Sivu 1/36

Malifaux

Lähetetty: Ma 17.08.2009 16:43
Kirjoittaja Tas
Ajattelin aloittaa ihan oman topicin tälle hyvin mielenkiintoiselle juuri julkaistulle pelille, koska ei ole juuri näkynyt keskustelua malifauxista muualla sotussa paria topiccia lukuunottamatta.

Malifaux on siis hyvin pienen skaalan miniatyyripeli, jossa ei käytetä noppia lainkaan. Satunnaiselementtiä tuo pelikortit, joilla määrätään toimintojen onnistuminen. Säännöt vaikuttavat hyvin omaperäisiltä ja harkituilta. Wyrdin nettisivuilla on jo näkynyt paljon esimerkkiprofiileja hahmoille. Ainakin miun mielestä esimerkkiprofiilit ovat olleet mukavan yksityiskohtaisia, joka sopii näin pienen skaalan peliin hyvin.

Lisäksi figut on hiton siistejä! Ja Steampunk/Western/Horror -teema on miusta varsin kiinnostava.

Onko täällä muita malifauxista kiinnostuneita? Ainakin Hammerheartin muistan esitelleen malifaux-jengiään täällä.

http://www.wyrd-games.net/

Ainiin ja taistelutarvike myy wyrdin figuja = malifauxia. Säännöt eivät ole vielä vaan ehtineet hyllyyn tietääkseni.

Re: Malifaux

Lähetetty: Ma 17.08.2009 21:09
Kirjoittaja Hammerheart
Pelitestaajana voin sanoa, että säännöt ovat mainiot ja erottuvat muista pienen skaalan (ja muistakin) peleistä. Satunnaistusvälineenä käytetään korttipakkaa ja sitä hyödynnetään sillai, että se ei ole pelkkä temppu, eli tehdään juttuja joita nopilla ei voisi tehdä. Jampat ovat erittäin monipuolisia ja perusmosutkin osaavat jos jonkinlaista ihme kikkaa, joka tosiaan tekee ihan pienistäkin matseista jänniä.

Eli juu, kiinnostusta löytyy :)

Re: Malifaux

Lähetetty: Ma 17.08.2009 21:55
Kirjoittaja Haddock
Onhan noita muutamia firman nappeja tullut katseltua jo ennen kuin pelistä oli mitään tietoa. Ei tunnu miltään liian tyyriiltä investoinnilta hankkia startteri tai pari, kyllähän nuo hyllyyn kelpaisivat. Tottumuksesta tiedän ettei pikkufirmojen figupelejä kovin usein (tai lähes koskaan) saa/viitsi pelata, mutta onhan niitä muitakin hankittu siitä huolimatta.

Jokatapauksessa, pelimekaniikka vaikuttaa pätkivän* youtube-demopelivideon jäljiltä ihan jännältä. Korttipakka on vähän kuin noppa, paitsi että periaatteessa hyvän tai huonon tuurin pitäisi vähän lieventyä, kun ykkösiä voi vetää vain neljä. Kädessäkin voi pitää hieman kortteja pahimman mämmäröinnin varalta. Aika pitkälti sama kuin unisystem-roolipelisääntöjen korttiversio siis, jos joku on moiseen tutustunut. Figujen pieni määrä vähän epäilyttää (4-6 nappia?), mutta niiden kortit ovatkin sitäkin kompleksimmat. Saa nähdä miten se käytännössä toimii, minulla ei tunnetusti pysy sääntöjen nippeliosuudet millään päässä. HH, demota joskus? :)

*Vanha kone...

Re: Malifaux

Lähetetty: Ma 17.08.2009 23:48
Kirjoittaja Joonatin
Vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta. Saatan jossain vaiheessa laittaa paketin tai pari tilaukseen, kunhan rahatilanne sen sallii. Wyrdiltä houkuttelisi tällä hetkellä tilaamaan PREMIUM figu. Ehkäpä jos saan riittävästi innokkaita mukaan tilaukseen...

