2019 ETC listat

Mikäli haluat palautetta ja kehitysideoita suunnitteilla olevaan armeijaasi, kirjoita listasi tänne. Voit myös antaa palautetta omista kokemuksistasi muille.
Avatar
Kdownunder
Viestit: 576
Liittynyt: Ma 18.07.2011 15:18
Paikkakunta: Kemi

2019 ETC listat

Viesti Kirjoittaja Kdownunder »

Oisko mitään vuotuista breakdownia perusteluineen. Tietysti lista/pelaaja kohtaiset jutut, mutta myös se miksi juuri nämä armeijat ja lista tulivat valituksi yms.

Ainakin minua kiinnostaa.
Avatar
banzgo
Viestit: 1815
Liittynyt: Pe 22.04.2005 20:02
Paikkakunta: Espoo

Re: 2019 ETC listat

Viesti Kirjoittaja banzgo »

Julius Castren - Vampire Covenant
860 - Vampire Count, General (The Dead Arise), Nosferatu, Blood Magic, Cosmology, Wizard Master, Light Armour, Destiny's Call, Paired Weapons, Shield Breaker (Paired Weapons), Necromantic Staff
440 - Necromancer, Evocation, Wizard Master, Talisman of the Void, Sceptre of Power
410 - Barrow King, Skeletal Steed, Battle Standard, Dusk forged, Basalt Infusion, Hero's Heart (Hand Weapon)
235 - 3 x 20x Skeletons, Standard Bearer, Legion Standard, Musician, Champion
155 - 20x Zombies, Standard Bearer, Musician
133 - 2 x 8x Dire Wolves, Champion
430 - Dark Coach
740 - 4x Winged Reapers, Paired Weapons
490 - Shrieking Horror
4496

Ite lähdin tämmösellä listalla nyt kisaamaan. Aika samalla kasalla olen tässä tämän vuoden pelannut. Ehkä nyt tuli siksi vähän liian vähän testattua muita buildeja, mutta koska kirjat eivät kauheasti ole muuttuneet, niin uskon mielipiteideni olevan viimevuodesta edelleen valideja.

Lista oli ainoa nosferatu lista kisoissa, eli taas ollaan vähän uniikkeja siinä suhteessa. Suosittu clubiton Occultismi mestari vaihdettiin siis Cosmologia nosferatuun ja blood magiciin. Se mihin nosferatua tarvitsee, on skeletonien nostattaminen. Päädyin pelaamaan useampaa pientä yksikköä, koska minusta on ovat todella voimakkaita ja kestäviä parryn kanssa. Nyt sain listaan 3 raisea, jotka voivat kasvattaa skelejä, niin mahdollisuus päästä nopeasti 40:een on hyvin realistinen. Cosmologia tuo mukanaan kolmannen pitkän matkan snipen, mikä on huomattava tehonsisäys evokaation kahteen. Blood magic auttaa myös tässä, kun casting valuet sekä snipeissä, että raisessa menevät todella pieneksi.

Barrow king BSB on aika vakiokamaa kaikissa listoissa, niin tännekin se pääsi mukaan. Coressa siis skelemuuri ja parit support yksiköt. Nythän joudun ostamaan 5% enemmän corea, mutta mielestäni tässä kaikella corella on jotain tekemistä ja tarkoitusta, niin hyväksyn tämän.

Herojen ja coren ulkopuolelta vampyyreilla mielestäni kaikki on aika kurjaa, mutta jotain on pakko ottaa. Mielestäni Shrieking horror on ykkösvalinta melkein aina, joten se pääsee mukaan. Monissa peleissä sillä voi rokata ja rollata edelleen aika hyvin, jos vihulla ei ole tapaa satuttaa sitä rangedilta. On valitettavaa, että divinaation on niin suosittu lore, koska se uhkaa horroria suuresti. Näissä peleissä pitää vaan tarkasti kattoa, että mitä sillä tekee.

Horrorin ja Barrow kingin hyvä ystävä on Dark coach, koska sillä voi marssittaa näitä kahta ilman että kynistaikuri vampyyrin tarvitsee olla lähellä. Muutenkin tuo joustoa linjastoon kun voi siirrellä ukkoja vähän kauempaa. Itsessään kärry on myös jykevä taistelija ja zoneeja, hyvää settiä siis. Voisi melkeen olla kaksi.

