Flames of War - Alokkaan Opas

Alue Battlefront Miniaturesin toiseen maailmansotaan sijoittuvalle miniatyyripelille.
Avatar
Alkio
Viestit: 207
Liittynyt: Pe 15.02.2008 17:47

Flames of War - Alokkaan Opas

Viesti Kirjoittaja Alkio » Ke 18.08.2010 22:15

Kokosin (matkin) tälläisen suomenkielisen version Flames of Warin kotisivujen Bootcampista. Ilmoitelkaa vapaasti jos on jotain korjattavaa ja toivottavasti tästä on jollekkin apua :), suosittelen lukemaan Usein Kysytyt Kysymykset oppaan loppuosasta.

Sisältö:

1. Mistä lähden liikkeelle?
2. Esimerkki armeijan kokoamisesta. (Panzerkompanie)
3. Lyhyesti eri komppaniatyypeistä
4. Figujen basettamisesta
5. Usein Kysytyt Kysymykset
6. Mitä muuta minun tulisi tietää? Lisää aiheeseenliittyviä topiceja.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.Mistä lähden liikkelle?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mikä aikakausi?

Flames of War jaetaan kolmeen eri aikakauteen, et voi pelata Early joukoilla Late armeijaa vastaan tms, vaan taisteleminen tapahtuu aina saman aikakauden armeijoilla toisiaan vastaan. Tämä johtuu juurikin siitä että aikaisempien aikakausien joukoilla ei olisi mitään mahdollisuutta voittaa myöhäisempien aikakausien paremmin kalustettua ja koulutettuja joukkoja.

Aikakaudet jaetaan siis kolmeen:

Early-War (1939-1941), Mid-War (1942-1943), ja Late-War (1944-1945)

Ensimmäinen asia joka sinun tulee päättää, on mikä aikakausi on eniten mieleesi, tällä hetkellä suosituin aikakausi on Late-War, mutta tämä voi toki pelipaikkakunnasta riippuen vaihdella.

Armeijoiden aseistus ja kokoonpanot vaihtelevat rajusti eri aikakausien välillä, mutta edelleen paras nyrkkisääntö tässä on valita se aikakausi, joka eniten sinua kiinnostaa.


Millä valtiolla?

Seuraavaksi valitset mikä valtio sinua kiehtoo eniten . Kenties Neuvostoliitto, Saksa, Britannia, Italia tai USA? Voit myös pelata pienemmillä valtioilla kuten Suomella, Unkarilla. Pelattavissa olevat valtiot riippuvat myös valitsemastasi aikakaudesta. Esim. Ranskalla ei loppusodan aikoihin Late-warissa voi pelata, johtuen juuri historiallisista syistä ;) (Saksa valtasi Ranskan)

Pelattava valtiokin kannattaa täysin valita omien mieltymysten mukaan, jokainen maa on aivan hyvin pelattavissa :)

Kuva
Kuvassa Suomen käyttämä rynnäkkötykki BT-42

Minkä tyyppinen armeija?

Kun olet valinnut valtiosi on aika valita minkä tyyppistä komppaniaa haluat pelata. On olemassa kolme perustyyppiä armeijoille: jalkaväkikomppania, motorisoitu/panssaroitu jalkaväkikomppania, tankkikomppania.

Lisäksi on erikoiskomppanioita, jotka ovat usein kolmen päätyypin hybridejä tai tietyntyyppisiä alajaostoja. Esim: Pioneerikomppania (Jalkaväkikomppania mutta pääpaino pioneereilla), tai sitten Assault-Gun komppania. (Kuin tankkikomppania mutta pääpaino assault-guneilla)

(Tässä kohtaa voit lukea läpi oppaan eri armeijatyypeistä http://www.sotavasara.net/keskustelu/vi ... 41&t=94145 )

Kun kokoat armeijaasi peliä varten, jokainen joukkue (= Platoon) maksaa tietyn verran pisteitä. Pistemäärä jonka edestä joukkueita voi ostaa sovitaan vastustajan kanssa. Näin listat tasapainoitetaan ja et tule saamaan vastaasi ylivoimaista armeijaa.

1000 tai 1500 pisteen listat ovat hyvä lähtökohta armeijallesi. Yleisimmät koot ovat 1500 ja 1750 pistettä, mutta tietenkin pienemmät ja isommatkin listakoot onnistuvat sovittaessa.

