Estland grenadiers & Varsova (SS 1944-45)

Niitä ittiänsä.
Lateksimajava
Viestit: 2113
Liittynyt: To 22.01.2004 12:58
Paikkakunta: Helsinki

Estland grenadiers & Varsova (SS 1944-45)

Viesti Kirjoittaja Lateksimajava » To 06.03.2014 01:52

Terve!

Säännöt edelleen täysin vieraita ja vielä 4kk maanpaossa Suomesta, mutta FoW-listoja kelasin hahmotella. Olen tässä pallotellut kahden itseäni kiinnostavan historiallisen tapahtuman välillä: Narvan taistelut ja Varsovan kansannousun kukistaminen. Figuja löytyy jonkin verran käytettynä, mutta täytynee tehdä jonkin verran lisähankintoja ja ehkä hankkiutua eroon jostain turhaksi jäävästä. Haluaisin historiallisesti tarkan, pelillisesti tehokkaan ja kivan sekä ulkonäöltään kivan armeijan. Voiko kaikkea saada? Tällä hetkellä löytyy:

5 Panther D (vai olisiko G en tunnista eroa)
1 Panther A
5 Tiger I E
1 Tiger I (vanhempi)
8 SdKfz 251 -puolitelavaunua
8 StuG
4 Panzerwerfer 42 'Maultier'
2 Sturmtiger
4 SS heavy machine gun teamia
Epämääräinen määrä (n. 3 joukkuetta & 3 pak40) jalkaväkeä, mutta päivitän ne SS-joukoiksi.

Erityisesti tykkään Tiger ja Sturmtiger –tankeista. Mutta onko niillä pelaamisessa mitään järkeä? StuGit eivät ihan hirveästi innosta, rumia ja pieniä figuja. Pantterit on ihan kivoja.


Varsovan operaatiossa saksalaisten ja neuvostojohdon häikäilemättömyys löi tavalla kättä ja johti 200000 puolalaisen turhaan kuolemaan. Yksi toisen maailmansodan röyhkeimmistä yksittäisistä rikoksista. Himottaisi rakentaa armeija kaupunkitaistelun ympärille ja ennen kaikkea Sturmtiger-tankkien tyylikkyyden ympärille (harvoja kertoja kun näitä nähtiin taistossa). Totenkopf ei oikein osallistunut taisteluihin Varsovassa, vaan likaisen työn hoiti Wiking. Lisäksi pääkallodivisioona on tosi kallista, eikä perus jalkaväen lisäksi oikein saisi tiikereitä kentälle.

Lista on vielä sen verran vaiheessa, että kun laskin haluamani 1780pts joukot yhteen tulos oli 3675… Ajattelin perusrakenteeksi seuraavaa:
- 1 panssaroitu grenadier-joukkue
- 1 joukkue ilman SdKfz 251
- hmg-platoon
- mortarit
- tiikereitä
- panttereita
- 2 Sturmtiger! Riippumatta siitä onko näistä mihinkään. Onko niistä mihinkään?


Alan tällä hetkellä kallistua vähän enemmän eestiläisiin SS-vapaaehtoisiin Narvan rintamalla. Pidättelivät hyökkäystä 8kk samalla, kun etelässä neukut etenivät 1000km. Vaihtoehtona on tehdä FT tai FV lista, joista kallistun vähän enemmän halvemman puoleen. En tiedä onko järkevää, mutta tapanani on luottaa massaan enemmän kuin taitoon. Tankkien hinta on sama.

Haaveilen puolustuksellisesta listasta ilman fortificationeita. Viehättää erikoissääntöjen mahdollistama yhden platoonin Immediate Ambush, vaikka en tosin tiedä yhtään mitä se käytännössä tarkoittaa.

Lista löytyy osoitteesta
http://www.flamesofwar.com/portals/0/do ... s-1944.pdf

Company HQ: 2 panzerschreck teams, 2 panzerfaust SMG teams 110
onko 1-3 sniper teamista hyötyä, à50pts?

Grenadier platoon (3 squad): 1 panzerfaust 155

Grenadier platoon (3 squad): 1 panzerfaust 155

Machine-gun platoon (2 sections): 1 panzerknacker 120
saisi kaksi joukkuetta tähän komppaniaan, kannattaako?