Re: Malifaux

Lähetetty: Ti 18.08.2009 13:37
Kirjoittaja Ropetus
Nuohan on siistejä figuja. Ilmeisesti pitää taas yksi projekti jossain välissä aloittaa...

Joona, mut voi laittaa jo kiinnostuneiden listalle. Mulle Gremlineitä tai hautaustoimiston väki!

-Roope

Re: Malifaux

Lähetetty: Ti 18.08.2009 13:53
Kirjoittaja TheEmu
Maelstromgames mainosti ottavansa näitä myyntiin, niin sitä kautta saa sitten ainakin ilman postikuluja ja ehkäpä vielä aika halvallakin.

Re: Malifaux

Lähetetty: Ti 18.08.2009 16:14
Kirjoittaja Tas
Hauska nähdä että malifaux kiinnostaa muitakin. :) Ajattelin itse hommailla jonkun startterin kunhan sääntökirja tulee myyntiin taistelutarvikkeelle.

Malifauxissa on kyllä todella hyvä valikoima noita starttereita. Joka faktiolle löytyy useampi kappale hyvin erityylisiä crewejä valmiissa boxeissa.

Arcanistit ja Ramos on mun suosikki faktioista ja startterien kannalta. Toisaalta Guildin Witchling stalkerit ovat kanssa tyylikkäitä. Mutta ehkä steampunk-hämähäkit ja höyryvelho voittaa tyylikkyydessä. Mutta Gremlinitkin on kanssa siistejä. Liikaa valinnanvaraa! :D

Re: Malifaux

Lähetetty: Ti 18.08.2009 19:00
Kirjoittaja Janson
Jaahas ja viime viikolla tuhlasin tuntikausia etsiskellessa jotain figupeliä aloitettavaksi WM/HORDESIN rinnalle...

Vaikuttaa todellakin mielenkiintoiselta, pitää varmaan lisätä joku boksi seuraavaan maeltrom-tilaukseen, jahka sinne päätyvät. Höyryvelho näyttäisi kivalta tai sitten Rasputina Golemeineen.

Re: Malifaux

Lähetetty: To 20.08.2009 00:27
Kirjoittaja Lassek
Ihan siidejä nappuloita. Parit voisi huolia kaaosarmeijaan.

Vois kai proxata jostain tiimin. Antaa sääntökirjan ja fluffin nyt vielä tulla

Re: Malifaux

Lähetetty: Ke 02.09.2009 20:57
Kirjoittaja Pseudok
Minuakin periaatteessa kiinnostaisi nuo napit, mutta ei niin paljon että haluaisin hommata niitä vain hyllyn koristeeksi. Pelaamaankin pitäisi siis päästä :)

Mistäs sitä tietää vaikka ensi kuussa startterin + jotain pientä kivaa tulisi tilattua. Resurrectionistit ehdottomasti joukkueena. Toivottavasti yliruma Flesh Construct ei ole ehdoton hankinta.

Re: Malifaux

Lähetetty: Pe 04.09.2009 12:20
Kirjoittaja tnjrp
Kaiketi noita pseudo-Frankensteinin-hirviöitä on aika monellakin valmistajalla valikoimissa, jos ko. nappi osoittautuu pelaamisen kannalta keskeiseksi...

Wyrdin minit on monet ihan nättejä, mutteivät onneksi (rahan menon kannalta) pääsääntöisesti sovellu mun valitsemaan vähän kovemman scifin genreen kovin hyvin. Vaihtoehtoinen pelimekaniikkakin kiinnostaisi nähdä käytänössä, mutta ei nyt ihan niin kovasti, että kirjan ostaisin. On noita käyttämättä jääneitä sääntökirjoja jo nurkissa makaamassa ihan tarpeeksi...

