Miniatyyripotkustartit

Keskustelut, jotka liittyvät miniatyyripeleihin mutta jotka eivät sovi muihin keskustelun alueisiin.
Avatar
The Captain
Valvoja
Viestit: 12806
Liittynyt: Ke 07.08.2002 15:07
Paikkakunta: Kouvola

Re: Miniatyyripotkustartit

Viesti Kirjoittaja The Captain »

Snowtrooper kirjoitti:
The Captain kirjoitti:seitsemänkiloisen lootan
Kuriiri kantoi lootan tännekin ja kuola valuu vieläkin molemmista suupielistä, mutta miten noin kevyt? Minulla painoa oli DPD:n seurannan mukaan 9,85 kiloa (mikä oli kiva raahata joukkoliikennevälineissä töistä kotiin) eikä add-oneista ollut edes tuplakappaleita? Pitääkin unboksata nopeasti, onkos minulla sittenkin tullut erehdyksessä tinaiset masterit figuista, niillähän voisi jo tienata...
Etkö tiennyt, että laatikoiden massat vaihtelevat sen perusteella, kuka sitä käsittelee? Minulle tuli toissa viikolla laatikko, jonka paino lähettäjän mukaan oli 3.98 lbs, DHL:n seurannan mukaan 4,8 lbs, ja Postin saapumisilmoituksen mukaan puolitoista kiloa...

Samoin tämä Conan-laatikon paino on lähetyslistassa 7 kg, boksin kyljessä 9,54 kg, ja vaa'alla en sitä käyttänyt, mutta kieltämättä näppituntumalla se vaikutti, että painavia kiloja siihen oli seitsemän kappaletta laitettu. Veikkaan, että kyseessä saattavat olla armeijan harjoitustelamiinojen kilogrammat, joissa on 20 % extraa tuomaan motivaatiota.

Tai ehkä planeetan painovoimakentässä tapahtuu paikallista fluksaatiota. Jostain syystä kuitenkin kohtalaisen helposti mitattavissa oleva ominaisuus näyttää vaihtelevan yllättävän paljon.
-Miksi Jeesuksen ja Marian päät loistavat valoa?
-Niillä on suvussa halogeenejä.
Avatar
Dolmot
Valvoja
Viestit: 3528
Liittynyt: Su 04.08.2002 23:10
Paikkakunta: HenkisESti tamperelAinen

Re: Miniatyyripotkustartit

Viesti Kirjoittaja Dolmot »

No nyt on eka kunnon testierä Conania pelattu. (Yksi vähemmän kunnollinen pelattiin kotiprintatulla protoversiolla joskus puolitoista vuotta sitten. Ei ollut figuja joten ei lasketa.) Tiivistettynä: mukavan ketterä ja toimintapainotteinen peli. Resurssiroplausta on minimaalinen määrä eli juuri sen verran, että jotain päätöksiä joutuu tekemään, mutta se ei tunge häiritsevästi varsinaisen suorittamisen eteen. Noppia heitetään. Noppa tuo, noppa vie. Sälää näyttää olevan aivan tolkuton määrä, mutta tosiasiassa kukin perusskenaario käyttää siitä vain alle kymmenesosaa. Suosittelen lämpimästi, että skenaario päätetään etukäteen, synkeä yliherra kaivaa esiin vain tarpeelliset komponentit, ja kaikki muu roipe piilotetaan lootaan. Tällä tavoin keskikokoinenkin pöytä riittää vallan hyvin, oikeat hippulat löytyvät nopeasti, eivätkä esim. Afrikan tähteen tottuneet aloittelijat saa spontaania paniikkikohtausta 500 liikkuvasta osasta.

