Warhammer ja GW:n pörssiyhtiölogiikka

Keskustelut, jotka liittyvät miniatyyripeleihin mutta jotka eivät sovi muihin keskustelun alueisiin.
Avatar
ile
Viestit: 1429
Liittynyt: Pe 01.05.2009 02:01
Paikkakunta: Helsinki | Malminkartano

Warhammer ja GW:n pörssiyhtiölogiikka

Viesti Kirjoittaja ile »

Kaikissa ketjuissa aletaan näköjään pohtimaan GW:n pörssiyhtiölogiikkaa, mahdollista taantumaa tai menestystä, ja tällä hetkellä etenkin Warhammerin ilmettä 9. edikan jälkeen.

Vältetään offtopiccia. Puhutaan näistä asioista täällä. Ammun itseäni jalkaan ensimmäisellä viestillä. :)

Puhuttiin korvikevalmistajista, FABA:n sankariukkojen huhutusta 6kk myyntiajasta sekä GW:n kyvystä pitää IP (Intellectual property) itsellään ja siten rajata vaihtoehtotuotteiden käyttöä.

tneva82 kirjoitti:
Darius kirjoitti:Luulisi tosin että tuo että tekee kaikista premium figuista vain rajallisen määrän vain tuo ihmisiä käyttämään entistä enemmän vaihtoehtovalmistajia tai kiinalaisia. Jos figua ei enää virallisesti saa, niin paljon alempi kynnys hakea korviketta tai halpakopiota.
Paitsi että korvikevalmistajalla kestää hetki tehdä vastaava. Figujen myynti tapahtuu ensimmäisten kuukauksien aikana pääosin. Kun GW ei edes meinaa myydä pitkään ei paljoa häiritse korvaajat kun tavoitetut myynnit on jo saavutettu. Sitten vaan uutta figua myyntiin eikä vanhoja figuja roiku varastossa porukan ostaessa korvikevalmistajalta.
Voi olla hankala nykyään löytää fantasiafigun ideaa, jota ei jo olisi joku muu toteuttanut. Voisi lähteä kikkelöimään sillä, että aina kun GW tekee uuden FABA-figun, etsii jo markkinoilla olevan vastaavan tai tarpeeksi lähellä olevan. Väitän, että näitä kyllä löytyy melkein aina, ja aika usein esteettisesti OK ja korkeintaan samalla hinnalla. Nimenomaan FABAn puolella, koska GW on tähän mennessä pelannut melko klisheisillä lajityypeillä. Siitä ehkä kannattaakin päästä eroon. Vain jokin ihan erilainen voi erottaa GW:n muista, ja ylipäätään sallia IP:n edes samassa mitassa kuin Space Marinelle (olkapanssarit).


Jäljelle jää kysymys siitä, pitääkö figun pelin takia olla about tietyn korkuinen. Pelin takiahan alustan pitää olla jonkun kokoinen. Pelin takia suoraan GW:lta ostettu figu on aina automaattisesti sopiva, eikä aikaa ja energiaa kulu etsimiseen ja modailuun. Voi olla, että huono suorittaminen pelissä vähentää joidenkin ukkojen myyntiä. Saa nähdä, muutetanko peliä ja pelitestausta niin, ettei näin enää yhtä selkeästi olisi. Vanhemman jengin marinoista huolimatta peli näyttää olevan täysin keskeinen osa GW harrastusta. Tämä näkyy ainakin siitä, että (pieni) jengi uhoaa koko harrastuksen lopettamisella vain siksi, että nimenomaan GW:n valmistama ja alati haukuttu peli ehkä muuttuu enemmän kuin edikoiden vaihdoksissa yleensä. Peli on kaikilla seuraamillani keskustelupalstoilla se, mikä ihmisiä yhdistää ja risoo. Muusta ollaan kiltisti aika samaa mieltä.


Luulisin, että GW:n kyky myydä figuja on aika monen asian summa. Ideat + laatu + tunnettuus + näkyvyys + laajalti pelattu peli. Suuri osa jengistä ei yksinkertaisesti lähde etsimään vaihtehtofiguja, vaan ostaa sen helposti suoraan GW:ltä. Myynnistä päätellen GW:n ideat on jengin mielestä hyviä, kohkaamisesta huolimatta useimmat GW:n pelit on jengin mielestä kivoja, monet eivät muusta tiedäkään kuin GW:sta, GW:n liikkeistä saa vain GW:n tuotteita. Ja erityisesti GW:n multipart muovi on kyllä laadukasta, jos se estetiikka puree.

Tavallaan pääjohtaja on oikeassa: ruikutuksesta huolimatta myyntiä on ja voittoa on. Osinkoja jaetaan eurooppalaisesta taantumasta huolimatta. Ja tietenkin tämän kohkaamisen seurauksena GW:sta ja Warhammerista puhutaan netissä tosi paljon. Jos ajatellaan leluja valmistavan pörssiyhtiön menestystä nykyisessä bisnes- ja kulutusympäristössä, pullat on aika hyvin uunissa. (Kiitos Snowtroopperille tämänkin asian kiteyttämisestä hiljattain!) Erityisesti kun muistetaan, että lelut tehdään Englannissa sikäläisellä työvoimalla ja markkinointi- ja asiakaspalvelu hoidetaan Englannista sikäläisellä työvoimalla. GW ei ole siirtynyt Intiaan tai Kiinaan. Palkkataso on eri, ja tästä huolimatta voittoa syntyy. Firma uskaltaa edelleen tehdä figuja varastoon, eikä pelaa Kickstartereiden tai vastaavien kanssa. Sillä on toista sataa kivijalkaliikettä aika monella mantereella. Firma on ainakin toistaiseksi äärettömän vahva miniatyyrimarkkinoilla.

Tietenkin GW:n hitaasti mutta tasaisesti laskeva pörssikurssi viittaa siihen, että tänä keväänä sijoittajat keksivät parempia sijoituskohteita tai säästävät rahaa. Toisaalta GW:n osakekannasta kuitenkin vain hyvin pieni osa vaihtelee omistajaa, ja pörssikurssin muutos perustuu nappikauppaan. Arvon lasku on ainakin osittain näennäistä. Isot omistajat näyttävät pitävän salkkunsa ja olevan siihen pääsääntöisesti tyytyväisiä.

-ile
Avatar
tneva82
Viestit: 8632
Liittynyt: To 15.08.2002 11:51
Paikkakunta: Salo

