Figure Fellows/Operation Overlord Megabattle

Alue Battlefront Miniaturesin toiseen maailmansotaan sijoittuvalle miniatyyripelille.
Avatar
Halkomahooli
Viestit: 745
Liittynyt: To 27.08.2009 15:06
Paikkakunta: Lahti

Figure Fellows/Operation Overlord Megabattle

Viesti Kirjoittaja Halkomahooli » Ma 26.02.2018 18:56

Keväällä, (tarkka päivämäärä auki) huhti-toukokuussa, Lahden Figure Fellowsin tiloissa järjestetään Flames of War Megabattle, jonka aihe on Operation Overlord/LW.

Käytettävissä olevat kirjat (suositaan uusimpia pistetarkistusten ja hienosäätöjen takia):
- Atlantik Wall
- Overlord

Vanhempia kirjoja saa käyttää, jos haluaa kasata teemallisemman listan esim. Cobrasta.

Aikajänne megabattlelle on D-1-Operation Cobra.

Jokaisella pelaajalla on käytössään 1250 pistettä, joilla rakentaa joukkonsa.

Tähän eivät kuulu Liittoutuneiden maahanlaskujoukot (prefix Airborne /Airlanding/Glider). HUOM. Liittoutuneiden pelaajat kommunoituvat ja sopivat keskenään, kuka tuo ja mitä tuo ko. maahanlaskujoukkoja. Selvennys sallittavista joukoista jäljempänä.

D-1 on aloitus, jolla haetaan käyttöä myös laskuvarjojoukoille ja pyritään kuvaamaan maahanlaskujoukkojen taistelu alueella. Maahanlaskujoukoille luodaan 2-4 LZ:tä, joihin kuhunkin Liittoutuneiden joukot pääsevät deploamaan 1-3 infantry, man-packed tai light gun yksikköä (prefix Airborne/Airlanding/Glider). Maksimimäärä näille joukoille on 3 infantry, 2 man-packed ja 1 light gun unit.

Kaikki muut Liittoutuneiden joukot aloittavat taistelun mereltä (rantaviivan pituus tulee olemaan maksimissaan 6', riippuen pelaajien ja joukkojen määrästä).

Mereltä saapuvien Liittoutuneiden joukkojen määrän vuorolla määrää noppa. 1. Vuorolla joukkoja saapuu vain prefixeillä infantry, man-packed, light gun. 1. Vuorolla Liittoutuneet saavat tuoda rannalle joukkoja 60% jokaisen pelaajan kokonaisvahvuudesta, huomioiden edellä mainitut rajoitteet. Vuorosta 2. eteenpäin Liittoutuneet heittävät noppan jokaista reservissä olevaa unittia kohden, unitti saapuu rannalle 3+:lla. Sama toistetaan vuorolla 3., jolloin täydennykset saapuvat 4+:lla. Vuorolla 4. 5+:lla, vuorolla 5. 6+ jne.

Naval Gun Fire Support:
Liittoutuneilla on 1. vuorolla käytössään 2 kpl 15cm*30cm laivastokeskitystä, joiden statsit ovat 4 tykkiä, AT4 FP 2+. Kohteet, joihin tykistö voi ampua, tulee olla In Line Of Sight Airborne/Airlanding/Glider infantry unitin Command teamista. Ko. Command teamit voivat spotata kohteet 1. LIIKKEENSÄ JÄLKEEN. Spottaus käyttäen normaaleja tykistön spottaussääntöjä.

Saksalaiset käyttävät Delayed Scattered Reserves sääntöä. Sääntöä muokataan kuitenkin siten, että Saksan pelaajat saavat pöydätä vain 50% joukoistaan per pelaaja, jonka lisäksi heillä saa pelin alussa olla yhteensä deplottuna vain 2 unittia FA7 vaunuja/ajoneuvoja. Kaikki muut vaunut aloittavat reservistä.

Linnoitteet:
Ennen yhdenkään joukon deploymenttiä, saavat Saksan pelaajat deplota 3 PaK-bunkkeria/nestiä, 4 HMG nestiä, 6 piikkilankaa ja 3 miinakenttää mihin tahansa pöydällä (pl. veteen). Saksan pelaajat kommunoituvat ja sopivat itse, kuka tuo, mitä tuo, linnoitteita.

Saksalaiset voivat deplota loput joukkonsa minne tahansa pelipöydällä (pl. veteen).

Liittoutuneilla on ensimmäinen vuoro. Pelissä ei ole käytössä Spearheadia (Saksan deployment alue koko pöytä) vaan Liittoutuneiden Spearhead ovat maanalaskujoukot omilla LZ:llaan.

Peli päättyy viimeistään vuorolla 8 tai kun Liittoutuneet ovat vallanneet (aloittavat tai lopettavat vuoronsa) jonkun objektiivin (4 kpl) puolustajan pöytäpuoliskon ulosmenoteiden kohdalta. Ei puolustajan joukkoja alle 20cm/8" päässä objektiivista. Järjestäjä asettaa objektiivit.

HUOM. Puolustajan reservit saapuvat rannan vastakkaiselta sivulta.

Mikäli herää kysymyksiä tai kommentteja, kirjoittakaa ne mieluiten Megabattlen ketjuun Flames of War Finland Facebook-ryhmässä. Tännekkin kysymysten kirjoittaminen on kuitenkin sallittua.

Ilmoittautuminen ja ilmoittautumisen ohjeet tulevat myöhemmin.
An Eternity Of War And Carnage

Avatar
Halkomahooli
Viestit: 745
Liittynyt: To 27.08.2009 15:06
Paikkakunta: Lahti

Re: Figure Fellows/Operation Overlord Megabattle

Viesti Kirjoittaja Halkomahooli » Ma 26.02.2018 21:46

Päivitetty reservejä, sekä Saksan saamia linnoitteita.
An Eternity Of War And Carnage

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Flames of War”