[Warmachine/Hordes] Oulun Höyryliiga Ropeconissa (taas)

Voit lähettää oman kertomuksesi omista sotakokemuksistasi. Kuvat taistoista ovat raporteissa aina ehdottoman suotavia.
Avatar
Tanan
Viestit: 1887
Liittynyt: Ke 28.04.2004 14:10
Paikkakunta: Oulu

[Warmachine/Hordes] Oulun Höyryliiga Ropeconissa (taas)

Viesti Kirjoittaja Tanan » Ma 05.08.2013 11:06

Kuva
Taas on se aika vuodesta, jolloin Oulun Höyryliiga matkustaa Helsinkiin näyttämään etelän masiinskenelle närhen munat. CRYO ry:n organisoima bussikyyditys sujui joutuisasti, vaikka ääni välillä nousikin, kun keskustelu siirtyi leppoisista aiheista kuten uskonnosta ja politiikasta vakavampaan roolipeliteoriaan. Kiitos vielä kerran Nuppu Soanjärvelle!

Ropeconin kohokohta oli allekirjoittaneelle lauantain pääturnaus, johon Suomen ja Viron masiinakerma (masiinaöljy?) oli kokoontunut sankoin joukoin. Olin alunperin päättänyt osallistua turnaukseen Gorten-Ashlynn taisteluparilla, mutta Möllin miehisyyden ytimeen menevä taktiikkaanalyysi sai minut vaihtamaan kauniin ja julman vapaustaistelija-terroristin dynaamiseen kääpiökenraaliin. Päätöstäni helpotti myös kolme torstai-iltana valmiiksi maalaamaani Tactical Arcanist Corps (tulimaagikääpiöitä) ryhmää.
LISTA1: Rhulic tuliteräsbetoni
Faction: Mercenary -Searforge Commision
*Gorten Grundback
*Wroughthammer Rockram
*Wroughthammer Rockram
*Grundback Blaster
*Grundback Blaster
Tactical Arcanist Corps
Horgenhold Forge Guard (Full)
**Thor Steinhammer
**Grundback Gunner
**Grundback Gunner
Ogrun Bokur
Ogrun Bokur
Brun Cragback & Lug

Specialists
Tactical Arcanist Corps
Tactical Arcanist Corps
Rakas Gorten listani, joka haluaa otella erityisesti no-brainer legioonaa (eLylyth ja ravagoret) ja meniittejä (eFeora, judikaartori yms) vastaan, koska tarvittaessa kolme ryhmää tuli-immuuneja taktikaaleja.
LISTA2: Juoksuhautoja ja suolenpätkiä
Faction: Mercenary - State of War (tier4)
*General Ossrum
*Ghordson Avalancher
*Ghordson Basher
*Ghordson Basher
Tactical Arcanist Corps
Tactical Arcanist Corps
Ogrun Assault Corps (Full)
Herne & Jonne
Horgenhold Artillery Corps
Horgenhold Artillery Corps
Ogrun Bokur
Ogrun Bokur

Specialists
*Grundback Blaster
*Grundback Blaster
*Grundback Gunner
Gortenin ainot heikkoudet ovat LoSin ignoroivat hyökkäykset, backlash loitsu ja kontrollialueiden täyttäminen edullisilla kevyillä pedoilla ja jaskoilla. Kevyet jaskat niinkään ole uhka battlegroupille vaan pikemminkin hidaste, joka mahdollistaa skenaariovoiton hyvän pelaajan käsissä. Onneksi kevyitä jaskoja ei paljon arvosteta Oulun hipster-metan ulkopuolella. Valitettavasti Retribution of Scyrah (aka Retribuutio, RoS, ihmiskriittiset haltiat jne) on kuuluisa LoSin ignoroivista hyökkäyksistä (Mage hunter strike Force+UA, Kaelyssan Phantom hunter loitsu). Kaiken lisäksi Kaelyssalta löytyy vielä inha Backlash-loitsu. Tunasin siis Kenraalin listan siis Retribuutiota vastaan.