Re: Warhammer ja GW:n pörssiyhtiölogiikka

Viesti Kirjoittaja tneva82 »

ile kirjoitti:Voi olla hankala nykyään löytää fantasiafigun ideaa, jota ei jo olisi joku muu toteuttanut. Voisi lähteä kikkelöimään sillä, että aina kun GW tekee uuden FABA-figun, etsii jo markkinoilla olevan vastaavan tai tarpeeksi lähellä olevan. Väitän, että näitä kyllä löytyy melkein aina, ja aika usein esteettisesti OK ja korkeintaan samalla hinnalla. Nimenomaan FABAn puolella, koska GW on tähän mennessä pelannut melko klisheisillä lajityypeillä. Siitä ehkä kannattaakin päästä eroon. Vain jokin ihan erilainen voi erottaa GW:n muista, ja ylipäätään sallia IP:n edes samassa mitassa kuin Space Marinelle (olkapanssarit).
Ehkä. Mutta silti GW:lle tuottoisin aika figulle on nimenomaan ensimmäiset kuukaudet. Joten siksi käy taloudellisesti järkeen tuollainen jatkuvasti uusia ulos linja ja vanhat veke. Uusia tuotteita haluavat ulos koska se nostaa myyntiä. Vanhat figut myyvät huomattavasti hitaammin alun jälkeen joten käy heille kalliiksi ylläpitää esmes jotain high elf spearmen boksia joka ei enää myy isoja määriä. Mutta jatkuva uusien tuotteiden tuominen tarkoittaa aivan järkyttävän isoa kataloogia. Tekee hankalaksi sisäisesti ja 3rd party kaupoilla on tuskaa pitää täyttä linjaa kaupassa(ja jos ei niin ei paljoa asiakkaita houkuttele. Miksi pyytää kauppaa tilaamaan tuotteita kun voisi samalla vaivalla saada kotiinkuljetettuna tilattua...).
Vanhemman jengin marinoista huolimatta peli näyttää olevan täysin keskeinen osa GW harrastusta. Tämä näkyy ainakin siitä, että (pieni) jengi uhoaa koko harrastuksen lopettamisella vain siksi, että nimenomaan GW:n valmistama ja alati haukuttu peli ehkä muuttuu enemmän kuin edikoiden vaihdoksissa yleensä. Peli on kaikilla seuraamillani keskustelupalstoilla se, mikä ihmisiä yhdistää ja risoo. Muusta ollaan kiltisti aika samaa mieltä.
Paitsi GW:n mielestä. Mikä on huolestuttavaa koska he päätökset tekee.
Luulisin, että GW:n kyky myydä figuja on aika monen asian summa. Ideat + laatu + tunnettuus + näkyvyys + laajalti pelattu peli. Suuri osa jengistä ei yksinkertaisesti lähde etsimään vaihtehtofiguja, vaan ostaa sen helposti suoraan GW:ltä. Myynnistä päätellen GW:n ideat on jengin mielestä hyviä, kohkaamisesta huolimatta useimmat GW:n pelit on jengin mielestä kivoja, monet eivät muusta tiedäkään kuin GW:sta, GW:n liikkeistä saa vain GW:n tuotteita. Ja erityisesti GW:n multipart muovi on kyllä laadukasta, jos se estetiikka puree.
Jaa niiden jatkuvasti laskevien myyntien? Faban 100% kuoppaaminenkin oli kortilla ennenkuin päättivät uudistaa peliä ja sen yleistä rakennetta urakalla...Faban myynnit on melkolailla zip. 40k ja lisenssit on se mikä pitää GW:tä tuottavana.
Tavallaan pääjohtaja on oikeassa: ruikutuksesta huolimatta myyntiä on ja voittoa on.
Molemmat jotka syöksyvät alas täyttä päätä vaikka ovat viime vuosina julkaisseet isoja julkaisuja enemmän kuin koskaan ja säästöjä tehty. Ei siis todellakaan ole tilanne jossa voivat olla paikoillaan.
https://middleagedstrategybattlegamers.home.blog/ <- Turun suunnan LOTR pelaajien blogi
Avatar
ile
Viestit: 1429
Liittynyt: Pe 01.05.2009 02:01
Paikkakunta: Helsinki | Malminkartano

Re: Warhammer ja GW:n pörssiyhtiölogiikka

Viesti Kirjoittaja ile »

tneva82 kirjoitti:Mutta silti GW:lle tuottoisin aika figulle on nimenomaan ensimmäiset kuukaudet.
Tästä ei liene epäselvyyttä, ja tähän vahvuuteen GW näyttää nyt sijoittavan.
tneva82 kirjoitti:
ile kirjoitti: Vanhemman jengin marinoista huolimatta peli näyttää olevan täysin keskeinen osa GW harrastusta.
Paitsi GW:n mielestä. Mikä on huolestuttavaa koska he päätökset tekee.
Peliä on pelattu vuosikymmenet huolimatta siitä, ettei se niin kummoinen peli ole. Monien mielestä kasiedikka on hyvä peli, parempi kuin edelliset edikat. Armeijakirjojenkin tasapainoon on oltu enimmäkseen tyytyväisiä. Voi olla, että sen figutarve karkoitti aloittelevat pelaajat. Pelin muuttaminen sellaiseksi, että sitä voi pelata vähemmillä figuilla, on ilmeisesti GW:n listalla. Eikös se nyt ole aika järkevä idea, nimenomaan jos jengin marinoita ja kohkaamista seuraa? Huhuttu on, että nykyisilläkin armeijoilla voi edelleen pelata, minkä voi itse asiassa tulkita kumarrukseksi vanhoille faneille, jotka eivät näytä olevan GW:n target group.

Tietenkin ET:n esittelemä kaikkien rajoitusten poistaminen ja millä tahansa figuläjällä pelaaminen tuntuu älyttömältä, kun ajatellaan nykyedikan pohjalta ja turneepelaamisen sisältä. Se on kuitenkin hyvin perusteltavissa: voit pelata sillä, mitä on. Jos uusi edikka on suunniteltu tällaiseksi, voimme olettaa, että se on jotenkin otettu huomioon. Fanit tietenkin ulvoo, ettei tarpeeksi hyvin ja peli on rikki, mutta rikkinäistä FABAahan sitä on tähän mennessäkin jaksettu pelata. Kotisäännöt ja PJ:n rooli mainitaan kai virallisessa sääntökirjassakin.

Eikä kukaan ole sitä ysiedikkaa vielä lukenut ja esitellyt meille, joten sen pelin filosofiasta ja tasapainosta on turha vielä keskustella. Ottaen huomioon, että GW ei omien sanojensa mukaan keskity pelien tekemiseen, se on kuitenkin saanut markkinoille laajalti pelattuja pelejä tälläkin vuosituhannella. Varmaan investoinnit pelinkehitykseen ovat olleet ihan OK tasolla. Se, että ysiedikka on huhujen mukaan niinkin eri peli kuin perinteinen FABA, kertoo siitä, että peliä on mietitty. Eiköhän se ole selvä viesti siitä, että GW kokee tarpeelliseksi ajatella peliäkin - vaikka sitten kaiken muun ehdoilla.
tneva82 kirjoitti:Faban 100% kuoppaaminenkin oli kortilla ennenkuin päättivät uudistaa peliä ja sen yleistä rakennetta urakalla...Faban myynnit on melkolailla zip. 40k ja lisenssit on se mikä pitää GW:tä tuottavana.
40K vetää GW:tä, siitä ei liene epäilystäkään.