Vikoilla pisteillä listaan päätyi Reaperit. Varmaan listan heikoin yksikkö, mutta jotain "uskottavaa" lähistehoa on varmaan pakko olla. Ovat aika hitaita ja kömpelöitä, joutuvat olemaan lähellä vihua ollakseen relevantteja, mutta sitten yleensä joutuvat kiipeliin kun eivät pääsekkään karkuun tai oma punchi ei riitä. Pitävät kyllä yllä jonkinlaista uhkaa ja voivat heikompia yksiköitä tuhota tehokkaasti.

Ideana listassa on siis pönöttää kohti objektiivia ja sniperöidä vihun charrut pois. Useimmat non-combat charrut eivät kannata mukanaan wardeja, niin 3 snipellä semmosen saa helposti kahdessa vuorossa pois. Kun vihun support charrut (maagit ja bösbit) ovat poistuneet, voidaan tilaisuuden tullen mennä hakemaan loput pois. Lista ei ole yhtä agressiivinen kuin viimevuoden strigoi lista, mutta tarvittaessa hyvässä matsissa pystytään kyllä aika päättäväiseti lähteä hakemaan isojakin pisteitä. Lista on paljon robustimpi huonoihin matseihin, eli voidaan pelata useita eri otteluita.
Avatar
Kdownunder
Viestit: 576
Liittynyt: Ma 18.07.2011 15:18
Paikkakunta: Kemi

Re: 2019 ETC listat

Viesti Kirjoittaja Kdownunder »

Tämä lista taitaa olla ihan identtinen tuon t9a forumin Adamin (nyky) listan kanssa? Ja ainakin mitä olen hänen rapsojaan lukenut niin ihan mielenkiintoiselta vaikuttaa.
Avatar
banzgo
Viestit: 1815
Liittynyt: Pe 22.04.2005 20:02
Paikkakunta: Espoo

Re: 2019 ETC listat

Viesti Kirjoittaja banzgo »

Yksiköiden osalta taidetaan olla aika samoissa, esineissä jotain eroja. Mutta kuten sanottu, moni yksikkövalinta muovaa itsensä aika hyvin paikallee niin ei jää ihan kauheesti vapaita valintoja. Oli kyllä tavallaan jännä katsoa, miten molempien listat eli ja muuttui samaan suuntaan kevään aikana, sen mitä hänen raporteistaan muistan.

Talvisodassa pelasin sitä klubitonta Occultismi mestaria ja yhtä isompaa skele boxia, mitä silloin maailmalla pelattiin. Totesin, että 30 skelee voitti melkeen kaiken, nii jos ottais 3 samanlaista yksikköä. Tätä varten piti tehdä muutos nosferatuksi, jotta saatiin listää awaken-skeletonia. Samalla occultimsi vaihtui pois, koska mielestäni ei ole järkeä pelata nosferatua ilman blood magicia tai occultismia ilman arcane knowledgea. Mietin myös silloisten alttarien pitämistä mukana ultra defaavana turtle valintana, mutta päädyin aktiivisempaan reaper vaihtoehtoon.
Aco
Viestit: 2208
Liittynyt: La 13.03.2004 21:24
Paikkakunta: Helsinki

Re: 2019 ETC listat

Viesti Kirjoittaja Aco »

Olli Kanninen - Undying Dynasties
520 - Death Cult Hierarch, Divination, Wizard Master, Sacred Hourglass, Talisman of the Void, Soul Conduit
280 - Death Cult Hierarch, Evocation, Wizard Adept, Book of Arcane Mastery, Hierophant
240 - Nomarch, General, Crown of the Pharaohs, Scroll of Desiccation
210 - Tomb Architect, Crown of the Wizard King
615 - 8x Skeleton Chariots
250 - 20x Skeletons, Standard Bearer, Banner of the Relentless Company, Musician, Champion
130 - 2 x 5x Skeleton Scouts
776 - 8x Shabtis, Paired Weapons, Standard Bearer, Flaming Standard, Musician, Champion
685 - 8x Shabti Archers, Standard Bearer, Rending Banner, Musician
500 - 5x Tomb Cataphracts, Musician
160 - Sand Scorpion

Pelasin viime vuonna ETC:ssä BH:ta, joka ei sopinut omaan pelityyliin erityisen hyvin (liian vähän lojumista ja ampumista). Kun Suomen pitkäaikainen faarao Jere viime vuoden lopulla ilmoitti hakevansa tiimiin uudella WDG kirjalla, aloitin treenaamaan UD:n työntelyä. Päinvastoin kuin BH, UD on juuri sellainen armeija joka sopii omalle pelityylilleni (sopivasti lojumista ja ampumista). UD on tällä hetkellä yleisen mielipiteen ja aika vahvasti myös tilastojen valossa pelin kovin kirja, eli siinä myös on hyvä syy ottaa egyptiluurankelit mukaan Serbiaan.

