Aloittelijan kysymyksiä ensihankinnoista

Palsta, jossa on tarkoitus keskustella kaikista niistä aiheista, jotka eivät sovellu muihin otsikoihin.
Avatar
Houndi
Viestit: 234
Liittynyt: Su 13.04.2003 09:48

Aloittelijan kysymyksiä ensihankinnoista

Viesti Kirjoittaja Houndi » Ke 20.05.2015 17:55

Pitkän pohdinnan jälkeen onnistunut päätymään Haqqislamiin porukkana mistä aloittaa Infinity, nyt lähdinkin kyselemään että mikä ois ensihankintana elintärkeitä?
Paljon on figuja joista pidän, mutta on myös sellasia josta mielummin odottaisi resculptin ennen hankintaa (Djanzabanit, kokosuhteet liian Warhammer, QK Starterissakin oleva tarkk'ampuja ihan ok).
Mietin ensimmäiseksi hankinnaksi tuota Qapu Khalki sectorial starteria, mutta mitä siihen kylkeen? Salidinista tykkään figuna ja olisi kiva päästä maalaamaan, mutta ei sovi Sectorialiin.
Hassassin Barid hakkeriksi? Mitä muuta oleellista uupuu?
Odalisque boxi olisi kuulemma aika jees lisähankinta kylkiäiseksi? Entä miten Remotet ja Support Pack?

Avatar
jamovoima
Valvoja
Viestit: 7575
Liittynyt: Ke 22.05.2002 15:37
Paikkakunta: Länsi-Vantaa

Re: Aloittelijan kysymyksiä ensihankinnoista

Viesti Kirjoittaja jamovoima » Ke 20.05.2015 18:45

Hassassiinejakaan ei taida Qapu Khalkiin saada.

Infinity sinänsä on ihan mukava peli siinä, että kaikkea voi kyllä huoletta pelata. Toki yksiköiden välillä on tehoeroja, mutta ei niin pahoja että se harmittaisi. Sen sijaan porukan koostamiseen kannattaa uhrata vähän ajatusta.

En suosittele pelin aloittamista suoraan sectorial armeijalla. Linkkitiimit tuo perussääntöjen päälle vähän turhan paljon muistettavaa ja jos molemmat on aloittelijoita, voivat ne myös tuoda hiukan epätasapainoa, koska niillä pelaaminen on kuitenkin helpompaa, kuin niitä vastaan pelaaminen. Toki itsekin tuli näin tehtyä :)

Itse olen pelannut lähinnä geneerisellä Haqqislamilla, joten omat suosikkini eivät oikein QK:hon taivu, mutta tykännyt olen ainakin seuraavista yksiköistä QK puolella:

Ghulamit, monipuolinen ja hyvä perussolttuvalinta jolle saa hyviä spesialisteja, raskaita aseita ja mukana tulee yleensä hyvä aseyhdistelmä haulikko+rifle.
Djambazan, msv2 on yleensä aina hintansa väärti, etenkin hmg:llä, vaikka figu onkin aika beefcake (niin on toisaalta kyllä se sniperikin, ei vaan näytä ihan yhtä pahasti asennostaan johtuen).
Odalisque, figuista en kauheasti tykkää sotapelissä, vaikka olisivat kuinka kyborgeja, mutta ominaisuudet on kyllä hyvää luokkaa. QK armeijassa haris auttaa vielä lisää.
Al'hawwa, infiltroiva hakkeri pommeilla ja boarding shotgunilla on perus hyvä
Remotet, etenkin Rafiq on hyviä
Support pack on ostamisen arvoinen, nasmatit on hyviä, samoi ghulam tohtori. Insinöörihommissa, etenkin QK:ssa, Kaplanit taitaa vetää pitemmän korren. Itse en omista, joten en osaa sanoa.

Ei QK sektoriaaliin kuuluvista melkein joka listaan livahtaa baridin ohella joukko seuraavista:

Fiday miinoilla tai haulikolla, Saladin, Tarik Mansuri, kum biker tai pari, hassassin Ragik hakkeri tai spitfire, hassassin Lasiq kummalla vain varustuksella ja jo tuo mainittu hassassin barid.