Mutta kukaan ei ole esitellyt mulle GW:n tasetta, jossa FABA:n myynti ja linjaston yllpäidon kustannukset olisivat selkeästi esillä. FABA voi olla marginaalipeli, joka tuottaa marginaalisesti, mutta onko se tuottanut tappiota? On pörssiyhtiön logiikkaa pelata vahvuuksilla ja tavoitella isompia voittoja, ja nimenomaan tämä logiikka taisi ehdottaa FABAn hylkäämistä. Se ei vielä kerro meille, että linjasto sinällään oli tappiollinen. Aivan ilmeisesti se ei kuitenkaan nykyisellään vastaa GW:n ja omistajien toiveisiin.
tneva82 kirjoitti:
ile kirjoitti:Tavallaan pääjohtaja on oikeassa: ruikutuksesta huolimatta myyntiä on ja voittoa on.
Molemmat jotka syöksyvät alas täyttä päätä vaikka ovat viime vuosina julkaisseet isoja julkaisuja enemmän kuin koskaan ja säästöjä tehty. Ei siis todellakaan ole tilanne jossa voivat olla paikoillaan.
Tämän hetken lelumarkkinoilla ja varsinkaan figupelimarkkinoilla ei mikään iso firma voi olla paikoillaan. (Ja GW on figupelipuolella kai edelleen se ainoa iso.) Kuten Snowtrooper ja smaxx aiemmin ovat todenneet, olosuhteisiin nähden GW on onnistunut tekemään oikeita liikkeitä ja pysymään isona ja voitollisena, kun talouden ja etenkin Englannin talouden yleiset mittarit näyttävät pahemmilta. Sijoittajilla on enemmän tietoa kuin meillä, ja he katsovat kokonaisempaa kuvaa markkinoista kuin me. Harva myy GW:n osakkeita. Siihen suuntaan GW näyttää säilyttäneen kasvonsa. Sillä perusteella tirehtööri uskaltaa kutsua nettikeskusteluja ruikutukseksi.

Toki suunta on alaspäin, ei sitä voi kieltää, mutta painotan olosuhteita ja markkinoita yleensä, ja sitä, että toiminta on edelleen roimasti voitollisempaa kuin keskimääräisen pörssifirman. GW vain on ollut niin hävyttömän tuottoisa muutaman viime vuoden ajan, että siihen nähden "normalisoituminen" on selvää laskua.

Tunnetusti 90% yrittämisestä ei tuota, mutta se 10% tuottaa voittoa kaikkien niiden muiden edestä. Kaikilla tuotekehittelyä harrastavilla firmoilla on koko ajan floppeja. Kuitenkin varsinkin viime aikoina FABAn isot julkaisut (ET) on kai järjestään myyty loppuun nopeasti, eikö? Eli ne ovat olleet lopulta voitollisia, ellei GW ole varta vasten suunnitellut tuotetta ja myyntitapaa, josta ei voi saada voittoa, vaikka tuote myytäisiin loppuun.

Dreadfleet ei ehkä tuottanut voittoa. Mistä muusta GW:n tämän vuosikymmenen uudesta tuotteesta tiedämme, ettei se tuottanut voittoa? Hobitti? Onko näyttöä, että FABAn uudet jutut eivät tuottaisi voittoa?

Rajattujen painosten myyntityylin onnistuminen on ilmeisesti johtanut siihen, että GW nyt panostaa juuri tällaiseen tuotantoon ja myyntiin myös figuissa. Siis pelaa valtiksi osoittautunutta korttia. Sen pitäisi näyttää hyvältä ainakin sijoittajien mielestä, vaikka homman toimivuus punnitaan vasta, kun se toteutetaan. GW siis ei pysy paikallaan, vaan kehittää uusia strategioita. Toki se voi mokata ja kääntyä tappiolliseksi, koska just tätä markkinastrategiaa ei kai ole ennen kokeiltu figupelipuolella. Keräilylelupuolella se vaikuttaa toimivalta. Aika näyttää, povaaminen on just sitä, povaamista.


Kaiken kohkaamisen ytimessä on se, että GW ei kerro mitään asiakkailleen, vaan pitää heitä/meitä vain ostajina, rahan antajina. Kun emme tiedä mitään, eikä kukaan vastaa kysymyksiimme, syntyy käninää, huhumylly, nokkapokkaa ja suoranaista vihaa. En nyt kuitenkaan tiedä, kuinka paljon LEGO tai joku prinsessamuoviponien valmistaja kommunikoi kuluttajien kanssa, muuten kuin kuvastoilla ja lehdyköillä, joissa näytetään, mitä kivaa fanit tai firman omat tyypit ovat tuotteilla tehneet. GW vertaa itseään näihin firmoihin.

GW:n hommista tekee erilaista nimenomaan se peli, ja siksi GW:n on täytynyt pitää yllä Errata- ja FAQ-osastoja. Siksipä nytkin firma on tarttunut peliin ja ilmeisesti uusii FABAa kovalla kädellä. Se on suora tunnustus sille, että peli kuitenkin merkitsee. Voi olla, että firman pitäisi tehdä vielä enemmän nykyisellä somen ja palvelun aikakaudella, mene ja tiedä. Tulos näyttää.

-ile
Avatar
Tankki
Viestit: 630
Liittynyt: La 03.08.2002 21:02
Paikkakunta: Vampula/Pori

Re: Warhammer ja GW:n pörssiyhtiölogiikka

Viesti Kirjoittaja Tankki »

ile kirjoitti:
Puhuttiin korvikevalmistajista, FABA:n sankariukkojen huhutusta 6kk myyntiajasta sekä GW:n kyvystä pitää IP (Intellectual property) itsellään ja siten rajata vaihtoehtotuotteiden käyttöä.
Sinällään näkisin että tuo huhuttu 6kk myyntiajat joillakin boxeilla ja pienemmän figumäärän vaativa peli voisi olla hyvinkin toimiva liiketoimintamalli nykyaikana. Pohjustetaanpa tätä ensiksi toteamalla, että ihmisten vapaa-aika on kuitenkin nykyään hyvin rajallista ja samasta ajasta kilpailee kaikki muutkin sivilisaatiomme tuotokset, joten epäilen GW:tä huolettavan enemmän esimerkiksi konsolivalmistajien liikkeet kuin vaihtoehtofiguurien valmistajat. Figuuripelaajat voidaan myös hyvinkin karkeasti jakaa kahteen luokkaan: pelaajiin ja keräilijöihin. Tällaisessa maailmassa pelaajille on vaikeaa myydä peliä, jossa voi joutua kokoamaan ja maalaamaan kymmeniä samanlaisia figuureja, jotta saat yhden toimivan yksikön pelikentälle. Itsekin saatan jo painia että saan naputeltua 10 samanlaista nappia maaleihin ja sekin vie roimasti aikaa.

Moni miniatyyreillä leikkivä säheltäjä (ellei nyt kaikki harrastuksensa aikana?) on myös varmasti sortunut heräteostoksiin syystä tai toisesta. GW saattaisi lyhyen elinkaaren omaavilla tuotteilla iskeä juuri tällaisiin kulutustapahtuumiin, koska kuluttajalle ne tarjoaisivat a) uutuuden viehätyksen b) syyn ostaa, koska niitä ei kuitenkaan kohta saa kaupoista. Lisäksi pienen alkupanostuksen peli tukisi näitten boxien myyntiä ja ylipäätänsä harrastuksen aloittamista, sillä kulutustapahtuma ei sido ostajaa myöhempien ostojen tekemiseen. Ajatustasollahan voi olla melko lannistavaa ostaa empiren kymmenen state troopin boxi tietäen, että pitää ostaa ja maalata 30 samanlaista lisää saadaksesi toimivan yksikön.

Lyhyen elinkaaren boxi on myös hyvin kustannustehokasta GW:lle, koska muotti on halpa ja myyntimäärä on helposti ennustettavissa (ja todennäköisesti saavutettavissa) + tnevan mainitsemat varastointihyödyt eli säästöä saadaan pienen varastokapasiteetin kuormittavuuden kautta. Riski on myös firmalle pienempi, koska muottiin ja varastoon ei sitoudu juurikaan pääomaa.