Talvella on tullut testailtua melkein kaikkia kirjan yksiköitä, mutta listan pääperiaate on pysynyt samana alusta loppuun. Eli isoja yksiköitä, paljon support hahmoja ja muutama divertti. Tämä on myös selvästi yleisin kaava maailmalla nähdyissä UD listoissa eikä tässä lopullisessa listassa sinällään ole mitään yllättävää UD metaa tunteville, mutta avataan nyt silti kaikille kiinnostuneille vähän mitä lista tekee ja mitä mikrovalintoja listassa on.

Magia ja buffit on luonnollisesti armeijan kantava voima, ja listasta löytyy maailmalla kultaiseksi standardiksi muodostunut divinaatiomasteri tiimalasilla ja evokaatioadepti kirjalla. Luotettavasti loitsittavat 2 nopan hiilaavat buffit on äärimmäisen väkeviä, ja pyrin yleensä valitsemaan velhoille yhteensä 5 eri buffiloitsua. Soul conduit ja talisman of the void tekee lähes kaikista magiaphaseista 8v5 nopan phaseja, jolloin saan luotettavasti forcettua 2-3 buffia lähitaisteluihin. Taisteluiden ulkopuolellekin jää hyviä loitsuja, pääasiassa unerring strike ja stars align. Mukana hahmo-osastolla on nomarkki ja arkkari antamassa autobuffeja yksiköille. Bonuksena tulee 18" ld9 marssikupla ja velhon hatusta 3" rangea divinaatioloitsuihin (joskus myös joku ihan hyödyllinen spelli).

Coresta löytyy UD:n peruskaura eli 8 kärryä, hahmojen bunkkeri sekä kaksi diverttiä. Ainoa yhtään mielenkiintoinen valinta on kärryjen riisuminen alasti ja marssibannerin sisällyttäminen bunkkerille. Oman kokemukseni mukaan kärryt suoriutuvat arkisista askareistaan hyvin ilman legion charioteers upgradea, varsinkin nyt kun muussa listassa on jo 4 scoraavaa yksikköä. Marssibanneri taas tuo paljon mielenkiintoisia vaihtoehtoja: spellien potentiaalinen range nousee 7", yksikkö pääsee helpommin scoraamaan, hahmoja voi juoksuttaa ulos yksiköstä, jne.

Patsasosastolla on kahdet shabtit (toiset jousilla) ja matoritarit. Kaikkien näiden yksikköjen päätehtävänä on kärryjen ohella olla armeijan selkäranka ja toimia lähitaisteluvoimana, erityisesti buffattuina. Kaikki yksiköt myös scoraavat, mikä on tärkeää nyt kun kärryt eivät sitä tee. Jousishabtit antaa usein vaihtoehdon lojua ja hakea pientä voittoa, ne ovat myös loistava kohde alkuvuorojen stars align loitsulle. Pw shabtit tulilipulla löysi tiensä lopulliseen listaan lähistehojensa lisäksi olemalla hyvä countteri monia armeijoita vastaan (erityisesti muita UD listoja vastaan). Matoritarit ovat mukana erinomaisen hintalaatusuhteensa ja nopeutensa takia. Lisäksi listassa on yksi skorppari, jonka tärkein tehtävä diverttauksen ohella on aiheuttaa päänvaivaa vastustajalle pysymällä poissa pöydältä.

