Warning!

Tällä palstalla keskustellaan eri sääntöjen toteutuksesta, tulkinnoista sekä mahdollisista ongelmatilanteista.
Avatar
Dr. Icchan
Viestit: 3104
Liittynyt: Ti 28.07.2009 21:51
Paikkakunta: PK-seutu
Viesti:

Warning!

Viesti Kirjoittaja Dr. Icchan » To 19.02.2015 15:33

Teinpä taas hauskan havainnon: Warning! automaattinen kääntyminen toimii myös aktiivisella vuorolla, kunhan sitä ei ole aktivoitu Orderilla.
Eli toisin sanoen jos vastustaja ampuu aktiivista trooppia, se on silloin Target ja sen aktiivisen troopin kaverin Zone of Controllissa saa ilmaiseksi kääntyä. Aika marginaalinen hyöty, mutta voihan tolla pikkusen korjata ukkojen asentoja jos ne on tullu laitettua väärinpäin.
REQUIREMENTS
To perform a Warning! the following conditions must be met:
» The trooper cannot be activated by Order or ARO in the
same Order.
» An allied trooper inside his Zone of Control or the trooper
himself must have been targeted by an Attack.

WARNING! RULE
(ACTIVE TURN/ REACTIVE TURN)

» Warning! is always performed at the end of the Order, in
the Conclusion, after the ARM/ BTS Rolls.
» Warning! allows the trooper to spin, without changing
its position, to modify the arc of his LoF so the attacker
is within it.
» This is an automatic movement which doesn’t require
any Roll.
» As Warning! is performed at the Conclusion of the Order, it
doesn’t generate an ARO.
Tosin jos sitä aktiivista trooppia ammuttiin vaikka chain riflellä, niin silloin sen kaverit ei saisi kääntyä koska chain riflellä ei ole targettia. Ei myöskään savukranaateilla tai Markerilla.

Kysymysmerkki on vielä, että saako tuon käännön kanssa mennä proneen tai nousta ylös? Veikkaisin, että ei saa, mutta silloin ei saa change facingia tehdessäkään, mitä itseasiassa ei muistaakseni saakaan tehdä.
Muutenkin vähän epäselvää, että millon oikeastaan sitä prone statusta saa muuttaa.

Der Dexter
Viestit: 3697
Liittynyt: To 22.08.2002 22:54
Paikkakunta: Leppävaara

Re: Warning!

Viesti Kirjoittaja Der Dexter » To 19.02.2015 15:41

Onhan chainillakin target, jos se arottaa aktiivista figua sillä
Aliquando Insanire Iucundum Est

"One by one, only the good die young, they're only flying too close to the sun"-Queen
In memoriam 31.12 2009

Avatar
Dr. Icchan
Viestit: 3104
Liittynyt: Ti 28.07.2009 21:51
Paikkakunta: PK-seutu
Viesti:

Re: Warning!

Viesti Kirjoittaja Dr. Icchan » To 19.02.2015 16:12

Der Dexter kirjoitti:Onhan chainillakin target, jos se arottaa aktiivista figua sillä
Missä niin lukee?

Avatar
Hammerheart
Viestit: 3098
Liittynyt: La 01.02.2003 17:52
Paikkakunta: Espoo

Re: Warning!

Viesti Kirjoittaja Hammerheart » Pe 20.02.2015 13:47

Dr. Icchan kirjoitti:
Der Dexter kirjoitti:Onhan chainillakin target, jos se arottaa aktiivista figua sillä
Missä niin lukee?
No ei kai sillä saa ilmaan räiskiä?
Inouj kirjoitti:Väliin tietty kommentoi joku pelihipsteri, joka ei tiedä kommentoimastaan asiasta mitään, siirryttyään jo vuosia sitten pelaamaan GW:n main stream tuotteita "parempia" pelejä.

Avatar
Morze
Viestit: 3126
Liittynyt: La 28.04.2007 22:21
Paikkakunta: pk-seutu

Re: Warning!

Viesti Kirjoittaja Morze » Pe 20.02.2015 14:02

Kyllähän tuo warninging aroon saaminen tuli huomattua jo ekalla lukukerralla. Itsellä tulee mieleen sen käyttökohteista esimerkiksi supressive firen valmistelu ilmaisella kääntymisellä.

Chain rifle su muut direct templatet ovat kuitenkin BS attackkeja ja omaa normaalit BS attackin rajoitukset, koska aseilla ei ole esim. targetless traittia, joka sallii räiskimisen missä haluaa. Eli pitää pystyä vetämään lof kohteeseen/kohteisiin.

Avatar
Dr. Icchan
Viestit: 3104
Liittynyt: Ti 28.07.2009 21:51
Paikkakunta: PK-seutu
Viesti:

Re: Warning!