Kuva
Ennen turnausta kävin tankkaamssa runsaasti energiajuomaa, kivennäisvettä ja suklaata lähimmästä dungeonista.
Viimeksi muokannut Tanan, Ma 05.08.2013 11:31. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Oulun Höyryliiga Ropeconissa (taas). Katso raportti ja kuvat!

Avatar
Tanan
Viestit: 1887
Liittynyt: Ke 28.04.2004 14:10
Paikkakunta: Oulu

Re: [Warmachine/Hordes] Oulun Höyryliiga Ropeconissa (taas)

Viesti Kirjoittaja Tanan » Ma 05.08.2013 11:15

1. Kierros – Gorten Grundback vs. Rask (Blindwater Congregation)
Skenaario: Supply and Demand (keskellä ympyrä, 2 objektiivia, killbox)

Kuva
Ensimmäisen kierroksen vastustaja oli ihka oikea alligaattorimies! Todella harvinaisia näky Suomen masiinaskenessä. Olin kuullut kauhutarinoita lentävistä alligaattoreista ja niiden feralgeist tähtäysjärjestelmistä, joten vähän jännätti miten peli menisi. Onneksi Supply and Demand on pelin Gortenystävällisin skenaario, koska

a) siinä on Killbox-erikoissääntö (jos oman toisen ja sitä seuraavien vuorojen lopussa oma warcaster on 14” päässä reunasta mistä tahansa reunasta , niin vastustaja saa 2 skenaariopistettä). Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että warcastereiden on pakko tulla 10” päähän pöydän keskipisteestä. Koska Gorten kykenee halutessaan saavuttamaan toisella vuorollaan pöydän keskipisteen, niin tiedän saavani kaksi kontrollipistettä vuorolla kolme, ellei vastustaja tiedä tismalleen miten Gortenin Landslide-featti estetään (congalinjat, omien nappuloiden käsilukotus jne.).
b) skenaarion voittamiseksi tarvitaan viisi kontrollipistettä. Jos keskellä olevaa ympyräaluetta hallitsee omalla warcasterillä saa kaksi pistettä. Vastustajan objektiivin tuhoamisesta saa yhden pisteen. Sen lisäksi, että Gortenin featti ajaa vastustajan liian lähelle reunaa ja estää pääsyn takaisin, sillä saa myös aika helposti tyhjennettyä keskellä olevan ympyräalueen.

Kuva
Kääpiöiden perussettiä vuorolta 1: Rockramit juoksee, Gorten chargaa niitä takapuoleen lisänopeuden saamiseksi. Kiviseinä heitetään rockramien eteen vastustajan liikkeiden vaikeuttamiseksi. Krokotiilimies feattaa kakkosvuorollaan ja estää näin objektiivin hajottamisen (taitaa olla pelin ainut featti joka pystyy tähän aloittavan pelaajan kakkosvuorolla?). Valitettavasti Rask on puolisen tuumaa liian lähellä pöydänreunaa ja saan näin kaksi kontrollipistettä.

Kuva
Kääpiöiden perussettiä vuorolta 2: Rockramit juoksee, Gorten chargaa niitä takapuoleen lisänopeuden saamiseksi. Landslide-featti tyhjentää keskustan ympyräalueen ja otan kaksi kontrollipistettä. Rask ei ole featin alueella, koska on killboxin ulkopuolella.

Kuva
Vastustaja yrittää saada omalla vuorollaan kehoja ympyräalueelle, mutta se on vaikeaa koska Gortenin featti. Tämän lisäksi voitan pelin, jos onnistun rikkomaan objektiivin omalla seuraavalla vuorollani. Krokotiilimies menee ilmeisesti monista voittoehdoistani vähän hämilleen ja päättää olla liikkumatta Raskilla osuakseen Rockrammiin paremmin. Luotettava Bokur koppaa vaarallisen harppuunan ja muistutan tässä vaiheessa vastustajaa siitä, että tämän warlockki on edelleen killboxin ulkopuolella :). Voitan pelin kontrollipisteillä 6-0.
Oulun Höyryliiga Ropeconissa (taas). Katso raportti ja kuvat!