Hain muuten eilen erään toisenkin Kickstarterin kamat postista. Olipahan melkoinen seikkailu. Taidan kirjoittaa siitä toisaalle.
Peikkojen äly on hitaanlainen ja ne epäilevät kovasti kaikkea mikä on niille uutta.
Avatar
Dr. Icchan
Viestit: 3407
Liittynyt: Ti 28.07.2009 21:51
Paikkakunta: PK-seutu
Viesti:

Re: Miniatyyripotkustartit

Viesti Kirjoittaja Dr. Icchan »

Poots jakaa teaseria black fridaynä alkavasta KD:M 2 kickstartista:
Kuva

Ja kuten nykyiset asiakkaat saivatkin tietoon, edellisessä kickstartissa luvattu Lantern Festival expansion on peruttu ja kaikille sen ostaneille palautetaan rahat. Poots siis ottaa aivan perkeleesti persnettoa, mutta sanoo sen olevan parempi ratkaisu kuin yrittää kehittää sitä enempää. Näillä näkymin Lantern Festivalia ei siis tulla näkemään myöskään uudessa kickstartissa. Kiinnostuneet voi lukea enemmän täältä: https://www.kickstarter.com/projects/po ... ect_update

Core pelin säännöt päivitetään uudessa kickstartissa versioon 1.4, nykyiset on 1.31 ja vanhoille asiakkaille tarjotaan edullinen mahdollisuus ostaa kaikki päivittyneet assetit. Myös Messenger tason sisällöt saa kustannushintaan + postit, mitkä ei ollu täysin tyydyttävästi kehitettyjä edellisellä kerralla.
Avatar
The Captain
Valvoja
Viestit: 12806
Liittynyt: Ke 07.08.2002 15:07
Paikkakunta: Kouvola

Re: Miniatyyripotkustartit

Viesti Kirjoittaja The Captain »

Dolmot kirjoitti:No nyt on eka kunnon testierä Conania pelattu. (Yksi vähemmän kunnollinen pelattiin kotiprintatulla protoversiolla joskus puolitoista vuotta sitten. Ei ollut figuja joten ei lasketa.) Tiivistettynä: mukavan ketterä ja toimintapainotteinen peli. Resurssiroplausta on minimaalinen määrä eli juuri sen verran, että jotain päätöksiä joutuu tekemään, mutta se ei tunge häiritsevästi varsinaisen suorittamisen eteen. Noppia heitetään. Noppa tuo, noppa vie. Sälää näyttää olevan aivan tolkuton määrä, mutta tosiasiassa kukin perusskenaario käyttää siitä vain alle kymmenesosaa. Suosittelen lämpimästi, että skenaario päätetään etukäteen, synkeä yliherra kaivaa esiin vain tarpeelliset komponentit, ja kaikki muu roipe piilotetaan lootaan. Tällä tavoin keskikokoinenkin pöytä riittää vallan hyvin, oikeat hippulat löytyvät nopeasti, eivätkä esim. Afrikan tähteen tottuneet aloittelijat saa spontaania paniikkikohtausta 500 liikkuvasta osasta.
Muutama peli Conania tuli täälläkin pelattua nyt viikonlopun aikana, ja hyvin samanlaiset kokemukset täälläkin. Tavaraa on paljon, mutta kun olin järjestänyt kaiken etukäteen valmiiksi oman logiikkani mukaiseen huolelliseen järjestykseen (joskin järjestykseni logiikan mukaan jättiläiskäärmeen paikka oli kotona toisessa laatikossa, mutta pelasin sen tilalla vain toista suunnilleen yhtä väkevää hirviötä, eikä peli siitä särkynynt), ei pelin setuppi vie kauhean kauaa. Olimme tänään aloittamassa jo yhtä skenaariota, kun joukkoon liittyi vielä yksi pelaaja, ja vaihdoin muutamassa minuutissa lennosta kahden sankarin skenaariosta kolmen sankarin vähän samannäköiseen skenaarioon.

Vuorot ovat yllättävän nopeita jopa aika paljon miettimään ja suoritusoptimointiin tottuneella porukalla, ja vastaavasti myös porukan vähemmän kokenut jäsen pääsi peliin mukaan hyvin nopeasti ja kykeni pelaamaan varsin tasa-arvoisena sankaripoppoon jäsenenä.

