Sivu 1/1

Aloittelijan Japanese sectorial army 200pts

Lähetetty: Ke 03.06.2015 14:15
Kirjoittaja Ratovaari
Kuva Japanese Sectorial Army
──────────────────────────────────────────────────

Group 1KuvaKuva Kuva9 Kuva0 Kuva2
Kuva ARAGOTO Combi Rifle + Light Shotgun / Pistol, Knife. (24)
Kuva ARAGOTO Spitfire / Pistol, Knife. (1 | 26)
Kuva KEISOTSU Combi Rifle / Pistol, Knife. (9)
Kuva KEISOTSU Combi Rifle / Pistol, Knife. (9)
Kuva KEISOTSU Combi Rifle / Pistol, Knife. (9)
Kuva ONIWABAN Lieutenant Boarding Shotgun, Nanopulser / Pistol, Monofilament CCW. (1 | 41)
Kuva KEMPEI Boarding Shotgun / Pistol, CCW, Electric Pulse. (16)
Kuva DOMARU Chain Rifle, E/M Grenades / Pistol, E/M CCW. (25)
Kuva NINJA Hacker (Assault Hacking Device) Combi Rifle / Pistol, Shock CCW, Knife. (0.5 | 40)

2.5 SWC | 199 Points

Open with Army 5

Listan saisi kasaan aloituspaketista, yhdestä mopoboksista ja ninjahakkerista joten se ei niin kalliiksi tulisi. Mopoja kannattaisi vissiin olla kuitenkin enemmän? Isot pojat sano et se olis se juttu...

Re: Aloittelijan Japanese sectorial army 200pts

Lähetetty: Ke 03.06.2015 14:32
Kirjoittaja Chade
Japanilaisia koskaan pelaamatta huutelen puskista. Sulla on sellainen perustavaa laatua oleva ongelma, että jos Oniwaban ei aloita modelina pöydältä (eli jätä hyödyntämättä Hidden deployement-kikkailuja), niin aloitat Loss of Lieutenant -tilanteesta, joka ei ole yhtään hyvä juttu. Vaihtoehtoina on joko valita joku toinen luutnantiksi tai korottaa Kempei Chain of Command -versioksi. Silloin tuo ottaisi komennon. En ole varma mistä kannattaisi luopua muutoksen eteen. Toki myös Domarusta tai Aragatosta voi tehdä luutnantin ilman muutoksia. Yhdellä roikkuvalla pinnalla saisi tällä hetkellä myös Domarulle DA-miekan, joka on mun makuun hyödyllisempi.

Fiilis on myös, että olisi kiva nähdä ainakin yksi raskas ase takalinjan tyypeillä. Keisotsu HMG:llä tai MSR:lla ahdistaisi jo monta kertaluokkaa enemmän erityisesti kun saa linkistä +1 Burstiin. Tämän proxyttaminen alkupeleissä tuskin on ongelma. Listaa ei varmastikkaan ole suunnattu sellaisenaan ITS-skenaarioiden pelaamiseen, sillä spesialisteja on vähänlaisesti, mutta sitten kun siirryt niihin, niin Aragato Hacker vaikuttaa tosi hyvältä spesialistilta niihin karkeloihin. Kiitää miljoonaa objektiiville ja mimetismi vaikeuttaa tappamista jo aika paljon.

Re: Aloittelijan Japanese sectorial army 200pts

Lähetetty: Ke 03.06.2015 15:57
Kirjoittaja Dr. Icchan
Esim. Tämmönen:
Kuva Japanese Sectorial Army
──────────────────────────────────────────────────

Group 1KuvaKuva Kuva9 Kuva0 Kuva2
Kuva ARAGOTO Hacker (Assault Hacking Device) Combi Rifle + Light Shotgun / Pistol, Knife. (0.5 | 30)
Kuva ARAGOTO Spitfire / Pistol, Knife. (1 | 26)
Kuva DOMARU Lieutenant Chain Rifle, E/M Grenades / Pistol, E/M CCW. (25)
Kuva KEMPEI (Chain of Command) Boarding Shotgun / Pistol, CCW, Electric Pulse. (23)
Kuva ONIWABAN Boarding Shotgun, Nanopulser / Pistol, Monofilament CCW. (41)
Kuva NINJA Tactical Bow / Pistol, DA CCW, Knife. (26)
Kuva KEISOTSU Combi Rifle / Pistol, Knife. (9)
Kuva KEISOTSU (Forward Observer) Combi Rifle / Pistol, Knife. (10)
Kuva KEISOTSU (Forward Observer) Combi Rifle / Pistol, Knife. (10)

1.5 SWC | 200 Points

Open with Army 5

Pääsääntösesti samat figut, pikkusen proxytat loadoutteja.
Domaru luutnanttina on ihan kelvollinen. Ei oo älyttömän kallis, kestää kohtuullisesti ja lutiorderinki saa hyödynnettyä sitten kun sen haluaa päästää rampagelle. Ei hirveästi hätää vaikka sen menettäis, sulla on Kempei CoC turvaamassa johdon jatkuvuuden.

Neljä spesialistia ITS skenuihin joista yks prätkällä kulkee törkeetä vauhtia ja kaksi linkkitiimissä. Variaatiota puuttuu kyllä spesialisteista, esim. doctor ja engineer puuttuu kokonaan, eikä löydy d-chargeja.
Jos haluat laajentaa joskus japanilaista armeijaasi, kannattaa tsekata Karakuri boksi.

