Nemesis Lahti Miniturnaus raportti.

Voit lähettää oman kertomuksesi omista sotakokemuksistasi. Kuvat taistoista ovat raporteissa aina ehdottoman suotavia.
Avatar
Strangelove
Viestit: 152
Liittynyt: La 06.11.2010 23:16
Paikkakunta: Jyväskylä

Nemesis Lahti Miniturnaus raportti.

Viesti Kirjoittaja Strangelove » La 03.10.2015 23:00

Elikkäs, lähdin pelamaan jo kerran myynnissä käyneellä dark eldar armeijalla. Suunta armeijan kanssa ei ole ollut selkeä triadin jälkeen enkä ole osannut oikein käsitellä miten haluaisin nykyistä figuiluani jatkaa. Päätin kaikesta huolimatta osallistua lahden miniturnaukseen vankalla puhtaalla mono dark eldar armeijalla. Sain sopivasti inspiraatiota ja apua harjoitukseen ympäriltäni ja oli taas aika koittaa uutta turnausta. Luettelen listat ulkomuistista, nimiä saa myös huudella listojen taakse halutessaan! Olen myös melko ämätööri kirjoittaja mutta yritän tuoda vähän esille miten noin niinkun meni.

Lista:

Warlord: Kabalite Warrior Sybarite

HQ1: Lhamaen[10]
Troop1: Kabalite Warrior(40) blaster(15)[55] in Transport1
Troop2: Kabalite Warrior(40) blaster(15)[55] in Transport2
Troop3: Kabalite Warrior(40) blaster(15)[55] in Transport3
Troop4: Kabalite Warrior(40) blaster(15)[55] in Transport4
Troop5: Kabalite Warrior(40) blaster(15)[55] in Transport5
Troop6: Kabalite Warrior(40) Sybarite(10)[50] in Transport6
FA1: Venom(55) replace weapon with Splinter Cannon(10)[65]
FA2: Venom(55) replace weapon with Splinter Cannon(10)[65]
FA3: 6 Reavers(96) 2 Cluster-Caltrops(2*15)[126] 256
HS1: 2 Talos Pain Engine(2*120) 2 Haywire Blaster(2*10) Chain-flais(5)[265]
HS2: HS3: Ravager(110) 3x replace weapon with a Dark Lance(3*5)[125]
HS3: HS3: Ravager(110) 3x replace weapon with a Dark Lance(3*5)[125]
Transport1: Venom(55) replace weapon with Splinter Cannon(10)[65]
Transport2: Venom(55) replace weapon with Splinter Cannon(10)[65]
Transport3: Venom(55) replace weapon with Splinter Cannon(10)[65]
Transport4: Venom(55) replace weapon with Splinter Cannon(10)[65]
Transport5: Venom(55) replace weapon with Splinter Cannon(10)[65]
Transport6: Venom(55) replace weapon with Splinter Cannon(10)[65]

peli1: eldar + dark eldar

- Farseer Skyrunner
- 2 minimi scatterbike ryhmää
- wraithknight miekalla
- 5 warp spiders
- Hemlock
- Wraithguard D-flamer

ally
- Archon wwp
- venom, blaster warrut
- raider 10 warrua splinter cannon ja splinter racks

Lista oli selvästi painotettu hyvillä valinnoilla, mutta simäillessäni listaa en ollut kovin huolestunut. Alotus heitot sujuivat, mutta minun ikäväkseni hemlock nappasi itselleen invisibilityn. Pääsin itse onneksi aloittamaan ja hemlock olisi tulossa sisään vasta korkeintaan vuorolla kaksi joten saisin aikaa pätkiä kohteita mihin invistä voisi käyttää. Vastustaja jätti D-flamer pommin reserviin hemlockin seuraksi ja depotti omalle puolelle raiderin jonka taakse piiloon scatterbike ryhmän. Toisen scatterbike ryhmän hän piilottifarseerin kanssa toiselle puolelle ja haki warp spidereilla ja venomilla hyvät LoS blockit. Itse deploytin agressiviisesti lähes kaiken viivaan valmiina lähtöön. Lähdin rähinällä liikkeelle vallaten troop venomeilla kaikki mid field objectivet, sniputtelin first bloodin scatter pyöräryhmästä joka pilkisteli raiderin takaa. Miettimistauon jälkeen totesin ettei muuta ollut tarjolla kun wraithknight, mutta lancet upposivat gargantuanin kylkeen. Seurasin lanceja poisonvyöryllä joka selätti pedon ykkösvuorolle. Erittäin loistava alku! Vastustaja vastasi hyvällä keskikentän warp spider siirrolla vallaten keskiobjectiven ja LoS blockin minkä ympärillä pomppia. Raider ampui reaver ryhmää selättäen yhden ja scatter ryhmä farseerin kanssa tuli valloittamaan toisen objectiven. Kakkos vuorolla tarjoilen poisonia aluksi farseer jengille, lancet eivät saa puhkottua venomia ja lähden valumaan kohti keskikenttää koko laivueella. Pyörät ottavat 3 casualtia overwatchista eivätkä riko kahdella CC:llä raideria! Vastustaja tuo reservinsä sisään ampuen sinne tänne venomeja, reavereitä ja ravagereja. D-flamer pommi laskeutuu ja syö talosit. Vastaan parhaani mukaan uusiin uhkiin keskittyen objectivien noutamiseen ja niillä lojumiseen mahdollisimman tehokkaasti. Warp spiderit tuottivat päänvaivaa eivätkä suostuneet oikein kuolemaan. Vastusjalle jäi pöydälle 1 hp hemlock, 2 kabalite warrua ja raider.

