Hakkerointi Stealthiin / (vastustajan) Reapeterin kautta

Tällä palstalla keskustellaan eri sääntöjen toteutuksesta, tulkinnoista sekä mahdollisista ongelmatilanteista.
Avatar
Chade
Viestit: 927
Liittynyt: Ma 03.06.2002 20:52
Paikkakunta: Lappeenranta

Hakkerointi Stealthiin / (vastustajan) Reapeterin kautta

Viesti Kirjoittaja Chade » Ma 29.06.2015 14:07

Olen kuullut hakkerointiin liittyen vähän ristiriitaisia tarinoita. Toinen puoli näistä liittyy hakkereiden ja Stealthin vaikutuksiin ja toinen taas erityisesti vastustajan Reapeterien kautta hakkerointiin. Erilaisia tapauksia ja mun käsitys siihen, miten asia menee. Toivon, että korjaatte, jos olen käsittänyt väärin.

Stealthin, hakkereiden ja omien reapeterien toiminta yhteen:

1) Vastustajan Stealthilla varustettu modeli liikkuu hakkerin LoS:n ulkopuolella, mutta ZoCissa -> Ei saa AROttaa.

2) Vastustajan Stealthilla varustettu modeli liikkuu oman Reapeterin kantamalla, mutta hakkerin LoS:n ulkopuolella. -> Ei saa AROttaa. (Reapeterin LOSilla ei ole merkitystä.)

3) Vastustajan Stealthilla varustettu modeli liikkuu oman Reapeterin kantamalla JA samalla hakkerin LoSissa (hakkeri katselee esim kaukaa talon katolta). -> Saa AROttaa.

4) Mikä tahansa yllä olevista tilanteista, mutta hakkerilla on Sixth Sense lvl 2 (jonka siis saa myös linkkibonuksena neljän miehen linkistä). -> Saa AROttaa.

KYSYMYS: Mihin asti Sitxh Sense lvl 1 riittää? Saa AROttaa, jos on hakkerin ZoCissa, mutta ei saa, jos on vain Reapeterin lähellä? Tästä päästään sopivalla aasinsillalla seuraavaan kohtaan.


Omien ja vastustajan Reapeterien kautta hakkerointi ja Reapeterien ketjutus:

Säännöt sanovat käsittääkseni, että Reapeterit laajentavat hakkerin Hacking Areaa, joka on normaalisti hakkerin ZoCin kokoinen. Toisin sanoen Reapeterit eivät laajenna suoraan hakkerin ZoCia. Vastustajan Reapetereja saa käyttää vain jos ne ovat ZoCissa. (Lisäksi vastustajan Reapeterin kautta hakkeroiminen tuo aina Firewall-miinukset hakkerille). Näin ollen:

5) Vastustajan hakkeroitavissa oleva modeli toimii oman Reapeterin ZoCissa. -> Saa AROttaa.

6) Vastustajan hakkeroitavissa oleva modeli toimii vastustajan Reapeterin ZoCissa. Kyseinen vastustajan Reapeter on hakkerin ZoCissa. -> Saa AROttaa.

7) Vastustajan hakkeroitavissa oleva modeli toimii vastustajan Reapeterin ZoCissa. Kyseinen vastustajan Reapeterin on oman Reapeterin ZoCissa, mutta ei hakkerin ZoCissa. -> Ei saa AROttaa. (Tämä siksi, että vastustajan Reapeter ei ole hakkerin ZoCissa, joka on vaatimus, Hacking Area ei riitä.)

8) Korvataan edellisistä kolmesta kohdasta hakkeroitavissa oleva modeli vastustajan hakkerilla, joka käyttää omaa Reapeteriaan jostain kaukaa, -> Lopputulos on sama kaikissa kohdissa.

Korjatkaa, jos olen erehtynyt!
"Söpö sixpackmonsteri!" -kauneinta mitä Nightbringeristä on koskaan sanottu

Avatar
Dr. Icchan
Viestit: 3291
Liittynyt: Ti 28.07.2009 21:51
Paikkakunta: PK-seutu
Viesti:

Re: Hakkerointi Stealthiin / (vastustajan) Reapeterin kautta

Viesti Kirjoittaja Dr. Icchan » Ma 29.06.2015 15:08

On mahdollista, että stealth ja hacking erratoidaan jossain vaiheessa, mutta tällä hetkellähän ne toimii aikalailla järjenvastaisesti.

