Sivu 1/1

Kysely figupelaamisharrastuksesta

Lähetetty: Ti 02.05.2017 21:16
Kirjoittaja Juha
Terve,

Minulla on koulutehtävänä tehdä kysely. Tein omani liittyen figupelaamiseen ja nyt tarvitsen vastaajia. Olisin erittäin kiitollinen, mikäli vastaisitte kyselyyni. Kyselyyn vastaamiseen menee n. 10 min. Kyselyn tulokset laitan tänne näkyviin lauantaina kyselyajan päätyttyä.

https://api.webropolsurveys.com/Report/ ... 5e8fa90595

Kiitoksia,
Juha Tuominen
Hamk

Re: Kysely figupelaamisharrastukseta

Lähetetty: Ke 03.05.2017 06:21
Kirjoittaja Ninjapiraatti
Vastailtu.

Re: Kysely figupelaamisharrastukseta

Lähetetty: Ke 03.05.2017 10:52
Kirjoittaja Calawale
Vastattu.

"En käy treffeillä, enkä mene".

Re: Kysely figupelaamisharrastukseta

Lähetetty: Ke 03.05.2017 16:13
Kirjoittaja THelppi
Vastattu. Olisin kaivannut kysymyksiä muuhunkin kuin pelkästään pelaamiseen liittyen. En pääse itse juurikaan pelaamaan, mutta kaverin kanssa silti tuunataan ja duunataan sääntöjä, ja figuja tulee väsäiltyä ja maalattua paljon. "Monensillako treffeillä..." kysymyksessä oli tarpeettomasti tunteutettu vastausvaihtoehtoja, ja puuttui "en muista/tiedä" vaihtoehto kokonaan.

Re: Kysely figupelaamisharrastukseta

Lähetetty: Ke 03.05.2017 17:00
Kirjoittaja ile
Vastasin.

THelpillä hyvät kommentit. Mutta mun mielestäni tässä oli aika hyvin kartoitettu ne kuumat ikuisuuskysymykset, joista viime vuosina on jauhettu tällä(kin) foorumilla. Toivottavasti mahdollisimman moni vastaa, että tuloksissa olisi jotain edustavuutta.

-ile

Re: Kysely figupelaamisharrastukseta

Lähetetty: To 04.05.2017 11:31
Kirjoittaja Timorion
Pelattavien pelien vastausvalikoima oli hirvittävän vääristynyt ja suurimmaksi osaksi markkinavoimien sanelema... "Joku muu mikä" -kohtaan ei myöskään voinut kirjoittaa tarpeeksi omia uniikkeja pelaamisen kohteitaan...

Re: Kysely figupelaamisharrastukseta

Lähetetty: To 04.05.2017 18:25
Kirjoittaja Terminator Sergeant
Vastailtu.

Komppaan aiempia kommentoijia. Monissa kohdissa oli huomattavan vähän vastausvaihtoehtoja tai niissä oli havaittavissa asenteellisuutta, jota ei soisi esiintyvän edes jokseenkin tieteellisessä tutkimuksessa. Koin esimerkiksi itse hankalaksi vastata ajankäyttöä koskeviin kysymyksiin, sillä kysymyksissä ei oltu määritelty erityisen hyvin mikä ajankäyttö lasketaan. Pelaaminen, maalaaminen, nyhvääminen nappien kanssa, internetin huhupalstojen seuraaminen bussimatkoilla, lehtien pläräily unta odotellessa? Lasketaanko pelivideoiden seuraaminen netistä? Olisiko taustatiedoissa voinut kysellä myös muista harrasteista pelien parissa ja niiden ulkopuolella, esim. historian kiinnostuksesta tai lautapelaamisesta ja sen korreloinnista figuilun kanssa?

Hienoa kuitenkin, että joku on kiinnostunut keräämään skenestä tietoja :)

Re: Kysely figupelaamisharrastukseta

Lähetetty: To 04.05.2017 19:52
Kirjoittaja Mikke
Pelivalikoiman suppeus kyllä häiritsi itseänikin. Pelaan hirveää määrää pelejä, mutta silti listassa ei ollut yhtään peliä, jota aktiivisesti pelaisin.

Re: Kysely figupelaamisharrastukseta

Lähetetty: La 06.05.2017 13:18
Kirjoittaja Juha
Terve,

Iso kiitos kaikille vastanneille!

Tästä linkki raporttiin mitä tästä kyselystä saatiin ulos,

https://api.webropolsurveys.com/Report/ ... 5e8fa90595

Terveisin
Juha

Re: Kysely figupelaamisharrastukseta

Lähetetty: Ti 09.05.2017 16:17
Kirjoittaja The Captain
Mikä muuten oli tässä harjoitustyössä tavoitteena? Oliko ideana vain kyselylomakkeen tekninen toteutus, vai oliko toiveena saada kyselystä jotain tuloksiakin ulos? Ts. mitkä ovat johtopäätöksesi kyselyn tuloksista, vai oliko niillä mitään väliä? Tietämättä koulutusalaasi on vaikea arvioida, oliko harjoituksessa mitään mieltä, mutta olen ennenkin nähnyt amk-kyselyitä, joissa lähinnä kootaan vastauksia eikä sitten tehdä niillä mitään (yksi entinen työpaikkani jopa erikseen tilasi amk-opiskelijoilta tämmöisen kyselyn, ja tuloksena saatiin kokoelma vastauksia ilman kontekstia ja ilman mitään toivoa soveltaa saatua informaatiota käytäntöön).

Juu, tämä voi kuulostaa ilkeältä, mutta kyllä minua myös vilpittömästi kiinnostaa tietää, miten ja miksi amk-tasolla näitä kyselyharjoituksia opiskelijoilla teetetään.

Re: Kysely figupelaamisharrastuksesta

Lähetetty: Ti 09.05.2017 17:25
Kirjoittaja ile
Tosiaan eri vastauskenttien korrelaatioista voisi saada irti mielenkiintoisia harrastakunnan profilointeja.

Pitävätkö vanhat voittamisesta enemmän kuin nuoret?
Korreloivatko ikä ja koulutusaste, ja miten suhde vertautuu tämän ikähaarukan suomalaiseen miespopulaatioon yleensä? Olemmeko siis enemmän vai vähemmän koulutettuja kuin olettaisi?
Keskittyykö joidenkin pelien pelaaminen maantieteellisesti johonkin osaan Suomea?
Ovatko jotkin pelit selvästi enemmän nuorempien kuin vanhempien harrastus?
Yms.

Tietenkään 99 harrastajan otos ei varmaan anna kovin hyvin yleistettäviä tuloksia, kun figuharrastajia kuitenkin on tässä maassa aika paljonkin enemmän. Mutta kyselyn perkaamismielessä näistä olisi kiva lukea. :)

-ile