Bubbling under (näistä kaikista ei kauheasti ole kokemusta), hunzakut (etenkin FO), tuareg spesialistit, Halqa spesialistit, Kwaharij, Asawira, naffatunit, jne.

Kuten saatoit huomata, listasin osapuilleen kaikki yksiköt, joten valinnanvaraa on ;)

Boonuksena viimeisin lista jota olen fiilistellyt (mutten ole vielä kerennyt kokeilemaan), boynty hunter ja barid vaihtuisi helposti päittäin Saladiniin jos haluaisi:

Kuva Haqqislam - Haqq Attaq (299/300 | 5/6)

Group #1 | 10 Models | Kuva 9 Kuva 1 Kuva 0

Kuva Authorized Bounty Hunters Boarding Shotgun | Boarding Shotgun, Pistol / Knife (13)
Kuva Ghulam Doctor | Doctor Plus, MediKit, Rifle, Light Shotgun, Pistol / Knife (16)
Kuva Ghulam Hacker | Hacker, Hacking Device, Rifle, Light Shotgun, Pistol / Knife (0.5 | 20)
Kuva Halqa Observer | Forward Observer, Rifle, Light Shotgun, Pistol / Knife (16)
Kuva Hassassin Muyibs Minelayer (Viral) | Minelayer, Rifle, Light Shotgun, D.E.P., Viral Mines, Pistol / Knife (24)
Kuva Hassassin Lasiqs Viral Rifle | Viral Rifle, Light Shotgun, Pistol / Knife (26)
Kuva Djanbazan HMG | HMG, Pistol / Knife (1.5 | 35)
Kuva Nasmat Remotes Servant | Electric Pulse (3)
Kuva Al Hawwa' Unit Hacker | Hacker, Assault Hacking Device, Boarding Shotgun, Pistol / D-Charges, Knife (0.5 | 26)
Kuva Hassassin Barid Hacker+Lieutenant | Hacker, Hacking Device, Lieutenant, Rifle, Marker, Pistol / Knife (1 | 22)
Kuva Hassassin Fiday Mines | Antipersonnel Mines, Rifle, Light Shotgun, Smoke Grenades, Pistol / AP CCW (32)

Group #2 | 4 Models | Kuva 3 Kuva 1 Kuva 1

Kuva Kum Chain Rifle | Chain Rifle, Smoke Light Grenade Launcher, Smoke Grenades, Pistol / AP CCW (10)
Kuva Rafiq Remote Rifle | Light Shotgun, Rifle / Electric Pulse (16)
Kuva Hassassin Ragiks Spitfire | Spitfire, Pistol / CCW (1.5 | 32)
Kuva Kameel Remotes Minesweeper | Minesweeper, Electric Pulse (8)

Kuva Open in MayaNet

Avatar
Houndi
Viestit: 234
Liittynyt: Su 13.04.2003 09:48

Re: Aloittelijan kysymyksiä ensihankinnoista

Viesti Kirjoittaja Houndi » Ke 20.05.2015 19:01

Nojuu kyllähän tuossa noita on listattuna, kiitos vaan.
Vielä kun nimet ovat yksiköillä sellasia ettei tosiaan jää mieleen vaan aina joutuu pläräämään kuvista että mistä taas puhutaan.
Jos ei sectorialia niin mitä sitten, perus-starter ja siihen kylkeen jotain?
Periaatteessa en ole lainkaan perillä säännöistä, ja juuri en tiedä että ilmeisesti Odalisquet eivät pysty "objectiveja" "capturemaan" tms? Eli senkin takia kyselen, ettei osta tavaraa mitä ei keskenään saa kentälle lainkaan.

