9th Age Vampyyrit Zagrebissa - ETC 2018

Voit lähettää oman kertomuksesi omista sotakokemuksistasi. Kuvat taistoista ovat raporteissa aina ehdottoman suotavia.
Avatar
banzgo
Viestit: 1779
Liittynyt: Pe 22.04.2005 20:02
Paikkakunta: Espoo

9th Age Vampyyrit Zagrebissa - ETC 2018

Viesti Kirjoittaja banzgo » Ke 08.08.2018 15:56

Aika laittaa taas vuoden kuumimmat ja odotetuimmat raportit kehiin. Eli ETC-seikkaulut Zagrebissa. Pelasin Vampyyreitä väkivaltasella Ghouli-Vanguard listalla, josta kerroin jo mietteitä tuolla armeijalista topikissa. Tässä vielä linkki sinne:

viewtopic.php?f=15&t=118647#p1409661

Kuva

Julius "Banzgo" Castrén - Vampire Covenant
790 - Vampire Count, General, Ghoul Lord, The Dead Arise, Paired Weapons, King Slayer, Potion of Swiftness, Hypnotic Pendant, Strigoi Bloodline, Wizard Adept, Shamanism
440 - Vampire Courtier, BSB, True Thirst, Banner of the Relentless Company, Strigoi Bloodline, Wizard Apprentice, Shamanism
645 - 35x Ghouls, Vanguard, C
135 - 2x20 Zombies, M
113 - 2x8 Dire Wolves
430 - 1x Dark Coach
328 - 9x Spectral Hunters
365 - 10x Spectral Hunters
335 - 3x1 Varkolak
4499


Yllä lista ja linkistä voi käydä kattomassa pre-game mietteet jos niitä ei ole vielä lukenut. Tänne saa heittää kysymyksii, kommenttei tai vaikka solvauksia. Pyrin vastaamaan kaikkeen ja kirjottamaan rapsat ripeästi, että on vielä tuoreena mielessä.
Viimeksi muokannut banzgo, Ke 08.08.2018 15:58. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
banzgo
Viestit: 1779
Liittynyt: Pe 22.04.2005 20:02
Paikkakunta: Espoo

Re: 9th Age Vampyyrit Zagrebissa - ETC 2018

Viesti Kirjoittaja banzgo » Ke 08.08.2018 15:57

1. Kierros - Englanti

Tom Mawdsley - Highborn Elves
640 - Mage, General, Asfad Scholar, Light Armour, Book of Meladys, Destiny's Call, Wizard Master Pyromancy
440 - Commander, BSB, Master of Canrig Tower, GW, Heavy Armour, Magical Hierloom, Ghostly Guard
424 - 2x 24 Spearmen, M, S, C, Banner of Ryma
190 - 2x 5 Reavers, Bows
836 - 27x Lion Guard, M, S, C, Navigators Banner
110 - 2x Reaver Chariot
100 - Eagle
180 - 3x 1 Sea Guard Reaper
276 - 9x Queens Guard, M
228 - 7x Queens Guard, M
4498

Heti saatiin jännä matsi alkuun. Vihulla on paljon tooleja poistaa multa modeleita Pyromancyn ja Queens Guardien muodossa (Flaming + Magical shooting). Eli ei kannata kauheasti jäädä kentälle kattelemaan vaan mennään meleeseen vikkelästi. Meleessä uskon ja tiedän voittavani kaikki vihun yksiköt ghouleillani, joten siitä ei ollut kauheaa pelkoa. Scenaario oli Secure Targets, eli 2 objektiiviä eri puolilla kenttää. Depona diagonaali depo.

Vihu sai aloittaa depoamisen ja laittoi kaikki omaan nurkkaansa ja otti aloituksen. Itse pistin napit riviin, ghoulit keskelle, zombit reunoille kumpikin kävelemään omalle objektiiville ja varkolakit toiseen reunaan ja haamut toiseen kärryn kanssa. Vanguardasin eteenpäin metsään ja varkolakit vähän chillaili vielä kiven takana. Tilanne kuvassa.

Kuva

Vihu ei paljoa liiku, taikoo yhden varkolakin pois tulipalloilla eikä juuri muuta. Pusken eteenpäin kaikella. Chilling Howl dispellataan, hiilaan kuolleet modelit ja summonaan zombeja vihun eteen. Vihu on jo aika ahtaalla nurkassa.

Kuva

Kuvassa vasemmanpuoleinen varkolakki chargataan kärryn ja keihäiden toimesta, kun reaverit menevät tieltä pois koiriin. Impactit kuitenkin failaavat ja varkolak tappaa kärryn ja holdaa täysissä woundeissa. Koirat myös selviävät reavereista ja tappavat ne parissa vuorossa healien avustuksella. Vihu laittaa lisää diverttiä eteeni reavereista, joihin hexat chargeavat kuvan vasemmasta laidasta ja overrunaavat kärryyn. Oikeanpuoleisin varkolak telotetaan ammuksilla. Keihäät vs täys haavainen varkolak päättyy nolosti heti seuraavalla rundilla varkolakin kuolemaan. Tässä kohtaa vihulla on mahdollisuus hyökätä leijonilla ghoulien eteen ja keihäillä kylkeen. Ei kuitenkana uskalla, vaan lähtee keihäillä hakemaan objektiiviä impassablen takaa missä odottaa vain yksi zombi yksikköni. Perään lähetevät myös leijonat Raven's Wings loitsulla.

Saan tilaisuuden suureen voittoon, kun vihun divertti kotka failaa terror testin haamuista ja antaa ghouleille 10+ chargen leijonien kylkene, en kuitenkaan yllä. Kuva chargen jälkeen.

Kuva

Tässä kohtaa pelki alkaa olla pelattu, vihu jätti queens guardit ja boltteirt kuolemaan ja juoksi leijonilla tasuroimaan objektiivia. Ahnaasti maagi kuitenkin jää pois leijonista taikomaan hexoja, onnistuen tappamaan lopulta molemmat ryhmät. Boltterit saavat tapettua Dark Coachin, joka ei varsinaisesti ehtinyt muuten osallistumaan peliin. Kuvasta näkee kun se koittaa kiiruhtaa lähitaisteluun hiilaamaan. Koirat tappavat rallynneen kotkan ja muutaman summonatun zombin avulla saavat vielä 5 vuoron chargen vihun maagiin joka jäi seikkailemaan kentälle. Maagi-Kenraali oli liian kaukana bösbistä ja breikkasi. Olisin kyllä päässyt vielä kutos vuorolla viimeistelemään maagin ghouleilla jos koirat eivät olisi häntä breikanneet. Näillä lopun ilmaisilla pisteillä ja tasurilla skenaariosta peli päättyy minun 12-8 voittoon.

Peli meni kutakuinkin arvatusti. Vihun ranged damage tappoi kaiken tapettavan väen, eikä vihun tehnyt mieli taistella leijonilla. Kaikki mun höttö tapettii, mutta vihulle jäi vain leijonat, bsb ja yhdet keihäät. Siitä irtosi pieni voitto. Jos oltais päästy kunnon lähikseen, niin oltais varmaan saatu kaikki pisteet kotiin.

Avatar
banzgo
Viestit: 1779
Liittynyt: Pe 22.04.2005 20:02
Paikkakunta: Espoo

Re: 9th Age Vampyyrit Zagrebissa - ETC 2018

Viesti Kirjoittaja banzgo » To 09.08.2018 15:34

2. Kierros - Wales

Jack austin - Vampire covenant
575 - Vampire Count, General, The dead arise, Nosferatu bloodline, Blood magic, Wizard adept, Cosmology, book of arcane power
390 - Necromancer, Wizard master, Evocation, Sceptre of power
200 - Necromancer, Wizard adept, Alchemy
495 - 3 x banshee
315 - 3 x 2 bat swarms
405 - 3 x 20 zombies, musician
405 - 37 skeletons, FCG, Hand weapon and shield, Legion standard
730 - 2 x Alter of undeath
980 - 2 x shrieking horror
4495 points

Melkeen joka kerta ETCssä joutuu pelaamaan mirrorin, niin otetaan se tästä alta pois heti. Vihulla kikkaileva ja ampuva VC lista, jossa huomattavasti magiaa ja kaikki VCn ranged yksiköt. Melee voima on kuitenkin lähes täysin olematon, joten plani oli ajaa taas lähikseen vikkelästi ja poistaa siellä kaikki mihin kosketaan. Pitää vaan toivoa, ettei etätaistelu tee suurta tuhoa. Myös alttareita on varottava, ettei ne pelin lopuksi pääse sykkimään s5/6 kuolemaa ympäriinsä. Objektiivina Keskustan hallinta ja depona Marching Columns.