Listoihin on kuitenkin myös muita rajoituksia kuin vain pisteet. Jotkut komppaniat eivät voi saada tiettyjä joukkueita tai sinulla voi olla vain rajallinen määrä tiettyä joukkuetta. Nämä rajoitukset löytyvät käsikirjoista (Intelligence Briefing, Handbook).

Alla on sivu Panzerkompanie kokoonpanosta (Saksalainen tankkikomppanian) Late-War Fortress Europe käsikirjasta.
Kuva

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2.Esimerkki komppanian kokoamisesta:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Panzerkompanie: Kokoaminen.

Mustat, harmaat ja keltaiset laatikot komppaniakaaviossa (Komppaniakaavio on yläpuolella oleva kuva) kertovat, mitä joukkueita voi olla kyseisessä komppaniassa.

Listaa rakentaessa tulee lähteä liikkeelle minimi 1 Company HQ:sta ja 2-4 Combat Platoon:sta. (mustat laatikot ovat pakollisia komppaniallesi, kun taas harmaat laatikot ovat valinnaisia)

Weapons Platooneja voit ottaa niin monta kuin komppaniakokoonpanostasi niitä löytyy.

Panzerkompanie voi siis myös valita yhden tukijoukkueen kustakin laatikosta Divisional Support sarakkeesta. Jos laatikossa on enemmän kuin yksi vaihtoehto, voit valita vain yhden niistä. Tämä sama sääntö koskee myös muitakin laatikoita, esim. Combat sarakkeessa olevia.

huom: Joissain vanhemmissa (vielä käytössä olevissa) listoissa on komppania-organisaatio esitetty hieman sekavammin tekstillä. Näissä listoissa tyypillisesti lukee montako kutakin platoonaa saa/pitää olla ja näissä listoissa on Divisional Support vaihtoehtojen määrä rajoitettu (1 TAI 2 kpl DS:ää per combat platoon riippuen listasta), kiitos Humielle korjauksesta.


Kuva


Joten ensimmäisenä valitsen listaan Panzerkompanie HQ Platoonin

Company HQ

2 Panzer IV H @ 190 pistettä

Combat Platoons:

Panzer Platoon voi koostua 3-5 tankista, vaihtoehdot ovat Panzer III M tai N, Panzer IV H ja Panther tankit sekä StuG rynnäkkötykkejä. Yhden Panzer joukkueen on pakko ottaa sama tankkityyppi kuin Company HQ:lla on, erikoissääntöjen vuoksi, joten valitsen listaani Panzer IV H Platoonin.

Ensimmäinen Panzer joukkue
4x Panzer IV H = 380 pistettä

Toinen Panzer joukkue
3x Panzer IV H = 285 pistettä

Kolmas Panzer joukkue
3x Panther = 560 pistettä


Nyt on siis kulunut 1415 pistettä, jättäen vain 85 pistettä Weapons Platooneihin tai Support Platooneihin. Tällä kertaa otetaan viimeisillä pisteillä Weapons Platoon. Vaihtoehtoiset Divisional Support Platoonit löytyvät myös samoista käsikirjoista omasta osastostaan.

Weapons Platoons:

Otan listaani Panzer Anti-Air Platoonin, se antaa listalleni jonkinlaista suojaa liittoutuneiden ilmavoimia vastaan. Tässä Platoonissa on kolme vaihtoehtoa ajoneuvotyypeille, mutta koska minulla on vain 85 pistettä, valitsen halvimman vaihtoehdon, joka on 2x Flakpanzer 38 (t) Anti-Aircraft tankkia. Jäljelle jää vain 5 pistettä, jonka voin käyttää ostamalla Company Headquarters osastolleni Famo recovery half-trackin, joka auttaa minua vetämään mutaan juuttuneeni panssarit takaisin toimintaan.

Panzer Anti-Air Platoon
2 Flakpanzer 38 (t) = 80 pistettä

Famo to Company HQ = 5 pistettä

Yhteensä:

1500 pistettä

--------------------------------------------------

Panzer IV company:

Company HQ:

2 Panzer IV H @ 190 pistettä
Famo Recovery Half-Track 5 pistettä

Combat:

Panzer platoon
4 Panzer IV H = 380 pistettä

Panzer platoon
3 Panzer IV H = 285 pistettä

Panzer platoon
3 Panther = 560 pistettä

Weapons:

