Flames of War - Alokkaan Opas: Komppaniatyypit

Alue Battlefront Miniaturesin toiseen maailmansotaan sijoittuvalle miniatyyripelille.
Avatar
Alkio
Viestit: 207
Liittynyt: Pe 15.02.2008 17:47

Flames of War - Alokkaan Opas: Komppaniatyypit

Viesti Kirjoittaja Alkio » To 19.08.2010 11:34

Tässä on hieman laajemmat kuvaukset eri komppaniatyypeistä, laitoin erikseen Alokkaan Oppaasta, ettei paisuisi homma liikaa. Tekstiä on matkittu http://www.flamesofwarcommand.com komppaniaoppaasta.

Jalkaväkikomppania:
--------------------------------
Jalkaväki on helposti kitkettävissä aukeilta alueilta, mutta kun se pääsee kaivautumaan asemiin se on todella vaikea kitkeä pois. Jalkaväkikomppaniat nojaavat yleensä korkeisiin lukumääriin, hyvään selviytymiseen suojassa ja voimakkaaseen tykistöön jolla viholliskomppaniat nujerretaan. Jokaisella osalla komppaniaa on oma roolinsa taistelukentällä, tykistö pitää vihollisten päät matalana kun jalkaväkesi lähestyy heidän asemiaan ja syöksyy lähitaisteluun.

Jalkaväkikomppaniat luottavat myös staattisiin tykkeihin, kranaatinheittimiin ja muihin tykistöyksiköihin joilla kaivautuneen vihollisen niskaan syöksetään epäsuoraa tulta. Siinä onkin vihollisen ongelma kun vastassa on jalkaväkikomppania. Liikkuakko eteenpäin ja kärsiä tulivoiman heikkenemisestä liikkkeen vuoksi ja ottaa niskaan räjähteitä, vaiko pysyä paikoillaan ja kärsiä potentiaalisesti raskaita tappioita ajan myötä. Minkä tahansa päätöksen vihollisesi tekee, jalkaväkesi pystyy hoitamaan sen. Jalkaväki toimii tehokkaasti reaktiojoukkoina, sillä sinulla on harvoin aloite. Mutta se ei haittaa, onhan helpompaa kun vihollisesi tulee luoksesi ja antaa sinun tykeillesi ekstravuoron ampumiseen ennenkuin hommat menevät sotkuiseksi.

Aina puolustamassa muita komppaniatyyppejä vastaan, jalkaväkikomppania on pelaajile jotka tykkäävät suunnitella vankkaa puolustusta ja laittaa asian toimimaan käytännössä. Liikkeestä on hankala enää muuttaa suunnitelmia ja yleensä elät (tai kuolet) suunnitelmasi mukana. Et voi kelata taaksepäin ja vahvistaa selustaasi josta vihollisen panssarit tunkivat läpi. Kuitenkin kun suunnitelmasi onnistuu ja lopputuloksena taistelukentällä on jäljellä vain vihollisen palavia panssareita sinun joukkosi selviytyneen naarmutta, et voi muuta kuin hymyillä tyytyväisenä.

Tiivistelmä: Paljon jalkaväkeä pohjana, tuettuna rajoitetulla määrällä tankkeja. Listaan saa vähän kaikkea, mutta pääpaino on jalkaväellä, kranaatinheittimillä, tykistöllä. Mukaan saa myös rajoitetun määrän raskaita jalkaväki panssarivaunuja. Rahallisesti voi maksaa paljon tai vähän. Tykistö on rahallisesti kallista, mutta esim kranaatinheittimet ovat edullisia.