Avatar
Tanan
Viestit: 1887
Liittynyt: Ke 28.04.2004 14:10
Paikkakunta: Oulu

Re: [Warmachine/Hordes] Oulun Höyryliiga Ropeconissa (taas)

Viesti Kirjoittaja Tanan » To 08.08.2013 16:42

2.Kierros – General Ossrum vs. Kaelyssa, Night's Whisper (Retribution of Scyrah)
Skenaario: Fire Support (2 lippua, 2 objektiivia, killbox)

Toinen pelini oli Retribution of Scyrahin kahtakymmentä haltianinjaa vastaan. Olin kohdannut kyseisen listan ja pelaajan aiemmin WM/H Armi Kuusela Challenge turnauksessa, joten tiesin tismalleen kuinka vaarallinen Phantom Hunterilla vahvistettu Banshee-jaska oikein oli. Ellen muista ihan väärin, kumpikin pelaaja yritti monta vuoroa metsästää vastustajan warcasteria kolmen nopan knockdown efekteillä siinä kuitenkaan onnistumatta. Vein pelin lopulta gun magejen buccaneereilla, jotka jäivät kotiin tällä kertaa. Kaelyssan Backlash-loitsu ja Mage Hunter Strike Forcen LoSin ignoroivat hyökkäykset tulisivat olemaan myrkkyä Gortenille. Kumpa olisin osannut varautuä niihin jollain tavalla listoja suunnitellessani... Hetkonen. Miten tuo kuulosti niin tutulta? Ai niin, olin tunettanut Ossrum listani juuri tätä machuppia vastaan. Sattumaa vai neroutta? You be the judge.

Kun vastustaja laittaa joukkonsa pöydälle on ilmiselvää, että hän ei tiedä mihin Kenraalin tierilista pystyy. Kaikki vihatut Mage hunter strike forcen nappulat ovat siistissä läjässä oman AD ryhmitysalueensa reunalla. Vastustajan ilme oli näkemisen arvoinen, kun hän tajuaa että AD:llä ja snipe-loitsulla vahvistettujen Ogrun Assault Corpsien taistelukanuunat riittävät ampumaan em. haltianinjoja ensimmäisellä vuorolla. Peli on loppua ennenkuin se kunnolla alkanutkaan, mutta vastustajan onneksi OAC paukuttelevat mieluummin läheisen kukkulan hobitteja ja yksikään haltia ei ota osumaa*.

Kuva
Toisella vuorolla suippokorvien hyvä onni on tiessään ja pEiryss, puolet Mage Hunter Strike Forcesta ja Infiltraattoreista katoaa yhden vuoron tykistökeskitykseen. Käytän Kenraalin featin puolustuksellisesti ja haltiat eivät saa mitään aikaan omalla vastaiskullaan. Vastustaja tajua, että hän häviää pelin kulutussodassa ja yrittää skenaariovoittoa hakkaamlla objektiivini ja hakemalla liput Mage Hunter Assassiinilla ja Kaelyssalla. Neljä kontrollipistettä vuorossa on paljon, mutta ei kuitenkaan tarpeeksi voittoon. Infiltraattoreiden jämät liikkuvat estämään etenemisen Kaelyssan valtaamalle lipulle. Tilanne näyttää pahalta, mutta onneksi Kenraalilta löytyy työkalut tämän(kin) ongelman ratkaisemiseen. Ossrum heittää Unstoppable Forcen, Avalancher tönii haltiat pois tieltä ja liikkuu haastamaan Kaelussan lipun. Kaelyssalta ei ole kykyjä poistaa raskasta jakkia vuorossa ja peli jatkuu vielä.