Panzer Anti-aircraft Platoon
2 Flakpanzer 38 (t) = 80 pistettä

Yhteensä: 1500 pistettä


Kuva
Brittipanssareita, kuvassa edessä Firefly VC ja taustalla Shermaneita, sekä kaukaisuudessa M10 17pdr Self-Propelled vaunuja.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3.Lyhyesti eri komppaniatyypeistä:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jalkaväkikomppania:

Paljon jalkaväkeä pohjana, tuettuna rajoitetulla määrällä tankkeja. Listaan saa vähän kaikkea, mutta pääpaino on jalkaväellä, kranaatinheittimillä, tykistöllä. Mukaan saa myös rajoitetun määrän raskaita jalkaväki panssarivaunuja. Rahallisesti voi maksaa paljon tai vähän. Tykistö on rahallisesti kallista, mutta esim kranaatinheittimet ovat edullisia.

Motorisoitu/panssaroitu jalkaväkikomppania:

Käytännössä jalkaväki + liikkuvuus. Saa paremmin ja enemmän tankkeja tukemaan jalkaväkeä ja jalkaväki liikkuu puolitelavaunuissa tai muissa kuljetusajoneuvoissa nopeammin kuin perus jalkaväkikomppania.

Tankkikomppania:

Nimihän sen kertoo. Perusjoukot koostuvat tankeista, saa parhaimmat tankit hinta-laatusuhteeltaan ja eniten näitä. Voi peluuttaa erityisiä eliitti-tankkilistoja.

Alla olevasta linkistä oppaaseen jossa on laajemmin tietoa eri komppaniatyypeistä:
http://www.sotavasara.net/keskustelu/vi ... 41&t=94145

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
4.Figujen basettamisesta
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-Miniatyyrien määrät alustoilla. Tähän ei ole olemassa mitään virallista sääntöä. Laatikoissa tulee miniatyyreille kuuluvat oikeankokoiset alustat. Sääntökirjan alussa muistaakseni on myös selostus eri joukkuetyypeille kuuluvien alustojen koosta ja ainakin Fortress Europe kirjan alussa on esimerkkejä siitä monta miniatyyriä alustoille laitetaan. Tyypillisesti tuki-aseille ja tykeille laitetaan näiden koosta riippuen 3-5 ukkoa. Jalkalevyille laitetaan 4-5 ja komentolevyille 2-3. Itse käytän ukkojen määrää myös erottelemaan alustoja. Esimerkiksi komppanian komentajalla ja varakomentajalla on 3 miestä alustalla kun taas joukkuenjohtajilla ja tulenjohtajilla on 2. Liekinheitinalustoille olen laittanut 3 miestä, jotta nämä erottaisi 4-5 miehen alustoista. -Humie

Hyvä tapa esimerkiksi komppaniaboksin ostettua on lajitella jokainen miniatyyri. Näin saat hyvin laskettua ja hahmoteltua mikä hahmo kuvaa mitäkin. Esimerkkinä Brittien komppaniaboksissa tulee todella paljon figuja ja voi olla vaikeaa hahmottaa mikä niistä on komppaniankomentaja, mikä joukkueenjohtaja ja mikä on vain yksittäisen ryhmän alikersantti. Lajittelemalla figut kasoihin huomaat että sinulla on esimerkiksi vain muutama uniikki figu, joista sitten on helpompi erottaa mikä on komppanian komentaja esim.

Lajittelun jälkeen voit jakaa figut ennen baseen liimaamista omiin ryhmiinsä basekohtaisesti, näin saat hahmoteltua että sinulle tulee vaadittava ja haluttu kokoonpano figuja per alusta.

Kannattaa vilkaista myös Flames of Warin kotisivujen How to base your army -opas allaolevasta linkistä.
http://www.flamesofwar.com/Portals/0/Do ... urArmy.pdf

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
5.Usein Kysytyt Kysymykset:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

K: Mitä ovat Confident, Veteran, Conscript yms?

V: Joukkueiden kokemus ja moraali. Nämä molemmat jaetaan kolmeen osaan. Moraali kuvaa joukkojesi rohkeutta ja taistelutahtoa, kokemus taas vaikuttaa siihen kuinka helposti joukkueet onnistuvat niille annetuissa tehtävissä.

Moraali jaetaan kolmeen, Reluctant, Confident, Fearless ja kokemus samaan tapaan kolmeen: Conscript, Trained, Veteran.