Viesti Kirjoittaja Dr. Icchan » Pe 20.02.2015 18:35

Direct template säännöt on vähintään oudot. Jos aloitetaan ihan perus BS attack säännöistä niin tosiaan pitää olla line of fire targetiin kuten Morze sanoi, aseella pitää pystyä tekemään BS attack ja hyökkääjä ei saa olla engaged. Nuo kolme vaatimusta täytyy olla täytettynä. Vaikka ehdot tuossa puhuu targetista, sitä ei oltu boldattu tai italisoitu, eli se ei ole pelitekninen termi.
Loput BS attack säännöistä ovat aika irrelevantteja direct template hyökkäykselle, kuten range modifierit, cover, visibility, nopanheitot jne...
Sitten tulee yleiset template hyökkäys säännöt (direct ja impact):
if you declare an Attack using a Template Weapon, all troopers or targets in base contact or inside the Area of Effect of the Template are affected
korostus minun. Targetin uskoisin tuossa viittaavan impact template aseisiin, koska niillä hyökkäys tapahtuu hyvin pitkälti samalla tavalla kuten tavallisilla aseilla siihen pisteeseen asti kunnes se template laitetaan paikoilleen. Toisaalta tuota ennen oli template aseiden kuvauksessa kohta joka mainitsee, että template aseet eivät pelkästään osu targetiin, vaan mahdollisesti myös targetin lähellä oleviin trooppeihin.

Sitten alkaa tarkempi selitys miten hyökkäys tapahtuu direct template aseilla:
» Place the Template down when you declare the Attack to determine what the Attack affects, as that might influence the possible second Short Skill and AROs.
Siinä ei sen enempää puhuta vaatimuksista mihin päin se pitää suunnata, mitä tapahtuu jos se ei osukaan alkuperäiseen kohteeseen tai mitään muutakaan. Periaatteessa siis tuolla saisi yrittää ampua kentän toisessa päässä olevaa kohdetta chain riflellä ja saada siihen väliin osumaan vaikka camo markeri. Tai AROna chain rifle äijä näkee sen aktiivisen troopin liikkuvan kentän toisessa päässä ja se chain rifle äijä laittaa sitten sen templaten osumaan vaikka viereiseen camo markeriin tai muihin vihollisiin jotka ei edes aktivoidu. Template aseillahan saa osua niihinkin figuihin jotka ei aktivoidu, mutta direct template hyökkäys ei myöskään peruunnu jos se ei osu alkuperäiseen kohteeseen. Vaatimuksethan oli vain LoF aktiiviseen trooppiin.

Impact template aseet menee melkein samalla tavalla kuin direct template aseilla hyökkäys, niillä vain on tämä kohta ennen templaten pöydälle laittamista ehtona:
» The user of one of these weapons must declare a main valid target, and that target is used as a reference to place the Template
Eli impact template aseet vaatii main targetin, mutta direct template aseet ei tarvitse.

ARO säännöissä kuitenkin sanotaan:
AROs must choose the trooper activated by the Order as their target.
Sillä vain ei ole mitään merkitystä direct template hyökkäyksen kannalta, koska missään ei pakoteta osoittamaan sitä templatea sitä targettia päin. AROnakin sen templaten saa suunnata niin, että sillä voi potentiaalisesti osua sen targetin lisäksi tai sen sijasta johonkin muuhun kohteeseen.

Eli kyllä niillä direct template aseilla saa ampua ilmaan (jos siis saa loffin AROlla tai orderilla), koska direct template aseilta puuttuu sääntö miten ne toimii targetin kanssa.

Ehdottaisinkin tähän semmoista house rulea, että aktiivisella ja reaktiivisella vuorolla se template täytyisi laittaa aluksi blast focus lähimpään näkyvään paikkaan omasta siluetista ja toinen kärki osoittamaan suoraan targettia päin.
Jos template osuu targettiin, sitä templatea voi suuntailla miten tykkää kunhan se vielä edes koskettaa targettia.
Jos se ei osu targettiin eli on liian kaukana, hyökkäys kuitenkin tapahtuu, mutta templatea ei liikuteta sen enempää.

Avatar
Morze
Viestit: 3126
Liittynyt: La 28.04.2007 22:21
Paikkakunta: pk-seutu

Re: Warning!

Viesti Kirjoittaja Morze » La 21.02.2015 00:13

Target on kyllä määritelty sivulla 14:
» Target. Game element capable of being targeted by Attacks.
Nyt tietenkin kompastuskivenä on vähän määrittelemätön termi range, jos haluaa olla täysi retardi. Säännöissähän sanotaan, että:
If the target is farther from the attacker than the maximum
Range value of the BS Weapon, piece of Equipment or Special
Skill, then the BS Attack fails automatically (the Order is spent,
Disposable weapons are used up, etc.).
Hurr, Direct template aseiden rangeksi on aselistassa merkattu pelkkä "-", tarkoittaako se, ettei niihin vaikuta tuo sääntö? Kyllä saa olla aika härski silli, ennenkuin edess mainitsee tuollaisesta pelipöydässä.

