Borderlands kampanja

Palsta, jossa on tarkoitus keskustella kaikista niistä aiheista, jotka eivät sovellu muihin otsikoihin.
Avatar
jamovoima
Valvoja
Viestit: 7575
Liittynyt: Ke 22.05.2002 15:37
Paikkakunta: Länsi-Vantaa

Borderlands kampanja

Viesti Kirjoittaja jamovoima » Ti 25.11.2014 14:07

Moi,
olen tässä pikkuhiljaa hautonut pientä juonellista infinity-kampanjaa, jonka meinasin varmaan alkuun peluttaa oman peliporukkamme sisäisesti ensi vuonna. Peluuttaminen on oleellinen sana tässä, koska kampanja on suunniteltu aika roolipelillisesti ja meinasin itse toimia vain pelinjohtajana ja npc-faktioiden pelaajana. Ajattelin kuitenkin jakaa tähän mennessä kehittämäni aineiston. Siitä voi olla kuitenkin jollekulle iloa inspiraation lähteenä ja mielellään kuulisin itsekin jotain kommentteja ja ideoita sääntösysteemiin. Tässä siis copy-paste kampanja notepadistani:

"Rajasektori"

Kampanja tapahtuu Infinity-universumin rajamailla. Kaukana keskusplaneettojen silmistä. Pelaajat ohjastavat alueen hallinnasta, vallasta, kunniasta, rahasta ja muista vaikeammin määriteltävistä tavoitteista kilvoittelevia joukkoja.

Kampanja ei ole sidottu pelkästään Infinityyn, vaan tarkoituksena on mahdollistaa lähes minkä vain sci-fi sääntösetin hyödyntäminen. Infinity toki on erinomianen n. kymmenen hengen joukkioiden elokuvallisiin välienselvittelyihin ja mahdollistaa monenlaisen porukan rakentamisen counts-asin ja etenkin sääntökirjan mercenary sääntöjen (eli kolmen ihmisrodun joukkojen yhdistelemisen) myötä. Johtavana ajatuksena on myös se, että skenaariot eivät ole aina pelaajien omien jengien välisiä kohtaamisia, vaan monet skenaariot ovat eri NPA:ita (non player army) vastaan. Myös avaruusaluksien välillä ja sisällä tapahtuvaa toimintaa on luvassa. Loppua kohden taistelut kasvavat komppania- ja divisioonatasolle. Edellämainittu tarjoaa 40k, Tomorrow's war ja Battle of Antares sääntöjen käyttömahdollisuuksia, jälkimmäinen Dropzone commanderin. Omien joukkojen kasaamiseen kannustetaan mielikuvituksen käyttöä. Suorat viittaukset star warsiin, 40k:hon yms. ei ole kauhean toivottuja, mutta esim. kovasti Boba fetiltä näyttävän palkkasoturin jengi tai Kroot-figuja hyödyntävä muukalaisrotu ei kuullosta lainkaan hullummalta. Sci-fi kliseet on rikas ideavarasto.

Ohessa lyhyt kuvaus keskeisimmistä tapahtumapaikoista:

Kaivosplaneetta C-X-28 "Viimeinen rotankolo"
-voimakas säteily, kroonisesti myrkyllinen ilmakehä, kallisarvoisia mineraaleja (mm. pienehköjä esiintymiä Teseumia löydetty).
-Asukkaat kirjavia, entisiä ja nykyisiä vankeja, oman onnen onkijoita, O-12 tutkimushenkilöstöä, isojen kaivosfirmojen organisaatiota turvajoukkoineen, jne.
-Voimakas vaikuttaja paikalliset paramilitaarisia osia sisältävät ay-liitot.
-Aseelliset työtaistelut tavallisia
-Säteily on aiheuttanut mutaatioita paikallisväestössä.
-"Total recall" -fiilistä
-Haqqislam saanut uskonnollista jalansijaa