Huonon moraalin omaavat joukot eivät niin helposti lähde rynnäköimään tai vastarynnäkköön, eli ne suorittavat helpommin perääntymisen ja tappioiden kasvaessa jättävät taistelukentänkin helpommin kuin vahvan moraalin omaavat joukot.

Huonon kokemuksen omaavat joukkueet kärsivät myös helpommin tappioita, sillä ne eivät ole oppineet suojautumaan yhtä hyvin kuin kokeneet joukot.


K: Voinko maalata Flames of War figuja GW:n maaleilla?
V: Kyllä voit.

K: Mikä GW:n maali vastaa esim Russian Uniformia?
V: Kannattaa tsekata tämä color-chart http://www.dakkadakka.com/wiki/en/Paint ... lity_Chart

K: Mistä materiaalista Flames of War figut on tehty?
V: Metallista ja resiinistä. Resiiniset figut vaativat pesemistä lämpimällä vedellä ja saippualla ennen maalaamista.

K: En ymmärrä platoonoista,sectioneista, teameista, yms, voisitko hieman valaista asiaa?
V: FoW-armeija pelipöydällä kuvastaa kompaniaa (Company), joka jaetaan useisiin joukkueisiin (Platoon). Joukkueet taas voidaan jakaa osastoihin (Section) tai ryhmiin (Squad), jotka puolestaan koostuvat tietystä määrästä puoliryhmiä (Team).

K: Onko Flames of Wariin olemassa aloitussettiä?
V: Kyllä on, Open Fire. Paketissa saat 3 Shermania, 2 StuG Assault-Gunia, miniohjekirjan joka sisältää kaikki tarpeelliset säännöt pelaamista varten. Pikaoppaan jonka kautta pääset helposti tutustumaan pelimekaniikkaan. 5x 1d6 noppaa. Linkin kautta pääset kuvaan jossa näkee setin sisällön. http://www.flamesofwar.com/Portals/0/al ... X01-02.jpg

K: Voinko pelata Early-war joukoilla Late warissa?
V: Monet miniatyyrit käyvät eri aikakausille. Esimerkiksi Saksalainen tai Englantilainen peruskiväärimies kulkee samassa univormussa läpi sodan, mutta PIAT ja Panzerschreck/fausteja saa vain loppusodassa. Sama tankeilla. Tämä tarkoittaa sitä, että voit käyttää samoja miniatyyrejä monessa tapauksessa eri aikakausien listoja tehdessäsi. Porukka ei yleisesti ole turhan tarkka yksityiskohdista muutenkaan esimerkiksi tankkien eri varianttien suhteen. Kuitenkin miniatyyrejä ostaessa olisi suotavaa valita miniatyyrit listan mukaan (esimerkiksi Fallschirmjägereillä on selvästi omanlaisensa kypärä ja varustus verrattuna Saksalaiseen perussotilaaseen). -Humie

K:Mitä tarvitsen pelaamiseen?
V:
-Figuja
-Säännöt
-Armeijalistan
-Noppia (1d6)
-tuuma/senttimetri mitan.
-Pelikaverin ja rentoa mieltä :)


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
6.Mitä muuta tulisi tietää tai lukea?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Suosittelen lukemaan nämä topicit FOW:n aloittamisesta sotavasaran foorumilta:
http://www.sotavasara.net/keskustelu/vi ... 09&start=0
http://www.sotavasara.net/keskustelu/vi ... 41&t=93840
http://www.sotavasara.net/keskustelu/vi ... 41&t=93400
http://www.sotavasara.net/keskustelu/vi ... 41&t=78867

Laajemmin eri komppaniatyypeistä:
http://www.sotavasara.net/keskustelu/vi ... 41&t=94145

Ja muistakaa, tärkeintä on pelata sellaista listaa ja komppaniaa, joka itseä kiehtoo :). Pelissä ei ole varsinaisia sudenkuoppia listan kokoamisen kanssa, vaan peleissä pärjääminen ratkaistaan taistelukentällä :)
Viimeksi muokannut Alkio, To 19.08.2010 17:02. Yhteensä muokattu 16 kertaa.
Dörb

Avatar
Humie
Viestit: 775
Liittynyt: To 24.04.2003 12:58

Re: Flames of War - Alokkaan opas

Viesti Kirjoittaja Humie » To 19.08.2010 09:38

Hyvä ohje. Kiitos Alkio.