Avatar
Dr. Icchan
Viestit: 3104
Liittynyt: Ti 28.07.2009 21:51
Paikkakunta: PK-seutu
Viesti:

Re: Warning!

Viesti Kirjoittaja Dr. Icchan » La 21.02.2015 00:15

direct template aseilla ei tosiaan ole Rangea, niillä on Area of Effect. Niillä ei ole rangea koska niillä ei ole range modifiereita.
Morze kirjoitti:Target on kyllä määritelty sivulla 14:

» Target. Game element capable of being targeted by Attacks.
Onhan se toki, mutta mainitsemassani kohdassa siihen ei viitattu. Yleensä kun sääntökirjassa viitataan johonkin pelitekniseen termiin, se on joko italisoitu tai boldattu. En ole vieläk keksinyt mikä logiikka siinä milloin ne käyttää kumpaa kun ne tuntuu vaihtelevan.

Non-lethal aseilla damage on "-". Tarkoittaako se sitä että niillä kuitenkin on joku damage? Spotlight Hacking Programilla on damagena myös "-". Mitä damagea vastaan rollataan ja paljonko BTS siihen vaikuttaa?
Guided trait aseilla on guided moodissa Rangena "-" ja nekin käyttää templatea, tarkoittaako se sitä, että niiden range on sen circular templaten koko?

Jos jossain statissa tai taulukossa tai missä tahansa on arvon kohdalla "-", se tarkoittaa sitä että sillä ei ole sitä.
Jos katsoo sääntökirjasta sivulta 116 alkaen aseita, siellä näkyy Range listattuna aseilla joilla semmoinen on. Direct Template aseiden kohdalla ei ole Range kohtaa.
Saa olla aikamoinen silli jos kehtaa väittää, että direct template aseilla on Range.
ADHESIVE LAUNCHER (ADHL)
A non-lethal BS Weapon designed to immobilize targets without inflicting damage on them.
Range
0 8 16 32 48 96
0 +3 -3 -6
SHORT MEDIUM LONG MAXIMUM
Damage: - B: 1 Ammunition: Adhesive
Traits: Non-Lethal
CHAIN RIFLE
A Direct Template BS Weapon, very useful within Large Teardrop range and against large groups, where its low Burst is offset by a big Area of Effect.
Damage: 13 B: 1 Ammunition: N
Traits: Direct Template (Large Teardrop), Intuitive Attack.

Avatar
jamovoima
Valvoja
Viestit: 7519
Liittynyt: Ke 22.05.2002 15:37
Paikkakunta: Vantaa

Re: Warning!

Viesti Kirjoittaja jamovoima » La 21.02.2015 12:03

En tiedä muusta, mutta yleensä jos pitää tehdä ekstensiivisiä tulkintoja jostain säännöstä, jonka lopputuloksena se toimii kaikkien mielestä tosi kummasti, voisi veikata ettei olla ihan niillä jäljillä jotka sääntöjen kehittelijöillä on ollut mielessä :)
Ostetaan LotR-kirjoja ja Mordorin örkkejä. Kts. omv-alue.

Avatar
Morze
Viestit: 3126
Liittynyt: La 28.04.2007 22:21
Paikkakunta: pk-seutu

Re: Warning!

Viesti Kirjoittaja Morze » La 21.02.2015 12:19

Joo, kyllä saa lukea sääntöjä kuin piru raamattua, jos haluaa tehdä sen tulkinnan, että direct template hyökkäykset eivät epäonnistu automaattisesti, vaikka Area of Effectillä ei ole valideja kohteita. Tai en keksi ainakaan mitään järkevää syytä, miksi ne olisivat muihin aseisiin sellainen poikkeus, kirjoittajalla vain unohtunut käyttää termiä Area of Effect tai vaihtoehtoisesti määritellä Area of Effect direct template weaponien rangeksi.

Avatar
Dr. Icchan
Viestit: 3104
Liittynyt: Ti 28.07.2009 21:51
Paikkakunta: PK-seutu
Viesti:

Re: Warning!

Viesti Kirjoittaja Dr. Icchan » La 21.02.2015 12:34

Mä en keksi mitään syytä miksi se shotti canceloituisi. Aktiivisella vuorolla direct template käyttäjän ei edes tarvitse ilmoittaa targettia. Vain reaktiivisella vuorolla ARO säännöissä puhutaan, että aktiivinen ukko on pakko valita targetiksi. Sillä tosin ei ole mitään merkitystä direct template aseiden ampumisen kannalta.
Minusta ei pitäisi kuitenkaan lähteä ihan hatusta keksimään sääntöjä sinne missä niitä ei ole, kun emme yksinkertaisesti tiedä mikä on suunnittelijoiden tavoite. Sen sijaan intuitive attack tuntuisi vähän turhalta jos sen tempulan saa laittaa vapaasti myös camo markerin päälle pelkästään sillä, että näkee legal targetin jossain miljoonan kilometrin päässä.