Saan valita puolen ja vihu deposi ekana, mutta antoi mun alottaa. Marching columns on hankailin depo vampyyreille, kun armeija pitää pitää tiukkana nippuna marssien takia, niin jouduin laittamaan reunalle vähän kamaa ( koiria ) hukkaan marssin kantamattomiin. Halusin myös depota about vihua vastapäätä, niin latoin ghoulit keskelle kävelemään kohti objektiivia zombien tullessa perässä. Muutkin ukkelit tulevat keskeisesti.

Kuva

Kuvassa tilanne ekan liikkeen jälkeen. Painelin eteenpäin, kuitenkin estäen Horrorien pääsyn huutamaan mitään tärkeää. Yhdet koirat menevät estämään alttarien chargeja ja aiheuttamaan yleistä hämminkiä jos niihin chargetaan. Vihu toteaa, että olenpas lähellä ja rupeaa evakuoimaan. Bansheet hyppäävät skeletoneista varkolakin ohi ja tekevät siihen yhteensä 3 haavaa ammuskeluineen. Zombit chargeavat koirat tappaen ne. Altarit ja Horrorit eivät tee mitään ihmeellistä. Vihun kaikki charrut ovat skeletonien vieressä olevassa zombi-yksikössä taikomassa.

Omalla vuorollani 1 woundinen varkolakki chargeaa skeletonien kylkeen piiloon ja hiilaamaan. Myös kahdelle keskellä olevalle varkolakille jätettiin semi-hyvät charget suoraan vihun alastomiin charruihin. 11 ja 10 heitot vaadittiin. Koitan molempia, koska alaston vampyyri loordi on liian houkuttava kohde. 11+ mies yltää perille. Ghoulit kolaavat divertti lepakoita edestään. Ratkaisu taistelussa vihun alaston vampyyri pistää kuitenkin 3 reikää varkolakkii ja minä saan vain 1 haavan tehtyä loordiin. Helppo 20-0 jää saamatta ja varkolakki sulaa.

Vihu lähettää loordinsa ja necrot pois yksiköstä, skeletonien taakse kiertämään imbaa. Minulla ei ole mitään ranged damagea, niin tämä on täysin turvallista. Ghoulit ovat taas divertissä ja Horrorit pomppivat kauemmas. Keskellä on mun haamujen, vihun zombien ja alttarien mättö, johon haamut sulavat. Dark coach käy "auttamassa" tehden 0 haavaa chargessa ja melkein sulaa itse pois. Kärry kuitenkin paikkaa tehden 8/8 haavaa sen kylkeen tulleisiin zombeihin säästyen elossa. Varkolakki tappoi skeletonit pikkuhiljaa kaverinsa avustuksella. Takalijan zombini saavat yhteis chargen 3 bansheen yksikköön. Toinen yksikkö menehtyy ampumiseen, mutta ennenpitkää grindaan haamut pois.

Kuva

Vihu on tässä kohtaa jo ihan hajalla, eikä oiken pysty taistelemaan vastaan. Sankarit juoksevat karkuun kiven ympäri ja muut valuvat kauemmas. Skeletoneista irtoava varkolakki saa master necron kiinni ja toinen varkolakki saa toisen Horrorin kiinni. Ghoulit käyvät vapauttamassa dark coachin alttarista. Näihin tunnelmiin peli loppuu. Vihulle jäi 2 charrua, 1 alttari, 1 Horrori ja coren rippeet kentälle. Saan objektiivin, kun zombit istuivat koko pelin keskellä kenttää järvessä. Omat tappioni olivat molemmat haamut, 1 varkolakki ja vähän coresta. Näillä irtoaa 16-4 voitto.

Ihan ok tulos, kiitos vihun antaman aloituksen. Koskaan en tuntenut oloani uhatuksi, kun vihulla ei ollut mitään keinoa taistella ghoulejani vastaan. Taas piti vain taistella aikaa vastaan, että saisin tapettua ampumauhkia ennenkuin ne tappavat minulta liikaa kamaa. Nyt Horrorit eivät päässeet huutamaan kertaakaan vain sain ne pakotettua karkuun tai hengiltä. Tällä kertaa en saanu jekutettua yksinäistä charrua kiinni vaan vihu osas pitää sen rehdisti hengissä.

Avatar
banzgo
Viestit: 1779
Liittynyt: Pe 22.04.2005 20:02
Paikkakunta: Espoo

Re: 9th Age Vampyyrit Zagrebissa - ETC 2018

Viesti Kirjoittaja banzgo » Pe 10.08.2018 10:55

3. Kierros - Norja

Valentino «Nantuko» Giorgini - Sylvan Elves
480 - Druid, General, Sylvan Long bow, 2x Binding scroll, Wizard Master, Path of Cosmology
320 - Thicket Shepherd, Battle Standard Bearer, Oaken Crown
205 - 3x 5 Heath Riders, Heath Hunters
525 - 20 Sylvan Archers, M
510 - 5 Thicket Beasts, C
707 - 2x 29 Forest Rangers, Vanguard and +1″ Advance Rate, M
335 - 10 Sylvan Sentinels
300 - 9 Sylvan Sentinels
4499

Toinen päivä alkaa Norjaa vastaan ja saan vastaani Sylvan elffit. Nyt vihulla on aika mixed lista, jossa on kuitenkin maximit bowit ja 3 lähistely yksikköä. Olen kuitenkin luottavainen omaan voimaani lähiksessä ja uskon että voitan siellä kaiken. Gameplanini on siis taas tylsästi mennä nopeasti lähikseen, ettei mua ammuta laudalta. Skenaariona Spoils of War (3 objektiiviä keskiviivalla) ja depona taas marching columns. Vihu saa depota eka ja laittaa kaiken kaman nurkkaan ja aloittaa. Jouduin kuitenkin depoamaan molemmat koirat toiseen nurkkaan, joten ne eivät juuri ehdi osallistua peliin.

Kuva

Kuvassa tilanne vanguardien jälkeen. Ghoulit lähtivät reippaasti kohti linjoja. 2 varkolakkia tulee niiden perässä ja yksi varoo archereiden short rangea oikealla. Zombien tehtävä oli taas vaeltaa kahdelle objektiiville hakemaan ne mukaan. Haamuja vähän kuumottaa aina haltiat, kun jokainen tekee niin monta hittiä/woundia lähiksessä, että helposti failaa useamman wardin ja kuolema uhkaa.

Vihu aloittaa, ei juuri liiku vaan taikoo ja ammuskelee. Päätti targetoida kaikki ghouleihin ja saikin tuhottua 27 ghoulia. Hui! En anna tämän häiritä, vaan jatkan eteenpäin. Ghoulit ovat divertissä ja varkolakit syöksyvät linjoihin. Oikealla juoksen aivan archereiden eteen, pois melee yksiköiden losista. Vasemmalla toinen varkolakki menee diverttaamaan rangereita, koska ghoulit eivät voi hyvin. Vihu binding scrollaa chilling howling ja saan yhden healing läpi ghouleihin.

Vihu chargee rangereilla varkolakin ja loppuarmeija koittaa finishaa ghoulit. Ghouleista jää vain champion jäljelle. Tappelussa varkolak selviää ja alkaa prosessoimaan rangereita. Kun ghouleja kuoli niin paljon, "yksikkö" pääsi chargeamaan diverttinsä ohi. Eli sankarit ja champion liittyivät varkolakin kanssa rangereihin. Myös toinen varkolak menee mukaan mailaamaan. Oikean laidan varkolak alkaa tappelemaan archereiden kanssa. Haamut ja coachi pysyvät kaukana, jotta ei anneta toisille rangereille chargea.

