Yleinen angstinpurku GW:lle, pelistä riippumatta. Vain tänne.

Keskustelut, jotka liittyvät miniatyyripeleihin mutta jotka eivät sovi muihin keskustelun alueisiin.
Snowtrooper
Viestit: 1269
Liittynyt: Pe 20.08.2004 11:22
Paikkakunta: Helsinki

Re: Yleinen angstinpurku GW:lle, pelistä riippumatta. Vain tänne.

Viesti Kirjoittaja Snowtrooper » Ma 14.08.2017 01:35

Koska LOTR ei ole GW:n oma IP, sitä tuetaan enää se minimimäärä jonka lisenssisopimus edellyttää, koska se ei ole rajaton vaan määräaikainen ja itse asiassa lopuillaan. Figuja ei myöskään samasta syystä mielellään valeta enää uusia (etenkään metallisia/hartsisia), joten GW nostaa jäljellä olevien figujen hintoja jolloin kysyntäkin pienenee, tavoitteenaan varmasti ajoittaa niin, että valikoima pysyy loppuun asti mahdollisimman laajana (ettei syytetä sopimusrikosta), mutta että sulatolle menee minimimäärä tavaraa (vrt. case Suuri Metallipaniikki kun tietyn varastorajan alitettuaan metallit lähtivät lähtivät kylmästi romuttamolle kuukauden päästä niskalaukauksesta ilman mitään tiedotetta tahi loppuunmyyntiä).

Jälkiviisaasti voisi todeta, että vaikka 25mm truescale vs. 28mm heroic auttoi erottamaan linjastot (mikä oli käsittääkseni perikunnan vaatimus, samasta syystä missään GW:n julkaisussa, tapahtumassa tai toimitilassa ei saanut eikä edelleenkään saa näkyä kuvaa tahi muuta materiaalia jossa LOTR-linjasto olisi sekaantunut 'hamstereihin), niin pitkän päälle se, että LOTR ja Faba olisivat olleet samassa skaalassa ja siten yhteensopivia olisi ehkä myynyt enemmän bokseja, kun Faba-pelaajat olisivat voineet helpommin käyttää figuja/bitsejä armeijoissaan/konvertointiin (ja päinvastoin). Oma lukunsa oli sitten se, että koska lisenssi kattoi periaattessa vain LOTRin, niin GW joutui kikkailemaan siinä, mitä saatiin mukaan ja miten (kirjan liitteissä sivulauseissa epäsuorasti viitattua tai leffoissa namedroppailtua jne., mutta ei mitään Hobitista tai Silmarillionista tai muista postuumeista töistä jos ei mainittu LOTR kirjoissa tai leffoissa).

Silloin 15 vuotta sitten LOTR ehkä oli kolmas "core game", mutta tuulipukujen mielenkiinto on kovin ailahtelevaista, ja väitänpä, että kun Sormustarun leffoista ihastuneena ostettiin startterisetti (mitä varmasti tapahtui paljon koska leffat olivat oikeasti hyviä), niin kun kotona normoihin iski tietoisuus, että menee kymmeniä tunteja (plus vielä paljon enemmän työkaluja, maaleja, basetusmateriaalia, jne. tarviketta kuin starttipakettikaan tarjosi) ennen kuin figut ovat siinä kunnossa kuin boksin kannessa tai kaupan näyteikkunassa, niin harrastus loppui alkuunsa, ja vain harva jatkoi, etenkään elokuvien loputtua (mistä seurasi 2004-2005 tilikaudesta alkaen "korjausliike" jossa yhteydessä Specialist Gamet, bitz service, nettisivujen ilmainen sisältö, jne. vietiin syyttöminä saunan taa). Ja höpöttielokuvien "laatu" viimeistään iski naulan suuren yleisön mielenkiinnon arkkuun.