Listalla voi lähestyä pelejä oikeastaan kolmella eri tavalla. Jos vastustajalla on hyvin aggressiivinen lista, voi armeija aloittaa pelin nurkasta ja yrittää napsia pahimpia pelotteita pois divinaatiolla sekä jousilla, jonka jälkeen on mahdollista lähteä etenemään kohti taisteluita ja objektiiveja. Jos vastustajalla on todella paljon pitkän kantaman pelotteita, voi armeijaa tuupata täysillä eteenpäin ja pyrkiä vastustajan puolelle. Jos taas vastustajalla ei ole erityisen pelottavaa lähitaistelupelotetta eikä riittävästi tulivoimaa (tämä on yleensä se unelmavastustaja), voi armeija marssia keskelle kenttää ottamaan objektiivit haltuunsa ja napsimaan pisteitä divinaatiolla ja jousilla, minkä jälkeen mahdollisesti vielä yrittää hakea isoa voittoa jos tilaisuus tulee. Kaikkien lähestymistapojen takana on pyrkimys sopivien taistelujen eristämiseen divertin avulla sekä omista pisteistä kiinnipitäminen. Lista pyrkii ennen kaikkea olemaan todella vaikeasti voitettavissa, mitä helpottaa se että tiimiturnauksessa on mahdollista yrittää väistellä listalle vaarallisimpia vastustajia.
lojuu kuin kotka, ampuu kuin eläintarha
Avatar
Warchef
Viestit: 2198
Liittynyt: Su 11.03.2007 21:19
Paikkakunta: Dude Island

Re: 2019 ETC listat

Viesti Kirjoittaja Warchef »

IMG_2606.JPG
Antti Häkli - Daemonic Legions
855 - Maw of Akaan, General (Greater Dominion), Evocation, Wizard Adept, Iron Husk, Unhinging Jaw
335 - Harbinger of Father Chaos, Divination, Wizard Adept, Guiding Digestive Vomit
330 - Harbinger of Father Chaos, Witchcraft, Wizard Adept, Guiding Unhinging Jaw
607 - 22x Myrmidons, Bronze Backbone, Musician, Champion
535 - 19x Succubi, Smothering Coils, Musician, Champion
591 - 6x Clawed Fiends, Musician
591 - 6x Clawed Fiends, Musician
300 - 4x Mageblight Gremlins, Venom Sacs
196 - 2x Mageblight Gremlins, Venom Sacs
160 - 5x Furies
4500

Mistähän sitä aloittaisi. Listaan on kerätty vahva kattaus helppoja spellejä. Kipparilta kysyttäessä myös voimakkaita vaikeita loitsuja, joita ei kai koskaan saa castata. Kevään mittaan listassa pyöri kaikenkarvaisia otuksia sankaripuolella, osa otti nerffikepistä, osa vaan osoittautui mahdottomaksi pelata ilman hullua riskiä, mikä on vähän ikävä feature ETC listassa. Mawi, T6:sen kanssa on varmaan solidein valinta upottaa tuhat pistettä. Muuten sillä rahalla varmaan pitäisi ostaa jotain muuta kuin sankareita.

Coresta otettiin pari boksia. Ulkomailla on näkynyt 10 lemurin päiväkodin kiusaajaparijonoja. Ite pelailin paljon useampaa pienempää boksia. Bodyt vaan tuppasi loppumaan aina kesken. Näillä uskaltaa jo paremmin taistella, varsinkin kun taskusta löytyvät buffit on jo itsessään aika voimakkaat mutta loitsuilla saa vielä hitusen paremman terän aseisiin. Bodyjen kanssa tullaan vieläkin kamppailemaan, mutta toivottavasti saadaan pelastettua yksiköt ja tarvittaessa pelata sankareita sitten samassakin laatikossa kun rippeet vetäytyy.

Suorittavaan osastoon pääsi Fiendit. Kaikki about kirjasta tuli kokeiltua, viimeisimpänä Blazing Gloryt otti vähän keppiä pistehinnan nousunmuodossa. Nää toki kanssa scoraa mitä ne ei. Hope harvesterit olis periaatteessa kiva yksikkö kun ampuu vähän, ja erityisesti lisää boksien lähistehoa. Hinta oli vaan vähän kallis potentiaaliin nähden, vaikkei kyllä kirjan huonoimpia yksiköitä ole.

Säätöosastoa hierottiin aika pitkään. Furyt on aina hyviä, ellei jopa mielisairaita. Gremlinit tekee vihollisen pelistä ahistavan kun hyvää poisonia iskee takareunoista. Auttaa kanssa erinäisten gigantic modelien kanssa myöskin, harva jaksaa ottaa jopa 20 5+ poison iskua naamariin, varsinkin kun sopivasti tulemalla sinne saa rerolleja vielä kaveriksi.