Viidakkoplaneetta B-X-37 "Vihreä helvetti"
-ilmakehässä paljon metaania, voimakas kasvihuoneilmiö
-paljon lääkkeiksi yms. sovellettavia kasveja ja eläinlajeja
-jälkiä muinaisesta sivilisaatiosta
-Syvissä viidakoissa voi olla ihan mitä vaan, tutkimattomia alueita (muukalaisia, maailmanlopun kultteja, muinaista teknologiaa, kultaa, liskomiehiä, liskomiesten kultaa)

Keskusplaneetta A-X-53 "Nieuw Amsterdam"
-kaupankäynnin keskus
-miellyttävä ilmasto, mutta kooltaan pieni
-suurin väestö alueella, ei silti keskusplaneettojen mukavuuksia,
-suuri (paikallisella mittarilla) avaruusasema, joka toimii pitkän kantaman alusten terminaalina
-Yhteys Alephiin
-Yu Jingin ja PanOceanian hallinnassa, ei kuitenkaan kauhean suuri miehitys

Paljon eritasoisia maatalouteen ja kaivostoimintaan keskittyviä frontier-paikkoja, elinolosuhteet vaihtelee, pääsääntöisesti kuitenkin ihan ok (vastaa maan karuimpia olosuhteita, tundraa, puoliautiomaata, parhaat yltävät Pohjois-Suomen / Pohjois-Afrikan ilmastoon)
Myös ihan täysiä helvettejä, kiviä joissa ei ole lainkaan ilmakehää tai se on todella ohut, jäisiä kiviä, kuumia kiviä, jne. Hyviä piilopaikkoja rosvoille tai ryöstösaaliille, voivat pitää sisällään merkittäviä mineraaleja ja muita luonnonvaroja.

Kampanjasysteemi:

Eri porukoilla eri tavoitteita. Maine ja resurssit seurattavia tavoitteita. Maine kasvaa ja laskee toimien perusteella esim. voitoista lisää mainetta, siviilien kuolemista maineen laskua. Resurssit kylmää rahaa, tai tehtävien suorittamisesta saatuja lisäresursseja toimintaan alueella. Tavoitteena voi olla maineen kasvattaminen tai rahan kerääminen hinnalla millä hyvänsä. Skenaarioihin erilaisia valintoja, joilla vaikutuksia edellisiin. Esim. tappamalla suurlähettilään saa paljon rahaa, mutta maine laskee. jne. Kullakin porukalla alussa pelinjohtajan kanssa asetettu (salainen) tavoite, jota tietyissä vaiheissa saa muuttaa (jos huomaakin oman porukkansa keskittyvän enemmänkin ryöstelyyn, kuin siviilien suojeluun). Tavoitteet voi kytännössä olla mahdolisimman korkea maine, mahdollisimman paljon rahaa, raha ja maine yli tietyn rajan.

Resursseilla saa ostaa Paradiso-kirjan armeijaboonuksia. Maine auttaa ainakin palkkasoturien rekrytoimiseen ja vaikuttaa skenaarioissa. Erityisen huonomaineiset joukot saattavat huomata joutuneensa etsintäkuulutetuiksi...

Avatar
Dr. Icchan
Viestit: 3290
Liittynyt: Ti 28.07.2009 21:51
Paikkakunta: PK-seutu
Viesti:

Re: Borderlands kampanja

Viesti Kirjoittaja Dr. Icchan » Ti 25.11.2014 14:15

Tähän mun täytyy palata ihan ajatuksen kanssa myöhemmin, joskus turnauksen jälkeen toivottavasti. Kuulostaa sen verran jännältä.