Peli tuntui omalta osalta hyvältä kun pääsi aloittamaan ja sai hyvää jälkeä nopeasti aikaan. Warp spiderit ovat edelleen valtava päänvaiva armeijalleni joka omaa hyvin vähän indirect ammuksia ja koska talosit grillattiin ei assault niihin ollut helppoa. Voitan pelin 16-4

Peli2: Tau Empire

- Ethreal
- Buffcommander
- täys XV8 tuplamissile squad
- Riptide Ion cannonilla
- pikku ryhmä pathfindereita
- devilfish
- firewarru ryhmä sisällä
- Kroots
- Hammerhead
- Sniper Drone team(semi iso)
- Culexus Assasin
- Aegis Defence Line + gun emplacement icarus lascannon

Vastustaja saa paremman puolen ja latoo aegisin eteen. Lista vaikutti päällisin puolin pehmeältä hieman vähillä markerlight määrillä. Depotan silti kaikki irti toisistaan välttäen plasma plätty osumia. Talosit hakivat agressiivista keskipaikkaa kohti aegista. Vastustaja aloittaa tuhoten minulta vain venomin ja haavoitten talosia. Lähdin liikkeelle aivan liian pehmeästi.. osa venomeista ei meinannut päästä ampumaan eivätkä uskaltaneet tulla eteenpäin vaikka vaaroja ei juuri ollut. Ammuin pathfinderit pois ja lojuin keskikentälle päin yrittäen avata devilfisua tuloksetta. Tau alkaa päättäväisesti tuhoomaan minulta asioita, mutta tuloksia ei tunnu syntyvän. Tajuan hieman myöhässä että eteenpäin on mentävä ja työnnän pyörät kohti aegista (saaden myös supremacyn heillä). Immotan venomin toiselle puolelle pöytää ja assaultan kabaliteilla krootit hengiltä. Tau alkaa perääntyä jatkaen venomien tiputtamista ja pyörät saavat kärsiä firewarrujen storm of fire tulituksen. Ammun vähä warruja pois, sniperit pois kabaliteilla ja korkkaan devilfishin. Vastujan vuorolla culexus riehuu keskitentällä niittäen kabalite ryhmiä ja tau jatkaa päättäväisesti venomien tiputusta. Omalla vuorollani pääsin venomilla aegiksen yli ampumaan ethrealia joka piilotteli ison devilfish ruhon takana.. epäonnistuen tapossa. Tarjoan myös riptidelle vähän maistiaisia poisonista, ei kiinnostunut asiasta. Firewarrut suivaantuvat kaikista ethrealin lähelle pääsevistä ja pistävät roskaksi emp kranuilla. Riptide jää yhteen pisteeseen joka denytti minulta vikan vuoron pisteen. Ethreal jäi yhteen woundin fisun taakse ja Commanderia (warlord) en päässyt liian hyvän maaston kappaleen takia näkemäänkään pelissä. Talos chargee ja selättää culexusin!!

Pelissä oli paljon arvokkaita pisteitä jaossa mihin olisi pitänyt satsata enemmän resursseja. Liian varovainen alku myös kostautui monesta suunnasta kun ei meinannut ehtiä mihinkään ja pyörät hätäilivät kuollen taas yksin etulinjaan. Vastuja pelasi (mielestäni vähäiset) resurssinsa viisaasti ja varmoin ottein. Oma voimani silti ylitti korttien teossa kun pystyin uhraamaan kiiruiteita hakemaan objectiveja. Voitto 15-5.