Etenkin tykkäsin siitä, miten Overlord-pelaajan rooli on kerrankin mielekäs pelattava, kun varsin usein vastaavissa yksi vs. monta -peleissä pahispelaaja toimii lähinnä "AI:n" nopanheittäjänä tai "pelinjohtajana", jonka näkökulmasta olisi kiva, jos sankarit pääsisivät etenemään seuraavaankin seikkailuun. Conanissa voi ihan surutta pelata sankareita vastaan ilman silkkihansikkaita, ja pahiksen rooli on myös riittävän helppo omaksua, jottei pelin omistajan välttämättä tarvitse pelata koko ikäänsä overlordina. Toisaalta overlordinkin toimet ovat siinä määrin rajallisia, että kyllä niitä usein ihan oikeasti joutuu miettimään eikä vain heittää tykinruokaa sankareiden naamalle. Taidolla ja taktikoinnilla on merkitystä niin, ettei peli ole pelkkää nopan viskelyä, mutta noppaonnenkaan painoarvoa ei sovi vähätellä. Mahdollisuus käyttää resursseja rerolleihin on erinomaisesti toteutettu ratkaisu.

Kaikki tykkäsivät, eikä kukaan näyttänyt vastustavan ajatusta pelata toistekin.
-Miksi Jeesuksen ja Marian päät loistavat valoa?
-Niillä on suvussa halogeenejä.
Avatar
tnjrp
Viestit: 2652
Liittynyt: Ke 21.08.2002 13:32
Paikkakunta: Piikkiö
Viesti:

Re: Miniatyyripotkustartit

Viesti Kirjoittaja tnjrp »

tnjrp kirjoitti:USA:sta EU friendly-leiman kera vielä yksi Lovecraft-vaikutteita imenyt kauhutoimintaminiatyyrilautapeli, jossa poikkeuksellisesti edes osaa miniatyyreistä saa ostaa erikseenkin: https://www.kickstarter.com/projects/di ... ep-madness
Miljoonan taalan haamuraja alkaa lähestyä Deep Madnessilla, rahoittumiskertoimen ollessa > 9. Saas nähdä kestävätkö ensi kertaa ainakin KS-alustalla joukkoistavan Diemension Gamesin rahkeet menestystä, se kun ei aina ole pelkästään siunaus.
HeRoS: tauolla ainakin toistaiseksi
Nysse
Viestit: 661
Liittynyt: To 10.04.2003 19:30
Paikkakunta: Helsinki

Re: Miniatyyripotkustartit

Viesti Kirjoittaja Nysse »

Maastoa tarjolla tällä kertaa apuväleiden muodossa. https://www.kickstarter.com/projects/13 ... nav_search

MDF työkalut heksagonaalisten maastopalojen tekemiseen. Joskus tullut mietittyä että tuon muotoiset maastopalat olisivat modulaarisuuden ja säilytettävyyden kannalta pirun näppäriä, mutta valmiit maksaa pirusti ja itse työstäminen hankalahkoa ellei tee kunnon aputyökaluja. No nyt niitä saisi suht huokeaan hintaa valmiina.
Nopat & Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho

Figuharrastetta insinöörin putkiaivoilla: Engineered Gaming
Avatar
tnjrp
Viestit: 2652
Liittynyt: Ke 21.08.2002 13:32
Paikkakunta: Piikkiö
Viesti:

Re: Miniatyyripotkustartit

Viesti Kirjoittaja tnjrp »

Steve Jacksonin Ogre on ollut markkinoilla vuosikymmeniä muodossa tai toisessa, mutta vasta nyt, 40-vuotisjuhlien alkaessa lähestyä, on aika kypsä yrittää tuottaa siihen kovamuovisia miniatyyrejä:
https://www.kickstarter.com/projects/84 ... ures-set-1

Ja saattaapa tuo onnistuakin, sillä projekti näyttäisi jo rahoittuneen. Toki onhan tällä pitkän historian kautta faneja maailmalla joten ihmekös tuo. Ei EU Friendlyä eikä kaiketi tulossakaan.
HeRoS: tauolla ainakin toistaiseksi
Avatar
Silveri
Viestit: 3554
Liittynyt: Pe 03.10.2003 14:10
Paikkakunta: Porvoo

Re: Miniatyyripotkustartit

Viesti Kirjoittaja Silveri »

Nysse kirjoitti:Maastoa tarjolla tällä kertaa apuväleiden muodossa. https://www.kickstarter.com/projects/13 ... nav_search