Anti-tank gun platoon (3 PaK40) 135
kannattaako lisätä truckit +5pts?

Scout platoon (2 squads): 1 panzerknacker 125
recce. onko tästä mihinkään? näille saisi assault riflet hintaan 30pts

Heavy mortar platoon (2 sections): 140
epäsuora tuli on epäsuoraa tulta

3 Panther D (FV) 610
nämä saavat tank pitit puolustaessa kun missiossa on ”prepared positions” special rule

1 Tiger I E 215
näitä ottaisin lisää, mutta raha ei riitä! onko yhdestä mihinkään vai otanko tilalle esim. pioneerijoukkueen?Olen ottanut nyt aika lailla kaiken tarjolla olevan anti-tankin. Onko sitä jo turhan paljon? Kiitos etukäteen kommenteista ja kärsivällisyydestä! Lupaan opetella pelin ja olla ahkera pelaaja tulevaisuudessa.

Avatar
Halkomahooli
Viestit: 792
Liittynyt: To 27.08.2009 15:06
Paikkakunta: Lahti

Re: Estland grenadiers & Varsova (SS 1944-45)

Viesti Kirjoittaja Halkomahooli » To 06.03.2014 09:53

Jälkimmäinen lista on melko hyvä. Löytyy epäsuoraa, AT:ta, mobiliteettia sekä voimaa jalkaväkeä vastaan. Enkä sanois, että scoutit on huono juttu, kyllä niistä saa puolustuslistassakin käytettyä, jos ei muuten, niin half-on half-off missioneissa menevät mukavasti reserviin ja tulevat sitten vaikka viimeisenä kentälle. Ja lisäksi vaihtaisin knackerin faustiin, johon saat pisteet HMG-joukkueen knackerista.

Panttereille en ikinä käyttäisi Tank Pittiä (joku muu voi olla eri mieltä) mutta koska ovat hyvällä etupellillä varusteltuja vaunuja, niin toimivat ihan ilman pittejä liikkuvina tykkiasemina torjumassa vihollisen vaunuja aina siellä missä tarvitaan. Tätä täydentää hyvin 1 tiikeri sitomassa linjan toista päätä, jolloin pantterit ei joudu ryntäilemään koko kentän leveydeltä + että sulla on vielä PaK tykit jotka on kovia.

Snipereistä ei oo omakohtasia kokemuksia kuin vastustajan puolelta, mutta on se käsittääkseni ilkeä pinning. Kuitenkin 3 on liikaa ja pärjäisit yhdelläkin, jota käyttäisit a) puolustuksen tukena b) mahdollisessa hyökkäyksessä painopistesuunnassa pinnaamaan vihun puolustavan jv-joukkueen (= pienempi defensive fire).


TOISAALTA: Voisit miettiä tiputtavasi scoutit pois ja ottavasi toisen HMG-joukkueen, ja lyöväsi molemmat HMG-joukkueet Grenadier joukkueisiin tuomaan jv:n torjuntavoimaa, 4* HMG/joukkue = paljon tulivoimaa jopa pinnissä!

Tuon tekisin jopa tuolla sun listallasi, tosin silloin jäisi 7 joukkuetta, mikä ei ole hyvä half-on/half-off skenuissa. Joten tiputtaisin nuo skoutit pois ja toinen HMG tilalle ja molemmat joukkueisiin jakaa + schreckit = 7 + 4 +1 = 12 lätkän joukkue ja näitä kaksi joissa on molemmissa 4 HMG:tä, siinä miettii jo venäläinen strelkovykin hyökkäämistä kimppuun, kun def.fireä tulee kuin pienestä pitäjästä.

Tässä pieniä, ei välttämättä oikeinta tai vääriä, mietteitä.
An Eternity Of War And Carnage

Lateksimajava
Viestit: 2113
Liittynyt: To 22.01.2004 12:58
Paikkakunta: Helsinki

Re: Estland grenadiers & Varsova (SS 1944-45)

Viesti Kirjoittaja Lateksimajava » To 06.03.2014 20:09

Kiitos kommentista! Hyviä pointteja ja kiva kuulla että lista näyttää järkevältä paperilla.