Avatar
Morze
Viestit: 3126
Liittynyt: La 28.04.2007 22:21
Paikkakunta: pk-seutu

Re: Warning!

Viesti Kirjoittaja Morze » La 21.02.2015 13:09

Dr. Icchan kirjoitti:Mä en keksi mitään syytä miksi se shotti canceloituisi. Aktiivisella vuorolla direct template käyttäjän ei edes tarvitse ilmoittaa targettia. Vain reaktiivisella vuorolla ARO säännöissä puhutaan, että aktiivinen ukko on pakko valita targetiksi. Sillä tosin ei ole mitään merkitystä direct template aseiden ampumisen kannalta.
Itse asiassa ei, koska tarkalleen ottaen hyökkäyksen kohde valitaan ensin ampumista julistettaessa, sen jäkeen vasta ase.
At the time of the BS Attack declaration, the user must
choose which of his appropriate BS Weapons, Special
Skills or pieces of Equipment to use.
ja
REQUIREMENTS
» The user must have LoF towards the target unless the
BS Weapon, Special Skill or Equipment used states specifically
that it does not require LoF.
pätee siis myös aktiivisella vuorolla.

Edit: Ja vielä:
BS Weapons and Equipment that use an Area of Effect Template
affect not only the target enemy, but also an area of the game
table determined by the size of the Template.

Avatar
Dr. Icchan
Viestit: 3104
Liittynyt: Ti 28.07.2009 21:51
Paikkakunta: PK-seutu
Viesti:

Re: Warning!

Viesti Kirjoittaja Dr. Icchan » La 21.02.2015 14:49

Ei noissakaan puhuta rangesta.
Valitset kohteen, julistat BS Attackin direct template aseella. Laitat templaten paikoilleen. Kaikki jotka on templaten alla ottaa hittiä.

Avatar
Morze
Viestit: 3126
Liittynyt: La 28.04.2007 22:21
Paikkakunta: pk-seutu

Re: Warning!

Viesti Kirjoittaja Morze » La 21.02.2015 16:02

Joo, mutta kohteesta puhutaan. Eli oikeammin julistus menisi:

-Julistan BS attackin kohdetta/kohteita x vastaan
-valitsen aseeksi esim. Nanopulserin
-asetan templaten paikoilleen
-katsotaan, mihin kaikkeen template osuu. Jos alla on omia, muuten rauhoitettua kohteita, kuten siviilejä (tai ei lainkaan laillisia kohteita, jos haluaa vetää johtopäätöksiä aiemmin ketjussa esiintyneestä sääntöpätkästä), hyökkäys on laiton ja ainakin kyseinen templaatti jää asettamatta
-vastustaja julistaa mahdolliset AROt tai toisen short skillinsä.

Miinoilla ja vastaavilla toimii sitten vähän eri lailla trigger areoineen jne. Ilmeisesti jos miinan räjähdys osoittautuu laittomaksi, se katoaa kentältä jälkiä jättämättä.

Itse ainakin olisin valmis house rulettamaan tuon suluissa olevan pätemään. Toisaalta silloinkin, jos esim. vastustajan TO-markkeri hengailee esim. Bio-bungalowin tienoilla, saattaa liekinheittimellä pystyä osumaan sekä seinään (laillinen kohde), että markkeriiin ("se nyt sattui olemaan tiellä :^)") tavallisella hyökkäyksellä.

Avatar
Dr. Icchan
Viestit: 3104
Liittynyt: Ti 28.07.2009 21:51
Paikkakunta: PK-seutu
Viesti:

Re: Warning!

Viesti Kirjoittaja Dr. Icchan » La 21.02.2015 17:29

Sceneryä saa ampua vain aseilla joilla on anti-materiel trait ja sceneryä vastaan hyökätessä ei saa osua mihinkään muuhun kohteeseen:
IMPORTANT!
Weapons and Ammunition with the Anti-materiel trait are the only
means of attacking Scenery Structures.
A Scenery Item cannot be chosen as the target of an Attack that
would also affect troopers, be they enemy or allied.

Avatar
Morze
Viestit: 3126
Liittynyt: La 28.04.2007 22:21
Paikkakunta: pk-seutu

Re: Warning!

Viesti Kirjoittaja Morze » La 21.02.2015 20:42

Bio-bungalow on Flammable, eli tuliaseilla on niitä vastaan antimateriel trait. Mutta joo, enpä muistanut tuota pätkää.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “CB: Säännöt”