MDF työkalut heksagonaalisten maastopalojen tekemiseen. Joskus tullut mietittyä että tuon muotoiset maastopalat olisivat modulaarisuuden ja säilytettävyyden kannalta pirun näppäriä, mutta valmiit maksaa pirusti ja itse työstäminen hankalahkoa ellei tee kunnon aputyökaluja. No nyt niitä saisi suht huokeaan hintaa valmiina.
Kieltämättä kovinkin mainion näköisiä. Tosin hieman epäilyttää tuo käytännöllisyys, kun pelkästään kentän rakentamiseen menee tolkuttomasti aikaa verrattuna irtokukkuloihin+jokiin. Hienoja toki ovat.
Minä olen kalamies, minä olen kalamies, minä olen tursas! Ïa, ïa, fhtagn!
Tosimiehet käyttää pitsiä ja sukkahousuja!
Nysse
Viestit: 661
Liittynyt: To 10.04.2003 19:30
Paikkakunta: Helsinki

Re: Miniatyyripotkustartit

Viesti Kirjoittaja Nysse »

Silveri kirjoitti:
Nysse kirjoitti:Maastoa tarjolla tällä kertaa apuväleiden muodossa. https://www.kickstarter.com/projects/13 ... nav_search

MDF työkalut heksagonaalisten maastopalojen tekemiseen. Joskus tullut mietittyä että tuon muotoiset maastopalat olisivat modulaarisuuden ja säilytettävyyden kannalta pirun näppäriä, mutta valmiit maksaa pirusti ja itse työstäminen hankalahkoa ellei tee kunnon aputyökaluja. No nyt niitä saisi suht huokeaan hintaa valmiina.
Kieltämättä kovinkin mainion näköisiä. Tosin hieman epäilyttää tuo käytännöllisyys, kun pelkästään kentän rakentamiseen menee tolkuttomasti aikaa verrattuna irtokukkuloihin+jokiin. Hienoja toki ovat.
Varmasti kestää rakentelussa kauemmin, mutta toisaalta ehkä vähän sulavamman oloista maastoa. Toisaalta noita heksojen reunoja tuskin saa mitenkään häivytettyä eli saattaa jäädä häiritsemään silmää. Itseä noissa eniten kiehtoo säilytettävyys. Suht rajalliset tilat kotona ja pari laatikkoa noita saa helpommin tungettua jemmaan kuin pöytälevyt ja muutama laatikko maastoa.

Ihan ovelan oloinen tuo lukitusmekanismi, mutta vaatii kyllä melkoisesti lisäsäätöä saada tehtyä. Perinteiseen tyyliin puureunat tjsp. olis varmaan paljon kätevämmät, mutta vaatisivat taas enemmän tilaa. Kuvittelisi että yksinkertaisemmallakin muodolla saisi asemoinnin ja jonkinlaisen lukituksen toimimaan.
Nopat & Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho

Figuharrastetta insinöörin putkiaivoilla: Engineered Gaming
Mikke
Viestit: 884
Liittynyt: La 21.09.2002 11:11
Paikkakunta: Leppävirta

Re: Miniatyyripotkustartit

Viesti Kirjoittaja Mikke »

Olen nähnyt vastaavankaltaisilla heksapaloilla tehtyjä pöytiä ja täytyy sanoa, että vaikka se mahdollistaa luonnolliset korkeuserot, niin heksojen rajojen häivyttämisen vaikeus tekee lopputuloksesta silti huomattavasti perinteistä rumemman. Itse en ainakaan lopputuloksessa pääse "ruudukosta" yli. Tilaakin purettuna biljoona heksaa vaatii kuitenkin lopulta aika paljon.
"Concrete is heavy ; iron is hard - but the grass will prevail."
-Edward Abbey
Avatar
Timorion
Viestit: 127
Liittynyt: Ma 11.11.2002 16:53

Re: Miniatyyripotkustartit

Viesti Kirjoittaja Timorion »

Nuo esimerkki-heksapöydät eivät myöskään vaikuta kovin modulaarisilta... Tai siis omaan silmääni näyttää siltä, että juuri nuo luonnolliset korkeuserot vaativat juuri ne oikeat vierusheksat. Vai olenko ymmärtänyt väärin tuon toimintaperiaatteen?
"A wise man hears one word and understands two."

