Proxyt ja Count as

Palsta, jossa on tarkoitus keskustella kaikista niistä aiheista, jotka eivät sovellu muihin otsikoihin.
Avatar
NorjanPaavi
Viestit: 1599
Liittynyt: To 21.12.2006 22:08
Paikkakunta: Kirkkonummi

Proxyt ja Count as

Viesti Kirjoittaja NorjanPaavi » To 29.10.2015 13:54

Yleisesti ottaen olen ymmärtänyt että proxyjen käyttö on ok, jos kyseessä on profiili jolle ei ole virallista nappia.

Mikä on ollut ns. suositeltu menettely tapa? Käytetään saman tyypin eri profiilin nappia? Entäs tilanteessa jos napille/profiilille ei ole julkaistu nappia ollenkaan? Esimerkiksi omalla kohdalla olisi Zhanying käyttö. Pheasant rank agentin modelli varmaan käy hyvin, kunhan muistaa selventää peli alussa vastustajalle poikkevuuden. Nyrkki sääntö siis varmaan että muistaa kertoa pelin alussa ja sen aikana riittävän usein jos figu poikkea oletus profiilista.

Turnauksissa varmaan suositellaan oikeiden nappien käyttöä, mutta varmaan hyvällä maulla ja riittävällä yhdennäköisyydellä voi proxyttaa ja convertoida figuja?

Tokihan tuossa ensimmäisessä tapauksessa ideaali tilanne olisi että convertoisi napille profiilin mukaisen aseen.

Avatar
Dr. Icchan
Viestit: 3293
Liittynyt: Ti 28.07.2009 21:51
Paikkakunta: PK-seutu
Viesti:

Re: Proxyt ja Count as

Viesti Kirjoittaja Dr. Icchan » To 29.10.2015 14:14

Ainakin itse on tullut usein proxytettyä profiileja joille ei ole figua, esim. vanha Alguacile hakkeri toimittaa Moderator hakkerin virkaa armeijassani, mutta maalattuna samalla teemalla kuin muut Moderaattorit. Kelpaa proxynä minulle kunnes oikea figu julkaistaan ja ei mene sekaisin muiden mun ukkojen kanssa, kun tavalliset Alguacilet on maalattu eri teemalla. Tietysti jos ihan konvertoisi oikean Moderaattori hakkerin, niin CB tietenkin julkaisisi sille figun parissa kuukaudessa...

Hassasin Govadeita on tullut pari kertaa myös proxytettyä, yleensä olen ottanut toisesta armeijasta napit niitä esittämään. Mutta se johtuu lähinnä siitä, että Hassasin valikoimani on vielä liian pieni jotta voisin ottaa kentälle aivan erinäköisen tyypin. Nomad Banditina olen käyttänyt yhtä alennuksesta ostettua MERCsin figua. Sillä on puukko ja pistooli joten tuntuu sopivan rooliin hyvin. Taas, ainakin siihen asti kunnes virallinen figu tulee.

Aika usein on myös tullut ihan proxytettyä profiileja joille on figu, mutta itse en ole sitä kerennyt hankkimaan. Useimmiten silloin kun tekee mieli kokeilla listassa jotain uutta tai ihan testata olisko se profiili semmonen mitä olis kiva pelata ennen kuin tekee ostopäätöksen. Silloinkin pyrin valitsemaan figun jota ei voi sekoittaa muihin jo kentällä oleviin nappeihin.

Ja se ehkä onkin tärkeintä proxyttämisessä, muuten mielestäni on ihan sallittua ympäristöstä riippumatta proxyttää nappeja.

EDIT: Unohdin mainita tosiaan, että aika usein on tullut myös proxytettyä toista profiilia samalla figulla ihan vaan sen takia, että se oikea nappi ei ole vielä maaleissa mutta se toinen tyyppi boarding shotgunilla on. Tästä ei yleensä ole tullut hämminkiä kun kuitenkin esittelen kaikki pöydällä olevat figut ennen pelin alkua tai figun ilmestyessä pöydälle. Jos pöydällä on jo toinen saman unitin toisenlainen profiili, pyrin kuitenkin valitsemaan sen riittävästi erilaisen figun proxyttämään. Esimerkiksi, Moderaattoreista paramedicinä on aina se ainoa pelkällä combi riflellä aseistettu pupukorvatypykkä. ne loput kolme combi rifle Moderaattoria on liian saman näköiset, että niistä helposti muistaisi kuka se paramedic oli.