Muutama tarkennus:

-Useimmilla listoilla, kuten mainitsemallasi, ei ole mitenkään rajoitettu montako Divisional Support tai Weapons Platoonia voit ottaa. Toisinsanoen sinun on pakko ottaa kuvan mukaiset tummennetut platoonat ja voit ottaa max 1 kpl kutakin harmaata platoonaa.
-Joissain vanhemmissa (vielä käytössä olevissa) listoissa on komppania-organisaatio esitetty hieman sekavammin tekstillä. Näissä listoissa tyypillisesti lukee montako kutakin platoonaa saa/pitää olla ja näissä listoissa on Divisional Support vaihtoehtojen määrä rajoitettu (1 TAI 2 kpl DS:ää per combat platoon riippuen listasta).
-Monet miniatyyrit käyvät eri aikakausille. Esimerkiksi Saksalainen tai Englantilainen peruskiväärimies kulkee samassa univormussa läpi sodan, mutta PIAT ja Panzerschreck/fausteja saa vain loppusodassa. Sama tankeilla. Tämä tarkoittaa sitä, että voit käyttää samoja miniatyyrejä monessa tapauksessa eri aikakausien listoja tehdessäsi. Porukka ei yleisesti ole turhan tarkka yksityiskohdista muutenkaan esimerkiksi tankkien eri varianttien suhteen. Kuitenkin miniatyyrejä ostaessa olisi suotavaa valita miniatyyrit listan mukaan (esimerkiksi Fallschirmjägereillä on selvästi omanlaisensa kypärä ja varustus verrattuna Saksalaiseen perussotilaaseen).
-Miniatyyrien määrät alustoilla. Tähän ei ole olemassa mitään virallista sääntöä. Laatikoissa tulee miniatyyreille kuuluvat oikeankokoiset alustat. Sääntökirjan alussa muistaakseni on myös selostus eri joukkuetyypeille kuuluvien alustojen koosta ja ainakin Fortress Europe kirjan alussa on esimerkkejä siitä monta miniatyyriä alustoille laitetaan. Tyypillisesti tuki-aseille ja tykeille laitetaan näiden koosta riippuen 3-5 ukkoa. Jalkalevyille laitetaan 4-5 ja komentolevyille 2-3. Itse käytän ukkojen määrää myös erottelemaan alustoja. Esimerkiksi komppanian komentajalla ja varakomentajalla on 3 miestä alustalla kun taas joukkuenjohtajilla ja tulenjohtajilla on 2. Liekinheitinalustoille olen laittanut 3 miestä, jotta nämä erottaisi 4-5 miehen alustoista.
http://napoleon-complex-gaming.blogspot.fi/ - blogi historiallisesta figupelaamisesta

Nopat ja Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho

Avatar
Alkio
Viestit: 207
Liittynyt: Pe 15.02.2008 17:47

Re: Flames of War - Alokkaan opas

Viesti Kirjoittaja Alkio » To 19.08.2010 10:55

Kiitokset tarkennuksista Humie, lisäilin ja korjailin nuo kohdat tekstistä :)

Mikäli jollakin riittää intoa, arvostaisin jos joku kirjottaisi hieman laajemmin eri komppaniatyypeistä.

edit: Kirjoittelinki sen ite :p
Dörb

kmh
Viestit: 203
Liittynyt: Su 11.04.2010 22:20
Paikkakunta: Turku

Re: Flames of War - Alokkaan Opas

Viesti Kirjoittaja kmh » Ma 06.09.2010 20:05

ja mielellään tästäkin sticky :)

Avatar
smaxx
Valvoja
Viestit: 8421
Liittynyt: Ti 13.02.2007 17:29
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Flames of War - Alokkaan Opas

Viesti Kirjoittaja smaxx » Ma 06.09.2010 22:37

Ja stickitetty on.
Nopat ja Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho
Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään : https://www.facebook.com/groups/553301271491198/

newari
Viestit: 1
Liittynyt: Ma 11.07.2011 10:46

Re: Flames of War - Alokkaan Opas

Viesti Kirjoittaja newari » Ma 11.07.2011 11:10

Ehkä vähän tyhmä kysymys mutta jos olisin aloittamassa suomen armeijan,
niin missä kirjassa olisi tietoa kaikista pisteistä jne.
Olisin kiitollinen jos vastaisitte

Avatar
Kaapelikala
Viestit: 4434
Liittynyt: Ma 30.06.2003 13:43
Paikkakunta: Espoo

Re: Flames of War - Alokkaan Opas

Viesti Kirjoittaja Kaapelikala » Ma 11.07.2011 11:22

Suomalaisia on muistaakseni Eastern Front -kirjassa. Late War -listoja löytyy useampia virallisina pdf-tiedostoina Flames of Warin sivuilla. Oliskos ollut Hobby -> Intelligence Briefings.