Toisaalta nykyään kun lautapelitkin ovat mainstreamia eivätkä enää lainkaan nörttiä, niin kasuaaleille olisi ehkä voinut saada myytyä figupeliäkin, mutta se edellyttäisi että LOTR olisi aiheena samalla lailla pinnalla kuin silloin 2001-2004 kun HYPE oli kovimmillaan. Ilman uusia elokuvia tai Silmarillion -tv-sarjaa (lue: ilman joka joulu "uusia" professori T:n teoksia paperikorin sisällöstä toimittavan Christopher-pojan astumista banaaninkuoren päälle) on aika hiljaista. GoT on nyt Se Juttu, mutta CMONin figupelikin aiheesta tulee vähän myöhässä myyntikäyrän optimoimiseen, koska vikan kauden tultua viimeistään 2019 satunnaisen ostajan mielenkiinnnon kuvaaja lähestyy asymptoottisesti nollaa. Jos Netflix (tai joku muu) nappaa The Witcherin, niin sitten siitä voi tulla seuraava suuren yleisön The Fantasiajuttu, mutta ei sekään LOTRia myy.

Avatar
jamovoima
Valvoja
Viestit: 7575
Liittynyt: Ke 22.05.2002 15:37
Paikkakunta: Länsi-Vantaa

Re: Yleinen angstinpurku GW:lle, pelistä riippumatta. Vain tänne.

Viesti Kirjoittaja jamovoima » Ti 15.08.2017 15:17

Kyllähän sitä lotria sillon ihan kiitettäväati pelattiinkin (vaikka itse en pelannutkaan), ettei se ihan pelkkiin ex-tempore ostoksiin perustunut, mutta toki elokuvien loppumisen myötä meni huuma ja uusi sisältö. Etenkin ilmeisesti Englannissa Lotr oli tosi suosittu peli, jota pelailtiin koulujen kerhoissa jne.
Mitä tulee figujen hintoihin, niin itse kun olen tässä lotri-figuja inspiroitunut ostamaan ihan viimeaikoina, niin näyttäisi että vanhojen elokuvien aikaiset figut ln ihan maltillisisaa hinnoissa vieläkin, mutta hobitti-figut maksaa ihan päättömästi. Näissähän taitaa olla eri leffayhtiö tuottajana, joten varmaan lisenssikin on eri hintainen.

Avatar
Gorkiporki
Sotavasaran Maalaajamestari 2008
Viestit: 2130
Liittynyt: Ma 24.03.2003 21:15

Re: Yleinen angstinpurku GW:lle, pelistä riippumatta. Vain tänne.

Viesti Kirjoittaja Gorkiporki » Su 04.03.2018 12:43

Miksi AOS taistelurapostit ovat nykyään niin tympeää seurattavaa WD:stä? Ne kaikki maastot ja taustat ovat vaan sitä samaa tympäisevän näköistä harmaa/vihreä/purppura kivikkoa kummallisine puineen ja tietysti kalloineen. Rodusta huolimatta kaikki realmit tuntuvat olevan ihan samanlaisia. Kalloja ja piikkejä riittää, mutta ei mitään muuta. Onko GW edes juuri kuvaillut sen tarkemmin noita eri paikkoja tai realmeja, mitä ovatkaan? Eikö missään kasva tavallista ruohoa tai jotain kuusi ja/tai-lehtipuita. Luulisi, että nyt GW on jo vienyt ideaansa noista eri tasoista eteenpäin, mutta yhtä hölmöltä se edelleen vaikuttaa.

Kyllä niin mieleni pahoitin, kun kaikki se tuttu hävisi wh:N maailmasta. Olihan se vähän geneeristä keskiaikaa/renessanssia, mutta oli siinä enemmän sisältöä ja jotenkin tunne edes jonkinlaisesta immersiosta. Tuntui, että silloin mielikuvitus oli, ironista kyllä, paremmin vauhdissa kuin mitä nykyään. Ainakin studion maastonrakennus on jämähtänyt ihan paikoilleen.
Modern cars - they all look like electric shavers.

Ilgoth
Viestit: 178
Liittynyt: Pe 23.09.2016 16:38

Re: Yleinen angstinpurku GW:lle, pelistä riippumatta. Vain tänne.

