Mitä teet vuonna 2017?

Keskustelut, jotka liittyvät miniatyyripeleihin mutta jotka eivät sovi muihin keskustelun alueisiin.
Avatar
Dolmot
Valvoja
Viestit: 3521
Liittynyt: Su 04.08.2002 23:10
Paikkakunta: HenkisESti tamperelAinen

Mitä teet vuonna 2017?

Viesti Kirjoittaja Dolmot »

No niin. Juuri nyt sattui olemaan hetki hengähdysaikaa sekä lyhyellä aikavälillä että koko kaoottisen vuoden mittakaavalla. Varovaisen optimistisena toiveenani on, että ensi vuonna meno vähän tasaantuu ja sitä myöten ehtisi nostaa pöydälle jonkun Projektin (TM). Tarkempi sisältö on vielä mysteeri, vaikka muutamat vaihtoehdot ovat pyörineet tuolla takaraivon seudulla aina silloin tällöin. Tänä viikonloppuna saatan pohtia asiaa oikein kaikessa rauhassa ja reilussa takanojassa.

Mutta ei nyt sen enempää minun oman nuppini tai figukomeroni sisällöstä, vaan avataan aihe muillekin. Lyhyesti: mitä tiedät, luulet tai toivot tekeväsi figuilun suhteen vuonna 2017? Tai mikä on juuri nyt kova juttu, joka saattaisi kiinnostaa vaikkei ehkä toteudukaan? Mitään ei tarvitse luvata. Saa halutessaan vain visioida. Asiaa voi lähestyä esimerkiksi pelin, osa-alueen (pelaaminen / maalaus / maasto / tausta / muu) tai yleisen aktiivisuuden suunnasta. En edes yritä pukea tätä valmiiden äänestysvaihtoehtojen muotoon.

Niin ja toki voi myös vastata kysymykseen "miksi".
Peikkojen äly on hitaanlainen ja ne epäilevät kovasti kaikkea mikä on niille uutta.
Avatar
smaxx
Valvoja
Viestit: 8429
Liittynyt: Ti 13.02.2007 17:29
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Mitä teet vuonna 2017?

Viesti Kirjoittaja smaxx »

Vanhoista projekteista jatkoa tulee :
- Mongoleihin
- AWI:in
- ECW:hen
- Kongoon
- Boromiitteihin

Uusia projekteja valmistuu 2017 :
- Medieval Russit
- Aavikon Britit.
- Karjala/Itäeurooppakylä Bolttiin

Ja varmasti muutama muu hanke tulee päälle... Nyt olen opetellut airbrushin käyttöä, joten 2017 hommat valmistuu entistä vinhempaan vauhtiin.
Nopat ja Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho
Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään : https://www.facebook.com/groups/553301271491198/
JuhoL
Viestit: 1348
Liittynyt: La 12.06.2004 11:29
Paikkakunta: Halikko

Re: Mitä teet vuonna 2017?

Viesti Kirjoittaja JuhoL »

Veikkaanpa että Bolt Action tulee olemaan vuoden 2017 teema, kiitos kysymästä. Tarkoitus olisi saada maaleihin ainakin se 1000 pistettä USMC:tä sekä valmistaa pacific-teemainen pelipöytä. Koitan samalla myös saada valmiiksi keskeneräisiä Vampire Counts yksiköitä ja harjoitella 9th age peliä mahdollisimman paljon. Ei mitään sen suurempaa, varmaan toi pelipöytä tulee olemaan haasteellisin, sillä aion kytkeä siihen ledivaloja, sekä liikkuvan search lightin vartiotorniin, tämä menee samalla koulutyöstä, aloitin 2016 syksyllä aikuisopintona elektroniikka-asentajan ammattitutkinnon. Eli siinäkin on yksi seuraavan vuoden teema, mutta se onkin sitten toinen tarina.
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat
http://sumpinmukana.blogspot.fi/
Avatar
jamovoima
Valvoja
Viestit: 7628
Liittynyt: Ke 22.05.2002 15:37
Paikkakunta: Länsi-Vantaa

Re: Mitä teet vuonna 2017?