Olen ottanut panzerfaustit kaikille, jotka ne saavat, mutta jotkut joukot voivat ottaa vain knackereita (kuten scoutit). Knackerit otin HMG-joukkueisiin ihan vaan AT:n lisäämiseksi, 5 pistettä on halvahko hinta siihen.

Kannattaisiko löytää 200pts toiseen Tiikeriin (lista on nyt 1765), vai onko pisteet paremmin käytettyjä johonkin muuhun?

Voisin pudottaa yhden PaK40:n, vaihtaa toisen platoonin faustin krackeriin ja vähentää scouttien määrää yhteen squadiin. Silloin saisin yhden täyden HMG-platoonin lisää. Mutta kannattaako Pak tiputtaa? Myös sniper team kiinnostaa, ja siihen riittäisi pisteet vain scoutteja pienentämällä.

Avatar
Halkomahooli
Viestit: 792
Liittynyt: To 27.08.2009 15:06
Paikkakunta: Lahti

Re: Estland grenadiers & Varsova (SS 1944-45)

Viesti Kirjoittaja Halkomahooli » To 06.03.2014 22:25

Vaihtoehtona vois olla tällainenkin lista:

Kuva

Tosta kuten jo ennenkin todettua HMG:t joukkueisiin, samoin schreckit. Pantterit vaihdoin 4 Stugiin, vaikka totesitkin, ettet niistä niin pidä. Ne on puolustuksessa kuitenkin yllättävän kiusallisia ja hyökätessäkin mukavia, sillä niissä on schurtzenit (ottaa yleensä hyvin koppia PIATeista ja bazookoista. Lisäksi tällä sait toisen tiikerin, täten niitä on hankalampi ignorata. Ja nyt sulla on kuitenkin 9 tykkiä pitkälle kantamalle tuhoamaan vaunuja. Sitten faustit+schreckit molemmissa jv-joukkueissa lähitorjuntaan. PaKien kanssa kannattaa vielä toimia niin, etteivät ne ammu ennen kuin on aivan pakko niin saavat concealmentin ja gone to groundin (eli defensive firessä ehkä vasta). Ja stugeilla ja tiikereillä harrastat pick-a-boota eli shoot&scoot. Käyt ampumassa ja menet piiloon. Ja hevimortarit vaihdoin raketinheittimiin, ovat halpa yksikkö savutukseen ja epäsuoraan, ja lisäksi osuvat melko hyvällä todennäköisyydellä, eikä ole väliä millä range-in yrityksellä onnistut, vaan aina saat helpoimman mukaan heittää hitit.
An Eternity Of War And Carnage

Lateksimajava
Viestit: 2113
Liittynyt: To 22.01.2004 12:58
Paikkakunta: Helsinki

Re: Estland grenadiers & Varsova (SS 1944-45)

Viesti Kirjoittaja Lateksimajava » Ke 12.03.2014 11:56

Pohdin vaihtoehtoa peluuttaa SS-Wikingin veteraaneista muodostettua Fusilierbatallionia, eli tehdä listasta FV. Lisähintaa jalkaväelle tulisi noin 30%. Näin äkkiseltään kuulostaa huonommalta vaihtoehdolta, koska edes yhden HMG-platoonin tiputtaminen ei riittäisi, vaan pitäisi jättää myös jotain muuta pois pelistä. Yksi kikkahan näillä olisi upgradettaa jalkaväkiplatoon recce-hommiin hintaan 15pts/squad. Yhdistettynä eestiläisten erikoissääntöön immediate ambush -sääntöön mahdollistaa kikkailua.

Mietin command squadin upgradeja: sniper ja/tai ylimääräinen mortar squad voisi olla näppäriä kikkailuun, mutta hinta on aika kallis.

Mietin nebelwerfereiden ja panzerwerfereiden hinta-laatusuhdetta - panzerwerfereitä kun löytyy jo entuudestaan. Onko jommasta kummasta enemmän hyötyä jalkaväkipainotteisessa listassa?
Onko 12cm mortareilla muuten mahdollista savuttaa? Tykistöllä, nebelwerfereillä ja kevyillä heittimillä luki erikoissääntö smoke bombardment, mutta näillä ei.