En siis näe, että GW siirtyisi pienemmän aloituspanoksen peliin ja osaksi lyhyen elinkaaren tuotteisiin vaihtoehtovalmistajien takia, vaan ihan kuluttaja- ja kustannuslähtöisistä syistä, mutta kilpailijoiden/vaihtoehtovalmistajien kampittaminen on tietysti aina kiva bonus.
Quanto fa due meno uno? Fa uno.
Avatar
smaxx
Valvoja
Viestit: 8429
Liittynyt: Ti 13.02.2007 17:29
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Warhammer ja GW:n pörssiyhtiölogiikka

Viesti Kirjoittaja smaxx »

Onhan toi GW:n pörssikurssi aika levoton otus :

Kuva

Vrt vaikka Sampo :
Kuva

Tai Kone :
Kuva

Kaikissa näkyy syklisyyttä, ja tietyt maailmantalouden murrokset (Lehmans yms) mutta GW:llä se perustaso ei oikein ota noustakseen. Pörssikurssihan heijastelee loppujen lopuksi firman nettotuloksen määrää minun vähäisen ymmärrykseni mukaan. Se voi olla selkeästi ylempänä tai alempana kuin tuloksentekokyky, ennakoiden jo tulevia. Esim Googlen kurssi oli pilvissä jo ennen kuin se teki tulosta, mitä se nyt sitten tekeekin. Jos tulostasoa ei olisi alkanut näkyä, olisi kurssikin romahtanut.

Firman arvo, eli pörssikurssi on karkeasti sanottuna normaalilla stabiililla ei-listatulla yhtiöllä ~4-10 * sen EBIT (Earnings before interests and taxes). Jos on kovat kasvuodotukset, jotain (todella) merkittävää IPR:ää jolla tulevina aikoina tehdä tulosta, arvo voi olla korkeampi. Vastaavasti jos on ankeat ajat näköpiirissä tai firman toiminnassa jotain pommia se voi olla pienempi. Vastaavasti kaikenlainen positiivinen hype ja huono imago nostavat ja laskevat arvoa jonkun aikaa, koska niiden odotetaan heijastuvan nettotulokseen.

Niinpä noin pörssiyrityksenä on hyvin vähän merkitystä mistä se GW:n raha tulee, ottaako asiakkaita pannuun vai ei, onko firma peli vai keräilyfirma. Ainoastaan nettotulos merkitsee. Logistiikasta säästetty punta on yhtä arvokas kuin myynnistä tullut lisäpunta. Tokihan kaikki mitä firma nyt tekee vaikuttaa sen tulevaisuuteen, mutta lopulta ainoastaan taloudellisella tuloksella on vaikutusta pörssikurssiin. Ja firman johtoa palkitaan lopulta ainoastaan firman arvon kehittämisen mukaan.
Nopat ja Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho
Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään : https://www.facebook.com/groups/553301271491198/
Avatar
Sotahullu
Viestit: 1480
Liittynyt: Ti 24.02.2009 20:52

Re: Warhammer ja GW:n pörssiyhtiölogiikka

Viesti Kirjoittaja Sotahullu »

Oli yritys mikä tahansa, sen pitää tehdä voittoa. Oli se pörssissä tai ei.

Muutenkin, en ole sellainen ihminen joka julistaa jonkin täysin flopiksi (okei, Indiana Jones 4...) ennen kuin näkee lopputuloksen. Ihmisten luulisi innostuvan siitä että jokin peli vedetään uusiksi, varsinkin kun yleinen mielipide on että pelissä ei ole tasapainoa.
Nykyään suunnittelee Itä-Saksan johtamista.
Avatar
tneva82
Viestit: 8632
Liittynyt: To 15.08.2002 11:51
Paikkakunta: Salo

Re: Warhammer ja GW:n pörssiyhtiölogiikka

Viesti Kirjoittaja tneva82 »

Sotahullu kirjoitti: Ihmisten luulisi innostuvan siitä että jokin peli vedetään uusiksi, varsinkin kun yleinen mielipide on että pelissä ei ole tasapainoa.
Paitsi jos omistaa satojen tai tuhansien eurojen kokoelman johon käytetty rutosti aikaa ja yhtäkkiä menee käyttökelvottomaksi. Voisi "vähän" ketuttaa.

Ei myöskään naurattaisi jos vaikka olisi käytettävissä siitä sinun 200+ figun armeijasta joku 20-40 nappia on käytettävissä normi pelikoossa ja sekin vaatisi uudelleenbasetusta(mikä voisi joissain tapauksissa käydä hemmetin kalliiksi).
https://middleagedstrategybattlegamers.home.blog/ <- Turun suunnan LOTR pelaajien blogi
Avatar
Lord of Carcassonne
Viestit: 6084
Liittynyt: Ke 18.01.2006 13:03
Paikkakunta: Orivesi

Re: Warhammer ja GW:n pörssiyhtiölogiikka

Viesti Kirjoittaja Lord of Carcassonne »

tnevan kanssa samaa mieltä.

Tuntuu olevan rikkaat osake omistajat tärkeämpiä kuin itse pelit joilla rahaa tuodaan. Noh, saas nähdä mitä tulevaisuudessa tapahtuu.
WHFB pelit 8.edikassa.(1.1.2014 alkaen)
Armeija V/T/H
Bretonnia 0/0/0
WH40k pelit (1.1.2014 alkaen)
Tau empire 10W/1T/9L Eldars(Iyanden): 2W/1T/7L CSM 6W/0T/10L Iron hands 6W/0T/3L
Avatar
ile
Viestit: 1429
Liittynyt: Pe 01.05.2009 02:01
Paikkakunta: Helsinki | Malminkartano

Re: Warhammer ja GW:n pörssiyhtiölogiikka

Viesti Kirjoittaja ile »

Tuhat kertaa mainittu pointti siis on, että ainakaan GW:n mielestä sitä rahaa ei FABAn kasiedikan meiningillä tule tarpeeksi sisään.

Silloin saattaa olla nimenomaan pelin/figujen tms. vika, ettei rahaa tule sisään. Ja silloin on mielekästä muuttaa peliä/figuja. Vika tosin saattaa olla myös muualla, kuten hinnoittelussa. Jotkut firmat hinnoittelevat itsensä ulos markkinoilta. Onko silloin tuote liian kallis valmistaa, vai onko firman voitontavoittelu katteettomalla pohjalla? Mene ja tiedä. GW:sta huhutaan vuoroin molempia, mutta eipä ole FABAn tuotanto- ja kulurakennetta esitelty suurelle yleisölle. Eikä esitelläkään. Se on siis puhdasta arvailua, mutta tottakai jotakin voidaan arvata yhtiön liikkeistä.

Tottakai joku segmentti pelaajista ostaa edelleen kohtuu paljon FABAn figuja ja tuotteet siis liikkuvat jonkin verran. Emme tiedä paljonko. Pointti on, että GW:n mielestä ei tarpeeksi. Siksi on tämä ketju, että voisimme puhua GW:n pörssiyhtiölogiikasta. Ilman pelaajien henkilökohtaisia pahoja fiiliksiä ja tunteilua, joita nuo muut ketjut ovat jo ihan tarpeeksi täynnä.