Avatar
jamovoima
Valvoja
Viestit: 7575
Liittynyt: Ke 22.05.2002 15:37
Paikkakunta: Länsi-Vantaa

Re: Borderlands kampanja

Viesti Kirjoittaja jamovoima » Ti 25.11.2014 14:23

Niin ja tosiaan voisin tätä myös sivussa Noppakerholla peluuttaa, kun pelaajat on kuitenkin eri. Vaatii kuitenkin vielä vähän funtsailua tämä, joten ei ole tapahtumassa ennen kevättä. Ajatuksena porukoille oli, että jokaisella olisi joukkojen lisäksi oma avaruusalus :)

Avatar
Morze
Viestit: 3143
Liittynyt: La 28.04.2007 22:21
Paikkakunta: pk-seutu

Re: Borderlands kampanja

Viesti Kirjoittaja Morze » Ti 25.11.2014 14:31

Kun nyt lähettiin tälläiselle omatekoiselle linjalle, niin itsellä on pyörinyt mielessä vähän monimutkaisemmat, pelinjohtajaa vaativat skenaariot. Ns. umpiring on kuitenkin aika harvinasta nykyään, joten sitä olisi kiva joskus kokeilla. Käytännössä tämä tapahtuisi ainakin tietoa pimittämällä. Esim. osapuoli A:lla on joku tavoite (esim. kaappaa kohde tai tämän perheenjäsen) ja B:llä tavoite estää se, mutta B ei tiedä A:n tavoitetta pelin alussa. A:kaan ei tiedä kohteen tarkkaa sijaintia, mutta tietää missä talossa se asuu. B voi saada tarkempaa tietoa A:n tavoitteista Data scaneilla sun muilla keinoilla. Pelinjohtaja voi sitten keksiä ja valmistella yllätyksiä molemmille osapuolille, kuten paikalle saapuvilla virkavallan edustajilla jne. Kovin pitkää kampanjaa tuota tuskin jaksaisi, mutta jonkun kolmen mission minikamppiksen ehkä (valmistelu, operaatio, jälkipyykki).

Avatar
jamovoima
Valvoja
Viestit: 7575
Liittynyt: Ke 22.05.2002 15:37
Paikkakunta: Länsi-Vantaa

Re: Borderlands kampanja

Viesti Kirjoittaja jamovoima » Ti 25.11.2014 14:37

Tuon tyylisiä ajatuksia minullakin tosiaan oli oiden skenaarioiden varalle. Erinäköisiä twistejä on jo listattunakin, mutta ne pidän omana tietonani :)

Der Dexter
Viestit: 3716
Liittynyt: To 22.08.2002 22:54
Paikkakunta: Leppävaara

Re: Borderlands kampanja

Viesti Kirjoittaja Der Dexter » Ti 25.11.2014 15:33

kuulostaa hyvältä, ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, ja kyllä mukaan olisi yritys mahdollisuuksine rajoissa päästä.
Aliquando Insanire Iucundum Est

Avatar
Chade
Viestit: 927
Liittynyt: Ma 03.06.2002 20:52
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Borderlands kampanja

Viesti Kirjoittaja Chade » Ti 25.11.2014 17:39

Vaikka en vielä yhtään Infinityn figua omista, jokin tällainen voisi olla erinomainen kannustin niiden hankkimiseen. Pidän kilpailumielisestä pelaamisesta ja sitä saa Warmachinen kanssa harrastaa riittämiin, mutta mukavaa vaihtelua voisi olla välillä pelata jotain ihan muuta ja tämä olisi juuri sitä. Pidän tosi paljon myös ajatuksesta, että mukana on erilaisia tavoitteita ja taktisia elementtejä myös "korkeammalla tasolla", eikä pelkästään yksittäisiä pelejä tasakokoisten armeijoiden kesken. Parhaimmillaan tuollainen kampanja kirjoittaisi omat tarinansa itsestään ja jäisi ikimuistoiseksi kokemukseksi ihan eri tavalla kuin yksittäinen turnaus.