Kuva

Kuvassa SS-PanzergrenadierkompanieMotorisoitu/panssaroitu jalkaväkikomppania:
-------------------------------------------------------------
Motorisoitu komppania, (Motostrelkovy, armored rifle company, panzergrenadierkompanie) on ajoneuvojen tukema jalkaväkikomppania joka voi nopeasti uudelleensijoittua taistelukentällä. Tämä antaa joustavuutta jota ei ole samaan tapaan jalkaväki tai tankkikomppanioissa. He voivat nopeasti sopeutua muuttuviin taistelutilanteisiin ja omaavat laajan kirjon aseistusta homman hoitamiseksi. Heidän tulee käyttää liikkuvuuttaan saadakseen etuaseman ja toimittaakseen iskunsa perille. Tämä komppania on joko hyökkääjänä jalkaväkikomppaniaa vastaan tai puolustajana tankkikomppaniaa vastaan perus skenaarioita pelattaessa. Puolustaessa he voivat nopeasti liikkua parempiin asemiin ja vahvistaa paikkoja puolustuslinjassa siellä missä tarve on suurin, tai perustaa puolustusasemat syvemmälle taistelukentälle nopean liikkeen ansiosta. Hyökätessä he voivat nopeasti koukata vihollisen selustaan ja antaa ratkaisevan iskun. Jalkaväkikomppanialla on myös korkea puolustuskyky kaivautuessa mikä antaa mahdollisuuden vaihtaa taktiikoita lennossa.

Jos tykkäät ajatuksesta että pystyt sopeutumaan useimpiin tilanteisiin ja joukkosi omaavat hyvän liikkuvuuden ja pääsevät tarpeen tullessa melkein minne tahansa, motorisoitu/panssaroitu jalkaväkikomppania on sinua varten.

Tiivistelmä: Käytännössä siis jalkaväki + liikkuvuus. Saa paremmin ja enemmän tankkeja tukemaan jalkaväkeä ja jalkaväki liikkuu puolitelavaunuissa tai muissa kuljetusajoneuvoissa nopeammin kuin perus jalkaväkikomppania.

Kuva

Kuvassa Saksalaisten Afrikakorps Panzergrenadierkompanie

Tankkikomppania:
-------------------------------
Tankkikomppania (panzer kompanie, armoured squadron, tankovy batalon) on hyökkäävä armeija. Pelattaessa tankkikomppaniaa tärkeintä on nopea ja kova iskeminen viholliseen. Vaikkakin voit ottaa vastaan kovaakin rankaisua, kaikki tankit voivat lopulta olla kuitenkin vain palavia metallikasoja. Kun kokoat tankkikomppaniaa sinun täytyy miettiä kuinka hoitelet monet vaihtelevat uhkat joita tulet kohtaamaan. Huolimatta siitä miten hoidat vihollisesi, yksi fakta on aina mielessäsi; Sinun tulee onnistua tehtävissäsi ja säilyttää aloitekyky. Tankkikomppaniaa pelattaessa sinun edellytetään olevan hyökkääjänä. Kun menetät aloitteesi taistelussa ja paljastat selustasi vihollisellesi, tai annat vastustajan jalkaväen kaivautua kaikessa rauhassa avainkohtaan, hommat menevät vaikeaksi. Sinun täytyy pysyä aina yksi askel vihollisesi edellä voittaaksesi tai muuten voit helposti hävitä hyvin koordinoidun puolustuksen edessä.

Tankkikomppaniat sopivat agressiiviseen pelityyliin. Aseta tavoite, lähetä tankkisi saavuttamaan se, siirry seuraavaan tavoitteeseen niin nopeasti kuin mahdollista. Jos nautit tämän tyylisestä pelaamisesta niin tankkikomppania on sinun valintasi.

Tiivistelmä: Nimihän sen siis kertoo. Perusjoukot koostuvat lähinnä tankeista, saa parhaimmat tankit hinta-laatusuhteeltaan ja eniten panssareita. Voi peluuttaa erityisiä eliitti-tankkilistoja. Saatavissa vain rajoitettu määrä jalkaväkeä ja tykistöä.

Kuva

Kuvassa USA:n 2nd Armoured tankkikomppania.
Dörb

kmh
Viestit: 203
Liittynyt: Su 11.04.2010 22:20
Paikkakunta: Turku

Re: Flames of War - Alokkaan Opas: Komppaniatyypit

Viesti Kirjoittaja kmh » Ma 06.09.2010 20:04

Tästä voisi tehdä stickyn :)

LokiBox1
Viestit: 1
Liittynyt: To 02.06.2011 02:58

Re: Flames of War - Alokkaan Opas: Komppaniatyypit

Viesti Kirjoittaja LokiBox1 » To 02.06.2011 03:17

Minulla olisi näin aloittelijana kysymys liittyen kokoonpanojen toimivuuteen, eli:

Voinko pelata esim. Earth & Steel-kirjan pohjalta kootulla kokoonpanolla pelata vaikkapa Fortress Europe-pohjaista kokoonpanoa vastaan, jos molemmat ovat Late war-kautta?