Ja kyllä mä ymmärrän, jos on paha fiilis ja tarve purkautua vielä sadannen kerran. Se vain ei muuta mitään, joten parempi kaikille olisi päästä siitä yli, tai ainakin odottaa siihen asti, että nähdään, minkälainen otus se ysiedikka on ja mitkä baset muuttuvat ja minkä muotoisiksi. Ei kandee piehtaroida huhuissa ja pahoissa fiiliksissä. Pelatkaa vaikka niitä pelejä ja maalatkaa niitä ukkoja. Sehän on kivaa riippumatta GW:n kulloisestakin pelistä. Tarkkailkaa, ketkä haluavat pelata nykymeiningillä, perustakaa peliseuroja ja pitäkää hauskaa maailman tappiin. (Tässä ei ole mitään irvailua, koska näin mä ite teen.)

-ile
Snowtrooper
Viestit: 1282
Liittynyt: Pe 20.08.2004 11:22
Paikkakunta: Helsinki

Re: Warhammer ja GW:n pörssiyhtiölogiikka

Viesti Kirjoittaja Snowtrooper »

Yksi asia ihmetyttää keskusteluissa: jatkuvat vaatimukset siitä, että GW:n pitäisi ottaa huomioon ihmiset, joilla on vuosia/vuosikymmeniä sitten kerätyt valmiit armeijat. Firman näkökulmasta tässä ei ole hirveästi järkeä, näiltä on jo saatu rahat pois ja ellei uusi armeijakirja/edikka pakota muutoksiin, näillä ei ole mitään tarvetta ostaa enää yhtään mitään. Bisneksen perustaminen kiitollisuudenvelkaan entisiä asiakkaita kohtaan on vähän huteraa. Paljon tuottoisampaa on haalia harrastuksen pariin koko ajan uusia es-jonneja joille vanhemmat ostavat kokonaisen armeijan tai pari, kunnes vuoden-parin kuluttua havaitaan ettei kiinnostus riitäkään ja rojut myyntiin tai roskiin. Ja jos vielä käytettyjen figujen jälkimarkkinat voisi kieltää, niin GW olisi tehnyt sen jo (vrt. pelitalojen ulina konsolipelien jälleenmyynnistä ja yritykset estää tämä).

Juna meni jo siinä vaiheessa kun perustajat ottivat exitin ja listasivat firman pörssiin, pörssiyhtiö toimii niin kuin pörssiyhtiö toimii. Aporpoo, useimpien pörssiyritysten suurimpia omistajia ovat eri maalaiset eläkerahastot. Kyllä se on niin kauan kivaa valittaa pahoista suuryrityksistä jne. kunnes kysymys käännetäänkin niin päin, jotta haluatko sinä tinkiä eläkkeestäsi ja kuinka paljon? Siinä vaiheessa aika moni löytääkin yllättäen sisäisen riistäjäkapitalistinsa.
Avatar
smaxx
Valvoja
Viestit: 8429
Liittynyt: Ti 13.02.2007 17:29
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Warhammer ja GW:n pörssiyhtiölogiikka

Viesti Kirjoittaja smaxx »

En rajoittaisi ahneutta ainoastaan pörssiyrityksiin :) kyllä muullakin tavalla yrityksiä omistavat osaavat ahneita olla...
Nopat ja Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho
Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään : https://www.facebook.com/groups/553301271491198/
Avatar
tneva82
Viestit: 8632
Liittynyt: To 15.08.2002 11:51
Paikkakunta: Salo

Re: Warhammer ja GW:n pörssiyhtiölogiikka

Viesti Kirjoittaja tneva82 »

Snowtrooper kirjoitti:Yksi asia ihmetyttää keskusteluissa: jatkuvat vaatimukset siitä, että GW:n pitäisi ottaa huomioon ihmiset, joilla on vuosia/vuosikymmeniä sitten kerätyt valmiit armeijat. Firman näkökulmasta tässä ei ole hirveästi järkeä, näiltä on jo saatu rahat pois ja ellei uusi armeijakirja/edikka pakota muutoksiin, näillä ei ole mitään tarvetta ostaa enää yhtään mitään..
ensinakin se et vanhat pelaajat ei osta on puuta heinaa. toiseksi tyytyvaiset vanhat pelaajat ovat ne jotka tuo uusia pelaajia.gw ei mainosta joten jos vanhat pelaajatlahtee ei uusia pelaajia juurikaan tule.

hmm...vanhat lahtee, uusii ei tuu. ketka niita sit ostaa?
https://middleagedstrategybattlegamers.home.blog/ <- Turun suunnan LOTR pelaajien blogi
Avatar
Dolmot
Valvoja
Viestit: 3521
Liittynyt: Su 04.08.2002 23:10
Paikkakunta: HenkisESti tamperelAinen

Re: Warhammer ja GW:n pörssiyhtiölogiikka

Viesti Kirjoittaja Dolmot »

Snowtrooper kirjoitti:Yksi asia ihmetyttää keskusteluissa: jatkuvat vaatimukset siitä, että GW:n pitäisi ottaa huomioon ihmiset, joilla on vuosia/vuosikymmeniä sitten kerätyt valmiit armeijat. Firman näkökulmasta tässä ei ole hirveästi järkeä, näiltä on jo saatu rahat pois ja ellei uusi armeijakirja/edikka pakota muutoksiin, näillä ei ole mitään tarvetta ostaa enää yhtään mitään.
No tuota...tarve kyllä keksitään aina jos vain aihe vähänkin nappaa. Harrastukset toimivat niin. Ekan armeijan perään ostetaan toinen, kolmas ja lopulta kaikki. Ja taidekirjat ja replika-jezzail ja Nurgle-pehmolelu päälle.

Olen ostanut erinäisiin peleihin kaikkea mahdollista ruumismarkkereista lähtien, vaikka näiden käytännön merkitys olisi nolla ja asia aivan yhtä hyvin hoidettavissa pahvinpalalla. Juuri nyt tässä pöydällä on varmaan muutaman satasen edestä hartsimaastoa, jolla ei saa yhtäkään voitto- tai turnauspistettä, mutta sen väsääminen nyt vain on hauskaa ja inspiroivaa. Vasemman käden ulottuvilla on pohjamaaleissa 50 figua noin kahdeksalta eri firmalta, sisältäen paljon siviilejä ilman sen kummempaa peliteknistä roolia. Rahaa on poltettu ihan vain lyijy/hartsiaddiktion vuoksi ja että mieli pysyisi virkeänä. Ainakin viime vuosikymmenellä GW:n parhaita tuloksentekijöitä oli Forge World, vaikka etenkin tuolloin sen tuotteet olivat aika heikosti tuettuja virallisten sääntöjen puitteissa. Tiivistettynä osasto myi yliprameita härpättikoneita ihmisille, joilla raha poltti taskuissa ja pitkään jatkunut keräilyvimma kuupassa. Pelaamisen suhteen nyt ei ollut niin justiinsa.

Mutta mutta...siitä päästäänkin yhteen paradoksiin. Meinasin jo sanoa, ettei tällä pöydällä ole yhtäkään GW-tuotetta. Oli sittenkin, muutama figu 80-luvun Regiments of Renownia, ostettu käytettynä sieltä sun täältä. Aika laiha saldo firmalle, joka kertoo edelleen tekevänsä maailman parhaita figuja ja myy niitä hyllystä useammassakin paikassa pitkin kaupunkia. Voisin ostaa vaikka heti jos vain mieli tekisi, mutta en osta. Osittain syynä on tuotteen laatu, ehkä vielä enemmän firman politiikka. En viitsi edes laskea (figu)euroja, jotka ovat menneet kymmenen vuoden ajan säännönmukaisesti muihin taskuihin.