Viesti Kirjoittaja jamovoima »

Tuli tuissa juuri tilattua itselle joululahjaksi muutama tabletop world talo, joihin sattui myös kuulumaan vesimylly, eli jonkunlainen joen sisältävä pöutäkkn pitänee askarrella. Varmaan sisältää myös rannan, jotta voi hyödyntää myös mainioita Lake town taloja.

Figupuolella varmaan ainakin alkuun tulee pysytelttä nykyiaten projektien loppuunviemisessä. Jos Sigmarin ajan Haeltijat julkaistaan tänävuonna ja ne on hienoja, voi niiden kanssa olla kyllä sortuminen lähellä.

Lähitulevaisuudessa pitäis myösi maalaushommissa ottaa haltuun öljyvärit. Niitä olisi odottamassa muutama vähän isompi kulkupeli.

Pelatakin voisi koittaa vähän useammin. Batmania pitäisi päästä pelaamaan enemmän ja toki Antaresta ja Age of Sigmaria kanssa ja tietty muitakin pelejä. Tavoitteeksi voisi vaikka ottaa sen, että jokainen armeija kävisi kertaalleen kentällä. Voi kyllä olla aika suuruudenhullu ajatus.
Avatar
Tyrisalthan
Viestit: 376
Liittynyt: Pe 08.11.2002 12:58
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Mitä teet vuonna 2017?

Viesti Kirjoittaja Tyrisalthan »

Vuonna 2017 olisi tavoitteena koota ja maalata high elf-armeija. Tällä hetkellä valmiiksi koottuja ukkoja 1, sekin vielä maalaamatta.
Sivutavoitteena on avata tänne sotavasaran galleriaan lanka kyseistä armeijaprojektia varten, jonne tavoitteena olisi saada joka viikko sisältöä.

Lisäksi tietysti pitäisi saada niitä pelejä aikaiseksi. Faban seiskaedikkaa pelaillaan täälläpäin. Jos peliseura kelpaa niin pistäkää viestiä.
Ostetaan vanhoja NES - pelejä hyvään hintaan.
Snowtrooper
Viestit: 1282
Liittynyt: Pe 20.08.2004 11:22
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mitä teet vuonna 2017?

Viesti Kirjoittaja Snowtrooper »

Tavoitteena olisi saada Space Hulk 3ed nappien vuonna kalkkuna alkanut maalaus valmiiksi ja edes aloittaa Conanin ja Talismanin nappien maalaus. Mahdollisesti myös BattleTech-nappien värjäytymistä voisi tutkailla.

Niin, ja tarkoitus olisi pelata paaaaaljon Conania. Tähän mennessä lähipiirissä kaikki, joilla olen sitä peluuttanut, ovat vakuuttuneet, ja olleet pettyneitä korkeintaan siitä, että retail boksi on vähän köyhä edes Barbarian Pledgeen verrattuna (King Pledgestä tai all-inistä puhumattakaan).
Avatar
LordLauri
Viestit: 5
Liittynyt: To 13.10.2016 15:14
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: Mitä teet vuonna 2017?

Viesti Kirjoittaja LordLauri »

Jos nyt ihan vaatimattomasti ottais tavoitteeks vaan maalata kaikki figut mitä tulee ostettua niin olis sitte aina koko porukka maaleissa ku pelata pitäis. Ja ehdottomasti pitää pelailla enemmän, jos ei muuta niin kill teamiä.
"If you want to test wisdom, offer it to fools and watch how they tear it up."
Avatar
Gilaelin
Peliporukkavalvoja
Viestit: 2857
Liittynyt: Su 18.04.2004 19:22
Paikkakunta: Joensuu

Re: Mitä teet vuonna 2017?