1. Oikein
2. Oikein
3. Oikein
4. Kyllä ja ei. Saat arottaa jos Stealth modeli liikkuu hakkerin ZoCissa eikä pelkästään Repeaterin ZoCissa. Sixth Sensellä saat myös odottaa vastustajan toista short skilliä ennenkuin ilmoitat AROsi. Toimii vain sun ZoCilla.

5. Oikein, saat AROttaa hacking attackeillä, mutta et esim. change facing (koska vaatii, että kohde liikkuu sun ZoCissa).
6. Oikein, sama kuin 5, mutta saat firewall modifierit.
7. Oikein.

Yllätysvastaus!:
Jos olet omalla hakkerillasi vastustajan repeaterin ZoCissa ja vastustaja aktivoi oman hakkerinsa missä tahansa pöydällä, saat hakkeroida sitä omalla hakkerillasi. Mutta vain sillä joka istuu vastustajan repeaterin ZoCissa. Voit aktiivisella vuorolla yrittää hakkeroida mitä tahansa vastustajan hakkeria jos seisot vastustajan repeaterin ZoCissa tai kuljit sen läpi. Vastustaja toki saa hakkeroida ensin takaisin...

Luide
Viestit: 20
Liittynyt: To 05.12.2013 23:44

Re: Hakkerointi Stealthiin / (vastustajan) Reapeterin kautta

Viesti Kirjoittaja Luide » Ma 29.06.2015 15:29

Dr. Icchan kirjoitti:4. Kyllä ja ei. Saat arottaa jos Stealth modeli liikkuu hakkerin ZoCissa eikä pelkästään Repeaterin ZoCissa.
Tästä olen eri mieltä. Koska Sixth Sense negatoi Stealthin kokonaan (sivu 102), Hakkeri saa aina ARO:n, liikkui modeli sitten Hackerin ZoCissa tai Repeaterin kantamalla.

Stealth, Sixth Sense and Deployable Equipment
This Special Skill (Stealth) is not effective against troopers with the Sixth Sense Special Skill nor, for obvious reasons, against Deployable Weapons or Equipment (Mines, E/Maulers...).

Kursiivilla oma tarkennus tohon sääntöön

Avatar
Dr. Icchan
Viestit: 3291
Liittynyt: Ti 28.07.2009 21:51
Paikkakunta: PK-seutu
Viesti:

Re: Hakkerointi Stealthiin / (vastustajan) Reapeterin kautta

Viesti Kirjoittaja Dr. Icchan » Ma 29.06.2015 21:29

Joo, voihan toi ollaki. Stealth ja hacking on yks aika iso sotku.

Der Dexter
Viestit: 3716
Liittynyt: To 22.08.2002 22:54
Paikkakunta: Leppävaara

Re: Hakkerointi Stealthiin / (vastustajan) Reapeterin kautta

Viesti Kirjoittaja Der Dexter » Ma 29.06.2015 23:02

perimäinen kysymyshän on vain siitä, että kumpi sääntö on voimakkaampi, stealth vaiko hakkeroitavuus, mutta tähän ei mitenkään oteta kantaa, mutta kaikki ongelmat ratkeaisi kait sillä että joko stealth<hackable tai stealth>hackable.

mutta kait toivoa on, jos on viime aikoina alettu jo vastaamaan kysymyksiin joille tarvittiin vastausta, eikä vain kysymyksiin joita kukaan ei kysynyt...
Aliquando Insanire Iucundum Est

Avatar
Chade
Viestit: 927
Liittynyt: Ma 03.06.2002 20:52
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Hakkerointi Stealthiin / (vastustajan) Reapeterin kautta

Viesti Kirjoittaja Chade » Ti 30.06.2015 15:51

Hyvä. Ilmeisesti vaikuttaa siltä, että RAW konsensus on about saavutettu, mutta siitä ollaan samaa mieltä, että ei siinä välttämättä järkeä ole. No, nyt pelataan näin ja katsotaan tuoko Human Sphere/Errata jotain muutoksia tullessaan.

Hyvä tosiaan, että Palanka on alkanut vastailla oleellisiin kysymyksiin foorumilla. Kilpailumielessä pelaaminen on hankalaa, jos joutuu tekemään epämääräisiä house ruleja. Vertaa Warhammer vs Warmachine.
"Söpö sixpackmonsteri!" -kauneinta mitä Nightbringeristä on koskaan sanottu

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “CB: Säännöt”