Avatar
Halkomahooli
Viestit: 792
Liittynyt: To 27.08.2009 15:06
Paikkakunta: Lahti

Re: Estland grenadiers & Varsova (SS 1944-45)

Viesti Kirjoittaja Halkomahooli » Ke 12.03.2014 14:16

Joku muu osannee SS-Wikingin kanssa neuvoa enemmän kuin minä kun en sillä oo pelannu. Ja mitä kikkailuun tulee, niin command squadin mortareista saat esim 1 joukkueen kikkailtua itsellesi lisää.
Panzerwerfereillä se etu, että voivat stormtroopilla ottaa itseltään savuvanat pois ampumisen jälkeen, jolloin vastustaja ei voi auto-range-inniä niihin.
12cm mortarit ei voi ampua savua, jos ei niiden statseissa lue smoke tai smoke bombardment, yleensä nämä esiintyvät yhdessä, mutta eivät aina.
An Eternity Of War And Carnage

Lateksimajava
Viestit: 2113
Liittynyt: To 22.01.2004 12:58
Paikkakunta: Helsinki

Re: Estland grenadiers & Varsova (SS 1944-45)

Viesti Kirjoittaja Lateksimajava » Ke 12.03.2014 16:07

Halkomahooli kirjoitti:Joku muu osannee SS-Wikingin kanssa neuvoa enemmän kuin minä kun en sillä oo pelannu.
Tarkoitin eestiläisten pdf-listasta löytyvää toista varianttia, jolla joukot ovat FV.

Onhan muuten tuo pdf-lista ihan virallinen turnauksissa ja niin edelleen?

Avatar
Halkomahooli
Viestit: 792
Liittynyt: To 27.08.2009 15:06
Paikkakunta: Lahti

Re: Estland grenadiers & Varsova (SS 1944-45)

Viesti Kirjoittaja Halkomahooli » Ke 12.03.2014 17:00

Lateksimajava kirjoitti:
Halkomahooli kirjoitti:Joku muu osannee SS-Wikingin kanssa neuvoa enemmän kuin minä kun en sillä oo pelannu.
Tarkoitin eestiläisten pdf-listasta löytyvää toista varianttia, jolla joukot ovat FV.

Onhan muuten tuo pdf-lista ihan virallinen turnauksissa ja niin edelleen?
Jaa niin meinasit Fusilierkompanieta. Toki veteraaniin on aina vaikeampi osua kuin trainediin. Lisäksi veteraanit osaa esim lyödä assaultissa paremmin, joten itse melkein aina otan saksalaisilla veteraaneja.

Ja näyttää olevan täysin virallinen, kun on 3. edikkahyväksytty leima kannessa.
An Eternity Of War And Carnage

Lateksimajava
Viestit: 2113
Liittynyt: To 22.01.2004 12:58
Paikkakunta: Helsinki

Re: Estland grenadiers & Varsova (SS 1944-45)

Viesti Kirjoittaja Lateksimajava » To 03.04.2014 00:28

Tällaisen FV-listan sain aikaan füslilier-kompaniasta. Rahat riitti kun pudotin 3 PaK40 pois, eli sinänsä heikompi panssarintorjunta tässä listassa. Tässäkin listassa mahdollisuutena

Kuva

Jos pudottaisin yhden StuG:in pois, niin saisin tilalle:
1x PaK 40 (raketinheitinten pst)
1x Sniper komentoryhmään (siinä on vaan jotain tyyliä)
1x panzerknacker HMG komentoryhmään (jäi 5pts yli)

Jos vaihtaisin StuG:it kolmeen Pantheriin ja pudottaisin 2iC:n faustin ja HMG knackerit, saisin bonuksena 1 Pak40 raketinheitinten panssarintorjuntaosastoksi.


Kannattaako jompi kumpi?

Avatar
Halkomahooli
Viestit: 792
Liittynyt: To 27.08.2009 15:06
Paikkakunta: Lahti

Re: Estland grenadiers & Varsova (SS 1944-45)

Viesti Kirjoittaja Halkomahooli » To 03.04.2014 08:51

ite varmaan pitäisin neljännen stugin, tällön antaa sulle myös hyökkäykseen mahdollisuuden lähteä niillä, ainakin paremmin kuin 3 vaunulla. 1 pak40 olis toki hieno, mutta valitettavasti se on kovin rajoitettu deplonsa kanssa, kun sen pitää pysyä komennossa roksuihin ja jos roksut pääset deploamaan jonnekkin taakse, ei tuolla pak40:sellä tee juuri mitään kun command range ei riitä tuomaan sitä eteenpäin.