Viesti Kirjoittaja Gilaelin »

Vuoden 2017 isoimmat projektit ovat itselläni ainakin näin alkuun samoja, joita aloittelin jo loppuvuodesta 2016. Tarkoitus olisi siis saada maaleihin massa-armeijan verran porukkaa viikinkejä Iron-Fatherin kanssa pelaamaani Saga: Age of the Wolf/Swordpoint-kamppikseen, sekä saman verran anglosakseja Nopilla keväällä ja syksyllä pelattaviin Hastingsin taisteluihin. Nämä prokkikset nyt limittyvät aika hyvin, koska suurin osa napeista sopii aika hyvin kumpaankin porukkaan. Tällä hetkellä viikinkejä/englantilaisia on maaleissa sellaiset piirua vaille sata ja tavoitemäärä olisi joku 150-200 nappia, joten tahti näyttää tällä hetkellä ihan hyvältä.

Hastingsin taistelua silmällä pitäen maalailen varmaan jonkinlaisen porukan vanhoja Perryjen normannejakin, ihan vain koska napit ovat persoonallisia ja ritareita nyt on aina kiva maalata.

Nämä nyt olivat sellaisia varmoja projekteja, mutta mielessä on toki jokunen muukin ajatus joiden äärellä saatan näpräillä, tai sitten en, jos aikaa ja innostusta realisoituu.

Kaiken maailman roolipeleihin on kerääntynyt figuja nurkkiin vuosien varrella jo aikamoinen kasa. Varsinkin yksittäisiä kauniita Reaperin nappeja on vaikka millä mitalla. Näistä voisi maalailla omaksi ilokseen jonkinlaisen jengin Mordheimiin, Frostgraveen tai vastaavaan skirmish-häsyyn.

Viimeisenä toki Mäntymannun metsähaltiat odottavat foameissa yhä renessanssiaan. Joko 9th ageen (ei varmaankaan), KoW:iin (ehkä) tai johonkin vanhempaan faban laitokseen, kuten kolmoseen (todennäköisin) näistä haluaisin maalata armeijan. Tarvitsisi vaan ehkä jonkinlaista pelien tuomaa hiittiä, että jaksaisi ottaa kiinni massa-armeijan kokoista härkää sarvista ja ryhtyä hommiin. Mutta toivotaan parasta, ehkä suomalaisten Odlhammer-ihmisten varsin ansioituneet projektit innostaisivat itseänikin tarttumaan pensseliin taas isomman fantasiaporukan maalaamiseksi. =)
Eyes that fire and sword have seen
And horror in the halls of stone
Look at last on meadows green
And trees and hills they long have known.
Avatar
marke
Viestit: 932
Liittynyt: Ti 24.12.2002 13:34
Paikkakunta: Tampere

Re: Mitä teet vuonna 2017?

Viesti Kirjoittaja marke »

Age of Sigmariin ois kiva väsätä joku temaattisesti yhtenäinen poppoo niin hyvin ku mahdollista, pelitehosta välittämättä.
Avatar
Lord of Carcassonne
Viestit: 6081
Liittynyt: Ke 18.01.2006 13:03
Paikkakunta: Orivesi

Re: Mitä teet vuonna 2017?

Viesti Kirjoittaja Lord of Carcassonne »

Ite aion tehdä seuraavaa.

-Aion saada kaikille armeijoille Warhammer New Dawn armeija listat jotta niillä pääsee kokeilemaan sekä pelailemaan turnauksessa ja sitten kirjoittaa myöhemmin Warhammer New Dawn sääntökirja.
-maalata foot knightit ja questing knightit jalan.
-rakentaa hippogryph knights yksikön.
-Pitää turnauksia 40k:hon.
-maalata hiukan maalaamattomia 40k malleja.
-kun new dawn projekti on saatu eteenpäin niin palaan Battles of Gaea projektin pariin.
WHFB pelit 8.edikassa.(1.1.2014 alkaen)
Armeija V/T/H
Bretonnia 0/0/0
WH40k pelit (1.1.2014 alkaen)
Tau empire 10W/1T/9L Eldars(Iyanden): 2W/1T/7L CSM 6W/0T/10L Iron hands 6W/0T/3L
Mazikainen
Viestit: 701
Liittynyt: Ma 04.11.2002 13:27
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Mitä teet vuonna 2017?