Historiallisestihan se, että Ranskaan sijoitettu yksikkö taistelisi itärintamalla tms. olevaa yksikköä vastaan ei pidä paikkaansa, mutta molemmat ovat Late war-kokoonpanoja. Monissa ketjuissa ollaan suositeltu tuota Fortress Europea aloittelijalle johtuen useiden maiden listoista, mutta luin nämä vinkit vasta ostettuani tuon E&S. Teinkö siis tyhmän hankinnan? Saattaa olla tyhmä kysymys mutta suotakoon se alokkaalle :)

Edit: Noudatin viisaampien neuvoja eli kaivelin ketjuja ja sieltähän se vastaus löytyi... Ainoastaan aikakaudella on siis väliä

Avatar
harkkari
Viestit: 1842
Liittynyt: Ke 27.08.2008 00:00
Paikkakunta: Ulvila

Re: Flames of War - Alokkaan Opas: Komppaniatyypit

Viesti Kirjoittaja harkkari » To 02.06.2011 10:43

Joo ainoastaan aikakaudella on väliä. E&S on hyvä ostos jos tietää että haluaa natseilla pelailla, fortress europessa on vaan muutama listaa jokaiselle maalle. Tietty jos haluaa muidenkin maiden listoja katsella, on Fortress Europe ihan hyvä ostos.

Tervetuloa hyvän pelin pariin!
Kalat meni kotio...

otto
Viestit: 1
Liittynyt: Ti 07.06.2011 23:41

Re: Flames of War - Alokkaan Opas: Komppaniatyypit

Viesti Kirjoittaja otto » Ti 07.06.2011 23:48

Pahoittelen tietämystäni, mutta mid-war Neuvostolitto ostfront kirjasta aiheinen kysymys. Elikkäs kun joissain company:issä on että ei voi laittaa tukemaan Strelkovy Battalionia or its variants. Onko Motorstrelkovy Battalion Strelkovy Battalion or its variant? Siis voiko noita companyitä käyttää tukemaan Motorstrelkovy Battalionia? Jospa tosta nyt selvää joku saa...
You don't win a war by dying for your country. You win a war by making the other poor dumb bastard die for his.

Avatar
Kaapelikala
Viestit: 4434
Liittynyt: Ma 30.06.2003 13:43
Paikkakunta: Espoo

Re: Flames of War - Alokkaan Opas: Komppaniatyypit

Viesti Kirjoittaja Kaapelikala » Ti 07.06.2011 23:53

Ostfront on wanha kirja. Eastern Front on se uusi ja päivitetty, joka on tehty päivitetyille säännöille.

Motostrelkovy on kyllä Strelkovyn johdannainen tässä tapauksessa.

Avatar
Humie
Viestit: 775
Liittynyt: To 24.04.2003 12:58

Re: Flames of War - Alokkaan Opas: Komppaniatyypit

Viesti Kirjoittaja Humie » Ke 08.06.2011 09:49

Kaapelikala kirjoitti:Ostfront on wanha kirja. Eastern Front on se uusi ja päivitetty, joka on tehty päivitetyille säännöille.
Kyllä se vanha Ostfront on edelleen ihan "laillinen" ja käyttökelpoinen, mutta Eastern Front on tosiaankin tuo päivitetty versio. Sama stoori on vanhan Festung Europan ja nykyisen Fortress Europen kanssa.

Päivitetyissä kirjoissa erona on että ovat helppokäyttöisempiä ja aloittelijaystävällisempiä (selkeät diagrammit ja valinnat). Lisäksi uusiin on korjattu virheitä ja lisätty joitain uusia yksiköitä, sekä yksikköpisteitä säädetty "reilummiksi".
http://napoleon-complex-gaming.blogspot.fi/ - blogi historiallisesta figupelaamisesta

Nopat ja Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Flames of War”