Avatar
jamovoima
Valvoja
Viestit: 7575
Liittynyt: Ke 22.05.2002 15:37
Paikkakunta: Länsi-Vantaa

Re: Aloittelijan kysymyksiä ensihankinnoista

Viesti Kirjoittaja jamovoima » Ke 20.05.2015 19:21

Sektoriaalistartteri tosiaan ei estä sinua pelaamasta geneeristä porukkaa tai toisinpäin. QK startterilla itsekin ehkä aloittaisin, perusstartteri on ehkä vähän "elähtänyt". Hafzoja voi halutessaan kuitenkin pelata myös ghulameina (tai daylameina, tai halqoina). Al'hawwa hakkeri, djambazan sniper ja spitfire odalisque on kuitenkin sellaisia figuja, jotka sopii melkein listaan kuin listaan.
Useat skenaariot tosiaan vaatii spesialisteja, mutta nykyään monissa selviää myös ilman tai vähäisellä määrällä. Spesialisteja puolestaan siis on useimmiten lääkärit, forward observerit, hakkerit, insinöörit, sekä harvinaisempana chain of command yksiköt (eli tässä tapauksessa hassassin farzan).
Kannattanee aloittaa ihan vaan tuolla startterilla ja mahdollisesti jollain parilla silmää miellyttävällä blisterillä. Kun niillä pääsee säännöistä jyvälle on helpompi hahmottaa mitä yksiköitä olisi hauska käydä lisäilemään. Helpottaa myös sääntöjen oppimista, kun aluksi voi tyytyä opettelemaan vain omat ja vastustajan erikoissäännöt. Niitä nimittäin on aikamoinen lista tässä pelissä...

Avatar
Houndi
Viestit: 234
Liittynyt: Su 13.04.2003 09:48

Re: Aloittelijan kysymyksiä ensihankinnoista

Viesti Kirjoittaja Houndi » Ke 20.05.2015 19:32

Jees, pistin Firestormista tulemaan:

Qapu Khalqi Sectorial Starter Pack
Hassassin Fiday (Rifle / Shotgun)
Saladin, Liaison Officer (Combi Rifle)
Janissaires (HMG)

Niin saa vähän erilaista kaikkea maalattavaa, haarniskaa ja kangasta ja silleen.

Mun puolesta tätä triidiä saa muutkin lainata samantyyliisiin kysymyksiin, sen takia en otsikossa rajannutkaan faktion mukaan.

Avatar
Morze
Viestit: 3143
Liittynyt: La 28.04.2007 22:21
Paikkakunta: pk-seutu

Re: Aloittelijan kysymyksiä ensihankinnoista

Viesti Kirjoittaja Morze » Ke 20.05.2015 19:43

Heittelee vaikka armyyn (http://www.infinitythegame.com/army/) kivan näköisiä nappeja, ja se herjaa,jos lista on laiton. Aloittelijan kannattaa pyrkiä yden groupin ( 10 nappulaa + mahdolliset lääkärien/mekaanikkojen apubotit) listaan, koska muun muistamisen lisäksi grouppien pitäminen erillään toisistaan tuo vain turhaa lisämuistamista. Maalattavaakin tulee vähemmän :D Turnauslistaa ja -tehtäviä varten varaa vai riittävästi spesialisteja (Forward Observer, Doctor, Paramedic, Engineer, Chain of Command, Hakkerit...) ja raskaampaa aseistusta.

QK startterin pitäisi toimia ihan ok vanillassa, mutta hafzojen holoprojektorit saattavat nekin tuoda turhaa päänvaivaa ensipeleissä. Ehkä tuo vanilla startteri on muutenkin vähän tasapainoisempi. 200 pisteen pelit ovat kanssa aika pop alkuun, kun kumpikin saa vähemmän leluja sotkemaan peliä.

Avatar
jamovoima
Valvoja
Viestit: 7575
Liittynyt: Ke 22.05.2002 15:37
Paikkakunta: Länsi-Vantaa

Re: Aloittelijan kysymyksiä ensihankinnoista

Viesti Kirjoittaja jamovoima » Ke 20.05.2015 20:46

Kuten sanoin, ne hafzat käy hyvin alkuun ghulameista, jotka on paljon helpompia sääntöteknisesti (eivätkä vaadi ylimäääräisiä figuja holoprojektoroitaviksi).edit. Enpä muuten muistanut että siinä tulee myös spitfire, se ei kieltämättä suoraan käy ghulamiksi, mutta haitanneeko tuokaan.

