ETC 2017

Alue Battlefront Miniaturesin toiseen maailmansotaan sijoittuvalle miniatyyripelille.
Gorzag
Viestit: 559
Liittynyt: Pe 16.05.2003 13:26
Paikkakunta: Helsinki

ETC 2017

Viesti Kirjoittaja Gorzag » Ke 02.08.2017 00:01

No niin viime vuoden epäonnistumisen jälkeen Suomella on taas joukkue kasassa ja huomenna on lähtö kohti Espanjan Salamancaa, jossa tämän vuotiset ETC (European Team Championships) kisat on tänä vuonna.

Tälläkin kertaa oli vaikeuksia saada kuuden hengen joukkuetta kasaan, mutta lopulta Sloveniasta löytyi viimeisenkin paikan täyttävä vahvistus.

Kertauksena vielä ETC:ssähän pelataan siis kuusi kuuden 1vs1 pelin kierrosta, joissa ennen varsinaista peliä kapteenit käyvät läpin ns. “parituskierroksen” jossa yritetään saada mahdollisiman edullinen matchup joka pelaajalle. Joukkueet koostuvat aina kahdesta jalkaväki, kahdesta mekanisoitu ja kahdesta panssari komppaniasta, ja samaa maata ei saa käyttää kahdesti samassa komppaniatyypissä.

Tässä lyhyt esittely tän vuoden joukkueesta vielä ennen perjantaina alkavia pelejä:

Jalkaväki 1:
Oskari “Gorzag” Holm – Jääkärikomppania

Joukkueen kaikki Suomen ETC FOW reissut kiertänyt kapteeni edustaa Suomea tänä vuonna turnauksen ainoalla suomalaislistalla. Jääkärien päällimäisenä tarkoituksena on ennen kaikkea hoitaa muiden maiden jalkaväki- ja paljon jalkaväkeä sisältävät mekanisoidut komppaniat, mutta myös esimerkiksi suositut Always Defend isot kissat on niille kelpo saalis. Isot määrät keskiraskaita tai kevyitä panssareita on sitten se heikoin kohta.

Jalkaväki 2:
Risto “Sotalammas” Tepponen – British Airlanding Company
Aina aikaisemmin Saksalaisilla pelannut ETC konkari Sotalammas pysäyttää vihollisten hyökkäykset kiven kovalla puolustuksella tai yllättää viholliset yöhyökkäyksellä. 12 6- paunasella tykillä varustettu Fearless Veteran jalkaväki puolustaa ennen kaikkea vaunuja vastaan, mutta ei ole suuressa vaikeuksissa jalkaväenkään kanssa. Heikkona puolena lista on selkeästi staattisin.

Mekanisoitu 1:
Mikael “Suolakala” Siirtola – Peredovye Otryad
Pari ETC:tä FOW:ia pelanneen Suolakalan Always Attack neuvosto panssari lista ajaa monesta armeijasta yli silkalla vaunujen määrällä ja tulivoimalla. Suosittu lista löytyi suurimmalta osalta muistakin maista ja kertonee jo itsessään jotain. Listalla on vain vähän oikeasti pahoja vastuksia, ja onkin joukkueen kärkinyrkki.

Mekanisoitu 2:
Ludvig “Ludde” Lund – SS- Wiking- Panzergrenadierkampfgruppe
Ensimmäinen joukkueen kahdesta uudesta tulokkaasta pelaa itselleen parhaiten tuttua listaa. Ympäripyöreän listan kovimpana aseena on pantterit, jotka joissain matchupeissa voivat hallita peliä.

Panssari 1:
Sami Lehvonen – 510. Scwere Panzerkompanie
Toinen uusi ETC tulokas, Samin aina puolustava viiden kunigastiikerin lista oli myös melko suosittu. Lista luonnollisesti aiheuttaa harmaita hiuksia vihollisten vaunuille, mutta toimii myös pakottamaan selkeästi puolustamaan ajatellut jalkaväki tai mekanisoidut komppaniat hyökkäämään.

Panssari 2:
Jan “Rugi” Rugelj – Canadian Armoured Recce Squadron
Slovenian vahvistus Suomelle, Jan on osallistunut kaikkiin järjesttettyhin FOW ETC turnauksiin, usein Jääkärikomppanialla pelaten, ja voitti viime vuonna myös ennen joukkuekisoja olevan European Singles Championship turnauksen. Tällä kertaa komennossa on kuitenkin kanadalaispanssarit. Janille ominaisella hieman kikkailevalle listalle mielivastuksena on kuitenki vihollisvaunut.

Suomen ja kaikkien muiden maiden listat löytyy tuolta jos kiinnostaa katella: https://drive.google.com/drive/folders/ ... k4bkItd1U
Itse turnausta voi sitten seurata sen facebook sivuilta:

https://www.facebook.com/etcsalamanca2017/?fref=ts

https://www.facebook.com/etchappenings/?fref=ts
Nopat ja Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho

Palaa sivulle “Flames of War”