Re: Malifaux

Lähetetty: La 05.09.2009 10:03
Kirjoittaja Hammerheart
Pseudok kirjoitti:Toivottavasti yliruma Flesh Construct ei ole ehdoton hankinta.
Ei ole, ellei pelaa McMourningilla (joka tekee kuolleista omista jätkistä ja kuolleista vihollisista Flesh Constructeja pelin aikana).

Re: Malifaux

Lähetetty: La 05.09.2009 14:14
Kirjoittaja Pseudok
Loistavaa! McMourning ei kiinnosta, Nicodem on vaan niin hiton tyylikäs että siihen varmaan päädyn. Seamuskin vaikuttaa mukavalta, mutta Nicodem vei sydämeni <3

Edit: Jaa, nyt kun noita katselin niin taidan tilata kummatkin aloituspakkaukset, Redchapel Gangin ja Undertaker's Lotin. Saan kerralla kaiken mitä oikeastaan haluankin ja kai noissa aloitusseteissä säästääkin vähän?

Edit2: Ei kun hitto, onhan siellä vielä nuo hoitsut joita ei saa aloitusseteistä! :D

Re: Malifaux

Lähetetty: Su 06.09.2009 20:23
Kirjoittaja Janson
Mitä muuten tuolla pandoran avatar formilla tekee? Onko se joku vaihtoehto-figu pandoralle? Vai tuleeko säännöt figun mukana? Vai olenko vaan sokea kun en löydä sääntökirjasta mitään avatar pandoraa?

Re: Malifaux

Lähetetty: Ma 07.09.2009 02:38
Kirjoittaja Joonatin
Janson kirjoitti:Mitä muuten tuolla pandoran avatar formilla tekee? Onko se joku vaihtoehto-figu pandoralle? Vai tuleeko säännöt figun mukana? Vai olenko vaan sokea kun en löydä sääntökirjasta mitään avatar pandoraa?
Sääntökortit figujen mukana. Kirjaa ei ole itsellä, mutta kuvittelin kyllä, että siinäkin nuo olisivat. Hyvä tietää kuitenkin...

Re: Malifaux

Lähetetty: Ma 07.09.2009 08:03
Kirjoittaja Janson
Laitetaanpa tämä tänne, jos joku muukin ihmettelisi tuota avatar pandoraa.

http://www.wyrd-games.net/showthread.php?p=80277

Siellä vaan suunnitellaan uusia juttuja, kun kaikille sääntökirjassakaan oleville jutuille ei vielä ole figua...

Re: Malifaux

Lähetetty: Pe 11.09.2009 10:38
Kirjoittaja Z7-852
Itse ajattelin kyseisen pelin ostoa ihan lautapelimielessä ja koristamaan hyllyä.
Riittääkö siis pelaamiseen sääntökirja, 2 kortti pakkaa (eriväriset) ja 2 starter settiä?

Re: Malifaux

Lähetetty: Pe 11.09.2009 18:53
Kirjoittaja Haddock
Joo. Tai no, plus jonkin sortin pelialusta ja maastoa, tietenkin.

Re: Malifaux

Lähetetty: Ma 21.09.2009 21:46
Kirjoittaja Janson
Toteemeja tulossa:

Brass Arachnid
Essence of Power
Wendigo
Purifying Flame
Governor's Proxy
Voodoo Doll

Kuva

Re: Malifaux

Lähetetty: La 26.09.2009 12:21
Kirjoittaja Lassek
Pläräilin kirjaa. Pörrö ja nappulat ovat ainakin riemastuttavan makaabereja. On selkeästi nähty vaivaa, että figujen säännöt vastaisivat pörröä, mikä on viehättävää ja ukot ovat pelimekaanisesti tosi kirjavia, mutta sen seurauksena joka nappulalla on kyllä sen verran nippelierikoissääntöjä opiskeltavana, että heikompaa hirvittää. Hell Doradon äijien kiemurat eivät ole sen rinnalla yhtään mitään.