Peli3: Dark Angels
- Sammael Land speedurillaan
- Ezekiel
- Deathwing Knights land raider crusaderissa
- 3 rhinoa 5 mursulla, 2 ryhmällä plasma gun + combi plasma, yhdellä plasma cannon
- 1 podi 5 mursulla. melta ja combi melta.
- 5 Scouttia

Peli lähti nihkeästi liikkeelle, en saa juuri mitään aikaan muutakuin muutaman hp:n land raiderin (yksi onneksi stunned!) ja korkattua yhden rhinon. Vastustaja oli deplonnut järkevästi plasma cannon ryhmän taakse kauas ruiniin ja rhinon LoS taakse piiloon objetivelle. Ensimmäisellä vuorolla deathwing knightit syöksyvät 12 tuuman chargella (11 tarvittu) ja pistävät talos ryhmän palasiksi. Pyörä ryhmä löytää taas itsensä yksin etulinjasta kuollen ennätys nopeasti eripuolilta satavaan bolter tulitukseen. Kakkos vuorolla lähes koko armeijani kääntävät piippunsa kohti deathwing yksikkö ja tuhlaan lähes koko vuoron, mutta sainkuin sainkin massa poisonilla deathwing kaverit alas ezekiel mukanaan ravagerin avustuksella. Vastustaja suoritti kortteja hanakasti vähäisistä resursseistaan huolimatta ja pistää painetta minun päätyä kohden rhinolla ja podilla. En meinaa saada mitään aikaan ja peli vetelehtii eteenpäin. Venomi tippuu siellä täällä ja itse puhdistan hitaasti mutta varmasti oman puoleni ja keskikentän enkeleistä. Kabalitet joutuivat jopa korkkaamaan rhinon 4 vuorolla assaultilla kun ravagerit pistettiin roskaksi kun yksi hp land rider pisti rähinän käyntii keskikentän laidalla.. selviten koko pelin! Antitank aseeni eivät toimineet, mutta sain paljon kerätty pisteitä lentämällä ympyrää. Pelipäättyy 5 vuoron 2 pisteen behind enemy lines korttin ja supremacyyn.

Vastustaja tuntui uskomattoman hankalalta kun hän pätkäisi niin tehokkaasti kaikki rhinon tuhoamis resurssini. Lancet olivat ihan jäissä ja ravagerit menetettiin nopeasti joten Sammaelia ei tarvinnut edes mennä kertaakaan ampumaan. Sain silti line breakerin estäen sen viholliselta. Voitto 16-4!

Turnauspisteen olivat 47+2 maalaupistettä mikä riitti ykkös paikalle! Tiukkana kakkosena autossa navigaattorina toiminut leo pistein 48. Ei olisi parempi maku voinut jäädä suuhun tupla jyväskylä voiton jälkeen. Iloisin mielin kotiin. Dark Eldarit ja Ultamursut valloittivat lahden toistaiseksi!

Erikois huomiona: turnauksessa oli 2 lähes täsmälleen samanlaista eldar listaa mitä vastaan itsepelasin joista toinen oli otti kolmospaikan + tähti eldareina tunnettua porukka. Turnauksessa oli siis 25% Eldareita joitten listoja yhdisti komeat wraithknightit, mutta niillä ei kannettu voitton tällä kertaa.

Kiitos ja anteeksi. Dark Eldarit todistivat minulla jälleen olevan se armeija mitä pelata, ei myydä!
Viimeksi muokannut Strangelove, La 03.10.2015 23:33. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Avatar
Runic
Viestit: 1450
Liittynyt: Ti 28.11.2006 00:04
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Nemesis Lahti Miniturnaus raportti.

Viesti Kirjoittaja Runic » La 03.10.2015 23:19

Gratz. Linkkailen raportin sivustolle rankingin tultua huvin ja urheilun vuoksi.

Pimeät suippokorvat veivät vaikka kunnollisemmat serkkunsa olivat monen ennakkosuosikki tässä kompissa.
Virulent tuplaa vaan 7+, eli kutosta näyttävät, eli ne on myös aina vitosta näyttäviä, eli locusin vaatimia kutosia. | Finnhammer.Eu | 8th: 12/0/12

Lost Vyper
Viestit: 187
Liittynyt: Pe 27.09.2013 18:43

Re: Nemesis Lahti Miniturnaus raportti.

Viesti Kirjoittaja Lost Vyper » Ma 05.10.2015 07:41

Go Dark Kin!

Avatar
Strangelove
Viestit: 152
Liittynyt: La 06.11.2010 23:16
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Nemesis Lahti Miniturnaus raportti.

Viesti Kirjoittaja Strangelove » Ma 05.10.2015 22:19

Lost Vyper kirjoitti:Go Dark Kin!
Kunnia olkoon poisonin, lancen ja epäpyhän vitos vuoron fearleasin nimeen!

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Taisteluraportit”