Tätä kautta tullaankin itse pointtiin. GW:n ei tarvitse priorisoida toimintaansa vuosikymmenten takaisten asiakkaiden toiveiden mukaisesti, mutta nämä voisi silti ottaa huomioon sen verran, etteivät asiakkaat lähde ovet paukkuen keskimäärin kolmen vuoden sisällä kun kupletin juoni selviää. Tunnen vanhan kaartin harrastajia, jotka nyt ostavat satasilla pikku-ukkoja mukuloilleen kun ei tunnu missään asuntolainojen skaalaan nähden, mutta enemmän saatan tuntea sellaisia jotka kiertävät GW-myymälän sadan metrin turvavälin päästä. Jokin sen kioskin bisnesmallissa minusta on pielessä. Miten liikevaihto voi pienentyä vuodesta toiseen, vaikka potentiaalinen asiakaskunta periaatteessa kattaa joka vuosi enemmän sukupolvia? Rahaakin näillä olisi luultavasti enemmän kuin 15-vuotiaalla ruohonleikkuulanttien laskijalla. Verrattakoon nyt vaikka johonkin Legoon, joka ei tietääkseni ole osannut suututtaa fanejaan kovin pahasti. Vanhoja rakkaita peruspalikoitakin saa yhä kaupasta kaiken modernin lisenssisälän vierestä.

Lyhyesti: ei nyt tartte erikseen kosiskella, mutta ei ehkä kannattaisi myöskään paskoa suoraan päälle ja vielä yhtään häpeilemättä.
Peikkojen äly on hitaanlainen ja ne epäilevät kovasti kaikkea mikä on niille uutta.
Avatar
Morze
Viestit: 3206
Liittynyt: La 28.04.2007 22:21
Paikkakunta: pk-seutu

Re: Warhammer ja GW:n pörssiyhtiölogiikka

Viesti Kirjoittaja Morze »

Vanhojen partojen huomioiminen on taidettu jättää enemmän luokkaan "tästä mainittiin silloin joskus, osta figu/uusi versio!", niin kuin Nagashit ja varsinkin nelkkarin puolella epicistä ja Rogue traderista portatut sotakoneet. Forgen edustaa juuri tätä. Mutta epäilisin, että esim. ilmaiseksi tarjottu sisältö samoista aihepiireistä herättäisi voimakkaammin nostalgianpalon fanikunnan ukolaidoilla keikkuvissa veteraaneissa, jotka eivät oikein tiedä, jatkaakko hammereilla, jollain muilla nappuloilla vai pitäisikö koko harrastus jättää muiden kiireiden takia. Lahja kuitenkin herättää ihmisissä jopa suoraa palkintoakin voimakkaamman velvoitteen.
Avatar
smaxx
Valvoja
Viestit: 8429
Liittynyt: Ti 13.02.2007 17:29
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Warhammer ja GW:n pörssiyhtiölogiikka

Viesti Kirjoittaja smaxx »

Hyvä kirjoitus Dolmot ! Mulla tosin on gw:n tuotteita tossa maalauspöydällä sattumalta just nyt parikin settiä... Ja pakko on arvostaa firman osaamista figujen laadussa. Plus tykkään monista asioista mitä gw on faban puolella tehnyt viime vuosina (tirumph & treachery, storm of magic, kasiedikka ja armybookit, tavallaan ET:kin vaikkei kuitenkaan). Mut siitä enemmän kun on näppis käytössä :)
Nopat ja Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho
Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään : https://www.facebook.com/groups/553301271491198/
Avatar
ile
Viestit: 1429
Liittynyt: Pe 01.05.2009 02:01
Paikkakunta: Helsinki | Malminkartano

Re: Warhammer ja GW:n pörssiyhtiölogiikka

Viesti Kirjoittaja ile »

Aika päivittää tätä aihetta.

Lueskelin muutamaa FABAn ja GW:n tilaa ruotinutta ketjua vuosien varrelta. Katselin myös GW:n kurssimuutoksia vuosien varrelta. Arvioin viimeisen parin vuoden tapahtumia näin:

1) FABA todella tukehtui isojen armeijoiden vaatimaan figumäärään ja figujen kovaan hintaan. Kasiedikan pelattavuus ei lopulta riittänyt. Fantasia lajina ei kiinnosta ison pelin edestä, LotR ja Hobbit'kaan eivät lennä. Vanhoja pelaajia vuosi, uusia ei tullut tilalle. Arvatenkin myynti oli huonoa jo kauan ennen kuin siitä yleisesti alettiin puhua. GW mietti jo silloin, mitä pitäisi tehdä.

2) FABAn huonon menestyksen vuoksi oli kaksi vaihtoehtoa: jatketaan samaa jotenkin erilailla tai muutetaan koko homman idea. GW päätti muuttaa koko homman idean viimeistään 2013, samalla kun Special Games kuopattiin. Luultavasti jo vieläkin aiemmin, ehkä jo kasiedikan ilmestymisen aikaan. Uuteen tarvittiin kuitenkin paljon uusia figuja ja varmaan aika paljon peli- ja ennen kaikkea markkinasuunnittelua.

Väliajalla päätettiin myydä lisää FABA-figuja ja kirjoja niille, jotka sitä vielä harrastivat: tästä syntyivät muutamat eri pelityylejä korostaneet lisäosat ja ennen kaikkea ET monine ja kalliine kirjoineen. Lopulta kuitenkin tuli saturaatio: ihan mikä tahansa ei enää myynyt. Samalla iskettiin sisään uusi rajoitettu myynti ja vedettiin tuotteita online-myyntiin. Näin karsittiin tehokkaasti varastointi- ja jakelukustannuksia. Myös 40K:n puolella. Ainakin alkupään ET-kirjojen kohdalla kyettiin myös pönkittämään FABAn kulttimainetta, kun loppuunmyydyistä kirjoista tuli haluttuja ja kalliita. Niidenkään avulla ei kuitenkaan saatu houkuteltua olennaisesti uutta harrastajakuntaa FABAn pariin. Vanhojen rahastus kuitenkin riitti tässä vaiheessa, koska...

3) ...Tammikuun 2014 osakekurssiputoamisen jälkeen GW on tehnyt jotakin historiallista: putoaminen pysähtyi, toisin kuin saman kulmakertoimen yhtä pitkälle menneet putomaiset aikaisemmin. Ja osinkojakin on jaeltu. Toisin kuin aikaisemman 20 vuoden vuoristoradan aikana, firman johto näyttää puolentoista vuoden ajan tehneen jotain oikein: reagoivan oikein muuttuviin markkinoihin. Jos siis ajatellaan, että GW:n perimmäinen tehtävä on tehdä voittoa osakkeenomistajille, ei edes tehdä niitä maailman siisteimpiä muoviukkoja. (Ja tällä ei tarvitse olla mitään tekemistä FABAn kanssa. Ja joo, tasainen osakekurssi ei ole markkinoilla ideaali, mutta lelualalla varsin hyvä tulos englantilaiselle firmalle.)