----

Testipeleissä haasteina ollut tilan pelaaminen, varsinkin Maw on niin leveä että vähänkin ahtaammissa kentissä on vaikeata. Näissä tosin Gremlinit pakottaa vihollisen siiliin, mutta vaikea on perille päästä, jos yksiköt joutuu tulemaan jonossa, jolloin vahvasti ampuvat listat on erityisesti ollut vaikea pala. Toinen ikävä vastustaja on armori. Listasta löytyy tosi vähän tehokasta AP:ta, varsinkin giganticceja vastaan. Ensimmäinen on usein kuitenkin plussa, skenaario pitäisi olla helppo kaivaa tässä tilanteessa, toinen menee parituskysymykseksi. Toki monista listoista irtopisteiden kaapiminen voi onnistua, ja varsinkin hitaammat listat joutuvat varomaan kun dempat voi saada witchcraftista lisävauhtia.

Listat jotka tippuu tuon ulkopuolelle pitäisi olla hyviä matseja sitten lähtökohtaisesti. Pisteitä pitäisi olla lähtökohtaisesti tulossa enemmän kuin viime vuonna. Muuten voin varmaan mennä roskikseen :)
Viimeksi muokannut Warchef, Ma 05.08.2019 17:17. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
plox
Avatar
Kdownunder
Viestit: 576
Liittynyt: Ma 18.07.2011 15:18
Paikkakunta: Kemi

Re: 2019 ETC listat

Viesti Kirjoittaja Kdownunder »

Mielenkiintoista lueskeltavaa kiitos kirjoittajille, mielellään kahlaisin läpi tiimin loputkin valinnat. Lisäksi tietenkin kiinnostaa miksi juuri nämä armeijat valittiin ja esim. että miksi kaikki haltijat jätettiin pois jne...
Avatar
Hemppu
Viestit: 638
Liittynyt: Ma 11.04.2005 21:22
Paikkakunta: Tampere

Re: 2019 ETC listat

Viesti Kirjoittaja Hemppu »

Herman Mäenalanen - Vermin Swarm
820 - Vermin Daemon, General
670 - Plague Patriarch, Occultism, Wizard Apprentice, Plague Pendulum, Light Armour, Putrid Protection, Plague Flail, Dragonfire Gem
215 - Chief, Battle Standard, Light Armour, Binding Scroll
390 - 20x Vermin Guard, Standard Bearer, Lightning Rod, Musician
315 - 27x Plague Brotherhood, Musician, Champion
140 - 20x Giant rats
140 - 10x Footpads, Musician
140 - 10x Footpads, Musician
295 - 4x Vermin Hulks
295 - 4x Vermin Hulks
170 - 8x Plague Disciples
80 - 10x Giant rats
305 - Dreadmill
305 - Dreadmill
110 - 3x Jezails
110 - 3x Jezails
4500

Rookiena reissuun ja rotat reppuun. Kyseessä siis allekirjoittaneen ensimmäinen kerta ETC:ssä ja ympyrä sulkeutuu tietyllä tapaa, kun 19 vuotta sitten ensimmäinen armeija oli 6 edikkaa aloittaessa juurikin siimahännät. Foorumi huuteluiden perusteella armeijalla voittaa pieni lapsikin pelejä, joten siinä on varmaan tärkein perustelu armeijavalinnalle. Muita syitä on mm. hyvä discipline (+guiding light), hyvät spellit, hullut Dreadmillit ja Pendulum.

Rottia ehdin treenata oikeastaan vain kevään ajan, kun lopullinen armeijavalinta tuli vasta tiimipaikan ilmoituksen jälkeen. Vuosien mittaan on kuitenkin tullut pelattua aikalailla kaikilla rottakirjoilla, joten erikoissäännöt ja yksiköt eivät sinällään olleet uusia. Valinnan jälkeen alkoikin tiukka figujen hankinta, yhtään nappia kun ei ollut valmiina. Lähinnä piti löytää kohtuullisen nopeasti mitä kirjasta haluaa mukaan, hyviä valintoja kuitenkin riittää.