Avatar
NorjanPaavi
Viestit: 1599
Liittynyt: To 21.12.2006 22:08
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Proxyt ja Count as

Viesti Kirjoittaja NorjanPaavi » To 29.10.2015 14:33

Ääh unohdin ihan selventää että kuinka turnauksissa? Eli kotipeleissä kaikki on sovittavissa, mutta kuinka yleensä turnaus järjestäjät on tähän suhtautuneet? Onko CB joku linjaus asiasta? En ulkomaan forumeja ehtinyt kelata.

Avatar
M0ca
Viestit: 677
Liittynyt: Ke 11.05.2011 13:58
Paikkakunta: Helsinki

Re: Proxyt ja Count as

Viesti Kirjoittaja M0ca » To 29.10.2015 14:54

NorjanPaavi kirjoitti:Ääh unohdin ihan selventää että kuinka turnauksissa? Eli kotipeleissä kaikki on sovittavissa, mutta kuinka yleensä turnaus järjestäjät on tähän suhtautuneet? Onko CB joku linjaus asiasta? En ulkomaan forumeja ehtinyt kelata.
Kunhan ovat kuvaavia niin ei ongelmaa.

Avatar
Dr. Icchan
Viestit: 3293
Liittynyt: Ti 28.07.2009 21:51
Paikkakunta: PK-seutu
Viesti:

Re: Proxyt ja Count as

Viesti Kirjoittaja Dr. Icchan » To 29.10.2015 17:14

NorjanPaavi kirjoitti:Ääh unohdin ihan selventää että kuinka turnauksissa? Eli kotipeleissä kaikki on sovittavissa, mutta kuinka yleensä turnaus järjestäjät on tähän suhtautuneet? Onko CB joku linjaus asiasta? En ulkomaan forumeja ehtinyt kelata.
CB:n linjaus lukee ITS dokkarissa ja siellä sanotaan tämmöistä:
MINIATURES
All miniatures used by the players must be from Corvus Belli’s
official Infinity range and must be assembled—with at least
their main components—and based, using the base supplied
with the figure or other of the same size.
Each figure must represent faithfully the unit it stands for,
including its equipment and weapon options. Should the
appropriate miniature not be available on the Infinity range,
you can use a different Corvus Belli miniature as a stand-in,
but you must clearly inform your opponent of what that
figure represents.
Käytännössä kuitenkin aina turnausjärjestäjä viimeistään sanelee miten saa proxyttää. Itse olen sallinnut proxytyksen jos kaksi erilaista profiilia pystyy päältäpäin toisistaan erottamaan. Eli älä siis käytä kahta rifle Ghulamia esimerkiksi jos toinen niistä esittää HMG Ghulamia. Älä myöskään käytä Rifle Daylamia Rifle Ghulamina jos sinulla on jo pöydällä mikä tahansa muu Daylami. Toivottavaa olisi, että proxyttävä figu olisi ensisijaisesti samaa troop tyyppiä, mutta eri aseistuksella tai skulptilla kuin muut jo pöydällä olevat. Jos se ei ole mahdollista, niin sitten toissijaisesti jokin figu jostain toisesta troop tyypistä jota ei ole pöydällä, mieluiten vaikka toisesta armeijasta ettei tule sekaannuksia.
Kannattaa aina ajatella sen vastustajan kannalta, miten hän näkee figusi ja mitä hän voisi niistä päätellä sinulla olevan.

Avatar
jamovoima
Valvoja
Viestit: 7575
Liittynyt: Ke 22.05.2002 15:37
Paikkakunta: Länsi-Vantaa

Re: Proxyt ja Count as

Viesti Kirjoittaja jamovoima » Pe 30.10.2015 11:23

Tuo on vähän suhteellista. Esim. se rynkkydaylami näyttää enemmän uusilta heavy weapon ghulameilta kuin ne vanhat rynkkyghulamit. Muutenkin ukot joilla on sama varustus ja vain erilaiset skillit on kyllä minun silmissäni täysin keskenään yhteensopivia, kun kentällä on kuitenkin vain se 10-20 modelia, pitäisi kyllä pystyä hyvin muistamaan kuka oli kuka.
Enemmän itseäni häiritsee esim. rynkky chasseurin proksaaminen adhesivelauncher chasseurilla, vaikka sinänsä yksikkötyyppi meneekin oikein. Mieluiten siis ennemmin aseistus oikein, kuin paketissa lukeva yksikkötyyppi, mutta nämä nyt ovat tällaisia makuasioita.