Viesti Kirjoittaja Ilgoth » Su 04.03.2018 13:43

Gorkiporki kirjoitti:
Su 04.03.2018 12:43
Kyllä niin mieleni pahoitin, kun kaikki se tuttu hävisi wh:N maailmasta. Olihan se vähän geneeristä keskiaikaa/renessanssia, mutta oli siinä enemmän sisältöä ja jotenkin tunne edes jonkinlaisesta immersiosta. Tuntui, että silloin mielikuvitus oli, ironista kyllä, paremmin vauhdissa kuin mitä nykyään. Ainakin studion maastonrakennus on jämähtänyt ihan paikoilleen.
Joo kieltämättä itsekin on kiinnittänyt huomiota maastojen monipuolisuuteen ja uuden vähyyteen. Jos menee ja selaa WD -lehtiä vaikka viitisen vuotta taaksepäin, niin siinäkin on jo aika paljon eroa. Liekö sitten todettu, ettei ole työajan väärti ja keskitytään muuhun?

Avatar
jamovoima
Valvoja
Viestit: 7575
Liittynyt: Ke 22.05.2002 15:37
Paikkakunta: Länsi-Vantaa

Re: Yleinen angstinpurku GW:lle, pelistä riippumatta. Vain tänne.

Viesti Kirjoittaja jamovoima » Ti 06.03.2018 09:25

GW näyttäisi lopettaneen promomaaston rakentelun, jos se ei pohjaudu heidän omiin muovikitteihinsä. Niistä sentään näkee erilaisia konversioita. Hiljattain seiskaedikan sääntökirjaa selatessa kyllä harmitti, kun siellä oli vielä jokaiselle armeijalle tehty hienot omat teemamaastot. Mortal realmseissa olisi vieläpä niin mukavan paljon kaikenlaista potentiaalia tosi mielikuvituksellisiin maastoihin, kun tarinoissa esiintyy kaikenmaailman "cogfortteja" ja eläviä kaupunkeja. Lisäksi kun ne GW:n maastot on vielä niin turhanpäiväisiä pelillisesti, kun true lossiln ja ison ikkunamäärän johdosta niistä ei oikein saa suojaakaan ja kun maasto ei hidasta liikettäkään enää missään GW:n peleistä, niin ne tuntuisi olevan vaan koristeita jotka antaa satunnaisia boonuksia jos seisoo lähellä.

Calawale
Viestit: 201
Liittynyt: Ke 27.11.2013 18:17

Re: Yleinen angstinpurku GW:lle, pelistä riippumatta. Vain tänne.

Viesti Kirjoittaja Calawale » Ke 07.03.2018 11:53

Lotria/Hobittia/tätä-nykyä-Middle Earth Strategy Battle Gamea harrastavana haluan nostaa Goblin Townin ja Lake Townin maastot positiivisina tapauksina. Molemmat tuovat pelillis-liikunnallista ulottuvuutta. Lake Townissa sitä maastoa pitää ostaa/jatkaa (luullakseni, mulla ei vielä ole) hieman enempi, että saa toimimaan. Yhdessä White Dwarfissa oli pino mukavia lisäsääntöjä Lake Townin maastoihin (paras oli ulkohuussissa piileskely) Lisäksi näitä voi yhdistää hyvin (jos ei ole turhan tarkka, että Järvikaupungin laitureilla on pikku luurangonjämiä) ja molempia voi helposti jatkaa omilla jätskitikku-viritelmillä.

Mutta tosiaan, joulukuun WD:ssä oli pitkästä aikaa tosi iso Hobitti-battle raport ja se geneerinen maasto niissä kuvissa oli antiklimaattista suhteessa hienoihin armeijoihin.
Ja me muistaen sankariaikaa
Sadun tenhoon tunnemme taikaa
http://lansikairanhurmeinenblogi.blogspot.fi/

Avatar
armored walker
Sotavasaran Maalaajamestari 2008
Viestit: 440
Liittynyt: Pe 06.05.2005 22:26
Paikkakunta: Turku

Re: Yleinen angstinpurku GW:lle, pelistä riippumatta. Vain tänne.