Saito Togania voi myös käyttää Oniwabanin halpisversiona, eikä se itseasiassa ole yhtään pöllömpi nappi. Sillä on kuitenkin savut mitä Oniwabaneilta puuttuu. Infiltration skilli vähän kevyempi, mutta EXP CCW ja PH13 parempi kevyiden kohteiden listimiseen.

Yuriko Odaa kannattaa ehkä myös katsoa kaveriksi Keisotsuille, on kuitenkin aika hyvä engineer ja sillä paljon hyödyllistä kamaa ja sectoriaalin ainoa minelayer. Yhteen keisotsu linkkiin saat kuitenkin tungettua engineerin, paramedicin, forward observerin ja hakkerin, joten kaikki objektiivit on suoritettavissa pelkästään yhdellä linkillä. Ylimääräisiä ordereita kannattaa kuitenkin olla, WIP 12 napinpainallus ei ole niin luotettava kuin voisi toivoa :)

En suosittele ottamaan Chain of Commandia vain sen takia, että voit laittaa luutnanttisi hidden deploymentiin. CoC kuitenkin maksaa ekstrapisteitä ja et loppujen lopuksi hyödy siinä luutnanttivalinnassa mitään.

Re: Aloittelijan Japanese sectorial army 200pts

Lähetetty: Ke 03.06.2015 19:44
Kirjoittaja Ratovaari
Dr. Icchan kirjoitti:En suosittele ottamaan Chain of Commandia vain sen takia, että voit laittaa luutnanttisi hidden deploymentiin. CoC kuitenkin maksaa ekstrapisteitä ja et loppujen lopuksi hyödy siinä luutnanttivalinnassa mitään.
Olet kuitenkin esimerkkilistassa laittanut Kempeille CoCin...?

Pelistä en oikein mitään tiedä kun en ole pelannut paria demopeliä lukuunottamatta ja niistäkin on jo vuosia, mutta kyllä tuossa listassa ainakin asioita on. Lista tehty vähän fiilispohjalta ja huhupuheista mitkä on kovia juttuja. Ninjan tactical bow vähän mietityttää, sille kun ei figua löydy ainakaan firestormilta. En uskoisi olevan mahottoman vaikea konffattavakaan.

Aloitusboksi, mopoboksi ja karakuriboksin jälkeen hinnaksi muodostuu firestormilta £66,6. Ei paha, kunnes muistaa että punta on tosi korkealla verrattuna euroon. Markkereita sekä korttipakkoja voi tehdä itse ja säännöt löytyy netistä mutta templatet pitäisi ainakin ostaa? Pelikelpoiseen listaan pitäisi mahduttaa engineerejä, doctoreita, medicejä ja hakkereita ja ne olis sit se hyvä juttu?

Re: Aloittelijan Japanese sectorial army 200pts

Lähetetty: Ke 03.06.2015 20:05
Kirjoittaja Morze
Iccanin pointti taisi olla, ettei kannata laittaa luutnanttia hidden deploon ja sitten vaihtaa suoraan CoCiin. Hyvä kyky ja Kempeitailla pelin halvimpia. Luettelemiasi spesialisteja ei kaikkia joka listaan tarvitse tunkea, vaikka pelaisikin ITS:n skenaarioita. Spesialistien tarkkaa lukumäärään ja laatuun on hankala antaa tarkkaa ohjetta, optimitilanteessa kaverilla on muutakin tekoa listassa kuin painella nappuloita. Esim. Hakkeri voi tukea ohjelmillaan Raskasta jalkaväkeä ja TAGeja, helpottaa hyppyjoukkojen pöytääntuloa ja antaa option pelata roboteilla.

Templatet voi ensihätään tulostaa markkerien kanssa printterillä.

Re: Aloittelijan Japanese sectorial army 200pts

Lähetetty: Ke 03.06.2015 20:36
Kirjoittaja Dr. Icchan
Ninjoja jousilla et löydä mistään kaupasta koska niille ei ole skulptia. Kuten et myöskään löydä yhtäkään paramedicia tai forward observeria, niitä on aina proxytetty perusfiguilla. Tästä syystä pelissä muutenkin on vahva proxytysasenne, riittää kunhan trooppi on edes enimmäkseen sinnepäin mitä se esittää olevansa. Ennen pitkää keräät kuitenki kaikki figut niin ei se ole ongelma.

Spesialistien kanssa en liiemmin rapsuttelisi päätä vielä pelin aloitusvaiheessa, mutta doctoreita ja engineerejä on silti välillä ihan kiva olla silloin kun kavereita pitää kiskoa takas ylös tai robotit vaatii korjausta. Forward observeritkin on ihan hyviä jos haluat olla varma taposta tai sulta löytyy epäreilua tulta. Hackerit on kivoja vastustajan heavy infantryjen, robottien tai mechojen pysäytykseen tai jopa omien joukkojen buustaukseen buffeilla.

Ja Morze on oikeassa siinä mitä tarkoitin CoC ja hidden deployment luutnantti yhdistelmällä. Ei ole järkeä laittaa luutnanttia piiloon hidden deploymentiin ja sitten maksaa ylimääräisiä pisteitä siitä, että et olekaan loss of lieutenantisa, kun koko ongelman voi välttää sillä että tekee jostain muusta jantterista luutnantin. Silloin pääset kuitenkin hyödyntämään vielä alkuperäistä luutnanttiasi ja sinulla on vielä varaluutnantti jos se alkuperäinen päättää kupsahtaa. Toivottavasti nyt onnistuin selittämään sen tarpeeksi selvästi.