Avatar
NorjanPaavi
Viestit: 1599
Liittynyt: To 21.12.2006 22:08
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Proxyt ja Count as

Viesti Kirjoittaja NorjanPaavi » Pe 30.10.2015 13:17

Oikei. Hyviä pointteja. Sitten jatkona käytännön asioihin eli juurikin tuolle Zhanying Imperial Agentille tulisi löytää jokin hyvä figu millä pelata. Se kuitenkin vaikuttaa ihan pelattavalta mallilta omatessaan SS2 ja nimbus kranaatit. Kaksi CB vaihto ehtoa olis ottaa Pheasant rank agentit ja convertoida joko miekka figulle rynkky/spitfire tai sniper figulle rynkky/spitfire. Sniper figu ois ehkä asentonsa puolesta parempi. Toki tuleeko jotain muuta conversio pohjaa mieleen joka olisi riittävän kuvaava? Profiilihan taitaa olla LI joten mitään vanhaa Invisibleä tai yms ei oikein pysty pohjana käyttämään.

Avatar
Dr. Icchan
Viestit: 3293
Liittynyt: Ti 28.07.2009 21:51
Paikkakunta: PK-seutu
Viesti:

Re: Proxyt ja Count as

Viesti Kirjoittaja Dr. Icchan » Pe 30.10.2015 14:43

Pheasant snipalla on varmaan asentonsa ja skulptinsa puolesta ehkä se helpoin lähde konvertoinnille. Jos taidot ja viitsimys riittää, niin Guilangistakin voisi saada uskottavan agentin, huitasee sille vaan jostain agenttien tyypillisen pitkän ponihännän ja sopivan väriteeman. Ne on medium infantryä mutta ei se oikein niissä näy. Muita vaihtoehtoja voisi olla Bao Troop tai Kempeitai jos ei japanilaiset pöksyt haittaa.

Avatar
NorjanPaavi
Viestit: 1599
Liittynyt: To 21.12.2006 22:08
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Proxyt ja Count as

Viesti Kirjoittaja NorjanPaavi » Pe 30.10.2015 15:02

Dr. Icchan kirjoitti:Pheasant snipalla on varmaan asentonsa ja skulptinsa puolesta ehkä se helpoin lähde konvertoinnille. Jos taidot ja viitsimys riittää, niin Guilangistakin voisi saada uskottavan agentin, huitasee sille vaan jostain agenttien tyypillisen pitkän ponihännän ja sopivan väriteeman. Ne on medium infantryä mutta ei se oikein niissä näy. Muita vaihtoehtoja voisi olla Bao Troop tai Kempeitai jos ei japanilaiset pöksyt haittaa.
Hyviä ideoita! Guilangia pelaan sen verran usein (lähes joka listassa) sekoittamisen vaara on tuossa. Bao voisi olla muuten, mutta en viitsisi ostaa koko boxia yhden takia + en näe näitä vanilla listassa kovin Hoteiksi (siis muille 4 tuskin tulee käyttöä). Kempeitai voisi olla ihan hyvä kun kuitenkin Japanilaisten määrä listoissa yleensä on aika vähäinen. Itse melkein näen ton Sniper Pheasantin parhaaksi vaihtoehdoksi. Sitä tuskin tulee sallaisenaan pelettua normaalisti. Tässä pyrin samalla vähän miettimään ettei Count as sekoittuisi niihin mitä pelaan tai tulevaisuudessa haluaisin pelata. :P

Avatar
Dr. Icchan
Viestit: 3293
Liittynyt: Ti 28.07.2009 21:51
Paikkakunta: PK-seutu
Viesti:

Re: Proxyt ja Count as

Viesti Kirjoittaja Dr. Icchan » Pe 30.10.2015 15:12

Täältä tietenkin voi kysellä jos saisi boksista vain yhden figun. http://infinitytheforums.com/forum/topi ... er/?page=1
Bao troopeilla on toki niin huono myynti tällä hetkellä, että voi olla tuo tyhjä arpa.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “CB: Yleiset keskustelut”