Itse olen myös alkuun pitänyt kaiken ihan rehdisti julkisena informaationa (paitsi useampi camo tyyppi on ollut keskenään tuntemattomia) kavereille demottaessani. Laskuvarjohyppääjät, hidden deploymentit yms. On tosi hauskoja juttuja, mutta ovat myös helposti alussa pelejä turhan nopeasti ratkaisevia, kun niihin ei muista varautua ja yksinäinen laskuvarjohyppääjä jyrääkin puolikkaan porukan.

Avatar
Morze
Viestit: 3143
Liittynyt: La 28.04.2007 22:21
Paikkakunta: pk-seutu

Re: Aloittelijan kysymyksiä ensihankinnoista

Viesti Kirjoittaja Morze » Ke 20.05.2015 22:01

MITÄ! LIKAISIA PROXYJA!
Juu, aika löysä proxy-politiikka on yleensä meillä ollut. Ajattelin kuitenkin pitemmän aikavälin kokoelmaa. Holoilla on kiva leikkiä sitten kun on säännöt hallussa ja kokoelmaa riittävästi. Väliaikais -proyt julkaistuille figuureille ovat IMO kun keskeneräisillä figuureilla pelaisi, kyllä se alkaa pelaajaa itseensä jossain välissä kiusata. Mutta jos vanhat merkit pitävät paikkansa, kyllä ne ghulamitkin jossain vaiheessa tulevat jossain välissä hankittua.

Avatar
jamovoima
Valvoja
Viestit: 7575
Liittynyt: Ke 22.05.2002 15:37
Paikkakunta: Länsi-Vantaa

Re: Aloittelijan kysymyksiä ensihankinnoista

Viesti Kirjoittaja jamovoima » To 21.05.2015 10:30

Juu, itse en oikein osaa mieltää ukkojen, joiden merkittävin ero on nimi paketin kyljessä, pelaamista keskenään eri joukkoina (esim ghulam vs. Daylami vs. Hafza vs. Halqa) proksaamisena, kun näkyvä varustus on kuitenkin oikea, pelaisi niitä sitten minä vaan. Kunhan tietenkin pelaajille ei tästä synny epäselvyyksiä.

Avatar
Morze
Viestit: 3143
Liittynyt: La 28.04.2007 22:21
Paikkakunta: pk-seutu

Re: Aloittelijan kysymyksiä ensihankinnoista

Viesti Kirjoittaja Morze » To 21.05.2015 11:15

Daylamit ja ghulamit ovat aika samanlaisia, mutta Hafzojen kypärät tekevät niistä aika erinäköisiä epeleitä pöydän päästä katsottuna. Maalauksella yksikköjen välisiä eroja voi korostaa tai häivyttää-

Avatar
Dr. Icchan
Viestit: 3293
Liittynyt: Ti 28.07.2009 21:51
Paikkakunta: PK-seutu
Viesti:

Re: Aloittelijan kysymyksiä ensihankinnoista

Viesti Kirjoittaja Dr. Icchan » To 21.05.2015 11:53

Starterista huolimatta ottasin silti kaveriks vielä niitä Ghulameita, koska niitä tarvitaan sekä geneerisessä armeijassa että kummassakin sektoriaalissa, joten sen ottaminen ei sulje pois vielä mitään mahdollisuutta.

Avatar
jamovoima
Valvoja
Viestit: 7575
Liittynyt: Ke 22.05.2002 15:37
Paikkakunta: Länsi-Vantaa

Re: Aloittelijan kysymyksiä ensihankinnoista

Viesti Kirjoittaja jamovoima » To 21.05.2015 14:39

Mjoo,
hauskana yksityiskohtana muuten daylami infantry figut on yhtenevämpiä ulkonäöllisesti uusien viimevuonna julkaistun ghulam special weapon boksin joukkojen kanssa kuin varsinaiset rynkky-ghulamit vanilla startterista :)

Itsellänikin aloitussetti oli aikoinaan hassassin bahram starter + kolmen ukon ghulam blisteri.