Vihun ampuminen heikkenee, kun tavarani on lähiksessä ja vihun pyssyvoimatkin koostuvat enää vain Sentineleistä. Archerit vs varkolak etenee oletetusti ja onnistun aina reformaamaan pois rangerien chargelta. Toinen iso tappelu on tasaisempi, molemmat varkolakit ja ghouli kuolevat, mutta sankarini jatkavat hakkaamista. Lopulta kärry tulee apuun kylkeen, tarkoituksena breikata vihu ja saada hyvät pursuitit hevosmiehiin ja näistä panttivangit ja siitä maagibunkkeri. Teenkin 15 haavaa ja tapan koko yksikön ja pursuitit jää välistä.

Samaan aikaan vihu koitti sentineleillä juosta karkuun kiven takaa, joten toiset haamut menivät sinne estämään ja tappamaan ne. Varkolak irtoaa archereista sopivasti ja saa chargen vihun maagibunkkeriin, jonka summonatut zombit olivat käyneet tägäämässä. Omat sankarini joutuvat Puumiesten ja Puu-BSBn chargetuksi.

Kuva

Tässä tapellaan useampi kierros, tapan puita taisaiseen tahtiin, mutta menetän oman bösbini. Toiset rangerit yrittävät pitkää chargea loordini kylkeen, mutta eivät yllä. Lopulta maagibunkkerista irronnut varkolakki tulee apuun ja saan kaikki puut tapettua. Vihulla jäi kentälle vain koskematon ranger boxi. Itse menetin ghoulit, BSBn ja 2 varkolakkia. Zombit olivat kaikessa rauhassa hakeneet 2 objektiivä, jolla voitan skenaarion. 18-2 oli lopputulos.

Matsi alkoi aika jännästi, kun ghoulit kuolivat käytönnössä heti. Marching columns vaikutti kyllä tähän, koska koirani eivät voineet olla häiritsemässä vihua. Oli myös ensimmäinen kerta ikinä, kun ghoulit kuolivat. Onneksi sankareitani ei päästy ampumaan täyttä laidallista, vaan pääsin niillä lähikseen piiloon. On se loordi kyllä aika taistelumies, kun jaksoi tapella kaksi boxia rikki. Ihan oikean laidan haamut eivät tehneet koko pelissä juuri mitään, vaan zonesivat toisiaan ranger boxin kanssa. Tämä kuitenkin riitti ja esti niitäkään osallistumasta peliin.

Avatar
banzgo
Viestit: 1779
Liittynyt: Pe 22.04.2005 20:02
Paikkakunta: Espoo

Re: 9th Age Vampyyrit Zagrebissa - ETC 2018

Viesti Kirjoittaja banzgo » Pe 10.08.2018 15:00

4. Kierros - Irlanti

Ciarán Dunne - Vermin Swarm
800 - Magister, General, Doom Bell, Master, Second awakening, Magical Heirloom, Thaumaturgy
165 - Chief, BSB, shield
705 - Plague patriarch, plague pendulum, Adept, Light armor, Paired weapons, Heroes Heart, Occultism
333 - 28 Plague brotherhood, S,M
390 - 20 Vermin Guard,Champion,S,Lightning Rod
205 - 2x20 Plague brotherhood
238 - 2x12 Plague Disciples
290 - 2 x Dreadmill
170 - 2 x Verminous Artillery (Plague Catapult)
150 - 2 x Weapons Team (Globe Launcher)
4499

Rotat on suomalaisille tuntematon laji, kun täällä niitä näkyy todella harvoin. Kellään ei siis oikein ole mitään hajua mitä ne tekee. Olin kuitenkin juuri pelannut yhden pelin rottia vastaan, niin oli joku käsitys edes miten esim Dreadmill ampuu. Mietittiin siinä Kapteeni Wilskan kanssa, että kyllä pitäisi rottia kuumottaa pelata mua vastaan, eli pääsin sitten parituksessa pelaamaan. Teoriassa pitäisi olla joo hyvä matsi, kun kellään ei oo armorii niin ghoulit voi raaputtaa rauhassa. Listassa ei myöskään ole Rotta Demonia, mikä olis mulle pahempi, kun sitä en voi oikein saada kiinni ilman vihun virhettä.

Dreadmillit on aika hurjia vekottimia, 3 s5/6 d3 woundia shootingia ja lähistelyä. Nämä pitää tappaa nopeasti, eikä antaa niiden paukutella varkolakkeja linjojen takaa. Taas uskoin muutenkin ghoulien lähisvoimaan ja uskoin voittavani munkit sun muut ghouleilla. Haamuja vähän arastaa magia ja maaginen ampuminen. Myöskin lähiksessä tulee niin paljon iskua, että ollaan varmaan support roolissa tässä pelissä. Skenaariona oli King of the Hill ja depona frontline clash.

Kuva

Sain kerrankin depota ekana ja aloittaa. Objektiiveina toimivat maastonkappaleet olivat minun järvi ja vihun aita keskellä. Deposin taas kamat keskelle ja oikealle reunalle. Vihu laittoi Dreadmillit kolmea varkolakkia vastaan ja muut boxit riviin keskelle. Vanguardasin rehdisti eteenpäin ja aloitin. Kuvassa tilanne vihun movementin keskellä. Kaikki varkokalit juoksivat Dreadmillien viereen, valmiina chargeamaan ne seuraavalla vuorolla. Ghoulit ottivat agressiivisen aseman keskellä kenttää uhaten kaikkea. Haamut pysyivät taka-alalla.

Vihu tuo Disciplinejä ghoulien eteen ja kääntyy Dreadmilleillä ampumaan varkolakkeja. Muut pakittelevat. Yksi varkolakki ottaa 3 reikää Dreadmillien salamasta, mutta tappioita ei tule. Katapultti ja launcherit kaasuttavat vasemmalla olleista haamuista 7 modelia. Chargean haavoittuneen ja terveen varkolakin yhteen milliin ja kolmannen toiseen. Ghoulit tappavat Disciplinet keskellä. Tappelussa kaikki varkolakit selviävät edelleen. Kombo chargessa hyrrä ei pääse edes ampumaan ja 1v1 tappelussa otan 3 woundia, joista healaan 1 lopuksi. Tämä Dreadmillien tuhoaminen ilman tappioita oli onnekasta ja erittäin voimakasta. Nyt koko oikea laita oli hallussani ja vihun on todella vaikea tappaa varkolakkeja.

Kuva

Vihukin tajuaa tilanteen ja ottaa aikalisän. Tuloksena se, että koko armeija chargeaa ghouleihin. Ruttoauto boxi mäeltä, 2 pientä munkki ryhmää keskeltä ja vasemmalla olleet disciplinet koittavat 9+ heittoa kylkeen. Vain eteen tulleet 3 ryhmää yltävät.

Kuva

Luvassa siis vuosisadan taistelu. Ei kuitenkaan jännitä ihan kauheasti, koska ghouleilla on reroll to hit päällä vielä viimevuoron taistelusta. Dispellaan vihun lähisbuffit ja kaikki lyövät yhtäaikaa. Menetän oman BSBni Pendulumiin, mutta tapan 31 rottaa kahdesta pienemmästä yksiköstä. Itseltäni kuluu vajaa 20 ghoulia. Voitan tappelun resoilla 31 vs 21 ja molemmat pienet boxit (3 ja 6 modelia) auto breikkaavat. Pendulum pitää stubbornilla.

Lähin varkolakki oikealla chargeaa kääntyneeseen kelloboxiin, tavoitteena tappaa rotta bösbi eturivistä. Oikealla olleet haamut chargeavat Pendulumin kylkeen. Vasemmalla menen diverttaamaan disciplinejä haamujen rippeillä, samalla kun loput varkokalit juoksevat asemiin. Varkolakki onnistuu tappamaan bösbin, mutta kuolee itse. Saan pari ghoulia takaisin ja tapan melkeen koko pendulum ykiskön rank and file munkit, pendulum holdaa ld6 stubbornilla ilman bösbiä. Vihu ei saa taisteluun lisää apuja, kun kaikki yksiköt ovat jo fleessä.