Viesti Kirjoittaja armored walker » Pe 24.08.2018 09:54

Forge World muutti hinnoitteluaan:

https://www.warhammer-community.com/201 ... ge-post-1/

Eli tähän asti ollut käytössä puntahinnat normaalilla vaihtokurssilla ja 15% postimaksuja, nyt GW:n omat vaihtokurssit ja postitus alkaen 10€. Muutamasta hinnasta nopeasti laskettuna tarkoittaa EU-maille n.12% hinnankorotusta + 10€ postit. Rapakon takana ja varsinkin Austraaliassa hinnat nousee vielä enemmän, yks jenkkikaveri jo sanoikin että tulee jo halvemmaksi hakea itse titaani kuin tilata se postitse.

Keväällä vielä oli järkevää tilata yksi jalkaväen upgrade-paketti n.15€ kotiin, nyt kun sama maksaa valmiiksi sen 15 + postit 10€, "kannattaa" ottaa vaikka lantikka mukaan samaan kauppaan.

Onkohan tämä nyt se GW:n Brexit-strategia.

Avatar
tneva82
Viestit: 8385
Liittynyt: To 15.08.2002 11:51
Paikkakunta: Salo

Re: Yleinen angstinpurku GW:lle, pelistä riippumatta. Vain tänne.

Viesti Kirjoittaja tneva82 » Pe 24.08.2018 10:47

armored walker kirjoitti:
Pe 24.08.2018 09:54
Forge World muutti hinnoitteluaan:

https://www.warhammer-community.com/201 ... ge-post-1/

Eli tähän asti ollut käytössä puntahinnat normaalilla vaihtokurssilla ja 15% postimaksuja, nyt GW:n omat vaihtokurssit ja postitus alkaen 10€. Muutamasta hinnasta nopeasti laskettuna tarkoittaa EU-maille n.12% hinnankorotusta + 10€ postit. Rapakon takana ja varsinkin Austraaliassa hinnat nousee vielä enemmän, yks jenkkikaveri jo sanoikin että tulee jo halvemmaksi hakea itse titaani kuin tilata se postitse.

Keväällä vielä oli järkevää tilata yksi jalkaväen upgrade-paketti n.15€ kotiin, nyt kun sama maksaa valmiiksi sen 15 + postit 10€, "kannattaa" ottaa vaikka lantikka mukaan samaan kauppaan.

Onkohan tämä nyt se GW:n Brexit-strategia.
Toisaalta tuo posti on fixed joten kun laskin esmes mitä Spartan maksoi keskiviikon kursseilla punnilla ja nyt niin tulin tulokseen että hiukan vajaa 3 euroa kalliimmaksi tulee uudella systeemillä. Jos tilaisi tuota enemmän(mutta ei tarpeeksi ilmaisiin posteihin) itse asiassa säästät...Kalleimmaksi uusi systeemi tulee on jos ennen tilasit <66e(nykykurssilla) jolloin uusi postikulu on kalliimpi kuin oli ennen tai tarpeeksi että sait ilmaiset postit. (toki tuo ilmaiset postit oli helppo saada FW tuotteilla varsinkin kimppatilauksessa). 66e->~130e se käy hiukan kalliimmaksi, siitä ilmaisiin posteihin alkaa jo säästää pikkusen ja sit tulee taas maksimi hinnan korotus. (tarkat hinnat vaihtelee koska hinnan nousun % vaihtelee tuotteesta riippuen)

Ja en usko että brexit koska brexit saa punnan kurssin laskua mikä helpottaa GW:n myyntiä ulkomaille mikä tarkoittaa enemmän puntia. GW itsekin mainitsi brexitin syyksi miksi heidän UK ulkopuoliset myynnit nousivat ja varoittivat että tähän ei kannata luottaa jatkuvan(tosin jatkunnee aika pitkään). Paremminkin GW käski FW:tä standardisoimaan myyntipoliitikan. GW:llä itsessäänhän on ollut presiis sama hintapolitiikka jo vuosia.