Tällainen vaatii onnistuakseen omistautuneen ja innokkaan pelinjohtajan. Tosi mahtavaa, että Jamo susta sellainen löytyy. :) Sitten vielä innokkaat ja omistautuneet pelaajat, jotka auttavat pelinjohtajaa, eivätkä ehkä aina ajattele vain omaa voittoaan, niin vielä parempi.
"Söpö sixpackmonsteri!" -kauneinta mitä Nightbringeristä on koskaan sanottu

Avatar
jamovoima
Valvoja
Viestit: 7575
Liittynyt: Ke 22.05.2002 15:37
Paikkakunta: Länsi-Vantaa

Re: Borderlands kampanja

Viesti Kirjoittaja jamovoima » Ti 25.11.2014 17:57

Vaatii se myös omistautuneet pelaajat. Turhan usein suuret suunnitelmat kaatuu siihen, kun puolta pelaajista ei enää näy toisen pelikerran jälkeen :)

Der Dexter
Viestit: 3716
Liittynyt: To 22.08.2002 22:54
Paikkakunta: Leppävaara

Re: Borderlands kampanja

Viesti Kirjoittaja Der Dexter » Ti 25.11.2014 21:54

me pelailtiin joskus muinoin 40k:n napeilla kanssa narratiivista ja enempi ropemaista peliä, ja se oli kyllä oikein magea kokemus. muutenkin juuri erilainen ja asymmetrinen pelailu olisi hyvä kokeilu, sillä tasapisteet tuovat aina vain tietyllä variaatiolla pelejä, mutta spesiaalit skenut jne. ovat aina ihan eri maailmaa, ja infinityssä on aina tarinoita ja skenaarioita pelattavana.

Muutenkin juonellisuus yhdistää taisteluita vielä enemmänkin kuin peruskampanjat, joissa pelataan vain per'äkkäin normipelejä.

Bonuksena, nyt olisi valmisteilla erinomaista maastoa kaikkiin salaisiin bunkeereihin ja avaruusaluksiin, niin saisi teemoitetun maaston käyttöön lähes minkälaisille skenuille vaan.
Aliquando Insanire Iucundum Est

Avatar
jamovoima
Valvoja
Viestit: 7575
Liittynyt: Ke 22.05.2002 15:37
Paikkakunta: Länsi-Vantaa

Re: Borderlands kampanja

Viesti Kirjoittaja jamovoima » Ti 25.11.2014 22:02

Minullakin on yksi avaruusalus tuolla...

Mutta tosiaan, infinity on peli joka suorastaan huutaa kaikenlaista roolipelimeininkiä. Systeemi mahdollistaa niin hyvin erilaisia skenaarioita. Ostinpa myös tuossa x-wingin perusboksin pari viikkoa sitten tätä kampanjaa silmälläpitäen ja muutama muukin obskuurimpi figu on tarttunut haaviin. Mm. Kaksi kokonaista 15 millistä armeijaa isompiin yhteenottoihin :P oikeastihan olen ideoinut koko homman, jotta pääsee käyttämään (ja motivoituu maalaamaan) noita randomimpia figuja :)

JáyVee
Viestit: 47
Liittynyt: To 26.07.2012 16:14
Paikkakunta: Kuopio

Re: Borderlands kampanja

Viesti Kirjoittaja JáyVee » Ke 26.11.2014 13:52

Olisiko tuota materiaalia mahdollista saada haltuunsa kunhan ne on valmiit, meillä Kuopion porukoissa saataisi olla paljon innokasta porukkaa tälläiseen kamppanjaan.
Jaakko Vartiainen
Kuopion Figupelaajat KuoFi ry
http://www.facebook.com/figupelaajat

´By the Greater Good, these gue'la have a lot of tanks...´
-Shas'gra, the Siege of Rala'tas

Avatar
jamovoima
Valvoja
Viestit: 7575
Liittynyt: Ke 22.05.2002 15:37
Paikkakunta: Länsi-Vantaa

Re: Borderlands kampanja

Viesti Kirjoittaja jamovoima » Ke 26.11.2014 14:04

Joo, tottakai onnistuu. Kauhean ammattimaista dokumentaatiota (eli mitään taitettuja pdf:iä) ei kannata tosin odottaa, vaikka joskus sellaisiakin on omiin kampanjoihimme tehty :)