Nyt joudun menemään haasteeseen loordillani yksinäisen pendulumin kanssa, koska ghouleja on vain 3 jäljellä. Molemmat taitavat tehdä 2 haavaa toisiinsa ja pendulum holdaa taas ld6 ilman rerolleja. Loput varkolakit ja black coach käyvät niistämässä kello boxin summonattuje zombien viedessä steadfastin. Kello ei jostain syystä anna enää boxilleen stubbornia. Haasteessa loordini ja pendulum tekevät molemmat 0 haavaa, mutta vihdoin rotta-auto breikkaa ja saan sen kiinni. Tässä kohtaa kättelemme, koska vihulla oli vain disciplinet kentällä ja seuraavaksi oli minun vuoroni.

Muutaman kuolleen ukkelin vuoksi peli päättyy minulle 19-1 koska järkeilimme että saan skenaarion triviaalisti. Loistava lopputulos siis. Vihu myönsi, ettei ollut tajunnut että tulisin näin vikkelästi päälle ja joutui siksi kehnoon asemaan. Myös alun onnistunut Dreadmillien tuhoaminen oli avainasemassa suureen voittooni. Oli myös mukavaa päästä ensimmäistä kertaa oikeaan tappeluun ghouleilla ja kyllähän ne suoritti.

Avatar
Kdownunder
Viestit: 452
Liittynyt: Ma 18.07.2011 15:18
Paikkakunta: Kemi

Re: 9th Age Vampyyrit Zagrebissa - ETC 2018

Viesti Kirjoittaja Kdownunder » Pe 10.08.2018 22:25

Jo näitä on taas vuosi ootettukin. Mukavaa luettavaa kaikilta ETC kävijöiltä.

Avatar
banzgo
Viestit: 1779
Liittynyt: Pe 22.04.2005 20:02
Paikkakunta: Espoo

Re: 9th Age Vampyyrit Zagrebissa - ETC 2018

Viesti Kirjoittaja banzgo » Ma 13.08.2018 11:12

5. Kierros - Turkki

Mehmet Çamuroğlu - Highborn Elves
1130 Mage, General, 4 Spells, Order of the Fiery Heart, Dragon, Paired Weapons, Hero's Heart, Essence of Free Mind, Crown of Autocracy, Wizard Master, Alchemy/Pyromancy
825 Commander, BSB, Queen's Cavalier, Dragon, Lance, Longbow, Talisman of the Void, Banner of Speed
270 - 5x Highborn Lancers, M
270 - 5x Highborn Lancers, M
270 - 5x Highborn Lancers, M
180 - 5x Elein Reavers
180 - 5x Elein Reavers
578 - 7x Knights of Ryma, M, C, S, Banner of Becalming
583 - 7x Knights of Ryma, M, C, S, Navigator's Banner
110 - 1x Reaver Chariot
100 - 1x Great Eagle
TOTAL: 4496

Mulla oli fiilis Turkin listoista, että nyt saattaa kolahtaa heikko matsi. Monilla oli liekkilippuja ja pyromancya. Tätä listaa vähän ihmeteltiin ja kummasteltiin. Katottiin tourneykeepperistä sen pisteitä ja siellä näytti 9 pistettä aikasemmista peleistä. Todettiin että pelaaja on varmaan joku peruna joka chargeilee vaan suoraa niskaan. Tästä rohkaistuneena päätin mennä matsiin, kun muuta ei oikein ollut tarjolla parituksen loppuvaiheessa. Listassa pelottaa pyromancy maagi, jota en voi saada kiinni ilman vihun virhettä, tämä jäbä voi grillata melkein koko armeijani. Myös Ryma-ritarit ovat vähän ongelmallisia, koska heillä on 2+ tuliwardi, niin palavat haamut eivät oikeen pärjää. Kaikki myös chargeaa pitkälle ja lujaa, niin pitäisi jotenkin lähestyä ilman että tulee murskatuksi.

Kun sitten kävelin pöydälleni, niin minua odotti siellä kahden vuoden takainen vastukseni. Tajusin siinä kohtaa, että nyt olin joutunut bamboozlauksen kohteeksi, koska tämä kaveri ei ole 9 pisteen pelaaja. Tiesin että nyt oli kivinen matsi tulossa. Ja niinhän siinä kävi. Skenaariona capture the flags (tapa scoring yksikköjä) ja attack/defender deployment.

Sain mahdollisuuden depota ekana, mietin tätä pitkään ja päätin kuitenkin laittaa kaiken kentälle ja aloittaa pelin. Näin mulla olisi joku mahis reagoida vihun liikkeisiin. Pistin ghoulit keskelle, haamut vasemmalle ja varkolakit 2 vasemmalla ja yhden oikealle. Zombit olivat linjojen takana jemmassa, vältellen kuolemaa. Vihu laittoi molemmat Rymat ja lohikäärmeet mun oikealle haamuja vastaan ja toiselle puolelle pöytää menivät reaverit ja kärry ja vähän Lancereita. Vanguardaan eteenpäin ja lähden ahdistelemaan vasemman laidan heikkoja yksiköitä.

Kuva

Kuva oman vuoron jälkeen. Haamut juoksevat kauemmas maagista ja Rymista, kun taas vasemmalla koitan saada jotain movement 18 yksikköä kiikkiin, kuitenkin huonolla menestyksellä. Vihu pelaa itse passiivisesti, Rymat pysyvät pois chargerangeilta, lohikäärmeet piilossa ja vasemmalla höttö juoksee ympyrää karkuun. Magiassa alkaa tapahtua, kun vihu saa tapettua kokonaisen ryhmän haamuja sekä oikean laidan varkolakin tulipalloilla. Tajuan agressiivisen pelaamisen olevan menetetty, koska en realistisesti voi enää saada mitään arvokasta kiinni ghouleilla. Nyt pitää vaan välttää ghoulien joutuminen combochargetuksi.

Evakuoin kamaa omalle vasemmalla puoliskolleni auttamaan höttöyksiköiden kiinnisaannissa. Aikasemmasta kuvasta näkyvä summonoitu zombiyksikkö saa reari chargen karkuun yrittäviin Lancereihin, onnistun mutta en saa breikattua. Yksi varkolakki menee viereen odottamaan seuraavan vuoron chargea. Jätän dark coachin katsomaan oikealle ja pitämään Rymat kaukana.

Kuva

Vihu tyytyy pelaamaan konservatiivisesti ja pysyy edelleen ulottumattomissa ja heittelee tulipalloja. Asemiin mennyt varkolakki poistetaan taas kerrasta. Tätä jatkuu pari vuoroa, vihu kiertelee kaukana ja taikoo multa asioita, koitan katsella ja estää vihua piirittämästä minua. Mikä on aika vaikeata. Saan chariotin ajettua nurkkaan ja koirat käyvät tappamssa sen. Pelkään, että vihun bsb lohari käy tappamassa multa zombi yksikön, mikä voittaisi skenaarion, mutta vaikka lohari liitelee lähistöllä, ei hän ikinä tahdo katsoa zombeja päin.

Vitos vuorolla lohikäärmeet ovat ghoulien molemmilla puolilla ja tappelu näyttää olevan väistämätön. Aktivoin kuitenkin marssibannerin ja juoksen 15" pois molempin losilta, suoraan lähestyneiden Ryma-ritarien eteen. Summonaan zombeja toiselle puolelle estämään niiden pakenemisen. Samalla koirat saivat fleeautettua yhdet reaverit dark coachin eteen. Mietin pitkään koitanko mennä perään ja päätän mennä. En saa viimeistä reaveria kiinni, mutta käänsin sen flee suunnan suoraan kentän laidassa odottaviin Lancer yksiköihin, joilla ei ole mitään liippa apuja. Tämä vei kärryni kuitenkin toisten Ryma-ritariden charge rangelle.

Kärry chargetaan ja pakeneva reaver lähestyy lancereita. Ghoulien edessä olevat rymat kääntyvät ja poistuvat 9". Lohikäärmeet piirittävät boxini takaapäin. Kärry vs Rymat käy kehnosti, kun en saa yhtään haavaa tehtyä ja sulan. Olisi pitänyt vain selvitä charge rundi ja olisin varmaan voittanut tappelun.