Ero tässä on että FW ei myy tuotteitaan jälleenmyyjillä. GW prime myy ja kiitos EU sääntöjen GW ei voi kieltää myymästä EU:n sisälle joten suomalaiset yms pystyy tilaamaan UK kaupalta hyödyntäen punnan kurssia kuten GW on pystynyt estämään muualle maailmaan(joten esmes australiasta porukka ostanut FW:tä koska ne on ollu halvempia kuin GW:n muovi tällä heidän kurssillaan...). Joten koska FW on ainut kauppa joka myy FW:n tuotteita(laillisesti) ei FW:n hintoja pysty kiertämään samalla tavalla kuin GW:n muovia(jos olet EU:ssa).

Veikkaan muuten että comes the brexit GW kieltää jälleenmyyjiä myymästä UK:n ulkopuolelle myös EU maille kuten eivät saa myydä US/Australia yms.

Toinen vaihtoehto on että GW päätti että UK myyntien lisääminen(hehän vain hyötyivät uudesta systeemistä) riittää kompensoimaan muualta tippuvien myynnit. Muuallakaan ei kuiteskaan nolliin mene. Eihän GW:kään myynnit amerikassa menny nolliin kun tuli sama systeemi GW:lle.
"There's probably volcano crater-kingdoms full of Bretonnian-esque knights who ride reptile-horses to battle and crap like that. " - Josh Reynolds

Avatar
rpr
Viestit: 366
Liittynyt: Ti 24.07.2007 17:04
Paikkakunta: esPoo
Viesti:

Re: Yleinen angstinpurku GW:lle, pelistä riippumatta. Vain tänne.

Viesti Kirjoittaja rpr » Pe 24.08.2018 11:09

Vaikka AoSin säännöt ovatkin selkeimpiä mitä GW tuntuu tuottaneen sitten Space Hulkin/BB:n niin kyllä voisivat vielä petrata ettei suunnilleen jo ilmestymispäivän ole sivujen errataa ja designer's commentarya. Ja ne designer's commentaryt/erratat voisivat olla kääntämästä sääntöjä päälaelleen.

Ja jos joku yksikkö, jolle tuli mukana pahvikortti, muutetaan jotakuinkin viikon sisällä ilmestymisestä, olisi kohtuullista lähettää korvaavia kortteja jotka kaupasta voisi poimia. Tässä tapauksessa viittaan pariin Endless Spelliin. Näin aika usein toimitaan lautapelien yhteydessä.

Avatar
THelppi
Viestit: 251
Liittynyt: Su 06.12.2015 23:07
Paikkakunta: Tampere

Re: Yleinen angstinpurku GW:lle, pelistä riippumatta. Vain tänne.

Viesti Kirjoittaja THelppi » La 25.08.2018 09:06

rpr kirjoitti:
Pe 24.08.2018 11:09
Vaikka AoSin säännöt ovatkin selkeimpiä mitä GW tuntuu tuottaneen sitten Space Hulkin/BB:n niin kyllä voisivat vielä petrata ettei suunnilleen jo ilmestymispäivän ole sivujen errataa ja designer's commentarya. Ja ne designer's commentaryt/erratat voisivat olla kääntämästä sääntöjä päälaelleen.