Viesti Kirjoittaja Mazikainen »

Melkoinen stockpile on maalaamatonta kamaa taas varastossa niin voisi koettaa sinnitellä pari projektia suunnilleen valmiiksi ennenko harhautuu mihinkään uuteen kiiltävään.
http://mazikainen.blogspot.com Figu- ja sotapeliprojekteja.
Avatar
Pahvivalmiste
Viestit: 503
Liittynyt: Su 17.01.2010 12:05
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mitä teet vuonna 2017?

Viesti Kirjoittaja Pahvivalmiste »

Dolmot kirjoitti:Lyhyesti: mitä tiedät, luulet tai toivot tekeväsi figuilun suhteen vuonna 2017? Tai mikä on juuri nyt kova juttu, joka saattaisi kiinnostaa vaikkei ehkä toteudukaan?
Kiva kysymys.

Ajatus olisi saada Post-apocalyptic -projekti maalattua loppuun… Vuoden ensimmäisellä puoliskolla oli suunnitelmissa saada This is Not a Test -pelin perussetti valmiiksi, sen jälkeen voisi maalailla muut samaan teemaan liittyvät jutut kaapista pois.

Innokasta maalaajaa on myös odottamassa kalamiesarmeija (Slann) Warhammerin kolmoslaitoslaitokseen, joten jos aikaa riittää, alan sutia sitä vuoden jälkimmäisellä puoliskolla. Jotain teknis-tyylillistä kokeilua on tarkoitus harrastaa maalauspuolella myös.

Pelailupuolella ajattelin viritellä This is Not a Test -systeemejä kesän korvalla. Warhammerin kolmoslaitosta olisi hauska muutaman kerran pelata myös. Ehkä jotain uuttakin voisi kokeilla.
vonkortez
Viestit: 112
Liittynyt: Ma 04.01.2016 14:14

Re: Mitä teet vuonna 2017?

Viesti Kirjoittaja vonkortez »

Gilaelin kirjoitti:Viimeisenä toki Mäntymannun metsähaltiat odottavat foameissa yhä renessanssiaan. Joko 9th ageen (ei varmaankaan), KoW:iin (ehkä) tai johonkin vanhempaan faban laitokseen, kuten kolmoseen (todennäköisin) näistä haluaisin maalata armeijan. Tarvitsisi vaan ehkä jonkinlaista pelien tuomaa hiittiä, että jaksaisi ottaa kiinni massa-armeijan kokoista härkää sarvista ja ryhtyä hommiin. Mutta toivotaan parasta, ehkä suomalaisten Odlhammer-ihmisten varsin ansioituneet projektit innostaisivat itseänikin tarttumaan pensseliin taas isomman fantasiaporukan maalaamiseksi. =)
Tämä kuulostaa loistavalta. Kotimaista Oldhammer Wood elf porukkaa ei vielä ole tullut vastaan.

Itsellä jatkuu 3.editionin mukaisen high elf armeijan kasaaminen. Tällä hetkellä pöydälle saa jonkun 4000-5000 pistettä, mutta tavoite olisi saada vähintään yksi WFB:Armies kirjan mukainen yksikkö tehtyä. Jos oikein muistan, niin tällä hetkellä niistä puuttuu chariot (figu löytyy), warrior kinband (muutamia figuja tähän on), silver helms (puolenkymmentä ratsumiestä löytyy) ja kith (tähän pitäisi löytää haarniskoimattomia jousimiehiä jostain).

Tonttujen ohessa yritän maalailla goblinoideja yhteen skenaarioajatelmaan ja sitten on muutama Judge Dredd robotti jotka pitäisi hoitaa. Ja välillä varmaan tulee harhauduttua muihinkin projekteihin kun jostain innostuu.

Niin ja blogia pitää kirjoittaa. Ja muutama matsi 3.editionin fabaa pelata. Ja hienoa olisi jos saisi jonkun Oldhammer tapaamisen järjestettyä jossakin kohtaa vuotta.
Nikodemus
Viestit: 279
Liittynyt: Pe 16.09.2016 20:50
Paikkakunta: Turku

Re: Mitä teet vuonna 2017?