Vikalla vuorolla onkin sitten jännät paikat. Chargaan ghoulien edessä olleet rymat, jotka fleeaavat. Heittävät juuri 1" liikaa, että summonatut blokkeri zombit olisivat voineet työntää ulos kentältä. Chargean myös toiset summonatut zombit BSB-loharin kylkeen, sillä pienellä tsänssillä että se ei pääsisi irti niistä. Pääsi kuitenkin, vaikka sain sinne yhden healin läpi.

Vihun 6b alkaa muutamalla kuumottavala liippatestillä. Fleeaavat rymat rallyttavat omillaan. Fleeaava reaver menee ulos kentältä, aiheuttaen kahdelle Lancer yksikölle paniikit. Molemmat ld 8 testit onnistuvat omillaa. Höh. Molemmat lohikäärmeet chargeavat ghouleihin. En voi mennä loordilla haasteeseen, kun maagilohari on flaming. Championini menee BSB-loharin kanssa tappeluun ja kuolee. Dragon maget saavat taikoa tulipalloja omaan combattiinsa, niin niiden ansiosta poistan ghouleja kaksin käsin. Yhteensä 37 ghoulia kuolee, eli 2 enemmän kun yksikössä oli. Ghoulit siis kuolevat ja antavat skenaarion samalla. Jäljelle vaa vain mun sankarit. Olipas murhaava yksi combat rundi. "Onneksi" peli loppuu.

En saanut vihulta kuin kärryn ja yhdet reaverit. Multa kuoli kaikki varkolakit, kärry, yhdet haamut, koiria ja ghoulit. Skenaarion kanssa tuloksena masentavat 1-19 pistettä. Ghoulien täpärä kuolema ja vihun onnistuneet LD testit vikalla vuorolla swingasivat tulosta paljon, ilman näitä olisi saatu hyväksyttävä tappio. Nyt kuitenkin vihu pelasi oikein, ei antanut mitään mahdollisuuksia tehdä mitään ja jouduin tyytymään vain poistelemaan yksiköitäni kentältä. Olisi varmaan alusta alkaen pitänyt koittaa jotain erilaista, mutta en ihan keksinyt että mitä.

Avatar
banzgo
Viestit: 1779
Liittynyt: Pe 22.04.2005 20:02
Paikkakunta: Espoo

Re: 9th Age Vampyyrit Zagrebissa - ETC 2018

Viesti Kirjoittaja banzgo » Ma 13.08.2018 13:45

6. Kieros - Argentiina

Pablo Ahumada - Dread Elves
545 - Dread Prince on Elven horse, General, Heavy Armour, Shield, Lance, Basalt Infusion, Transcendence, Midnight Cloak
620 - Cult Priest on Divine Altar, BSB, Great Weapon, Shield, Dragonfire Gem, Cult of Cadaron
290 - Oracle, Adept, Alchemy, Lightning Vambraces
195 - 2x15 Dread Legionaries, Spear
210 - 16 Dread Legionaries, Spear
180 - 3x5 Dark Raiders, C
195 - 3x1 Raptor Chariot
440 - 3x1 Hydra
4500

Vikalla rundilla vastassa kolmatta vuotta putkeen Argentiina. Viime vuonna pelasin myös heidän delffejä vastaan, mutta nyt oli eri mies puikoissa. Lista vaikutti mulle hyvältä, ei juuri magiaa eikä ampumista. Lähiksessä uskoin taas omiin voimiini, kunhan välttyisin hulluilta combochargeilta. Se on juuri tuon kärry-hydra listan voima, saa helposti useamman single modelin samaan paikkaan. Varsinkin kärryt chargeavat padan avustuksella todella varmasti niitä 11-12 heiton matkoja. Sankari osastokin näytti ihan diilattavalta. Molemmilla oli tuliwardit mukana, niin haamujen pitää vähän varoa niitä. Mutta kunhan Dreadlordi ei saa chargessa lyödä mun loordia, niin kaikki on bueno.

Skenu oli breakthrough ja depo tavallinen. Uskoin että pystyn kuljettamaan zombit toista laitaa pitkin vihun alueelle, kunhan joku käy putsaamassa tien heille. Vihu sai depota ensin ja päätti aloittaa. Hän laittoi suuriman osan tavrastaan vasempaan laitaan. Oikealla oli vain yhdet keihäät ja hydra. Päätin itse puskea oikealta läpi, yksi varkolakki ja haamut aloittivat sieltä zombien kanssa. Muut olivat keskemmällä katsomassa vihun loppuja ukkeleita. Ensimmäistä kertaa en puskenut ghouleja keskeltä läpi, tämä jopa yllätti vihun. Olisi siis ollut ensimmäinen vihu joka olisi ollut valmis sellaisiin toimiin.

Kuva

Vanguardasin oikealla ronskisti ja vasemmalla en juurikaan. Jäin 2 varkolakilla kukkulalla ottamaan rerolleja chargeen, jos vihu etenisi. Vihu aloittaa ja etenee varovaisesti, pysyen varkolakkien kantaman ulkopolella. Yhdet raiderit tulevat diverttaamaan haamuja keskellä kenttää, syytä en oikeen tiedä, en olisi voinut charget ketään kuitenkaan. Oikean laidan hydra juoksee pois. Itse chargaan oikealla olleet keihäät varkolakilla, joka breikkaa ne suoraan. Objektiivi secured. Chargeen myös divertti raidereihin, jotka failaavat terrorin ja onneksi heittäväh tarpeeksi päästäkseen vihun linjojen taakse. Tätä mietin hetken, että uskaltaako chargaa, koska jos vihu olisi myös fleeannut vapaaehtoisesti ja heittänyt vähemmän, olisivat haamut jääneet keskelle kentää. Tästä olisi seurannut säpinää.

Vihu jatkaa kaaressa seisoskelua ja minä peesaan perässä. Dark coach hengailee zombien kanssa pari vuoroa, jotta ne ehtivät marssia objektiiville. Koitan vähän peliliikkeitä oikealla ja varkolakki ja toiset haamut menevät uhkaamaan sivustaa, estäen vihua livahtamasta ohi. Vihun loordi ja hydra tulevat vastaiskuasemiin raiderien jälleen mennessä estämään charget. Hetken pohdinnan jälkeen päätän chargeta diverttiin tarkoituksenani saada edes joku tappelu aikaan, jotta saan miehet jumiin ja ghoulit mestoilla.

Kuva

Raiderit kuitenkin mokaavat taas terrorin, koska bsb oli liian kaukana. He juoksevat ulos ja nyt saan hyviä redirectejä. Haamut onnistuvat pääsemään hydraan ja varkolakki ottaa loordista kopin. Tässä kohtaa oletin pelin olevan jo ohi, koska varkolakin pitäisi murskata loordi ja ghoulit pääsisivat mukaan tappelemaan. Käytänkin marssilipun ja skuuttaan kiven ympäri katsomaan kaikkia tappeluita ja sinne apuun tulevia haltioita. Vasemmalla tuijotuskilpailu jatkuu edelleen.

Vihun loordilla on siis ilman chargea 4 s4 iskua, eli ei mitään. Heitän varkolakille vileä +1 R spellistä, joten vihu woundaa vain 6+. Näin pyrin estämään häntä saamasta lisää strenaa miekkaansa. Vihu oli kuitenkin pelimiesten aatelia ja heitti neljästä osumasta 4 kutosta. Aseen tuoman Lethal Striken takia en saa edes rege saveja ja poistan varkolakin. Vähän valahti spagetit lahkeeseen, kun varma voitto valui pois käsistä. Nyt loordilla oli vapaa tie oikealla olevaan kärryyn ja scoraaviin zombeihin. Voitettu peli kääntyi juuri tappioksi. Haamut hakkaavat hydraan pari woundia ja ottavat pari takaisin. Hydra kuitenkin holdaa johtajien ansiosta.