Ja jos joku yksikkö, jolle tuli mukana pahvikortti, muutetaan jotakuinkin viikon sisällä ilmestymisestä, olisi kohtuullista lähettää korvaavia kortteja jotka kaupasta voisi poimia. Tässä tapauksessa viittaan pariin Endless Spelliin. Näin aika usein toimitaan lautapelien yhteydessä.
Tuorein esimerkkihän tästä on Codex: Space Wolves, jota ei oltu pelitestattu kunnolla ennenkuin kirja lähti painoon, ja johon tuli lisäystä jo ennen julkaisua. Muutenkin noi julkaisun yhteydessä julkaistavat FAW's ja erratat on vähän niin ja näin... toisaalta on kyllä ihan hyvä, että näitä tulee, mutta miksi pitää olla niin kiire, ettei ehditä kunnolla oikolukemaan sääntöjä selkokielisiksi? Miksei noita tarkistuteta power gamereilla, jotka osaavat poimia epäselvät ja hyväksikäytettävät kohdat säännöistä, vaan luotetaan että herrasmiehet ne tätä peliä pelaavat? Ja sitten yllätytään _joka ikinen kerta_ kun säännöistä löytyy aukkoja ja epäselvyyksiä. Vaikka muutoin GW onkin parantanut toimintaansa, niin jotain tässä nyt kuitenkin mättää.
http://sotatanner.blogspot.fi/ - Pikku-ukkoilua ja semmosta

Avatar
jamovoima
Valvoja
Viestit: 7575
Liittynyt: Ke 22.05.2002 15:37
Paikkakunta: Länsi-Vantaa

Re: Yleinen angstinpurku GW:lle, pelistä riippumatta. Vain tänne.

Viesti Kirjoittaja jamovoima » La 25.08.2018 10:29

Hämmentävin juttu tuossa on, että ne power gamerit on ainakin Sigmarin puolella siellä pelitestausporukoissa tietääkseni vahvasti mukana, mutta silti sinne jää ihan päättömiä juttuja jotka huomaa kuka vaan ekalla läpiselaamisella. Toisaalta ei taida olla kovin helppoa tuollaisten sääntöteosten tekeminen kuitenkaan.

Avatar
Mysterous
Viestit: 2190
Liittynyt: La 16.11.2002 19:24
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Yleinen angstinpurku GW:lle, pelistä riippumatta. Vain tänne.

Viesti Kirjoittaja Mysterous » La 25.08.2018 22:45

Vahvaa mutuilua nyt minulta, mutta ongelma voisi olla pelitestaus prosessissa ja iteroinnissa.

Heitetään ajatusleikkinä, että GW pistäisi 3 sykliä pelitestausta ja balansointia samoilla vapaa ehtoisilla halukkailla. Jos alkuunsa codexiin on eksynyt ihan järjettömiä ylilyöntejä (joita GW:n myyntipolitiikka tuntuu haluavan), menee eka iteraatio niihin keskittyen. Tokassa iteraatiossa löydetään keskivertoa tauhkaa ja kolmas iteraatio alkaa olla niin kuluttavaa, ettei pelitestaajat enää jaksa etsiä virheitä kun on jo kuitenkin päättömimmät heitetty pois.

Mutta joo, vain yksi ehdotus siitä mitä kulissien takana tapahtuu. Syy voi olla ihan toisenlainen haasteellisuus, osaamattomuus tai esimerkiksi markkinoinnin vaatimukset.
Maalausblogi taas pystyssä.

Avatar
tneva82
Viestit: 8385
Liittynyt: To 15.08.2002 11:51
Paikkakunta: Salo

Re: Yleinen angstinpurku GW:lle, pelistä riippumatta. Vain tänne.

Viesti Kirjoittaja tneva82 » Su 26.08.2018 22:02

Tai sitten vain et GW ei kuuntele pelitestaajia/rooli ei ole niin iso kuin kuvitellaan. ITC porukat ennen 8 edikan julkaisua sanoivatkin ettei heidän roolinsa ollut niin iso kuin monet tuntuivat ajattelevan ennen julkaisua.
"There's probably volcano crater-kingdoms full of Bretonnian-esque knights who ride reptile-horses to battle and crap like that. " - Josh Reynolds

Avatar
jamovoima
Valvoja
Viestit: 7575
Liittynyt: Ke 22.05.2002 15:37
Paikkakunta: Länsi-Vantaa

Re: Yleinen angstinpurku GW:lle, pelistä riippumatta. Vain tänne.