4) GW on samalla kehittänyt tietoisesti uuden nettiaikakauden, epäsymmetrian, vuotojen, informaation ja disinformaation mukaisen näkyvyysstrategian. Samoin kuin Vladimir Putin, GW tietää, että salailu synnyttää paljon säpinää ja kohinaa, joka kaiken paskan jälkeenkin nostaa profiilia. Huonokin julkisuus voi olla hyvää julkisuutta, jos paskan pystyy yhä uudestaan karistamaan olkapäiltään ja osoittamaan selkeitä tuloksia. Venäjä haluaa olla näkyvä tekijä maailmanpolitiikassa, ja on onnistunut aika pienellä operatiivisella budjetilla. GW haluaa olla näkyvä tekijä fantasiafigujen markkinoilla, eikä ole ainakaan menettänyt erikoista sädekehäänsä, vaikkei ole laittanut tikkua ristiin informaatiota parantaakseen. Fanit hoitavat markkinoinnin. Netti on täynnään kuvia siitä, kun jengi pelaa FABAa, ja analyysejä siitä, miten FABAn eri armeijoita kannattaa pelata. Tietoisuus ja jännitys Age of Sigmarista on käsinkosketeltavaa, eikä GW ole tehnyt mitään muuta kuin loppumetreillä yhden sinisen sivun ja 10 sekunnin höpöraidan. Epäsymmetrisesti: hiljaisuus ja välinpitämättömyys luovat melua ja kiinnostusta.

5) Oletettu siirtyminen alumiinimuotteihin takaa jatkossa sen, että GW pystyy paljon paremmin reagoimaan markkinoihin kuin isojen tuotantoerien aikana. Age of Sigmar saa olla joko uusi erikoispeli tai vanha armeijapeli. Molemmat sopivat GW:lle. Varmasti tulee joku ysiedikan opus, jolla voi pelata suuria armeijoita myös neliöbaseilla, ja jossa lukee "Warhammer" kannessa. Sellaisen opuksen kirjoittaminen kun ei maksa juuri mitään, ja nettilevittäminen on sekin ilmaista. Jos se ei myy, tulee ehkä vielä toinenkin, mutta sitten ei enää. Jos se myy, kannattaa tuottaa niitä lisäkirjoja ja erikoistuneita armeijakirjoja. Palkataan muutama freelanceri tekemään niitä sitten, jos nähdään, että kysyntää on.

6 a) Nimenomaan kyky reagoida markkinoihin ilman ison varaston painolastia tekee GW:stä ketterämmän ja toimivamman tekijän ahtaammiksi käyvillä figumarkkinoilla. GW ei vastaisuudessakaan anna mitään ilmaiseksi. Koska sen ei tarvitse. Purity in purchase on GW:n salainen mainoslause. Eliittipeliä ei ole pakko pelata, jos ei halua. Jos uuden pelin, uusien figujen ja uuden keräilymallin estetiikka puree uusiin käyttäjiin, GW on mennyt läpi tärkeästä pullonkaulasta. Jos ei pure, 32mm ympyräbaseille suunnitellut ukkelit voi myydä uusina 40K -kultisti ja -palkkasoturifactioneina.

6 b) Toisin kuin kilpailijoillaan, GW:llä on rahaa ja rahkeita reagoida myös pitkällä ajalla ennustettuun tuotannon paikallistumiseen ja 3D-printtauksen mahdollisuuksiin. Postikulujen edelleen kasvaessa GW pystyy periaatteessa tuomaan 3D-printtereitä omiin toimipisteisiinsä, ja luomaan palvelun, jossa paikallisesta kaupasta voi hakea oman erikoisfigunsa. Kun ukoista ei ole digitaalista versiota netissä, kopiosuojauskin on hyvä. Kilpailijoiden täytyy kehittää muita keinoja saavuttaakseen käyttäjät järkihintaan. GW:n kivijalkaliikkeet ja markkinanäkyvyys antavat sille uudenlaisilla markkinoilla mahdollisuuden, jota muilla ei ole. Tämä on useamman vuoden päähän ulottuvaa spekulaatiota.


Kirjoitin tämän nyt ennen AoSin ilmestymistä ja ensi syksyyn jatkuvaa huutokonserttia. Katsotaan sitten syksyn kvartaaliraportin ilmestyttyä, olinko ihan täysin metsässä. En ehkä silti ostaisi GW:n osakkeita tämän analyysin perusteella. Mutta saattaisin pitää, jos omistaisin.

Yhtään en tiedä, pelaanko GW:n uusia pelejä tai ostanko "warhammereita" tämän kesän jälkeen. Mutta GW:lle sillä ei ole mitään väliä, koska minä kannoin rahaani GW:lle viimeksi viisi vuotta sitten.

-ile
Avatar
tneva82
Viestit: 8632
Liittynyt: To 15.08.2002 11:51
Paikkakunta: Salo

Re: Warhammer ja GW:n pörssiyhtiölogiikka

Viesti Kirjoittaja tneva82 »

ile kirjoitti:2) FABAn huonon menestyksen vuoksi oli kaksi vaihtoehtoa: jatketaan samaa jotenkin erilailla tai muutetaan koko homman idea. GW päätti muuttaa koko homman idean viimeistään 2013, samalla kun Special Games kuopattiin. Luultavasti jo vieläkin aiemmin, ehkä jo kasiedikan ilmestymisen aikaan. Uuteen tarvittiin kuitenkin paljon uusia figuja ja varmaan aika paljon peli- ja ennen kaikkea markkinasuunnittelua.
Veikkaisin että alettiin paremminkin 2011-2012 paikkeilla suunnittelemaan.
Väliajalla päätettiin myydä lisää FABA-figuja ja kirjoja niille, jotka sitä vielä harrastivat: tästä syntyivät muutamat eri pelityylejä korostaneet lisäosat ja ennen kaikkea ET monine ja kalliine kirjoineen. Lopulta kuitenkin tuli saturaatio: ihan mikä tahansa ei enää myynyt. Samalla iskettiin sisään uusi rajoitettu myynti ja vedettiin tuotteita online-myyntiin. Näin karsittiin tehokkaasti varastointi- ja jakelukustannuksia. Myös 40K:n puolella. Ainakin alkupään ET-kirjojen kohdalla kyettiin myös pönkittämään FABAn kulttimainetta, kun loppuunmyydyistä kirjoista tuli haluttuja ja kalliita. Niidenkään avulla ei kuitenkaan saatu houkuteltua olennaisesti uutta harrastajakuntaa FABAn pariin. Vanhojen rahastus kuitenkin riitti tässä vaiheessa, koska...
Ja ET:hän on kyl ollut alusta asti reboottia silmällä pitäen. Itseasiassa rebootti on ollut jo tuota EDELTÄVIEN kirjojen tuotantovaiheessa koska edeltävissä kirjoissa(kuten WE) oli jälkikäteen selkeitä vihjeitä ET:n storylinestä.


fantasiafigujen markkinoilla, eikä ole ainakaan menettänyt erikoista sädekehäänsä, vaikkei ole laittanut tikkua ristiin informaatiota parantaakseen. Fanit hoitavat markkinoinnin. Netti on täynnään kuvia siitä, kun jengi pelaa FABAa, ja analyysejä siitä, miten FABAn eri armeijoita kannattaa pelata. Tietoisuus ja jännitys Age of Sigmarista on käsinkosketeltavaa, eikä GW ole tehnyt mitään muuta kuin loppumetreillä yhden sinisen sivun ja 10 sekunnin höpöraidan. Epäsymmetrisesti: hiljaisuus ja välinpitämättömyys luovat melua ja kiinnostusta.
Ja tuloksena...Jatkuva fanien lähteminen muiden pelien pariin ei ole ainakaan hidastunut. Good success!
https://middleagedstrategybattlegamers.home.blog/ <- Turun suunnan LOTR pelaajien blogi
Avatar
ile
Viestit: 1429
Liittynyt: Pe 01.05.2009 02:01
Paikkakunta: Helsinki | Malminkartano

Re: Warhammer ja GW:n pörssiyhtiölogiikka

Viesti Kirjoittaja ile »

Tneva82 kirjoitti:Ja tuloksena...Jatkuva fanien lähteminen muiden pelien pariin ei ole ainakaan hidastunut. Good success!
Tämä on hyvin tneva82:mainen kaneetti. Olet puolesi valinnut, ja siihen sulla on oikeus ja hyvät perustelut. :)

Pointtini oli, että AoS:in myötä tällainen viestittämättömyyden strategia mitataan. Jos AoS tuottaa investointinsa takaisin ja voittoakin kaikesta huolimatta, se oli hyvä tuote GW:lle. Vaikka sitten vanhat fanit lähtisivät. Firman tarkoitushan ei ole palvella fanejaan, eikä edes tuottaa maailman parhaita figuja, vaan voittoa. Millä tahansa strategialla.