Kuva
Ogrun Assault Corps juoksevat suojelemaan Avalancheria Phoenixiltä. Teen seuraavaksi katastrofaalisen virheen, joka melkein maksoi minulle koko pelin. Siirrän Kenraalin pari tuumaan liian pitkälle ja Bokurin tämän eteensä. Koko pelin lähinnä Bokureita metsästänyt Banshee pääsee vihdoin ampumaan Kenraalia. Bokurin on pakko Force Cannonin osuma itseensä. Bokur lentää osuman voimasta Kenraalin päälle ja kaataa tämän. Kaikki haltiat ampuvat Kenraalia.
Kuva
Myllytyksen jälkeen Kenraalilla on neljä boxia voimakenttää jäljellä. Siivoan lopput haltiat pois ja kämppään focusta. Kaelyssa yrittää epätoivoista ampumistappoa, mutta siitä ei tule mitään.

Kuva
Avalancher kaataa Kaelyssan maahan pääiskulla. Mittaan onko Kenraali rynnäkkömatkan (7,5”) päästä Kaelyssasta. Matkaa on kuitenkin enemmänkin 8” ja vastustaja huokaisee helpotuksesta. Hymyilen, Kenraali heittää Energizerin, liikutan sitä 1” eteenpäin ja rynnököin Kaelyssaa. Peli päättyy assassinaatiovoittooni ja vastustaja saa 4 kontrollipistettä.

*Todennäköisyys tälle tapahtumalle on vain noin 0,3%!

EDIT - eEiryss -> pEiryss
Viimeksi muokannut Tanan, Ti 13.08.2013 17:08. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Oulun Höyryliiga Ropeconissa (taas). Katso raportti ja kuvat!

Avatar
Veripallo
Viestit: 983
Liittynyt: To 05.10.2006 10:38

Re: [Warmachine/Hordes] Oulun Höyryliiga Ropeconissa (taas)

Viesti Kirjoittaja Veripallo » La 10.08.2013 23:55

Hyvää settiä! Tästä pelistä tärkei oppitunti on kuitenkin että Banheen pitää aloittaa assassinaatio. Ayana ja Holt menivät sillä kriittisellä vuorolla ensin ja koska Ossrum oli silloin vielä pystyssä, ampui Holtti kutinsa ohi. Me voidaan kaikki miettiä olisiko Holtti voinut pistää ne puuttuvat neljä pinnaa sisään jos Ossrum olisi ollut maassa? :)

Hienoja kuvia ja viihdyttävää luettavaa! Thänks

EDIT: Ai niin, tärkeää:
Tanan kirjoitti:... hyvä onni on tiessään ja eEiryss...
Se on PRIME Eiryss!!! Miksei jengi tajua? :D
Hän on puhunut.

Avatar
Tanan
Viestit: 1887
Liittynyt: Ke 28.04.2004 14:10
Paikkakunta: Oulu

Re: [Warmachine/Hordes] Oulun Höyryliiga Ropeconissa (taas)

Viesti Kirjoittaja Tanan » Ti 13.08.2013 15:59

3.Kierros – Kierros – Gorten vs. Wraith Witch Deneghra (aka eDenny) (Cryx)
Skenaario: Into to the Breach (ympyräalue aloittavan pelaajan vasemmalla puolella, lippu oikealla)
Vastustajalla oli eDenny ja pDenny Cryx-listat. Olin vähän yllättynyt, koska vastustaja valitsi eDennyn. Ilmeisesti pelin paras debuff-casteri ei saisi kääpiöiden jaskoja rikki tarpeeksi luotettavasti tai jotain. Valitsen itse luonnollisesti Gortenin, koska Gorten on erityisen hyvä Cryxiä vastaan. Sijoitan Gortenin battlegroupin omaan oikeaan laitaani ja tiedän saavuttavani kontrollialueen ensimmäisellä vuorollani. Tämä tarkoitti käytännössä sitä, että eDenny voisi hakea kontrollipisteitä vain lipusta, mikä puolestaan altistaisi tämän jaskojeni tulivoimalle.
Kuva
Vastustajan juoksutttaa kuvassa oikealla olevat raiderit rajoittamaan ensimmäisen vuoron liikettäni. Tilanne on vähän vaarallinen, koska eDenny voi featillään estää liikkumisen toisella vuorolla ja saada etua skenaariopisteissä.