tuosta HMG-joukkueen knackerista en oikein ole varma, enkä kyllä ole varma tarvitsetko välttämättä kahta joukkueellista HMG:itä muutenkaan. Toisaalta kun katselen tuota, niin ei tuossa hirveästi vaihtoehtojakaan ole tilalle, jotta joukkuemäärä pysyisi tasassa ajatellen ressutehtäviä. Toki jos vaihtaisit sen mortari yksikköön, saisit 4 putkea savua/pinniä hyökkäävään vaunuihin/jalkaväkeen.

Eli jotain seuraavaa:

SS-Freiwilligen-Füsilierkompanie HQ
2* Cmd Panzerfaust SMG team
1* Panzerschreck team

Combat Platoons
SS-Freiwilligen-Füsilier Platoon
1* Cmd Panzerfaust SMG team
6* Rifle/MG team

SS-Freiwilligen-Füsilier Platoon
1* Cmd Panzerfaust SMG team
6* Rifle/MG team

Weapons Platoons
SS-Füsilier Machine-gun Platoon
Cmd SMG team
4* MG42 HMG

SS-Füsilier Mortar Platoon
Cmd SMG team
2* Observer Rifle team
4* 8cm GW34 mortar

Divisional Support
Heer Heavy Tank Platoon Confident Veteran
2* Tiger I E

SS-Panzer Platoon
4* StuG G

SS-Rocket Launcher Battery
Cmd SMG team, Observer Rifle team, Kubelwagen, 3* 15cm NW41

Company Points: 1775 / 7 joukkuetta

Tosta konekiväärit joukkueisiin niin saat 6 joukkuetta. Tällön sulla on 2 vahvaa jv-joukkuetta + kaks pst yksikköä (vaunut). Lisäks sulla on kaks savuttavaa/pinnaavaa yksikköä.
An Eternity Of War And Carnage

Lateksimajava
Viestit: 2113
Liittynyt: To 22.01.2004 12:58
Paikkakunta: Helsinki

Re: Estland grenadiers & Varsova (SS 1944-45)

Viesti Kirjoittaja Lateksimajava » To 03.04.2014 22:28

Mites tuo recce upgrade toiselle platoonalle, onko siitä iloa? Näin saisin Defensive Battle -säännön skenaarioissa yhden recce-joukkueen sekä yhden joukkueen Immediate Ambushiin.

Kysymys säännöistä: Pdf sanoo "Upgrade all teams in the platoon to Reconnaissance teams for +15 points per Fusilier Squad." Eli kolmen squadin joukkue maksaisi näin ollen 45 pistettä enemmän. Näin ainakin oman laskentatapani mukaan, mutta fowlists.blogspot.co.uk laski +15 pistettä /team = 90 pistettä. Kuinka paljon upgrade maksaa?

Jos en ottaisi krh-joukkuetta, rahat riittäisi recce-joukkueen lisäksi esimerkiksi kahteen mortariin ja pienin pudotuksin sniperiin.

Avatar
Halkomahooli
Viestit: 792
Liittynyt: To 27.08.2009 15:06
Paikkakunta: Lahti

Re: Estland grenadiers & Varsova (SS 1944-45)

Viesti Kirjoittaja Halkomahooli » To 03.04.2014 23:33

En oikein tiiä snipereistä ovatko hyödyllisiä.

Ja mitä tulee tuohon pisteiden oikeellisuuteen niin pdf on aina oikeassa. Jos easyarmy tai fowlists sanoo jotain muuta niin niissä on sillon virhe. Tosin aina on suotavaa tarkistaa flamesin kotisivulta ja ladata uusin pdf.
Ja katoin että 15 pistettä/squadi eli 45 pistettä tulis joukkueelle lisähintaa.

Ja jos haluat niin toi on kans vaihtoehto ottaa recce ja 2 putken krh, sillä saa savutettua.
An Eternity Of War And Carnage

Vonrichthofen
Viestit: 830
Liittynyt: Ke 19.08.2009 08:23
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Estland grenadiers & Varsova (SS 1944-45)

Viesti Kirjoittaja Vonrichthofen » Pe 04.04.2014 08:54

Nyt sitten tarttuisin tuohon 'puolustuksellinen muttei fortified' ajatukseen hieman.