Viesti Kirjoittaja jamovoima » Ti 28.08.2018 09:30

Ja onhan se pelitastaajien homma ihan mahdoton. Jos ajatellaan, että ringissä on vaikka 20 pelaajaa ja nämä pelaa 2 peliä viikossa. Jos pelitestaus ajanjakso on 2 kuukautta, niin pelejä kertyy 80. Jos mietitään julkaistua armeijaa, niin helposti ensimmäisellä julkaisuviikolla pelejä voi kertyä useampi tuhat ympäri maailmaa. Ei ole yllätys että porsaanreikiä löytyy, ja ne löytyy nopeasti.

Avatar
El Capitan
Peliporukkavalvoja
Viestit: 5498
Liittynyt: Pe 17.12.2004 21:55
Paikkakunta: Tuuliklaani / Pori
Viesti:

Re: Yleinen angstinpurku GW:lle, pelistä riippumatta. Vain tänne.

Viesti Kirjoittaja El Capitan » Ti 28.08.2018 09:52

jamovoima kirjoitti:
Ti 28.08.2018 09:30
Ja onhan se pelitastaajien homma ihan mahdoton. Jos ajatellaan, että ringissä on vaikka 20 pelaajaa ja nämä pelaa 2 peliä viikossa. Jos pelitestaus ajanjakso on 2 kuukautta, niin pelejä kertyy 80. Jos mietitään julkaistua armeijaa, niin helposti ensimmäisellä julkaisuviikolla pelejä voi kertyä useampi tuhat ympäri maailmaa. Ei ole yllätys että porsaanreikiä löytyy, ja ne löytyy nopeasti.
Pitäähän tuo paikkansa ja niitä porsaanreikiä on julkaisuhetkellä todella paljon. Mutta missä vaiheessa voimme pelaajina alkaa toivomaan muutosta niiden porsaanreikiän määrän suhteeseen juuri ensimmäistä kertaa ilmestyneeseen armeijaan ja aina pelin alkuajoilta mukana olleisiin armeijoihin? Jos julkaisemme uuden armeijakirjan, joka olisi kyseisen faktion 8th kirja, kuinka paljon niitä porsaanreikiä on tässä kohtaa? Niitähän pitäisi olla aina vähintään yksi vähemmän kuin viime kirjassa.

Mää muistan esim. Fabassa 7th örkkikirja oli todella mielekäs erityisesti Spider riderien ja Wolffien kohdalla. En minä osannut koko edikan aikana sanoa, että kummasta tykkään enemmän, enkä täältä Sotustakaan koskaan saanut mitään kunnollista yleistystä, että pelaa tota, koska se on 0,1% parempi. Keskusteltiin mielipiteistä, jotka perustuivat mutuun. Sitten tuli 8th ja sudet oli yhtäkkiä miljoona kertaa parempia.

Minulle ei tarvitse kertoa markkinoinnin lukuisista menetelmistä. Kunhan nyt halusin ilmaista angstini harrastajana GW:n politiikkaan kun keskustelu nyt sivusi omalla kohdallani pääpointtia, miksi tämä rotta jätti laivan. Heidän tapansa viedä peliänsä eteenpäin ei ole täydellisen edikan luominen vaan uusien pelitrendien luominen. Nyt tänään pelataan Nurglea, koska se on paras ja huomenna sitten Khorne onkin se thö juttu. Ei näin sanon minä.
Soturin ei tarvitse vuodattaa verta voittaakseen taistelun.
- Sinitähti

Avatar
rpr
Viestit: 366
Liittynyt: Ti 24.07.2007 17:04
Paikkakunta: esPoo
Viesti:

Re: Yleinen angstinpurku GW:lle, pelistä riippumatta. Vain tänne.