Peliä vähemmän tunteville sanottakoon, että Satyxis Raiders ovat vaikea yksikkö Searforge Commissiolle, koska niiden Sea Witch-pomo antaa ryhmälle force barrier kyvyn (+2 DEF ampumishyökkäyksiä vastaan ja immuuni blast vahingolle). Ennen Gortenilla on erittäin suuria ongelmia niiden poistamisessa, mikä johti usein featin ennenaikaiseen käyttöön. Ennen Tactical Arcanist Corps:eja (TAC) siis. Ennen turnausta maalaamani kolme TAC ryhmää olivat kuin luotu raidereiden poistamiseen, koska:
a) TACit voivat tehdä 10” päähän taikahyökkäyksiä vaikka ovat lähitaistelussa.
b) Force Barrier antaa +2 DEF vain ampumahyökkäyksiä vastaan.
c) Sea Witchin poistuttua raiderit menettävät force barrier kyvyn.

Kuva
TACit liikkuvat eteenpäin, polttavat ensin raidereiden pomon ja läjäyttelevät sitten muun ryhmän kuoliaaksi automaattisesti lähistaistelussa osuvalla blast vahingolla. Gortenin battlegroup juoksee ottamaan ympyräalueen hallintaansa kenenkään estämättä. Vastustaja tajuaa olevansa aika köysissä ja yrittää heittää Gorteniin jotain inhottavaa debuffia. Ensin hänen pitää kuitenkin avata Gortenin jaskojen muodostama teräsmuuri. Urhea Bile Thralli juoksee battlegroupin lähelle ja eDenny ampuu arkkinoodista Hellmouthia, joka osuessaan liikuttaisi lähimpiä jaskoja eteenpäin. Tuplaykkösethän sieltä pyörähtävät ja mitään ei tapahdu. Hämmästynyt eDenny jää seisomaan kukkulalle Gormanin heittämän pilven suojaan.

Kuva
Gorten rynnäköi (taas) omaa Rockramia takapuoleen, heittää featin ja vetää eDennyä pari tuumaa eteenpäin, pois pilvestä ja kukkulalta. Avoimelle joutunut eDenny on helppo kohde Rockramille ja Thorin Gunnereille, jotka lopettavat noidan maanpäällisen matkan kolmella osumalla. Voitan pelin assassinaatiolla.
Oulun Höyryliiga Ropeconissa (taas). Katso raportti ja kuvat!

Avatar
Tanan
Viestit: 1887
Liittynyt: Ke 28.04.2004 14:10
Paikkakunta: Oulu

Re: [Warmachine/Hordes] Oulun Höyryliiga Ropeconissa (taas)

Viesti Kirjoittaja Tanan » To 22.08.2013 16:47

4. Kierros – Gorten vs. Lich Lord Asphyxious (aka eGaspy) (Cryx)
Skenaario: Chemical Reaction (2 suorakulmaista zonea, 2 objektiivia)