https://pikkumiehet.wordpress.com
Avatar
MAnkka
Viestit: 455
Liittynyt: Ke 30.04.2003 10:56
Paikkakunta: Salo

Re: Miniatyyripotkustartit

Viesti Kirjoittaja MAnkka »

Nysse kirjoitti:Kuvittelisi että yksinkertaisemmallakin muodolla saisi asemoinnin ja jonkinlaisen lukituksen toimimaan.
Helpompaa ostaa iso kasa magneetteja ja liimailla niitä päätyjen molempiin päihin. Käytettävyyden puolesta tätä yksinkertasempaa ei taida olla. En oo oikeen ollu vakuuttunu mihinkään mekanismiin mikä tähän mennessä on tullu vastaan, ja 50-100 palikan sovittaminen pöydäksi on oletettavasti tuskaa jos mekanismi ei toimi.
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat
http://sumpinmukana.blogspot.fi/
Avatar
tnjrp
Viestit: 2652
Liittynyt: Ke 21.08.2002 13:32
Paikkakunta: Piikkiö
Viesti:

Re: Miniatyyripotkustartit

Viesti Kirjoittaja tnjrp »

Scifististen miniatyyrilautapelien pitkään ketjuun liittyy Destiny Horizonsin Destiny Aurora: Renegades:
https://www.kickstarter.com/projects/11 ... board-game

Luvassa on edes hieman harvinnaisemmin paitsi jalkamiesten, -naisten ja -tiesminkä keskinäistä mäiskettä, myös avaruushävittäjien välistä kahakointia. Molempiin hommiin löytyy miniatyyrit kahdelle osapuolelle (avaruuspoliisit ja kapinoitsijat), joita ei toki erikseen saa ostaa. EU Friendly -leima löytyy ja rahoitusrajakin on jo ylitetty.

---

Perinteisemmän miniatyyrimeiningin vetovoimaan luottaa puolestaan melko pitkän linjan yrittäjä Rebel Minis, joka koettaa potkukäynnistää eläimistä inspiroituneiden mechojen linjastoa projektilla Rise of the Animechs:
https://www.kickstarter.com/projects/11 ... e-animechs

Materiaalina on metalli ja skaala taitaa olla nominaalisesti enempi luokkaa 15mm, mutta kyllä nuo ainakin robotteina menevät 28mm mallienkin rinnalla täydestä. Mechojen suunnitelusta ja 3D-mallintelusta vastaa John Bear Ross. Ei EU Friedly, mutta kylläkin rahoittunut (kynnys oli hyvin matalla).
HeRoS: tauolla ainakin toistaiseksi
Mazikainen
Viestit: 701
Liittynyt: Ma 04.11.2002 13:27
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Miniatyyripotkustartit

Viesti Kirjoittaja Mazikainen »

Noita heksamodulaareja on ollut ihan myynnissä ainakin "geohex" -nimisinä jossain vaiheessa. Niiden käyttäjät valittelivat juurikin että setuppi kestää iäisyyden, materiaali on tilasyöppöä ja laatat lähtevät helposti liikkumaan.

Minä koetin tehdä hybridiratkaisulla heksan muotoisia kukkulan palasia vaahtomuovista jotka sitten sai jätettyä maastomaton alle. Ratkaisu oli ihan tyydyttävä mutta heksojen yhdistely söi hermot silti niin nykyään leikkaan vauhdista sopivan kokoiset lämpäreet vaahtomuovia pöydälle jos ei satu olemaan sopivia. Static grass mat siinä päällä on vähän rypyssä mutta toimii aikankin 6-20 -millisille ihan hyvin.