Armeijan runko muodostui nopeasti Demonin, Pendulumin ja hyrrien varaan, loppulista eli sitten yllättävän paljon. Maailmalla on näkynyt paljon kellolistoja, mutta itse pidän enemmän Vermin Daemonista. Ei oltu ihan hakoteillä, koska näitä elementtejä näkyi paljon muidenkin maiden listoissa.

Halusin paljon scoretusta mukaan listaan, joten vikkelät footpadit pääsivät coreen. Niillä on myös semi-hyvät ammukset, jotka chaff sodissa nousee arvoonsa. Vermin Guard tuo kentälle Rodin, joka on tietyissä matseissa todella arvokas esine. Coren täydensivät todella hyvän hinta-laatu suhteen omaavat Giant Ratit ja pakolliset munkit. Otin muutaman lisämunkin, kun tuppaavat loppumaan suht äkkiä ja scoretuksen vuoksi toivoisi muutaman pysyvän välillä hengissä. Myös dis 10 stubborn pendulumilla on aina plussaa.

Moni maa pelaa katapultteja, mutta en itse pitänyt niitä mitenkään välttämättömänä. Näiden tilalla on oikeastaan minimi jezzail yksiköt. Niillä on tärkeä rooli irtohaavojen tekijöinä ja mahdollisina viimeistelijöinä. Muodostavat hyrrien ja magian kanssa työkalut pisteiden tekoon kaukaa, jolloin voidaan pelata tarpeen tullen pienempää pistevoittoa ja skenun hakemista.

En itse luota, että pelkkä ammuskelu on luotettava techi, joten tästäkin syystä vermin hulkit pääsivät listaan. Scorettavat, lyövät mukavasti ja kestävät Res 5 ansiosta. Lisää lyöntitehoa tulee Plague Disciplenien muodossa. Mobiili yksikkö, joka uhkaa armoria ja on helposti uhrattavissa, parhaassa tapauksessa ottaa vielä paljon itseään kalliimman vastustajan mukaansa. Monessa listassa näkyi näitä isot kasat, joten siinä suhteessa ollaan eri linjoilla. Viimeinen silaus listaan oli 10 giant rattia lähinnä diverttihommiin, eivät maksa mitään ja jostain piti kaivaa pinnoja pendulumin tuliwardia varten.

Vihujen listat näyttää siltä, ettei mitään suoria tappioita oo tulossa, vaan moneen matsiin pääsee lähtemään ihan ok asemista. Maailmalla tuntuu olevan hieman enemmän pelkoa rottia kohtiin kuin Suomessa on totuttu, joten mielenkiitoinen reissu on varmasti luvassa.
:D
Avatar
Hemppu
Viestit: 638
Liittynyt: Ma 11.04.2005 21:22
Paikkakunta: Tampere

Re: 2019 ETC listat

Viesti Kirjoittaja Hemppu »

-
:D
Nightwun
Viestit: 447
Liittynyt: Ti 10.09.2002 17:10
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: 2019 ETC listat

Viesti Kirjoittaja Nightwun »

kääpiöt.jpg
Dwarven Holds
730 - King, General, War Throne, Shield, Rune of Destruction (Hand Weapon), 2 Rune of Might (Hand Weapon), Rune of Dragon’s Breath, Rune of Shielding
340 - Runic Smith, Shield, Rune of Dragon’s Breath, Rune of Grounding, 3 Battle Runes
330 - Thane, Battle Standard, Banner of the Relentless Company, Shield, Rune of Courage, Rune of Dragon’s Breath
185 - Anvil of Power
797 - 27x Greybeards, Shields, Throwing Weapons, Standard Bearer, Runic Standard of Swiftness , Musician, Champion
170 - 10x Clan Warriors, Spears and Shields, Musician
160 - 10x Clan Warriors, Shields, Vanguard
601 - 24x Seekers, Vanguard, Musician
577 - 23x Seekers, Vanguard, Musician
305 - 2x Steam Copters, Attack Copter
305 - 2x Steam Copters, Attack Copter
4500

Tarkoitus oli olla koutsi, mutta pelaamaan päädyttiin. Listana hyvin tsekin ja kotimaan peleissä toiminut viimevuoden parhaan kääpiölistan kopio. Pari pikku muutosta omaan mieltymykseen. Lista tulee naamalle ja lujaa jos vastustaja on jäässä. Ns nyyppäharja. Toki kisavastuksen pelitiedon ja taidon kasvaessa listalla pelaaminen vaatii ennakointia ja ansojen rakentelua ja tilan poistamista koska on noi kääpiöt todella kankeita ja hitaita :)

Tätä varten kopterit ovat pelin avain. Niitä on pakko pitää elossa ja ainoastaan laittaa esille jos mahdollisuus on about kaksinkertaiseen pistesaaliiseen ne uhraamalla. Ne ovat melkein koko listan tulivoima.