Muistan olleeni ihan täpinöissäni kolmesta voitosta. Minun piti tallata maahan vielä yksi tunteva ja ainutlaatuinen kanssaihminen päästäkseni finaaliin! Kulautin viidennen energiajuoman ykkösellä alas ja mussutin loput suklaalevystä karkottaakseni haitalliset armon tuntemukset päästäni. Nämä valmistelut osoittautuivat kuitenkin turhiksi, koska vastassa oli taas Cryxiä ja tällä kertaa universaalisti inhottu ja pelätty warcaster eGaspy. Kyseisen warcasterin härkeistä tempuista voisi kirjoittaa monta pitkää artikkelia, mutta lyhyesti sanottuna eGaspy on paha koska...
a) sitä on vaikea tappaa, koska teleportaatio-, Hellbound-suojaloitsut ja halvat arkkinoodijaskat.
b) sen armeija pystyy tappamaan mitä tahansa korkean panssarin nappuloita, koska Parasite-loitsu.
c) sen armeijaa on vaikea tappaa, koska eGaspy voi heittää joka vuoro armeijansa eteen kolme 3" leveää myrkkypilveä, joiden läpi ei näe ampumaan tai rynnäköimään.
d) jos onnistut jotenkin tappamaan eGaspyn armeijan, se voi Spectral Legion-featillä palauttaa kymmenen parasta jalkaväkinappulaansa vuoroksi pelikentälle. Ottaen huomioon, että Cryx on tunnettu murhaavasta jalkaväestään, tämä tarkoittaa usein suuri miestappioita.

Käytännössä nämä temput mahdollistavat yhdessä tosi nihkeän attritiopelin, joihon aniharvalta löytyy kunnon ratkaisuja. Onneksi Gortenin kiviseinä- ja Eruption-loitsut ja ennenkaikkea featti ovat juuri tällaisia ;).

Neljännen vuoron skenaarioksi oli aiemmin arvottu Chemical Reaction, joka on jännä skenaario Gortenille. Ideaalitilanteessa pääsen menemään kakkosena, tyhjennän oikeanpuolimmaisen alueen omalla kakkosvuorollani featillä ja Blastereilla ja otan kolme skenaariopistettä ilman pahempia ongelmia. Kolmannella vuorolla sitten tönitään ja läjäytellään vastusjan rippeet pois ja voitetaan kuudella skenaariopisteellä. Jos taas joudun aloittamaan pelin, pääsen skoraamaan vasta omalla kolmannella vuorollani, mikä on aivan liian myöhään hyvää vastustajaa vastaan. Tämän lisäksi pystysuorat skenaarioalueet ovat niin kaukana toisistaan, että vasemman rintamalohkon joukot joutuvat selviämään ilman Gortenin apua.

Vastustaja voittaa aloitusheiton, tietää pelin hengen ja menee kakkosena. Gortenin Battlegrouppi juoksee rohkeasti eteenpäin kohti oikeanpuolimmasta skenaarioaluettani. Huomaan olevani väsynyt, kun yritän tappaa Saxon Orrikkia Thorin pronto-Gunnereilla, josta ei luonnollisesti tule mitään koska Saxonilla on Stealth-kyky.

Kuva
Vastustaja siirtää Satyxys raiderit vasemman kontrollialueen reunalle. TACit yrittävät poimia Flame blasteilla niiden pomoa, mutta tällä kertaa seiskaa ei tule neljästä hyökkäyksestä. Omalla vuorollaan Satyxikset pyyhkäisevät suurimman osan TACeista pois, mutta onneksi yksi jäi pitämään kontrollialuetta varpaallaan...
... paitsi että olin jättänyt TACin jotain 0,01” kontrollialueen ulkopuolelle, koska en jaksanut nousta seisomaan selkäkipujen takia. Vastustaja nappaa helpot 2 kontrollipistettä derppailustani. Että näin.

Kuva
Gorten rynnäköi (taas) omaa Rockramia takapuoleen, heittää featin ja siirtää Bane Thrallit pois kontrollialueelta. Blasterit läjäyttelevät loput kontrollialueella olevat Bane Knighit kuoliaaksi. Siirrän kaikki muut liikenevät joukot kontestoimaan vasenta kontrollialuetta ja toivon ihmettä. Otan 3 kontrollipisteitä.

Vastustajan seuraava vuoro on lyhyt ja ytimekäs. Raiderit puhdistavat zonensa kääpiöistä, eGaspy heittää arkkinoodista parasiitin objektiiviini ja Blood Witchit käyvät gängyttävät sen palasiksi. Häviän pelin skenaariopisteillä 5-3.
Oulun Höyryliiga Ropeconissa (taas). Katso raportti ja kuvat!

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Taisteluraportit”