Kuva

Vapautunut loordi päättää luonnollisesti lähteä kärryn kimppuun joka oli jo saattanut zombeja tarpeeksi lähelle objektiivia. Chargessa loodin tehot ovatkin vähän eri luokkaa, nyt 4 s8 multi wound d3 iskua. Vihun BSB-alttari ja yks tavan kärry tulevat haamuihin auttamaan hydraa. Dark raiderit tulevat ghoulien eteen. Vasemmalla hydra koitti pitkää chargea varkolakkiin, epäonnistuen. Tappelussa ihmeiden aika ei ole kuitenkaan ohi, vaan onnistun wardaamaan 2/3 vihun loordin tekemistä haavoista ja otan vain 3 reikää kärryy. Kärry toteaa, että ainut tapa elää on tappaa. No näinhän se tekee. Loordin suojat eivät ole lähiksessä parhaat, vain 1+ armori. Joten s5 iskut ja ap 10 tekevät tehtävänsä ja loordi kuolee. HUH. Uskomatonta toimintaa vuorosta toiseen. Katastrofi vältetty. Haamutappelussa käy oletetusti, haamut kuolevat tekemättä mitään.

Urotöistä rohkaistuneena musta kärry ottaa 11+ chargen vihun BSB-alttariin ja onnistuu. Vasemmalla teen tupla chargen hydraan ja pääsen molemmilla varkolakeilla perille. Ghoulit kolaavat raidereita. Kärry tekee pari haavaa alttariin, mutta se holdaa. Varkolakit tekevät pari haavaa hydraa ja ottavat pari takaisin, hydra passaa ld8 testin. Vihu tuo toisen hydran auttamaan toveriaan ja saa tapettua molemmat varkolakit. Myös musta kärry saa tapettua parissa combat rundissa BSB-attarin. Vikalla vuorolla en pääse chargeamaan mihinkään ja peli loppuu.

Olipas vuoristorata, päättyi kuitenkin lopulta hyvin. Menetin 3 varkolakkia ja yhdet haamut. Vihulta lähti johtajat, yhdet keihäät, kaikki raiderit ja ehkä yksi kärry jossain vaiheessa. Tämä + objektiivi toivat minulle 16-4 voiton. Peli meni aika oletetusti, ohjaimet olivat kokoajan minulla, kun vihu ei pystynyt puskemaan lähemmäksi. Pelkäsin jotain flee ansoja, mutta näitä vihu ei yrittänyt. Ghoulit eivät päässeet taaskaan kunnon combattiin, mutta sitä ei tällä kertaa tarvittu. Jos kärry ei olisi saanut alttaria tapettua, niin ghoulit olisivat päässet kyllä sen viimeistelemään.

Avatar
banzgo
Viestit: 1779
Liittynyt: Pe 22.04.2005 20:02
Paikkakunta: Espoo

Re: 9th Age Vampyyrit Zagrebissa - ETC 2018

Viesti Kirjoittaja banzgo » Ma 13.08.2018 16:11

Jälkisanat

Pelit pelattu ja pisteet kerätty. Tiimin suoritus jäi tällä kertaa hieman toivottua heikommaksi. Vaikka saatiin yleensä ainakin meidän mielestä hyvät paritukset, niin silti jäätiin aina vähän pisteissä jälkeen. Kaksi isompaa tappiota, yksi voitto ja 3 tasuria rundeista päädytti sijalle 23.

Oma roolini joukkueessa oli kerätä pisteitä hyvistä matseista ja näin pääsinkin tekemään. Arvioini mukaan sain 4 hyvää matsia, yhden jännemmän ja yhden kehnon. Totaali pistesaldo itsellä oli 82/120, mikä taitaa jopa olla personal record ETC peleistä. Jälkikäteen vähän harmittaa, että menin häviämään Turkille, koska siitä pelistä edes tasuri olisi nostanut pisteet kertaluokkaa kovempaan. Mutta minkäs teet. Hyvistä saaduista matseista saan kyllä kiittää paritusta ja tiimikavereita, jotka kävi sitten tankkaamassa niitä vaikeita matseja.

Itse listasta sitten. Omat alkuarviot pitivät mielestäni hyvin paikkansa. Tällä listalla pystyi varmaan helpommin kuin ikinä (millä itse olen ETCssä pelannu) exploittaamaan vihun heikkouksia ja ottamaan hyvistä peleistä tasaisesti paljon pisteitä. Melkein kukaan ei ollut valmistautunut listan nopeutuun ja agressiiviseen päällekarkaukseen. Ampuvat armeijat olivat todella hädässä kun oltiin kakkos vuorolla jo iholla. Vain yhdessä matsissa (sylvan elffit) vihun ampumavoima riitti edes jotenkin pysäyttämään minut (Jos nyt jätetään täystuho Turkkia vastaan huomiotta), mutta siitäkin käännettiin lähärissä tarpeeksi hyvän myllytyksen avulla voitto.

Jokaisella yksiköllä oli tarkoitus ja ne about pääsi tekemään sitä mitä piti. Veikkaan että lista oli 98-prosenttisesti paras mahdollinen inkarnaatio tästä arkkityypistä. Haamut olivat vähän meh, mutta niin oletinkin niiden olevan. Mutta kaiken pohdinnan jälkeen en vieläkään ole keksinyt mitä muuta siihen olisi voinut ottaa. Ghouliboxin tehoa tärkeämpi usein oli kuitenkin se kaikki muu. Vain kerran ghoulit pääsivät kunnon tappeluun (rotta matsissa) ja muuten niiden voimaa ei oikein testattu. Eli voitot saavutettiin varkolakkien ja haamujen toimesta. Toki oli erittäin tärkeää, että ghouliboxi koettiin vaarallisena. Tämä sitoi resursseja ja pakotti vihun pelkäämään ja panikoimaan.

Heikkoutena varmaan helpoiten näkyi juuri Turkkia vastaan, miten ukkelit voi sopivalla tuurilla sulaa samantien taikuuteen ja miten nopeampaa vihollista on vaikea saada kiinni. Oma liike on kuitenkin aika burstikasta, eikä alun sprintin jälkeen paljoa enää liikuta. Staattisempia listoja vastaan tämä riitti todella hyvin. Toinen paha vihollinen oli kovat meleeykisköt tulilipuilla, esim monilla oli 3x4 chosen knightia liekeillä. Näitä vastaan en myöskään halunnu joutua, koska siinä ghouliyksikkö on aika köysissä armorin ja sankarien haavoittuvuuden takia.

Tämmösiä heikkoja matseja ei kuitenkaan ollut kauhesti, vaan uskon listani olleen suhteellisen helposti paritettavissa hyvään matsiin. Toisin kun joskus aikasemmin hexa-vuosina lista oli todella KPS ja vaati oikeasti juuri sen oikean matsin. Nyt niitä hyvä matseja oli niin paljon, että melkeen mikä vaan kelpasi vihulta.

Jos taas miettii mitä muut VC pelaajat pelasivat, niin mukavan monipuolinen oli tarjonta. Parhaalla oli mixed lamia lista, jossa vähän kaikkea. Toisena tupla lentävät blood dragon loordit ja 16 vampire spawnia. Sen huomasi, että hyvin scoranneet VC listat olivat kaikki agressiivisia, mutta sitähän se yleensä vaatii jos tahtoo hyvät scoret. Itse pidin omasta listastani, koska se oli suhteellisen helppo pelata. Kuten raporteista huomaa, niin usein ei tarvinnut miettiä mitä tehdä. Napit keskelle viivalle ja eteenpäin. Kun lista ei vaadi kauhesti kikkailuja, on helpompi pelata uusia ja mahdollisesti parempia pelaajia vastaan. Varsinkin kun heidän listat ovat vielä erilaisia tai harvinaisempia rotuja.

Eiköhän siinä ole selittelyjä tälle vuodelle tarpeeksi. Kiitos kaikille jotka jaksoi lukea ja toivottavsti kuvia oli edes auttavan riittävästi ja niistä sai jotain selvää tällä kertaa. Taisi tulla valokuva-ennätys kuitenkin. Kuten aina, jos on kysyttävää tai kommentoitavaa, niin antaa palaa, vastaan mielelläni.

Avatar
ile
Viestit: 1361
Liittynyt: Pe 01.05.2009 02:01
Paikkakunta: Helsinki | Malminkartano

Re: 9th Age Vampyyrit Zagrebissa - ETC 2018

Viesti Kirjoittaja ile » Ti 14.08.2018 11:00

Kiitos!