Avatar
Houndi
Viestit: 234
Liittynyt: Su 13.04.2003 09:48

Re: Aloittelijan kysymyksiä ensihankinnoista

Viesti Kirjoittaja Houndi » La 23.05.2015 15:33

Mitenkään mihinkään liittymättä lisäsikö Corvus Belli takautuvasti noita 50 millin baseja noihin figuihinsa mihin ne sopisivat? (Jotkut isommat remotet/kum bikerit jne.) ?

Avatar
Morze
Viestit: 3143
Liittynyt: La 28.04.2007 22:21
Paikkakunta: pk-seutu

Re: Aloittelijan kysymyksiä ensihankinnoista

Viesti Kirjoittaja Morze » La 23.05.2015 16:20

55mm. Juu, biket, isommat TAGit (melkein kaikki siis) ja ns. combat dronet (melkein kaikki muut remotet kuin perus "combi, total reaktion, GML ja repeater/sniffer" botit) muuttuivat isommalla alustalle pelattavaksi. Jos figuurin siluetti-arvo on S4 (biket ja remotet) tai S7 (TAGit), on siluetilla (ja siten myös figuurilla) 55mm alusta. Vahemmissa paketeissa voi vielä löytää tälläisille figuureille 40mm paketteja, jos ei ole ehtinyt laittaa kiinni, kannattaa hankkia jostain oikean kokoinen alusta. Kiinnitetyille baseille voi työlään basenvaihto-operaation sijasta laittaa base-extender- rinkulan, tai lyödä isomman alustan vanhan alle.

Haqqilla isolla basella taisi liikkua vain kameel -remotet ja kum -bikerit, QKssa lisäksi merc TAGit Scarface ja Iguana. Maghariba guard on niin iso jötkö, että sillä on oma siluettiarvo S8, jonka leveys on 70mm.

Tooninki
Viestit: 547
Liittynyt: To 05.06.2003 19:09
Paikkakunta: Nokia

Re: Aloittelijan kysymyksiä ensihankinnoista

Viesti Kirjoittaja Tooninki » Ke 24.06.2015 22:45

Täällä olisi toinenkin aloittelija kyselemässä...

Kannattaako tuo Jotum & Auxilia yhteisloota hankkia PANOlle, eli tekeekö noilla Auxeilla mitään vai hommaanko pelkän Jotumin?

Pitäisi vielä se perus Operation Icestorm boxi hankkia.
Iron within iron without, Iron within iron without, Iron within iron without, Iron within iron without, Iron within iron without.

Avatar
Dr. Icchan
Viestit: 3293
Liittynyt: Ti 28.07.2009 21:51
Paikkakunta: PK-seutu
Viesti:

Re: Aloittelijan kysymyksiä ensihankinnoista

Viesti Kirjoittaja Dr. Icchan » Ke 24.06.2015 22:59

Ymmärtääkseni ne Auxit on kuitenkin ihan kovia. Eivät maksa pisteissä paljoa, niille on tarjolla spesialistioptiota ja extrapyssykkä uhrattavasta pikkubotista on aina jees. Jotum kannattaa hommata jo pelkästään sen takia, että se on niin siisti figu.

Avatar
Morze
Viestit: 3143
Liittynyt: La 28.04.2007 22:21
Paikkakunta: pk-seutu

Re: Aloittelijan kysymyksiä ensihankinnoista

Viesti Kirjoittaja Morze » To 25.06.2015 00:59

Auxiliat on säännöiltään ihan hyviä, varsinkin Forward observeri on suosittu tietyissä piireissä ITS -spesialistisatutksen vuoksi. Figuurit voivat tosin näyttää Ice Stormin rinnalla vähän vanhoilta, vanha PanO -kivääri oli erikoinen palikka.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “CB: Yleiset keskustelut”