Viesti Kirjoittaja Nikodemus »

Tavoite olisi pelata ja maalata Malifauxia hieman paremmalla tahdilla kuin viime vuonna. Alkuvuosi ainakin tuntuu hyvältä kun työn alla on helppoja figuja ja pari turnausta siintää lähitulevaisuudessa. Kiva peli niin tottakai sitä haluaa myös pelata. Tykkään uppoutua kunnolla yhteen peliin niin ei aika riitä Malifauxin lisäksi oikein muihin figupeleihin, vaikka moni hauskalta näyttääkin.
Kiinnostus maastonrakennusta kohtaan on pikkuhiljaa heräillyt. Jos elämältä ehtii niin voisi hieman tunnustella pykäämällä pari pientä irtain maastoa jossain kohtaa. Mitä on tullut videoita katseltua niin näyttää hämmentävämmältä kuin maalauksen aloittaminen, on niin pal kauhiasti työkaluja ja materiaaleja. Eiköhän se siitä selviä kun aloittaa. Yksi aamu tuli vain todettua että maastonteko vois olla jees, en tiedä mistä sen repäisin. On sen jälkeen tullut katseltua sotavasaran maastoketjuja ja hyvältähän ne näyttää, inspiroi aloittamaan jossei muuta.

On tuolla kaapin perällä myös GW:n Deathwatch Overkill "kun halvalla sai". Pitäis varmaan maalata ja ehkä pelatakin tän vuoden puolella. Olisi kuitenkin kiva pitää maalamattomien figujen määrä alhaisena.

Eli kaikessa lyhykäisyydessään tehdään sitä mistä tykätään. Maalataan ja pelataan.
Malifaux Suomi FB ryhmä
Turun seudulla on oma WhatsApp ryhmä jossa sovitaan pelejä, YV:llä pääsee mukaan.

Batmania turun seudulla
Maanlaajuiseen WhatsAppiin pääsee YV:llä mukaan.
Avatar
marke
Viestit: 932
Liittynyt: Ti 24.12.2002 13:34
Paikkakunta: Tampere

Re: Mitä teet vuonna 2017?

Viesti Kirjoittaja marke »

Nikodemus kirjoitti:Tavoite olisi pelata ja maalata Malifauxia
No tämä tietty. Jäi sanomatta ja lisäksi koitan saada peliin uusia tulokkaita ja paikallisten aktiivisuutta lisättyä. Jonkinmoisen vitsin heitin viime vuonna, että "jos vaan ostaisi kaikki", mutta ei tämä parin faktion osalta näytä kohta enää vitsiltä :D

Oiskohan joku slow grow -liiga omiaan houkuttelemaan uutta porukkaa.. miten ovat muualla toimineet?
Avatar
Raaka-Arska
Viestit: 283
Liittynyt: Ke 03.01.2007 10:27
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mitä teet vuonna 2017?

Viesti Kirjoittaja Raaka-Arska »

Erinomainen ketju! Tarkoituksena on tänä vuonna keskittyä tekemään nämä projektit valmiiksi yksi kerrallaan:
- Nyt hyvää vauhtia valmistuvat AoS Stormcast Eternalit maaleihin ja paljon pelejä niillä
- Loput maastot Age of Sigmariin / 9th Ageen valmiiksi. Tämä pitäisi onnistua helposti kun tekemättä vain pari muuria Warhammer Fortressia, vähän erilaisia aitoja ja Ophidian Archway
- Oldhammeriin pitäisi saada joukko kaaoskääpiöitä ja örkkiorjia valmiiksi
- 15mm puolella Hannibal ja ystävät pitäisi saada viimeinkin valmiiksi mutta voin hyvinkin olla ettei vuosi riitä tänne pääsemiseen
- Jos aikaa jostain syystä vielä jäisi niin muutamat Skitariit pitäisi myös viimeistellä

Lähinnä olisi tarkoitus pelata fantasiaa tänä vuonna mutta Noppakerhon historialliset kampanjat ja mahdollinen 40k:n uusi edikka saattavat viedä huomion ainakin joksikin aikaa. 9th Age muuttuu nähtävästi vielä niin paljon että laatikkopeleistä Faban kolmosedikka ja Kings of War kiinnostavat tällä hetkellä enemmän.
We're so loud you wanna die
Go forth and amplify
Here come the Noise Marines


(From 'Noise Marines' by D-Rok)
Avatar
Molja
Viestit: 203
Liittynyt: Ke 13.06.2007 12:22
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Mitä teet vuonna 2017?