Hyvät, maallikollekin aukeavat rapsat ja riittävä kuvitus. Taisi olla turneen kaikki yksiköt maalattujakin pelipöytätasoon?

Vähän surullisen näköisiä nuo pelipöydät, mutta ymmärrän, että palvelevat urheilupelaamista jopa paremmin kuin kolmiulotteiset maastot.

-ile

Avatar
banzgo
Viestit: 1779
Liittynyt: Pe 22.04.2005 20:02
Paikkakunta: Espoo

Re: 9th Age Vampyyrit Zagrebissa - ETC 2018

Viesti Kirjoittaja banzgo » Ti 14.08.2018 11:58

Maastoista voi olla montaa mieltä. Aikasemmin pidettiin äänetystä 2d ja 3d maastojen välillä ja 2d voitti. Itselle tämä on ok, selkeyttää ja helpottaa peliä omasta mielestäni. Omistan myös itse saman setin maastoja. 3d maastoissa on ollut ongelmia vuosien varrella, koska niiden taso on vaihdellut kisojen välillä huomattavasti. On myös pidettävä mielessä, että 150+ fantasiapöytään tarvittavan maaston määrä on valtava. Jos näistä tahtoisi hienoja paukkuisit aika ja rahabudjetit varmasti. 2d maastoja voi tilata helposti satoihin pöytiin ja ne ovat laadultaan ja kooltaan aina täysin ehtaa kamaa.

Joten logisistisesti ja pelin kannalta 2d maastot kyllä rokkaa, mutta ymmärrän kyllä sen fiiliksen puutteen mitä 3d maastot tuovat.

Mitä maalaukseen tulee, niin kyllä tuolla on ainakin nimellinen maalauspakko ja useimmat kyllä tuovat kentälle ihan kelpo virityksiä.

Avatar
rpr
Viestit: 365
Liittynyt: Ti 24.07.2007 17:04
Paikkakunta: esPoo
Viesti:

Re: 9th Age Vampyyrit Zagrebissa - ETC 2018

Viesti Kirjoittaja rpr » Ti 14.08.2018 12:44

Suurkiitos rapsoista ja kuvista, näitä on aina mukava lukea.

ankardo
Viestit: 10
Liittynyt: To 03.04.2014 10:26

Re: 9th Age Vampyyrit Zagrebissa - ETC 2018

Viesti Kirjoittaja ankardo » Ti 14.08.2018 21:53

Suurkiitokset mahtiraportoinnista, mikä koskee tietysti kaikkia raporttien raapustajia. Onhan tämä aina hammer rintaman kohokohta näin penkkiurheilijallekin. Parasta tässä on kun tukittavaa listoista ja parituksista tahtoo riittää pitkälle syksyyn.

Sellainen ei suoraan peleihin liittyvä kysymys. Onko tuo vanha kansainvälinen warhammer foorumi hävinnyt jonnekin? Muistan sitä viime ETC:n aikana kolunneeni. Tämä mihin tiimit ilmoittautuivat ja niin edespäin. Siellä oli viimeksi aika riehakasta vääntöä ja tulisia jälkipelejä muutaman maan välillä ja vastaavaa hammerhenkistä sosiaalipornoa lueslkelisi miellellään.
Vanhan liiton evp. Hammerkarhu

Avatar
banzgo
Viestit: 1779
Liittynyt: Pe 22.04.2005 20:02
Paikkakunta: Espoo

Re: 9th Age Vampyyrit Zagrebissa - ETC 2018

Viesti Kirjoittaja banzgo » Ti 14.08.2018 23:25

warhammer.orgile kävi jotain, joten ETCn virallinen foormu löytyy nykyään osoitteesta: http://etc.xobor.com/

Siellä ei ennen kisoja kauhesti ollut mitään aktiviteetteja, pakollisia informaatioita lukuunottamatta. Mutta kisojen jälkeen meno yltyi aika villiksi...

Avatar
ile
Viestit: 1361
Liittynyt: Pe 01.05.2009 02:01
Paikkakunta: Helsinki | Malminkartano

Re: 9th Age Vampyyrit Zagrebissa - ETC 2018

Viesti Kirjoittaja ile » Ke 15.08.2018 11:37

banzgo kirjoitti:
Ti 14.08.2018 23:25
Mutta kisojen jälkeen meno yltyi aika villiksi...
Huhhuh.

Harmi, että skenen suurimmasta ja kauneimmasta turnauksesta jää tällainen jälkipyykki pestäväksi. :(

EDIT: Mutta jotta tästä ei tarvitsisi jauhaa enää täällä, mulla on kysymyskin.

Millä mekaniikalla paritukset määrätään? Vaikuttaa siltä, että osa parituksista valitaan tietoisesti, mutta osaan joudutaan. Tuskin molemmat tiimit ovat aina samaa mieltä parituksista, joten joku bidaussysteemi siellä kait on? Ja sen pelaaminen oikein voi olla tärkeä osa tiimin turnausmenestystä?

Tän selittämisen suomeksi vois hyvin laittaa myös tuonne ETC:n omaan ketjuun, niin tulis vähän lihaa muuten kovin laihan esittelyn ympärille. :)

-ile

Avatar
banzgo
Viestit: 1779
Liittynyt: Pe 22.04.2005 20:02
Paikkakunta: Espoo

Re: 9th Age Vampyyrit Zagrebissa - ETC 2018

Viesti Kirjoittaja banzgo » Ke 15.08.2018 12:13

Varsinainen speksaus parituksesta näyttää pelottavalta, mutta pelkistettynä se toimii näin 8 pelaajan tapauksessa:

- Joukkueet valitsevat yhden eteenlaitettavan armeijan salassa. Valinta paljastetaan yhtäaikaa.
- Joukkueet valitsevat omista listoistaan 2 listaa, jotka tarjotaan vastustajan eteenlaitettua armeijaa vastaan.
- Joukkueet valitsevat näistä kahdesta vastustajan tarjoamasta vaihtoehdosta yhden joka pelaa heidän omaa eteenlaitettua listaa vastaan. Valitsematon armeija palaa takaisin pooliin.
- Tätä tehdään kaksi kertaa, eli 4 paria saadaan aikaan.
- Sama tehdään vielä kerran, mutta kun nyt on enää 4 armeijaa kummallakim jäljellä, niin yksi niistä jää käteen sen jälkeen kun yksi on annettu eteen ja kaksi tarjottu vihulle valittavaksi. Tämä 4. armeija päätyy pelaamaan sitä armeijaa vastaan, mitä joukkue ei valitse niistä kahdesta vihun tarjoamasta armeijasta.

Tuo loppu kuulostaa vähän sekavalta, siksi sitä kutsutaankin "loppuarvonnaksi". Mutta kun sen on pari kertaa tehnyt/nähnyt niit kyllä se ihan järkeen käy. Laitan tähän vielä loppuun viralliset tekstit englanniksi, jos tahtoo tarkemmin tavata kun ei saanut mun selityksistä selvää.

Tästä voidaan huomata, että eteenlaitetut listat voivat olla kovlla, koska vihu voi tarjota niille suoraan 2 pahinta match uppia. Siksi niiden listojen pitää olla aika robusteja allroundereita, joilla olisi mahdollisimman vähän huonoja matseja. Siksi tasuri/pullustus - listoja tarvitaan. Sitten taas ne spesialisti listat pyritään tarjoamaan semmosia vihun listoja vastaan, joista ne saavat hyvät pisteet. Huonoon matsiin joutuu yleensä siksi, että päätetään ottaa "one of the team", eli otat matsin mikä olisi monelle huono ja se vapauttaa loppu parituksia paremmiksi. Toinen tapa on, että vihu ei laita sopivia matseja alussa, vaan jäät joukkueen "käteen" ja päädyt loppuarvontaan, jossa pelataan mindgamesseja siitä, minkä vihu laittaa eteen tai vastaan tai pitää kädessä. Siellä ei pääse valitsemaan kuin yhdestä tai kahdesta listasta, riippuen missä näistä 3 "slotissa" itse olet.
Pairing sequence 8 man team

Step 1 - “The opening” (first two matchups)

Both Team Captains select one army from their Team to put forward to play on table 1 and place the card for this army face down;
Once both Teams have selected an army, turn over the cards to reveal which armies are chosen.
Both Team Captains now select two armies from the remaining four to face the opposing army revealed in the Step 1.2. The armies put forward by each Team are kept secret and revealed at the same time;
Each Team Captain selects one of the two opposing armies revealed in Step 1.3 to play against the friendly army that they have revealed in Step 1.2. The other army card is taken back into its own Team Captain’s hand, and each Team Captain has 6 army cards remaining.