Näitten rikoissäännöt sanovat IF defending.

Jos rakennat jalkaväkilistan, joka osaa lähinnä puolustaa, kun joudut hyökkäämään kaikkia 'always-defend' listoja ja 50% muista jv-listoista vastaan, ei tulevaisuus ole ruusuinen.

Jalkaväki joka voi hyökätä, kelpaa yleensä puolustamaan myös.

Recon auttaa tässä. Jos ei muuten, niin siinä mitä vastapuoli tekee.

Esim. Britti tekee helposti mieluummin yöhyökkäyksen kuin puolustaa jos sinulla on reconia.

Tiikeriä ei tarvitse jättää huomiotta, kun joku SU100/Firefly/TD syö sen aamupalaksi, en pohjaisi puolustusta näihin.

MG-42 on hyvä, mutta 5+ save satuttaa, eikä tehoa vaunuihin.

Trained jv assaultaa vaikeasti, pioneerit liekinheittimillä tai joku vastaava auttaisi.

Sniper on hyvä joskus, erinomainen toiste ja turhake jos ei ole kohteita. 50 pistettä ainakin FV listassa on liikaa tähän.

Savua ja pinniä varten olisi hyvä saada 8cm mortareita, ovat halpoja ja tappavat liikkuvan jalkaväen siinä missä isommatkin.

12cm on hyökkäysase, sillä kaivetaan vastustajia, jos et saa rangettua se ei tee mitään, AT3 ei ole kova.
Nopat & Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho

"Stuff breaks, people die"
-CP2020-

VonRichthofen's Lounge

Vonrichthofen
Viestit: 830
Liittynyt: Ke 19.08.2009 08:23
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Estland grenadiers & Varsova (SS 1944-45)

Viesti Kirjoittaja Vonrichthofen » Pe 04.04.2014 08:57

Tuo Tank-pits tekee kai uusimman FAQin mukaan Panttereista Tank-turretteja, joka voi olla ihan ok esim. avoimella kentällä SU100 vastaan, kun Suikka ei voi ampua yli 16" takaisin...
Nopat & Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho

"Stuff breaks, people die"
-CP2020-

VonRichthofen's Lounge

Vonrichthofen
Viestit: 830
Liittynyt: Ke 19.08.2009 08:23
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Estland grenadiers & Varsova (SS 1944-45)

Viesti Kirjoittaja Vonrichthofen » Pe 04.04.2014 09:01

Easyarmyssa ilmainen lista, eli rekkaa itsesi sinne, niin on helpompi vääntää :)
Nopat & Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho

"Stuff breaks, people die"
-CP2020-

VonRichthofen's Lounge

Lateksimajava
Viestit: 2113
Liittynyt: To 22.01.2004 12:58
Paikkakunta: Helsinki

Re: Estland grenadiers & Varsova (SS 1944-45)

Viesti Kirjoittaja Lateksimajava » Pe 04.04.2014 12:44

Vonrichthofen kirjoitti:Nyt sitten tarttuisin tuohon 'puolustuksellinen muttei fortified' ajatukseen hieman.

Näitten rikoissäännöt sanovat IF defending.

Jos rakennat jalkaväkilistan, joka osaa lähinnä puolustaa, kun joudut hyökkäämään kaikkia 'always-defend' listoja ja 50% muista jv-listoista vastaan, ei tulevaisuus ole ruusuinen.

Jalkaväki joka voi hyökätä, kelpaa yleensä puolustamaan myös.

Recon auttaa tässä. Jos ei muuten, niin siinä mitä vastapuoli tekee.

Esim. Britti tekee helposti mieluummin yöhyökkäyksen kuin puolustaa jos sinulla on reconia.

Tiikeriä ei tarvitse jättää huomiotta, kun joku SU100/Firefly/TD syö sen aamupalaksi, en pohjaisi puolustusta näihin.

MG-42 on hyvä, mutta 5+ save satuttaa, eikä tehoa vaunuihin.

Trained jv assaultaa vaikeasti, pioneerit liekinheittimillä tai joku vastaava auttaisi.
Hyviä pointteja. Tässä on päivitetty FV-lista SS-Füsilierkompanie.