Toinen kriittinen, vähän kannen alla piileskelevä osa, on 3xbreathweapon jotka marssilipun kanssa (muistutus että marssin jälkeen voi käyttää Breath Weaponioa) pystyy sukeltamaan ja poistamaan lasikanuuna yksiköitä tai jotain skirmaavia haltioita. Nämä liikkuvat isossa harmaaparta porukassa. Jos onnistuu pitämään se lootan elossa, jossa siis koko hahmo-osastosta yleensä piilee, on peli jo aika hyvässä mallissa, kun siinä on melkein puolet listan pisteistä.

Tähän taas auttaa todella agressiiviset ja varsin epäreilut seekerit jotka tappaa kaikki pelin isokoiset olennot oikein kivasti ja sen lisäksi ovat unbreakable jolloin niillä voi tehdä kaikkea todella härskiä, kuten kylkien kääntämisiä, johon sitten apujoukot tulevat jos vihu iskee kiinni. Sinne ei sitten mennä ja näin saadaan pelattua tilaa pois kun seekerit voivat päivystää toiseen suuntaan.

Agressiivinen lista on hauska pelata koska se pakottaa vastustajan ahtaalle ja saattaa pakottaa virheisiin jotka näin agressiivinen lista pystyy sitten kääntämään murskavoitoksi. Mitä virheillä tarkoitan esim sitä että jokin yksikkö ahtaan tilan vuoksi näyttää kylkeä johon saa kieron pikku kosketuksen, tai jokin yksikkö ihan vain nopanheiton takia jää huonoon asemaan. Jos ollaan vaihtamassa nuolia 30" päässä toisista yksi huonossa asemassa oleva yksikkö ei haittaa, mutta jos siinä on 5" päässä vihainen kääpiö juoksemassa päälle on yksikkö tai mahdollisesti koko linja mennyttä.
9th Age duunari
Qwertyuiop
Viestit: 730
Liittynyt: Ke 21.06.2006 03:23

Re: 2019 ETC listat

Viesti Kirjoittaja Qwertyuiop »

Kääpiö, skaven ja ud listat vaikuttavat mielenkiintoisilta.
Avatar
Kdownunder
Viestit: 576
Liittynyt: Ma 18.07.2011 15:18
Paikkakunta: Kemi

Re: 2019 ETC listat

Viesti Kirjoittaja Kdownunder »

Joo kivahan näitä on lueskella kiitos kirjottaneille. Pikkusen kaipaisin myös tietoa millaisille listoille näitä yritetään parittaa? Hyvät/huonot armeijat/match upit.
Avatar
Warchef
Viestit: 2198
Liittynyt: Su 11.03.2007 21:19
Paikkakunta: Dude Island

Re: 2019 ETC listat

Viesti Kirjoittaja Warchef »

https://twitter.com/etct9afinland

Laitetaan tännekin, hieman pöhinää, vähän niukasti pystyy laittamaan kun ei ole NPC:tä. Lisäksi sääntöpaketin puhelinsäännöt on aika tiukat niin ei viiti kauheasti riskeerata.

Pelit on lähtenyt hyvin käyntiin kuitenkin. Harjattiin skotit ja saatiin hyvät pisteet Portugalista kun Wales kävi bleedaamassa niille paljon pisteitä. Por favor!

Huomenna vastaan asettuu Puola, ollaan sijalla 7/36
plox
Avatar
Kdownunder
Viestit: 576
Liittynyt: Ma 18.07.2011 15:18
Paikkakunta: Kemi

Re: 2019 ETC listat

Viesti Kirjoittaja Kdownunder »

Seurailin pelejä tourney keepperistä ja ihan mielenkiintoisen oloinen rypistys. Oliko se nyt 19. sija eli puoliväliin. Nyt ois kiva lukea raportteja ja katsella kuvia =)
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “FB: Armeijalistat”