Viesti Kirjoittaja Molja »

Itse varmaan yritän tasapainoilla Malifauxin ja Edenin välillä. Josko jälkimmäistä saisi vähän maalattua ja pelattuakin. Tietenkin kaiken muun kiireen keskellä myös voisi vähän maastoon laittaa väriä lisää.
marke kirjoitti: miten ovat muualla toimineet?
Slow growt on ollut iha toimiva konsepti. Porukkaa tullut yleensä kohtalaiseisti mukaan, saattaneet tosin jo valmiiksi omistaa nappeja. Omassa piirissä ollaan kans kerätty tavoitteita ihan hupimielessä, mutta on ne vähän tuoneet sävyä pelaamiseenkin.
ei elämästä selviä hengissä!
Avatar
The Captain
Valvoja
Viestit: 12796
Liittynyt: Ke 07.08.2002 15:07
Paikkakunta: Kouvola

Re: Mitä teet vuonna 2017?

Viesti Kirjoittaja The Captain »

Tavoitteena olisi saada Conanin ja Widower's Woodin figut maalattua tämän vuoden aikana. Conanista ovat kaikki tykänneet, niin että sen nappuloiden maalaamiseen on motivaatiotakin, kun peliseuraa ei ole vaikea löytää.
-Miksi Jeesuksen ja Marian päät loistavat valoa?
-Niillä on suvussa halogeenejä.
Avatar
Scumboogie
Viestit: 4376
Liittynyt: Su 02.03.2008 12:26
Paikkakunta: Vantaa

Re: Mitä teet vuonna 2017?

Viesti Kirjoittaja Scumboogie »

Jospa sitä maalais armeijallisen vuohia ja örkkejä.
Avatar
Mysterous
Viestit: 2210
Liittynyt: La 16.11.2002 19:24
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Mitä teet vuonna 2017?

Viesti Kirjoittaja Mysterous »

Ajattelin ruveta pitämään tarkemmin kirjaa siitä mitä nappeja on tullut saatua maaleihin asti. Kuten joka vuosi, tulee tänäkin vuonna luultavasti se minimi 100 nappia ainakin maaleihin, toivottavasti jälleen kerran enemmän.

Mikäli tämä vuosi mukailee kahta edellistä, niin talvikauden pyörin Sci-Fi figujen puolella ja kesällä leikin fantasia hahmoilla.

Manticin Deadzonea varmasti tulee pelailtua, sen lisäksi yritän taas kartoittaa että mikä olisi kiva isomman skaalan taistelupeli sci-fiin. Warpathilla aloitamme yrittämiset. 40K:n 8 edikalle aion myös antaa silmäykseni ja riippuen muutoksista, saatan palata synkkään tulevaisuuteen kun lafkakin on muuttanut kurssiaan Kirbyn ajoista.

Fantasiapuolella olisi käheetä saada Kaaos ja Kääpiö armeijat maaleihin. Sitten valmistumista odottaisi enää ihmisarmeija ja omistaisisin kaikki "perus" fantsu armeijat jotka haluan.

Space Crusade napitkin on viime kesästä lähtien odotelleet maalipintaa ja Space Hulk tuli joululahjaksi ja kaipaa myös maalailua.

Summa summarum

Pelit joita aion pelata
-Deadzone
-Warpath
-Kings of War
-Ehkä 40K:n 8 laitos
-Ehkä Bolt Action

Maalaustavoitteet
-Inspiraation mukaan Deadzone/Warpath factioita maaleihin
-Kaaos armeija fabaan
-Kääpiö armeija fabaan
-Space Hulk & Space Crusade maaleihin
Maalausblogi taas pystyssä.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleiset miniatyyrikeskustelut”