Der Dexter
Viestit: 3716
Liittynyt: To 22.08.2002 22:54
Paikkakunta: Leppävaara

Re: Borderlands kampanja

Viesti Kirjoittaja Der Dexter » Ke 26.11.2014 14:17

tässähän on kyllä boonuksena, että jos tiedetään että olis keväällä tällainen luvassa, niin annat joitain murusia pelaajille etukäteen, niin voisihan sitä valmistaa jotain maastoja/hahmoja/ryhmiä ihan vartavasten, kuten jaetaan peliryhmälle esmes 30-40 zombia maalattaviksi. sit olis kampanjan alussa vielä enempi ja sopivia elementtejä GM:n (?) suunnitelmiin.
Aliquando Insanire Iucundum Est

Avatar
Dr. Icchan
Viestit: 3290
Liittynyt: Ti 28.07.2009 21:51
Paikkakunta: PK-seutu
Viesti:

Re: Borderlands kampanja

Viesti Kirjoittaja Dr. Icchan » Ke 26.11.2014 14:37

Ajattelin keväällä käynnistää slow grow liigaa, senhän vois hyvin yhdistää tälläseen kampanjaan niin tulis napitki maalattua siinä ihan vahingossa sivussa.

JáyVee
Viestit: 47
Liittynyt: To 26.07.2012 16:14
Paikkakunta: Kuopio

Re: Borderlands kampanja

Viesti Kirjoittaja JáyVee » Ke 26.11.2014 19:34

jamovoima kirjoitti:Joo, tottakai onnistuu. Kauhean ammattimaista dokumentaatiota (eli mitään taitettuja pdf:iä) ei kannata tosin odottaa, vaikka joskus sellaisiakin on omiin kampanjoihimme tehty :)
Juu eipä tuon ny mitenkää ammattimaista tasoa tarvitse olla.
Jaakko Vartiainen
Kuopion Figupelaajat KuoFi ry
http://www.facebook.com/figupelaajat

´By the Greater Good, these gue'la have a lot of tanks...´
-Shas'gra, the Siege of Rala'tas

Der Dexter
Viestit: 3716
Liittynyt: To 22.08.2002 22:54
Paikkakunta: Leppävaara

Re: Borderlands kampanja

Viesti Kirjoittaja Der Dexter » Su 08.02.2015 10:41

Mitenkäs on Jamolla riittänyt aika tämän konseptin hauduttamiseen?

Itsellä ainakin voisi olla vieläkin intoa osallistua Umpire-tyyliseen pelailuun, koska astetta narratiivisemmat pelit ovat vielä hauskempia, ja oiva tasapaino perus "turnaus"pelaamiselle.
Aliquando Insanire Iucundum Est

Avatar
jamovoima
Valvoja
Viestit: 7575
Liittynyt: Ke 22.05.2002 15:37
Paikkakunta: Länsi-Vantaa

Re: Borderlands kampanja

Viesti Kirjoittaja jamovoima » Ma 09.02.2015 10:13

Hautuu takaraivon pohjalla... :)

Avatar
jamovoima
Valvoja
Viestit: 7575
Liittynyt: Ke 22.05.2002 15:37
Paikkakunta: Länsi-Vantaa

Re: Borderlands kampanja

Viesti Kirjoittaja jamovoima » La 20.02.2016 15:07

Tätä voisi nostaa vähän eloon. Kunnianhimoinen taistelusta toiseen linkitetty tarinallinen kampanja voi olla vähän utopiaa yli kahdella pelaajalla, mutta samantyylinen kampanja joita ollaan Sagassa pelattu kerholla voisi toimia varsin hyvin. Eli pääpiirteissään mukana olisi useampi porukka jotka taistelevat keskenään kierroksittain. Eri kierroksilla on teemat isomman tarinan mukaisesti. Lisäksi pelaajat kerää oman tavoitteensa mukaista "glooriaa" taisteluissa. Käytännössä kolme osapuolta on osoittautunut aika passeliksi aiemmissa kampanjoissa joita olen vetänyt tai joihin olen osallistunut. Tulokset yms. Voi helposti raportoida esim. Google docsiin. Infinityyn voisi sopia aika hyvin se, että liittolaisuudet voi vaihdella ajan myötä