Eiköhän tuo silti toimi ihan hyvin jos kukkularakenteet eivät ole turhan monimutkaisia. Esim. joku Commands&Colors -pelin maastojen teko ei varmastikaan olisi kohtuuton urakka.
http://mazikainen.blogspot.com Figu- ja sotapeliprojekteja.
Avatar
tnjrp
Viestit: 2652
Liittynyt: Ke 21.08.2002 13:32
Paikkakunta: Piikkiö
Viesti:

Re: Miniatyyripotkustartit

Viesti Kirjoittaja tnjrp »

Tämmöinen esimaalailtua scifimaastoa tarjoava projekti on käynnissä vielä 11 päivää. Lukekaa lisää linkin takana olevasta ketjusta.
HeRoS: tauolla ainakin toistaiseksi
Avatar
tnjrp
Viestit: 2652
Liittynyt: Ke 21.08.2002 13:32
Paikkakunta: Piikkiö
Viesti:

Re: Miniatyyripotkustartit

Viesti Kirjoittaja tnjrp »

Bad Squiddo Britanniasta vie seikkailemaan postapokalyptiseen autiomaahan wanhan coulucunnan 28mm heroic -tyyliteltyjen naisjengiläisten (ja muutaman satunnaisen hassutuksen) matkassa:
https://www.kickstarter.com/projects/15 ... miniatures

Materiaalikin on vanhan ajan henkeen valkometalli, pääosin. Rahoittumiskerroin 6, tosin matalahkolta lähtötasolta, ja aikaa osallistua vielä 10 päivää.
HeRoS: tauolla ainakin toistaiseksi
Avatar
Gene Steeler
Viestit: 351
Liittynyt: Ma 29.07.2002 15:08
Paikkakunta: Salo

Re: Miniatyyripotkustartit

Viesti Kirjoittaja Gene Steeler »

Scifi-maalaivastopeli muovisilla "aluksilla" Heavy Gearin maailmassa.

https://www.kickstarter.com/projects/14 ... es-wargame

Skaalana 1/2500, alukset 9-12cm pituisiä jötkäleitä. Pienemmät yksiköt tulevat tokeneina tai 1/500 skaalassa riippuen toteutumisasteesta...
Sumppi Ry - Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat
Heavy Gear Blitz!
Avatar
tnjrp
Viestit: 2652
Liittynyt: Ke 21.08.2002 13:32
Paikkakunta: Piikkiö
Viesti:

Re: Miniatyyripotkustartit

Viesti Kirjoittaja tnjrp »

Apokalypsia 28mm skaalassa lisää, tällä kertaa Kraken Wargamesilta:
https://www.kickstarter.com/projects/89 ... p-wargames

Nyt tosin kyseessä eivät ole selviytyjiä mallintavat figuurit vaan sekalaiset maastonpalat. Materiaalina on polyuretaani ja yhteensopivuus Krakenin julkaisemien pelimattojen kanssa taataan. Lähdemaana Saksa eli projekti lienee EU Friendly vielä parin vuoden päästäkin. Rahoittunut kertoimella 3+.

---

"Ihan jotain muuta" -periaatteella taas löytyy tällaista.
HeRoS: tauolla ainakin toistaiseksi
Avatar
Dr. Icchan
Viestit: 3407
Liittynyt: Ti 28.07.2009 21:51
Paikkakunta: PK-seutu
Viesti:

Re: Miniatyyripotkustartit

Viesti Kirjoittaja Dr. Icchan »

Kingdom Death: Monster 1.5 kickstarter käynnistyi ja black fridayn kunniaksi kaikki kamat on -50% Kingdom Death shopista:
https://www.kickstarter.com/projects/po ... monster-15 jo 2,6 miljoonaa dollaria kerätty.

https://shop.kingdomdeath.com/
Snowtrooper
Viestit: 1283
Liittynyt: Pe 20.08.2004 11:22
Paikkakunta: Helsinki

Re: Miniatyyripotkustartit

Viesti Kirjoittaja Snowtrooper »

Dr. Icchan kirjoitti:Kingdom Death: Monster 1.5 kickstarter käynnistyi ja black fridayn kunniaksi kaikki kamat on -50% Kingdom Death shopista:
https://www.kickstarter.com/projects/po ... monster-15 jo 2,6 miljoonaa dollaria kerätty.

https://shop.kingdomdeath.com/
Siperia on näköjään opettanut aikataulun tällä kertaa realistiseksi: "Wave 4 & Beyond - Estimated Delivery Winter 2020"
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleiset miniatyyrikeskustelut”