Kuva


Tiputin toisen tiikerin ja nebelwerferit pois ja lisäsin tilalle 9 lätyn FT-pioneerijoukkueen ja panzerwerferit (extra crewiin ei riittänyt pisteitä). Nyt on vähän enemmän hyökkäysvoimaa sekä tappionsietokykyä jalkaväellä. Ja tosiaan toinen jv-joukkue on recce. Yksinäinen tiikeri on tosiaan vähän onneton viritelmä, mutta en oikein keksinyt siihen tilalle mitään. 4x PaK40 auf RSO olisi varmasti kova vaihtoehto, mutta niitä en omista ja vähän harmittaa kun tuli ostettua 5 pantheria ja 5 tiikeriä ja haluaisin niillä myös pelata...

Nykyiset tankit voisin vaihtaa kolmeen pantheriin, suunnilleen samanhintainen setti.

Vonrichthofen
Viestit: 830
Liittynyt: Ke 19.08.2009 08:23
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Estland grenadiers & Varsova (SS 1944-45)

Viesti Kirjoittaja Vonrichthofen » Pe 04.04.2014 12:51

Onkos pakko tehdä Eestin pojat?

Edit. Ja toi ei ole Panzerwerfer, vaan sen köyhä pikkuserkku, ja ilman extra crewtä, voit yhtä hyvin ottaa 3, sama efekti.
Nopat & Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho

"Stuff breaks, people die"
-CP2020-

VonRichthofen's Lounge

Vonrichthofen
Viestit: 830
Liittynyt: Ke 19.08.2009 08:23
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Estland grenadiers & Varsova (SS 1944-45)

Viesti Kirjoittaja Vonrichthofen » Pe 04.04.2014 12:58

Siinä, Tiikerit ja Pantterit samassa listassa hymyilyttää edes vähän :)

Kg 2iC ja HQ mortarit, kaksi savua, nebien Pakki auttaa AT:ssa, recce infantry on gtg kun liikkuu piilossa, eli pääsee suht helposti assaulttaamaan tarvittaessa. Tiikeri on ihan pop assault tankki. Pantterit Stugeiksi ja alkaa olla enemmän tavaraa, mutta tyyli ratkaisee :)Fausti kannattaa laittaa tuohon recce joukkueeseen tosin, schrekki siihen toiseen, et voi attachaa ketään recceen ilman että recce ominaisuus katoaa.

Kuva
Nopat & Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho

"Stuff breaks, people die"
-CP2020-

VonRichthofen's Lounge

Vonrichthofen
Viestit: 830
Liittynyt: Ke 19.08.2009 08:23
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Estland grenadiers & Varsova (SS 1944-45)

Viesti Kirjoittaja Vonrichthofen » Pe 04.04.2014 13:10

3 Tiikeriä ja 4 Stugia ja saat Faustit molemmille combat platooneille, ja knackerin CiC:lle. 3 Tiikeriä on aika paljon inhottavampi kaveri kuin kaksi :) Assaultissa TA2 ja Wide tracks on aika pop, vielä jos saat re-roll skill checks niin Venäläinen on paperia (Jalkaväki siis, Su100 savutetaan).
Nopat & Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho

"Stuff breaks, people die"
-CP2020-

VonRichthofen's Lounge

Lateksimajava
Viestit: 2113
Liittynyt: To 22.01.2004 12:58
Paikkakunta: Helsinki

Re: Estland grenadiers & Varsova (SS 1944-45)

Viesti Kirjoittaja Lateksimajava » La 05.04.2014 02:11

Entä jos kallistuu FT-listan puolelle? Tankkien ominaisuudethan on kummassakin samoja, samoin raketinheittimet. Jalkaväkeä saisin yhden konekiväärijoukkueen verran enemmän, mikä tuntuu ihan kivalta ajatukselta. Vai onko veteraanien ottaminen selkeästi kannattavampaa?

Sen verran itse listasta, että virolaisten tekeminen kiinnostaa ihan historian takia. Kuten ensimmäisessä viestissä mainitsin, myös Varsovan kansannousun kukistaminen. SS-jalkaväkipainotteinen lista Sturmtigereillä himottaa myös. Pelejähän ei ole alla vielä yhtäkään, mutta eiköhän se siitä..

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “FoW: Armeijalistat”