Tarinallisesti homma voisi olla jatkumoa minun ja Jannen pelaamalle parille matsille. Human spheren rajamailla on planeetta, jossa on tehty salaisia geeniteknisiä kokeita. Neoterralaiset yritti ryöstää tutkimustuloksia, mutta homma meni metsään. Tästä tieto on kiirinyt ja muitakin pelureita on alkanut kiinnostaa mitä kaikkea tässä jumalanhylkäämässä kolkassa tapahtuukaan.

Sääntöteknisiä ajatuksia:

Kierros aikaa n. 1-2 kuukautta. Peleistä kerätään ylös voitto/tappio/tasapeli joka määrää sijoitukset 3/0/1 pisteytyksellä. Kierroksilla teema näkyy esim. Vapaaehtoisilla Ympäristösäännöillä tai tiettyinä skenaarioina. Kierroksen voittajille voisi antaa esim. Paradisokirjan "armeija-expaa".

Yksi pelaaja voi pelata useammalla porukalla, jotta pelit ei kaadu siihen ettei ole kuin oman porukan vastuksia.

Kokemuksen kerääminen, mercenaryt, casevac/cubevac kuten paradisossa. Paitsi että sallisin edistymien antamisen myös muille kuin spec-opsille (en ole koskaan nähnyt tuossa mitään järkeä). Kuitenkin kehottaisin pelaajien pitävän malttia tässä, eli antavan edistymiä palkintona hienoista suorituksista ja pitävän vähän pelisilmää siinä mielessä, ettei koiteta hakea vain niitä parhaimpia comboja sieltä. Varmaan käytännössä olisi hyvä rajata nuo myös vaikka vain yhteen boonukseen per peli per hahmo. Ja tietty kannattaa muistaa että jos casevac/cubevac kusee niin sinne menee myös sen soltun tietotaito.

Edelliseen liittyen, nimetyistä hahmoista olisi hyvä pitää joku draft, jotta ne ei esiinny useampaan kertaan kentällä ja tietty sama pätee tässä kuin edellisessä. Eli kun se Uxia heittää henkensä, niin uutta ei tule.

Spec-ops tietty majdollista ottaa mukaan jollain pohjakokemuksella.

Lisäksi ehdottaisin myös sellaista mahdollisuutta, että halutessaan voi pelata ilman loss of lieutenant sääntöä. Näkisin kuitenkköin että luutnanttiin tällaisessa pelaamisessa tulee vähän enemmän pelin ulkopuolista merkitystä ja olisi ihan siistiä jos niillä voisi myös siten pelata avoimesti, koska viimeistään toisella kertaa henkilöllisyys on kuitenkin selvillä. Toki joskus luutnantti voi jakaa vastuuta apureilleen, jolloin voi toimia ihan normaalisti. Luutnantin kuolema tietty on sitten warbandin oman kunniakehityksen kannalta huono juttu.

Tuohon "maine ja kunnia" aspektiin ajattelin, että peleihin voisi ottaa salaisia tavoitteita, jotka ei liity välttämättä mitenkään suoraan skenaarioon, joista voi sitten keräillä kunniaa. Esim. Voi ottaa tavoitteeksi jonkun tietyn vihollisen likvidoinnin ja cubevacin, josta ei saa skenaariopisteitä, mutta josta voi kerätä henkilökohtaisia saavutuksia. Tietty vastustajan luutnantin tai esim. Tagin likvidointi on kanssa aina kova juttu.

Miktä kuullostaisi?

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “CB: Yleiset keskustelut”