Viesti Kirjoittaja rpr » Ti 28.08.2018 10:53

Ei siinä nyt välttämättä tarvita edes niitä pelitestejä, vaan että joku 5-10 minmaxaajaa lukisi uudet säännöt läpi ja arvioisi. Aika helposti sitä nyt huomattaisiin pahimmat yli/alilyönnit. Sellaiset, jotka ei tuossa jää kiinni ja vaatii enemmän testaamista voidaan sitten korjata perässä. Se olisi jo mukava parannus. Samalla voisi ehkä huomata myös epäselvät/monitulkintaiset säännöt.

Avatar
tneva82
Viestit: 8385
Liittynyt: To 15.08.2002 11:51
Paikkakunta: Salo

Re: Yleinen angstinpurku GW:lle, pelistä riippumatta. Vain tänne.

Viesti Kirjoittaja tneva82 » Ti 28.08.2018 11:40

rpr kirjoitti:
Ti 28.08.2018 10:53
Ei siinä nyt välttämättä tarvita edes niitä pelitestejä, vaan että joku 5-10 minmaxaajaa lukisi uudet säännöt läpi ja arvioisi. Aika helposti sitä nyt huomattaisiin pahimmat yli/alilyönnit. Sellaiset, jotka ei tuossa jää kiinni ja vaatii enemmän testaamista voidaan sitten korjata perässä. Se olisi jo mukava parannus. Samalla voisi ehkä huomata myös epäselvät/monitulkintaiset säännöt.
Joo siis tuolla on joitain sellaisia aivopieruja että vaikeata uskoa ettei kukaan pelitestaaja ole huomannut. Miten esmes ritarien maastokappale läpäisi pelitestaajat kun se on niin huono että vastustajien kannattaa antaa ritaripelaajalle tuollainen ILMAISEKSI siinä toivossa että erehtyisivät käyttämään...

Vaikea uskoa edes GW suunnittelijoiden missaavan tuota mutta pelitestaajilta viellä vähemmän joten joko knightit ei saanu ulkopuolisia pelitestaajia, niitä ei kiinnostanu pätkääkään tuo, GW ei pelitestauttanut tuota maastokappaletta tai jättivät kommentit sikseen.

Aijuu ja joku joka osaisi lukea säännöt läpi teknisesti miettimättä balanssia mutta käykö järkeen/toimivatko ettei tule näitä aivopieruja ettei pelin säännöt kirjaimellisesti toimi tai käy järkeen. Miten ampuessa sinun olisi tarkoitus mitata kantamat "select target" vaiheessa aseesta kun ase valitaan seuraavassa vaiheessa? (iso merkitys btw ritarien rotate ion shield säännön suhteen...Porukka keksinyt että esmes shadowsword voi valita kaksi ritaria kohteeksi, ritarien julistettava RIS, shadowsword ampuu siihen heavy bolterin ja loput toiseen...)
"There's probably volcano crater-kingdoms full of Bretonnian-esque knights who ride reptile-horses to battle and crap like that. " - Josh Reynolds

Avatar
jamovoima
Valvoja
Viestit: 7575
Liittynyt: Ke 22.05.2002 15:37
Paikkakunta: Länsi-Vantaa

Re: Yleinen angstinpurku GW:lle, pelistä riippumatta. Vain tänne.

Viesti Kirjoittaja jamovoima » Pe 31.08.2018 16:57

Varmaan siinä on aika paljon sitäkin, että se loppukäyttäjällr näkyvö versio on se viimeinen niistä lukuisista testiversioista, joka on juurikin sen pelitestauksen tulos. Oletettavasti mukana on myös aikapaljon aikataulupaineita ja varmaan myös ihan perinteistä viimehetken "tää ois hauska idis" tyyppistä säätöä, jolloin on ihan ymmärrettävää että lopputulose ei aina ole ihan optimi. Kaikkinensa kuitenkin ihan suhteellisen järjellistä tavaraa sieltä on viimeaikoina tullut ulos ja läpipäässeet mokat on usein korjattu jo ennen virallista julkaisua. Toisaalta onhan se nahkeaa kun tuore painotuote on jo julkaiisuhetkellä vanhentunut.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleiset miniatyyrikeskustelut”