoelmista ihan pelikelposen joukon saa pöydälle.

Voin tuoda sääntiksen lainaan, jos haluut tarkemmin sääntöjä lueskella. Niin ja netistä tosiaan löytyy se ilmanen versio mistä löytyy ne ihan perus säännöt.
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat
http://sumpinmukana.blogspot.fi/

Avatar
Lord Mikke
Viestit: 2533
Liittynyt: Ma 16.01.2006 19:33
Paikkakunta: Salo

Re: 40k 8th edition kiinnostusta Salon seudulla?

Viesti Kirjoittaja Lord Mikke » Ke 25.04.2018 13:37

Nostetaanpa ketjua. Muutin taas Saloon ja nyt olisi aikaa pelailla, eli 40kta pelaan ja minulle voi laittaa peliseurasta YV:tä.
Peril of Warp

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Salo [Sumppi]”