Syssyllä nähdään. Nyökyttelen nöyrästi, jos GW:n kurssi on pysyvästi notkahtanut siihen mennessä. :)

-ile
Avatar
smaxx
Valvoja
Viestit: 8429
Liittynyt: Ti 13.02.2007 17:29
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Warhammer ja GW:n pörssiyhtiölogiikka

Viesti Kirjoittaja smaxx »

ile kirjoitti:4) GW on samalla kehittänyt tietoisesti uuden nettiaikakauden, epäsymmetrian, vuotojen, informaation ja disinformaation mukaisen näkyvyysstrategian. Samoin kuin Vladimir Putin, GW tietää, että salailu synnyttää paljon säpinää ja kohinaa, joka kaiken paskan jälkeenkin nostaa profiilia. Huonokin julkisuus voi olla hyvää julkisuutta, jos paskan pystyy yhä uudestaan karistamaan olkapäiltään ja osoittamaan selkeitä tuloksia. Venäjä haluaa olla näkyvä tekijä maailmanpolitiikassa, ja on onnistunut aika pienellä operatiivisella budjetilla. GW haluaa olla näkyvä tekijä fantasiafigujen markkinoilla, eikä ole ainakaan menettänyt erikoista sädekehäänsä, vaikkei ole laittanut tikkua ristiin informaatiota parantaakseen. Fanit hoitavat markkinoinnin. Netti on täynnään kuvia siitä, kun jengi pelaa FABAa, ja analyysejä siitä, miten FABAn eri armeijoita kannattaa pelata. Tietoisuus ja jännitys Age of Sigmarista on käsinkosketeltavaa, eikä GW ole tehnyt mitään muuta kuin loppumetreillä yhden sinisen sivun ja 10 sekunnin höpöraidan. Epäsymmetrisesti: hiljaisuus ja välinpitämättömyys luovat melua ja kiinnostusta.
Tässä olen kyllä eri mieltä :) Mun mielestä GW on sössinyt markkinointinsa ja asiakkaanhoitonsa, eikä niillä ole mitään some tai ylipäänsä nettinäkyvyyttä. Kädetöntä touhua. Archaonin jälkeen todella moni on jättänyt ostamatta yhtään mitään GW:ltä, ennen kuin tilanne selviää. Muutenkin se niiden tiedon panttaus on ihan hölmön tuntuista verrattuna kaikkiin muihin, joilta tulee koko ajan pöhinää tulevista tuotteista. AoS voi hyvin myydä kaiken End Timesin ja hypen salavihkaisen noston jälkeen ihan hyvin, mutta sitä ennen on tolla politiikalla lopetettu fabamyynti kokonaan, ei hyvä.

Vaan voin olla ihan hyvin väärässäkin :) ET -kirjat myi varmaan ihan hyvin, figuista en osaa sanoa.
Nopat ja Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho
Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään : https://www.facebook.com/groups/553301271491198/
Avatar
ile
Viestit: 1429
Liittynyt: Pe 01.05.2009 02:01
Paikkakunta: Helsinki | Malminkartano

Re: Warhammer ja GW:n pörssiyhtiölogiikka

Viesti Kirjoittaja ile »

Tilanne on ainutlaatuinen. GW on ilmeisesti laittamassa vanhan ja kulahtaneen lippulaivansa ihan uuteen uskoon. Ei tällaista ole ennen koettu. Siksi tiedotusstrategiaakaan ei pidä verrata mihinkään, mikä ei vastaa tätä tilannetta.

On totta, että GW olisi voinut sanoa puoli vuotta, vuoden tai kaksi etukäteen, että FABA loppuu jonkin ajan kuluttua. Olisiko se sitten lisännyt myyntiä ja kiinnostusta peliin? Ja kyllähän ne huhut lähtivät liikkeelle jo pari vuotta sitten. Ja White Dwarffissa ja WH Worldissa on nähty pyöreitä baseja. Ja kyllähän jopa tneva82 tuossa edellä sanoo, että ET-kirjallisuus selkeästi enteili reboottia. No, jälkiviisaus jälkiviisautena.

Pointti on, että jos firma aikoo investoida uuteen peliin vanhan kustannuksella, se kuitenkin haluaa myös myydä vanhan varastoja alta pois. (Koska vanha tuotantomalli perustuu niin paljon varastoon tuottamiseen.) FABAn myynnin sanotaan olevan pientä. Mutta miten FABAn loppumista ennakoiva tiedottaminen olisi voinut pitää myyntiä edes sillä tasolla? Jos GW ei kuitenkaan aio miellyttää ketään nykyistä FABAa pelaavaa, se voi yhtä hyvin olla hiljaa ja myydä mahdollisimman paljon vanhoja figuja uuden alta pois. Ja toisaalta laskea liikkeelle huhuja, että jokin tuntematon osa vanhoista figuista kuitenkin olisi käyttökelpoisia myös uudessa pelissä.

Firman strategiassa ei sanota, että se yrittäisi miellyttää fanejaan. Siellä sanotaan, että se yrittää luoda kysyntää tuotteelleen. Mielestäni liikkeellä on aika paljon pöhinää AoS:sta, vaikkei kukaan tiedä siitä mitään. (Paitsi jälkiviisaus saattaa kohta näyttää, että pelin säännöt vuodettiin pääosin jo vuosi sitten.) Pidän sitä onnistumisena nimenomaan suhteessa 50 egen tiedotusbudjettiin.

Yritän ajatella boksin ulkopuolella, eritoten siksi, että niin moni ajattelee tiukasti oman boksinsa sisäpuolella. Kaikki pitävät GW:tä jotenkin ihan täytenä idioottina tiedotuksen suhteen. Emme kuitenkaan ole nähneet, mihin tämä strategia tulee johtamaan ainutlaatuisen muutoksen yhteydessä. Spekuloin, että some-aikakaudella tiedotuksen voi hoitaa epäsymmetrisesti. Spekuloin, että GW:n idioottimaiselta vaikuttava viestimättömyysstrategia on harkittua (koska kyllä niillä on viestintäammattilainen palkattuna). Spekuloin, että homma voi mennä eri tavalla kuin moni haluaa uskoa.

Mutta koko pitkä viestini on suurelta osin spekulaatiota, joka voi mennä täysin kiville. Tulevaisuus näyttää. Siksi on hauska spekuloida, ihan julkisestikin. :)

-ile
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleiset miniatyyrikeskustelut”