Avatar
Earnest
Viestit: 970
Liittynyt: Su 18.01.2009 02:09

Re: Flames of War - Alokkaan Opas

Viesti Kirjoittaja Earnest » Ma 11.07.2011 11:26

newari kirjoitti:Ehkä vähän tyhmä kysymys mutta jos olisin aloittamassa suomen armeijan,
niin missä kirjassa olisi tietoa kaikista pisteistä jne.
Olisin kiitollinen jos vastaisitte
Ei ollenkaan, kirjoja löytyy sen verran, että jonkun maan listoja voi olla useammassa. Tämän lisäksi on hyvä tietää mitkä kirjat ovat ns "vanhoja", koska uusimmissa on yleensä selkeämmät listat sekä järkevämmät pisteytykset.

Suomalaisia löytyy tällä hetkellä Mid War (MW) sekä Late War (LW) aikakaudelle. Ainoa kirja tällä hetkellä on Eastern Front MW aikakaudelle. Vältä vanhempaa versiota tästä kirjasta, joka on nimeltään Ostfront. Ilmaisia ja laillisia PDF:iä löytyy tosin Battlefrontin sivuilta.

MW Jääkärikomppania http://www.flamesofwar.com/Default.aspx ... _cat_id=18

LW Jalkaväki, Jääkäri, Panssari sekä Sturmikomppaniat http://www.flamesofwar.com/hobby.aspx?art_id=1196

LW Lapin sota http://www.flamesofwar.com/hobby.aspx?art_id=1525

Suomalaisia "Warrior" hahmoja http://www.flamesofwar.com/hobby.aspx?art_id=1550

Näillä pääset hyvin alkuun, et edes tarvitse kirjaa oikeastaan!
Nopat ja Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho

http://strategygamersanonymous.blogspot.fi/

Zarnoth
Viestit: 10
Liittynyt: Su 30.01.2005 15:56
Paikkakunta: Lohja

Re: Flames of War - Alokkaan Opas

Viesti Kirjoittaja Zarnoth » Pe 04.01.2013 16:56

Tervehdys, tässä tuli hankittua tuo uusi aloituspakka puoliksi ja siitä britit itelle, niin mistäköhän kirjasta mahtaisi löytyä noita late war brittejä parhaiten? Ja ainakin näin alkuajatuksena olisi nimeomaan tankkeja lähinnä pyöritellä.

Avatar
Sotahullu
Viestit: 1480
Liittynyt: Ti 24.02.2009 20:52

Re: Flames of War - Alokkaan Opas

Viesti Kirjoittaja Sotahullu » Pe 04.01.2013 17:31

Zarnoth kirjoitti:Tervehdys, tässä tuli hankittua tuo uusi aloituspakka puoliksi ja siitä britit itelle, niin mistäköhän kirjasta mahtaisi löytyä noita late war brittejä parhaiten? Ja ainakin näin alkuajatuksena olisi nimeomaan tankkeja lähinnä pyöritellä.

Market Garden -setti tulee juuri sopivasti niin siinä olisi hyvät listat.
Nykyään suunnittelee Itä-Saksan johtamista.

Zarnoth
Viestit: 10
Liittynyt: Su 30.01.2005 15:56
Paikkakunta: Lohja

Re: Flames of War - Alokkaan Opas

Viesti Kirjoittaja Zarnoth » Pe 04.01.2013 19:07

Ok, hyvä tietää. Ehtii rauhassa katteleen sitten.

Avatar
Earnest
Viestit: 970
Liittynyt: Su 18.01.2009 02:09

Re: Flames of War - Alokkaan Opas

Viesti Kirjoittaja Earnest » Pe 04.01.2013 21:23

Myös D-Day sarjan britit on tulossa kesällä 2013, joten älä mene ostamaan tuota Turning Tide kirjaa vielä! :)

Market Garden kirjat julkaistaan n.2 viikon sisällä muistaakseni, eli siihen kannattaa investoida. Muutenkin aloituspaketin britit + jenkkijoukkue sopii erinomaisesti Market Garden teemaan.
Nopat ja Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho

http://strategygamersanonymous.blogspot.fi/

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Flames of War”