Step 2 - “The Second Opening” (matchups 3 and 4)

Develops exactly as Step 1.

Step 3 - “The Showdown” (matchups 5, 6, 7 and 8)

Repeat Steps 1.1 and 1.2;
Repeat Step 1.3: both Team Captains select two armies to play against the army revealed by the opposing Team in Step 3.1. This choice should be fairly easy, because both Team Captains should have only one card remaining in their hands (Started with 4, placed 1, and offered 2);
Each Team Captain simultaneously chooses which one of the opponent’s 2 revealed armies in Step 3.2 they want to face their initially placed army (matchups 5 and 6). The other army revealed by the opponent and not chosen will face the one card left on the Team’s hand.

Avatar
ile
Viestit: 1361
Liittynyt: Pe 01.05.2009 02:01
Paikkakunta: Helsinki | Malminkartano

Re: 9th Age Vampyyrit Zagrebissa - ETC 2018

Viesti Kirjoittaja ile » Ke 15.08.2018 13:00

Kiitos.

Käyttekö ennen turnausta läpi kaikki tiimit ja luonnostelette oman tiimin paritusstrategian kutakin vastaan? Tai onko tiimiparitukset tehty valmiiksi koko turnaukseen, niin että voi keskittyä vain tiedossa oleviin tiimeihin? Vai mennäänkö paritushetkessä enemmän fiiliksen ja mielijohteen mukaan?
.
.

Sitten rapsoissa näkee, että joku lähtee pelaamaan vähän riskillä ja hakemaan isoa voittoa, kun taas toinen pelaa säästellen, mutta saattaa pelin aikana reagoida toisten pöytien tapahtumiin ja muuttaa tavoitetta. Tässähän tavallaan pelataan apocalypse-mättöä kuudella pöydällä niin, että jokainen hakee omalla lohkollaan tiimin kannalta parasta mahdollista tulosta.

Mä voisin niin digata tällaista pelaamista, jos tiimeillä olisi tiukasti jokin yksi luonne (hyvis/pahis/opportunisti/jopa kaikki samaa armeijaa), ja kierrokset olisi liitetty johonkin pelimaailman tapahtumaan. Että tiimeillä olisi meta-faction vähän AoS:in malliin, ja pelisalin seinällä olisi valtava maailmankartta, johon jokaisen kierroksen tulokset päivittyisivät. :)

Riittäisiköhän pääkaupunkiseudun pelaajapopulaatio ja pelatut armeijat esim. neljän nelihenkisen teemajoukkueen rakentamiseen? Sais aikaan kuudentoista pelaajan fluffiturnauksen, joka olis samalla kilpailullinen tiimiturnaus ETC-malliin. :)

-ile

Avatar
banzgo
Viestit: 1779
Liittynyt: Pe 22.04.2005 20:02
Paikkakunta: Espoo

Re: 9th Age Vampyyrit Zagrebissa - ETC 2018

Viesti Kirjoittaja banzgo » Ke 15.08.2018 13:23

ile kirjoitti:
Ke 15.08.2018 13:00
Kiitos.

Käyttekö ennen turnausta läpi kaikki tiimit ja luonnostelette oman tiimin paritusstrategian kutakin vastaan? Tai onko tiimiparitukset tehty valmiiksi koko turnaukseen, niin että voi keskittyä vain tiedossa oleviin tiimeihin? Vai mennäänkö paritushetkessä enemmän fiiliksen ja mielijohteen mukaan?
Taktiikoita on monenlaisia. Meillä on ainakin omina vuosinani pisteytetty/arvioitu kaikki matsit etukäteen. Eli meillä on excel johon kaikki merkkaavat arvionsa kaikkia muita listoja vastaan. Näiden arvioiden perusteella tehdään sitten paritus. Aikasemmin meillä oli softa joka laski kaikki mahdolliset kombinaatiot meidän annettujen tulosten perusteella ja teki sitten ehdotuksia paritukseen mikä maksimoi meidän pisteet. Tänä vuonne käytettiin vain 1-5 skaalassa toimivaa "fiilis-mittaria", eli huono-neutraali-hyvä ottelu. Ja paritukset tehtiin tämän ja fiiliksen ja intuition perusteella.

Ongelma ja heikkous näissä arvioissa on se, että ne ovat juuri arvioita ja vain niin hyviä kuin me osataan niistä tehdä. Usein on todettu, että emme osaa tehdä niitä yhtään. Tämä varsinkin tuli ongelmaksi robotin kanssa, joka ei tajunnut mistään muusta mitään kun meidän antamista pisteistä. Jos silloin arvioi huonon matsin hyväksi, meni homma nopeasti reisille. Siksi koitettiin nyt tällästä löysempää ja humaanimpaa lähestymistapaa. Joka sekin tosin luottaa priori tietoon, mutta ei niin sokeasti.

Kun kaikista mahdollisista matseista on tehty edes alustavat arviot etukäteen, niin niitä on helppo tutkia ja tarkentaa porukalla siinä kohtaa kun seuraava vastus tiedetään. Varsinkin seuraavan päivän aamumatsiin voi valmistautua koko illan käymällä listoja läpi ja miettimällä miten kukakin niissä pärjäisi. Tällöin virhearviot vähenevät ja saadaan paremmat paritukset, toivottavasti.

Avatar
banzgo
Viestit: 1779
Liittynyt: Pe 22.04.2005 20:02
Paikkakunta: Espoo

Re: 9th Age Vampyyrit Zagrebissa - ETC 2018

Viesti Kirjoittaja banzgo » Ke 15.08.2018 13:39

Mitä taas tulee tuohon riskillä vs säästellen. Kierroksessa on 8 peliä, eli 160 pistettä jaossa. Kierroksen pisteet kuitenin cappaa 100-60 tilanteeseen. Tämä on siksi, ettei mega maat voi tuurilla saada heikkoja vastuksia ja ottaa niistä absurdeja pisteitä, jännitys pysyy usein loppuun asti.

Kun tätä 100 pisteen maksimia miettii, niin se on vain 20 pistettä enemmän ku "lähtötilanne" 80-80, eli jos jokainen voittaa pelinsä 13-7, niin cappi on käytännössä saavutettu. Harvemmin kuitenkaan näin käy. Pointtina kuitenkin se, että pienetkin voitot ovat erittäin riittäviä tiimin kannalta, siksi riskitön pelaaminen on yleensä parasta, koska jokainen piste lasketaan tiimille. Tärkeintä olisi välttää niitä nolla pelejä, koska silloin muun tiimin pitäisi vastaavasti kompensoida hullusti. Jos taas tilanne näyttää niin toivottomalta, että ollaan jäämässä alle 60, niin silloin vikoissa peleissä kannattaa ottaa isojakin riskejä, koska hävittävää ei enää ole, mutta isolla voitolla voidaan päästä vielä 60 yläpuolelle.

Me kuitenkin olemme sen verran heikkoja pelaajia, että tämmöinen huippumaiden 13-7 doktriini ei meillä toimi. Meille tulee niitä isoja tappioita lähes poikkeuksetta joka kierros, niin siksi vastaavasti tarvitsemme isompia voittojakin. Tämä ero on myös jopa nähtävissä esim meidän ja top maiden listoissa. Heidän listansa ovat yleensä passiivisempia ja riskittömämpiä, koska ne usein saattavat vain tähdätä varmaan pieneen voittoon.

Avatar
ile
Viestit: 1361
Liittynyt: Pe 01.05.2009 02:01
Paikkakunta: Helsinki | Malminkartano

Re: 9th Age Vampyyrit Zagrebissa - ETC 2018

Viesti Kirjoittaja ile » To 16.08.2018 09:21

Kiitos ETC-pelaamisen selventämisestä!

-ile

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Taisteluraportit”